ovo nam i treba Skandalozno: Hrvatski graničari otjerali bh.
-
mostarac
eh pa takve stvari mozes naci o svakoj zemlji
http://www.net.hr/crnakronika/page/2007 ... 70006.html
I stvarno ne mogu da skontam potrebu pojedinaca da brane zemlju koja je nama inostranstvo isto kao sto je to i Crna Gora i Turska i Spanija i Njemacka, a u kojoj smo kao turisti izlozeni vecem sikaniranju nego bilo gdje drugdje. Taj poriv fakat ne kontam. Cinjenica je da su Slovencij najgori carinici, ali je isto tako cinjenica da bi Hrvatska najradije da nas nema u njoj kao turista jer oni hoce kao turizam na nivou. Pa nek izvole gospoda, a ja ne vidim razlog zasto ici bilo gdje gdje te ne zele, ali jebiga islo se i 1996. godine kad su u Orebicu izlazili iz vode jer "mali zeleni" plivaju pa sto se ne bi islo sada. Svasta glupi bosnjo istrpi za metar kvadratni na plazi i da bi mogao reci bio sam na moru. Na kraju krajeva tu mogucnost glupog bosnje da ga neko jebe u glavu i ponizava samo da bi mu dozvolio da pliva u njegovom moru, je trebala platiti cijela Hercegovina jer jebiga to je vaznije od ljudi u Hercegovini.
Dakle Bosnjo voli da ga se maltretira i gleda kao stoku, a hrvatska je destinacija kao i sve ostale u kojoj ako dodjem JA TROSIM SVOJE NOVCE, a ne daju ih oni meni i u skladu sa tim ima da se ponasaju ili fajront.
I stvarno ne mogu da skontam potrebu pojedinaca da brane zemlju koja je nama inostranstvo isto kao sto je to i Crna Gora i Turska i Spanija i Njemacka, a u kojoj smo kao turisti izlozeni vecem sikaniranju nego bilo gdje drugdje. Taj poriv fakat ne kontam. Cinjenica je da su Slovencij najgori carinici, ali je isto tako cinjenica da bi Hrvatska najradije da nas nema u njoj kao turista jer oni hoce kao turizam na nivou. Pa nek izvole gospoda, a ja ne vidim razlog zasto ici bilo gdje gdje te ne zele, ali jebiga islo se i 1996. godine kad su u Orebicu izlazili iz vode jer "mali zeleni" plivaju pa sto se ne bi islo sada. Svasta glupi bosnjo istrpi za metar kvadratni na plazi i da bi mogao reci bio sam na moru. Na kraju krajeva tu mogucnost glupog bosnje da ga neko jebe u glavu i ponizava samo da bi mu dozvolio da pliva u njegovom moru, je trebala platiti cijela Hercegovina jer jebiga to je vaznije od ljudi u Hercegovini.
Dakle Bosnjo voli da ga se maltretira i gleda kao stoku, a hrvatska je destinacija kao i sve ostale u kojoj ako dodjem JA TROSIM SVOJE NOVCE, a ne daju ih oni meni i u skladu sa tim ima da se ponasaju ili fajront.
-
tataratira
a ti kao možeš jer si platioartzy wrote:Posluga je placena i ima da suti i radi. Ne moze da te zajebava za tvoje sopstvene pare.Fair Life wrote:Mostarac... postuj domacina da bi on tebe postovao ili ne kucaj dvaput na
ista vrata.
najgori smo
- rajvosa^
Bas takotataratira wrote:a ti kao možeš jer si platioartzy wrote:Posluga je placena i ima da suti i radi. Ne moze da te zajebava za tvoje sopstvene pare.Fair Life wrote:Mostarac... postuj domacina da bi on tebe postovao ili ne kucaj dvaput na
ista vrata.![]()
najgori smo
-
d2
prvo ako je to zakonska odredba sta je problem ?
isto kao da je ogranicenje 100 ti vozis 200 i onda ti krivo sto te kazne, prije odlaska negdje osnovno je raspitati se kakva pravila tamo vrijede druga je stvar sto smo navikli da smo nekada sa hrvatskom bili jedno pa krenemo na more kao i prije 20 godina sa kupacim gacama i peskirom.
treba vidjeti jel 150 eura ili 100, mislim da je 100 i to se spominjalo jos prije 2-3 godine, druga je stvar sto nije primjenjivano.
inace FYI isto pravilo postoji i za BH jer i za boaravak u BiH morate imati XY eura po danu, neki dan sam cuo da su neki turisti vraceni radi toga sa nase granice ali posto mene takve vijesti ne šokiraju nisam obratio paznju o kojim se turistima radilo.
sto se tice trkeljanja ja sam vazda nosio i mesa i piva i svega u svojoj trulji i hrvati (na granici) me nikad nisu ni pogledali medjutim svaki jebeni put kad se vracam mi nasi prevrnu auto do itisona na podu, bukvalno moram sve istovariti da oni vide sta ima, a sta ce biti, prljav ves, sta drugo vracas kuci.
isto kao da je ogranicenje 100 ti vozis 200 i onda ti krivo sto te kazne, prije odlaska negdje osnovno je raspitati se kakva pravila tamo vrijede druga je stvar sto smo navikli da smo nekada sa hrvatskom bili jedno pa krenemo na more kao i prije 20 godina sa kupacim gacama i peskirom.
treba vidjeti jel 150 eura ili 100, mislim da je 100 i to se spominjalo jos prije 2-3 godine, druga je stvar sto nije primjenjivano.
inace FYI isto pravilo postoji i za BH jer i za boaravak u BiH morate imati XY eura po danu, neki dan sam cuo da su neki turisti vraceni radi toga sa nase granice ali posto mene takve vijesti ne šokiraju nisam obratio paznju o kojim se turistima radilo.
sto se tice trkeljanja ja sam vazda nosio i mesa i piva i svega u svojoj trulji i hrvati (na granici) me nikad nisu ni pogledali medjutim svaki jebeni put kad se vracam mi nasi prevrnu auto do itisona na podu, bukvalno moram sve istovariti da oni vide sta ima, a sta ce biti, prljav ves, sta drugo vracas kuci.
Last edited by d2 on 03/07/2007 21:48, edited 1 time in total.
-
d2
ti si potpuno u pravu, i ja sam dozivio da mi prave sranja na putu bez ikakvog razloga, vozim normalno, postujem ogranicenja i vazda mi se sveze neki majmun da mi blica i gura me sa ceste. ne vidim razloga za to osim BiH naljepnice jer ja njemu nista ne radim medjutim svako bira gdje ce i sta ce, kome se ne svidja tretman u komsiluku ima i drugih zemalja pa neka ide, turska je prava turisticka zemlja za razliku od hrvatske i ja jos nisam dozivio ni najmanju neugodnost tamo za razliku od hrvatske, ipak sticajem prilika hrvatska je u komsiluku pa cesce idem tamo nego na druga mjesta... i kod njih je na sta naletis, imas jako ljubaznih ljudi (meni drot oprosti 300 kuna kazne na lijepe oci) a imas i onih koji se gledaju kao zadnje govno, moje je misljenje da se ovdje to ne desava i da su ljudi u bosni puno bolji domacini nego sto su oni u hrvatskoj ali to moze biti i pogresno misljenje jer je subjektivno, nikad nisam bio u poziciji turiste u bih.... u svakom slucaju kome se ne svidja bog dao spanije, turske, egipta, tunisa, haman je sve jeftinije od hrvatske pa booyroom brate.mostarac wrote:eh pa takve stvari mozes naci o svakoj zemlji
i jos nesto, kad sam tamo vazda mi se smrkne kad narucim kafu a on mi odgovara sa kavu ili ljesnik a od mi odgovara sa ljesnjak, zato nema boljeg jebenog osjecaja nego otici u tursku ili spaniju gdje ti niko ne gleda jel kava kafa ili kava nego je coffee a nije ni ljesnjak nego je nuts, odes i jebe te se jer niko ne misli ni ko si ni sta si a ti ponajmanje, kazem nema boljeg osjecaja ali na zalost spanija i turska nisu bas na ruku nama iz bih.
- DrugaGimnazija
#209 Nismo djeca...
Ne razumijem kako se ovako ponašanje Hrvatske prema građanima BiH može opravdavati.
Prvo, bio sam na moru ove godine sa porodicom i kad sam im pokazao američke pasoše nisu me ništa pitali. Da su me pitali, rekao bih im istinu: imam oko 200-300 eura u džepu, ali planiram dizati kune na bankomatu kad god mi zatrebaju, što sam i činio, a smještaj sam platio American Expressom. Eure sam opet vratio kući.
Drugo, kako će taj graničar znati koliko dana namjeravam ostati? Šta ako promijenim mišljenje i odlučim da ostanem duže? Da li se onda trebam vratiti na granicu da pokažem još para?
Treće, 150 eura je previše, da ne znam ko kaže. Mi smo bili u velikom apartmanu u hotelu i puni pansion je koštao 60 eura po danu za nas troje. Po njihovoj računici, mi smo trebali pokazati 450 eura za svaki dan, što bi bilo 4.500 eura za 10 dana. Ne daj Bože da smo otišli mojoj tetki u Zagreb na 3 mjeseca (90 dana je dozvoljeno). Trebalo bi nam 40.500 eura.
Nemojte mi reći kako je ovo normalno. Nismo djeca.
Prvo, bio sam na moru ove godine sa porodicom i kad sam im pokazao američke pasoše nisu me ništa pitali. Da su me pitali, rekao bih im istinu: imam oko 200-300 eura u džepu, ali planiram dizati kune na bankomatu kad god mi zatrebaju, što sam i činio, a smještaj sam platio American Expressom. Eure sam opet vratio kući.
Drugo, kako će taj graničar znati koliko dana namjeravam ostati? Šta ako promijenim mišljenje i odlučim da ostanem duže? Da li se onda trebam vratiti na granicu da pokažem još para?
Treće, 150 eura je previše, da ne znam ko kaže. Mi smo bili u velikom apartmanu u hotelu i puni pansion je koštao 60 eura po danu za nas troje. Po njihovoj računici, mi smo trebali pokazati 450 eura za svaki dan, što bi bilo 4.500 eura za 10 dana. Ne daj Bože da smo otišli mojoj tetki u Zagreb na 3 mjeseca (90 dana je dozvoljeno). Trebalo bi nam 40.500 eura.
Nemojte mi reći kako je ovo normalno. Nismo djeca.
-
Liska
S obzirom da sam poslom djelomicno vezan za granicnu policiju mogu reci da je dobar dio postova najobicnija glupost. Glupih policajaca imas svugdje i na svim stranama. S ozbirom da u Hrvatsku na godinu prelazi nekoliko stotina tisuca Bosanaca i Hercegovaca, ponasanje policajca je prije bilo izuzetak nego pravilo. I opet ispada da preko devedeset posto ljudi prelazi bez vecih problema. Cesto prelazim granicu i vrlo cesto vidim da policajci najcesce mahnu pri ulasku u Hrvatsku. Isto tako, morate znati da je pravilo o 100 eura na primjeni u EU i meni se nekoliko puta dogodilo, pogotovo za vrijeme rata, da me policajci u Austriji pitaju koliko imam para i da im pokazem te pare. Ako policajac hoce, moze te zajebavati na razne nacine. Dakle, ako mu se hoce ima pravo da te pita koliko ostajes i da za svaki dan tog ostanka pokazes 100 eura. To ne znaci da su nasi policajci nesto bolji. I oni se znaju izivljavati nad drugima, ponekad su u pitanju hrvatski drzavljani, ponekad srpski, a najcesce nasi drzavljani na radu u inozemstvu. Ako je ponasanje hrvatskih policajaca tako rasireno, onda nemojte ici tamo. Idite u Crnu Goru i mirna Bosna.
-
Big Daddy
Ovdje se neki ubi¹e od prièe kako je u Turskoj jeftinije i bolje a ovaj nema para za Tursku pa æe "morati" u Hrvatsku gdje je skuplje nego u Turskoj. Jebem te logiko.darius_maximus wrote:Fakat sam ove godine htio izbjeci odlazak u Hrvatsku, ali nemam para za aranzman u Turskoj, pa morati dole, kako stvari stoje... Mene licno nisu nikada zaustavljali, ali sam slusao od ljudi koje znam da postoje takvi slucajevi...
I onda kad ga vrate sa granice bit æe krivi carinici.
-
Liska
Opet je u pitanju nerazumijevanje posla granicnog policajca. Ako je skeniranje dokumenata na aerodromima na Zapadu, pa i u Hrvatskoj a i na sarajevskom aerodromu normalna stvar, zasto to kod nas ispada kao maltretiranje. Svaki granicni policajac ima pravo da skenira bilo ciji dokumenat i to je duzan da cini po zakonu. Podaci se automatski ubacuju u bazu podataka koja automatski reagira ako nesto nije u redu. Zapanjili bi se koliko operacija treba izvrsiti samo za jednu provjeru. S obzirom da bi to prouzrokovalo velike guzve onda se jedno 20% ljudi podvrgava detaljnijim pregledima na osnovu profiliranja.
-
Tau Gama
Meni ipak najteze pada kad vidim ljude u dijaspori koji i dan danas svoje tesko zaradjene novce trose na odmore u Hrvatskoj. Turisti iz Bosne hajd i nemaju nekog velikog izbora ili zbog para ili zbog viza,ali ljudi koje prelete cijeli atlantic, pacific ili sjeverno more da bi u hrvatskoj proveli sedmicu-dvije i to iz godine u godinu, svako ljeto - e to meni nije jasno!
Mozda s tim stranim pasosima na granicama nemaju takvih problema pretresanja i pokazivanja para ali sa nepogresivim bosanskim akcentom ce i dalje biti gledani "odozgo" od strane dicnih hrvatskih domacina...
Za plakati...
Mozda s tim stranim pasosima na granicama nemaju takvih problema pretresanja i pokazivanja para ali sa nepogresivim bosanskim akcentom ce i dalje biti gledani "odozgo" od strane dicnih hrvatskih domacina...
Za plakati...
-
mala-i
opet je u pitanju nerazumijevanje tuđih postova. samo sam pitala je li počelo, pošto mi se to prvi put desilo prije tri dana. i koliko sam skontala, od sada će se to dešavati svaki put. lično mi to ne smeta., osim možda kad vani bude hladno, a ti moraš u red da čekaš.Liska wrote:Opet je u pitanju nerazumijevanje posla granicnog policajca. Ako je skeniranje dokumenata na aerodromima na Zapadu, pa i u Hrvatskoj a i na sarajevskom aerodromu normalna stvar, zasto to kod nas ispada kao maltretiranje. Svaki granicni policajac ima pravo da skenira bilo ciji dokumenat i to je duzan da cini po zakonu. Podaci se automatski ubacuju u bazu podataka koja automatski reagira ako nesto nije u redu. Zapanjili bi se koliko operacija treba izvrsiti samo za jednu provjeru. S obzirom da bi to prouzrokovalo velike guzve onda se jedno 20% ljudi podvrgava detaljnijim pregledima na osnovu profiliranja.
-
Liska
Mala-i, tvoj post je uskocio usred diskusije i pogresno sam ga protumacio. Ispricavam se za to. Po svoj prilici na granicnom prelazu su dobili novu opremu koja omogucava istovremeno skeniranje i pohranjivanje u bazu podataka. Mozete ocekivati slicne stvari na svim vecim granicnim prijelazima u zemlji.
-
Tariq_rambo
Meni se desilo da su mi trazili pare ono kad je to aktuelno bilo prije 2-3 godine. I fino sam rekao gospodinu granicaru da imam 10000 eura na kartici, a da to nije njegov problem.Izvolite prerovite automobil sve sto nadjete da se ne smije prenjeti, zaplijenite i naplatite mi kaznu. Otvara mi papak gepek i nalazi steku cigara i pocinje mi predavanja drzat. Ja fino otvorim steku i sve i jednu kutiju otpakujem. i tako svasta se nesto izdesavalo mada se smije prenjeti steka cigara po osobi al eto nisam se mogo nabadat sa njima.. Na kraju su me pustili i reko sam mu imam 200 eura i bit cu sedam dana a ako zafali imam onu karticu hehhehe
pa nek provjerava ako moze/
Tako kad vas ufate samo im treba slozit pricu. Ponesite bilo kakvu bankovnu karticu pa nek je i prazna pa kad je mangup nek provjeri ako moze imali sta para.
Tako kad vas ufate samo im treba slozit pricu. Ponesite bilo kakvu bankovnu karticu pa nek je i prazna pa kad je mangup nek provjeri ako moze imali sta para.
- chuchumbamayumbe
Moze li ona tramvajska karta, izgleda ko kreditna samo je mehksha! Hoce li glupan skontati?Tariq_rambo wrote:Meni se desilo da su mi trazili pare ono kad je to aktuelno bilo prije 2-3 godine. I fino sam rekao gospodinu granicaru da imam 10000 eura na kartici, a da to nije njegov problem.Izvolite prerovite automobil sve sto nadjete da se ne smije prenjeti, zaplijenite i naplatite mi kaznu. Otvara mi papak gepek i nalazi steku cigara i pocinje mi predavanja drzat. Ja fino otvorim steku i sve i jednu kutiju otpakujem. i tako svasta se nesto izdesavalo mada se smije prenjeti steka cigara po osobi al eto nisam se mogo nabadat sa njima.. Na kraju su me pustili i reko sam mu imam 200 eura i bit cu sedam dana a ako zafali imam onu karticu hehhehe
-
mala-i
ok je, no hard feelingsLiska wrote:Mala-i, tvoj post je uskocio usred diskusije i pogresno sam ga protumacio. Ispricavam se za to. Po svoj prilici na granicnom prelazu su dobili novu opremu koja omogucava istovremeno skeniranje i pohranjivanje u bazu podataka. Mozete ocekivati slicne stvari na svim vecim granicnim prijelazima u zemlji.
- Pooll
chuchumbamayumbe wrote:Moze li ona tramvajska karta, izgleda ko kreditna samo je mehksha! Hoce li glupan skontati?Tariq_rambo wrote:Meni se desilo da su mi trazili pare ono kad je to aktuelno bilo prije 2-3 godine. I fino sam rekao gospodinu granicaru da imam 10000 eura na kartici, a da to nije njegov problem.Izvolite prerovite automobil sve sto nadjete da se ne smije prenjeti, zaplijenite i naplatite mi kaznu. Otvara mi papak gepek i nalazi steku cigara i pocinje mi predavanja drzat. Ja fino otvorim steku i sve i jednu kutiju otpakujem. i tako svasta se nesto izdesavalo mada se smije prenjeti steka cigara po osobi al eto nisam se mogo nabadat sa njima.. Na kraju su me pustili i reko sam mu imam 200 eura i bit cu sedam dana a ako zafali imam onu karticu hehhehe
Il telefonsku od 50 impulsa
-
HiBreeD
Hrvatsku je od siječnja do kraja svibnja ove godine posjetilo gotovo 2 milijuna turista, koji su ostvarili 6 milijuna noćenja, pri čemu se oko 45 posto 'turizmovanja' zbilo u svibnju.
Prvi su to podaci s kojom su istrčali iz Državnog zavoda za statistiku.
Usporede li se ti podaci s onima Zavoda za prošlogodišnjih pet mjeseci u Hrvatsku je u istim mjesecima ove godine došlo 13,5 posto više turista i ostvareno je 10,6 posto više noćenja.
Većinu ili 68,5 posto turističkih dolazaka u pet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ostvarilo 1,37 milijuna stranih turista, kojih je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine došlo 13,6 posto više.
Stranci su ostvarili i gotovo 75 posto ukupnih noćenja ili 4,48 milijuna, čime su u odnosu na lanjske podatke u plusu od gotovo 12 posto.
Domaćih je turista, po prvim podacima Zavoda, bilo gotovo 200 tisuća ili 10,2 posto više, dok su s ostvarenih 463 tisuće noćenja u odnosu na prošlogodišnjih pet mjeseci zabilježili blagi porast od 1 posto.
Značajni porasti turističkog prometa vidljivi su i u ovogodišnjem svibnju, kada je u Hrvatskoj boravilo 892,3 tisuće turista s ostvarenih 3 milijune noćenja. To je u odnosu na podatke Zavoda za lanjski svibanj porast od gotovo 11 posto odnosno 8,2 posto.
...o more, more...ti divno krasno...
Nego, ja ljetujem u Istri, sta da vam kazem, ko zeli da se odmori, neka juri gore, nikad nisam osjetio ni najmanju neugodnost, ljudi su normalni, malo ih slabije razumijem, naginju vise nekoj mjesavini cudnog hrvatskog i italijanskog...
,ali nije to problem, ja samo vicem yes yes
budem sretan kad ugledam auto s nasim tablicama, sto je prava rijetkost....
Usporede li se ti podaci s onima Zavoda za prošlogodišnjih pet mjeseci u Hrvatsku je u istim mjesecima ove godine došlo 13,5 posto više turista i ostvareno je 10,6 posto više noćenja.
Većinu ili 68,5 posto turističkih dolazaka u pet mjeseci ove godine u Hrvatskoj je ostvarilo 1,37 milijuna stranih turista, kojih je u odnosu na isto razdoblje prethodne godine došlo 13,6 posto više.
Stranci su ostvarili i gotovo 75 posto ukupnih noćenja ili 4,48 milijuna, čime su u odnosu na lanjske podatke u plusu od gotovo 12 posto.
Domaćih je turista, po prvim podacima Zavoda, bilo gotovo 200 tisuća ili 10,2 posto više, dok su s ostvarenih 463 tisuće noćenja u odnosu na prošlogodišnjih pet mjeseci zabilježili blagi porast od 1 posto.
Značajni porasti turističkog prometa vidljivi su i u ovogodišnjem svibnju, kada je u Hrvatskoj boravilo 892,3 tisuće turista s ostvarenih 3 milijune noćenja. To je u odnosu na podatke Zavoda za lanjski svibanj porast od gotovo 11 posto odnosno 8,2 posto.
Nego, ja ljetujem u Istri, sta da vam kazem, ko zeli da se odmori, neka juri gore, nikad nisam osjetio ni najmanju neugodnost, ljudi su normalni, malo ih slabije razumijem, naginju vise nekoj mjesavini cudnog hrvatskog i italijanskog...
-
finta
HiBreeD wrote:Hrvatsku je od siječnja do kraja svibnja ove godine posjetilo gotovo 2 milijuna turista, koji su ostvarili 6 milijuna noćenja, pri čemu se oko 45 posto 'turizmovanja' zbilo u svibnju.
--------------------------------------------------------------------------------
Nego, ja ljetujem u Istri, sta da vam kazem, ko zeli da se odmori, neka juri gore, nikad nisam osjetio ni najmanju neugodnost, ljudi su normalni, malo ih slabije razumijem, naginju vise nekoj mjesavini cudnog hrvatskog i italijanskog...,ali nije to problem, ja samo vicem yes yes
![]()
-
finta
Jako puno ljudi na ovom forumu i na ovoj temi je napisalo da u Hrvatskoj postoji zakon , koliko covjek ( stranac ) koji ulazi u Hrvatsku mora imati novca ( po jednom danu { neko rece 100 neko rece 150 Eura } pa u skladu s tim oni Bosanci i Hercegovci koji su prosli granicu bez tog upita trebaju biti sretni jer su im Hrvati " progledali kroz prste " a neko je pak , Boze dragi pao , jer Boze dragi nije imao srece ...Svasta ! Glupost ! Takav zakon NE POSTOJI !!!!! To bi bila diskrminicija i otvoreni rasizam . To je doduse palo na um nekom budalasu HDZ-ovcu , ministru , prije par godina i to se pocelo primjenjivati (dva dana )dok nije stiglo do usiju sluzbenog Sarajeva .Kada je sarajevo trazilo objasnjnje za takvo ponasanje iz ministarstva turizma RH je stigao demant u stilu " radi se o nesporazumu , niste nas dobro shvatili " posuli su se pepelom i brze bolje taj zakon od.njegov clan bacili u kantu za smece .Dakle , traziti na granici da se pokaze novac je ilegalan i nezakonit cin .To se ne radi nikome doli Bosancima .Njemca se ni u ludilu ne smije pitati tako nesto .Ni u ludilu. Sta vise. Sta treba ciniti u buducnosti da bi se ovakve stvari izbjegle ? Treba birati onu stranku koja ce odmah poslati protestnu notu i iste sekunde uvesti iste mjere za turiste iz Hrvatske koji dolaze na skijanje a takvih je hiljade .Tada ce se stvari promjeniti .Momentalno i garantarirano.Bosanski covjek mora prepoznati onu stranku koja ce stititi njegove interese.Vlastodrsci iz SDA i efendija Ceric misle samo na sebe.Imaju novac , a njiohov koalicioni partner HDZ im je podijelio putovnice i hrvatska drzavljnstva tako ih poptkupio i ustukao.Dok su oni na vlasti bosanska struja , ugalj , pijesak , kamen , aluminij .... ce ici u Srbiju i u Hrvatsku a zauzvrat glupi Bosanci ce dozivljavati neugodnosti i ponizenja na granicnim prijelazima .Smece i otpad sa Orebica ce i dalje dolaziti u Neum .Sretno , i ugodno ljetovanje .................P.S. Ako ne postujes sam sebe niko te nece postovati !!!!!! Ako se sam ne zasititis niko te zastiti nece !finta wrote:HiBreeD wrote:Hrvatsku je od siječnja do kraja svibnja ove godine posjetilo gotovo 2 milijuna turista, koji su ostvarili 6 milijuna noćenja, pri čemu se oko 45 posto 'turizmovanja' zbilo u svibnju.
--------------------------------------------------------------------------------
Nego, ja ljetujem u Istri, sta da vam kazem, ko zeli da se odmori, neka juri gore, nikad nisam osjetio ni najmanju neugodnost, ljudi su normalni, malo ih slabije razumijem, naginju vise nekoj mjesavini cudnog hrvatskog i italijanskog...,ali nije to problem, ja samo vicem yes yes
![]()
- Doda37
MUP je priopćio da je Vladina Uredba prema kojoj će od 1. lipnja svaki stranac pri ulasku u Hrvatsku morati imati 100, odnosno 50 eura po danu planiranog boravka, usklađena sa standardima EU-a, te podsjeća da su stranci po sadašnjim propisima bili dužni imati 350 bivših njemačkih maraka po danu boravka u Hrvatskoj.
Uredba je usklađena sa standardima i propisima većine zemalja Europske unije i sastavni je dio prilagodbe hrvatskog zakonodavstva Europskoj uniji, stoji u MUP-ovu priopćenju u kojem se navodi da je ta Uredba izazvala iznimno zanimanje u medijima susjednih zemalja.
Meni se kao Hrvatu ovo desilo jednom na putu za Italiju i to na izlasku iz Slovenije, Slovenac me pita za novce na "izlasku" , ja mu se nasmijao u facu i pokazem mu gold American i ostale kartice, a on meni ..ne ne pita me za keš, pokazem mu lovu i prođem, vjerojatno mu nisam bio simpatican, godisnje sam isao 10-15 puta u Italiju i to mi se desilo samo jednom..zato Vam kazem spustite loptu na zemlju, nekome ste simpa nekome ne a ljudi rade po zakonu tj. imaju pravo na to, samo neko koristi neko ne, pa u USA ne mozete unijeti sendvic ili jos bolje moze Vas hladno vratiti sa granice ....ili ko putuje za Njemacku vidi sta se desava, puste Vas u drzavu ali prvi parking izuvanje iz cipela
Uredba je usklađena sa standardima i propisima većine zemalja Europske unije i sastavni je dio prilagodbe hrvatskog zakonodavstva Europskoj uniji, stoji u MUP-ovu priopćenju u kojem se navodi da je ta Uredba izazvala iznimno zanimanje u medijima susjednih zemalja.
Meni se kao Hrvatu ovo desilo jednom na putu za Italiju i to na izlasku iz Slovenije, Slovenac me pita za novce na "izlasku" , ja mu se nasmijao u facu i pokazem mu gold American i ostale kartice, a on meni ..ne ne pita me za keš, pokazem mu lovu i prođem, vjerojatno mu nisam bio simpatican, godisnje sam isao 10-15 puta u Italiju i to mi se desilo samo jednom..zato Vam kazem spustite loptu na zemlju, nekome ste simpa nekome ne a ljudi rade po zakonu tj. imaju pravo na to, samo neko koristi neko ne, pa u USA ne mozete unijeti sendvic ili jos bolje moze Vas hladno vratiti sa granice ....ili ko putuje za Njemacku vidi sta se desava, puste Vas u drzavu ali prvi parking izuvanje iz cipela
- DaysleepeR
OK.
Evo jedne finte.
Zakonski se smijete zadrzati u Hrvatskoj 90 dana.
90 dana po 100 EUR je 9000 EUR.
Kad vas carinik pita kolikjo cete ostati recite, ostacu koliko mi zakon dozvoljava a to je 90 dana.
Gdje vam je kesh?
Da li ja mogu legalno prenijeti toliku sumu novca u kesu preko granice?
hmm, ne.
Pa?
P.S. ovo je podjonjeno od jednog mog prijatelja
Evo jedne finte.
Zakonski se smijete zadrzati u Hrvatskoj 90 dana.
Kad vas carinik pita kolikjo cete ostati recite, ostacu koliko mi zakon dozvoljava a to je 90 dana.
Gdje vam je kesh?
Da li ja mogu legalno prenijeti toliku sumu novca u kesu preko granice?
hmm, ne.
Pa?
P.S. ovo je podjonjeno od jednog mog prijatelja