Dino Merlin - Comeback of 2007
Moderator: _BataZiv_0809
- Neelix
ne valjabosmen wrote:A po cemu je onda popularan?dinchy84 wrote:Nikako da shvatite da nije stvar u popularnosti, niti iko tvrdi da Dino Merlin nije popularan. Ali, otkad je popularnost sinonim za kvalitetu?
Mozda zbog dobre frizure?
I sta je to po tebi kvalitet?Po cemu se mjeri?Sta je po tebi kvalitetno?Deen mozda?Merija Serifovic?
Jel ja trebam reci za Prljavo kazaliste da je nekvalitetno zato sto se meni ne svidja?Zoster kvalitet?
Dajte ba ljudi,mlatite bezveze neke stvari.
To ti je isto kad Zeljovac tvrdi za Zelju da je najbolja i najkvalitetnija ekipa u drzavi pa i sire ....![]()
A rezultata sglave nigdje
PS.Zeljo je samo primjer
jel po tebi ceca najkvalitetnija ex yu pjevacica?
- Neelix
pa eto onda, zasto imas dvostruke arsine? kazes merlin napunio kosevo sa dzaba kartom - i on je zato kvalitetan
ja ne sumnjam, a ne bi trebao ni ti, da bi ga ceca napunila i da je karta 20 maraka. po tome je ona superkvalitetna, nenadjebiva :-9 sto naravno nije istina jel
ja ne sumnjam, a ne bi trebao ni ti, da bi ga ceca napunila i da je karta 20 maraka. po tome je ona superkvalitetna, nenadjebiva :-9 sto naravno nije istina jel
- PasoDzigera007
AFERIM! Mislim da se netreba nista vise dodati.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
Pa, hajde onda jos malo da vidimo... Ko je sve maznuo pjesme, a pravio se autorom istih?
Pusenje? Naravno!!! Samo po dvije-tri pjesme po albumu (al' ih jos uvjek volim, pa makar se sluzili tudjim pjesmama za "inspiraciju).
Bregovic? da ne pricamo (a svi se kunete u Dugme, jebalo vas ono!)
Crvena jabuka? Ma, dajte...! Gdje ce to Jabuka...?
P.orkestar? Jok, ne bi Losa!
Sta se se natakarili na covjeka?
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski! Dino je zvijezda, svidjalo se vama ili ne.Nije on ufuran. Trebate shvatiti da i on ima svoj zivot. E, sad mu samo fali da ide sa vama zgubidaniti i raspredati carsijske price. A ima i ona druga - je li to Bosnjo mora se po njemu pljuvati. Pa, jebes nas takav nam je mentalitet! Da je u pitanju kojekakva ubleha iz Bgd-a ili Zgb-a kovali bi ih u zvijezde. Nama je svako bolji od nas samih. Zato nam i jest ovako kako nam je. Budimo sretni ako nas ne strefi jos jedan rat zbog ovakvog nacina razmisljanja. E, jesmo naopaka nacija da nas Bog sve sacuva!
P.S.
Ljudi moji idite traziti posla, mante se suplje price, nista necete promjeniti.
P.P.S.
Eto, vidi kakvi ste - sad vam ni Dino Saran ne godi zato sto saradjuje sa Dinom Merlinom. Uuuu, jest vam vidik uzak!
- Tesssa
ja bih, ako moze, da dodam da se netreba pise odvojenoPasoDzigera007 wrote:AFERIM! Mislim da se netreba nista vise dodati.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
Pa, hajde onda jos malo da vidimo... Ko je sve maznuo pjesme, a pravio se autorom istih?
Pusenje? Naravno!!! Samo po dvije-tri pjesme po albumu (al' ih jos uvjek volim, pa makar se sluzili tudjim pjesmama za "inspiraciju).
Idite na zapad pa vidite mozete li se pribliziti i jednoj zvijezdi, papani provincijski! Dino je zvijezda, svidjalo se vama ili ne.Nije on ufuran. Trebate shvatiti da i on ima svoj zivot. E, sad mu samo fali da ide sa vama zgubidaniti i raspredati carsijske price. A ima i ona druga - je li to Bosnjo mora se po njemu pljuvati. Pa, jebes nas takav nam je mentalitet! Da je u pitanju kojekakva ubleha iz Bgd-a ili Zgb-a kovali bi ih u zvijezde. Nama je svako bolji od nas samih. Zato nam i jest ovako kako nam je. Budimo sretni ako nas ne strefi jos jedan rat zbog ovakvog nacina razmisljanja. E, jesmo naopaka nacija da nas Bog sve sacuva!
P.S.
P.P.S.
Eto, vidi kakvi ste - sad vam ni Dino Saran ne godi zato sto saradjuje sa Dinom Merlinom. Uuuu, jest vam vidik uzak!
- PasoDzigera007
Samo poredjenje Merlina i seljanke Cece je nedopustivo, turbofolkasi razumiju samo jezik MOTKE nista vise. Ako mislis na Marakanu sto je ona napunila pogledaj samo koliko se pravih Beogradjana tome zgrozilo,da jednim takvim gradom vlada turbofolk ili seljakluk,a najmanje ih je bilo iz Beograda na tom koncertu,mahom iz RS-a i sela oko Beograda.A u Sarajevu se niko nikad nece pobuniti protiv koncerta Merlina na Kosevu.Neelix wrote:pa eto onda, zasto imas dvostruke arsine? kazes merlin napunio kosevo sa dzaba kartom - i on je zato kvalitetan
- PasoDzigera007
Pardon NE TREBA! u ljutnji se NEgleda gramatikadinchy84 wrote:ja bih, ako moze, da dodam da se netreba pise odvojenoPasoDzigera007 wrote:AFERIM! Mislim da se netreba nista vise dodati.KarabajaX wrote:Oooo, zar se jos raspravljate o Dini?:-D
P.S.
P.P.S.
- Tesssa
al je ona tu istu Marakanu napunila, i to je cinjenica, a ruku dajem da joj se publika od Merlinove i nije puno razlikovala.PasoDzigera007 wrote:Samo poredjenje Merlina i seljanke Cece je nedopustivo, turbofolkasi razumiju samo jezik MOTKE nista vise. Ako mislis na Marakanu sto je ona napunila pogledaj samo koliko se pravih Beogradjana tome zgrozilo,da jednim takvim gradom vlada turbofolk ili seljakluk,a najmanje ih je bilo iz Beograda na tom koncertu,mahom iz RS-a i sela oko Beograda.A u Sarajevu se niko nikad nece pobuniti protiv koncerta Merlina na Kosevu.Neelix wrote:pa eto onda, zasto imas dvostruke arsine? kazes merlin napunio kosevo sa dzaba kartom - i on je zato kvalitetan
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
cekajte ljudi, dinchy ima pravodinchy84 wrote:Nikako da shvatite da nije stvar u popularnosti, niti iko tvrdi da Dino Merlin nije popularan. Ali, otkad je popularnost sinonim za kvalitetu?
recimo imate gomilu slavnih glumaca, pjevaca i inih umjetnika koji su hiperpopularni, u svim zanrovima.
strasno je popularna Meryl Streep. Ali je popularna i Alicia Silverstone. Nidje veze. Mozda je nekome Alicia vrh, ali objektivno je i umjetnicki Meryl gromada. Jednako su popularne na zapadu. Samo primjer, znate na sta mislim.
sa druge strane, milion sam puta pogledala neki nezavisni film, skromnog budzeta, sa fantazija glumcima. ljudima koji prate te filmove su oni vrh - i to iskljucivo zbog njihove umjetnosti. mogu vam reci, sa pravom. oni nisu popularni, cesto nisu ni bogati. ali za njih znaju oni koji trebaju znati.
tako je nekako i sa muzickim undergroundom. moze li se reci da oni nisu uspjesni?
dakle, uspjeh je MARKETINŠKO I MENADZMENT pitanje
u suprotnom, uspjeh je sam sebi svrha.
et
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
joj bosmen bratebosmen wrote:A sad bi kao ti trebala biti taj koji nam je strucnjak za kvalitetdawn_upon_dawn wrote:cekajte ljudi, dinchy ima pravodinchy84 wrote:Nikako da shvatite da nije stvar u popularnosti, niti iko tvrdi da Dino Merlin nije popularan. Ali, otkad je popularnost sinonim za kvalitetu?
recimo imate gomilu slavnih glumaca, pjevaca i inih umjetnika koji su hiperpopularni, u svim zanrovima.
strasno je popularna Meryl Streep. Ali je popularna i Alicia Silverstone. Nidje veze. Mozda je nekome Alicia vrh, ali objektivno je i umjetnicki Meryl gromada. Jednako su popularne na zapadu. Samo primjer, znate na sta mislim.
sa druge strane, milion sam puta pogledala neki nezavisni film, skromnog budzeta, sa fantazija glumcima. ljudima koji prate te filmove su oni vrh - i to iskljucivo zbog njihove umjetnosti. mogu vam reci, sa pravom. oni nisu popularni, cesto nisu ni bogati. ali za njih znaju oni koji trebaju znati.
tako je nekako i sa muzickim undergroundom. moze li se reci da oni nisu uspjesni?
dakle, uspjeh je MARKETINŠKO I MENADZMENT pitanjeneko ko je kvalitetan MOZE ali i NE MORA biti popularan i obrnuto. imate milion primjera u nasoj svakodnevnici. uspjeh ne znaci kvalitet, nego ambiciju i sposobnost. svaka cast - ali sta ako to nije ono cemu se ja divim u umjetniku?
u suprotnom, uspjeh je sam sebi svrha.
et
Mozes se ti diviti bilo kome ili cemu ali mislim da mnogi ne slusaju ono sto ti slusas i nemoj mi samo reci da nemaju pojma a da ti imas
svi zapeli uspio je uspio uspio - pa i Bush je uspio pa jel mu se divim?
jel sad trebam oltar dini napraviti i da ne smijem pisnut na njega
a jos nesto -- strucnjaci u muzici ili su davno ocijenili ili nisu gubili vrijeme na dinu merlina
a malo po foumu pogledaj, ima raje tu koja slusa zaista razlicitu vrstu muzike, tako da - ne mislim da niko ne slusa moju, a nije me ni briga. nekom je muzika narodno veselje, nekom nije
a reci ljudima da su papci i idioti zato sto ne slusaju merlina?
- PasoDzigera007
Recu ti evo ja ,kvalitet se mjeri po tvojoj trajnosti ili boljereceno trajnosti tvojih pjesama,jebo ti pjevaca ako poslije jedne godine mu neznas ni jedne pjesme,ustvari pjesme koje su prolazne,ovdje se spominje turbofolkasica Ceca,ta pjevaljka je pocela od svoje 17 godine,a iza sebe nije ostavila nit jednu pjesmu koja je zacrtana u svim ljudima,same neke bljuvotine pjeva,a MERLIN je pokazo kvalitet jer traje decenjama i iza sebe ostavlja pjesme koje se i dan danas pjevaju,pa cak i djecurlija koja je mladja od Dininih pjesama znaju sve pjesme Dine,e to je mjerilo, Bosnom behar probeharao,nek padaju cuskije, su samo neke od desetina koje traju vec decenijamabosmen wrote:AMA JEBEM GA VISE,SAMO PALAMUDITE I PAMETUJETE
HOCE LI IKO VISE RECI STA JE KVALITET I PO CEMU SE MJERI?
- Bea_Trix
ja fakat ne znam ko je rekao da neko nema pojma. osim sto su svi ovdje koji nisu poljubili tlo pod merlinovim nogama proglaseni seljacima.bosmen wrote:Ja nikad do danas nisam napisao ni jedan post na muzici.
Ne mogu da vjerujem kako ljudi raspravljau o kvalitetu nekoga ili necega a nisu kompetentni za to.
Ja razumijem kako neko nekog ne slusa,ne voli iz ovih ili iz onih razloga,ali ne razumijem kako se svi razumiju ovoliko u muziku.
Kad nekoga ne volis ides mu do najzadnjeg koljena i kopas po istoriji i svemu sto nema veze s muzikom da bi ga ocjenio kao muzicara,Nidje veze
A opet onoga koga volis zakivas u zvijetde,strucnjak,kvalitet itd...
Po cemu?
Pa ljudski je reci ja ne volim Prljavo kazaliste nego kopati ko je kome bio djed i govoriti kako zbog toga nema pojma o muzici.
JZoster,smijesno...
Neko ih voli,ja ne.Ali nisam ja toliki strucnjak da ja kazem kako nemaju pojma
Meni je sasvim prirodno bilo da je tema isla u tom smjeru,ja ga ne voli,ne svidja mi se njegova muzika,ovo,ono itd
Bezze ljudi fakat
- Tesssa
hajd nabroji, molim te.bosmen wrote:Dopunio sam prethodni postdawn_upon_dawn wrote:ja fakat ne znam ko je rekao da neko nema pojma. osim sto su svi ovdje koji nisu poljubili tlo pod merlinovim nogama proglaseni seljacima.bosmen wrote:Ja nikad do danas nisam napisao ni jedan post na muzici.
Ne mogu da vjerujem kako ljudi raspravljau o kvalitetu nekoga ili necega a nisu kompetentni za to.
Ja razumijem kako neko nekog ne slusa,ne voli iz ovih ili iz onih razloga,ali ne razumijem kako se svi razumiju ovoliko u muziku.
Kad nekoga ne volis ides mu do najzadnjeg koljena i kopas po istoriji i svemu sto nema veze s muzikom da bi ga ocjenio kao muzicara,Nidje veze
A opet onoga koga volis zakivas u zvijetde,strucnjak,kvalitet itd...
Po cemu?
Pa ljudski je reci ja ne volim Prljavo kazaliste nego kopati ko je kome bio djed i govoriti kako zbog toga nema pojma o muzici.
JZoster,smijesno...
Neko ih voli,ja ne.Ali nisam ja toliki strucnjak da ja kazem kako nemaju pojma
Meni je sasvim prirodno bilo da je tema isla u tom smjeru,ja ga ne voli,ne svidja mi se njegova muzika,ovo,ono itd
Bezze ljudi fakat
Jeli mozda primjeceno da sam ja rekao kako je neko seljak ili papak zato sto ne slusa Merlina?
Ljudi ja ga slusam,ali isto tako slusam mnogo toga drugog ,da ne nabrajam.
Svako radi sto voli,svako i slusa sto voli.
Ako ja ne volim nositi cipele nego patike ne znaci da su papci oni sto nose cipele
Svi nazivali papcima one na Derneku a 90 % ih ima profil tamo.
Smijesno
-
grep
@dinchy84dinchy84 wrote:hajd nabroji, molim te.bosmen wrote:Dopunio sam prethodni postdawn_upon_dawn wrote: ja fakat ne znam ko je rekao da neko nema pojma. osim sto su svi ovdje koji nisu poljubili tlo pod merlinovim nogama proglaseni seljacima.
Jeli mozda primjeceno da sam ja rekao kako je neko seljak ili papak zato sto ne slusa Merlina?
Ljudi ja ga slusam,ali isto tako slusam mnogo toga drugog ,da ne nabrajam.
Svako radi sto voli,svako i slusa sto voli.
Ako ja ne volim nositi cipele nego patike ne znaci da su papci oni sto nose cipele
Svi nazivali papcima one na Derneku a 90 % ih ima profil tamo.
Smijesno
- Tesssa
pitam jer me interesuje, da si ti mene pitao ja bih ti rekla...bosmen wrote:Dinchy84
sto?
da ti mozes ocjenjivat jel ko valja a ko ne
jesi li svjesna da mi tvoje misljenje nista ne predstavlja kao ni tebi moje?
Ako mislis da ne postoji neko ko slusa Dinu Merlina a ujedno i mnoge druge koji nemaju veze sa onim sto on pjeva onda ti nemas pojma o zivotu a ne samo o muzici
boldirano, necu ni komentarisati
- Neelix
cekaj malo, zasto uvodis dugme u pricu? zasto svi na ovoj temi pretpostavljaju da ako ne volim merlina - volim bregubosmen wrote:Da,ali sta je mjerilo?Neelix wrote:pa eto onda, zasto imas dvostruke arsine? kazes merlin napunio kosevo sa dzaba kartom - i on je zato kvalitetan
Volim i bjelo dugme,nije problem
Ali zar ne mislis da Merlin napravi pauzu od petnaestak godina pa lupi kartu 30 km,ne bi napunio Kosevo
Bijelo Dugme ga je napunilo zbog toga,exkluzivitet i marketing
Jel mislis da je i pola posjetilaca culo i jednu pjesmu od U2 koji su bili na njihovom koncertu?
Jel mislis da Merlin ne bi napunio marakanu sa kartom od 30 KM?
Mene samo zanima mjerilo?
Sarajevo napuni Kosevo sa skupljom kartom nego sa jeftinijom
Paradoks ili?
Mislis da je sad protiv Dinama bila besplatna karta da bi bilo mnogo vise raje?Vise da ali mnogo vise ne bi sigurno
Nije to uopste mjerilo
MOzda je bezze poredjenje sa MojUmmete,karte su bile poprilicno poskupe a vecina onih koji znaju sta je kvalitet se je razumjevala i u to pa se ismijavala.A napuni se Kosevo.Nije vazno zbog cega ali napuni se
ako bas hoces mjerlilo autorske kvalitete, da ponovim nesto sto sam napisao na drugoj temi
nocas sam u krizi ko toranj u pizi
nije to zub to mnogo jace zaboli
mujo ima dobru cunu
pasa moj solidni nije ona za tebe
ako ti nekog ko nesto tako napise mozes nazvat kvalitetnim, onda su mi jasni tvoji standardi
i onda kaze da je allah njemu i jacksonu istovremeno podario inspiraciju
- Bea_Trix
neka nama dinchybosmen wrote:Jes vidila kako sam je skonto,, Kad pocne kakit u trku to radidawn_upon_dawn wrote:dinchy84 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
oplakah
Znao sam ja da ne mere stat
cestitamo na 1000 postu

- Tesssa
dawn_upon_dawn wrote:neka nama dinchybosmen wrote:Jes vidila kako sam je skonto,, Kad pocne kakit u trku to radidawn_upon_dawn wrote:![]()
![]()
oplakah
Znao sam ja da ne mere stat
cestitamo na 1000 postu
sutra kod mene na kolace, da se to proslavi