Mijesani brakovi, spas BiH?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Fair Life wrote:
Vodenjak wrote:
Fair Life wrote: Ti vodeni izgleda stao na petingu i ni koraka naprijed.

Sto se tice moje vulgarnosti... "govorimo naski da nas c(ij)eli Sv(ij)et razum(ij)e".
:lol: :lol: :lol:
Upravo citam Karla Stajnera i njegovih "7000 dana u Sibiru".
De ti, ja nemam kad...
Moram si ici sta traziti, zabrinuo si me...
Evo, obecaVam, bice "nasa"... :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Centar na centar a krajevi gdje dodju.

Dok centar mjesa krajeve pomjesaj... Nek bidne mjesovito mjesanje.

PS Stajnera kad citam od sibirske hladnoce ne pada mi na pamet da se
'nedo bog' slucajno otkrijem. Cvokocem...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Vodenjak wrote:
_BosanaC wrote:
megi wrote:dajte ljudi sta je s vama? kakvi mijesani brakovi? da se ne lazemo do juce smo ratovali, mrzili jedni druge, da se opet ne lazemo - ne volimo se ni sad mnogo. ne kazem, mozda ima pojedinaca,ali generalno se ne gotivimo. ja sam srpkinja i ne znam ni jednog srbina koji navija za bh reprezentaciju, bez obzira sto i tamo ima srba. ja uvijek i u svemu navijam za srbiju, kao sto i hrvati navijaju za hrvatsku, za muslimane ne znam, valjda oni jadni nemaju za koga, pa se bosne uhvatili :lol: malo sam skrenula sa teme, ali oprosticete mi, valjda znate sta hocu da kazem
Ja znam sta hoces da kazes :D

I da ti odmah kazem da si se debelo zeJebala :D Da mi prosti administracija na ovim nekulturnim rijecima :oops:

I btw. sta tebe i bilo koga ima da boli neka stvar sta ko i s kim u krevetu radi? :? Ako ti ne znas nikoga od tih gore koje opisa to samo govori o tebi a niposto o generalnoj situVaciji u BiH ;)
Cuj sta je zanima?
Pa ako ima posla sa cijelom reprezentacijom onda... :D
:D :D :D
Harrys

Post by Harrys »

Fair Life wrote:
Vodenjak wrote:
Fair Life wrote: Ti vodeni izgleda stao na petingu i ni koraka naprijed.

Sto se tice moje vulgarnosti... "govorimo naski da nas c(ij)eli Sv(ij)et razum(ij)e".
:lol: :lol: :lol:
Upravo citam Karla Stajnera i njegovih "7000 dana u Sibiru".
Ako vec nisi procitao,preporucujem,svih tih 7000 je opisano u knjizi Solzenjicina

Jedan dan Ivana Denisovica-remek djelo.
:)
Harrys

Post by Harrys »

megi wrote:bosanac majke ti reci mi u kom dijelu teksta sam se zaj... da prosti administracija? a to ko s kim spava boli me uvo, ja znam da ja ne bih ni u ludilu. nemoj pogresno da me shvatis, ne mrzim ja nikog, ali ti meni mozes biti dobar komsija i to je sve. mislim da bi bilo previse licemjerno da se lizemo poslije toliko grobova na obje strane, a opet bi bilo jako glupo da se opet bijemo. ja se zalazem za dobar komsiluk.
Megi ,ne znam kako je sad ali znam da su Beogradjanke vrlo rado,radi promjene lafova kao i Zagrebcanke od svojih piceka dolazile kod Sarajevskih mangupa,a nama nije bilo mrsko. :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

megi wrote:bosanac majke ti reci mi u kom dijelu teksta sam se zaj... da prosti administracija? a to ko s kim spava boli me uvo, ja znam da ja ne bih ni u ludilu. nemoj pogresno da me shvatis, ne mrzim ja nikog, ali ti meni mozes biti dobar komsija i to je sve. mislim da bi bilo previse licemjerno da se lizemo poslije toliko grobova na obje strane, a opet bi bilo jako glupo da se opet bijemo. ja se zalazem za dobar komsiluk.
Svi mi na srecu imamo priliku da biramo s kim cemo i kako cemo. Isto tako vise nas opisuje drustvo u kojem se krecemo nego nekakve suplje koje pokusavamo sami o sebi plasirati. Na kraju krajeva - ako se kreces iskljucivo medju nacionalizmom zadojenim ljudima i ako iskljucivo takvi ljudi kroje tvoju sliku i pogled na svijet i drustvo u kojem zivis onda ni sam ne mozes biti nesto bolji od njih.

S druge strane - ja sam okruzen totalno drugacijim ljudima, dobro znam s kim cu sjesti i kafu popiti - ali sam takodje svjestan i da moje drustvo nije slika stanja u kakvom se svi nalazimo, ali takodje znam i da nismo jedini, da nas sigurno ima jos ovakvih.

Ovo me sve pomalo podsjeti na jedan moj dio porodice u Beogradu, koji je prije rata djecu odgajao tako da ne uce Njemacki jer su Svabe napravile to i to, da pljuju po svemu sto je Njemacko, da se ne kupuje Njemacko... Elem, eno ih sada se dio jebe upravo s tim istim Njemcima, sto pravim sto naturalizovanim, jerbo je doslo iz guzice u glavu da nije svaki Njemac Hitler, pogotovo ne onaj koji se Hitlera i ne sjeca osim iz istorijskih knjiga.
megi

Post by megi »

jao ne mogu da vjetujem koliko ste se upalili. a svi znate sa sam u pravu jer mi niste dali nijedan argument koji dokazuje suprotno. 99% odgovora su jadni i prostcki, svedeni na 2-3 rijeci (kao imam posla sa reprezentacijom itd. -sta bi on dao da tako ima posla sa reprezentacijom, da stalno odnekud stize zlato). uglavnom nista konkretno. izuzev mozda ljepotice sto me pogresno razumjela, posto ja stvarno ne mrzim nikog, nego mi zao muslimana sto nemaju za koga da navijaju, a to nije isto.
morti

Post by morti »

megi wrote:jao ne mogu da vjetujem koliko ste se upalili. a svi znate sa sam u pravu jer mi niste dali nijedan argument koji dokazuje suprotno. 99% odgovora su jadni i prostcki, svedeni na 2-3 rijeci (kao imam posla sa reprezentacijom itd. -sta bi on dao da tako ima posla sa reprezentacijom, da stalno odnekud stize zlato). uglavnom nista konkretno. izuzev mozda ljepotice sto me pogresno razumjela, posto ja stvarno ne mrzim nikog, nego mi zao muslimana sto nemaju za koga da navijaju, a to nije isto.
a gdje je tvoj argument???

i ne misliš valjda da neko vodi statistike u opštinama koliko ih se "zajebalo" sa "onima tamo"... :lol: :lol:
megi

Post by megi »

bosanac ispade najbolji ovdje. ma sve je to u redu, ali ti bi izgleda htio da sad sve fino zaboravimo, nista se nije desilo, malo smo se igrali. a ja da zivim i na marsu sa vanzemaljcima mislila bih isto ovako. ja sam samo iskrena. ja ne mogu da zaboravim,sta cu kad imam dugorocno pamcenje. pa jel samo vidis koliko se njih upalilo na moje poruke? da im je svejedno, sigurno se ne bi obazirali,znas da istina najvise boli.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa mnogi su samo iskreni... prelistaj ovih devet stranica, i nisi usamljena u svom misljenju, ima ih kolko hoces, na svim stranama. Put ka definitivnoj podjeli BiH vodi upravo kroz zivot jednih pored drugih a ne zivot jednih sa drugima, odnosno suzivot. Iako, daleko bilo da ce mjesani brakovi spasiti bilo sta. Ne daj Boze opet kakvog rata daj Boze da bi i vlastitu glavu spasili, posto ja zaista vise nisam siguran ko bi ovdje kome prvi u ledja pucao, pogotovo sto su ti "necisti" za sve tri strane.
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

megi wrote:jao ne mogu da vjetujem koliko ste se upalili. a svi znate sa sam u pravu jer mi niste dali nijedan argument koji dokazuje suprotno. 99% odgovora su jadni i prostcki, svedeni na 2-3 rijeci (kao imam posla sa reprezentacijom itd. -sta bi on dao da tako ima posla sa reprezentacijom, da stalno odnekud stize zlato). uglavnom nista konkretno. izuzev mozda ljepotice sto me pogresno razumjela, posto ja stvarno ne mrzim nikog, nego mi zao muslimana sto nemaju za koga da navijaju, a to nije isto.
meni je zao onih sto pored zemlje u kojoj su rodjeni i zive navijaju za neku drugu zemlju, a sve zato da bi se drugima uvukli u shupak. nekako cinjenica da vjeroispovijest nije jednaka nacionalnost izgleda je toliko komplikovana za shvatiti, al haj nije to tema.

samo me cudi sto osoba koja ne zeli da se mijesa sa drugima provodi vrijeme na drugom "stranom " forumu pokusavajuci ubijediti one, sa kojima u sustini ne zeli imati nikakve veze,u svoje tvrdnje. ako ne zelis imati nikakve veze sa nama, onda ti nije ni bitno sta mi mislimo. mi bar imamo razlog sto smo se " upalili".
sama si sebi kontradiktorna.
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Mah ko se voli nek bude zajedno. Ipak mome djetetu cu savjetovati da gleda da mu zena (muz) bude iste vjere da bi manje problema imao u zivotu. Mislim da to vise u BiH nikad nece uzeti zamaha kao sto je nekad bilo pogotovo so su podjele sve jace i jace i nikako ne jenjavaju.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

megi wrote:bosanac ispade najbolji ovdje. ma sve je to u redu, ali ti bi izgleda htio da sad sve fino zaboravimo, nista se nije desilo, malo smo se igrali. a ja da zivim i na marsu sa vanzemaljcima mislila bih isto ovako. ja sam samo iskrena. ja ne mogu da zaboravim,sta cu kad imam dugorocno pamcenje. pa jel samo vidis koliko se njih upalilo na moje poruke? da im je svejedno, sigurno se ne bi obazirali,znas da istina najvise boli.
Niko se ovdje nije upalio ni na tvoje stavove a vala ni na tebe...
Mene barem sto se tice, ja se samo shprdam i s tobom i sa tvojim stavovima!
To je, na zalost, jedino sto mi je preostalo da radim sa svima onima za koje je covjek kao individua - nepoznat pojam, a narod predstavlja svetu i nedodirljivu kategoriju!

Osim toga, mislim da previse visoko misljenje imas o sebi ako smatras da je to sto pises vrijedno bilo kakvih argumenata!
A s druge strane, mozda si u stvari samo mala klinka, shiparica, koja jos nije okusila nista od zivota i koja, nafilovana mitovima, brsti visoku politiku. (nesto mi ovo poznato jos iz doba price o kosovskom boju. Je li i tebi?) Mladost bi ti i mogla biti kakvo-takvo opravdanje za tvoju spiku, ali nikako ti ne bi dala za pravo da TI podsjecas na nesto sto se desilo jer u tom slucaju, o tom na sta nas podsjecas, POJMA NEMAS!

Zato, drzi se utakmica, navijaj za Srbiju i prestani zaliti muslimane ili bilo koje druge koji, eto, nemaju za koga da navijaju!
Muslimane je trebalo zhaliti onda kada su igraci ekipe za koju ti navijas nad istima pravili grube, smrtonosne faulove a ti euforicno klicala sa tribina!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

nemojte zivota vam tako spasavat bosnu...djeca iz mjesovitih brakova nisu nigdje prispjela...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

mIRCerka wrote:nemojte zivota vam tako spasavat bosnu...djeca iz mjesovitih brakova nisu nigdje prispjela...
nije samo to mIRCerka, nego mi je cijela prica da neko svojim krevetom i brakom spasava drzavu isto ko iz 18. stoljeca :roll: a i podsjeca me na one price nasih "patriota" i "puritanaca" (M92 :D) o tome kako samo "cisti" brakovi izmedju ljudi iste vjere mogu spasiti bosnu (i u tom kontekstu, kao, bosnjake). kao, mjesoviti brakovi prljaju krevet ili neka slicna bolesna izjava je pala, jednog uvazenog gospodina koji danas vrijedi za obrazovanog i umjerenog.

mi majke mi ko da smo zastali u nekom vremenu, tamo kad jos niko nije ni znao za pojam nacija, kad je tek izmisljena, pa je pravimo sistematski po krevetima.

da se sutra udam za nekog drugacije vjere, meni bi bilo neugodno da mi neko krevet koristi ko nacionalno oruzje... a tek kako zvuci kad se izgovori :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

dawn_upon_dawn wrote:
mIRCerka wrote:nemojte zivota vam tako spasavat bosnu...djeca iz mjesovitih brakova nisu nigdje prispjela...
nije samo to mIRCerka, nego mi je cijela prica da neko svojim krevetom i brakom spasava drzavu isto ko iz 18. stoljeca :roll: a i podsjeca me na one price nasih "patriota" i "puritanaca" (M92 :D) o tome kako samo "cisti" brakovi izmedju ljudi iste vjere mogu spasiti bosnu (i u tom kontekstu, kao, bosnjake). kao, mjesoviti brakovi prljaju krevet ili neka slicna bolesna izjava je pala, jednog uvazenog gospodina koji danas vrijedi za obrazovanog i umjerenog.

mi majke mi ko da smo zastali u nekom vremenu, tamo kad jos niko nije ni znao za pojam nacija, kad je tek izmisljena, pa je pravimo sistematski po krevetima.

da se sutra udam za nekog drugacije vjere, meni bi bilo neugodno da mi neko krevet koristi ko nacionalno oruzje... a tek kako zvuci kad se izgovori :roll:
kazu, izasle mumije iz piramide u visokom i rekoshe "jebote jel vrijeme islo unaprijed ili unazad"...

:D
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

niko ko se ne zeli smjestati u torove nije u bosnu prispjeo, al haj.

vjerujem da je postavljac teme djecu iz mjesanih brakova uzeo kao od rodjenja naucene na toleranciju i suzivot, pa samim tim i kao dobar osnov za gradnju bih, sto samo po sebi nije istina. takve djece ima i tolerantne, ali i one koje bas zbog toga sto nisu "cisti" u silnoj zelji da se iskazu budu veci muslimani/pravoslavci/katolici od drugih i prerastu u ekstremiste. tako da pravila nema.

smatram da su brak i vjeroispovijest privatna stvar svakog covjeka i tako treba ostati, ali se nazalost uvijek instrumentizira u politicke svrhe.
ja licno imam primarnije kriterije za biranje partnera od njegove vjeroispovijesti.
danas

Post by danas »

LjepoticaiZvjer wrote: ja licno imam primarnije kriterije za biranje partnera od njegove vjeroispovijesti.
ih, pa nemoj tako... sad ce doci megi da ti kaze da si 'jadna'... :-) :-) :D
vesela

Post by vesela »

megi wrote:BOSANAC ISPADE NAJBOLJI OVDJE. ma sve je to u redu, ali ti bi izgleda htio da sad sve fino zaboravimo, nista se nije desilo, malo smo se igrali. a ja da zivim i na marsu sa vanzemaljcima mislila bih isto ovako. ja sam samo iskrena. ja ne mogu da zaboravim,sta cu kad imam dugorocno pamcenje. pa jel samo vidis koliko se njih upalilo na moje poruke? da im je svejedno, sigurno se ne bi obazirali,znas da istina najvise boli.
moj bosanac, leti dok je vruca! :-)
megi

Post by megi »

ljepotice moja ja vrlo dobro mogu da razlikujem vjeru od nacije, samo sto sam ja svoju nacionalnost stekla po rodjenju, a ti svoju prije 2-3 godine. kako ja mogu cijeli zivot da budem jedno, pa onda odjednom nesto drugo. ali dobro to valjda vama nije strano, to su vam i preci radili. a na forum sam dosla jer mi je bilo dosadno.
a ti vodenjak nemoj da mislis da je meni 12 godina i da pokusavas da me ubijedis kako ja nemam pojma. ja vrlo dobro znam sta se dogadjalo, a znas i ti. samo sto ja ne zelim da zaboravim, a oprostiti mogu, sta mi je korist i ako ne oprostim?opet je tu vasa dobro poznata melodrama jadni mi, oni su nas napali, agresori jedni, mars svi u hag. ok srbi su svi citavi izasli iz rata,nije nam nista...a bar nismo dovodili nikog sa strane, pa nemamo taj problem kako ih vratiti nazad...
sad sam opet otisla s teme, ali sta mogu
Area_51

Post by Area_51 »

Kako nisu, a prijatelj nasmijani Sven, malo jevrej (O) ili ostali, postade ministar, malo hrvat (H), oslobodi se poreza u Hrvatskoj. Tanak ti argument. Daj nesto jace. Mozes ti kad hoces. :-D
spreca

Post by spreca »

U pravu si.......BiH moze samo pamet da spasi,ali gdje je uzeti,
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Area_51 wrote:
Kako nisu, a prijatelj nasmijani Sven, malo jevrej (O) ili ostali, postade ministar, malo hrvat (H), oslobodi se poreza u Hrvatskoj. Tanak ti argument. Daj nesto jace. Mozes ti kad hoces. :-D
nazalost je ona u pravu. Znam curu, lapo jedno lapo drugo i ima ozbiljnu krizu identiteta, jer su se i oceva i majcina strana nacionalno orjentirale. Majka joj je rekla da se ne sekira, vec kad se bude udavala da postane ono sto joj je muz ...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

basta sljezove boje wrote:
Area_51 wrote:
nazalost je ona u pravu. Znam curu, lapo jedno lapo drugo i ima ozbiljnu krizu identiteta, jer su se i oceva i majcina strana nacionalno orjentirale. Majka joj je rekla da se ne sekira, vec kad se bude udavala da postane ono sto joj je muz ...
a sto joj se mati i otac uzese ako su nacionalno orijentirani? kako su se uopce zagledali jedno u drugo, kako ih to nije razdvojilo, jer nacionalno orijentirani traze supruznike medju "svojima" - to je realnost.

mojne mi izmisljenih prica u idealnim uvjetima iz nacionalistickih laboratorija zivota ti. :roll:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

dawn_upon_dawn wrote:
basta sljezove boje wrote:
Area_51 wrote: Kako nisu, a prijatelj nasmijani Sven, malo jevrej (O) ili ostali, postade ministar, malo hrvat (H), oslobodi se poreza u Hrvatskoj. Tanak ti argument. Daj nesto jace. Mozes ti kad hoces. :-D
a sto joj se mati i otac uzese ako su nacionalno orijentirani? kako su se uopce zagledali jedno u drugo, kako ih to nije razdvojilo, jer nacionalno orijentirani traze supruznike medju "svojima" - to je realnost.

mojne mi izmisljenih prica u idealnim uvjetima iz nacionalistickih laboratorija zivota ti. :roll:
´

bilo bi lijepo, ako vec svakom loncu moras biti poklopac da procitas post. U postu pise da su se majcina i oceva strana nacionalno orijentirale - misli se dakako na njihove familije koje su u ratu otisle svaka na svoju stranu. Otac i majka su u Sarajevu i dalje nakon 30 godina u sretnom braku, nisu politicki aktivni i bave se jednim vrlo humanim zanimanjem. Jedini problem ima ta mala, jedinica, od 20 i kusur godina
Post Reply