Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog o ref.policije??

Post Reply
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Osa,

Meni je stizla njihova posta na e-mail, dok ih nisam zablokirao... :lol: , i povremeno sam citao njihove komentare na dnevne i dogadjaje u sirem kontekstu. Mogu ti reci da su u mnogocemu bili vizionari i dobri kriticari, bez obzira na tvrdi i provokativni stil pisanja ( a, zar nam stvarnost i nije takva).
Zavatoni

Post by Zavatoni »

tbaharis wrote:
Zavatoni wrote:Samo se vi ložite, ali ovaj naš politički cirkus ima veze isključivo sa ekonomijom.

Ovdje je jedino bitno ko unutar BiH bolje stoji. A bolje će stajati onaj ko međunarodnoj zajednici nudi više.

A poenta svega je da Dodik sad najviše nudi, zbog čega ga neće niko taknuti, a odluke će ići na njegov mlin i u narednom periodu.

A šta to Amerikancima ili Rusima daje Dodik.

E pa ako vam nije mrsko pročitajte ovaj tekst:

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59

...a onda se sjetite i bagatelne prodaje Rafinerije Rusima, pa prodaje Telekoma Srpske (on vjerujte neće još dugo biti u vlasništvu Telekoma odnosno Vlade Srbije), pa Strabaga....

Za to vrijeme naši političari su na dobrom putu da od nas naprave Palestince, nad kojim će cijeli svijet plakati.

E pa narode, sezona godišnjih je prošla i vrijeme je za septembarsko ispiranje mozga i pozivanje na oružje i slično. A bogami i oktobarsko, novembarsko,....

"Niđe veze".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: aferim :lol: :lol: :lol: :lol: vec vidim natpis na knjizi roberta ludlam-a "svo dodikovi ljudi", "federalni soko", "tihicev identitet" :lol: :lol: :lol: :lol:
Vidim da sam te nasmijao, pa da i nastavim u tom stilu....

Možete pričati šta hoćete, ali trenutna politika u BiH ima veze sa našom historijom samo kada su široke narodne mase u pitanju, a koje u datom trenutku treba dovoljno naložiti da bi se mogli kapitalizirati neki vrlo jednostavni interesni ciljevi. Nekoga.

Ovaj naš cirkus od političke situacije se odvija po jednom vrlo jednostavnom principu, kojeg je definisala jedna stara bosanska poslovica:

GORE LOVA
DOLE SLOVA
SAKUPIŠ 4 SLOVA
G
O
L
F
I DOBIJEŠ GOLFA.

To ti je to.

Sve ostalo je loženje.
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Zavatoni wrote: E pa ako vam nije mrsko pročitajte ovaj tekst:

Hvala!

Sve ovo je vrlo vjerovatno, profit i interesi su kljucna stvar, ali ne mislim da je jedino sto kroji odnos prema Bosni i uopste politickim desavanjima u svijetu.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gospodar kuglastih munja wrote:Lajcak je napravio MILICIJE od jedinstvene policije, jer je drzava tako skrojena. Drzava koja nema jasno definisano unutarnje uredjenje, koja je ovako rasparcana kao u srednjem vjeku i ne moze imati jedinstvenu policiju.
A takva drzava je napravljena na zahtjev MZ i dejtonskim sporazumom!
Zasto MZ, kada vide :shock: da srbi nisu ispostovali sve stavke iz dejtonskog sporazuma i da dejtonski sporazum ne funkcionise ne natjeraju srpsku stranu da ispostuje sve stavke iz sporazuma ili ako srbi to nece da ukidaju dejtonski sporazum i vrate na snagu regularni BH ustav iz ´92. Ali oni to i nece i idu linijom manjeg otpora a to je da BH na unutrasnjem planu ostane teritorijalno podijeljena drzava.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

gospodar kuglastih munja wrote:
osa wrote:
Nancy Drew wrote: Da, i?
Ko će to u Federaciji stati uz njega kad je većina kupljena?
I smiješe mu se, naravno, bonske ovlasti, jer onako govoriti dozvoljeno je samo Dodiku ... a kad se taj 'hrabri' skine na njegovo mjesto ulijeću spremni američki igrači i stvar je završena.
Misliš da se takve stvari ne bi davno rekle?
kontekst pitanja nije bio taj nego ima li netko tko će reći "ma baš me briga za stolicu, plaću, šofera, tajnicu ja tako mislim i možete me samo mrziti".
Pa imas onaj Bosanski Kongres. Doduse nije politicka , vec nevladina organizacija. Sve su oni ovo predvidjeli, ali ih niko ne slusa.... :D
:sad:

,
bedifferent12

Post by bedifferent12 »

pokusali su nas istrijebiti... ali mi smo se ustelili smo se kako se ratuje, gladuje, gine i bori...

pokusavaju nas politicki unistiti i u mirno doba raskuciti... ma naucicemo mi i kako se drzava vodi... (malo smo zahrdjali od 15.stoljeca)...

ne mozes bosnju handrit´ kol´ko on moze podnijet´!!
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Novi_Nick wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Lajcak je napravio MILICIJE od jedinstvene policije, jer je drzava tako skrojena. Drzava koja nema jasno definisano unutarnje uredjenje, koja je ovako rasparcana kao u srednjem vjeku i ne moze imati jedinstvenu policiju.
A takva drzava je napravljena na zahtjev MZ i dejtonskim sporazumom!
Zasto MZ, kada vide :shock: da srbi nisu ispostovali sve stavke iz dejtonskog sporazuma i da dejtonski sporazum ne funkcionise ne natjeraju srpsku stranu da ispostuje sve stavke iz sporazuma ili ako srbi to nece da ukidaju dejtonski sporazum i vrate na snagu regularni BH ustav iz ´92. Ali oni to i nece i idu linijom manjeg otpora a to je da BH na unutrasnjem planu ostane teritorijalno podijeljena drzava.
pa zaboga, ako imas drzavu, osnovno je pravilo da si ti vlast u toj drzavi! Znaci, uspostavljas red, ako taj red neko ne postuje, a ti nisi u mogucnosti da ga sprovedes, onda trazis pomoc od drugog! Sto hocu reci : "ama bolan, treba neko da TRAZI da se cetnici kazne, da se pojaca drzava, da se postavi ispravan Ustav! Treba da TRAZI i bude iza toga, a ne da bude SUZDRZAN :-? (nadam se da znas na sta asociram) !!"
Kod tebi toliko "mrske MZ", ne pali ni danas , kao sto nije "palila" ni prije 15 godina Aljova taktika :"More bit bidne - a more bit nebidne!", ili "Do podne mislim jedno - od podne drugo!"
tbaharis

Post by tbaharis »

nezeljeni nadimak wrote:
Zavatoni wrote: E pa ako vam nije mrsko pročitajte ovaj tekst:

Hvala!

Sve ovo je vrlo vjerovatno, profit i interesi su kljucna stvar, ali ne mislim da je jedino sto kroji odnos prema Bosni i uopste politickim desavanjima u svijetu.
ekonomska zavisnost je najace oruzje... pa pogledaj samo sta su sa rusijom uradili... milijarda ovdje milijarda ondje i raspade se rusija... cim su pospustili sa zajmovima i hedijama rusija zapocinje za "novi hladnim ratom"... sta ce RS i BiH bez inostranog kapitala, sve bake su u rukama stranaca i svi fondovi su u rukama stranaca... dovoljno je samo malo da zavrnu pipu i odosmo u PM...
Mujko

Post by Mujko »

Mnogo smo lose mi navikli ovu Evropu. Malo nesto da im ne valja oni optuzuju Bosnjake i uskracuju im Evropu.Evropa to isto radi i s Turcima.
Misllim da nema razloga za brigu i na kraju krajeva takva Evropa nam i ne treba.
osa

Post by osa »

Nekad su bogate države preko kapitala kontrolirale svjetsku politiku, danas to više nije slučaj danas svjetsku politiku kontroliraju vlasnici velikih multinacionalnih kompanija kojima države služe kao servis za ostvarivanje ekonomskih ciljeva( koriste mjesta u međunarodnim organizacijama, vojsku isl.), jedina država koja je moćna i gdje država kontrolira kapital i velike kompanije a ne obratno je rusija, sad koji je sustav bolji veliko je pitanje, jer promjenom vlasti odlaze ljudi koji postavljaju određene standarde i obrazce ponašanja a vlasnici kapitala uvijek su tu oni se ne mijenjaju izborima, uglavnom.
Altsa

Post by Altsa »

koji kreteni. nisu normalni. ne zbog toga sto su odbili plan nego sto su poletili u p.m.da prvi kazu kako se ne slazu. mozda bi i onaj konj dodik odbio isto plan pa bi svi bili krivi. ovako ova dvojica konja ce biti glavni krivci za sve. to nije uopste nacin i stvarno zar mi nemamo pametnije politicare od silajdzica i tihica. pa ako se ne slazu s planom posaljite svoje prijedloge za izmjenama i pregovarajte a ne odmah mi na to ne pristajemo. :x :x :x oli rehn ih je vec proglasio glavnim krivcima za neuspjeh.
osa

Post by osa »

Altsa wrote:koji kreteni. nisu normalni. ne zbog toga sto su odbili plan nego sto su poletili u p.m.da prvi kazu kako se ne slazu. mozda bi i onaj konj dodik odbio isto plan pa bi svi bili krivi. ovako ova dvojica konja ce biti glavni krivci za sve. to nije uopste nacin i stvarno zar mi nemamo pametnije politicare od silajdzica i tihica. pa ako se ne slazu s planom posaljite svoje prijedloge za izmjenama i pregovarajte a ne odmah mi na to ne pristajemo. :x :x :x oli rehn ih je vec proglasio glavnim krivcima za neuspjeh.
Nešto slično kad su srbi u hrvatskoj odbili z4, trebali su samo malo pričekati hrvatska nikad ne bi pristala na taj plan.
nezeljeni nadimak

Samo se to i cekalo.

REHN: TIHIĆ I SILAJDŽIĆ POTKOPALI ZALAGANJA ZA SPORAZUM O REFORMI POLICIJE
SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Odbijanjem nacrta prijedloga za reformu policije visokog predstavnika Miroslava Lajčaka čak i bez razgovora, čelnici Stranke za BiH i SDA Haris Silajdžić i Sulejman Tihić su potkopali trenutna zalaganja da se postigne sporazum o reformi policije, ocijenio je evropski komesar za proširenje Olli Rehn.

Ne i Super Ronhil

DODIK: LAJČAKOV PRIJEDLOG POTPUNO NEPRIHVATLJIV ZA RS
BANJA LUKA, 31. augusta (FENA) - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je prijedlog visokog predstavnika o reformi policije u BiH potpuno neprihvatljiv za Republiku Srpsku.

Ali dosta je vise i Rehnova i Gregorijana i Lajcaka i takvih govana!
zemo_online

Post by zemo_online »

ama ko ih jebe ljudi(pardon na izrazu),pa Dodik ih svaki dan provocira pa mu ne mogu nista.ako hoce nek naprave Palestinu ovde pa nikome nece valjati.
Maraschino

Post by Maraschino »

Nancy Drew wrote:Dodik je u cijeloj priči nevažan baš kao i Silajdžić, Tihić i bilo ko drugi.
Karte su se sklopile tako da je on taj na tom mjestu u momentu kad se Kosovo definitivno odvaja i kad se Srbiji treba dati nešto zauzvrat. Da nije Mile bio bi Obren, da nije Suljo bio bi Mujo etc.

Ono na čemu trenutno radi MZ, potpomognuta federalnim Mićkovim jatacima, je kreiranje pravnih okvira za skorašnji izlazak RS-a iz BiH. Na tome se, istina, radi još od ustavnih reformi koje su bile početak cijelog procesa.
Dakle, nevažni su akteri priče, važan je cilj a to je cijepanje BiH. Ono što nije moglo silom pokušaće se 'milom'.

Ne smije se zaboraviti vrlo bitan momenat. Američka administracija sa Klintonom na čelu, naklonjena BiH je jedno. Bush, republikanci i brkica pederiška ambasador (nisam mogla odoljeti) su nešto sasvim drugo.
Dalje, Albanski lobi u Americi i cijelom svijetu je izuzetno jak i jedinstven dok bosanski i ne postoji. Zašto, kako - duga priča (nas možeš kupit za 100 maraka - politička zbivanja posljednju godinu dana su izvrstan dokaz).
I vrlo bitno, ne zaboraviti 9/11 nakon kojeg se priča globalno mijenja. Tu smo svi mi koji smo rat proveli na pravoj strani, sticajem okolnosti, upali u paket islamskog terorizma.

Na kraju, vrlo je bitno da Tihić ne podlegne, a vjerujem da će biti velikih pritisaka na njega, i proda stvar. Također je vrlo važan odgovor hrvatskih stranaka koje znaju da je Zg odavno digao ruke od BiH i da ih ovdašnji Hrvati, na putu ka EU, ne zanimaju nimalo. Hoće li Boži i Draganu ipak biti draži život u svojoj maloj državici ili jedinstvenoj BiH ne znam. Vidjećemo.

A mogućnost pravljenja patriotskog fronta za BiH, što bi bio najbolji i jedini pravi odgovor, u ovom momentu, je nažalost nikakva imajući u vidu da je većina medija i određenih političkih lidera u Federaciji već odavno na platnom spisku američke administracije. To što će ih povijest pamtiti ovako a ne onako vjerujem da im nije bitno imajući u vidu nekretnine koje su ovom prilikom naslagali.

Ipak, tužno je znati da si pripadnik naroda, a ovdje mislim na Bosance (Bošnjaci nek se dodatno pronađu), koji su spremni za sitan novac prodati ono za što su poginule desetine hiljada ljudi. Ovakvo nejedinstvo i potkupljivost nisu mogući ni kod Albanaca ni kod Srba ni kod Hrvata. Možda je i to odgovor zašto je Bosna ovdje gdje jeste i zašto joj se sve ovo dogodilo i događa i dalje. Kakvi smo možda bolje nismo ni zaslužili.

Jedinu nadu polažem u Srbiju kojoj je Kosovo ipak nešto više od puke zemlje i koja će sve učiniti da ga zadrži u svom sastavu. RS im sigurno ne znači toliko a služi samo kao sredstvo pritiska i prijetnje. Daj bože.
I, kosmička pravda ne postoji, možda na nekom drugom svijetu. Postoji samo ona za koju se izboriš a kako vidim boraca baš i nemamo napretek.

Sve na mjestu. :thumbup:

Treba biti dosljedan do kraja.Ne popustati i tacka.Kako kostunjicavi odbi Ahtisarijev plan i suprotstavi se cijelom svijetu.
Zanimljivo je i to da Rehn u ovom slucaju odmah imenova krivce za odbijanje plana a do sada ih je odbijeno na desetine ukljucujuci i izvjestaj zajednicke komisije.Kada Ronhil kaze "macku o rep" nema nikakvog Rehna da ga imenuje.
nezeljeni nadimak

test01 wrote:ama ko ih jebe ljudi(pardon na izrazu),pa Dodik ih svaki dan provocira pa mu ne mogu nista.ako hoce nek naprave Palestinu ovde pa nikome nece valjati.

Slazem se, kada Ronhil kaze, ne zanima nas EU, ako moramo praviti kompromise, nikom nista, a ovo jedva docekaju kao sto su bili docekali i za ustavne "promjene".

A svo vrijeme ucjenjuju oko ulaska u tu jebenu EU, kao da je tamo med i mlijeko, a ne nesto sasvim drugo.

Bar meni to ne treba, po bilo koju cijenu.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

ne treba im popustati majku im
klif

Post by klif »

BANJA LUKA, 31. augusta (FENA) - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je prijedlog visokog predstavnika o reformi policije u BiH potpuno neprihvatljiv za Republiku Srpsku.
Može li mi sad neko objasniti kako je moguće da ovaj prijedlog ne odgovora ni Srbima ni Bošnjacima?

I zašto su Tihić i Silijadžić imali potrebu da tako brzo odbace ovaj prijedlog?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 13:56, edited 1 time in total.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

12 goduna posle Dejtona se suti i ide linijom manjeg otpora...taj isti Dejton se samo sproveo tamo gdje nije zadirao u ratna osvajanja ....

Treba vise stati sa popustanjem MZ-i a posebno velikosrbima olicenim u Dodiku....cak to popustanje prema velikosrbima i cetnicima u BIH je smanjilo interes i moral postenih BIH srba i hrvata da se bore za BIH i suzivot....treba jasno reci "NE" prihvatanjem i legalizaciji etnickog ciscenja i stvaranje institucija koje nisu sposobne da zastitew interese svih gradjana BIH na svakom njenom pedlju..bar cemo znati sta Evropa i svijet smjera sa BIH...daljnjim popustanjem se samo slabe probosanske snage i uvlaci narod u stanje bezizlasnosti i ucmalosti..

Sad cete vidjeti kad EU shvati da je odlucno" ne" aparthejdu i plemenskoj policiji..oni ce okrenuti plocu u kosrist BIH....
nezeljeni nadimak

klif wrote:
Može li mi sad neko objasniti kako je moguće da ovaj prijedlog ne odgovora ni Srbima ni Bošnjacima?

Ko bude nepopustljiviji dobija vise.

Nije moguce da Ronhilu ne odgovara ovako nesto, vec je u pitanju igra, da ne bi Bosnjaci dobili neke ustupke. Jasno kao dan.
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Najveci krivci za sve neuspjehe u reformama su velikosrbi i MZ-a....

Ovi prvi jer ne zele BIH ni bilo kakve pozitivne pomake u BIH....

A MZ sto nikad ne precizira sta i kako treba da iZgleda neka reforma koju traze od BIH..
Evo ova reforma policije...navedu tri principa oko kojih ima sirok prostor dogovora..zasto nisu rekli.treba nam BIH policija..ukidaju se entitetske policije..Budzet je sa drzavnog nivoa...a ne oni naprave takvu reformu da je svako moze tumaciti kako hoce..sto u prevodu znaci treba im slaba BIH da mogu da kontrolisu sve politicke procese u njoj..njima i odgovara da se nista ne dogovori.....RAZLOG:

Medjunarodna Zajednica jos nija odlucila dali zeli BIH u njenim granicama ili ne...to je sustina problema....kad ode Kosovo znat cemo za sta su se odlucili..
Maraschino

Post by Maraschino »

klif wrote:

Pa nisi valjda ocekivao da Dodik pristane ? Valja tvrditi pazar uz pricu kako i oni nisu zadovoljni.

Ne bih me iznenadilo ako bi Dodik izasao sa prijedlogom formiranja policije RS-a na dijelu Federacije radi zastite Srba koji su ugrozeni u Federaciji. :lol:
blah blah

Post by blah blah »

Maraschino wrote:
klif wrote:

Pa nisi valjda ocekivao da Dodik pristane ? Valja tvrditi pazar uz pricu kako i oni nisu zadovoljni.

Ne bih me iznenadilo ako bi Dodik izasao sa prijedlogom formiranja policije RS-a na dijelu Federacije radi zastite Srba koji su ugrozeni u Federaciji. :lol:
Najpametnije mu je bilo da je sutio, ni tamo ni ovamo. Nisam mislio da cu ovo ikada reci, ali sreca pa je iskompleksirana sirovina :D
osa

Post by osa »

MZ daje dosta neodređene izjave, govori se o nekim europskim principima a nitko ne kaže precizno ljudi to je to i tako mora biti, nego se priča uglavnom dvosmisleno pa bi ljudi u bih trebali protumačiti šta to znači, i naravno svatko to protumači na svoj način i kako njemu odgovara. O dodiku ne vrijedi trošiti riječi čovjek je provodi samo ono što su prije njega provodili karadžić i mladić samo na malo finiji način jer nije više išlo silom.
Post Reply