Koliko si "izletio" za NJ?hakazvaka wrote: isti ruter, jaaako slicni problemi, rjeseno zamjenom rutera na WRT54G2 v1.5
Wireless
Moderator: Benq
- Sarayman
#201 Re: Problem sa kucnim wirelessom
- hakazvaka
#202 Re: Problem sa kucnim wirelessom
dobio na poklon, mislim da je oko 110+- KM u PlusuSarayman wrote:Koliko si "izletio" za NJ?hakazvaka wrote: isti ruter, jaaako slicni problemi, rjeseno zamjenom rutera na WRT54G2 v1.5
-
SPQR.SA
#203 Re: Problem sa kucnim wirelessom
Slican problem, rijesen sa novim power adapterom!
- Sarayman
#204 Re: Problem sa kucnim wirelessom
Hm, pitam se kako to da napajanje najednom moze biti razlog, a do sada sve radilo kako treba. Nije da ne vjerujem..SPQR.SA wrote:Slican problem, rijesen sa novim power adapterom!
-
SPQR.SA
#205 Re: Problem sa kucnim wirelessom
ne znam, valjda nedovoljno napajanje! uglavnom o istom se routeru radilo!
-
MaXXaX
#206 Re: Problem sa kucnim wirelessom
Upgrade firmware-a,probao?Sarayman wrote: Resetovao sam router i instalirao ga ponovo, medjutim problem je ostao isti. Da li je neko imao slican problem i kako ga je rijesio? Da li je ovo kraj ovog routera i znak da kupim novi?
U sustini ako mu pristupis bez nekih problema,konfigurises ga normalno,bez da ti tu koci i "cudno" se ponasa onda bi flash trebao odraditi posao...
Stavi Tomato ukoliko nemas noviji firmware na oficijelnom sajtu,to su jako dobre serije rutera i sa ovim fimware-om rade odlicno.Free je,kucaj Tomato firmware u google-u, flash-uj ga,nakon toga na fabricke postavke ga vrati,pa konfigurisi.Daj mu duze vremena pri ovom flash-ovanju i ne prekidaj ga ni slucajno,samo na to obrati paznju.

- Sarayman
#207 Re: Problem sa kucnim wirelessom
Uradjen upgrade firmwarea, to sam zaboravio napomenuti. Dakle, nije ni do toga.MaXXaX wrote:Upgrade firmware-a,probao?Sarayman wrote: Resetovao sam router i instalirao ga ponovo, medjutim problem je ostao isti. Da li je neko imao slican problem i kako ga je rijesio? Da li je ovo kraj ovog routera i znak da kupim novi?
U sustini ako mu pristupis bez nekih problema,konfigurises ga normalno,bez da ti tu koci i "cudno" se ponasa onda bi flash trebao odraditi posao...
Stavi Tomato ukoliko nemas noviji firmware na oficijelnom sajtu,to su jako dobre serije rutera i sa ovim fimware-om rade odlicno.Free je,kucaj Tomato firmware u google-u, flash-uj ga,nakon toga na fabricke postavke ga vrati,pa konfigurisi.Daj mu duze vremena pri ovom flash-ovanju i ne prekidaj ga ni slucajno,samo na to obrati paznju.
- hakazvaka
#208 Re: Problem sa kucnim wirelessom
ovo je zanimljivo...SPQR.SA wrote:Slican problem, rijesen sa novim power adapterom!
- Sarayman
#209 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
Raja, malo sam istrazivao na forumu Linksysa i dosao do moguceg rjesenja. Primjenom istog ustanovio sam (sa velikim odusevljenjem) da ne moram kupovati novi router, te da je ovaj jos uvijek extra dobar! Naime u postavkama routera sam promijenio Wireless kanal sa 6-og na prvi (a bilo je jos opcija) i stvar je rijesena. Najvjerovatnije neko u komsiluku je instalirao router onog dana kada su krenuli moji problemi i podesio ga (po defaultu) na isti kanal kao moj.
P.S. Nekad nije sve tako crno kao sto izgleda, wireless opet radi perefektno! Buhahahahaha...

P.S. Nekad nije sve tako crno kao sto izgleda, wireless opet radi perefektno! Buhahahahaha...

-
harleyquinn
#210 Re: HITNO - BH TELECOM - WIRELESS MODEM?
imam pitanjeneki wrote:u browser upisi 192.168.1.1 username: admin password: admin
klikni quick start - next - next, izaberi PPPoE - next
upisi svoj username i password za Bihnet, vpi 8, vci 35 pa next
aktiviraj Wlan, Izaberi WPA2 autentifikaciju, stavi neki password za autentifikaciju klikni next - next
Valjda imas vec wireless mreznu...ona ce ti odma prepoznati novu wifi mrezu (ako nisi mjenjao SSID zvace se TP-LINK) klikni connect i upisi pass koji si stavio za autentifikaciju
to je to
help pls
-
harleyquinn
#211 Re: HITNO - BH TELECOM - WIRELESS MODEM?
i jos da dodam mislim da mi konekcija nije zasticena

-
harleyquinn
#212 wireless problem!
treba hitno pomoc
imam onaj telekomov wireless modem i simultane konekcije na 2 racunara i jednom laptopu ali dosad nisam koristila mogucnosti wireless-a vec se konektovala regularno preko one ikonice tj. uvijek sam vucarala onaj lan kabal za sobom... eh sad ja sam htjela da se rijesim kablova bar sto se tice laptopa pa sam ukucala ono 192.168.1.1 i tamo podesila to sto treba i radi mi wireless...
medjutim, na racunarima se sad nikako ne mogu konektovati preko one ikonice
ima li iko rjesenje? ja bih sad i vratila na ono staro i koristila onaj kabal i za laptop samo da mi rade simultane jer su fkt potrebne...
unaprijed hvala!
medjutim, na racunarima se sad nikako ne mogu konektovati preko one ikonice
unaprijed hvala!
- motachjointa
#213 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
sta znace ova slova b -g i sta je najbolje za izabrati od ove tri opcije 2,4 ghz - (b+g) - (b) - (g)
- vr4g
#214 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
-b, g su protokoli. razlika je sto "g" protokol je noviji i podrzava brzi protok informacija.motachjointa wrote:sta znace ova slova b -g i sta je najbolje za izabrati od ove tri opcije 2,4 ghz - (b+g) - (b) - (g)
a vise na linku
http://lmgtfy.com/?q=wireless+b+g
- motachjointa
-
harleyquinn
#216 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
samo da javim da mog problema vise nema, u onim postavkama na 192.168.1.1 namjestila bridge i sad radi sve onako kako zelim - laptop ide wireless, pc regularno kao i prije
kako super osjecaj kad skontas rjesenje (koje je bilo vise nego ocito) 
- art vandeley
#217 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
moze li mi neko objasniti mogu li ja sa klasicnim bh telecom adsl prikljuckom napraviti wireless mrezu? trebao bi da mogu al mi treba objasnjenje kako...koja mi oprema treba i slicno...da detaljno opisem sta bih ja zelio i da li je to izvodivo i kako...telefon mi je dnevnom boravku , gdje treba da bude prikljucak...u drugoj sobi mi je pc ( a skroz mi je neprakticno provlaciti kabal kroz sobu i hodnik pa u drugu sobu) a istovremeno zelim imati prikljucak na resiver ( dreambox , cs)... pozdrav
-
harleyquinn
#218 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
evo dok se neko malo strucniji ne javi da ja napisem ono sto znamart vandeley wrote:moze li mi neko objasniti mogu li ja sa klasicnim bh telecom adsl prikljuckom napraviti wireless mrezu? trebao bi da mogu al mi treba objasnjenje kako...koja mi oprema treba i slicno...da detaljno opisem sta bih ja zelio i da li je to izvodivo i kako...telefon mi je dnevnom boravku , gdje treba da bude prikljucak...u drugoj sobi mi je pc ( a skroz mi je neprakticno provlaciti kabal kroz sobu i hodnik pa u drugu sobu) a istovremeno zelim imati prikljucak na resiver ( dreambox , cs)... pozdrav
ukucas u browser 192.168.1.1 username: admin password: admin kliknes na quick start - next - next - odaberes pppoe - next - upises svoj username i pass - vpi 8 - vci 35 - next - aktivacija wlan odaberes wpa2 autentifikaciju i odaberes neki pass - next i to bi bilo to... ovo su postavke koje su meni odgovarale, taj tp-link mi je router... ukoliko imas wireless mreznu pc ce ti odmah prepoznati mrezu i samo klik na connect, ukucas onaj pass za autentifikaciju i gotovo. eto valjda ce pomoci
- art vandeley
#219 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
posto ja trenutno u PC-u imam obicnu mreznu karticu , znaci treba da je zamijenim sa wireless karticom , jel tako...eh sad me jos zanima nesta vise o onim raznim usb-ovima i sl. koji sluze za prijem wireless signala sto se prodaju po raznim shopovima...
- vr4g
#220 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
wireless karta ti je 20-50 KM zavisno od proizvodjaca. USB wireless karta je prakticnija vise za laptope koji nemaju u sebi wireless karicu.art vandeley wrote:posto ja trenutno u PC-u imam obicnu mreznu karticu , znaci treba da je zamijenim sa wireless karticom , jel tako...eh sad me jos zanima nesta vise o onim raznim usb-ovima i sl. koji sluze za prijem wireless signala sto se prodaju po raznim shopovima...
-
Partizani7
#221 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
Zdravo
Ne uspijevam vec danima da napravim wireless pa molim za pomoc.
Prijavljen sam kod bihneta na adsl. Imam router/modem Paradigm i kada se kablom spajam preko njega na net sve je ok. Skoro sam kupio drugi router (wireless) i cilj mi je preko njega da se wireless spajam na net. Taj router je marke Air Live i model wr - 1500r. Uspio sam napravit wireless mrezu i spojim se na nju bez problema. Problem se javlja kada preko te mreze hocu da se spojim na internet. Takodjer se ne mogu preko novog routera spojiti ni preko kabla na internet. Sto se tice spajanja modema i novog routera to je obavljeno kako treba. Mislim da je problem kod postavki adresa, gateway-a, tipa konekcije itd. Npr u routeru imam da biram izmedju pppoe, dhcp itd .... ne znam sta da odaberem tu, niti znam koje ip adrese, dns, gateway itd da izaberem. Molim za pomoc.
Hvala unaprijed!
Prijavljen sam kod bihneta na adsl. Imam router/modem Paradigm i kada se kablom spajam preko njega na net sve je ok. Skoro sam kupio drugi router (wireless) i cilj mi je preko njega da se wireless spajam na net. Taj router je marke Air Live i model wr - 1500r. Uspio sam napravit wireless mrezu i spojim se na nju bez problema. Problem se javlja kada preko te mreze hocu da se spojim na internet. Takodjer se ne mogu preko novog routera spojiti ni preko kabla na internet. Sto se tice spajanja modema i novog routera to je obavljeno kako treba. Mislim da je problem kod postavki adresa, gateway-a, tipa konekcije itd. Npr u routeru imam da biram izmedju pppoe, dhcp itd .... ne znam sta da odaberem tu, niti znam koje ip adrese, dns, gateway itd da izaberem. Molim za pomoc.
-
MaXXaX
#222 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
Iz telecom paradigm-a - kabl u wan port na wireless ruteru.Ovdje pretpostavljam da je paradigm u bridge modu,tj da se konektujes tako sto biras ikonicu za konekciju na racunaru,pa ako je tako onda:Partizani7 wrote:Zdravo
Prijavljen sam kod bihneta na adsl. Imam router/modem Paradigm i kada se kablom spajam preko njega na net sve je ok. Skoro sam kupio drugi router (wireless) i cilj mi je preko njega da se wireless spajam na net. Taj router je marke Air Live i model wr - 1500r. Uspio sam napravit wireless mrezu i spojim se na nju bez problema. Problem se javlja kada preko te mreze hocu da se spojim na internet. Takodjer se ne mogu preko novog routera spojiti ni preko kabla na internet. Sto se tice spajanja modema i novog routera to je obavljeno kako treba. Mislim da je problem kod postavki adresa, gateway-a, tipa konekcije itd. Npr u routeru imam da biram izmedju pppoe, dhcp itd .... ne znam sta da odaberem tu, niti znam koje ip adrese, dns, gateway itd da izaberem. Molim za pomoc.Hvala unaprijed!
u postavkama Air Live biras PPPOE,upisaces svoj username i password od adsl-a,snimiti postavke,resetovati sve.Taj wireless ce tako sam da se konektuje na net,ti sa njega ides dalje,da li kablom,da li bezicno-postojece konekcije kreirane na racunaru treba obrisati,sad ce taj posao obavljati Air Live.Kod konfiguracije wirelessa pripazi na enkripciju,ona obavezno mora biti ukljucena jer ce drugacije svako imati pristup tvom internetu.
- dadoj007
#223 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
tako je OK ako imas vise simultani konekcija, i moras se svaki put kontektovati na racunaru, ali ako hoces da koristis internet na telefonu-iPhone-iPod.... onda ce biti problemaharleyquinn wrote:samo da javim da mog problema vise nema, u onim postavkama na 192.168.1.1 namjestila bridge i sad radi sve onako kako zelim - laptop ide wireless, pc regularno kao i prijekako super osjecaj kad skontas rjesenje (koje je bilo vise nego ocito)
-
harleyquinn
#224 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
fkt?dadoj007 wrote:tako je OK ako imas vise simultani konekcija, i moras se svaki put kontektovati na racunaru, ali ako hoces da koristis internet na telefonu-iPhone-iPod.... onda ce biti problemaharleyquinn wrote:samo da javim da mog problema vise nema, u onim postavkama na 192.168.1.1 namjestila bridge i sad radi sve onako kako zelim - laptop ide wireless, pc regularno kao i prijekako super osjecaj kad skontas rjesenje (koje je bilo vise nego ocito)
- dadoj007
#225 Re: Wireless i sve za i o njemu 2007/2008/2009
mozda nadjes bolji odgovor, a ono sto ti ja mogu reci je , da uzmes konekciju sa kojom se najcesce kacis i da na wireless roureru napravis pppoe umjesto bridge ukucas taj user name i password i to je to,onda se router kaci na net umjesto sto ti to radis na racunaru. Tako da telefon il sta vec, ces moci izaci na net. Mada u ovome slucaju ce morati upaliti neki od security-a da zastitis mrezu,