.....obecaj da ces me cvrsto drzati za ruku.......zmijaIzmaj wrote:vidjecemo
Filipović: Ostavimo se velikih riječi i praznog rodoljublja
- schevar
žena zmaj wrote:Ne radi se ovdje o bilo kakvoj zajedljivosti... Dapace! Ne veselim se ja sto neko crnci da bi otisao na "zasluzeni" odmor, crncim i ja, pa ne mogu ni na odmor otici, ali ne radi se o tome... Radi se o tome sto vi dolazite ovdje manje-vise da bi obnovili svoje zalihe gaca i carapa, jer je jeftinije, i da bi nam rekli kako ste nostalgicni! Dodjete na godisnji odmor, kao i bilo koji drugi turist u BiH, a ne kao domoljubi i patriote!!schevar wrote:cemu ta puka zajedljivost?ja nisam u bosni i niceg se nisam odrekla.ovdje ljudi idu toliko daleko da se vesele sto neko crnci od jutra do sutra da bih ga kad dodje na ZASLUZENI godisnji odmor neko zajebavao ko biva on nije patriota.naravno da se patriotizam ne mjeri novcima,to su gluposti.gdje ce ko potrositi svoj novac do njega je.a razmisljanja tito dragi
I jos nesto, ja samo ponavljam rijeci predsjednice SSD-a - Senade Softic-Telalovic, koja naglasak stavlja na nekakvih 6 milijardi koje godisnje prodju kroz bh banke ili iz ruke u ruku, pa se pitam - gdje su te pare? Jer, ponavljam, ovdje su ljudi i dalje nepismeni i gladni!!
ja i ostala dijaspora im krivi sto su nepismeni?ili gladni?ili sto je grad prljav?pa dijaspora s tim nema nikakve veze.naravno da je zajedljivost!kako ti znas da ja u bosni kupujem jer je jeftinije i to jos carape i gace
i nisam nikad u S V O J U ZEMLJU BOSNU dolazila kao turista,jer ona je moja koliko i tvoja svidjalo se to tebi ili ne
-
Vozdra_123
ma hajde ba golf2 benzinac se ne da upaliti nikakodanas wrote:eh, jos kad bi se 'vi dole' upalili izasta, osim na spomen hude dijaspore... dobro bi bilo...
-
haris ubleha
U ratu sa mnom u jedinici bio Ibro. Fin i posten covjek, prije rata se ozenio, u ratu dobio jedno dijete, poslije rata drugo. Kad se smirilo, umjesto da ide u emigraciju, ostane da "gradi BiH". Od svoje i zenine skromne plate hranio djecu, placao podstanarski stan i uz to uspijevao svaki mjesec odvojiti po 100-200 maraka u "kasicu" (nije prasica
) u kojoj je stedio pare kako bi jednom najzad rijesio stambeno pitanje. U njegovom komsiluku bio je Jovo koji je, kao i 90 posto Srba, rat proveo u Srbiji.
Poslije rata Jovo vratio svoj jednosobni stancic ali se vrlo brzo uvjerio da za njega nema perspektive u "muslimanskom" Sarajevu. Odluci da proda stan u Sarajevu, preseli se u RS i tamo kupi stan. Posto se znao sa Ibrom, nacelno se dogovore o cifri za koju ce Jovo prodati Ibri stan, nekih 50-ak hiljada maraka. Od svoje i zenine "platice" Ibro nije uspio ustedjeti 50 hiljada kesha, pa pocne obilaziti banke i ganjati kredit za pare koje su mu nedostajale za Jovin stan. Jovo je imao razumijevanja, ali se papirologija oko kredita i ziranata otegla jer je Ibro, kao i vecina demobilisanih boraca koji su branili i odbranili BiH, posao dobio kod tajkuna koji je Ibrinu platu prijavljivao kao minimalac, mada mu ni u stvarnosti plata nije bila puno veca.
Dok je Ibro bio u potrazi za kreditom koji bi mu omogucio da konacno dobije svoj krov nad glavom, krenuo je stampedo emigracije za stanovima u Sarajevu. Uskoro Jovi na vrata pokucase Avdo iz Kopenhagena, a malo zatim i Meho iz Geteborga. Skoro da nisu pitali za cijenu. Jesmo stari jarani, rece Jovo Ibri, al' pare su pare, pogotovo dijasporske. Mrtvu trku izmedju "danca" Avde i "svedjanina" Mehe dobio je Meho i za gotovo 100 hiljada maraka kupio Jovin stan.
Gdje su danas junaci ove price? Meho dodje samo na godisnji u svoj sarajevski stan, "danajac" Avdo je kupio drugi stan u Sarajevu, nesretni Ibro je i dalje podstanar u svom gradu za koji je 3,5 godine ratovao, a Jovo? Neki dan je navratio u Sarajevo i uz pice i mezu prica kako su mu novci koje je dobio od Mehe pomogli, ne samo da kupi stan u RS-u vec i da u manjem BH entitetu zapocne vlastiti biznis.
Sta iz ove poucne price mozemo zakljuciti?
1. Da BH emigracija hebe ljude koji su branili i odbranili BiH.
2. Da je BH emigracija najveci investitor u privredu RS-a i pokretac ekonomskog razvoja RS.
Poslije rata Jovo vratio svoj jednosobni stancic ali se vrlo brzo uvjerio da za njega nema perspektive u "muslimanskom" Sarajevu. Odluci da proda stan u Sarajevu, preseli se u RS i tamo kupi stan. Posto se znao sa Ibrom, nacelno se dogovore o cifri za koju ce Jovo prodati Ibri stan, nekih 50-ak hiljada maraka. Od svoje i zenine "platice" Ibro nije uspio ustedjeti 50 hiljada kesha, pa pocne obilaziti banke i ganjati kredit za pare koje su mu nedostajale za Jovin stan. Jovo je imao razumijevanja, ali se papirologija oko kredita i ziranata otegla jer je Ibro, kao i vecina demobilisanih boraca koji su branili i odbranili BiH, posao dobio kod tajkuna koji je Ibrinu platu prijavljivao kao minimalac, mada mu ni u stvarnosti plata nije bila puno veca.
Dok je Ibro bio u potrazi za kreditom koji bi mu omogucio da konacno dobije svoj krov nad glavom, krenuo je stampedo emigracije za stanovima u Sarajevu. Uskoro Jovi na vrata pokucase Avdo iz Kopenhagena, a malo zatim i Meho iz Geteborga. Skoro da nisu pitali za cijenu. Jesmo stari jarani, rece Jovo Ibri, al' pare su pare, pogotovo dijasporske. Mrtvu trku izmedju "danca" Avde i "svedjanina" Mehe dobio je Meho i za gotovo 100 hiljada maraka kupio Jovin stan.
Gdje su danas junaci ove price? Meho dodje samo na godisnji u svoj sarajevski stan, "danajac" Avdo je kupio drugi stan u Sarajevu, nesretni Ibro je i dalje podstanar u svom gradu za koji je 3,5 godine ratovao, a Jovo? Neki dan je navratio u Sarajevo i uz pice i mezu prica kako su mu novci koje je dobio od Mehe pomogli, ne samo da kupi stan u RS-u vec i da u manjem BH entitetu zapocne vlastiti biznis.
2. Da je BH emigracija najveci investitor u privredu RS-a i pokretac ekonomskog razvoja RS.
Last edited by haris ubleha on 27/07/2007 22:49, edited 1 time in total.
-
zmijaIzmaj
cvrsto ces ti mene drzat'forUMASH wrote:.....obecaj da ces me cvrsto drzati za ruku.......zmijaIzmaj wrote:vidjecemo![]()
![]()
-
zmijaIzmaj
tech10 wrote:Vidi se, ko zna zna. Znanje-imanje.zmijaIzmaj wrote: preporucujem da neko puse u tu nateklinu![]()
-
EI Presidente
bezbeli pittpitt wrote:znas li ko sve vise i vise postaje dijaspora? Upravo ti sto su truhnuli po rovovima. A za izbore mozes samo kriviti dokone sto im je draze kafu ispijati po centralu i mahalati o svemu dok im drugi kapu kroje.
dozivio sam prije dva mjeseca u Sarajevu da mi dvije p.... (ko fol jarani) dovode patriotizam u pitanje, naravno nijedan od njih nije bio u armiji tokom rata, za razliku od mene, od pocetka pa do kraja agresije. Sest godina nakon rata sam otisao za USA, i sad mi neko treba reci da u Sarajevo mogu samo kao turista? Ili s vizom? To veze s razumom nema. Plus, gdje ces mi ba ljepit vize na onako sexi sharu, jazuk
- tech10
@ haris ubleha
Prica je vrlo realna i ubjedljiva ali sa ovim problemom se susrecu svi nakon prelaska na markentisku ekonomiju.
Ista osjecanja poput tvog borca iz price imaju npr. i mladi bracni parovi u Dubrovniku koji ne mogu da kupe stan jer su, otkako stranci poceli kupovati nekretnine, cijene kvadratnog metra strahovito skocile (samo Oprah gleda da kupi jednu kucu na Stradunu za 5 miliona dolara).
Zakon ponude i potraznje. Rjesenje je ili ici nazad u socijalizam ili trpiti mrski kapitalizam.
Prica je vrlo realna i ubjedljiva ali sa ovim problemom se susrecu svi nakon prelaska na markentisku ekonomiju.
Ista osjecanja poput tvog borca iz price imaju npr. i mladi bracni parovi u Dubrovniku koji ne mogu da kupe stan jer su, otkako stranci poceli kupovati nekretnine, cijene kvadratnog metra strahovito skocile (samo Oprah gleda da kupi jednu kucu na Stradunu za 5 miliona dolara).
Zakon ponude i potraznje. Rjesenje je ili ici nazad u socijalizam ili trpiti mrski kapitalizam.
Last edited by tech10 on 27/07/2007 23:47, edited 1 time in total.
-
Sogan
Vidis ja iz ove price mogu zakljuciti samo jedno:haris ubleha wrote:U ratu sa mnom u jedinici bio Ibro. Fin i posten covjek, prije rata se ozenio, u ratu dobio jedno dijete, poslije rata drugo. Kad se smirilo, umjesto da ide u emigraciju, ostane da "gradi BiH". Od svoje i zenine skromne plate hranio djecu, placao podstanarski stan i uz to uspijevao svaki mjesec odvojiti po 100-200 maraka u "kasicu" (nije prasica) u kojoj je stedio pare kako bi jednom najzad rijesio stambeno pitanje. U njegovom komsiluku bio je Jovo koji je, kao i 90 posto Srba, rat proveo u Srbiji.
![]()
1. Simplificirana hipoteticka anekdota sa pretenzijom na reprezentativnost
Odnosno moze se i vise zakljucaka izvesti ali ispadaju iz okvira teme i sasvim sigurno bi mi rezervisali kartu do Banata...
-
haris ubleha
Ja nisam ni ocekivao da ce emigracija protumaciti pricu na "pravi" nacin, odnosno kao domicilni, bez obzira sto je, igrom slucaja, morala biti postavljena na meni stranom podforumu "emigracija". Komentirajuci pricu o konkretnim problemima sa kojima se susrece jedna kategorija drzavljana BiH, emigracija koristi izraze "ogavno", "banalno", "licemjerno", "pateticno"...Sogan wrote:Vidis ja iz ove price mogu zakljuciti samo jedno:
1. Simplificirana hipoteticka anekdota sa pretenzijom na reprezentativnosti ogavnim prismakom licemjerno instrumentalizovanog sentimenta
predstavlja izuzetno banalan a sadrzajno i stilisticki uglavnom i patetican potez u svojstvu argumenta ali i retoricke metodologije uopsteno.
Odnosno moze se i vise zakljucaka izvesti ali ispadaju iz okvira teme i sasvim sigurno bi mi rezervisali kartu do Banata...
-
basta sljezove boje
kako bi bilo da se malo polira negativan image dijaspore? Dijaspora bi mogla udruzenim snagama otkupiti plac kod Vrbanja mosta, tamo gdje je nekada bio Steleks i dalje preko ulice gdje je bila fabrika duhana nekada, a kasnije Magros, pa napraviti veliki park dijaspore, svako bi mogao donirati po jedno drvo
-
spongebob
ja mislim da je ovo jako dobra ideja.basta sljezove boje wrote:kako bi bilo da se malo polira negativan image dijaspore? Dijaspora bi mogla udruzenim snagama otkupiti plac kod Vrbanja mosta, tamo gdje je nekada bio Steleks i dalje preko ulice gdje je bila fabrika duhana nekada, a kasnije Magros, pa napraviti veliki park dijaspore, svako bi mogao donirati po jedno drvo
-
RPM
ako se vec pominju cifre i shushtalice, te $12 miliardi, te EUR 6 miliardi ... zvanicni podaci su oko 1 miliarde EUR koje dijaspora inputira u BeiHa, sto naravno za nase uslove uopste nije malo.
iz svog vlastitog iskustva, znam da neki pomazu rodbinu ali, opet kazem iz licnog iskustva, veci je broj onih koji samo odrzavaju kontakt sto je razumljivo jer je nasa dijaspora mlada i sama u finansijskim vratolomijama u zemljama gdje zive da bi se mogli skrasiti po standardima tih zemalja.
ne mislim da je dijaspora niti bolja a niti loshija, onakva je kakvi smo mi ovdje, naravno da moze pomoci ali glavni zamah mora doci iz same BeiHa ako ko moze pomoci pa dobro je i doshao.
iz svog vlastitog iskustva, znam da neki pomazu rodbinu ali, opet kazem iz licnog iskustva, veci je broj onih koji samo odrzavaju kontakt sto je razumljivo jer je nasa dijaspora mlada i sama u finansijskim vratolomijama u zemljama gdje zive da bi se mogli skrasiti po standardima tih zemalja.
ne mislim da je dijaspora niti bolja a niti loshija, onakva je kakvi smo mi ovdje, naravno da moze pomoci ali glavni zamah mora doci iz same BeiHa ako ko moze pomoci pa dobro je i doshao.
- Dasi
oprosti druze, ja pricam samo iz svog ugla i ne govorim ni u cije ime osim do svog. a ja brat bratu s 99,9% ovog sto ti i tunja nabrojaste i i mene tu ubrojaste nemam nista zajednickog a ipak sam dijaspora. ja samo znam da bi moja mati cak crkla od gladi da se uzda u nas narod i drzavu. drzavu BIH ciji sam drzavljanin, sistem koji je neodrziv, tebe i sve druge nehljebare finansiram kroz indirektnu pomoc u vidu pozamasne svote svaki mjesec...zato odjebi u skokovima. ne znas nista o meni.[/quote]
jeste svi mi u bih smo nehljebari koji jedva cekamo tvojih pisljivih 100 eura koje saljes svojoj majci dok dosta drugih majki nije imalo tu srecu da im sinovi daju petama vjetra za vrijeme rata nego su ostavili svoju krv i zivote za bih. doduse za bih ciji sistem je neodrziv, bih koja nije sigurna za vasa ulaganja, bih koja nije zasluzila nista vise od vasih 100 eura mjesecno, deset dana provedenih u rodnom gradu i 15/20 dana u hrvatskoj kojoj vjerovatno vise ostavite para u tih 15/20 dana nego u bih za citavu godinu mjesecno po sotitnjak eura.
znaci vise finansirate hrvatsku nego bih zato nemojte kenjati zivi bili. ja nemam nista protiv dijaspore i vjerovatno bi se prvi ispalio da mogu al ne bi kenjo kako mi je tamo teze i kako samo ja imam majku koja zasluzuje 100 eura dok su ostali svi nehljebari i kako nema niko pravo da dira u moj patriotizam zato jer sam se rodio u bosni i jer joj saljem preko majke 100 eura. slobodno dodjite u svoju drzavu al kad dodjete nemojte kenjati i rasipati se i sepuriti jer dosta ljudi jedva sastavlja kraj s krajem ili vas dosta nije od onih kojima majka nije davala sendvic da jedete vani zbog druge siromasnije djece pa nemate nikakvog osjecaja i postovanja prema drugima, bar prema onoj djeci ciji su ocevi dali zivote da bi vi mogli doci u skupim autima i s debelim novcanicima u bih i koji su dali zivote da bi vi imali majku kojoj mozete slati mjesecno sto eura.
zapitajte se sta ste to vi uradili za bih koju toliko volite osim sto posaljete sto eura mjesecno i sto glasate za harise, tihice, lagumdzije? ja vjerujem da mozete uraditi puno vise od toga. malo se borite da bih postane bolje mjesto i organizujte skupove u to ime a ne kad vam se drma stolica za drzavljanstvo, budite malo manje sebicni i prestanite nabijati tih par eura mjesecno na nos jer ima nas koji citavu platu, a ima ih i vecih od 100 eura, ostavljamo u bih!
jeste svi mi u bih smo nehljebari koji jedva cekamo tvojih pisljivih 100 eura koje saljes svojoj majci dok dosta drugih majki nije imalo tu srecu da im sinovi daju petama vjetra za vrijeme rata nego su ostavili svoju krv i zivote za bih. doduse za bih ciji sistem je neodrziv, bih koja nije sigurna za vasa ulaganja, bih koja nije zasluzila nista vise od vasih 100 eura mjesecno, deset dana provedenih u rodnom gradu i 15/20 dana u hrvatskoj kojoj vjerovatno vise ostavite para u tih 15/20 dana nego u bih za citavu godinu mjesecno po sotitnjak eura.
znaci vise finansirate hrvatsku nego bih zato nemojte kenjati zivi bili. ja nemam nista protiv dijaspore i vjerovatno bi se prvi ispalio da mogu al ne bi kenjo kako mi je tamo teze i kako samo ja imam majku koja zasluzuje 100 eura dok su ostali svi nehljebari i kako nema niko pravo da dira u moj patriotizam zato jer sam se rodio u bosni i jer joj saljem preko majke 100 eura. slobodno dodjite u svoju drzavu al kad dodjete nemojte kenjati i rasipati se i sepuriti jer dosta ljudi jedva sastavlja kraj s krajem ili vas dosta nije od onih kojima majka nije davala sendvic da jedete vani zbog druge siromasnije djece pa nemate nikakvog osjecaja i postovanja prema drugima, bar prema onoj djeci ciji su ocevi dali zivote da bi vi mogli doci u skupim autima i s debelim novcanicima u bih i koji su dali zivote da bi vi imali majku kojoj mozete slati mjesecno sto eura.
zapitajte se sta ste to vi uradili za bih koju toliko volite osim sto posaljete sto eura mjesecno i sto glasate za harise, tihice, lagumdzije? ja vjerujem da mozete uraditi puno vise od toga. malo se borite da bih postane bolje mjesto i organizujte skupove u to ime a ne kad vam se drma stolica za drzavljanstvo, budite malo manje sebicni i prestanite nabijati tih par eura mjesecno na nos jer ima nas koji citavu platu, a ima ih i vecih od 100 eura, ostavljamo u bih!
- Dasi
hihiihihi nije meni niko nista pokupio nego sam ja pokupio vasu seku dijasporku koju sam brzo odjebo, i time poderao sigurnu kartu za dijasporu, jer je bila poput vas ostalih dijasporaca. ponasala se kao da je boga za bradu uhvatila, gledala ljude s visine, policiji za svaki prekrsaj mahala stranim pasosima i eurima, mrzila srbe mada joj niko u familiji nije teze nastradao ni pogino, kurcila se pred rajom s parama, domace djevojke nazivala glupacama i fuksama. jednostavno se kurcila ko i vecina vas tako da sam odlucio da mi je bolje ostati ovde i biti nehljebovic koji ce primati od vas indirektno socijalnu pomoc od 100 eura mjesecno.
a super je i to ako morate imati papire da bi ste pokupili djevojku. to mora da je ljubav
bosnjo ostaje bosnjo gdje god da ode.
-
basta sljezove boje
prezir je neka cudna i neobjasnjiva emocija koja ne vidi nezaposlenost preko 40%, korumpirane vlade od opcine do drzave, prosjecne place kao u zemljama treceg svijeta, sve veci jaz izmedju entiteta, privatizacije i rasprodaje drustvene imovine, ankete u kojima 80% mladih zeli biti dijaspora ta ista koju duboko prezire ...Dasi wrote: hihiihihi nije meni niko nista pokupio nego sam ja pokupio vasu seku dijasporku koju sam brzo odjebo, i time poderao sigurnu kartu za dijasporu, jer je bila poput vas ostalih dijasporaca. ponasala se kao da je boga za bradu uhvatila, gledala ljude s visine, policiji za svaki prekrsaj mahala stranim pasosima i eurima, mrzila srbe mada joj niko u familiji nije teze nastradao ni pogino, kurcila se pred rajom s parama, domace djevojke nazivala glupacama i fuksama. jednostavno se kurcila ko i vecina vas tako da sam odlucio da mi je bolje ostati ovde i biti nehljebovic koji ce primati od vas indirektno socijalnu pomoc od 100 eura mjesecno.
a super je i to ako morate imati papire da bi ste pokupili djevojku. to mora da je ljubavsposobni ste nema sta ali za to da vas rodjeni narod prezire. kud ce veci dokaz da vas je vecina dno od ovog vaseg kurcenja i po forumu i omalovazavanja domacih akademika kad udare na vasu sujetu i patriotizam.
bosnjo ostaje bosnjo gdje god da ode.
-
Sogan
O cemu ti covjece bulaznisharis ubleha wrote:Ja nisam ni ocekivao da ce emigracija protumaciti pricu na "pravi" nacin, odnosno kao domicilni, bez obzira sto je, igrom slucaja, morala biti postavljena na meni stranom podforumu "emigracija". Komentirajuci pricu o konkretnim problemima sa kojima se susrece jedna kategorija drzavljana BiH, emigracija koristi izraze "ogavno", "banalno", "licemjerno", "pateticno"...Sogan wrote:Vidis ja iz ove price mogu zakljuciti samo jedno:
1. Simplificirana hipoteticka anekdota sa pretenzijom na reprezentativnosti ogavnim prismakom licemjerno instrumentalizovanog sentimenta
predstavlja izuzetno banalan a sadrzajno i stilisticki uglavnom i patetican potez u svojstvu argumenta ali i retoricke metodologije uopsteno.
Odnosno moze se i vise zakljucaka izvesti ali ispadaju iz okvira teme i sasvim sigurno bi mi rezervisali kartu do Banata...Ipak, autoru priznaju duhovitost (Simplificirana hipoteticka anekdota) svrstavajuci pricu u anegdote, mada mi nije jasno zasto. Ili je vrli polemicar iz Kraljevine Svedske kojeg je "pogodila" prica imao u mislima Matosa koji je rekao "Anegdota je kao kljucaonica kroz koju se vise vidi nego kroz sirom razjapljena vrata".
I postedi me Tita ti tih niskih podmetanja, hebo te k'o da si se dokopao manuala "manipulative texts for dummies", prvo ona prica a sad potez izvrtanja konteksta
No, ako se i zanemare nespretna forma te plitki motivi, jedina zehra sadrzaja vrijedna paznje u toj prici, i ti to znas jer nije slucajnost da je pomenuto, stoji u prvoj recenici: "U ratu sa mnom u jedinici bio Ibro" Ostalo, posebice zakljucak kako emigracija ugrozava socio-ekonomski polozaj demobilisanih boraca a stimulise ekonomski razvoj RS, glupost je takvog kalibra da je bilo kakav komentar suvisan
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
meni je super ovako pronaci prave rijeciInfraRedRidinghood wrote:Kakav ebeni fašist!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to rekoh i prijatelju koji mi je stao zdusno objasnjavati kako je ovaj u pravu... a onda iskolacio oci kad sam mu objasnila sta je ovdje fasisticko... moze on svoju "logiku" prodavati TABULA RASAma ali obrazovanim ljudima ne...
-
belay_djecko
Tunjo je zmaj !
Dosta više... da mene s'dvicom prolaze ML-ovi švicarskih tablica...

Dosta više... da mene s'dvicom prolaze ML-ovi švicarskih tablica...
- Dasi
tebi i slicnima, kojih je malo, svaka cast i ti se nisi trebao naci u ovoj prici.nexo wrote:Evo, dopustam sebi nakon sto sam procitao svih 10 stranica da se i sam ocitujem po ovom pitanju.
Kao prvo, nimalo nisam iznenadjem rijecima Tunje Filipovica jer taj covjek od 92. nije nista pametno izgovorio. Nisam iznenadjen ni reakcijom Harisa Ublehe, Dasija i slicnih sa foruma jer sam radi slicnih, a nakon sto sam prezivio rat u Sarajevu, boreci se, zatim imao dobar posao i lagodan zivot, ipak odlucio potraziti svoje mjesto u svijetu za koji sam smatrao da pripadam. I, evo me, radim, zivim i uzivam, nesaljem ni marku u BiH jer svi moji su se pobrinuli za sebe i netrebaju moju pomoc. Za 3 dana cu biti u Sarajevu, bez auta, i bez bilo kakvog znaka koji me moze otrkiti kao expatriotu. Nedolazim jer volim BiH, dolazim jer volim svoje roditelje, bracu, snahe, njihovu dijecu i par prijetelja koje sam zadrzao tamo.
Dakle, vi Bosanci, dodjite sebi, pocnite raditi i rijesavati svoje probleme, finasiska sigurnost je siguran lijek protiv frustacija, ali to znaci da treba poceti raditi sa svojih 5 godina starosti, kako su mene moji odgojili.
Konacno, svima koji su odlucni da grade svoju buducnost u BiH zelim puno srece i uspjeha. Zaista, divim vam se!
i svaka cast onima koji salju svojima al ne nabijaju drugima to na nos i svaka cast onima koji se ne busaju u prsa patriotizmom i nekom laznom ljubavlju prema bosni. ja da imam priliku ispaliti se ispalio bi se iste sekunde i ne bi se poslije kurcio patriotizmom i ljubavlju prema bosni a pogotovo mojom pomoci familiji i prijateljim jer to bi bila moja stvar a na kraju krajeva jebo i bosnu i nas sve ovakvi kakvi smo.
a samo za taj da ti kazem da nas BOSANACA dosta radi i ne lezi po citav dan na socijali ali problema iz dana u dan sve vise.
i reci mi jel posteno da vi zivite u drugim drzavama a glasate u ovoj i tako nama svjesno ili ne krojite sudbinu birajuci iste lopove od izbora do izbora koji nas jebu naredne cetiri godine? mada ima i ovde debila koji glasaju za iste lopove ali cinjenica je da je dijaspora izabrala debilnog lopova harisa silajdzica na zadnjim izborima i cinjenica je da vecina dijaspore glasa za nacionalne stranke.
-
saki
http://www.izbori.bai reci mi jel posteno da vi zivite u drugim drzavama a glasate u ovoj i tako nama svjesno ili ne krojite sudbinu birajuci iste lopove od izbora do izbora koji nas jebu naredne cetiri godine? mada ima i ovde debila koji glasaju za iste lopove ali cinjenica je da je dijaspora izabrala debilnog lopova harisa silajdzica na zadnjim izborima i cinjenica je da vecina dijaspore glasa za nacionalne stranke.