Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Moderator: anex
- Visoki napon
#201 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Da li je neka od vas upoznata sa cijenom kolposkopije kod dr.Anje Tomic i koliko je strucna?
Hvala
Hvala
-
žuta
#202 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
moje mišljenje kod Hađiomerovića ko na traci ,Vernes Beganović me 2 puta prepao da ima nešto a nije bilo b+nista
Spahović neljubazabn grub mada kažu da je stručan nije me htio pregledat jer nisam njegov stalni pacijent na šta sam mu ja rekla pa zato sam i došla kod vas po drugo mišljenje
Divanović dobar ali nema priče kod njega sve on objasni ali ne ono što te interesuje ali dobar
Zadnji pregled Anja Tomić žena za 10 ,dobrih 20 min je radila pregled i kolposkopiju i prva mi je nakon toliko pšregleda uradila vaginalni pregled i pegled rodnice i svaka joj čast NI SAMA NE ZNAM KAKO ME ISTRPILA i još bitnije doktorica je i citolog te sve na jednom mjestu obavite
Spahović neljubazabn grub mada kažu da je stručan nije me htio pregledat jer nisam njegov stalni pacijent na šta sam mu ja rekla pa zato sam i došla kod vas po drugo mišljenje
Divanović dobar ali nema priče kod njega sve on objasni ali ne ono što te interesuje ali dobar
Zadnji pregled Anja Tomić žena za 10 ,dobrih 20 min je radila pregled i kolposkopiju i prva mi je nakon toliko pšregleda uradila vaginalni pregled i pegled rodnice i svaka joj čast NI SAMA NE ZNAM KAKO ME ISTRPILA i još bitnije doktorica je i citolog te sve na jednom mjestu obavite
- adele
#203 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
"malena" da li si isla kod Divanovica, kako je proslo?malaslatka wrote:pozdrav djevojke citajuci ovaj forum sam odlucila da odem kod doktora Divanovica na pregled,jer kod zadnjeg doktora sam imala neugodno iskustvo,zanimame koliko kosta cjelokupan pregled kod doktora Divanovica,znaci i radjenje papa testa,i da gdje se tacno nalazi dal gdje je prodavnica Uniprometa ili zgrada sa stanovima.hvala vam unaprjed
Kolika je cijena bila citavog pregleda? On ce mi biti prvi ginekolog muskarac
skontala po iskustvu ostalih da je poprilicno ters
- knjizevnica1984
#204 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Da li neko ima informaciju o tome šta je sa bojevima dr. Spahovića? I, uopće, sa ordinacijom??
Pokušavam cijelo jutro da telefonom zakažem termin, međutim, jedan od brojeva je nevažeći a drugi je konstantno zauzet - što je objektivno nemoguće.
Unaprijed hvala!
Pokušavam cijelo jutro da telefonom zakažem termin, međutim, jedan od brojeva je nevažeći a drugi je konstantno zauzet - što je objektivno nemoguće.
Unaprijed hvala!
-
fragola
#205 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Kod Spahovica sam bila jednom i bila sam jako zadovoljna i sretna sto sam ga pronasla, sve dok nisam otisla drugi put i toliko me je istraumatizirao da sad zaobilazim njegovu ordinacijuu sirokom luku. Dosla sam sa sumnjom na HPV, a on je bez ikakvog pregleda digao paniku da moram raditi tipizaciju, poslao me da kupim materijal za bris u nekoj labaratoriji, ja dosla u lab, jedva je pronasla, jos nisam iz Sarajeva, kad lab zatvoren, vratim se njemu, koji je do tog trenutka vec zaboravio da me poslao tamo, i rekao nista da dodjem drugi put, dao mi broj labaratorije da nazovem i vidim kad rade 
- knjizevnica1984
#206 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Loše iskustvo, ali nemoj da te to spriječi da se brineš o svome zdravlju. Znam da svi volimo ako već plaćamo da nam se na lijep način obraćaju, no današnji doktori i doktorice malo pojma imaju o ljudskim organima. Ne želim da se na meni neko uči!fragola wrote:Kod Spahovica sam bila jednom i bila sam jako zadovoljna i sretna sto sam ga pronasla, sve dok nisam otisla drugi put i toliko me je istraumatizirao da sad zaobilazim njegovu ordinacijuu sirokom luku. Dosla sam sa sumnjom na HPV, a on je bez ikakvog pregleda digao paniku da moram raditi tipizaciju, poslao me da kupim materijal za bris u nekoj labaratoriji, ja dosla u lab, jedva je pronasla, jos nisam iz Sarajeva, kad lab zatvoren, vratim se njemu, koji je do tog trenutka vec zaboravio da me poslao tamo, i rekao nista da dodjem drugi put, dao mi broj labaratorije da nazovem i vidim kad rade
Ja sam već u strahu šta da radim kada njega više ne bude!
-
fragola
#207 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
A ja sam dobila averziju prema njemu zadnji put kad sam bila. Za pare koje dajem, stvarno mi je bitno kako se neko odnosi prema meni. Ne sumnjam u njegovu strucnost, ali mislim da ima jos strucnih doktora koji su k tomu ljubazni. i kod takve stvari kao sto je HPV bitno mi je da me neko smiri, a ne da mi napravi jos vecu paniku.
Uglavnom, ja sam pronasla svog doktora. Dr.Drljevic, ima ordinaciju na Grbavici, i stvarno mi je puno pomogao. Jako ljubazan, objasnio mi je na jednostavan nacin sve sto mi se desava, pojasnio mi je mogucnosti koje mogu rjesiti moj problem, i imao je vremena za sva moja pitanja, pa i ona najgluplja. Prije njega sam isla i kod Anje Tomic Cica, koja je bila super i temeljita ali uradila mi je dijagnozu i nije ponudila nikakvo rjesenje... Rekla mi je imas taj taj i taj problem ali ne brini se sve je to normalno (a mene obilat iscjedak muci mjesecima)
Uglavnom, ja sam pronasla svog doktora. Dr.Drljevic, ima ordinaciju na Grbavici, i stvarno mi je puno pomogao. Jako ljubazan, objasnio mi je na jednostavan nacin sve sto mi se desava, pojasnio mi je mogucnosti koje mogu rjesiti moj problem, i imao je vremena za sva moja pitanja, pa i ona najgluplja. Prije njega sam isla i kod Anje Tomic Cica, koja je bila super i temeljita ali uradila mi je dijagnozu i nije ponudila nikakvo rjesenje... Rekla mi je imas taj taj i taj problem ali ne brini se sve je to normalno (a mene obilat iscjedak muci mjesecima)
- mericak
#208 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Hadziomerovic kao fol endokrinolog nije bio u stanju da rijesi moj endokrinoloski problem, zapravo nije ni pokusao, samo je kukao da smrsam a nikad provjerio hormone nije! Radi se o teskom obliku policisticnih jajnika. Problem rijesim kod Dr. Zelije-Velije (endokrinolog) i zatrudnim nakon 5 godina pokusavanja. A on mi rece da odmah prestanem piti terapiju koju mi je ona dala sad kad sam trudna. Sreca ga nisam poslusala jer bih, po rjecima moje dr., vjerovatno pobacila jer bi se organizam vratio na isto! Da ne spominjem da mi je uradio 3 UZ i na moje pitanje da li treba da se javim u bolnicu (prva trudnoca katastrofalno rizicna, jedva dijete ostalo zivo nakon 2 mjeseca borbe za zivot), on je rekao da nista ne brinem o svemu ce on brinuti. Bilo mi to sumnjivo, odem u bolnicu i konstatujem da mi papa test nije uredan, ponovim kod dr. Anje Tomic (svima bih preporucila) na Jezeru besplatno naravno, nadu mi miom na materici koji on nije vidio te provjere secer i hormone sto on nije radio! I sve to drzavni ljekari, kojima nisam dala ni marke, a on me odrao govoreci pri tome govoreci da je sve ok!fancy girl wrote:Vasa iskustva sa Dr. Hadziomerovicem preporucuju mi da odem kod njega pa... ???
- mericak
#209 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Ja sam neki dan radila kod nje HPV tipizaciju i kolposkopiju na Jezeru, besplatno sa uputnicom ginekologa. Napominjem da sam 5 mj.trudnoce i da sam bila isprepadana da mi ne naskodi djetetu. Zena je prenjezna, ni osjetila je nisam a sestra me cijelo vrijem drzala za ruku i njezno govorila da ne brinem za bebu, da je ona sad na sigurnom u materici i da spava i da ona ni ne zna sta se sad desava. Nisam mogla vjerovati da u nasem zdravstvenom sistemu bez podmazivanja ima toliko dobrote!Visoki napon wrote:Da li je neka od vas upoznata sa cijenom kolposkopije kod dr.Anje Tomic i koliko je strucna?
Hvala
A sto se tice strucnosti, koliko ja znam, ona citoloski pregleda vecinu papa testova sto privatnici uzmu - nose njoj, pa zasto onda ne ici kod majstora licno i to besplatno! Ja sam uvijek sve placala jer imam dodatno zdravstveno osiguranje sto pokriva troskove lijecenja, ali u zadnje vrijeme sam se uvjerila da nije lose ni na Jezeru!
-
LaCici
#210 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
fragola wrote:A ja sam dobila averziju prema njemu zadnji put kad sam bila. Za pare koje dajem, stvarno mi je bitno kako se neko odnosi prema meni. Ne sumnjam u njegovu strucnost, ali mislim da ima jos strucnih doktora koji su k tomu ljubazni. i kod takve stvari kao sto je HPV bitno mi je da me neko smiri, a ne da mi napravi jos vecu paniku.
Last edited by LaCici on 17/04/2012 16:08, edited 2 times in total.
- wewa
#211 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
bome, to mi je bitno i kod socijalnih ljekara, a kamoli ginekologa privatnika. upravo zato idem Divanovicu, a mogu od srca pohvaliti i ekipu iz Opce bolnice.LaCici wrote:fragola wrote:A ja sam dobila averziju prema njemu zadnji put kad sam bila. Za pare koje dajem, stvarno mi je bitno kako se neko odnosi prema meni. Ne sumnjam u njegovu strucnost, ali mislim da ima jos strucnih doktora koji su k tomu ljubazni. i kod takve stvari kao sto je HPV bitno mi je da me neko smiri, a ne da mi napravi jos vecu paniku.
-
LaCici
#212 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Tako je i mene Spahovic istraumirao sa HPV-om. Rekao mi je da hitno to moram raditi, kako je to vrlo opasno i ja sva u panici odem po briseve da mi on to uradi, nije znao,i ja odem kod drugog doktora. Nalaz pozitivan i to visokorizicna grupa. Ja se uspanicila sva nakon sto sam u medjuvremenu saznala i da sam trudna, jer mi je on svasta nagovorio o HPV-u, da sam bila izvan sebe par dana. Odem kod dr Masica u Opcu bolnicu i on me fino smiri i kaze da HPV nije uopste toliko strasna stvar, da se kod 95% zena organizam sam izbori sa virusom i da nista ne brinem. Samo da radim na jacanju imuniteta i da ce sve biti ok. I evo me sad pred porod, uradila tipizaciju i nalaz negativan. Tako da jako puno znaci da ti dr ne stvara dodatnu paniku.
- adele
#213 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Drage moje da li je neko imao kakvog iskustva sa dr.Zuhrom Dizdarević?
Sorry ako je pomenuta, nisam stigla da pročitam sve postove
Veliki pozz..
-
fallen angel
#214 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Pozdrav svima , ja sam dobila preporuku za dr. Spahovica , al nekako se ja ipak bolje osjećam kod žena
, pa ako neko ima kontakt telefon ordinacije dr. Ane Tomić bila bih zahvalna 
- Nervozna
#215 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Dr.Anja Tomić,tel.061 159 931...i ja se spremam ovih dana da idem 
-
radenska
#216 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Isla bih kod nekog doktora koji je stucniji za pitanja neplodnosti da mu ja sva svoja mozda glupa pitanja ispricam a on da mi odgovroi bez vike i galame. PA ako saznate za nekog napisite mi molim VAs
- wewa
#217 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
dr divanovic - nece uljepsavati istinu, ali ce dati iskreno i strucno misljenjeradenska wrote:Isla bih kod nekog doktora koji je stucniji za pitanja neplodnosti da mu ja sva svoja mozda glupa pitanja ispricam a on da mi odgovroi bez vike i galame. PA ako saznate za nekog napisite mi molim VAs
-
minche85
#218 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
radenska wrote:Isla bih kod nekog doktora koji je stucniji za pitanja neplodnosti da mu ja sva svoja mozda glupa pitanja ispricam a on da mi odgovroi bez vike i galame. PA ako saznate za nekog napisite mi molim VAs
Ordinacija Mehmedbašić! Možeš na konsultacije kod njih, ispričaš kako šta, oni predlože terapiju, pregledaju i krećeš u postupak koji ti predlože. Iskreno ti kažu sve a ljubaznost je na nivou, a ordinacija je vrh, najnoviji aparati, a o stručnosti da ne pričam!
- semmy
#219 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
samo da potpisem za dr.Mehmedbasica, najbolji strucnjak za neplodnost i umjetnu oplodnjuminche85 wrote:radenska wrote:Isla bih kod nekog doktora koji je stucniji za pitanja neplodnosti da mu ja sva svoja mozda glupa pitanja ispricam a on da mi odgovroi bez vike i galame. PA ako saznate za nekog napisite mi molim VAs
Ordinacija Mehmedbašić! Možeš na konsultacije kod njih, ispričaš kako šta, oni predlože terapiju, pregledaju i krećeš u postupak koji ti predlože. Iskreno ti kažu sve a ljubaznost je na nivou, a ordinacija je vrh, najnoviji aparati, a o stručnosti da ne pričam!
- starii
#220 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
moje iskustvo je bolje ne ici mehmedbasicu, imao sam utisak da samo ide od ultrazvuka do ultrazvuka i govori 20, 50 , 70KM...covjek gleda samo lovu...na kraju smo skontali da od njega nismo dobili ni jedan pisani trag da je vodio zenu (sem snimaka ultrazvuka na termo papiru koji izblijedi), sto je zalosno...ko fol crta bebu u 3D a ni jednom nije na nalazu napisao mjere bebe...semmy wrote:samo da potpisem za dr.Mehmedbasica, najbolji strucnjak za neplodnost i umjetnu oplodnjuminche85 wrote:radenska wrote:Isla bih kod nekog doktora koji je stucniji za pitanja neplodnosti da mu ja sva svoja mozda glupa pitanja ispricam a on da mi odgovroi bez vike i galame. PA ako saznate za nekog napisite mi molim VAs
- Alhemicarkaa
#221 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Ja nemam takvo iskustvo sa Mehmedbašićem. Kod njega sam liječila neplodnost, i od četri inseminacije dvije mi je uradio gratis (jedna košta 550 KM), a koliko mi je folikulometrija uradio gratis i ne brojim. Napominjem da sam kod njega bila pacijent kao i milion drugih, bez ikakvih poznanstava, štela, niti šta slično, samo sam otišla na pregled.
I spadamo u jedan od onih parova koji je do trudnoće došao nakon tretmana MPO kod njega.
I spadamo u jedan od onih parova koji je do trudnoće došao nakon tretmana MPO kod njega.
- kadinica
#222 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Dr. Zulfo Godinjak, radi na GAK-u i ima privatno ordinaciju.radenska wrote:Isla bih kod nekog doktora koji je stucniji za pitanja neplodnosti da mu ja sva svoja mozda glupa pitanja ispricam a on da mi odgovroi bez vike i galame. PA ako saznate za nekog napisite mi molim VAs
-
Kapri
#223 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Do sad sam se klela u Spahovica.I zadnji put odem kod Amile Frljak.Mozda je strucnjak,to je tacno ali nije bas sa pacijentima razgovorljiva ili je imala los dan
-
sha_ba
#224 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
drage djevojke/zene vidim cesto se spominju dr.Divanovic, dr.MAsic i dr.Begic pa ako neko moze da napise da li oni rade i privatno ili da li je moguce otici kod njih u bolnicu bez knjizice (naravno da se plati
) unaprijed zahvalna 
- CherryLips
#225 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa
Divanovic radi jedino privatno,Masic i u bolnici i privatno,a za dr.Begic mislim da nisam cula...