ELOB LOPOVI
Moderator: anex
-
mala_truba
#201 Re: ELOB LOPOVI
Djubrad jedna! Treba poceti masovno odjavljivati kablovsku, pogotovo HS, pa nek se onda kontaju...!!!
-
evo mene
#202 Re: ELOB LOPOVI
Ja sam ih odjavio. Dosta mi je glupavih kanala, a za sve malo bolje moram uzeti dodatne pakete. Pa kod njih je i MTV u dodatnim. Eurosporta ni na mapi. Ovako sam uzeo digitalu i imam 6o dobrih kanala sa napomenom EUROSPORT SA BUNDESOM i plaćam pretplatu + 6 KM mjesečno za risiver 
- Control panel
#203 Re: ELOB LOPOVI
ja sam isto odjavio HS i ugradio digitalnu satelitsku. to sam detaljnije obrazlagao na temi najterajmo HS da .....
i nisma se pokajao.
i nisma se pokajao.
- Arogantni_Gad
#204 Re: ELOB LOPOVI
isplati se elob digitalna tv,konacno bundes liga 
-
chino
#205 Re: ELOB LOPOVI
Jel svima malo "zoom out" ili je samo meni?

- Bourne
#206 Re: ELOB LOPOVI
Jucer su luzeri stimali nekih sahat vremena (eurosport2):-) ja patnje njihove i (ne)znanja braco draga:lol: i konacno ustimase, sad ljudi izgledaju ko cunjoglavci(VOX,RTL), sinoc boja sljasti da nemozes gledati HRT2 nisi mogao nista vidjeti itd itd itd... :lol:Nije sramota (ne)znati nego je sramota raditi posao a ne truditi se nauciti 
-
ek
#207 Re: ELOB LOPOVI
Sci-Fi Channel od 1.11 u zemljama bivše Jugoslavije
Subota, 19 Rujan 2009 18:17
Ispis
Popularni kanal posvećen znanstveno fantastičnim filmovima i serijama, Sci-Fi Channel započeti će od 1.studenog sa emitiranjem programa u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji. Kanal će biti standardni dio ponude SBB-ove (Serbia BroadBand) kabelske televizije u Srbiji i regionalne digitalne satelitske pay tv platforme Total TV koja je dostupna u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, a uskoro i u Makedoniji.
Osim u navedenim zemljama, kanal će za distribuciju biti dostupan i zainteresiranim platformama na Kosovu i u Albaniji. I najveća kabelska televizija u Sloveniji Telemach koju je nedavno kupio upravo vlasnik SBB-a, MidEuropa Partners, također najavljuje Sci-Fi channel u svojoj ponudi od 1.11.2009.
Kanal će od samog početka emitiranja biti lokaliziran na slovenski i srpski jezik, a nešto kasnije krenuti će i prijevod na hrvatskom jeziku. Koje će digitalne platforme u regiji u svoju programsku ponudu uvrstiti ovaj popularni kanal zasad nije poznato. Jedno je sigurno - ljubitelji znanstveno fantastičnih serija i filmova biti će itekako zadovoljni sa novim programskim pojačanjem.
Sci-Fi Channel je u vlasništvu NBC Universal Global Networks, a dostupan je u više od 30 zemalja diljem svijeta. U vlasništvu NBC Universala je i popularni Hallmark Channel koji je već neko vrijeme u lokaliziranom obliku dostupan u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Osim Sci-Fi Channel i Hallmark, NBC Universal proizvodi i kanale Movies 24, KidsCo i Universal Channel.
Kanal Sci-Fi Channel u Europi je dostupan na gotovo svim većim zapadnim tržištima: u Velikoj Britaniji i Irskoj, u Španjolskoj i Portugalu, u Francuskoj, u Njemačkoj i Austriji, a od kraja 2007. započeli su širenje na istok Europe; prvo je krenula verzija za Poljsku (prosinac 2007.) i Rumunjsku (travanj 2008.), a potom i za Rusiju (svibanj 2008.). Nakon širenja na zemlje balkanskog poluotoka Sci-Fi Channel će znatno povećati pokrivenost kontinentalne Europe.
Koji će se programski sadržaji emitirati na "našoj" verziji Sci-Fi Channela zasad je nepoznanica no ako pogledamo poljsku i rumunjsku verziju onda možemo očekivati sljedeće programske sadržaje; Firefly, Battlestar Galactica, Dark Angel, Charmed, Flash Gordon, Angel, Quantum Leap, Star Trek: Enterprise, Stargate SG-1, Stargate Atlantis i Legend of the Seeker. Naravno, već standardni problemi sa televizijskim pravima koji dolaze kod istovremenog ulaska na veći broj tržišta mogli bi nam i ovaj puta zapapriti pa možda otpadnu neki atraktivniji naslovi.
Izvor: mPortal
Evo prenosim ovu vijest sa navedenog portala sa pitanjem da li ćemo i mi u Sarajevu dobiti kad i svi ostali ili ćemo morati čekati jedno godinu dvije pa da se onda "gazde" smiluju i puste.
Ispis
Popularni kanal posvećen znanstveno fantastičnim filmovima i serijama, Sci-Fi Channel započeti će od 1.studenog sa emitiranjem programa u zemljama bivše Jugoslavije i Albaniji. Kanal će biti standardni dio ponude SBB-ove (Serbia BroadBand) kabelske televizije u Srbiji i regionalne digitalne satelitske pay tv platforme Total TV koja je dostupna u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, a uskoro i u Makedoniji.
Osim u navedenim zemljama, kanal će za distribuciju biti dostupan i zainteresiranim platformama na Kosovu i u Albaniji. I najveća kabelska televizija u Sloveniji Telemach koju je nedavno kupio upravo vlasnik SBB-a, MidEuropa Partners, također najavljuje Sci-Fi channel u svojoj ponudi od 1.11.2009.
Kanal će od samog početka emitiranja biti lokaliziran na slovenski i srpski jezik, a nešto kasnije krenuti će i prijevod na hrvatskom jeziku. Koje će digitalne platforme u regiji u svoju programsku ponudu uvrstiti ovaj popularni kanal zasad nije poznato. Jedno je sigurno - ljubitelji znanstveno fantastičnih serija i filmova biti će itekako zadovoljni sa novim programskim pojačanjem.
Sci-Fi Channel je u vlasništvu NBC Universal Global Networks, a dostupan je u više od 30 zemalja diljem svijeta. U vlasništvu NBC Universala je i popularni Hallmark Channel koji je već neko vrijeme u lokaliziranom obliku dostupan u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. Osim Sci-Fi Channel i Hallmark, NBC Universal proizvodi i kanale Movies 24, KidsCo i Universal Channel.
Kanal Sci-Fi Channel u Europi je dostupan na gotovo svim većim zapadnim tržištima: u Velikoj Britaniji i Irskoj, u Španjolskoj i Portugalu, u Francuskoj, u Njemačkoj i Austriji, a od kraja 2007. započeli su širenje na istok Europe; prvo je krenula verzija za Poljsku (prosinac 2007.) i Rumunjsku (travanj 2008.), a potom i za Rusiju (svibanj 2008.). Nakon širenja na zemlje balkanskog poluotoka Sci-Fi Channel će znatno povećati pokrivenost kontinentalne Europe.
Koji će se programski sadržaji emitirati na "našoj" verziji Sci-Fi Channela zasad je nepoznanica no ako pogledamo poljsku i rumunjsku verziju onda možemo očekivati sljedeće programske sadržaje; Firefly, Battlestar Galactica, Dark Angel, Charmed, Flash Gordon, Angel, Quantum Leap, Star Trek: Enterprise, Stargate SG-1, Stargate Atlantis i Legend of the Seeker. Naravno, već standardni problemi sa televizijskim pravima koji dolaze kod istovremenog ulaska na veći broj tržišta mogli bi nam i ovaj puta zapapriti pa možda otpadnu neki atraktivniji naslovi.
Evo prenosim ovu vijest sa navedenog portala sa pitanjem da li ćemo i mi u Sarajevu dobiti kad i svi ostali ili ćemo morati čekati jedno godinu dvije pa da se onda "gazde" smiluju i puste.
-
skojotovski
#208 Re: ELOB LOPOVI
pa, jesu li ovi kreteni normalni!!!! zatamnise Novu za vrijeme SNIMKA borbe Cro Capa!!! KRETENI IDIOTSKI, SNIMAK JE U PITANJU!!!!
- Bourne
#209 Re: ELOB LOPOVI
Haveru ne nerviraj se idioti su to ba ja im se sjetim mame vise puta dnevno one nesposobne nenormalneskojotovski wrote:pa, jesu li ovi kreteni normalni!!!! zatamnise Novu za vrijeme SNIMKA borbe Cro Capa!!! KRETENI IDIOTSKI, SNIMAK JE U PITANJU!!!!
- kkbosna_90
#210 Re: ELOB LOPOVI
bilo je zatamnjeno i kad je islo direktnoBourne wrote:Haveru ne nerviraj se idioti su to ba ja im se sjetim mame vise puta dnevno one nesposobne nenormalneskojotovski wrote:pa, jesu li ovi kreteni normalni!!!! zatamnise Novu za vrijeme SNIMKA borbe Cro Capa!!! KRETENI IDIOTSKI, SNIMAK JE U PITANJU!!!!jos je veci crnjak haveru sto je jutros direktno isao signal i nije bilo zamraceno ( nije bilo nikog u ta doba ili im je mrsko bilo ostajti da zatamne)sad u 20:00h zatamne SNIMAK MECA pa gdje to ba ima na dunjaluku
- karanana
#211 Re: ELOB LOPOVI
narucis total tv i imas i u sarajevu. ja to odradjujem u par iducih dana.ek wrote:Sci-Fi Channel od 1.11 u zemljama bivše Jugoslavije
Ispis
-
ek
#212 Re: ELOB LOPOVI
Nije to baš tako. Pošto sam ja često van Sarajeva i upoznat sam sa Totalom znam da ima velikih problema, npr. nema HRT-ova, često katastrofalna slika na FTV, malo kiše i problem sa slikom itd. Ima i druga stvar ne mogu isključiti kablovsku jer sam tu na internetu, a na BHTelecom ću preći tek kad se MojaTV ustabili tj. negdje polovinom slijedeće godine, ako se ovi na kablu malo ne uozbilje i nešto ponude.
Zato pokušavam da ko malo vršim pritisak na ELOB za ove nove kanale, prije svega slanjem emaila i ovako malo na forumima jer se nadam da neko od njih to i prati. I ako prati i ovom prilikom ih pitam ima li išta od ovog kanala.
Zato pokušavam da ko malo vršim pritisak na ELOB za ove nove kanale, prije svega slanjem emaila i ovako malo na forumima jer se nadam da neko od njih to i prati. I ako prati i ovom prilikom ih pitam ima li išta od ovog kanala.
- chuchumbamayumbe
#213 Re: ELOB LOPOVI
Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
A fakat fin muzički kanal...
- Lekler
#214 Re: ELOB LOPOVI
Jes fakat,bio i Thompson redovnochuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
- karanana
#215 Re: ELOB LOPOVI
pa bude i ceca na bn, dm, osm pa se ne bunis. cmc je veoma dobar muzicki kanal.Lekler wrote:Jes fakat,bio i Thompson redovnochuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
- FantomDOTba
#216 Re: ELOB LOPOVI
Dobar CMC? Are u kiddin me?karanana wrote:pa bude i ceca na bn, dm, osm pa se ne bunis. cmc je veoma dobar muzicki kanal.Lekler wrote:Jes fakat,bio i Thompson redovnochuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
- Lekler
#217 Re: ELOB LOPOVI
nisam ni znao da imam bn do prije neki dan,trazi da vidim imam li SAT1karanana wrote:pa bude i ceca na bn, dm, osm pa se ne bunis. cmc je veoma dobar muzicki kanal.Lekler wrote:Jes fakat,bio i Thompson redovnochuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
Nisam se nista bunio vec konstantovao da je bio Thompson i da mi nije zao sto su ga ukinuli,ako ukinu ove sto si spomenuo,nece mi biti zao
-
samo malo
#218 Re: ELOB LOPOVI
Dobar, svakako. Vjerovatno se i placa, a samim tim je i ukinutchuchumbamayumbe wrote:Ja sam im pisao kada su ukinuli CMC, rekoše da je direktor bio na pregovorima, i od tada ga nikada ne vratiše.
- chuchumbamayumbe
#219 Re: ELOB LOPOVI
Jes, eto na HRT-u nikada nije bilo Thompsona.Lekler wrote:nisam ni znao da imam bn do prije neki dan,trazi da vidim imam li SAT1karanana wrote:pa bude i ceca na bn, dm, osm pa se ne bunis. cmc je veoma dobar muzicki kanal.Lekler wrote: Jes fakat,bio i Thompson redovno![]()
Nisam se nista bunio vec konstantovao da je bio Thompson i da mi nije zao sto su ga ukinuli,ako ukinu ove sto si spomenuo,nece mi biti zao
Zaboli me za Thompsona i ostale slične njemu, a što se mene tiče, mogu ukinuti sve, samo neka ostave VH1, Discovery-je i Viasat-ove.
- Bourne
#220 Re: ELOB LOPOVI
Lopovi Elob-a poceli zatamnjivati i Dolinu Sunca na HRT1
na web stranici nema nikakvog obavjesenja a i mail se vise ne moze poslati za prigovore
nisata neobicno za LOPOVE u Elob-u jer su naucili ne ponuditi nista a naplacivati svoj bezobrazluk
P.S. Pravilo 36/2008 Članak 15 (8) Za vrijeme trajanja prekida pružanja usluge, korisnik Dozvole ne može naplatiti pretplatu za period prekida.
- burek_in_space
#221 Re: ELOB LOPOVI
Mozhe li neko od upucenijih da mi odgovori: juche mi pustishe srbijanski Eurosport umjesto dosadashnjeg koji je bio (nemam pojma koji je, ttx na njemachkom a komentarisali na engleskom
). Jel ovaj prenosi Bundes ligu ili se dzabe radujem?! 
- Bourne
#222 Re: ELOB LOPOVI
Ako ti pise Eurosport nista od radovanja
a ako ti pise Eurosport 2 onda se mozes radovati i gledati Bundes ligu

- burek_in_space
#223 Re: ELOB LOPOVI
Znao sam da je prerano da se radujem, ali ja smirih flashu Vranca u to ime juche.Bourne wrote:Ako ti pise Eurosport nista od radovanjaa ako ti pise Eurosport 2 onda se mozes radovati i gledati Bundes ligu
![]()
Nishta od Bundes lige, ali hvala na odgovoru.
- Bourne
#224 Re: ELOB LOPOVI
Haveru mogu ti pomoci s Eurosportom 2... ima frajer prodaje resivere po 85 KM(ugradjen softver i kljucevi) imas 2000 kanala pod uslovom da imas motor i sat.antenu...Ako hoces dat cu ti njegov broj mobilnog pa zovi?
- burek_in_space
#225 Re: ELOB LOPOVI
Pretpostavljam da je ovo meni upuceno. Hvala ti, ali nemam satelitsku, pretplatnik Elobovog obichnog paketa, koji ce se uskoro vjerovatno proshiriti na dodatni. Ako u medjuvremenu skontam da kupim satelitsku, obratim ti se za broj, ok?!Bourne wrote:Haveru mogu ti pomoci s Eurosportom 2... ima frajer prodaje resivere po 85 KM(ugradjen softver i kljucevi) imas 2000 kanala pod uslovom da imas motor i sat.antenu...Ako hoces dat cu ti njegov broj mobilnog pa zovi?