Eto, slažem se. Samo nažalost tako ogromna većina ne misli. Još je prerano i da počenemo razmišljati o građanskom društvu, jer je takva naša realnost.karabaja-x wrote:etnicka pripadnost mi je nepotrebna
Nacionalnost i Pripadanost SA-X
- danas
a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.cyprus wrote:Joj, ljudi vi mene ne razumjete. Rekao da nisu problem pojedinci koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Problem bi bio ako bi se svi ili većina Bošnjaka (bez Srba i Hrvata) preimenovali u Bosance. Čitajte malo to što pišem i pratite raspravu.danas wrote:oprosti, ali ko uopste ovdje govori o 'preimenovanju' bosnjaka? samo ti izgleda, u promociji nekih svojih nebuloza...
bosancem bi se trebao moci izjasniti svako ko to zeli...
- danas
oni su se odavno sami odjebali... i sad ja ne smijem biti bosanka jer ti hoces da si hrvat? nije ti dosta sto si TI hrvat a hrvatske ti bradina nije vidjela, nego ces i MENI da solis pamet sta cu ja da budem? jer ako JA nisam ono sto TI hoces, TI si odmah ugrozen?Marco-x wrote:Onda ste ove južno od Bradine, sve lagano odhebali...![]()
- cyprus
Dobro, ajd recimo da sam je "preimenovanje" kriva riječ. Eto, da se ljudi koji se trenutno izjašnjavaju kao Bošnjaci, počnu masovno izjašnjavati kao Bosanci. Vjerujem da bi nastao veliki problem, koji sam već opiso. Nemoj da se vrtim u krug.danas wrote:a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.
-
luciferino
A što bi se to Bošnjaci "preimenjavali" u Bosance i kako? Fakat ne kontam odakle takva ideja. Neka se brate svak izjašnjava kako hoće, ali ČINJENICA je da se Bosancima osporava da se izjašnjavaju kao Bosanci, jer to haman pa ne postoji. Uostalom i sama ova anketa pokazuje šta se ustvari osporava i kome. Bosanci su očigledno "drugi", konstitutivna većina ovoga foruma.
- cyprus
Sad sam objašnjavo danas, nemoj da i tebi opet objašnjavam.luciferino wrote:A što bi se to Bošnjaci "preimenjavali" u Bosance i kako? Fakat ne kontam odakle takva ideja. Neka se brate svak izjašnjava kako hoće, ali ČINJENICA je da se Bosancima osporava da se izjašnjavaju kao Bosanci, jer to haman pa ne postoji. Uostalom i sama ova anketa pokazuje šta se ustvari osporava i kome. Bosanci su očigledno "drugi", konstitutivna većina ovoga foruma.
- Novi_Nick
danas wrote:a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.cyprus wrote:Joj, ljudi vi mene ne razumjete. Rekao da nisu problem pojedinci koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Problem bi bio ako bi se svi ili većina Bošnjaka (bez Srba i Hrvata) preimenovali u Bosance. Čitajte malo to što pišem i pratite raspravu.danas wrote:oprosti, ali ko uopste ovdje govori o 'preimenovanju' bosnjaka? samo ti izgleda, u promociji nekih svojih nebuloza...
Cestitam Danas, odlican i argumentovan komentar
- danas
za koga bi to bio problem, oprosti? za KOGA? i ZASTO? ako tvrdis da bi ovako nesto predstavljalo problem vecini srba i hrvata u BH, onda mi samo govoris da je vecina srba i hrvata u BH pro-cetnicki i pro-ustaski orijentisana. u suprotnom, ne bi im bosanstvo trebalo smetati -- bas kao sto ni meni ne smeta sto su oni srbi, hrvati, ili vec koje pizde materine hoce da budu... briga me...cyprus wrote:Dobro, ajd recimo da sam je "preimenovanje" kriva riječ. Eto, da se ljudi koji se trenutno izjašnjavaju kao Bošnjaci, počnu masovno izjašnjavati kao Bosanci. Vjerujem da bi nastao veliki problem, koji sam već opiso. Nemoj da se vrtim u krug.danas wrote:a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.
elem, i dalje mi nije jasno -- zasto JA treba da se povinujem miletu iz laktasa i mati iz bradine? sve u svrhu pokazivanja neke 'dobre volje'. dokle? mozda je najbolje da u BH ostavimo samo srbe i hrvate, te da ukinemo sve ostale opcije nacionalnog izjasnjavanja -- mozda bi se napokom poceli osjecati 'kod kuce' i mozda bi im tek tada bilo potaman...
-
CovjekIzBosne
"cyprus"
sa tobom se slazem jedino, biti Bosanac i (Hercegovac) je drzavaljnost i bas sam htjeo da pitam kako to kinez u Americi treba da seizjasni o svom etnosu???????????????????????
Kako to da se izjasne Srbi iz Hrvatske koji su pobjegli u BL tokom "Oluje"
Bosansko-Hrvatsko-Bosanci i Hercegovici, mada ljudi imaju obicaje i kulture svoju i tradiciju koju vec nose od kad se mogu sjetiti.
Moja drzavljanost je Bosanac i Hercegovac naravno ali jeli to moja etnicnost???
Pa to samo budala moze pomjesati.
Nemoze drzavljanost nikad biti etnos, kako Albanci u Srbiji treba da se izjasne?????
Kako Bosnjaci u Srbiji da se izjasne????
Kako Madara i Rusi u Srbiji treba da se izjave i oni su pravoslavci, i plus zive u Srbiji znaci Srbi po etnosu
Vi ljudi mjesate etnos sa drzavljanoscu. Niko ne osporava da ti kazes da si po drzavljanosti Bosanac i Hercegovac, ali to nikad niti je bio etnos, niti ce kad biti.
Nece se ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci odreci svojih obicaja, svojih tradicija itd, svaki narod na prostoru Bosne ima pravo da svoju kulturu i tradiciju postuje i nemozete vi nasilno nekog preimenovati na nesto sto nije.
Meni nesmetaju ni Srbi ni Hrvati, jer Bosnjaci i Srbi i Hrvati su ti koji cine ovu drzavu, ne cini drzava nas da se moramo njoj priklanjati i mjenjati, to drzava treba da se mjenja, ipak zar nije drzava stvorena radi naroda, nije valjda da postojimo da bi drzava postojala???????

sa tobom se slazem jedino, biti Bosanac i (Hercegovac) je drzavaljnost i bas sam htjeo da pitam kako to kinez u Americi treba da seizjasni o svom etnosu???????????????????????
Bosansko-Hrvatsko-Bosanci i Hercegovici, mada ljudi imaju obicaje i kulture svoju i tradiciju koju vec nose od kad se mogu sjetiti.
Nemoze drzavljanost nikad biti etnos, kako Albanci u Srbiji treba da se izjasne?????
Kako Madara i Rusi u Srbiji treba da se izjave i oni su pravoslavci, i plus zive u Srbiji znaci Srbi po etnosu
Vi ljudi mjesate etnos sa drzavljanoscu. Niko ne osporava da ti kazes da si po drzavljanosti Bosanac i Hercegovac, ali to nikad niti je bio etnos, niti ce kad biti.
Nece se ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci odreci svojih obicaja, svojih tradicija itd, svaki narod na prostoru Bosne ima pravo da svoju kulturu i tradiciju postuje i nemozete vi nasilno nekog preimenovati na nesto sto nije.
Meni nesmetaju ni Srbi ni Hrvati, jer Bosnjaci i Srbi i Hrvati su ti koji cine ovu drzavu, ne cini drzava nas da se moramo njoj priklanjati i mjenjati, to drzava treba da se mjenja, ipak zar nije drzava stvorena radi naroda, nije valjda da postojimo da bi drzava postojala???????
-
CovjekIzBosne
danas wrote:za koga bi to bio problem, oprosti? za KOGA? i ZASTO? ako tvrdis da bi ovako nesto predstavljalo problem vecini srba i hrvata u BH, onda mi samo govoris da je vecina srba i hrvata u BH pro-cetnicki i pro-ustaski orijentisana. u suprotnom, ne bi im bosanstvo trebalo smetati -- bas kao sto ni meni ne smeta sto su oni srbi, hrvati, ili vec koje pizde materine hoce da budu... briga me...cyprus wrote:Dobro, ajd recimo da sam je "preimenovanje" kriva riječ. Eto, da se ljudi koji se trenutno izjašnjavaju kao Bošnjaci, počnu masovno izjašnjavati kao Bosanci. Vjerujem da bi nastao veliki problem, koji sam već opiso. Nemoj da se vrtim u krug.danas wrote:a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.
elem, i dalje mi nije jasno -- zasto JA treba da se povinujem miletu iz laktasa i mati iz bradine? sve u svrhu pokazivanja neke 'dobre volje'. dokle? mozda je najbolje da u BH ostavimo samo srbe i hrvate, te da ukinemo sve ostale opcije nacionalnog izjasnjavanja -- mozda bi se napokom poceli osjecati 'kod kuce' i mozda bi im tek tada bilo potaman...![]()
![]()
Zamolio bih moderatore da vide ovaj post i zamolio bih bez vrijedanja ako moze, samo ako neko nezeli da se izjasni kako ti to zelis nemoras sad psovati i vrjedati narod.
Mislim da ti za ovo nebjezi ban, jer ako nemozemo kao ljudi pricati, nemoramo se ni javljati.
Last edited by CovjekIzBosne on 07/06/2007 18:25, edited 1 time in total.
- cyprus
Vrtim se krug, ali evo. Tražila si pa čitaj. Pitala si zašto bi to bio problem, a ja ti vraćam svoje dvije boldovane rečenice:danas wrote:a koga bi to bio problem, oprosti? za KOGA? i ZASTO? ako tvrdis da bi ovako nesto predstavljalo problem vecini srba i hrvata u BH, onda mi samo govoris da je vecina srba i hrvata u BH pro-cetnicki i pro-ustaski orijentisana. u suprotnom, ne bi im bosanstvo trebalo smetati -- bas kao sto ni meni ne smeta sto su oni srbi, hrvati, ili vec koje pizde materine hoce da budu... briga me...
elem, i dalje mi nije jasno -- zasto JA treba da se povinujem miletu iz laktasa i mati iz bradine? sve u svrhu pokazivanja neke 'dobre volje'. dokle? mozda je najbolje da u BH ostavimo samo srbe i hrvate, te da ukinemo sve ostale opcije nacionalnog izjasnjavanja -- mozda bi se napokom poceli osjecati 'kod kuce' i mozda bi im tek tada bilo potaman...![]()
![]()
Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto.
E, ako ti smatraš da ovo nije problem, onda...
Dalje, ti nazivaš nekog ko se ne želi odreći toga da je Hrvat ili Srbin, proustašom ili pročetnikom. Ispravi me ako sam pogrešno shvatio.
Većina Hrvata i Srba koji smatraju ovu državu svojom, vrlo su ponosni na to što su Hrvati ili Srbi. I ti bi im to uzela, ili im stavila da biraju: ili su Srbi ili su Bosanci. Zašto ne bi moglo obadvoje?
-
Jastreb35
Drzava ce u dogledno vrijeme funkcionisati po nacionalnom kljucu. A posto Bosanci (nazalost) nisu konstitutivan narod, Bosnjaci kao najutjecajniji faktor medju drzavi lojalnim gradjanima, ce oslabiti u tim institucijama vlasti. Na terenu ces imati manje Bosnjaka, vise Bosanaca, a u institucijama vlasti samo manje Bosnjaka, Bosanci kao sto rekoh, jos nisu konstitutivan narod.danas wrote:a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.cyprus wrote:Joj, ljudi vi mene ne razumjete. Rekao da nisu problem pojedinci koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Problem bi bio ako bi se svi ili većina Bošnjaka (bez Srba i Hrvata) preimenovali u Bosance. Čitajte malo to što pišem i pratite raspravu.danas wrote:oprosti, ali ko uopste ovdje govori o 'preimenovanju' bosnjaka? samo ti izgleda, u promociji nekih svojih nebuloza...
-
CovjekIzBosne
I opet neki ovdje i religiju mjesaju, religija nema veze sa etnosom, svi znamo da je dosta ako en i vecina ljudi iz BIH ateisti zato vas taj argument da na osnovu toga ljudi postaju Hrvati Srbi Bosnjaci i tako da nema nikakve jake osnove, je naravno cista izmisljotinja.
- cyprus
Haj, nek je još neko naišo koji zna razlikovati stvari.CovjekIzBosne wrote:"cyprus"
sa tobom se slazem jedino, biti Bosanac i (Hercegovac) je drzavaljnost i bas sam htjeo da pitam kako to kinez u Americi treba da seizjasni o svom etnosu???????????????????????![]()
![]()
![]()
![]()
Kako Madara i Rusi u Srbiji treba da se izjave i oni su pravoslavci, i plus zive u Srbiji znaci Srbi po etnosu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni nesmetaju ni Srbi ni Hrvati, jer Bosnjaci i Srbi i Hrvati su ti koji cine ovu drzavu, ne cini drzava nas da se moramo njoj priklanjati i mjenjati, to drzava treba da se mjenja, ipak zar nije drzava stvorena radi naroda, nije valjda da postojimo da bi drzava postojala???????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
CovjekIzBosne
Predvidas da ce Bosnjaci da se sele za Anadoliju???Jastreb35 wrote:Drzava ce u dogledno vrijeme funkcionisati po nacionalnom kljucu. A posto Bosanci (nazalost) nisu konstitutivan narod, Bosnjaci kao najutjecajniji faktor medju drzavi lojalnim gradjanima, ce oslabiti u tim institucijama vlasti. Na terenu ces imati manje Bosnjaka, vise Bosanaca, a u institucijama vlasti samo manje Bosnjaka, Bosanci kao sto rekoh, jos nisu konstitutivan narod.danas wrote:a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.cyprus wrote: Joj, ljudi vi mene ne razumjete. Rekao da nisu problem pojedinci koji se izjašnjavaju kao Bosanci. Problem bi bio ako bi se svi ili većina Bošnjaka (bez Srba i Hrvata) preimenovali u Bosance. Čitajte malo to što pišem i pratite raspravu.
Ili mozda Afriku?????
- Novi_Nick
Izgleda da i tebe treba edukovat kakva je razlika izmedju:CovjekIzBosne wrote:"cyprus"
sa tobom se slazem jedino, biti Bosanac i (Hercegovac) je drzavaljnost i bas sam htjeo da pitam kako to kinez u Americi treba da seizjasni o svom etnosu???????????????????????![]()
![]()
![]()
![]()
Kako Madara i Rusi u Srbiji treba da se izjave i oni su pravoslavci, i plus zive u Srbiji znaci Srbi po etnosu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Meni nesmetaju ni Srbi ni Hrvati, jer Bosnjaci i Srbi i Hrvati su ti koji cine ovu drzavu, ne cini drzava nas da se moramo njoj priklanjati i mjenjati, to drzava treba da se mjenja, ipak zar nije drzava stvorena radi naroda, nije valjda da postojimo da bi drzava postojala???????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Etnicki narodi: nisu Bosnjaci, Srbi, Hrvati itd nego Iliri, Germani, Slaveni, Romani itd.
Drzavni Narodi su: Srbi po drzavi Srbiji, Hrvati po drzavi Hrvatskoj, Bosanci i Hercegovci po drzavi Bosni i Hercegovini, Albanci po drzavi Albaniji itd.
Nacije su: Srbi u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj, Bosanci i hercegovci u Bosni i Hercegovini, Bosnjaci u Bosnjakistanu itd.
- danas
vrtis se jer veze nemas ni sam vise sta pricas. ja te opet pitam -- ko ce bolan koga preimenovati? zasto bi mi bio problem? kazem ti lijepo nije mi problem, kao sto mi niej problem sto postoje srbi i hrvati u BH. a kome jeste problem, pa to nije moj problem...cyprus wrote:
Vrtim se krug, ali evo. Tražila si pa čitaj. Pitala si zašto bi to bio problem, a ja ti vraćam svoje dvije boldovane rečenice:
Preimenovat Bošnjake u Bosance je isto što i preimenovat Bosnu u Bošnjakiju. To jest, da pojasnim, time se stavlja znak jednakosti između Bosanaca i Bošnjaka, a to nije isto.
E, ako ti smatraš da ovo nije problem, onda...
molim te mi nadji gdje sam to rekla? kakvo bolan odricanje srpstva i hrvatstva spominjes, sta lupetas? rekla sam sasvim jasno -- onaj kome smeta postojanje bosanaca u bosni za mene jeste pro-cetnik i pro-ustasa, a kako ce se neko drugi izjasnjavati me nije briga. ako neko zeli da bude srbin ili hrvat ili marsovac -- svejedno mi je... ni u ludilu mi ne pada na pamet da nekog mitra ili zvonka tjeram da bude bosanac, vec samo trazim ono sto oni vec imaju a meni brane -- da se izjasnjavam onako kako zelim.cyprus wrote: Dalje, ti nazivaš nekog ko se ne želi odreći toga da je Hrvat ili Srbin, proustašom ili pročetnikom. Ispravi me ako sam pogrešno shvatio.
Većina Hrvata i Srba koji smatraju ovu državu svojom, vrlo su ponosni na to što su Hrvati ili Srbi. I ti bi im to uzela, ili im stavila da biraju: ili su Srbi ili su Bosanci. Zašto ne bi moglo obadvoje?
-
Jastreb35
Predlazem da progutas bateriju za mobitel. Ti ces se imati necim preokupirati a diskusija nece trpiti svasta.CovjekIzBosne wrote:Predvidas da ce Bosnjaci da se sele za Anadoliju???Jastreb35 wrote:Drzava ce u dogledno vrijeme funkcionisati po nacionalnom kljucu. A posto Bosanci (nazalost) nisu konstitutivan narod, Bosnjaci kao najutjecajniji faktor medju drzavi lojalnim gradjanima, ce oslabiti u tim institucijama vlasti. Na terenu ces imati manje Bosnjaka, vise Bosanaca, a u institucijama vlasti samo manje Bosnjaka, Bosanci kao sto rekoh, jos nisu konstitutivan narod.danas wrote: a ko ce ih to preimenovati bogati? kojim dekretom? kada? ako se (sto se nadam da ce se desiti uskoro) opcija bosanac uvede, nek se pise ko god hoce tako. to sto ce mozda najvise 'bosanaca' doci iz reda sadasnjih 'bosnjaka' i 'ostalih' nije nesto oko cega se sekiram previse (niti vidim zasto bih). jer zivo ce me zaboliti sta mile iz laktasa i njemu slicni misle o tome. kao sto njega zaboli sta ja mislim o tome sto se on izjasnjava kao srbin.
Ili mozda Afriku?????
Last edited by Jastreb35 on 07/06/2007 18:35, edited 1 time in total.
- cyprus
A u šta bi tebi recimo spadali Katalonci: u tzv. etničke narode, tzv. državne narode ili u nacije?Novi_Nick wrote:Izgleda da i tebe treba edukovat kakva je razlika izmedju:
Etnicki narodi: nisu Bosnjaci, Srbi, Hrvati itd nego Iliri, Germani, Slaveni, Romani itd.
Drzavni Narodi su: Srbi po drzavi Srbiji, Hrvati po drzavi Hrvatskoj, Bosanci i Hercegovci po drzavi Bosni i Hercegovini, Albanci po drzavi Albaniji itd.
Nacije su: Srbi u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj, Bosanci i hercegovci u Bosni i Hercegovini, Bosnjaci u Bosnjakistanu itd.
Usput bi mogo objasnit odakle ti pojmovi državni i etnički narodi?
P.S. "danas" tebi ću odgovorit poslje. Sad imam nešto obavit. A mogla bi pročitat i moje prethodne postove. Odgovori su ti otprilike tu.
-
vesela
CovjekIzBosne wrote: Nece se ni Srbi ni Hrvati ni Bosnjaci odreci svojih obicaja, svojih tradicija itd, svaki narod na prostoru Bosne ima pravo da svoju kulturu i tradiciju postuje i nemozete vi nasilno nekog preimenovati na nesto sto nije.
niko vas nasilno ne preimenuje!...vi ste TI koji nasilno preimenujete Bosance u svoje torove i uporno namecete svoje obicaje, kulturu i tradiciju (a sve ovo se svodi samo na VJERU)...jer, po tvom misljenju i misljenju tebi slicnih najgore je biti Bosanac, ateista!...jer, po vama to ne postoji!...mi smo neki alasalamet naleti!
nece moci jos zadugo!
-
artzy
Bosanac moze boti "ethnos" ako to ti hoces i ako zelis da se tako izjasnjavas. SDA je "bespravno" prisvojila ime Bosnjaci SAMO za ljude muslimanske vjere i poremetila logiku. To je bio anti-bosanski cin "vjerskog dijela stranke". Sada kad su Bosnjaci samo muslimani nije neobicno da postoje ljudi koji Bosnu i Bosance vide drugacije.
To vjerovatno nije i jedini razlog mogucnosti postojanja Bosanaca i tog imena. Buducnost bi mogla donijeti rast broja ljudi koji se tako izjasnjavaju.
To vjerovatno nije i jedini razlog mogucnosti postojanja Bosanaca i tog imena. Buducnost bi mogla donijeti rast broja ljudi koji se tako izjasnjavaju.