Američka ponuda Dodiku i Silajdžiću

Post Reply
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Zavrzlama,

Allah te je poslao na ovaj forum, da svi pametni ljudi vide tragikomicnost koja vlada Bosnjacima u demokratskoj atmosferi.

Bosna protiv sebe ima organizovanog, inteligentnog i usmjerenog protivnika koji vrlo dobro zna sta hoce.
Da je neko ovakvom jeftinom propagandom pokusao nesto da realizira u prvom mjesecu rata ja bih to razumio...ali petnaest godina nakon svega ti bacas laznjake na koje ne bi nasjelo ni petogodisnje dijete iz Buloga u Republici Srpskoj.
Sretan ti 25 maj!

Kud bas mene da Alah posalje.....
:D :D

I jos mi ruzan nik dodijeli :D

Stvarno jak i organizovan pritivnik BIH...od Virovitice do Karlobaga..prica se svede na pola BIH...koja se nikako zadnjih 15 godina nemoze da podijeli :)

lijeze sve na rudu Sahbaze..no sikiriki :)
Šandor

Post by Šandor »

Zavrzlama, jesu oni slabi. Al mi smo 100 puta slabiji od njih.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Šandor wrote:Zavrzlama, jesu oni slabi. Al mi smo 100 puta slabiji od njih.
Odnos snaga drzavi lojalnih gradjana i njenih neprijatelja je povoljniji nego devedesetih. Ako ih se tada ipak uspjelo prisiliti na (nominalnu) lojalnost drzavi, ne vidim otkud razlozi za pesimizam danas.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Šandor wrote:
A nas je ovdje ipak bilo oko 45%. I par procenata ostalih državi lojalnih.
Bas! Lazi u koje su vas uvjerili SDA.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

This same threat prompted Dodik to storm out of the meetings in Washington. Dodik's exit is said to have come after a heated exchange with U.S. Ambassador to Sarajevo Douglas McElhaney. Dodik replied to McElhaney's threat of removal by saying the United States cannot remove him because the people of Republika Srpska would not stand for it and, moreover, because Dodik had "higher friends" in Washington than McElhaney who would not allow Bosnia-Herzegovina to destabilize when there are already other problems in the region.

Dodik is not very likely to have "higher friends" in Washington, but it is true that a destabilized Bosnia-Herzegovina would be a disaster for the West, which is already preoccupied with the growing threats in Serbia and its secessionist region of Kosovo. It would be catastrophic for the West to have to take on two conflicts in the Balkans at once. Dodik has dared the West to move against him. Not only does the West have the legal authority to remove him from his post, it also is anxious to get rid of such an unpredictable leader and will use any excuse to do so after the headaches Dodik has caused. However, Dodik is returning to Republic Srpska, where he will begin rallying his support, which could set off a big -- and possibly bloody -- battle if he is pushed from office.
http://www.stratfor.com/products/premiu ... ?id=289252

'zavrzlama', evo jos neko ko se slaze s tvojom prognozom da bi medvjed mogao dici bunu.
liberal

Post by liberal »

da malo prenesem temu

cijelo vrijeme pricamo o tome da je rs glavni uzrok svih problema. neko ko nas gleda sa strane pomislio bi u federaciji haman tece mllijed i mlijeko.
cijelo vrijeme se presucuje cinjenica da federacija funkcionise tamo gdje hrvati nisu vecina . ....ali to nije problem, nije problem sto je mostar jos uvijek podjeljen grad,gdje je sjeme razdora jace nego ikad, sto mijo brankovic radi sta hoce u aluminijumu, sto se sahovnice vijore po hercegovini, grade se krizevi gdje treba i netreba....... ili se ide logikom ako srbe privolimo na promjenu sa hrvatima cemo lako posto njih i onako nema puno?
prosle godine sam bio u sarajevu sa djevojkom koja nije "nase gore list". jedno pitanje sam zapamtio kad smo presli granicu vracajuci se od mora i vozeci prema mostaru pitala me "kakve se ovo zastave vijore preko ceste " kad sam joj odgovorio hrvatske pogledala me blijedo pa prokomentarisala "pa zar nismo u bosni?"....
ali ajmo nazad ...srbi su krivi za sve zar ne...al ne oni fini "federalni" nego anamo oni

jos jedno pitanje...ko ono ubi ugljenina,upuca celu, pokusa atentat na sefera, papu, podize u vis ministra policije, ko podize aliju u vazduh.....jel ista od toga otkrila dicna nam federalna policija....ma jok opet je dodik kriv ...
de malo pred ogledalo stanite pa se pogledajte prije nego sto napisete komentar
Shahab

Post by Shahab »

Jastreb35 wrote:
Shahab wrote:Bosna protiv sebe ima organizovanog, inteligentnog i usmjerenog protivnika koji vrlo dobro zna sta hoce.
Veliku Srbiju. Medjutim, zaboravljas par kljucnih stvari. Mi smo i pocetkom devedesetih imali "organizovanog, inteligentnog i usmjerenog protivnika koji vrlo dobro zna sta hoce", koji je jos k tomu imao arsenal JNA, indiferentnost Zapada, golorukog protivnika, prednost u crnogorskom drustvu i saveznika u Kninu. Danas nemaju nista od nabrojanog. Danas imaju OS BiH, Distrikt i istorijski (ili pred licem zakona) osudjeno separatisticko vodjstvo. Ne vidim razlog za paniku. BiH moze stagnirati jos nekoliko godina prije nego sto napravi konkretne korake ka EU, ili moze ozdraviti reakcijom na eventualno Dodikovo "desavanja naroda" (a sto predvidja kolega 'zavrzlama'), koju bi vodio ministar Cikotic (ratni vojni atase BiH u SAD).

Trece opcije nema. Niko nece Palestinu, raspad BiH vise nije na stolu.
OS BiH na koje se pozivas lici na sve druge institucije u ovoj zemlji....nije nista bolja niti gora.
Od jedinstva tu imamo samo formu a struktura je duboko nacionalno podijeljena.
Srbi je mogu u svakom trenutku paralisati prema svojim potrebama i planovima.
Sta znaci sto je Selmo Cikotic ministar? To treba da bude kao neka kvaliteta. Njegova naredjenja u kriznoj situaciji izvrsavali bi samo Bosnjaci, srpski dio OS slijedio bi srpsku politiku...i to je to sto se tice OS BiH.
Raspada BiH u formalnom smislu nece doci ali drzave BiH nema dok postoji srpski ekskluzivitet na 49% teritorije...a takvu situaciju podrzava zapad koji ju je na kraju krajeva i kreirao.
Srbi su svoje prednosti iz devedesetih dobro kapitalizirali.
Zalosno je bolno shvatiti da su cijelo vrijeme imali sustinsku podrsku Zapada u svojim namjerama. Istog Zapada od kojega ti ocekujes pravdu u BiH.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

...
Last edited by chuchumbamayumbe on 26/05/2007 17:14, edited 3 times in total.
chuchumbamayumbe

liberal wrote:da malo prenesem temu

cijelo vrijeme pricamo o tome da je rs glavni uzrok svih problema. neko ko nas gleda sa strane pomislio bi u federaciji haman tece mllijed i mlijeko.
cijelo vrijeme se presucuje cinjenica da federacija funkcionise tamo gdje hrvati nisu vecina . ....ali to nije problem, nije problem sto je mostar jos uvijek podjeljen grad,gdje je sjeme razdora jace nego ikad, sto mijo brankovic radi sta hoce u aluminijumu, sto se sahovnice vijore po hercegovini, grade se krizevi gdje treba i netreba....... ili se ide logikom ako srbe privolimo na promjenu sa hrvatima cemo lako posto njih i onako nema puno?
prosle godine sam bio u sarajevu sa djevojkom koja nije "nase gore list". jedno pitanje sam zapamtio kad smo presli granicu vracajuci se od mora i vozeci prema mostaru pitala me "kakve se ovo zastave vijore preko ceste " kad sam joj odgovorio hrvatske pogledala me blijedo pa prokomentarisala "pa zar nismo u bosni?"....
ali ajmo nazad ...srbi su krivi za sve zar ne...al ne oni fini "federalni" nego anamo oni

jos jedno pitanje...ko ono ubi ugljenina,upuca celu, pokusa atentat na sefera, papu, podize u vis ministra policije, ko podize aliju u vazduh.....jel ista od toga otkrila dicna nam federalna policija....ma jok opet je dodik kriv ...
de malo pred ogledalo stanite pa se pogledajte prije nego sto napisete komentar
Ma jok jarane, sada ce se opet naci dezurni demagozi da kazu kako je to ustvari sve zavjera velikosrpske ideje i da ce sve biti OK, samo eto jos da Dodik ode, da se desi narod, qrci-palci i slicna sranja.
Ne znam ko koga ovdje laze, oni sami sebe, mi jedni druge, ili smo svi skupa u Zoni sumraka?!
Treba ovo sve dobro preorat, posaditi "kumpijera", korisniji bi bili od na svih.
A nicije govno ne mirise.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Onaj ko "gleda sa strane" treba da se upozna s detaljima umjesto sto donosi povrsne zakljucke. Stanje u vecem entitetu nije idealno, no ne mozes ignorisati velikosrpstvo zbog korupcije politicara u vecem entitetu.
Prvo, opstruiranje rada entitetskih organa jeste problem i postoji potencijal da se isto eliminise. Drugo, Mostar ide ka ujedinjenju. Trece, Aluminij ce biti uspjesno privatiziran, a citava ce fama biti zaboravljena. Cetvrto, to sto se sahovnice vijore po Hercegovini tebi ne bi trebalo smetati. Sahovnica treba da ima svoje mjesto i u Sarajevu i u Banjaluci. To je dio naseg bogatstva, nismo se borili protiv sahovnice nego protiv onih koji su pod krinkom sahovnice pokusali institucionalizirati dominaciju nad drugim narodima. Peto, ne radi se o sukobu plemena, nego o sukobu drzavi lojalnih gradjana s jedne strane i njenih neprijatelja s druge.
Trebao si joj objasniti; "Mila moja, za ovo se obiljezje veze znatan dio jednog od tri konstitutivna naroda u BiH, to je dio naseg bogatstva. Meni ne smeta sahovnica, ali imali smo pokusaj da se na dijelu BiH sahovnicu nametne drugim narodima, a s tim se nisu slozili casni ljudi bez obzira na nacionalnost. A zastava kao zastava nikom ne smeta, ovo je slobodna zemlja". To si joj trebao reci.
Ne Srbi, nego arhitekti s Dedinja i Pantovcaka i njihovi trabanti koji jos uvijek gmizu po BiH. Castan Srbin ne moze braniti plemensku policiju kada jedan dan citamo o masovnoj grobnici na Gorancima, drugog dana o masovnoj grobnici kod Sokoca a treci dan o pustanju na slobodu osudjenog ratnog zlocinca Stankovica. Nema razloga da pravis generalizacije.
Kriminala u vecem entitetu je bilo i bice ga. Kriminala imas i u Sjedinjenim Drzavama a i u Svicarskoj. Nema razloga tim kriminalom opravdavati genocid u Darfuru recimo. A ti to pokusavas.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Shahab wrote:bla bla bla
Odgovori na pitanja ....
liberal

Post by liberal »

Jastreb35 wrote:
Onaj ko "gleda sa strane" treba da se upozna s detaljima umjesto sto donosi povrsne zakljucke. Stanje u vecem entitetu nije idealno, no ne mozes ignorisati velikosrpstvo zbog korupcije politicara u vecem entitetu.
Prvo, opstruiranje rada entitetskih organa jeste problem i postoji potencijal da se isto eliminise. Drugo, Mostar ide ka ujedinjenju. Trece, Aluminij ce biti uspjesno privatiziran, a citava ce fama biti zaboravljena. Cetvrto, to sto se sahovnice vijore po Hercegovini tebi ne bi trebalo smetati. Sahovnica treba da ima svoje mjesto i u Sarajevu i u Banjaluci. To je dio naseg bogatstva, nismo se borili protiv sahovnice nego protiv onih koji su pod krinkom sahovnice pokusali institucionalizirati dominaciju nad drugim narodima. Peto, ne radi se o sukobu plemena, nego o sukobu drzavi lojalnih gradjana s jedne strane i njenih neprijatelja s druge.
Trebao si joj objasniti; "Mila moja, za ovo se obiljezje veze znatan dio jednog od tri konstitutivna naroda u BiH, to je dio naseg bogatstva. Meni ne smeta sahovnica, ali imali smo pokusaj da se na dijelu BiH sahovnicu nametne drugim narodima, a s tim se nisu slozili casni ljudi bez obzira na nacionalnost. A zastava kao zastava nikom ne smeta, ovo je slobodna zemlja". To si joj trebao reci.
Ne Srbi, nego arhitekti s Dedinja i Pantovcaka i njihovi trabanti koji jos uvijek gmizu po BiH. Castan Srbin ne moze braniti plemensku policiju kada jedan dan citamo o masovnoj grobnici na Gorancima, drugog dana o masovnoj grobnici kod Sokoca a treci dan o pustanju na slobodu osudjenog ratnog zlocinca Stankovica. Nema razloga da pravis generalizacije.
Kriminala u vecem entitetu je bilo i bice ga. Kriminala imas i u Sjedinjenim Drzavama a i u Svicarskoj. Nema razloga tim kriminalom opravdavati genocid u Darfuru recimo. A ti to pokusavas.
da odgovorim
nisam dobro napisao na pocetku .trebalo je da pise oni koji citaju ove komentare ili natpise po pojedninm novinama pomislili bi da je ovdje raj.
sto se tice mostara
mostar se ujedinjuje od potpisivanja vasingtonskog sporazuma i ako nastavi tim tempom "ujedinjenja " ......de da se nelazemo bolji je povratak i ujedinjenje u drvaru,prijedoru, kozarcu nego mostaru.
kazes da je ok ako se sahovnica vijori jer je znak jednog naroda, sto onda srpska zastava nije ?
sahovnica je preuzeta od hrvatske sa malim modifikacijama kao i zastava rs od srbije .sa druge strane sahovnice koje se vijore po hercogevini su hrvatske sahovnice .....ili mozda grijesim :?
kazes postoji kriminal i u americi. tacno. postoji ali ja nabrojah neke stvari koje nepripadaju pod taj "generalni" kriminal. ubijanja istaknutih obavjestajaca, ministara, prijetnje atentatom na papu , miniranje alije...to je terorizam drug moj a ne kriminal. i samo mi nemoj reci da je zbog postojanja policije rs nemoguce pronaci ama ni jednog pocinioca?
de ba ....bez ljutnje ali na popravi :D
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

kazes da je ok ako se sahovnica vijori jer je znak jednog naroda, sto onda srpska zastava nije ? sahovnica je preuzeta od hrvatske sa malim modifikacijama kao i zastava rs od srbije .sa druge strane sahovnice koje se vijore po hercogevini su hrvatske sahovnice .....ili mozda grijesim
Cetiri S, "Boze pravde", sahovnica, nista od tog tebi ne bi trebalo smetati. Problem nastupa kada se to pokusa nametnuti kao sluzbeno i jedino obiljezje na odredjenom dijelu BiH. Sahovnice koje se koristi u BiH nisu sahovnice koje koristi RH Hrvatska, a i da jesu, ne bi ti trebale smetati sve dok se iste ne koristi kao sluzbena obiljezja, odnosno dok se iste koristi u skladu sa zakonom. Ti trebas insistirati na tom da se sahovnicu koristi u skladu sa zakonom (na svadbama, zabavama, utakmicama, umjesto opstinskim zgradama i slicno), ne na eliminaciji sahovnice.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jastreb35 wrote:

Daj jastreb majke ti, i ti pojednostavljujes stvari. Jedno je ako neko izvjesi zastavu, bilo kakvu, ispred svoje kuce a sasvim drugo ako se te zastave vijore iznad svakog tunela, svakog puta u Hercegovini, ako je ta zastava izvjesena ispred opstine u Stocu it.itd.

Jesu li tuneli u Hercegovini samo hrvatski, jesu li putevi hrvatski, je li grad Stolac hrvatski grad ??? Hajde da i mi onda izjesimo zelene zastave sa polumjesecom nad svojim tunelima i putevima da i mi obiljezimo svoju teritoriju. Medjutim, to je ono sto bi oni htjeli a protiv cega se mi i borimo, ja ne prihvatam da Stolac bude hrvatski grad kao sto ne zelim da Vares bude iskljucivo bosnjacki grad. Ne zatvarajmo oci pred problemima i ne pretvarajmo se da je nenormalno ustvari normalno jer je u BiH.

Konstitutivan da ali ne i ekskluzivan na odredjenoj teritoriji. TA DVA POJMA SU NEBO I ZEMLJA
liberal

Post by liberal »

Jastreb35 wrote:
kazes da je ok ako se sahovnica vijori jer je znak jednog naroda, sto onda srpska zastava nije ? sahovnica je preuzeta od hrvatske sa malim modifikacijama kao i zastava rs od srbije .sa druge strane sahovnice koje se vijore po hercogevini su hrvatske sahovnice .....ili mozda grijesim
Cetiri S, "Boze pravde", sahovnica, nista od tog tebi ne bi trebalo smetati. Problem nastupa kada se to pokusa nametnuti kao sluzbeno i jedino obiljezje na odredjenom dijelu BiH. Sahovnice koje se koristi u BiH nisu sahovnice koje koristi RH Hrvatska, a i da jesu, ne bi ti trebale smetati sve dok se iste ne koristi kao sluzbena obiljezja, odnosno dok se iste koristi u skladu sa zakonom. Ti trebas insistirati na tom da se sahovnicu koristi u skladu sa zakonom (na svadbama, zabavama, utakmicama, umjesto opstinskim zgradama i slicno), ne na eliminaciji sahovnice.
cek malo rs je entitet i tu se koristi srpska zastava...hercegovina nije entitet ali se sva sareni od HRVATSKIH sahovnica i kako onda ti objasnjavas recenicu "nebi ti trebale smetat". meni licno nesmetaju ali pitaj povratnike nehrvate dali njima smetaju.
kazes sahovnice se trebaju koristit u skladu sa zakonom (svadbe, zabave utakmice). znaci sad igra zrinjski ili neki drugi hrvaski klub i svi navijaci dodju sa sahovnicama a protivnicki sa srpskim 4c ili sa zelenom zastavom :? i to bi tebi treblo biti ok
koliko se sjecam srpski svat je ubijen na carsiji zato sto je nosio srpsku zastavu za vrijeme svadbe u staroj pravoslavnoj crkvi.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

zzzzz wrote:
Jastreb35 wrote:

Daj jastreb majke ti, i ti pojednostavljujes stvari. Jedno je ako neko izvjesi zastavu, bilo kakvu, ispred svoje kuce a sasvim drugo ako se te zastave vijore iznad svakog tunela, svakog puta u Hercegovini, ako je ta zastava izvjesena ispred opstine u Stocu it.itd.

Jesu li tuneli u Hercegovini samo hrvatski, jesu li putevi hrvatski, je li grad Stolac hrvatski grad ??? Hajde da i mi onda izjesimo zelene zastave sa polumjesecom nad svojim tunelima i putevima da i mi obiljezimo svoju teritoriju. Medjutim, to je ono sto bi oni htjeli a protiv cega se mi i borimo, ja ne prihvatam da Stolac bude hrvatski grad kao sto ne zelim da Vares bude iskljucivo bosnjacki grad. Ne zatvarajmo oci pred problemima i ne pretvarajmo se da je nenormalno ustvari normalno jer je u BiH.

Konstitutivan da ali ne i ekskluzivan na odredjenoj teritoriji. TA DVA POJMA SU NEBO I ZEMLJA
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

liberal wrote:
Jastreb35 wrote:
cek malo rs je entitet i tu se koristi srpska zastava...hercegovina nije entitet ali se sva sareni od HRVATSKIH sahovnica i kako onda ti objasnjavas recenicu "nebi ti trebale smetat". meni licno nesmetaju ali pitaj povratnike nehrvate dali njima smetaju.
kazes sahovnice se trebaju koristit u skladu sa zakonom (svadbe, zabave utakmice). znaci sad igra zrinjski ili neki drugi hrvaski klub i svi navijaci dodju sa sahovnicama a protivnicki sa srpskim 4c ili sa zelenom zastavom :? i to bi tebi treblo biti ok
koliko se sjecam srpski svat je ubijen na carsiji zato sto je nosio srpsku zastavu za vrijeme svadbe u staroj pravoslavnoj crkvi.
Zakon kolega, zakon. Ne mozemo mi zbog netrpeljivosti dusevno nestabilnih pojedinaca zabranjivati heraldicko nasljedje. Treba se boriti protiv zloupotrebe sahovnice kada se istu namece za sluzbeno obiljezje multietnickih administrativnih jedinica, ali ne mozes koristenje iste zabranjivati svatovima ili navijacima jer ima kriminogenih tipova kojim sahovnica smeta.
Prozor

Post by Prozor »

Ameri nisu prijatelji Srbima, zovnuli su Hareta i Milu i predlozili najgluplje prijedloge i vjerovatno rekli Haretu da sve prihvati znajuci da Mile nece. Sad su eto probali nije proslo i sad ce se cekat sa mjenjanjem stanja u BiH(citaj: do rjesavanja Kosova) zasta je glavni i jedini krivac Mile mada da bi izgladili kazu eto malo i Haretovo ime.

BiH ostane ista do rjesenja Kosova i onda se i ona moze bez tog problema rjesavat a opcija "rs za Kosovo" ne postoji vise.

Ameri igraju prljavo i krse pravila ali to rade ako ne za nas onda protiv Srba sto je opet pozitivno.(sa "Srba" naravno mislim na Srbiju i rs ne one sto zele BiH).
zzzzz

Post by zzzzz »

Evo iz Nezavisnih jos malo doljevanja ulja na vatru u vezi sa hrvatskim pitanjem u BiH, po autoru teksta Hrvati su zarobljenici Vasingtonskog sporazuma sto automatski zaci da su Srbi dobili slobodu u Dejtonskom.......dok su, po njemu, Bosnjaci vjerovatno najveci problem

http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=9948&meni=8
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Jastreb vam sve detaljno objasnjava vi ne kontate.
Slazem se s Marcom, mnogi ne razumiju BiH, a cesto puta oni koji se u nju najvise i zaklinju.
chuchumbamayumbe

Ma, bi rekao covjek da je kod nas haman sve med i mlijeko, eto nas, bicemo ko Svajcarska za koju godinu, sve ide naprijed, ovo, ono.
Kakva heraldicka obiljezja, zastave po Hercegovini su vecinom Hrvatske zastave, a ne one stilizovane zastave bosanskih Hrvata (bez onih dzidza iznad shahare).
Pjeva se Lijepa nasa na svakom hrvatskom skupu, himna druge drzave. Srbi pjevaju Boze pravde. Bosnjaci Jedna si jedina....
Ja se, iskreno, u Hercegovini osjecam ko krme u Teheranu, isto kao sto se mozda onaj Hercegovac osjeca, recimo, Bugojnu, ili Bosnjo u Banjaluci.
Da, Mostar je podijeljen grad, nikada nije bio podjeljeniji. Pitajte malo Mostarce, manite se linkova i novinskih izvjestaja, odite medju obican svijet.
Ne kazem ja da obican svijet to zeli, ali je to tako.
Narod je birao sadasnje politicare i birace ih opet. Jastrebe, o tome ne odlucujemo ni ti, ni ja, niti bilo ko sa ovog foruma. O tome odlucuje narod i dok se u narodu nesto ne promijeni, nema nama hajra ni naprijed.
Ove floskule o zajednickoj vojsci...pa zar neko zaista smatra da bi sutra, u slucaju belaja, zajednicki djelovali? Licno sam u kontaktu sa njima, poslovno, kompletna ta struktura i postavka izgleda nakaradno i vjestacki. Ja sam misljenja da treba skroz ukinuti vojsku nego da se ovako ofiramo ko zadnja bijeda. Jad od vojske, eto sta je nasa vojska.
Sva ove lijepe price tipa, samo da ode Dodik, samo da ode ovaj, onaj, sve to lijepo izgleda i zvuci, ali nema od toga nista. Ne mze niko nikome nista silom nametati i to je to. Najlakse bi bilo zaratiti, pa kom opanci, kom...ali nema od toga nista.
Cujemo se kasnije, odoh sada... :-)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

zzzzz wrote:Evo iz Nezavisnih jos malo doljevanja ulja na vatru u vezi sa hrvatskim pitanjem u BiH, po autoru teksta Hrvati su zarobljenici Vasingtonskog sporazuma sto automatski zaci da su Srbi dobili slobodu u Dejtonskom.......dok su, po njemu, Bosnjaci vjerovatno najveci problem

"Razbili su im Hercegovačku banku, pohapsili predsednike najveće političke partije, pokušavali ju razbiti i posvađati sa Zagrebom....."
Ako. Nisu igrali tavle nego su pokusali odrzati na snazi diskriminaciju nad Srbima i Bosnjacima, zaboravljajuci na Hrvate sjeverno od Mostara. Tadej ignorise cinjenicu da nisu Hercegovci konstitutivan narod nego da su to Hrvati.
Prozor

Post by Prozor »

Jastreb35 wrote:
zzzzz wrote:Evo iz Nezavisnih jos malo doljevanja ulja na vatru u vezi sa hrvatskim pitanjem u BiH, po autoru teksta Hrvati su zarobljenici Vasingtonskog sporazuma sto automatski zaci da su Srbi dobili slobodu u Dejtonskom.......dok su, po njemu, Bosnjaci vjerovatno najveci problem

"Razbili su im Hercegovačku banku, pohapsili predsednike najveće političke partije, pokušavali ju razbiti i posvađati sa Zagrebom....."
Ako. Nisu igrali tavle nego su pokusali odrzati na snazi diskriminaciju nad Srbima i Bosnjacima, zaboravljajuci na Hrvate sjeverno od Mostara. Tadej ignorise cinjenicu da nisu Hercegovci konstitutivan narod nego da su to Hrvati.
Najveci zlobnik Hrvata kroz sva vremena je Franjo Tudjman! Prije njega njih je bilo svukud u Bosni a narucito u Hercegovini i srednjoj Bosni, Bosnjaci su na njih gledali kao na najvece saveznike cak neki sanjali konfederaciju sa Hrvatskom. Taj Sranjo je sa Milosevicem u Karadjordjevu dogovrio protjerivanje Hrvata iz Krajine, Podrinja, istocne Hercegovine i cijele danasnje Republike Smrdske. A onda ih je okrenuo protiv Bosnjaka i izazvao mrznju koja nikada do tada kod Bosnjaka prema Hrvatima nije postojala i naveo ih na gnusni genocid sto su izvrsili nad Bosnjacima Hercegovine i srednje Bosne. Ali nije racunao na preokret situacije i kad su Bosnjaci udarili kontra-ofanzivu Hrvati su kolektivno pobjegli i nestali iz cijele srednje Bosne osim pokoje enklave i jos propatili u sjevernoj Hercegovini. I sad su zbijeni na zapadnu Hercegovinu i pokoju enklavu u srednjoj Bosni.

I sto je najgore oni i dalje vide neprijatelje u Bosnjacima i hoce podjelu BiH sa Srbima koji su punili logore hrvatskim zivljem cijelog rata i razorili njihovu maticu Hrvatsku. Tudjman bi trebao kod Hrvata biti sjecan kao najveci zlobnik tog naroda kroz sva vremena, cak ni Ante Pavelic im nije nanio toliko zla k´o on.

Da je Bogdo Stipe Mesic vodio Hrvatsku 90-ih.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

chuchumbamayumbe wrote:Ne mze niko nikome nista silom nametati i to je to. Najlakse bi bilo zaratiti, pa kom opanci, kom...ali nema od toga nista.
U pravu si, ne moze se nametati diskriminaciju nad nesrpskim zivljem koju se sprovodi u manjem entitetu. Ti pokusavas dokazati da je borba protiv diskriminacije nametanje, princip kojeg su rasisiti na americkom jugu koristili da bi pravdali nasilje koje su vrsili, a koje je Vasignton sankcionisao. Vasington je u tom slucaju "nametao", a ovi se kao branili od "nametanja". Mi imamo "konstitutivno" pravo da vjesamo crnce i palimo im crkve, nemojte nam vi iz Vasingtona nista nametati.

Ostatak tvog teksta je preslikan iz "Velikog prirucnika za male neprijatelje BiH", pogotovo ideja da se eliminise OS BiH.
chuchumbamayumbe

Jastreb35 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ne mze niko nikome nista silom nametati i to je to. Najlakse bi bilo zaratiti, pa kom opanci, kom...ali nema od toga nista.
U pravu si, ne moze se nametati diskriminaciju nad nesrpskim zivljem koju se sprovodi u manjem entitetu. Ti pokusavas dokazati da je borba protiv diskriminacije nametanje, princip kojeg su rasisiti na americkom jugu koristili da bi pravdali nasilje koje su vrsili, a koje je Vasignton sankcionisao. Vasington je u tom slucaju "nametao", a ovi se kao branili od "nametanja". Mi imamo "konstitutivno" pravo da vjesamo crnce i palimo im crkve, nemojte nam vi iz Vasingtona nista nametati.

Ostatak tvog teksta je preslikan iz "Velikog prirucnika za male neprijatelje BiH", pogotovo ideja da se eliminise OS BiH.
Ja govorim opcenito, ne samo za manji entitet i ne izvrci moje rijeci i ne izvlaci ih iz konteksta, molim te.
Ja nista ne pokusavam dokazati, kompletna situacija to dokazuje, a Ameikanci i jug mi nisu ni pali na pamet.
Nemoj porediti te dvije situacije jer ih nisam ni ja poredio.
A ova prica o prirucniku, mozes to okaciti macku o rep i pricati ovda sta ti drago, iznositi svoje teze i zakljucke, ali sam ja veci prijatelj Bosne od tebe i tebi slicnih.
A tu svoju demagogiju ostavi za ove koji te slusaju, klimaju glavom, govore jes, jes i zavaravaju se.
Tvoje su rijeci i teze u vecini slucajeva OK, ali ne uvijek i ne uvijek kada ti to mislis.
Post Reply