Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Better Man
#201 Re: Manchester United FC
Man UTD vodi 1:0, strijelac je živa legenda i kralj Man UTD.-a Paul Scholes. Gol je prava atomska bomba.
-
b@tto
#202 Re: Manchester United FC
zamislite finale machester-liverpool,utakmica najvećih engleskih klubova,daj bože da ova dva kluba vidimo u finalu
-
LSD
#203 Re: Manchester United FC
Manchester prodje u finale evrogolom Scholes-a
...titula prvaka evrope je njihova...veceras su prešli najtežu prepreku do nje,tako je da nebitno ko ce ih cekati u finalu
...mogla je i Barca veceras proci (imala je prilika),ali taj tim vec odavno jednostavno nema zavrsnicu...a ako cemo iskreno bolje je vidjedi MU u finalu nego Barcu...dupla kruna dolazi na Old Traford 
-
radijator
#204 Re: Manchester United FC
Smiješno je reći da je bilo ko, pa i Mančester, poželjniji u finalu od Barcelone. Barca je najspektakularnija ekipa današnjice, to su pokazali i danas na Old Trafordu, kako svojom igrom, tako i ponašanjem i respektom od strane igrača i navijača Mančestera. Bilo je smiješno gledat ih u prvih 15 minuta kako se ne mogu sastavit s loptom, a i nakon poklona realno ih nigdje nije bilo. Barca ih je u svim segmentima nadigrala, ali eto ispostavilo se da je jedna greška odbrane i majstorija Skolsa bila je dovoljna za finale. Btw, je li igrao Ronaldo?LSD wrote:Manchester prodje u finale evrogolom Scholes-a...titula prvaka evrope je njihova...veceras su prešli najtežu prepreku do nje,tako je da nebitno ko ce ih cekati u finalu
...mogla je i Barca veceras proci (imala je prilika),ali taj tim vec odavno jednostavno nema zavrsnicu...a ako cemo iskreno bolje je vidjedi MU u finalu nego Barcu...dupla kruna dolazi na Old Traford
-
LSD
#205 Re: Manchester United FC
OK,mozda sam malo pretjerao sa tom izjavom,ali opet mislim da je MU najviše zasluzio titulu prvaka evrope gledajuci ukupno sve nastupe u LP...normalno da je Barca veliki tim (to su i veceras pokazali iako su u teškoj krizi) ali Barcu ocekuje remont ekipe i najvjerovatnije noga Rajkardu...gol iskusnog lisca Scholes-a je malo remek-djelo.radijator wrote:Smiješno je reći da je bilo ko, pa i Mančester, poželjniji u finalu od Barcelone. Barca je najspektakularnija ekipa današnjice, to su pokazali i danas na Old Trafordu, kako svojom igrom, tako i ponašanjem i respektom od strane igrača i navijača Mančestera. Bilo je smiješno gledat ih u prvih 15 minuta kako se ne mogu sastavit s loptom, a i nakon poklona realno ih nigdje nije bilo. Barca ih je u svim segmentima nadigrala, ali eto ispostavilo se da je jedna greška odbrane i majstorija Skolsa bila je dovoljna za finale. Btw, je li igrao Ronaldo?LSD wrote:Manchester prodje u finale evrogolom Scholes-a...titula prvaka evrope je njihova...veceras su prešli najtežu prepreku do nje,tako je da nebitno ko ce ih cekati u finalu
Ronaldo je igrao.
-
radijator
#206 Re: Manchester United FC
Ako ćemo gledat čitavu sezonu, Barcelona nije zaslužila ni polufinale. Ali, realno je u ovom dvoboju, posmatrajući obje utakmice, bila bolji tim. Ne zato što je ona igrala nešto spektakularno, već što je Mančester bio nevjerovatno loš. A što se tiče finala, priželjkujem još Čelzi, pa da gledamo pravi engleski spektakl. Ako bude i upola vatreno kao za vikend, biće šlager.
- Better Man
#207 Re: Manchester United FC
Barcaelona je bila bolja sve dok nisu primili gol. nakon toga dobrih 5 minuta, a možda i koja više Barcelona se nije mogla sastaviti s loptom od šoka. Posjed lopte je bio ubjedljivo na strani Barcelone i imali su više šuteva na gol, ali ti šutevi su bili tupi, bez oštrice, tj. bezopasni. S druge strane Man UTD iako je imao manje loptu u posjedu i manje šuteva na gol bio je puno konkretniji i opasniji u šutevima na gol. Barcelona još jednom pokazala da nemaju završnicu i da im je igra bez idejna. Reči da je Man UTD. nadigran u svim segmentima ne stoji (bez obzira na posjed lopte i broj šuteva na gol na strani Barcelone), jer su odradili odličan posao u odbrani i blokiranju i zaustavljanju Barcinih igrača, a da pritom nisu ih morali faulirati i nisu dozvolili sebi glupost da naprave glupi penal. Pametnom igrom su zasluženo u finalu i mislim da je apsolutno svejedno ko će im biti protivnik, jer ovo je njihova sezona.LSD wrote:OK,mozda sam malo pretjerao sa tom izjavom,ali opet mislim da je MU najviše zasluzio titulu prvaka evrope gledajuci ukupno sve nastupe u LP...normalno da je Barca veliki tim (to su i veceras pokazali iako su u teškoj krizi) ali Barcu ocekuje remont ekipe i najvjerovatnije noga Rajkardu...gol iskusnog lisca Scholes-a je malo remek-djelo.radijator wrote:Smiješno je reći da je bilo ko, pa i Mančester, poželjniji u finalu od Barcelone. Barca je najspektakularnija ekipa današnjice, to su pokazali i danas na Old Trafordu, kako svojom igrom, tako i ponašanjem i respektom od strane igrača i navijača Mančestera. Bilo je smiješno gledat ih u prvih 15 minuta kako se ne mogu sastavit s loptom, a i nakon poklona realno ih nigdje nije bilo. Barca ih je u svim segmentima nadigrala, ali eto ispostavilo se da je jedna greška odbrane i majstorija Skolsa bila je dovoljna za finale. Btw, je li igrao Ronaldo?LSD wrote:Manchester prodje u finale evrogolom Scholes-a...titula prvaka evrope je njihova...veceras su prešli najtežu prepreku do nje,tako je da nebitno ko ce ih cekati u finalu
Ronaldo je igrao.
- boston_c
#208 Re: Manchester United FC
Tužan je ovo dan za europski nogomet
, dočekali smo englesko finale...da mi je ovo rekao neko prije samo 3-4 godine slatko bi mu se nasmijao u facu, ali eto...izgleda da ovaj svijet doista ide k vragu. Bilo kako bilo mislim da je ovo njihov vrh-vrhova i da će sada lagano krenuti nizbrdo, vratiti će se italijani i španci tamo gdje im je mjesto. A što se mene tiče znam šta ću raditi dvadeset i nekog maja...ne gledati finale Lige Prvaka i to prvi put nakon 13-14 godina...

-
rivaldinho
#209 Re: Manchester United FC
Iako sam bolesnik BARCE , apsolutno zasluzeni prolaz u ovom trenutku puno bolje i organizovanije ekipe, BARCA - barka , MU -konkretan u svakom momentu iako im je ronaldu krcu za usi pao.
Mišljenja sam da će tim koji prođe srijedu i osvojit LP , RAFA zato što je majstor pakšu za takve stvari ,a čelzi zato jer su se nameračili na manču opasno , a i od svih ekipa ko prati trenutno su ne mogu reći u najboljoj formi jer u ovim utakmicama odlučuje momenat (čitaj scholes) pojedinca , ali sigurno najviše samopouzdanja imaju što bi reko zgembo karakter ekipa...
Mišljenja sam da će tim koji prođe srijedu i osvojit LP , RAFA zato što je majstor pakšu za takve stvari ,a čelzi zato jer su se nameračili na manču opasno , a i od svih ekipa ko prati trenutno su ne mogu reći u najboljoj formi jer u ovim utakmicama odlučuje momenat (čitaj scholes) pojedinca , ali sigurno najviše samopouzdanja imaju što bi reko zgembo karakter ekipa...
- Vaso
#210 Re: Manchester United FC
Spoiler
Man Utd je osvajac LP-a za 2007/2008
scholes-kraljina
uz roya keana i a.cole-a, uvijek najdrazi igrac crvenih djavola. 
Man Utd je osvajac LP-a za 2007/2008
scholes-kraljina
-
shadow
#211 Re: Manchester United FC
Utakmica slicna onoj prvoj, Barsa imala posjed lopte a United se uglavnom koncentrisao na kontre. Barsa kao sto je vec nekoliko mojih prethodnika napisalo jednostavno nije imala zavrsnicu, mogli su muljati oko sesnaesterca cijelu tekmu ali nisu imali finalni udarac da sav taj posjed lopte krunisu. Dobra su ekipa i zao mi ih sto ispadose ali kad u 180 minuta nisu uspjeli zabiti barem jedan gol onda i ne treba da idu dalje. Izgleda da ce prepotentni-rumeni-skotski alkoholicar ove godine sve osvojiti. Finale kao ni ovaj sutrasnji cirkus nemam namjeru gledati.
-
#212 Re: Manchester United FC
boston_c wrote:Tužan je ovo dan za europski nogomet![]()
, dočekali smo englesko finale...da mi je ovo rekao neko prije samo 3-4 godine slatko bi mu se nasmijao u facu, ali eto...izgleda da ovaj svijet doista ide k vragu. Bilo kako bilo mislim da je ovo njihov vrh-vrhova i da će sada lagano krenuti nizbrdo, vratiti će se italijani i španci tamo gdje im je mjesto. A što se mene tiče znam šta ću raditi dvadeset i nekog maja...ne gledati finale Lige Prvaka i to prvi put nakon 13-14 godina...
![]()
Ti ocigledno ne znas istoriju. Pa nije ovo prvi put da Englezi drze evropski klubski fudbal u svojoj saci. Sta je bilo 80-tih? Na svim mogucim evropskim kupovima engleski timovi su izimali trofeje. Jedino sto je spaslo kontinentalnu Evropu su navijaci liverpool i kada je dosla zabrana da engleski timovi ne smiju igrati pet godina u Evropi. I tada se malo Italija i Spanija probudila, uzelo vremena Englezima da se vrate tamo gdje su 80-tih vec i bili i sada su opet tu.
Npr. usporedi engleske timove protiv italjinskih ove godine
Liverpool - Inter 3:0 (ukupno)
Arsenal - Milan 2:0
Man U - Roma 3:0
Italijanski timovi nisu uspjeli zabiti jedan gol u sest utakmica. Od 2005 stalno je engleski tim u finalu. Jednostavno igraju bolji fudbal od ostatka Evrope, u ovom momentu.
Ja licno volim italijanski fudbal.
- Better Man
#213 Re: Manchester United FC
Upravo tako igraju bolji fudbal/nogomet. Prva era dominacije Engleskih klubova je bila od 1977 do 1985. godine kada su osvojili čak 7 naslova Prvaka Evrope (Liverpool je osvojio 4 titule, Nothingam Forest dvije i još jedna titula, ali ne mogu se sjetiti imena kluba koji ju je osvojio), a tu je i Kup Uefa i Kup Kupova. nakon toga uslijedila je stagnacija zbog zabrane nastupanja Engleskih klubova u Evropi koja je uslijedila nakon tragedije na utakmici finala Kupa Šampiona između Liverpoola i Juventusa. Ali devedestih Engleski nogomet se ponovo budi i dolaze trofeji. Man UTD. osvaja Kup Kupova i Ligu Prvaka, Chelsea osvaja Kup Kupova, Liverpool osvaja Kup Uefa i Ligu Prvaka, a tu treba dodati poraz Arsenala u finalu Kupa Uefe, poraz u finalu Lige Prvaka (nisam siguran da li su oni 1995. godine osvojili Kup Kupova) i poraz Liverpoola u Finalu lige Prvaka. Iz ovog se vidi da Engleski klubovi nakon što im je dozvoljeno da ponovo igraju u Evropskim kupovima prave odlične rezultate i osvajaju trofeje, a ova sezona im je vrhunac, jer su imali sva 4 kluba u četvrtfinalu, 3 u polufinalu i samo finale će biti Englesko.location wrote:boston_c wrote:Tužan je ovo dan za europski nogomet![]()
![]()
Ti ocigledno ne znas istoriju. Pa nije ovo prvi put da Englezi drze evropski klubski fudbal u svojoj saci. Sta je bilo 80-tih? Na svim mogucim evropskim kupovima engleski timovi su izimali trofeje. Jedino sto je spaslo kontinentalnu Evropu su navijaci liverpool i kada je dosla zabrana da engleski timovi ne smiju igrati pet godina u Evropi. I tada se malo Italija i Spanija probudila, uzelo vremena Englezima da se vrate tamo gdje su 80-tih vec i bili i sada su opet tu.
Npr. usporedi engleske timove protiv italjinskih ove godine
Liverpool - Inter 3:0 (ukupno)
Arsenal - Milan 2:0
Man U - Roma 3:0
Italijanski timovi nisu uspjeli zabiti jedan gol u sest utakmica. Od 2005 stalno je engleski tim u finalu. Jednostavno igraju bolji fudbal od ostatka Evrope, u ovom momentu.
Ja licno volim italijanski fudbal.
-
shadow
#214 Re: Manchester United FC
Arsenal je osvojio Kup Uefa 93/94. Za ostalo se slazem, engleski fudbal je ubjedljivo najzanimljiviji.
- irfan2
#215 Manchester United
ko je naj sasvim potpuno sasvim ...
NAJVECI DASA?
..
wigan - man u 0:2 ... i nova titula
..jos i liga prvaka, i sve je za pet
..
trazio sam temu, nisam nasao
NAJVECI DASA?
trazio sam temu, nisam nasao
-
elSaik
- irfan2
#217 Re: Manchester United
ok ..ova moze pod kljuc ..hvala
-
elSaik
#218 Re: Manchester United FC
Glory, glory, Man United... 
- irfan2
#219 Re: Manchester United FC
ko je naj sasvim potpuno sasvim ...
NAJVECI DASA?
..
..jos i liga prvaka, i sve je za pet
..
NAJVECI DASA?
- Evil_Inside
#220 Re: Manchester United FC
ja lično navijam za Chelsea,ali mi i nije žao što je Man osvojio ligu,a za ligu šampiona se neslažem,Chelsea če je osvojiti,jer teško se pobjeđuje na 2 fronta,to je uvijek tako biLo i tako če uvijek bitiirfan2 wrote:ko je naj sasvim potpuno sasvim ...
NAJVECI DASA?..
wigan - man u 0:2 ... i nova titula..jos i liga prvaka, i sve je za pet
..
FORZ@ CHELSEA
- Evil_Inside
#221 Re: Manchester United FC
i još,čestitke Man-u na pobjedama na penale bez kojih bi United bio 18 mjesto na tabeli,svaka vam čast

- van Basten
#222 Re: Manchester United FC
čestitke na tituli. Bez obzira šta ko mislio, sasvim zasluženoj ipak
- cyprus
#223 Re: Manchester United FC
Znao sam, moralo je vako bit. Ipak čestitke Mančesteru. Ali zato Chelsea osvaja LC. 
-
elSaik
#224 Re: Manchester United FC
Evil_Inside wrote:i još,čestitke Man-u na pobjedama na penale bez kojih bi United bio 18 mjesto na tabeli,svaka vam čast
- Better Man
#225 Re: Manchester United FC
Teška, ali zaslužena pobjeda. Rayan Giggs postao jedna od najvedčih legendi kluba. Liga prvaka je neupitna.