FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr.Belajsuz

#201 Re: FK VELEŽ

Post by Dr.Belajsuz »

-LIBERO- wrote:Ja licno u Vrapcicima bio na desetine puta,od situacija kada su nas stavljali na istu tribinu pored RA do situacija kada su nas na skelu stavljali .
I mjesas kruske i jabuke,ja nisam pozivao na ostru situaciju prema mostarcima,cak sta vise,najboji derneci i najdraze bivse su mi bile iz Mostara.
Ali pozivanje na bratstvo i jedinstvo,pozivanje na prijateljstva klubova..to mi ej vala degutantno.
Narocito poslije zadnjih 7-8 gostovanaj,gdje su nase igrace bukvalno "poubijali" i izmarisali na terenu.

Ja pogibeljnije i bezobraznije udaracke igre nisam vidio u zivotu ,sta su nasi igraci dole dozivljavali,fuj!!!

Pobjedi nas,pa taman i na Kosevu to bilo,ali sve u igri i nadmetanju,a ne u tuci i pljuvanju na terenu.

A o prijateljstvima izvan terena,u mnogome se to popravilo od recimo odnosa prije rata. Tada se bas i nismo previse volili,cak sta vise,daleko od toga :D :run:
Pa bratstvo i jedinstvo među klubovima ne postoji. Ko što je bilo nekad i sl. Možda postoji samo među Srbima sada tipa Borac-Laktaši i sl i kako kome zatreba, pa se prave koalicije.
7-8 gostovanja nije bilo nakon povratka njihovog u ligu, a opet, nije stvar navijača udaranje na terenu. Naravno, nisam post pisao tebi, nego i drugima koji oštro osuđuju Mostarce.
SA 071

#202 Re: FK VELEŽ

Post by SA 071 »

Ma daj Boze da Velez pobijedi, ali pitari se sada moraju "vaditi" nakon Modrice i boda iz prvog kola, a imali su i dovoljno vremena da se odmore...
stranac2

#203 Re: FK VELEŽ

Post by stranac2 »

A sta pitari ne zele prenos :run:

Jelic sudi , znaci vidjet cemo koaliciju SDA-HDZ na djelu :thumbup:

Samo naprijed Rodjeni ...
Dr.Belajsuz

#204 Re: FK VELEŽ

Post by Dr.Belajsuz »

stranac2 wrote:A sta pitari ne zele prenos :run:

Suprotno.
Čelik-Borac je trebalo biti na TV, jer obje ekipe imaju ugovor za prenose. Čelik ne da da se tekma prenosi tj ne može zbog radova na zapadnoj tribini.
Onda je najavljeno Široki-Rudar, jer Široki nije bio ove sezone, ali zbog pritiska navijača Sarajeva i Veleža, moguće da tu tekmu prenose.
I šta ima u Skandinaviji?

A znaš, maksuz bi volio sad da Jelić sudi 3 penala za nas. Pa jesi svjestan šta pričaš? Jelić je sudija koji zadataka protiv sarajevskih klubova. U sezoni 05/06, akd su se Sarajevo i Siroki klali za titulu, on je sudio 6x kontra nas. Ne znam da je ikada na Koševu suđenje bilo nekorektno.(ah da, sad će priče o tekmi FKS-Velež 2-1, a sve znalci sa juga vidjeli jel bio penal ili nije).
meme pitar

#205 Re: FK VELEŽ

Post by meme pitar »

Prenos nam ne smeta, ali mi je krivo zbog toga što ne prenose utakmice koje trebaju prenositi (Helsinborg:Sarajevo; Spartak :Sarajevo) a prenose ono što je haman Džaba. Međutim Veležu je svejedno. Mislim da je dosta 1:0 i to iz penala u 90 minuti. (naravno penala koji je postojeći)
A i nemojte odmah srati o suđenju na koševu. Pa koji tim je oštećen na koševu. Tu svi mogu igrati (ako znaju). Pogledajte utakmicu pa ćemo komentarisati u nedjelju.
stranac2

#206 Re: FK VELEŽ

Post by stranac2 »

Dr.Belajsuz wrote:

Suprotno.
Čelik-Borac je trebalo biti na TV, jer obje ekipe imaju ugovor za prenose. Čelik ne da da se tekma prenosi tj ne može zbog radova na zapadnoj tribini.
Onda je najavljeno Široki-Rudar, jer Široki nije bio ove sezone, ali zbog pritiska navijača Sarajeva i Veleža, moguće da tu tekmu prenose.

A znaš, maksuz bi volio sad da Jelić sudi 3 penala za nas. Pa jesi svjestan šta pričaš? Jelić je sudija koji zadataka protiv sarajevskih klubova. U sezoni 05/06, akd su se Sarajevo i Siroki klali za titulu, on je sudio 6x kontra nas. Ne znam da je ikada na Koševu suđenje bilo nekorektno.(ah da, sad će priče o tekmi FKS-Velež 2-1, a sve znalci sa juga vidjeli jel bio penal ili nije).
U Skandinaviji ne znam sta ima , imam tu prednost da pola godine budem tamo a pola u Hercegovini :D

Znam ja dobro kakav je Jelic , sudi protiv vas kada se borite za titulu protiv CRO koalicije al kada je treca strana u pitanju u ovom slucaju mi onda se vec prave talovi. Uglavnom jedan od najpokvarenijih sudija u ligi.

Eh sada malo je preuranjeno pisati o ovim stvarima ,spletkama i slicno ,al znam sigurno da Sarajevo nije dozvolilo prenos iz kog razloga tesko je znati sada.

Uglavnom zanimljiva subota :lol: :lol: , uglavnom kazem tko bude bolji neka pobjedi i nadati se da su sve ove price bile neosnovane.

Jao mama draga moj "mali" Velez protiv DIVOVA :lol: :lol:
MaToUkOu

#207 Re: FK VELEŽ

Post by MaToUkOu »

stranac2 wrote:
Dr.Belajsuz wrote:

Suprotno.

U Skandinaviji ne znam sta ima , imam tu prednost da pola godine budem tamo a pola u Hercegovini :D

Znam ja dobro kakav je Jelic , sudi protiv vas kada se borite za titulu protiv CRO koalicije al kada je treca strana u pitanju u ovom slucaju mi onda se vec prave talovi. Uglavnom jedan od najpokvarenijih sudija u ligi.

Eh sada malo je preuranjeno pisati o ovim stvarima ,spletkama i slicno ,al znam sigurno da Sarajevo nije dozvolilo prenos iz kog razloga tesko je znati sada.

Uglavnom zanimljiva subota :lol: :lol: , uglavnom kazem tko bude bolji neka pobjedi i nadati se da su sve ove price bile neosnovane.

Jao mama draga moj "mali" Velez protiv DIVOVA :lol: :lol:
FK Sarajevo ima jedan ''mali'' spor sa BHT nakon što su ovi drugi Sarajevu za prenos utakmice protiv Helsingborga ponudili ''plaćanje'' prenosa u vidu marketinške promocije putem programa na šta čelnici kluba, naravno, nisu pristali jer je to bilo i više nego ponižavajuće...samo što izgleda malo ko zna o tome, mostarci pogotovo ;-)

Šta se koji qratz ima reklamirati klub za kojeg navija pola grada u dobi od 7 do 77 god :? Pa nismo Wanish da se reklamiramo, nidje veze... :D :-)

Jbt Širokog prenosili protiv Šturma na FTV-u, Slaviju na PTPC-u i protiv Aalbogra i protiv Košica (bez obzira na kakve su ovi klubovi pogodnosti pristali za prenos, stvarno nisam upućen) a Sarajeva nisu u stanju da prenose kad u istom Evropskom takmičenju igra protiv Trnave i Helsingborgsa :roll:

Meni je svakako svejedno kada su u pitanju utakmice Sarajeva na AFH, prenos mi tada i ne treba ali postoji nešto što se zove ponos i čast grada i države ;-) bijedno!

Što se same utakmice Sarajeva i Veleža tiče, šta ja znam...Velež mi je uvijek nekako bio drag tako da mi ga je već malo žao :D

Šalu na stranu ali ljudi, shvatite da MORAMO dobiti ovu utakmicu...već smo napravili 2 kiksa što je previše i imali smo 7 dana od Modriče da se pripremimo za ovaj meč. Svaka čast Veležu ali ovdje je kec k'o kuća! :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#208 Re: FK VELEŽ

Post by -LIBERO- »

Daj nemojte sada izvrtati istinu :-)

sarajevo nema nista protiv snimanja nasih utakmica,dokaz ti je prvo kolo sa Slobodom,ali kursluz na relaciji BHT i kluba je nasta poslije evropskih utakmica kada su Sarajevu za prenos ponudili mizerne uslove,skoro da za dzaba prenose tekmu sa Koseva :oops:

Dokaz broj dva,da nema Sarajevo nista protiv prenosa,i da bezveze aludirate na mogucnost spletki :roll: ,je to da svaka utakmica Sarajeva sa Koseva,znaci SVAKA,moze se pogledati istu noc na RTV Vogosca,tako da uvijek postoji zivi zapis svake tekme Sarajeva.

Znaci,na Kosevu se nemojte bojati spoletki,eto zivi bili pa vidjeli,pricat cemo i poslije tekme :wink: ,jer svi oni koji su bolji od nas nose bodove bez ikakvih problema.

Ja licno sa zadovoljan sto nece biti prenosa,da se ja pitam,nikada vise ni jedan prenos nebi isao sa Koseva za BHT1

A svi oni koji su zainteresovani za utakmicu Sarajevo-Velez,a uvjeren sam da ce biti tekma samo takva 8-) ,laganini put koseva i odaberite sebi ejdnu od cetri tribine :thumbup: :dance:
Bijeli_sa

#209 Re: FK VELEŽ

Post by Bijeli_sa »

vi da se nesto zalite na sudjenje, pa vi ste jedina ekipa u BIH koja je najvise kupila utakmica, svasta, vi herke da se nesto zalite na bilo sta, ja da se pitam svako gostovanje bi vam bio penal protiv vas, kao i svima u vrapcicima..
strong69

#210 Re: FK VELEŽ

Post by strong69 »

stranac2 wrote: Eh sada malo je preuranjeno pisati o ovim stvarima ,spletkama i slicno ,al znam sigurno da Sarajevo nije dozvolilo prenos iz kog razloga tesko je znati sada.
:lol: :lol: :lol:
I to kaze navijac kluba na cijem stadionu nije dozvoljeno prisustvo gostujucih navijaca, gdje se tuku kamermani i novinari :-) :thumbup:
Baltazar_khan

#211 Re: FK VELEŽ

Post by Baltazar_khan »

Pa kako to veležovci odmah tražite alibi za poraz, u obliku sudija :lol:

Hercegovačka posla :oops:
M-16

#212 Re: FK VELEŽ

Post by M-16 »

Pitari uvjek napadaju coporativno. :D Posto imaju zabranu na njihovoj omiljenoj temi, vrlo brzo su nasli novu kao ispusni ventil. Negdje se mora, jbg

Sto se tice Veleza i penala, mislim da nisu ni blizu jedne Slavije, Leotara i Borca.
M-16

#213 Re: FK VELEŽ

Post by M-16 »

Mi se ne sluzimo takovim rabotama. 8-)
misolino

#214 Re: FK VELEŽ

Post by misolino »

Drago mi je što Velež igra dobro,i bilo bi mi drago da izbori plasman u ligu prvaka(pretkolo) ili kup uefa.Mislim da su napravili respektabilan tim koji se može nositi sa svim ekipama iz Premier lige.Ovaj bod sa Koševa nije bio slučajan,i bilo je fino vidjeti Veležove navijače u velikom broju u Sarajevu.Naprijed Velež.Pozdrav za sve Veležovce iz Zenice :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Rodjeni

#215 Re: FK VELEŽ

Post by Rodjeni »

etanol wrote:Kada dolazite na Koševo onda smo vam sportski prijatelji, a kada mi dolazimo u Vrapčiće onda je to na nož, pa makar za vas bila i utakmica za prestiž. E zahebali ste se, sad ćete i vi biti dočekani kako zaslužujete i na terenu i van njega. Bod(ove) zaboravite.
p.s. eto vam Slavije pa sa njima budite prijatelji koliko hoćete
Sve smo vidjeli... ogledalo glavnog grada i drzave nam, "svaka cast".... a bodove nismo zaboravili - ponijeli smo jedan buhahahaha....
Last edited by Rodjeni on 17/08/2009 01:44, edited 1 time in total.
Rodjeni

#216 Re: FK VELEŽ

Post by Rodjeni »

ćiro wrote:
M-16 wrote:Pitari uvjek napadaju coporativno. :D Posto imaju zabranu na njihovoj omiljenoj temi, vrlo brzo su nasli novu kao ispusni ventil. Negdje se mora, jbg

Sto se tice Veleza i penala, mislim da nisu ni blizu jedne Slavije, Leotara i Borca.
Jedino ste im vi mogli konkurisati što se tiče penala u vrijeme ovih otpisanih koji vam sada vladaju. Sada dugovi stisli, tako da Nijaz slabo podmazuje :dance:
Evo izgleda vama ni penali ne pomazu da dodjete do 3 boda... jedino jos da sudija pocne zabijati za vas golove, jer vama to ocito ne ide...
gnus

#217 Re: FK VELEŽ

Post by gnus »

mido_Hz wrote:ljudi citam komentare i ne mogu da vjerujem kakvi ima NErealni tipova...komentari tipa "mozda ste uigraniji al kvalitetniji niste"..."pripremire mreze jer mi ih busimo" itd...pa ljudi dragi gledajte malo sa realne strane....velez na Kosevu APSOLUTNO nema ama bas nikakve sanse da dodje do boda a ne vise.utakmice kuci protiv buduceg drugoligasa travnika i solidlog olimpika nije nikakvo mjerilo vase "snage".vidjecete vas omjer kad krenu tekme u gostima,onda cete se spustiti na zemlju i zaliti se na sudije ko Husref :)...zelim vas sve najbolje prijatelji iz Mostara al na bodove ne racunajte...pozz

Kako ti kažes :lol: :lol:
stranac2

#218 Re: FK VELEŽ

Post by stranac2 »

Samo da se javim i da kazem da ste imali srece sto su nam trener i igraci igrali kukavicki u drugom inace bi bila 3 boda u
Mostaru.

Svaka cast za nasu avijaciju,

Pitare ceka potop u Rumuniji prvo u cetvrtak zatim jos jedan poraz u gostima i onda opet potop u Sarajevu protiv Rumuna ...al izdrzat ce to oni oni su DIVOVI :thumbup:
stolac-SARAJEVO

#219 Re: FK VELEŽ

Post by stolac-SARAJEVO »

[quote="stranac2"]Samo da se javim i da kazem da ste imali srece sto su nam trener i igraci igrali kukavicki u drugom inace bi bila 3 boda u
Mostaru.

Pitare ceka potop u Rumuniji prvo u cetvrtak zatim jos jedan poraz u gostima i onda opet potop u Sarajevu protiv Rumuna ...al izdrzat ce to [b]oni oni su DIVOVI [/b]:thumbup:[/quote]

Tacno tako.MI I JESMO DIVOVI :wink:
karanana

#220 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

stranac2 wrote:Samo da se javim i da kazem da ste imali srece sto su nam trener i igraci igrali kukavicki u drugom inace bi bila 3 boda u
Mostaru.

Pitare ceka potop u Rumuniji prvo u cetvrtak zatim jos jedan poraz u gostima i onda opet potop u Sarajevu protiv Rumuna ...al izdrzat ce to oni oni su DIVOVI :thumbup:
zar ne igraju pitari prvu protiv rumuna u sarajevu?

a slazem se sa konstatacijom za nasu igru. u drugom poluvremenu smo izlgedali kao velez u gostima iz prosle godine, samo sto ovaj put imamo i cvrscu odbranu sa knezevicem i sa solidnom odbranom od visokih lopti (izuzev gola).
karanana

#221 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

Hadzija igrac kola.
U timu kola nas jos predstavljaju i Knezevic i Dzafa.

Hadzi-dzulbic, Hadzi-dzulbic

Go Dzafa, go Dzafa go go go
Roy

#222 Re: FK VELEŽ

Post by Roy »

Hadzidjulbic bi trebao dobit poziv protiv Armenije i Turske. Mislim da je br. 1 sto se nase lige tice.
bulevarmostar

#223 Re: FK VELEŽ

Post by bulevarmostar »

Vodimo 1-0 nakon 7 min. Djafa iz penala.
elSaik

#224 Re: FK VELEŽ

Post by elSaik »

2-0 :roll:
Topla voda

#225 Re: FK VELEŽ

Post by Topla voda »

bravo rodjeni...igrate lijepo....opet cetiri komada,svaka cast :thumbup:
Post Reply