Ma, bi rekao covjek da je kod nas haman sve med i mlijeko, eto nas, bicemo ko Svajcarska za koju godinu, sve ide naprijed, ovo, ono.
Kakva heraldicka obiljezja, zastave po Hercegovini su vecinom Hrvatske zastave, a ne one stilizovane zastave bosanskih Hrvata (bez onih dzidza iznad shahare).
Pjeva se Lijepa nasa na svakom hrvatskom skupu, himna druge drzave. Srbi pjevaju Boze pravde. Bosnjaci Jedna si jedina....
Ja se, iskreno, u Hercegovini osjecam ko krme u Teheranu, isto kao sto se mozda onaj Hercegovac osjeca, recimo, Bugojnu, ili Bosnjo u Banjaluci.
Da, Mostar je podijeljen grad, nikada nije bio podjeljeniji. Pitajte malo Mostarce, manite se linkova i novinskih izvjestaja, odite medju obican svijet.
Ne kazem ja da obican svijet to zeli, ali je to tako.
Narod je birao sadasnje politicare i birace ih opet. Jastrebe, o tome ne odlucujemo ni ti, ni ja, niti bilo ko sa ovog foruma. O tome odlucuje narod i dok se u narodu nesto ne promijeni, nema nama hajra ni naprijed.
Ove floskule o zajednickoj vojsci...pa zar neko zaista smatra da bi sutra, u slucaju belaja, zajednicki djelovali? Licno sam u kontaktu sa njima, poslovno, kompletna ta struktura i postavka izgleda nakaradno i vjestacki. Ja sam misljenja da treba skroz ukinuti vojsku nego da se ovako ofiramo ko zadnja bijeda. Jad od vojske, eto sta je nasa vojska.
Sva ove lijepe price tipa, samo da ode Dodik, samo da ode ovaj, onaj, sve to lijepo izgleda i zvuci, ali nema od toga nista. Ne mze niko nikome nista silom nametati i to je to. Najlakse bi bilo zaratiti, pa kom opanci, kom...ali nema od toga nista.
Cujemo se kasnije, odoh sada...