Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Fiore

Post by Fiore »

saki wrote:Naravno da ces se prikljuciti projektu. Dijeli se 200 000 km, fina parica.

vjeruj mi nije do tih para koliko mi je stalo do ovog projekta. kao fizicar imam priliku da vidim neke stvari i dam svoj doprinos..
nexo

Post by nexo »

Fiore wrote:
saki wrote:Naravno da ces se prikljuciti projektu. Dijeli se 200 000 km, fina parica.

vjeruj mi nije do tih para koliko mi je stalo do ovog projekta. kao fizicar imam priliku da vidim neke stvari i dam svoj doprinos..
Koliko sam ja shvatio 200.000 KM ide opstini Visoko za obnovu kraljevskog grada, a ne fondaciji.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

BRANKOVIĆ: VLADA FBiH ISTRAŽIVANJE BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA UVODI U RAD OFICIJELNIH INSTITUCIJA
FENA
10.07.2007
SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Niti jedna vlada ni vlast ne smije ostati imuna na pozitivne procese u BiH koje je pokrenula Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i Vlada FBiH ovo istraživanje uvodi u rad oficijelnih institucija, izjavio je novinarima premijer Vlade FBiH Nedžad Branković nakon posjete arheološkim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida.

Posjeta delegacije Vlade FBiH u čijem sastavu su pored premijera Brankovića bili i ministar prostornog uređenja Salko Obhođaš, ministar za okoliš i turizam Nevenko Herceg, savjetnik premijera za pitanja nauke, kulture, sporta i obrazovanja Timur Numić, savjetnik Vahida Heće, ministra energije, rudarstva i industrije Osman Ganić, pomoćnik ministra Hercega Nedeljko Babić, pomoćnica ministra Obhođaša Hanka Mušimbegović, pomoćnica ministra za kulturu i sport Gavrila Grahovca Angela Petrović te zamjenik direktora Zavoda za zaštitu spomenika Azer Aličić, potvrdila je Odluku Vlade donesenu na jednoj od posljednjih sjednica prema kojoj će ova institucija podržati rad Fondacije.

"Mi ćemo pronaći mehanizme koji će omogućiti da se ovaj lokalitet dodatno istraži jer smatramo da je u ovome razvojna šansa kako područja Visokog tako i čitave BiH. Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni da iskoristimo ovu inicijativu i raspoloženje u korist razvoja BiH. Zašto da se mi odričemo onoga za što je zainteresiran cijeli svijet? Zašto se utrkujemo u negaciji nečega što je i za neupućene ljude vidljivo golim okom i zbog čega to ne afirmiramo?", kazao je Branković.

Delegacija Vlade je u pratnji članova i predsjednika Upravnog odbora Fondacije Semira Osmanagića posjetila plato piramide Mjeseca, podzemni kompleks tunela Ravne, sjevernu stranu Bosanske piramide Sunca te sondu u podnožju Bosanske piramide Mjeseca. Utisci su, kako su rekli, impresivni i istraživanje se svakako treba nastaviti.

Vlada će Fondaciji pomoći i finansijski te će u narednom periodu odrediti veličinu konkretnog učešća u procesu istraživanja. Prema riječima ministra Obhođaša, Vlada FBiH je odobrila sredstva u iznosu od 200.000 KM za rekonstrukciju kraljevskog grada Visoki koja će biti stavljena na raspolaganje Općini Visoko a koja će odlučiti o izvođaču radova.

"Siguran sam da će načelnik Općine Visoko i općinsko vijeće ovaj posao dodijeliti onome ko će ga najbolje izvršiti. U razmatranju je i zahtjev Fondacije za odobrenje radova u zaštićenom dijelu i mi smo u skladu sa zakonom obavezni pribaviti određena mišljenja Zavoda za zaštitu spomenika FBiH i ministarstva sporta i kulture te ćemo zahtjev pažljivo razmotriti i donijeti odluku", izjavio je Obhođaš.

Potencijale istraživanja Bosanske doline piramida prepoznao je i ministar Herceg koji je dao punu podršku radu Fondacije te istakao pozitivne aspekte projekta sa stanovišta razvoja turizma.

Odluku Vlade je, prema riječima predstavnice ministarstva kulture i sporta Angele Petrović, podržao i inicirao i ministar Gavrilo Grahovac a premijera Brankovića i Vladu će po pitanju Projekta Fondacije podržati i Zavod za zaštitu spomenika.

"Zavod za zaštitu spomenika će pronaći način da u krajnjoj liniji dozvoli istraživačke radove u zonama koje nisu pod zaštitom države", izjavio je novinarima Azer Aličić.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Projekt Bosanske doline piramida ulazi u novu fazu
Posjeta delegacije Vlade Federacije BiH 9. jula Bosanskoj dolini piramida s njenim predsjednikom Nedžadom Brankovićem na čelu i nekoliko ministara i pomoćnika ministara predstavlja javnu demonstraciju podrške najvišeg organa vlasti ovom projektu, navodi se u saopćenju Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora Fondacije Semira Osmanagića njoj su prethodile posjete potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe i Spomenke Mićić, zatim Christiana Schwarza-Schilinga te kompletne Vlade i rukovodstva Skupštine ZDK-a. Time je data konačna potvrda legitimnosti i potrebi istraživanju Fondacije u Visočkoj dolini.

Državne institucije odlučile su i finansijski stati iza ovog projekta globalnog značaja. Prva faza istraživanja Bosanske doline piramida je završena. Dvije godine multidisciplinarnog proučavanja argumentovano dokazuju postojanje prvog evropskog piramidalnog kompleksa. Satelitske, termalne i georadarske analize, dopunjene s geološkim, arheološkim, astronomskim, geofizičkim i geodetskim dokazima nedvojbeno su potvrdile hipoteze o kolosalnim kamenim strukturama u Visočkoj dolini.

Desetine naučnika sa četiri kontinenta te brojni volonteri, istraživači i posjetioci našli su novu atraktivnu destinaciju za rad i posjete. Veći broj arheoloških sondi na piramidama Sunca i Mjeseca, kamenom hramu u Gornjoj Vratnici te misteriozna podzemna mreža tunela pokazuju unikatnost ovog građevinskog kompleksa iz daleke prošlosti.

Fondacija više nema potrebe nikoga ubjeđivati u ono što je očigledno stotinama hiljada posjetilaca. Nepoznata civilizacija je definitivno boravila na ovim prostorima u prahistoriji i morat će se mijenjati evropska i svjetska historija, stoji između ostalog u saopćenju pristiglom iz Fondacije.

"Godine ispred nas bit će obilježene pozitivnom energijom koju ovaj projekt širi. Za pet ili deset godina više se niko neće sjećati nedobronamjernih otpora i pokušaja zaustavljanja ovih istraživanja. Tada će million turista godišnje u Visočkoj dolini uživati u avanturi otkrivanja podzemnog labirinta i ulaza u jedinstvene bosanske piramide", kazao je Osmanagić
Image
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Image

O principu rada tvornice oblaka sam pisao u članku „Manipulatori klime“, a i prije.

Da olakšam čitanje ponoviti ću i nešto od napisanog.

Piramidalni sustav, koji nazivam tvornica oblaka, bio je sagrađen u ledeno doba u neposrednoj blizini ledene granice, na onoj strani na kojoj su se izmjenjivali kratko ljeto sa dugom zimom.
Zadaća je sustava bila postupno mijenjanje klimatskih uvjeta nad širom regijom i time širenje životnog prostora.
Tvornica je tri ili četiri puta tokom ljeta proizvodila veliku količinu vodene pare pretvorene u oblake.
Samo je južni vjetar pokretao tvornicu, a njezine proizvode oblake, otpuhivao bi najkraćim putem, putem okomitim na ledenu liniju, prema srcu europskog poluotoka.
Ciljnu destinaciju oblaka, na gornjoj skici, nacrtah kao metu.
Oblaci djeluju poput staklenika, vraćaju odbijene zrake od tla, tlu.
Ispod oblaka tlo se grije.

Zašto su tvornicu izgradili na lokaciji Visokog ?

Na gornjem, crtežu Europe označio sam koordinate mjesta Visokog i u njemu tvornicu oblaka - piramidama.
Blijedo zeleni transparenti pravokutnik je prekrio područje u kojem se izmjenjuju zima i ljeto.
U području iznad, bila je uvijek zima. Sveopća bjelina.
Od takve površine sunčeve se zrake reflektiraju pa tek neznatni dio topline ostaje na Zemlji.

Zemljopisna širina

Tvornica je izgrađena na toplijoj strani, blizu ledene linije, s jedne strane da bi koristila povoljnost ljeta, a s druge, da bi njezine oblake južni vjetar mogao otpuhati što dublje nad zaleđeno kopno.

Zemljopisna dužina

Na crtežu sam ucrtao cilj oblaka, srce europskog poluotoka. Istočno od te dužine kopnena se masa pre naglo povećava da bi utjecaj oblačnog sloja potaknuo brži razvoj klimatskih promjena.
Promjena klime smišljena je kao skupno djelovanje više čimbenika.
Odnos je to kopnene i vodene površine, utjecaj topline morskih strujanja i djelovanje sloja oblaka.

Konfiguracija terena

Stabilan i prostran teren za smještaj piramida sa riječnim tokovima, a opet blizu ledene linije nađen je na lokaciji Visokog.
Od brda Krstac napravili su zavjetrinu kako bi onemogućili jugoistočni vjetar.
Graditelji su to objasnili na artefaktu K-1.

Položaj kugli

Prva linija obrane od širenja ledene površine bio je sustav mnoštva kugli.
Postavljene su na samoj ledenoj liniji, vremenski nešto prije izgradnje piramida. Njihovo jednostavno djelovanje već sam opisao.
Tvornici oblaka je djelovanje kugli nudilo sigurnu udaljenost od ledene linije.

Zagreb, 12.7.2007. Davorin Vrbančić
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Image
Motokultivator

Post by Motokultivator »

bc_chupo wrote:Image

O principu rada tvornice oblaka sam pisao u članku „Manipulatori klime“, a i prije.

Piramidalni sustav, koji nazivam tvornica oblaka, bio je sagrađen u ledeno doba u neposrednoj blizini ledene granice, na onoj strani na kojoj su se izmjenjivali kratko ljeto sa dugom zimom.
Zadaća je sustava bila postupno mijenjanje klimatskih uvjeta nad širom regijom i time širenje životnog prostora.
Tvornica je tri ili četiri puta tokom ljeta proizvodila veliku količinu vodene pare pretvorene u oblake.
Samo je južni vjetar pokretao tvornicu, a njezine proizvode oblake, otpuhivao bi najkraćim putem, putem okomitim na ledenu liniju, prema srcu europskog poluotoka.

Na gornjem, crtežu Europe označio sam koordinate mjesta Visokog i u njemu tvornicu oblaka - piramidama.
Blijedo zeleni transparenti pravokutnik je prekrio područje u kojem se izmjenjuju zima i ljeto.
Od takve površine sunčeve se zrake reflektiraju pa tek neznatni dio topline ostaje na Zemlji.

Zemljopisna širina

Tvornica je izgrađena na toplijoj strani, blizu ledene linije, s jedne strane da bi koristila povoljnost ljeta, a s druge, da bi njezine oblake južni vjetar mogao otpuhati što dublje nad zaleđeno kopno.

Zemljopisna dužina

Na crtežu sam ucrtao cilj oblaka, srce europskog poluotoka. Istočno od te dužine kopnena se masa pre naglo povećava da bi utjecaj oblačnog sloja potaknuo brži razvoj klimatskih promjena.
Odnos je to kopnene i vodene površine, utjecaj topline morskih strujanja i djelovanje sloja oblaka.

Konfiguracija terena

Stabilan i prostran teren za smještaj piramida sa riječnim tokovima, a opet blizu ledene linije nađen je na lokaciji Visokog.

Položaj kugli

Postavljene su na samoj ledenoj liniji, vremenski nešto prije izgradnje piramida. Njihovo jednostavno djelovanje već sam opisao.

E ovo sam danas cito, ccc. Stvarno bez komentara. Mislim ono i ja sam nekakav inzinjer i kad cujem da inzinjeri pocnu ovako pricat, pa mislim stvarno, cccc.

U svakom slucaju podrzavam Osmanagica, pa nek skuplja i ovakve hajvane, mozda neko i povjeruje, pa dodje i ostavi 2KM u visoko. Za uhar je.
Licno, jos nikad nisam bio na brdima piramidalnog oblika, ali podrzavam rad i valjda cu otic, jednoC, a mozda i dvaput :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

a mozda i tri puta :D
stojdraga

Post by stojdraga »

Možda nova faza u istraživanju pretpostavlja da će prilozi o vjetrenjačama na paru bit preseljeni u sekciju za takve stvari....
:D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

OČIGLEDNO JE – OVDJE NIJE RIJEČ O PRIRODNOM FENOMENU

U proteklih nekoliko dana intenzivirane su pojedinačne posjete Bosanskoj dolini piramida bh. građana koji rade i žive u inostranstvu. Najveći broj posjetitelja pristiže iz Njemačke, Skandinavije i SAD-a ali I iz ostalih dijelova Evrope i svijeta. Prenosimo samo neke od utisaka... "Vrlo je impresivno. Ovdje stoje dokazi da se istraživanje treba dalje nastaviti i da se treba jos više pojačati. Zaista se nadam da će se političari povući iz arheologije i da će se naučnici više uključiti, oni su ti koji trebaju dati više odgovora. Vrlo je očigledno da ovdje nije riječ o prirodnom fenomenu. Nadam se da ćete brzo nastaviti dalje iskopavanje".

Dean H. Katica
Horvard school of MedicineBoston, USA

"Trenutni nalazi su očiti dokazi da je dosadašnje istraživanje bilo opravdano. Nadam se da će taj važni posao biti ubrzo nastavljen te da ću uskoro pratiti informacije iz Visokog vezane za nova otkrića i razvoj projekta".

William Davis, Esq
Boston, USA

U Visoko svakodnevno pristižu i posjetitelji iz cijele BiH. Sve je više organiziranih posjeta iz različitih gradova. Izdvajamo posjetu polaznika mekteba iz Gradačca koji su u drušvu prezentatora Fondacije obišli arheološke lokalitete u Bosanskoj dolini piramida.
black

Post by black »

Prestala zabava: Osmanagić bi trebao odgovarati zbog laži i obmana

Iako je Vlada F BiH ponovno stala iza Fondacije, stručnjaci, po tko zna koji put, upozoravaju na nestručnost istraživača i Osmanagićeve obmane i laži...

VISOKO - Nakon što ne ponovno dobila podršku vlasti, Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca najavila je nova iskapanja u okolici Visokog. Potraga za piramidama, nakon višemjesečnog prekida, ponovo će početi uz otvorenu financijsku potporu Federacije Bosne i Hercegovine.

Prošlog tjedna je federalni premijer Nedžad Branković posjetio lokalitet kod Visokog na kojemu se provode iskapanja te najavio potporu projektu Semira Osmanagića, no ipak se stručnjaci s tim ne slažu.

Arheolog Vuk Bačanović je za sarajevski tjednik Dani izjavio kako je "cijela stvar prestala biti zabavna" te kako bi "morala postati predmetom zanimanja federalnog tužiteljstva, jer Osmanagić lažima i obmanama sada pokušava doći do državnog novca, što je kazneno djelo", navodi tjednik Dani u tekstu naslovljenom 'Piramida bezakonja'.

Ovaj arheolog podsjeća federalne dužnosnike koji su Osmanagiću velikodušno obećali novce iz džepova poreznih obveznika da dosad nije pronađen niti jedan materijalni dokaz za Osmanagićeve tvrdnje, a da stručnom osoblju Zemaljskog muzeja u Sarajevu uopće nije dopušten pristup geološkom materijalu za koji se tvrdi da dokazuje prisutnost davne razvijene civilizacije. Uz sve to, lokalitet Visokog je zbog nestručnih iskapanja izložen ekološkoj devastaciji te ugrožavanju okoliša, upozorava ovaj arheolog.

"Zar je moguće da će nadležna tužiteljstva ignorirati ekspertize stručnjaka... da se u slučaju 'piramida u Visokom' bez ikakve sumnje radi o čistom senzacionalizmu i kaznenom djelu prevare tj. izvlačenja novca iz džepova građana putem obmane?", pita Bačanović.

Iz Osmaganićeve zaklade, ohrabreni podrškom političara, na ovakve se primjedbe posebice ne obaziru. "Za pet ili deset godina više se nitko neće sjećati nedobronamjernih otpora i pokušaja zaustavljanja ovih istraživanja. Tada će milijun turista godišnje u Visočkoj dolini uživati u avanturi otkrivanja podzemnog labirinta i ulaza u jedinstvene bosanske piramide", izjavio je Osmanagić, koji nastavlja tvrditi da će se, kad on završi svoje istraživanje, "povijest čovječanstva nanovo pisati".
pitt

Post by pitt »

eto nek medicinar kaze da nije prirodno :D:D
A jel ono gore na onoj slici titin rex? :D:D:D
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Zemljopisna širina

Zemljopisna dužina

Konfiguracija terena

Položaj kugli

Imali objasnjenja, naravno preko Piramida, o ovom novom fenomenu globalnog zatopljenja ?

Ako se ustanovi da Piramide jos uvijek djeluju, tuzece nas za Globalno Zagrijavanje.

A mogli bi svima zabiti kajlu. Saljite lovu ili cemo podjariti vatru jos jace, i sve vas podaviti ... :D
Mozda imamo oruzje jace od svih atomskih bombi, zato pustite Osmanagica nek vrti ventile, mozemo postati Mega-svjetska sila... :D

Ja bi kreno prvo otapati Sibir !!!... :D :evil:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26

Vlada Zeničko-Dobojskog kantona je donijela odluku o izdavanju saglasnosti Fondaciji "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i Zavičajnom muzeju u Visokom o izvođenju arheoloških radova u nezaštićenim zonama Plješivica, Visočica i Gornja Vratnica.

Nakon višemjesečnih pokušaja nedobronamjernih oponenata da projekt zaustave, Vlada ZDK je donijela logičnu odluku baziranu na dostavljenim projektima koji ispunjavaju sve zakonom propisane uslove.
pitt

Post by pitt »

bc_chupo wrote:http://www.piramidasunca.ba/piramida/in ... &Itemid=26

Vlada Zeničko-Dobojskog kantona je donijela odluku o izdavanju saglasnosti Fondaciji "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i Zavičajnom muzeju u Visokom o izvođenju arheoloških radova u nezaštićenim zonama Plješivica, Visočica i Gornja Vratnica.

Nakon višemjesečnih pokušaja nedobronamjernih oponenata da projekt zaustave, Vlada ZDK je donijela logičnu odluku baziranu na dostavljenim projektima koji ispunjavaju sve zakonom propisane uslove.
gdje je al gore da ga zaustavi :D:D
Thyl

Post by Thyl »

gospodar kuglastih munja wrote:

Zemljopisna širina

Zemljopisna dužina

Konfiguracija terena

Položaj kugli

Imali objasnjenja, naravno preko Piramida, o ovom novom fenomenu globalnog zatopljenja ?

Ako se ustanovi da Piramide jos uvijek djeluju, tuzece nas za Globalno Zagrijavanje.

A mogli bi svima zabiti kajlu. Saljite lovu ili cemo podjariti vatru jos jace, i sve vas podaviti ... :D
Mozda imamo oruzje jace od svih atomskih bombi, zato pustite Osmanagica nek vrti ventile, mozemo postati Mega-svjetska sila... :D

Ja bi kreno prvo otapati Sibir !!!... :D :evil:
a jah belaja u japanu :roll: :(
razbijač_magle

Post by razbijač_magle »

kolko sam upratio ovaj bc_chupo je neka vrsta glasnogovrnika za Semu :lol:

al na stranu to, večeras bio gost na BHT1 u Vijestima u 22 premijer DR.NE.BR. lično ,pa kaze voditeljici: hajte i vi i bilo ko smislite nešto pa ćemo i vas (ko biva stavit u sistem države-nije objasnio sta ovo znači?). kaže ona, pa mogul ja sad počet kopat bilo gdje i vi cete mi dati para? kaže lik, meni je sve dobro što doprinosi,trebali ste vidjet kako se tim ljudima u "dolini" vratio osmjeh. Ali g. premijeru, kaže ona, pa svi znanstvenici kažu da toga tamo nema... A ja kad se lik ufati hvalit, te "i ja sam doktor" (iz SDA večernje škole :D ) te " i ja poštujem kanone nauke" i sl. -znal neko šta mu je to,ti kanoni? ako zna, nek dohaberi ovdje pa da i od nas šta ispane, da se i mi obrazujemo...uz rad ,da ne kazem -kopanje :lol:
uozo

Post by uozo »

samo se vi za.ebajite, a kad vas zraka opuca!!!!
sekiracija

Post by sekiracija »

Ma nekad mi dodje da se nasalim na ovu temu Bosanske piramide,ali mi odma padne na misao ona narodna I CORAVA KOKA NADJE ZRNO samo ako ceprka,a sta da Samke nadje kakav grumen zlata,ma rasceprkale bi ove druge koke Visocicu za 24 sata,ko da gledam :D
walkabout

Post by walkabout »

razbijač_magle wrote:kolko sam upratio ovaj bc_chupo je neka vrsta glasnogovrnika za Semu :lol:

al na stranu to, večeras bio gost na BHT1 u Vijestima u 22 premijer DR.NE.BR. lično ,pa kaze voditeljici: hajte i vi i bilo ko smislite nešto pa ćemo i vas (ko biva stavit u sistem države-nije objasnio sta ovo znači?). kaže ona, pa mogul ja sad počet kopat bilo gdje i vi cete mi dati para? kaže lik, meni je sve dobro što doprinosi,trebali ste vidjet kako se tim ljudima u "dolini" vratio osmjeh. Ali g. premijeru, kaže ona, pa svi znanstvenici kažu da toga tamo nema... A ja kad se lik ufati hvalit, te "i ja sam doktor" (iz SDA večernje škole :D ) te " i ja poštujem kanone nauke" i sl. -znal neko šta mu je to,ti kanoni? ako zna, nek dohaberi ovdje pa da i od nas šta ispane, da se i mi obrazujemo...uz rad ,da ne kazem -kopanje :lol:
Canon - engleska rijec, znacenje top ! :shock:

TOPOM, PARDON - KANONOM CU TE GADJAT, MALAAA MOOOOOOJAAAAAA !!! :evil:
walkabout

Post by walkabout »

sekiracija wrote:Ma nekad mi dodje da se nasalim na ovu temu Bosanske piramide,ali mi odma padne na misao ona narodna I CORAVA KOKA NADJE ZRNO samo ako ceprka,a sta da Samke nadje kakav grumen zlata,ma rasceprkale bi ove druge koke Visocicu za 24 sata,ko da gledam :D
Dobro zlato, to i nekako al shta ako nadje ...................PIRAMIDU !!!

:lol: :lol: :lol:
walkabout

Post by walkabout »

uozo wrote:samo se vi za.ebajite, a kad vas zraka opuca!!!!
To zrake, energetske abnormalije, to vishe ne vazhi!

Konacna verzija je da je ovo reaktor za proizvodnju pare, oblaka, dima i magle - te za prodavanje istih. :zzzz:
uozo

Post by uozo »

samo se vi za.ebajite, a kad vas zraka zazhdije!!!!
Thyl

Post by Thyl »

razbijač_magle wrote:al na stranu to, večeras bio gost na BHT1 u Vijestima u 22 premijer DR.NE.BR. lično ,pa kaze voditeljici: hajte i vi i bilo ko smislite nešto pa ćemo i vas (ko biva stavit u sistem države-nije objasnio sta ovo znači?). kaže ona, pa mogul ja sad počet kopat bilo gdje i vi cete mi dati para? kaže lik, meni je sve dobro što doprinosi,trebali ste vidjet kako se tim ljudima u "dolini" vratio osmjeh. Ali g. premijeru, kaže ona, pa svi znanstvenici kažu da toga tamo nema... A ja kad se lik ufati hvalit, te "i ja sam doktor" (iz SDA večernje škole :D ) te " i ja poštujem kanone nauke" i sl. -znal neko šta mu je to,ti kanoni? ako zna, nek dohaberi ovdje pa da i od nas šta ispane, da se i mi obrazujemo...uz rad ,da ne kazem -kopanje :lol:
Pa kad je tako, dajte ljudi da napišemo neku peticiju da Vlada podrži nauĆna istraživanja Izme Guglića!!!!! :faraon: :bih:

http://www.ekspert.bloger.hr/post/hapliciro/366721.aspx:
Hapliciro
Hapliciro sam kod Vlade dami da para da napišem istoriju izponove satim da je najprvo poćela odnas tojes da najsmo mi stariji od sviha ostali. Reko sam Vladi dase to injemu pravo isplati jer ta nova istorija štoć je ja napisat fata se i njegove bašće koja je pored moje oklen je i poćela. Istorija, a ne bašća. Probo sam haplicirat ikod Vladinog prvog komšije sadruge strane, onog Nurke šupka, alon neće da uniđe u prođekt. Reko samu daje ova nova istorija pravo dobra za biznisa a on crće otsmjeha. Edabogdase zadavio vidće on kad ja napišem daje evolucja poćela odmene izbašće a njegovu zaobišla.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Odluku Vlade je, prema riječima predstavnice ministarstva kulture i sporta Angele Petrović, podržao i inicirao i ministar Gavrilo Grahovac a premijera Brankovića i Vladu će po pitanju Projekta Fondacije podržati i Zavod za zaštitu spomenika.
Jel 'vo i ministar hapliciro?
Locked