ELOB LOPOVI

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mala_truba

#201 Re: ELOB LOPOVI

Post by mala_truba »

Djubrad jedna! Treba poceti masovno odjavljivati kablovsku, pogotovo HS, pa nek se onda kontaju...!!!
evo mene

#202 Re: ELOB LOPOVI

Post by evo mene »

Ja sam ih odjavio. Dosta mi je glupavih kanala, a za sve malo bolje moram uzeti dodatne pakete. Pa kod njih je i MTV u dodatnim. Eurosporta ni na mapi. Ovako sam uzeo digitalu i imam 6o dobrih kanala sa napomenom EUROSPORT SA BUNDESOM i plaćam pretplatu + 6 KM mjesečno za risiver :thumbup:
Control panel

#203 Re: ELOB LOPOVI

Post by Control panel »

ja sam isto odjavio HS i ugradio digitalnu satelitsku. to sam detaljnije obrazlagao na temi najterajmo HS da .....
i nisma se pokajao.
Arogantni_Gad

#204 Re: ELOB LOPOVI

Post by Arogantni_Gad »

isplati se elob digitalna tv,konacno bundes liga :thumbup:
chino

#205 Re: ELOB LOPOVI

Post by chino »

Jel svima malo "zoom out" ili je samo meni? :-) :)
Bourne

#206 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Jucer su luzeri stimali nekih sahat vremena (eurosport2):-) ja patnje njihove i (ne)znanja braco draga:lol: i konacno ustimase, sad ljudi izgledaju ko cunjoglavci(VOX,RTL), sinoc boja sljasti da nemozes gledati HRT2 nisi mogao nista vidjeti itd itd itd... :lol:Nije sramota (ne)znati nego je sramota raditi posao a ne truditi se nauciti :idea:
ek

#207 Re: ELOB LOPOVI

Post by ek »

Sci-Fi Channel od 1.11 u zemljama bivše Jugoslavije
Subota, 19 Rujan 2009 18:17
Ispis

Popularni kanal posvećen znanstveno fantastičnim filmovima i serijama, Sci-Fi Channel započeti će od 1.studenog sa emitiranjem programa u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji. Kanal će biti standardni dio ponude SBB-ove (Serbia BroadBand) kabelske televizije u Srbiji i regionalne digitalne satelitske pay tv platforme Total TV koja je dostupna u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, a uskoro i u Makedoniji.

Osim u navedenim zemljama, kanal će za distribuciju biti dostupan i zainteresiranim platformama na Kosovu i u Albaniji. I najveća kabelska televizija u Sloveniji Telemach koju je nedavno kupio upravo vlasnik SBB-a, MidEuropa Partners, također najavljuje Sci-Fi channel u svojoj ponudi od 1.11.2009.

Kanal će od samog početka emitiranja biti lokaliziran na slovenski i srpski jezik, a nešto kasnije krenuti će i prijevod na hrvatskom jeziku. Koje će digitalne platforme u regiji u svoju programsku ponudu uvrstiti ovaj popularni kanal zasad nije poznato. Jedno je sigurno - ljubitelji znanstveno fantastičnih serija i filmova biti će itekako zadovoljni sa novim programskim pojačanjem.

Sci-Fi Channel je u vlasništvu NBC Universal Global Networks, a dostupan je u više od 30 zemalja diljem svijeta. U vlasništvu NBC Universala je i popularni Hallmark Channel koji je već neko vrijeme u lokaliziranom obliku dostupan u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Osim Sci-Fi Channel i Hallmark, NBC Universal proizvodi i kanale Movies 24, KidsCo i Universal Channel.

Kanal Sci-Fi Channel u Europi je dostupan na gotovo svim većim zapadnim tržištima: u Velikoj Britaniji i Irskoj, u Španjolskoj i Portugalu, u Francuskoj, u Njemačkoj i Austriji, a od kraja 2007. započeli su širenje na istok Europe; prvo je krenula verzija za Poljsku (prosinac 2007.) i Rumunjsku (travanj 2008.), a potom i za Rusiju (svibanj 2008.). Nakon širenja na zemlje balkanskog poluotoka Sci-Fi Channel će znatno povećati pokrivenost kontinentalne Europe.

Koji će se programski sadržaji emitirati na "našoj" verziji Sci-Fi Channela zasad je nepoznanica no ako pogledamo poljsku i rumunjsku verziju onda možemo očekivati sljedeće programske sadržaje; Firefly, Battlestar Galactica, Dark Angel, Charmed, Flash Gordon, Angel, Quantum Leap, Star Trek: Enterprise, Stargate SG-1, Stargate Atlantis i Legend of the Seeker. Naravno, već standardni problemi sa televizijskim pravima koji dolaze kod istovremenog ulaska na veći broj tržišta mogli bi nam i ovaj puta zapapriti pa možda otpadnu neki atraktivniji naslovi.

Izvor: mPortal

Evo prenosim ovu vijest sa navedenog portala sa pitanjem da li ćemo i mi u Sarajevu dobiti kad i svi ostali ili ćemo morati čekati jedno godinu dvije pa da se onda "gazde" smiluju i puste.
skojotovski

#208 Re: ELOB LOPOVI

Post by skojotovski »

pa, jesu li ovi kreteni normalni!!!! zatamnise Novu za vrijeme SNIMKA borbe Cro Capa!!! KRETENI IDIOTSKI, SNIMAK JE U PITANJU!!!!
Bourne

#209 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

skojotovski wrote:pa, jesu li ovi kreteni normalni!!!! zatamnise Novu za vrijeme SNIMKA borbe Cro Capa!!! KRETENI IDIOTSKI, SNIMAK JE U PITANJU!!!!
Haveru ne nerviraj se idioti su to ba ja im se sjetim mame vise puta dnevno one nesposobne nenormalne :x jos je veci crnjak haveru sto je jutros direktno isao signal i nije bilo zamraceno ( nije bilo nikog u ta doba ili im je mrsko bilo ostajti da zatamne)sad u 20:00h zatamne SNIMAK MECA pa gdje to ba ima na dunjaluku :x
kkbosna_90

#210 Re: ELOB LOPOVI

Post by kkbosna_90 »

Bourne wrote:
skojotovski wrote:pa, jesu li ovi kreteni normalni!!!! zatamnise Novu za vrijeme SNIMKA borbe Cro Capa!!! KRETENI IDIOTSKI, SNIMAK JE U PITANJU!!!!
Haveru ne nerviraj se idioti su to ba ja im se sjetim mame vise puta dnevno one nesposobne nenormalne :x jos je veci crnjak haveru sto je jutros direktno isao signal i nije bilo zamraceno ( nije bilo nikog u ta doba ili im je mrsko bilo ostajti da zatamne)sad u 20:00h zatamne SNIMAK MECA pa gdje to ba ima na dunjaluku :x
bilo je zatamnjeno i kad je islo direktno :x :x
karanana

#211 Re: ELOB LOPOVI

Post by karanana »

ek wrote:Sci-Fi Channel od 1.11 u zemljama bivše Jugoslavije
Subota, 19 Rujan 2009 18:17
Ispis

Popularni kanal posvećen znanstveno fantastičnim filmovima i serijama, Sci-Fi Channel započeti će od 1.studenog sa emitiranjem programa u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji. Kanal će biti standardni dio ponude SBB-ove (Serbia BroadBand) kabelske televizije u Srbiji i regionalne digitalne satelitske pay tv platforme Total TV koja je dostupna u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, a uskoro i u Makedoniji.

Osim u navedenim zemljama, kanal će za distribuciju biti dostupan i zainteresiranim platformama na Kosovu i u Albaniji. I najveća kabelska televizija u Sloveniji Telemach koju je nedavno kupio upravo vlasnik SBB-a, MidEuropa Partners, također najavljuje Sci-Fi channel u svojoj ponudi od 1.11.2009.

Kanal će od samog početka emitiranja biti lokaliziran na slovenski i srpski jezik, a nešto kasnije krenuti će i prijevod na hrvatskom jeziku. Koje će digitalne platforme u regiji u svoju programsku ponudu uvrstiti ovaj popularni kanal zasad nije poznato. Jedno je sigurno - ljubitelji znanstveno fantastičnih serija i filmova biti će itekako zadovoljni sa novim programskim pojačanjem.

Sci-Fi Channel je u vlasništvu NBC Universal Global Networks, a dostupan je u više od 30 zemalja diljem svijeta. U vlasništvu NBC Universala je i popularni Hallmark Channel koji je već neko vrijeme u lokaliziranom obliku dostupan u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Osim Sci-Fi Channel i Hallmark, NBC Universal proizvodi i kanale Movies 24, KidsCo i Universal Channel.

Kanal Sci-Fi Channel u Europi je dostupan na gotovo svim većim zapadnim tržištima: u Velikoj Britaniji i Irskoj, u Španjolskoj i Portugalu, u Francuskoj, u Njemačkoj i Austriji, a od kraja 2007. započeli su širenje na istok Europe; prvo je krenula verzija za Poljsku (prosinac 2007.) i Rumunjsku (travanj 2008.), a potom i za Rusiju (svibanj 2008.). Nakon širenja na zemlje balkanskog poluotoka Sci-Fi Channel će znatno povećati pokrivenost kontinentalne Europe.

Koji će se programski sadržaji emitirati na "našoj" verziji Sci-Fi Channela zasad je nepoznanica no ako pogledamo poljsku i rumunjsku verziju onda možemo očekivati sljedeće programske sadržaje; Firefly, Battlestar Galactica, Dark Angel, Charmed, Flash Gordon, Angel, Quantum Leap, Star Trek: Enterprise, Stargate SG-1, Stargate Atlantis i Legend of the Seeker. Naravno, već standardni problemi sa televizijskim pravima koji dolaze kod istovremenog ulaska na veći broj tržišta mogli bi nam i ovaj puta zapapriti pa možda otpadnu neki atraktivniji naslovi.

Izvor: mPortal

Evo prenosim ovu vijest sa navedenog portala sa pitanjem da li ćemo i mi u Sarajevu dobiti kad i svi ostali ili ćemo morati čekati jedno godinu dvije pa da se onda "gazde" smiluju i puste.
narucis total tv i imas i u sarajevu. ja to odradjujem u par iducih dana.
ek

#212 Re: ELOB LOPOVI

Post by ek »

Nije to baš tako. Pošto sam ja često van Sarajeva i upoznat sam sa Totalom znam da ima velikih problema, npr. nema HRT-ova, često katastrofalna slika na FTV, malo kiše i problem sa slikom itd. Ima i druga stvar ne mogu isključiti kablovsku jer sam tu na internetu, a na BHTelecom ću preći tek kad se MojaTV ustabili tj. negdje polovinom slijedeće godine, ako se ovi na kablu malo ne uozbilje i nešto ponude.
Zato pokušavam da ko malo vršim pritisak na ELOB za ove nove kanale, prije svega slanjem emaila i ovako malo na forumima jer se nadam da neko od njih to i prati. I ako prati i ovom prilikom ih pitam ima li išta od ovog kanala.
chuchumbamayumbe

#213 Re: ELOB LOPOVI

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
A fakat fin muzički kanal...
Lekler

#214 Re: ELOB LOPOVI

Post by Lekler »

chuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
Jes fakat,bio i Thompson redovno :-)
karanana

#215 Re: ELOB LOPOVI

Post by karanana »

Lekler wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
pa bude i ceca na bn, dm, osm pa se ne bunis. cmc je veoma dobar muzicki kanal.
FantomDOTba

#216 Re: ELOB LOPOVI

Post by FantomDOTba »

karanana wrote:
Lekler wrote:
Dobar CMC? Are u kiddin me? :lol:
Lekler

#217 Re: ELOB LOPOVI

Post by Lekler »

karanana wrote:
Lekler wrote:
nisam ni znao da imam bn do prije neki dan,trazi da vidim imam li SAT1 :!:
Nisam se nista bunio vec konstantovao da je bio Thompson i da mi nije zao sto su ga ukinuli,ako ukinu ove sto si spomenuo,nece mi biti zao :arrow:
samo malo

#218 Re: ELOB LOPOVI

Post by samo malo »

Dobar, svakako. Vjerovatno se i placa, a samim tim je i ukinut :D
chuchumbamayumbe

#219 Re: ELOB LOPOVI

Post by chuchumbamayumbe »

Lekler wrote:
karanana wrote:
Lekler wrote: Jes fakat,bio i Thompson redovno :-)
nisam ni znao da imam bn do prije neki dan,trazi da vidim imam li SAT1 :!:
Nisam se nista bunio vec konstantovao da je bio Thompson i da mi nije zao sto su ga ukinuli,ako ukinu ove sto si spomenuo,nece mi biti zao :arrow:
Jes, eto na HRT-u nikada nije bilo Thompsona.
Zaboli me za Thompsona i ostale slične njemu, a što se mene tiče, mogu ukinuti sve, samo neka ostave VH1, Discovery-je i Viasat-ove.
8-)
Bourne

#220 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Lopovi Elob-a poceli zatamnjivati i Dolinu Sunca na HRT1 :x na web stranici nema nikakvog obavjesenja a i mail se vise ne moze poslati za prigovore :x nisata neobicno za LOPOVE u Elob-u jer su naucili ne ponuditi nista a naplacivati svoj bezobrazluk :x P.S. Pravilo 36/2008 Članak 15 (8) Za vrijeme trajanja prekida pružanja usluge, korisnik Dozvole ne može naplatiti pretplatu za period prekida.
burek_in_space

#221 Re: ELOB LOPOVI

Post by burek_in_space »

Mozhe li neko od upucenijih da mi odgovori: juche mi pustishe srbijanski Eurosport umjesto dosadashnjeg koji je bio (nemam pojma koji je, ttx na njemachkom a komentarisali na engleskom :D ). Jel ovaj prenosi Bundes ligu ili se dzabe radujem?! :?
Bourne

#222 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Ako ti pise Eurosport nista od radovanja :zoka: a ako ti pise Eurosport 2 onda se mozes radovati i gledati Bundes ligu :P :thumbup:
burek_in_space

#223 Re: ELOB LOPOVI

Post by burek_in_space »

Bourne wrote:Ako ti pise Eurosport nista od radovanja :zoka: a ako ti pise Eurosport 2 onda se mozes radovati i gledati Bundes ligu :P :thumbup:
Znao sam da je prerano da se radujem, ali ja smirih flashu Vranca u to ime juche. :D
Nishta od Bundes lige, ali hvala na odgovoru. :thumbup:
Bourne

#224 Re: ELOB LOPOVI

Post by Bourne »

Haveru mogu ti pomoci s Eurosportom 2... ima frajer prodaje resivere po 85 KM(ugradjen softver i kljucevi) imas 2000 kanala pod uslovom da imas motor i sat.antenu...Ako hoces dat cu ti njegov broj mobilnog pa zovi?
burek_in_space

#225 Re: ELOB LOPOVI

Post by burek_in_space »

Bourne wrote:Haveru mogu ti pomoci s Eurosportom 2... ima frajer prodaje resivere po 85 KM(ugradjen softver i kljucevi) imas 2000 kanala pod uslovom da imas motor i sat.antenu...Ako hoces dat cu ti njegov broj mobilnog pa zovi?
Pretpostavljam da je ovo meni upuceno. Hvala ti, ali nemam satelitsku, pretplatnik Elobovog obichnog paketa, koji ce se uskoro vjerovatno proshiriti na dodatni. Ako u medjuvremenu skontam da kupim satelitsku, obratim ti se za broj, ok?! :thumbup:
Locked