saki wrote:Naravno da ces se prikljuciti projektu. Dijeli se 200 000 km, fina parica.
vjeruj mi nije do tih para koliko mi je stalo do ovog projekta. kao fizicar imam priliku da vidim neke stvari i dam svoj doprinos..
Koliko sam ja shvatio 200.000 KM ide opstini Visoko za obnovu kraljevskog grada, a ne fondaciji.Fiore wrote:saki wrote:Naravno da ces se prikljuciti projektu. Dijeli se 200 000 km, fina parica.
vjeruj mi nije do tih para koliko mi je stalo do ovog projekta. kao fizicar imam priliku da vidim neke stvari i dam svoj doprinos..

E ovo sam danas cito, ccc. Stvarno bez komentara. Mislim ono i ja sam nekakav inzinjer i kad cujem da inzinjeri pocnu ovako pricat, pa mislim stvarno, cccc.bc_chupo wrote:
O principu rada tvornice oblaka sam pisao u članku „Manipulatori klime“, a i prije.
Da olakšam čitanje ponoviti ću i nešto od napisanog.
Piramidalni sustav, koji nazivam tvornica oblaka, bio je sagrađen u ledeno doba u neposrednoj blizini ledene granice, na onoj strani na kojoj su se izmjenjivali kratko ljeto sa dugom zimom.
Zadaća je sustava bila postupno mijenjanje klimatskih uvjeta nad širom regijom i time širenje životnog prostora.
Tvornica je tri ili četiri puta tokom ljeta proizvodila veliku količinu vodene pare pretvorene u oblake.
Samo je južni vjetar pokretao tvornicu, a njezine proizvode oblake, otpuhivao bi najkraćim putem, putem okomitim na ledenu liniju, prema srcu europskog poluotoka.
Ciljnu destinaciju oblaka, na gornjoj skici, nacrtah kao metu.
Oblaci djeluju poput staklenika, vraćaju odbijene zrake od tla, tlu.
Ispod oblaka tlo se grije.
Zašto su tvornicu izgradili na lokaciji Visokog ?
Na gornjem, crtežu Europe označio sam koordinate mjesta Visokog i u njemu tvornicu oblaka - piramidama.
Blijedo zeleni transparenti pravokutnik je prekrio područje u kojem se izmjenjuju zima i ljeto.
U području iznad, bila je uvijek zima. Sveopća bjelina.
Od takve površine sunčeve se zrake reflektiraju pa tek neznatni dio topline ostaje na Zemlji.
Zemljopisna širina
Tvornica je izgrađena na toplijoj strani, blizu ledene linije, s jedne strane da bi koristila povoljnost ljeta, a s druge, da bi njezine oblake južni vjetar mogao otpuhati što dublje nad zaleđeno kopno.
Zemljopisna dužina
Na crtežu sam ucrtao cilj oblaka, srce europskog poluotoka. Istočno od te dužine kopnena se masa pre naglo povećava da bi utjecaj oblačnog sloja potaknuo brži razvoj klimatskih promjena.
Promjena klime smišljena je kao skupno djelovanje više čimbenika.
Odnos je to kopnene i vodene površine, utjecaj topline morskih strujanja i djelovanje sloja oblaka.
Konfiguracija terena
Stabilan i prostran teren za smještaj piramida sa riječnim tokovima, a opet blizu ledene linije nađen je na lokaciji Visokog.
Od brda Krstac napravili su zavjetrinu kako bi onemogućili jugoistočni vjetar.
Graditelji su to objasnili na artefaktu K-1.
Položaj kugli
Prva linija obrane od širenja ledene površine bio je sustav mnoštva kugli.
Postavljene su na samoj ledenoj liniji, vremenski nešto prije izgradnje piramida. Njihovo jednostavno djelovanje već sam opisao.
Tvornici oblaka je djelovanje kugli nudilo sigurnu udaljenost od ledene linije.
Zagreb, 12.7.2007. Davorin Vrbančić
Prestala zabava: Osmanagić bi trebao odgovarati zbog laži i obmana
Iako je Vlada F BiH ponovno stala iza Fondacije, stručnjaci, po tko zna koji put, upozoravaju na nestručnost istraživača i Osmanagićeve obmane i laži...
VISOKO - Nakon što ne ponovno dobila podršku vlasti, Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca najavila je nova iskapanja u okolici Visokog. Potraga za piramidama, nakon višemjesečnog prekida, ponovo će početi uz otvorenu financijsku potporu Federacije Bosne i Hercegovine.
Prošlog tjedna je federalni premijer Nedžad Branković posjetio lokalitet kod Visokog na kojemu se provode iskapanja te najavio potporu projektu Semira Osmanagića, no ipak se stručnjaci s tim ne slažu.
Arheolog Vuk Bačanović je za sarajevski tjednik Dani izjavio kako je "cijela stvar prestala biti zabavna" te kako bi "morala postati predmetom zanimanja federalnog tužiteljstva, jer Osmanagić lažima i obmanama sada pokušava doći do državnog novca, što je kazneno djelo", navodi tjednik Dani u tekstu naslovljenom 'Piramida bezakonja'.
Ovaj arheolog podsjeća federalne dužnosnike koji su Osmanagiću velikodušno obećali novce iz džepova poreznih obveznika da dosad nije pronađen niti jedan materijalni dokaz za Osmanagićeve tvrdnje, a da stručnom osoblju Zemaljskog muzeja u Sarajevu uopće nije dopušten pristup geološkom materijalu za koji se tvrdi da dokazuje prisutnost davne razvijene civilizacije. Uz sve to, lokalitet Visokog je zbog nestručnih iskapanja izložen ekološkoj devastaciji te ugrožavanju okoliša, upozorava ovaj arheolog.
"Zar je moguće da će nadležna tužiteljstva ignorirati ekspertize stručnjaka... da se u slučaju 'piramida u Visokom' bez ikakve sumnje radi o čistom senzacionalizmu i kaznenom djelu prevare tj. izvlačenja novca iz džepova građana putem obmane?", pita Bačanović.
Iz Osmaganićeve zaklade, ohrabreni podrškom političara, na ovakve se primjedbe posebice ne obaziru. "Za pet ili deset godina više se nitko neće sjećati nedobronamjernih otpora i pokušaja zaustavljanja ovih istraživanja. Tada će milijun turista godišnje u Visočkoj dolini uživati u avanturi otkrivanja podzemnog labirinta i ulaza u jedinstvene bosanske piramide", izjavio je Osmanagić, koji nastavlja tvrditi da će se, kad on završi svoje istraživanje, "povijest čovječanstva nanovo pisati".
bc_chupo wrote:
O principu rada tvornice oblaka sam pisao u članku „Manipulatori klime“, a i prije.
Piramidalni sustav, koji nazivam tvornica oblaka, bio je sagrađen u ledeno doba u neposrednoj blizini ledene granice, na onoj strani na kojoj su se izmjenjivali kratko ljeto sa dugom zimom.
Zadaća je sustava bila postupno mijenjanje klimatskih uvjeta nad širom regijom i time širenje životnog prostora.
Tvornica je tri ili četiri puta tokom ljeta proizvodila veliku količinu vodene pare pretvorene u oblake.
Samo je južni vjetar pokretao tvornicu, a njezine proizvode oblake, otpuhivao bi najkraćim putem, putem okomitim na ledenu liniju, prema srcu europskog poluotoka.
Na gornjem, crtežu Europe označio sam koordinate mjesta Visokog i u njemu tvornicu oblaka - piramidama.
Blijedo zeleni transparenti pravokutnik je prekrio područje u kojem se izmjenjuju zima i ljeto.
Od takve površine sunčeve se zrake reflektiraju pa tek neznatni dio topline ostaje na Zemlji.
Zemljopisna širina
Tvornica je izgrađena na toplijoj strani, blizu ledene linije, s jedne strane da bi koristila povoljnost ljeta, a s druge, da bi njezine oblake južni vjetar mogao otpuhati što dublje nad zaleđeno kopno.
Zemljopisna dužina
Na crtežu sam ucrtao cilj oblaka, srce europskog poluotoka. Istočno od te dužine kopnena se masa pre naglo povećava da bi utjecaj oblačnog sloja potaknuo brži razvoj klimatskih promjena.
Odnos je to kopnene i vodene površine, utjecaj topline morskih strujanja i djelovanje sloja oblaka.
Konfiguracija terena
Stabilan i prostran teren za smještaj piramida sa riječnim tokovima, a opet blizu ledene linije nađen je na lokaciji Visokog.
Položaj kugli
Postavljene su na samoj ledenoj liniji, vremenski nešto prije izgradnje piramida. Njihovo jednostavno djelovanje već sam opisao.
gdje je al gore da ga zaustavibc_chupo wrote:http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26
Vlada Zeničko-Dobojskog kantona je donijela odluku o izdavanju saglasnosti Fondaciji "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i Zavičajnom muzeju u Visokom o izvođenju arheoloških radova u nezaštićenim zonama Plješivica, Visočica i Gornja Vratnica.
Nakon višemjesečnih pokušaja nedobronamjernih oponenata da projekt zaustave, Vlada ZDK je donijela logičnu odluku baziranu na dostavljenim projektima koji ispunjavaju sve zakonom propisane uslove.
a jah belaja u japanugospodar kuglastih munja wrote:bc_chupo wrote:
Zemljopisna širina
Zemljopisna dužina
Konfiguracija terena
Položaj kugli
Imali objasnjenja, naravno preko Piramida, o ovom novom fenomenu globalnog zatopljenja ?
Ako se ustanovi da Piramide jos uvijek djeluju, tuzece nas za Globalno Zagrijavanje.
A mogli bi svima zabiti kajlu. Saljite lovu ili cemo podjariti vatru jos jace, i sve vas podaviti ...![]()
Mozda imamo oruzje jace od svih atomskih bombi, zato pustite Osmanagica nek vrti ventile, mozemo postati Mega-svjetska sila...![]()
Ja bi kreno prvo otapati Sibir !!!...![]()
Canon - engleska rijec, znacenje top !razbijač_magle wrote:kolko sam upratio ovaj bc_chupo je neka vrsta glasnogovrnika za Semu![]()
al na stranu to, večeras bio gost na BHT1 u Vijestima u 22 premijer DR.NE.BR. lično ,pa kaze voditeljici: hajte i vi i bilo ko smislite nešto pa ćemo i vas (ko biva stavit u sistem države-nije objasnio sta ovo znači?). kaže ona, pa mogul ja sad počet kopat bilo gdje i vi cete mi dati para? kaže lik, meni je sve dobro što doprinosi,trebali ste vidjet kako se tim ljudima u "dolini" vratio osmjeh. Ali g. premijeru, kaže ona, pa svi znanstvenici kažu da toga tamo nema... A ja kad se lik ufati hvalit, te "i ja sam doktor" (iz SDA večernje škole) te " i ja poštujem kanone nauke" i sl. -znal neko šta mu je to,ti kanoni? ako zna, nek dohaberi ovdje pa da i od nas šta ispane, da se i mi obrazujemo...uz rad ,da ne kazem -kopanje
Dobro zlato, to i nekako al shta ako nadje ...................PIRAMIDU !!!sekiracija wrote:Ma nekad mi dodje da se nasalim na ovu temu Bosanske piramide,ali mi odma padne na misao ona narodna I CORAVA KOKA NADJE ZRNO samo ako ceprka,a sta da Samke nadje kakav grumen zlata,ma rasceprkale bi ove druge koke Visocicu za 24 sata,ko da gledam
Pa kad je tako, dajte ljudi da napišemo neku peticiju da Vlada podrži nauĆna istraživanja Izme Guglića!!!!!razbijač_magle wrote:al na stranu to, večeras bio gost na BHT1 u Vijestima u 22 premijer DR.NE.BR. lično ,pa kaze voditeljici: hajte i vi i bilo ko smislite nešto pa ćemo i vas (ko biva stavit u sistem države-nije objasnio sta ovo znači?). kaže ona, pa mogul ja sad počet kopat bilo gdje i vi cete mi dati para? kaže lik, meni je sve dobro što doprinosi,trebali ste vidjet kako se tim ljudima u "dolini" vratio osmjeh. Ali g. premijeru, kaže ona, pa svi znanstvenici kažu da toga tamo nema... A ja kad se lik ufati hvalit, te "i ja sam doktor" (iz SDA večernje škole) te " i ja poštujem kanone nauke" i sl. -znal neko šta mu je to,ti kanoni? ako zna, nek dohaberi ovdje pa da i od nas šta ispane, da se i mi obrazujemo...uz rad ,da ne kazem -kopanje
Hapliciro
Hapliciro sam kod Vlade dami da para da napišem istoriju izponove satim da je najprvo poćela odnas tojes da najsmo mi stariji od sviha ostali. Reko sam Vladi dase to injemu pravo isplati jer ta nova istorija štoć je ja napisat fata se i njegove bašće koja je pored moje oklen je i poćela. Istorija, a ne bašća. Probo sam haplicirat ikod Vladinog prvog komšije sadruge strane, onog Nurke šupka, alon neće da uniđe u prođekt. Reko samu daje ova nova istorija pravo dobra za biznisa a on crće otsmjeha. Edabogdase zadavio vidće on kad ja napišem daje evolucja poćela odmene izbašće a njegovu zaobišla.
Jel 'vo i ministar hapliciro?Odluku Vlade je, prema riječima predstavnice ministarstva kulture i sporta Angele Petrović, podržao i inicirao i ministar Gavrilo Grahovac a premijera Brankovića i Vladu će po pitanju Projekta Fondacije podržati i Zavod za zaštitu spomenika.