Tako sam ja neko vece prisla(jer ustvari samo vidim po 2 drota na mostu,ne znam da li ih ima vise ili mi marsruta nije sveobuhvatna),i covjek odlazi sa psom koji ima brnjicu u stilu kajsa. Ja cuki ruku do usta sa "kako je sladak" a cajo,"nije to prava brnjica" a onda ja "procitaj,nauci,vidi.. " iako sam brrrrzo morala dalje,zbog drustva. . .
KAZNE ZA VLASNIKE PASA!!!!
Moderator: anex
-
barby02
Da izadjem u susret psecoj raji,sta mislite,posto ja nemam psa. . . da fino kopiram taj zakon i svako vece udarim debatu sa cajkanima a vi fino prosetajte sa cucekima
OK. iako ce me bar 13-to vece provaliti. . . (jer brzo kapiraju).
Tako sam ja neko vece prisla(jer ustvari samo vidim po 2 drota na mostu,ne znam da li ih ima vise ili mi marsruta nije sveobuhvatna),i covjek odlazi sa psom koji ima brnjicu u stilu kajsa. Ja cuki ruku do usta sa "kako je sladak" a cajo,"nije to prava brnjica" a onda ja "procitaj,nauci,vidi.. " iako sam brrrrzo morala dalje,zbog drustva. . .
-
cpt.picard
Dok sam bio djete imao sam psa. Kojeg sam obozavao iako me gricnuo x puta, poderao tole, obarao, balio i sl.
Isto tako par puta sam jedva zivu glavu izvukao uglavnom zbog avlijanera. Napao me vucijak koji se otkinuo sa lanca (inace "miran") i zahvaljujuci sreci, pribranosti i refleksu nisam ostao bez pola face! I od tada kad vidim psa bez obzira na sve osjecam se neugodno. Ali naucio sam da ne panicarim (to je kljucno, vjerujte ovo je iz iskustva. Ako okrenes ledja i pocnes bjezati donji si), cak sam bio i kupio psa koji mi je pomogao da se koliko toliko oslobodim te FOBIJE. Poklonio sam ga jer ne mogu da se brinem o njemu i ne zelim patiti zivotinju. Vi koji imate psa u vecini slucajeva ste veoma nerazumni, vama je pas svakodnevnica i navikli ste. Sigurno neki od vas imaju recimo fobiju od visine. I da vama neko kaze haj bundji jump, sigurno je 100%?
Druga stvar, to sto su drotovo debili i sto je drzava takva kakva je nije tema ovog "topic-a".
Pas je zivotinja. Da je tako bezopasna i sigurna nebi se drzala na uzici. To sto sto neki ljudi zasluzuju da budu na uzici, sa brnjicom i zakljucani vise nego neki psi isto je druga prica. Na mojoj sobi je dugo stajalo, ujedam, ne prilazi
Pitanje za vlasnike pasa. Kako ja mogu znati da je tvoj pas pelcovan, da je dresiran, da je pitom, da nece ujesti itd. itd? To sto mi ti kazes "nece on, miran je, maza je"... Ko si ti? Dreser? Veterinar? Ako ja izvadim bombu i pocnem se igrati sa njom, raja pocne panicariti a ja: Ok je, ja sam strucnjak za eksploziv. Nije bas uporedivo, ali oni koji hoce razumjeti shvataju sta zelim reci.
Ima vas ovdje finih, raja i sve. I imate obzira. Recimo kao _BosanaC, ciju frustraciju razumije u potpunosti. I nije ovaj zakon (koji bi trebao sluziti kao prevencija) zbog vas. Vec zbog gorila koji vodaju kerove koji im nisu ljubimci vec "palija", "utoka".
Moj savjet: Borite se za svoje ljubimce. Tako sto ce se izdavati dozvola/licenca za drzanje psa. Tako da nece moci svako imati psa. Jer i sami znate da nije za svakoga. Ja sam cist primjer. Nisam imao vremena, prostora i odgovornosti da drzim psa. I sad treba da maltretiram zivotinju? A ako bi bilo obavezno da je pas dresiran, da ide na kontrolu.. to bi bila druga prica.
Konkretno sto se tice vilisa. Zao mi je, ali pas koji nije na uzici ili nema brnjicu (dok nije na uzici) nije pozeljan. Bar dok ne zavlada neka kultura, dok se ne uvede red. Desavalo se da pas napadne, bilo je slucajeva. Cini mi se prosle godine na Ilidzi, djete je stradalo. Isto cini mi se u Tuzli ili Zenici, gdje je policija morala ubiti psa. I onda ljude je strah a panika je cudo.
Za tramvaj ne znam. Cini mi se u nekim ima naljepnica sa prekrizenim psom. Ali dosta tih tramvaja je donacija pa ne mora znaciti da je to nas "zakon". Jebi imaju dva ulaza i dva izlaza iz tramvaja koja je neko smislio da ne bude guzve i skakanja jedni po drugim pa opet guramo se i nabijamo ko stoka. Takav narod..
I jos par primjera. Krenuo da platim struju u el.privredu. I na ulazu izmedju onih staklenih vrata zena je ostavila psa. Sad ja se ne raumijem posebno, crn, izgleda opasno, mozda nije. Govori onaj cuvar nece ti nista. Neka hvala.
U haustoru, poceo labrador da skace po meni, laje. Hoce da se igra, meni smeta. Fino kazem zeni, molim vas sklonite psa. Kaze: Ma nece ti ona nista, hoce da se igra. Reko, nije moj tip
Nista ona. Cisto primjer da ima nerazumnih ljudi i na jednoj i na drugoj strani 
Druga stvar, to sto su drotovo debili i sto je drzava takva kakva je nije tema ovog "topic-a".
Pas je zivotinja. Da je tako bezopasna i sigurna nebi se drzala na uzici. To sto sto neki ljudi zasluzuju da budu na uzici, sa brnjicom i zakljucani vise nego neki psi isto je druga prica. Na mojoj sobi je dugo stajalo, ujedam, ne prilazi
Pitanje za vlasnike pasa. Kako ja mogu znati da je tvoj pas pelcovan, da je dresiran, da je pitom, da nece ujesti itd. itd? To sto mi ti kazes "nece on, miran je, maza je"... Ko si ti? Dreser? Veterinar? Ako ja izvadim bombu i pocnem se igrati sa njom, raja pocne panicariti a ja: Ok je, ja sam strucnjak za eksploziv. Nije bas uporedivo, ali oni koji hoce razumjeti shvataju sta zelim reci.
Ima vas ovdje finih, raja i sve. I imate obzira. Recimo kao _BosanaC, ciju frustraciju razumije u potpunosti. I nije ovaj zakon (koji bi trebao sluziti kao prevencija) zbog vas. Vec zbog gorila koji vodaju kerove koji im nisu ljubimci vec "palija", "utoka".
Moj savjet: Borite se za svoje ljubimce. Tako sto ce se izdavati dozvola/licenca za drzanje psa. Tako da nece moci svako imati psa. Jer i sami znate da nije za svakoga. Ja sam cist primjer. Nisam imao vremena, prostora i odgovornosti da drzim psa. I sad treba da maltretiram zivotinju? A ako bi bilo obavezno da je pas dresiran, da ide na kontrolu.. to bi bila druga prica.
Konkretno sto se tice vilisa. Zao mi je, ali pas koji nije na uzici ili nema brnjicu (dok nije na uzici) nije pozeljan. Bar dok ne zavlada neka kultura, dok se ne uvede red. Desavalo se da pas napadne, bilo je slucajeva. Cini mi se prosle godine na Ilidzi, djete je stradalo. Isto cini mi se u Tuzli ili Zenici, gdje je policija morala ubiti psa. I onda ljude je strah a panika je cudo.
Za tramvaj ne znam. Cini mi se u nekim ima naljepnica sa prekrizenim psom. Ali dosta tih tramvaja je donacija pa ne mora znaciti da je to nas "zakon". Jebi imaju dva ulaza i dva izlaza iz tramvaja koja je neko smislio da ne bude guzve i skakanja jedni po drugim pa opet guramo se i nabijamo ko stoka. Takav narod..
I jos par primjera. Krenuo da platim struju u el.privredu. I na ulazu izmedju onih staklenih vrata zena je ostavila psa. Sad ja se ne raumijem posebno, crn, izgleda opasno, mozda nije. Govori onaj cuvar nece ti nista. Neka hvala.
U haustoru, poceo labrador da skace po meni, laje. Hoce da se igra, meni smeta. Fino kazem zeni, molim vas sklonite psa. Kaze: Ma nece ti ona nista, hoce da se igra. Reko, nije moj tip
- Guento
Evo još primjera. Jednog mojeg dobrog prijatelja je na moje oči nesvezan pas veličine dobro uhranjenog junca oborio na zemlju i režao mu u lice, pritom ga izbalavivši svojom, valjda, blaženom pljuvačkom. Skromni vlasnik simpatičnog kućnog ljubimca, očito duša brižna i osjećajna, stajao je po strani sa svoje dvije prijateljice, vršnjakinje, penzionerke, i na sav glas ubjeđivao mojeg ukočenog prijatelja kako mu pas "neće ništa" i kako se on "samo prepao nepoznate osobe", jer "ne zna te". Vlasnik se svo vrijeme smiješio, nije se nimalo uplašio, situaciju nije uopšte shvatio ozbiljno. Za njega je to, vjerujem, bio samo još jedan slučaj čovjeka koji ne razumije njegovog ljubimca. A penzionere nije sevap tući!!!cpt.picard wrote: I jos par primjera. Krenuo da platim struju u el.privredu. I na ulazu izmedju onih staklenih vrata zena je ostavila psa. Sad ja se ne raumijem posebno, crn, izgleda opasno, mozda nije. Govori onaj cuvar nece ti nista. Neka hvala.
U haustoru, poceo labrador da skace po meni, laje. Hoce da se igra, meni smeta. Fino kazem zeni, molim vas sklonite psa. Kaze: Ma nece ti ona nista, hoce da se igra. Reko, nije moj tipNista ona. Cisto primjer da ima nerazumnih ljudi i na jednoj i na drugoj strani
-
_BosanaC
Pretprosle godine, recimo, za prvi maj, na Jablanickom jezeru petogodisnji Njemacki ovcar, bez povodca i brnjice, spasi djetetu glavu od poprilicno neuhranjenog avlijanera koji se zaletio niotkud medju hrpu djece.Guento wrote:Evo još primjera. Jednog mojeg dobrog prijatelja je na moje oči nesvezan pas veličine dobro uhranjenog junca oborio na zemlju i režao mu u lice, pritom ga izbalavivši svojom, valjda, blaženom pljuvačkom. Skromni vlasnik simpatičnog kućnog ljubimca, očito duša brižna i osjećajna, stajao je po strani sa svoje dvije prijateljice, vršnjakinje, penzionerke, i na sav glas ubjeđivao mojeg ukočenog prijatelja kako mu pas "neće ništa" i kako se on "samo prepao nepoznate osobe", jer "ne zna te". Vlasnik se svo vrijeme smiješio, nije se nimalo uplašio, situaciju nije uopšte shvatio ozbiljno. Za njega je to, vjerujem, bio samo još jedan slučaj čovjeka koji ne razumije njegovog ljubimca. A penzionere nije sevap tući!!!cpt.picard wrote: I jos par primjera. Krenuo da platim struju u el.privredu. I na ulazu izmedju onih staklenih vrata zena je ostavila psa. Sad ja se ne raumijem posebno, crn, izgleda opasno, mozda nije. Govori onaj cuvar nece ti nista. Neka hvala.
U haustoru, poceo labrador da skace po meni, laje. Hoce da se igra, meni smeta. Fino kazem zeni, molim vas sklonite psa. Kaze: Ma nece ti ona nista, hoce da se igra. Reko, nije moj tipNista ona. Cisto primjer da ima nerazumnih ljudi i na jednoj i na drugoj strani
Kasnije istog tog Njemackog ovcara ubi auto na po jebenog trotoara, u po Sarajeva, dok je bio vlasniku na povodcu! Naravno, hairlija je pobjegao, policija je tu bila nemocna...
I ne vidim stvarno poentu navodjenja ovakvih primjera na ovoj temi.
-
cpt.picard
Treba otvoriti temu Policija KS. Ili slicno, imalo bi se o cemu pisati 
-
cpt.picard
Ja bi mu zapisao tablice ili ga na neki drugi nacin trazio ali nasao. I onda ubio Boga u njemu!_BosanaC wrote:Pretprosle godine, recimo, za prvi maj, na Jablanickom jezeru petogodisnji Njemacki ovcar, bez povodca i brnjice, spasi djetetu glavu od poprilicno neuhranjenog avlijanera koji se zaletio niotkud medju hrpu djece.Guento wrote:Evo još primjera. Jednog mojeg dobrog prijatelja je na moje oči nesvezan pas veličine dobro uhranjenog junca oborio na zemlju i režao mu u lice, pritom ga izbalavivši svojom, valjda, blaženom pljuvačkom. Skromni vlasnik simpatičnog kućnog ljubimca, očito duša brižna i osjećajna, stajao je po strani sa svoje dvije prijateljice, vršnjakinje, penzionerke, i na sav glas ubjeđivao mojeg ukočenog prijatelja kako mu pas "neće ništa" i kako se on "samo prepao nepoznate osobe", jer "ne zna te". Vlasnik se svo vrijeme smiješio, nije se nimalo uplašio, situaciju nije uopšte shvatio ozbiljno. Za njega je to, vjerujem, bio samo još jedan slučaj čovjeka koji ne razumije njegovog ljubimca. A penzionere nije sevap tući!!!cpt.picard wrote: I jos par primjera. Krenuo da platim struju u el.privredu. I na ulazu izmedju onih staklenih vrata zena je ostavila psa. Sad ja se ne raumijem posebno, crn, izgleda opasno, mozda nije. Govori onaj cuvar nece ti nista. Neka hvala.
Kasnije istog tog Njemackog ovcara ubi auto na po jebenog trotoara, u po Sarajeva, dok je bio vlasniku na povodcu! Naravno, hairlija je pobjegao, policija je tu bila nemocna...
Poenta je u tome da vlasinici pasa vide da nekim ljudima smeta i da nije samo stvar zadrtosti i netolerancije. Stvar je u tome da pas MOZE ali i NEMORA biti opasan. Nije dzaba izreka: Pas je covjekov najbolji prijatelj. I ovaj "problem" treba sistematski rjesiti, zakonom. Ali kako to kod nas biva..
I vama vlasnicima pasa je bitno da se to regulise. Jer danas-sutra taj "divljak" ce napasti vas i vaseg psa. Jer ko meni brani da vodam neku dokazano opasnu pasminu? A kad se desi kasni je.
Znate vic o "zuci"? Kad je Mujo donio lava, samo ga obrijo
- Guento
Pa ovo je tema za ovakve primjere. Kad ga vec spominjes, i taj avlijaner je trebao imati povodac i brnjicu, pa ne bi morao nesvezani Luks da spašava živote (hvala Bogu pa jeste!). A to što ga je ubilo dok je bio na "povodcu" je totalno promašen primjer, _BosanaC. Pa ne treba valjda negodovati protiv povoca/brnjice i kazni za njegovo nekorištenje zato što je neki pas-heroj poginuo dok ga je nosio?_BosanaC wrote:Pretprosle godine, recimo, za prvi maj, na Jablanickom jezeru petogodisnji Njemacki ovcar, bez povodca i brnjice, spasi djetetu glavu od poprilicno neuhranjenog avlijanera koji se zaletio niotkud medju hrpu djece.Guento wrote:Evo još primjera. Jednog mojeg dobrog prijatelja je na moje oči nesvezan pas veličine dobro uhranjenog junca oborio na zemlju i režao mu u lice, pritom ga izbalavivši svojom, valjda, blaženom pljuvačkom. Skromni vlasnik simpatičnog kućnog ljubimca, očito duša brižna i osjećajna, stajao je po strani sa svoje dvije prijateljice, vršnjakinje, penzionerke, i na sav glas ubjeđivao mojeg ukočenog prijatelja kako mu pas "neće ništa" i kako se on "samo prepao nepoznate osobe", jer "ne zna te". Vlasnik se svo vrijeme smiješio, nije se nimalo uplašio, situaciju nije uopšte shvatio ozbiljno. Za njega je to, vjerujem, bio samo još jedan slučaj čovjeka koji ne razumije njegovog ljubimca. A penzionere nije sevap tući!!!cpt.picard wrote: I jos par primjera. Krenuo da platim struju u el.privredu. I na ulazu izmedju onih staklenih vrata zena je ostavila psa. Sad ja se ne raumijem posebno, crn, izgleda opasno, mozda nije. Govori onaj cuvar nece ti nista. Neka hvala.
-
_BosanaC
Nije mi to zaista bio primjer ni protiv povodca ni protiv brnjice, nego samo dokaz da coban ubije nekome privatno vlasnistvo, prijatelja, nazovi kako hoces, tamo gdje se taj coban ne bi ni trebao ni smio nalaziti... A i zamisli koja brzina mora biti da mu kicmu slomis na dva dijela. I sve to na trotoaru. Sreca pa nije necije dijete zaplatilo.Guento wrote:Pa ovo je tema za ovakve primjere. Kad ga vec spominjes, i taj avlijaner je trebao imati povodac i brnjicu, pa ne bi morao nesvezani Luks da spašava živote (hvala Bogu pa jeste!). A to što ga je ubilo dok je bio na "povodcu" je totalno promašen primjer, _BosanaC. Pa ne treba valjda negodovati protiv povoca/brnjice i kazni za njegovo nekorištenje zato što je neki pas-heroj poginuo dok ga je nosio?_BosanaC wrote:Pretprosle godine, recimo, za prvi maj, na Jablanickom jezeru petogodisnji Njemacki ovcar, bez povodca i brnjice, spasi djetetu glavu od poprilicno neuhranjenog avlijanera koji se zaletio niotkud medju hrpu djece.Guento wrote: Evo još primjera. Jednog mojeg dobrog prijatelja je na moje oči nesvezan pas veličine dobro uhranjenog junca oborio na zemlju i režao mu u lice, pritom ga izbalavivši svojom, valjda, blaženom pljuvačkom. Skromni vlasnik simpatičnog kućnog ljubimca, očito duša brižna i osjećajna, stajao je po strani sa svoje dvije prijateljice, vršnjakinje, penzionerke, i na sav glas ubjeđivao mojeg ukočenog prijatelja kako mu pas "neće ništa" i kako se on "samo prepao nepoznate osobe", jer "ne zna te". Vlasnik se svo vrijeme smiješio, nije se nimalo uplašio, situaciju nije uopšte shvatio ozbiljno. Za njega je to, vjerujem, bio samo još jedan slučaj čovjeka koji ne razumije njegovog ljubimca. A penzionere nije sevap tući!!!
-
dizzy_devil
Evo nekome je gore....svjeze...
Link odluke Banjalučke opštine :
http://www.banjaluka.rs.ba/vijesti/news ... ji%20grada
Nova odluka o zaštiti i držanju životinja na teritoriji grada
25.7.2007 10:00:56 / / Objavljeno od strane Odsjeka za odnose sa javnošću
Na sjednici Skupštine grada, održanoj 19. jula 2007. godine, donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o zaštiti i držanju životinja na teritoriji grada Banja Luka. Prema ovoj Odluci, pse je moguće puštati samo na za to posebno određenim površinama. Zabranjuje se izvođenje, šetnja i puštanje pasa na dječijim igralištima, u dvorištima predškolskih, školskih i zdravstvenih ustanova, urđenim javnim parkovima, pješačkim zonama i sportskim terenima.
Razlog za donošenje izmjenjene Odluke o držanju i zaštiti životinja na teritoriji grada Banjaluka je sve raširenija pojava da vlasnici izvode pse i puštaju ih da se slobodno kreću ne samo po javnim parkovima, već i po dvorištima školskih i predškolskih ustanova, čime dovode u opasnost djecu u ovim ustanovama. Puštanje pasa u školskim dvorištima nije prihvatljivo i iz higijensko zdravstvenih razloga jer na tim dvorištima i igralištima se drže časovi fizičkog vaspitanja i odvijaju sportske aktivnosti i
Ova odluka stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku Grada Banja Luka.
pa jebo majku gdje ce ljudi sa psima???u vrbas
joj sto me ovo rasp**** vecina tih seljaka koji donose ove zakone odjednom da si napune dzepove je do nedavno zivjela s medzedima a sad im i psi smetaju

Na sjednici Skupštine grada, održanoj 19. jula 2007. godine, donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o zaštiti i držanju životinja na teritoriji grada Banja Luka. Prema ovoj Odluci, pse je moguće puštati samo na za to posebno određenim površinama. Zabranjuje se izvođenje, šetnja i puštanje pasa na dječijim igralištima, u dvorištima predškolskih, školskih i zdravstvenih ustanova, urđenim javnim parkovima, pješačkim zonama i sportskim terenima.
Razlog za donošenje izmjenjene Odluke o držanju i zaštiti životinja na teritoriji grada Banjaluka je sve raširenija pojava da vlasnici izvode pse i puštaju ih da se slobodno kreću ne samo po javnim parkovima, već i po dvorištima školskih i predškolskih ustanova, čime dovode u opasnost djecu u ovim ustanovama. Puštanje pasa u školskim dvorištima nije prihvatljivo i iz higijensko zdravstvenih razloga jer na tim dvorištima i igralištima se drže časovi fizičkog vaspitanja i odvijaju sportske aktivnosti i
Ova odluka stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku Grada Banja Luka.
pa jebo majku gdje ce ljudi sa psima???u vrbas
- Phia
Nema potrebe za ljutnjom zbog ovakvih stvari.To je normalan tok stvari u većim gradovima.Problem je međutim na drugoj strani..što ne postoji zakon kojim se kažnjavaju prekršaji učinjeni nad životinjama i što niko za to neće plaćati.I naravno to što će se pri kažnjavanju vršiti selekcija i postojati 'protekcija' kao i inače kod nas..dizzy_devil wrote:Evo nekome je gore....svjeze...![]()
![]()
![]()
pa jebo majku gdje ce ljudi sa psima???u vrbasjoj sto me ovo rasp**** vecina tih seljaka koji donose ove zakone odjednom da si napune dzepove je do nedavno zivjela s medzedima a sad im i psi smetaju
![]()
-
dizzy_devil
Phia normalna je stvar u gradovima gdje postoje parkovi i povrsine kojima kraja nema koje su strateski smjestene po gradu da ja ne moram imati auto da bi uspjela psa dovesti do ˝dozvoljene˝,naravno da u tom slucaju nema niko razloga za ljutnju jer stovise, barem znas da na tim povrsinama neces sretati kojekakve ˝persone˝ , i kako da se ne ljutim kad taj isti zakon provode indirektno i u nasem gradu, gdje me svakodnevno maltretiraju komentarima sta ce mi dzukela, da je bolje da se udam i radjam djecu nego sto jos jednom dzukelom obogacujem grad,
napade me baba nekakva rodila je majka pametnu i pricljivu, pa me poce onako naravno gospodski slati u 100 P**** m***** jer je moj pas VEZAN traumatizira zato sto prolazi pored nje, reko gospodjo vidim da ste jako obrazovani i da ste olicje kulture ovog grada, pa kad ste tako raspolozeni za razgovor bi li bili ljubazni da mi kazete gdje treba da ga odvedem gdje nece nikog traumatizirati, ali izgleda da je gospodja previse vezana za pokojnu joj majku i da jako cijeni moju, pa opet poce ma nosi se i ti i vodi ga u P*** m*******, a reko hvala evo sad cu nema problema, a do tada je i vi posjetite molim vas i prenesite topli pozdrav svojoj majci i to je samo jedna od scena koje susrecem svaki dan, mislis da je meni ugodno da me neko salje kojekuda svakodnevno bez ikakvog razloga pred milion ljudi koji u tom trenutku prolaze pored? mislis da ja ne bi voljela da imaju livade i poljane gdje cu odvest psa i prst u uho? ako ikada ograde bice velicine prcvarnice i male joj okucnice, voljela bi ja Phia itekako da postoji nesto tako, ali je problem sto se zakoni donose na HOOOOOOOOOOOO RUK, bez ikakvog reda, planiranja, bitno je da te odere ako ga krsis a to sto najvjerovatnije nemas nacina da ga sprovedes nema problema, jer naravno to nije problem gospodina milicionera sa zutim blokicem..
napade me baba nekakva rodila je majka pametnu i pricljivu, pa me poce onako naravno gospodski slati u 100 P**** m***** jer je moj pas VEZAN traumatizira zato sto prolazi pored nje, reko gospodjo vidim da ste jako obrazovani i da ste olicje kulture ovog grada, pa kad ste tako raspolozeni za razgovor bi li bili ljubazni da mi kazete gdje treba da ga odvedem gdje nece nikog traumatizirati, ali izgleda da je gospodja previse vezana za pokojnu joj majku i da jako cijeni moju, pa opet poce ma nosi se i ti i vodi ga u P*** m*******, a reko hvala evo sad cu nema problema, a do tada je i vi posjetite molim vas i prenesite topli pozdrav svojoj majci i to je samo jedna od scena koje susrecem svaki dan, mislis da je meni ugodno da me neko salje kojekuda svakodnevno bez ikakvog razloga pred milion ljudi koji u tom trenutku prolaze pored? mislis da ja ne bi voljela da imaju livade i poljane gdje cu odvest psa i prst u uho? ako ikada ograde bice velicine prcvarnice i male joj okucnice, voljela bi ja Phia itekako da postoji nesto tako, ali je problem sto se zakoni donose na HOOOOOOOOOOOO RUK, bez ikakvog reda, planiranja, bitno je da te odere ako ga krsis a to sto najvjerovatnije nemas nacina da ga sprovedes nema problema, jer naravno to nije problem gospodina milicionera sa zutim blokicem..
- Phia
Znam sve.Znam da donose zakone debilnim redoslijedom.Znam da donose one zakone koji njima lično odgovaraju.Znam da ne sprovode zakon kako bi trebalo.Ali isto znam da je svaki zakon koji se donese a ima nešto zajedničko sa zakonom zemalja kojem težimo dotad mi je draže to nego da se koljemo do u beskonačnost..dizzy_devil wrote:Phia normalna je stvar u gradovima gdje postoje parkovi i povrsine kojima kraja nema koje su strateski smjestene po gradu da ja ne moram imati auto da bi uspjela psa dovesti do ˝dozvoljene˝,naravno da u tom slucaju nema niko razloga za ljutnju jer stovise, barem znas da na tim povrsinama neces sretati kojekakve ˝persone˝ , i kako da se ne ljutim kad taj isti zakon provode indirektno i u nasem gradu, gdje me svakodnevno maltretiraju komentarima sta ce mi dzukela, da je bolje da se udam i radjam djecu nego sto jos jednom dzukelom obogacujem grad,
-
barby02
Drage gospodje i gospodjice(mislim samo na clanove foruma)momci i gospodo! Prodje ova subota bez vas u Velikom parku! Misliti (pisati) i sr.ti je jedno te isto.Ocito u tim potrebama uzivate. . a prakticna pomoc?Vec dovoljno poznajem saptace po nickovima i zato necu pitati poimenice,i odkud mi pravo? Ali prepoznace se njih 80 posto,koji su mogli doci,i sad kazem - zalosno! I pobogu zapitajte se,"ljubitelji zivotinja" ili bolje samo "ljubitelji svojih zivotinja" zar vam je volja i snaga tako mala i bezznacajna?
-
saki
Takav zakon je i u Evropi. Istina mozda u BL ne postoji ogradjen prostor za pse.dizzy_devil wrote:Evo nekome je gore....svjeze...![]()
![]()
![]()
pa jebo majku gdje ce ljudi sa psima???u vrbasjoj sto me ovo rasp**** vecina tih seljaka koji donose ove zakone odjednom da si napune dzepove je do nedavno zivjela s medzedima a sad im i psi smetaju
![]()
- Phia
Draga barby zašto si tako oštra?Ako neko ne dođe u park na sastanak ne znači da ne pomaže životinjama.A onaj ostatak koji ne pomaže a nije došao ionako ne mari za tvoje riječi tako da..nemoj se ti puno nervirati već učini koliko možeš od sebe a ostalo će biti kako će biti..barby02 wrote:Drage gospodje i gospodjice(mislim samo na clanove foruma)momci i gospodo! Prodje ova subota bez vas u Velikom parku! Misliti (pisati) i sr.ti je jedno te isto.Ocito u tim potrebama uzivate. . a prakticna pomoc?Vec dovoljno poznajem saptace po nickovima i zato necu pitati poimenice,i odkud mi pravo? Ali prepoznace se njih 80 posto,koji su mogli doci,i sad kazem - zalosno! I pobogu zapitajte se,"ljubitelji zivotinja" ili bolje samo "ljubitelji svojih zivotinja" zar vam je volja i snaga tako mala i bezznacajna?
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Jel se to stvaraju lijeve i desne frakcije kod cukoljuba?Phia wrote:Draga barby za¹to si tako o¹tra?Ako neko ne doðe u park na sastanak ne znaèi da ne poma¾e ¾ivotinjama.A onaj ostatak koji ne poma¾e a nije do¹ao ionako ne mari za tvoje rijeèi tako da..nemoj se ti puno nervirati veæ uèini koliko mo¾e¹ od sebe a ostalo æe biti kako æe biti..barby02 wrote:Drage gospodje i gospodjice(mislim samo na clanove foruma)momci i gospodo! Prodje ova subota bez vas u Velikom parku! Misliti (pisati) i sr.ti je jedno te isto.Ocito u tim potrebama uzivate. . a prakticna pomoc?Vec dovoljno poznajem saptace po nickovima i zato necu pitati poimenice,i odkud mi pravo? Ali prepoznace se njih 80 posto,koji su mogli doci,i sad kazem - zalosno! I pobogu zapitajte se,"ljubitelji zivotinja" ili bolje samo "ljubitelji svojih zivotinja" zar vam je volja i snaga tako mala i bezznacajna?
-
VeljaPas
bit ce samo jos gore i gore.Phia wrote:Draga barby zašto si tako oštra?Ako neko ne dođe u park na sastanak ne znači da ne pomaže životinjama.A onaj ostatak koji ne pomaže a nije došao ionako ne mari za tvoje riječi tako da..nemoj se ti puno nervirati već učini koliko možeš od sebe a ostalo će biti kako će biti..barby02 wrote:Drage gospodje i gospodjice(mislim samo na clanove foruma)momci i gospodo! Prodje ova subota bez vas u Velikom parku! Misliti (pisati) i sr.ti je jedno te isto.Ocito u tim potrebama uzivate. . a prakticna pomoc?Vec dovoljno poznajem saptace po nickovima i zato necu pitati poimenice,i odkud mi pravo? Ali prepoznace se njih 80 posto,koji su mogli doci,i sad kazem - zalosno! I pobogu zapitajte se,"ljubitelji zivotinja" ili bolje samo "ljubitelji svojih zivotinja" zar vam je volja i snaga tako mala i bezznacajna?
zapanjujuci je nedostatak gradjaske hrabrosti i volje za osvajanjem licnih sloboda.
raspitajte se, koje od zemalja u europi nisu potpisale konvenciju o ljudskim pravima.
ja, zbog stalnih prijava novopridoslih komsija, opet sutra idem u veterinarsku inspekciju da vidim sta sam zgrijesio.
to, kako me u dva sata iza ponoci budi policijska patrola nije za ovu pricu, ali
jeste indikator sta nam se sve sprema, ukoliko kukavicki i samo misleci na sebe, nastavimo zivjeti.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
hajd sto se natezete oko vitalnih nacionalnih interesa i pitanja, sad ste poceli i oko cukenja i macenja...
ponekad se kajem sto se zalozih da imamo ovo cose kad vidim oko cega se krvite...
ponekad se kajem sto se zalozih da imamo ovo cose kad vidim oko cega se krvite...
- Phia
Ne krvi se niko, Barby je sve kriva!mIRCerka wrote:hajd sto se natezete oko vitalnih nacionalnih interesa i pitanja, sad ste poceli i oko cukenja i macenja...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nije barby kriva, mislim da smo svi krivi...Phia wrote:Ne krvi se niko, Barby je sve kriva!mIRCerka wrote:hajd sto se natezete oko vitalnih nacionalnih interesa i pitanja, sad ste poceli i oko cukenja i macenja...
ponekad se kajem sto se zalozih da imamo ovo cose kad vidim oko cega se krvite...![]()
jebote, cak ni na ovom cosetu se ne moze reci da je struja umjerena - il si desnicar il strogi ljevicar, nidje veze...