"Neko bi ovde mogo biti bjen..."

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
StLouis

Post by StLouis »

zegati - seksati se :D
Krhljo

Post by Krhljo »

StLouis wrote:
Sogan wrote:handriti :D

1. cesati se (intenzivno)
2. predigra i/ili sexualni akt (intenzivno)

vjerovatno ima jos znacenja, poprilicno upotrebljiv termin :D
:D
Ma joj handrenje ima 1000 znacenja ali radi primjera evo recenica:
Povedes ti cuku i ono on nece da ide i vidi te njeko i on ti veli: "Ma pusti ga nemoj ga vise handriti kada nece da ide".

Znaci to je kontekst ono u koje se upotrebljava handrenje :D.

pikavac - cik, opusak cigarete :D
fajercak - upaljac
nimet - jelo :D

Hej mogli bi mi malo i psovki nabaciti ono da vide kako se kod nas kvalitetno psuje :D.
amalka

Post by amalka »

Tarach :D - otirach
amalka

Post by amalka »

Minnela wrote:evo jedna rijec sto mi sad naumpade :D mada nisam sigurna da li je to samo krajisko :roll: :D

krehnuti - nesto upaliti ili ukljuciti :D :D ..
Krehnuti ima i drugo znacenje :oops: Ne zelim prostaciti :oops: :lol: :lol:
amalka

Post by amalka »

Sad znas, pazi kako ces to izgovoriti :oops: Da te ne bi neko :oops: krehnuo :oops: :D :D

To se moze reci kad je u pitanju kakva psovka. Npr. krehnuo mu .... nesto :D
Sogan

Post by Sogan »

Krhljo wrote:
StLouis wrote:
Sogan wrote:handriti :D

1. cesati se (intenzivno)
2. predigra i/ili sexualni akt (intenzivno)

vjerovatno ima jos znacenja, poprilicno upotrebljiv termin :D
:D
Ma joj handrenje ima 1000 znacenja ali radi primjera evo recenica:
Povedes ti cuku i ono on nece da ide i vidi te njeko i on ti veli: "Ma pusti ga nemoj ga vise handriti kada nece da ide".

Znaci to je kontekst ono u koje se upotrebljava handrenje :D.

pikavac - cik, opusak cigarete :D
fajercak - upaljac
nimet - jelo :D

Hej mogli bi mi malo i psovki nabaciti ono da vide kako se kod nas kvalitetno psuje :D.
evo meni najdraze:

"Uceram ti spinjetak!" :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:shock: spinjetak?

Ja znam da kad neko nekome "razvali zeljanik" onda mu ga je zabio u pakash, al sta je to?
amalka

Post by amalka »

To ni ja ne znam :oops: :roll:
Sogan

Post by Sogan »

shpinjetak :D to vam je kad se okrece janje na raznju :D e pa onaj najljepsi dio :D noge :D ispod buta :D
etf_freak

Post by etf_freak »

zagondzija ?

sta to znaci ?

:lol: :lol:
Sogan

Post by Sogan »

etf_freak wrote:zagondzija ?

sta to znaci ?

:lol: :lol:
:lol: :lol: krajiski don Juan :D
Orhanowski

#212 Re: neko bi ovde mogo biti bjen

Post by Orhanowski »

StLouis wrote: S obzirom da su krajisnici i ikavci i ijekavci u obzir dolaze svi termini i fraze :-)
I jos sve to fino pomijesaju sa ekavicom... :roll:
Krhljo

Post by Krhljo »

Minnela wrote:sjetih se jedne rijeci koju sam nekad cula :D

ojiti - oznojiti :D :D
Tesko da si to tako cula ojeo se morebiti ali ojiti ja barem nisam cuo. Ali ojeo se znaci imati odjed jebiga to je svukud isto haman :D.

Ovaj sada se Orhanovski dosao da javi i da malo baci opet zle krvi medju nas zato cemo mu reci haj bogati odbij od sahana :D.
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

moja ujna kaze dajdzi kad treba da presvuce sina: "de snimi dijete" prvo mi zvucalo ko "da ga kamerom snima" al kad se dajdza latio posla skonto sam :D
Sogan

Post by Sogan »

Minnela wrote:
Krhljo wrote:
Minnela wrote:sjetih se jedne rijeci koju sam nekad cula :D

ojiti - oznojiti :D :D
Tesko da si to tako cula ojeo se morebiti ali ojiti ja barem nisam cuo. Ali ojeo se znaci imati odjed jebiga to je svukud isto haman :D.

Ovaj sada se Orhanovski dosao da javi i da malo baci opet zle krvi medju nas zato cemo mu reci haj bogati odbij od sahana :D.
ma vjeruj da sam cula od jedne stare zene :D ..kaze "ojila sam se,odoh se plaknuti " :D :D ..kao oprati :D ..i znam da je imalo to znacenje oznojiti :-) ..
da ona nije kazala: "usafunjala sam se sva, ode se ze'ru saprati?" :D
domi

Post by domi »

snita/snjita - kriska ( kruha/hljeba :) )
blentav, blento - glup, glupan
hasumljiv - zavidan
hasum - neprijatelj
neskim - s nekim
hoce se - folira se
nakastio - naumio
zahatoriti - uciniti nazao
(za)uhar - daj sta das :D
ponijela se - umislila se
svita - grupa

Mozda su neke vec spomenute, a mozda se neke koriste i u drugim krajevima Bosne, al' eto da ih rekoh spomenem za svaki slucaj. :-D
Nastavljam sa prebiranjem po glavi, ne bil jos koja nampala 8-)
HZBK

Post by HZBK »

Blesav-glup
Sjužiti-potrošiti

Psovke:
ebem ti stromajku, ebo te ko te okoti.....

Ima ih jos al nisu za foruma.
Bumbar

Post by Bumbar »

Hehe...Bem mu od tave civiju :D
Krhljo

Post by Krhljo »

Kod nas ti ima jedan covjek on vam je bio na BHT u emisiji onoj od Josipa Pejakovica i uglavnom da covjeka sada ne prozivam po imenu pricat cu vam jednu dogodovstinu o njemu.

Eto uglavnom igrao X (to je taj covjek) sa hodzom ono zandara bezze. Ali posto je hodza znao da X zna dobro da opsuje kada se naljuti rekao mu da more psovati ali samo one neke bezze psovke i X rekao ok. Eto i zaigraju se oni i valjda hodzu krenulo vazdan zendar, vazdan mala i velika njegova a ovaj poceo da pizdi :D. I tako nakon nekog vremena poceo da ovaj psuje i sada ono jebo te led, pa jebote te parip, pa vako pa nako i sada igraju zadnju ruku i hodza ga stuce ono 5:0 ima hodza sve i makove i karte i malu i veliku ma sve eto bom i sada X gleda u hodzu i ne zna sta bi i krenu da opsuje kad njemu hodza :"Znas sta smo se dogovorili, nema onih tvojih samo onako neke bezze" i sada on :" Ma znas sta je hodza jebem ti misa" i ono pauza neka kao hodza haman htjeo da kaze e vidis takve su dobre a ne one tvoje bog, kruh i tako kada X doda jos komad:"Al u brasnu". :D.

Ko je iz Cazina i nije upoznao Hazima Mumina, Smaju Hodzica, Halida Bankara i ostatak ekipe taj se u zivotu nije nasmijao :D. Sta ti ljudi mogu da smisle, izimproviziraju, odglume to nitijedan glumac na svijetu nije u stanju. Eto oni su se znali dogovarati samo tako sto se vide :D.

Jedan od fazona sto su radili kada su samo poceli mobiteli je bio strasan. Uglavnom oni imaju dogovor kada sjedis negdje i jedan vidi od drugo auto parkirano odmah svracaj i da popricaju ali fazon je u tome cim se ugledaju kola necija skidas patiku sa nogi i kao pricas preko nje sa njim. To su uradili 1000 puta i svaki put kada bi dva covjeka se sreli u kafani, negdje u gradu, kaficu oni bi se toliko derali u te patike iako samo stoje na kraju udaljeni jedan od drugog jedno 1m :D. Eto ko to nije vidio i dozivio nije se ni nasmijao :D. Moj komsija je Smajo, Hazima veoma dobro zna (pored svega vrsan autoelektricar), Halid je prica za sebe on vam je svako jutro na jednoj lokaciji kod mog tece ne znam ti ljudi da se pridruze onim nasim nadrealistima i da oni malo daju svojih ideja to ne da bi bilo smijesno nego to bi bila senzacija jednostavno. Eto price oni kada pricaju mogao bi kao malo djete da sjedis i slusas danima. Eto i zbog takvih ljudi ja jednostavno volim da odem dole kuci i da ih makar i vidim jer to su bas ono gromade od ljudi koji te mogu oraspoloziti svaki dan za tren.

Ali pored svega toga ja sam podosta ovih nekih izraza naucio i od njih jer kada price pocnu oni se trude da svaki detalj te price prenesu i tebi, da ne izostave slucajno niti jedan djelis jednostavo hoce da puste i tebe da uzivas.

Tih nekih prica bi se moglo pricati ovdje danima :D.

Evo sada nekih uzreka, sto meni mati vazdan veli (kada odem kuci eto pa me ovo nostalgija ufatila pa mi svaka draga nisam mater vidio ima jedno 6 mjeseci :():

Ti konda si se obisio - ja oso u prodavnicu i zapeo nedje u komsiluku, jebiga zapricas se i zaboravis na vrijeme (rijetko odem kuci :D)
Draga pamet niposto nije skupa - :D
Pa jedno misliti a drugo govna jesti - :D
Hajmo jesti graha prde i kuruze tvrde - :D
Selvira prdis - Ova je jaka ali treba objasnjenje zestoko. Valjda neka zena imala cerku koja se zvala Selvira i sada odu one na sijelo i tako zasjednu i Selvira odmah zaspe i jebiga kada zaspe materi nezgodno i ona smisli kako da je drzi budnom tako sto joj isprica kako je prdila citavo vrijeme dok je spavala :D. I tako odu oni opet na sijelo i ova samo krene da spava a ova uzvikne Selvira prdis i ova skoci ko stup :D.
Priko price, okolo blize - :D
Nedo ti halik, na kog si nalik - :D
A sta sam ja okotila - :D

Nemojte vi misliti da je sada u mene mati sada vaka naka nego je to vecinom sve zajebancija po citav dan, mi se vecinom po citav dan sprdamo u kuci ono sto bi narod kod nas rekao cirkuzimo :D.

Par dana kod mene u kuci imala je i djevojka i sada je ona certificirani prevodilac :D znade sve jes jebida da doda ponekad i ono pasa ali ne smeta :D to je onaj mix :D. Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve kosije u krugu 1 km kvadratnog :D, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona :D, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno :D.

Najbolji dan krajisnika je zarada neka minimalac da se mogu pokriti troskovi zivota i da se ima subota i nedjelja da se ode na Unu malo rostilj, malo Preminger, malo gitara, harmonika, da se zapiva i proveseli jebo ti krizu :D.
Krhljo

Post by Krhljo »

Bumbar wrote:Hehe...Bem mu od tave civiju :D
I ne kaze se tako nego se veli: "J ebem ti od tave drzak" :D.
Bumbar

Post by Bumbar »

Krhljo wrote:
Bumbar wrote:Hehe...Bem mu od tave civiju :D
I ne kaze se tako nego se veli: "J ebem ti od tave drzak" :D.
ima i civiju :D
Sogan

Post by Sogan »

Krhljo wrote: Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve komsije u krugu 1 km kvadratnog :D, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona :D, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno :D.

Najbolji dan krajisnika je zarada neka minimalac da se mogu pokriti troskovi zivota i da se ima subota i nedjelja da se ode na Unu malo rostilj, malo Preminger, malo gitara, harmonika, da se zapiva i proveseli jebo ti krizu :D.
:thumbup:

ceif vazda, srklet nikad :D

zato se gostima iz metropola :D cesto vice: hani, hanider, ohani malo :D
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

Sogan wrote:
Krhljo wrote: Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve komsije u krugu 1 km kvadratnog :D, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona :D, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno :D.

znam ja jednu slicnu pricu, dao nasrudin hodza nekom liku da mu proda magarca, a kad je kasnije otiso na pijacu i cuo kako ga ovaj hvali probije se kroz masu i potjera magarca kuci... :D

al za ovo sa familijom si u pravu, ni ja svoje nisam vidio skoro devet meseci :sad:
amalka

Post by amalka »

InfraRedRidinghood wrote:
Sogan wrote:

Pa, dobro, jeste vi Krajišnici, ili hippies? :D :D :D :D
:D :D Ko bi nam znao :D :D
ziggy

Post by ziggy »

Bog te pokaro=Bog te kaznio
Celjade=dijete ili clan porodice,ukucanin
Post Reply