LOOK FOR MADDIE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shana_majka

Post by shana_majka »

amrino wrote:
shana_majka wrote:Zadnja vijest, da su malenu, roditelji otrovali slucajno.Vijest josh nije zvanicno potvrdjena.
Otrovali slucajno?! :shock:
Sta- slucajno joj misomora nasuli u hapu? :?

Kako god okrenes zao mi curice jedino...
Portugalski zakoni ne dozvoljavaju iznoshenje cinjenica u javnost prije podizanja optuznice,tako da detalji josh nisu poznati.
shana_majka

Post by shana_majka »

Amazonka27 wrote:
shana_majka wrote:Zadnja vijest, da su malenu, roditelji otrovali slucajno.Vijest josh nije zvanicno potvrdjena.
jah, kao predozirali je...ali zasto bi oni kao doktori to zataskavali...svako se moze predozirati ljekovima nemajerno, svako moze imati alergijske reakcije na ljekove...da se to desilo...kao sto kazu...to bi bio nesretan slucaj...a ne "slucajno" ubistvo...za koje su osumnjiceni...malo je to nekako sve upakovano
Malo vishe,,ali da ne bi dushu grijeshili...
black

Post by black »

chitam juche..angazovali su nekog poznatog advokata..
luciferino

Post by luciferino »

Amazonka27 wrote:
jah, kao predozirali je...ali zasto bi oni kao doktori to zataskavali...svako se moze predozirati ljekovima nemajerno, svako moze imati alergijske reakcije na ljekove...da se to desilo...kao sto kazu...to bi bio nesretan slucaj...a ne "slucajno" ubistvo...za koje su osumnjiceni...malo je to nekako sve upakovano
Sve su to spekulacije. Policija je pokušala nagovoriti majku da prizna kako je ubila dijete slučajno. Na nekim mjestima se opet tvrdi da je moguće da su i blizanci bili pod sedativima jer su prespavali i otmicu i čitavu frku koja je nastala kada je otkriveno da male nema. Čudno, zar ne?
Pitanje je čime su je predozirali? Sedativima? Šta bi se desilo kada bi se otkrilo da su djetetu davali sedative? To se već ne bi moglo nazvati nesretnim slučajem.

Ali najodvratnije od svega je čitava internacionalna drama koju su osmislili (ovo sve govorim pod uslovom da su oni ubice, jer jedan dio mene zaista ne želi vjerovati da su toliki monstrumi).

E ako imaju kosu (navodno imaju čuperke kose, a ne pojedinačne dlake), mogu otkriti da li je to kosa djevojčice, da li je to kosa žive ili mrtve osobe, da li su joj davane neke supstance. Mislim da će rezultati analize kose dati puno odgovora.
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Neide mi u glavu zasto bi uopste djetetu davali ikakvu medicinu za bilo sta ako nije bilo u to vrijeme bolesno :? :? Mozda da je uspavaju da bi na miru sa drustvom mogli u restoranu vecerati :? :? Ali zasto bi onda majka njena isla svaki pola sata da ih obilazi ako je svjesna da su pod dozom i spavaju cvrsto :? :? Neznam :?
Jadno djete :( :( :( Isto sam citala clanak da je poznata vidovljakinja uzela slucaj i rekla kao da ce djevojcica biti vracena,da otac ima dosta neprijatelja pa mu se tako svete.Pare nigdje nisu bile sponjinane sa strane roditelja(bar koliko sam upucena u situacijiu)dok ta vidovljakinja tvrdi da su trazene pare nakon 48 sati otmice,ali roditelji nisu htjeli da plate :? :? Pa ko koga J...E ovde :?
:( :( zalosno
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 17:33, edited 1 time in total.
Michun

Post by Michun »

Amazonka27 wrote:
Michun wrote:Jadno dijete...kad su je ostavili (odn. njih) tako male same u sobi. A jos je jadnija ako su joj to uradili roditelji. Strasno!
Mada ne razumijem taj fenomen oko potrage za kcerkom bogatasa turista a dnevno nestane hiljade djece :(
nebih se slozila s tobom, djete je djete, bilo ono bogato ili siromasno, i isto vrijede. Ovaj slucaj je specifican jer su oni doktori i sto su osumnjiceni za ubistvo djevojcice. Stvar je i ta sto imaju prijatelje iz raznih staleza drustva pa su svi dali max od sebe da se djevojcica nadze.
S cime se ne bi slozila sa mnom? Ja ne rekoh nigdje da neko dijete manje ili vise vrijedi, a to ni ne mislim. Moja konstatacija je bila da ne mi bas ne ulazi u glavu fenomen tolike potrage za jednom djevojcicom i to sto je cijeli svijet saznao za nju u roku od 24h, a neki dan britanac kaze da se u UK prijavi nestanak jednog djeteta svakih 5 sec. - ako sam dobro cula!!! Samo sam konstatovala, komentarisala, primjetila...ili kako vec hoces.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 17:31, edited 1 time in total.
tempora

Post by tempora »

Hljeba i igara. :x
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Amazonka27 wrote:e i ti ga pretjera sa tom vidovnjakinjom
Evo jaranice pa sama citaj
http://www.bild.t-online.de/BTO/news/20 ... larma.html
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 17:33, edited 1 time in total.
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Amazonka27 wrote:
Enka-Benka wrote:
Amazonka27 wrote:e i ti ga pretjera sa tom vidovnjakinjom
Evo jaranice pa sama citaj
http://www.bild.t-online.de/BTO/news/20 ... larma.html

ma nevjerujem vidovnjacima
Pa nevidim razlog sto se onda licno meni obracas :shock: ,ja veze sa njima nemam,prosto kazem sta je bio citat u clanku vezano za ovu temu na forumu
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 17:25, edited 1 time in total.
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Amazonka27 wrote:neozbiljan komentar na ozbiljnu temu
Neozbiljan po cemu??Zena je bila pozitvna pomoc policiji i prije nego je djevojcica nestala,pa su je uveli i u ovaj slucaj,Gdje je tu neozbiljnost kad je u pitanju zivot nevinog djeteta,sigurno su se i tamo drotovi sa njom posavjetovali iz ciste dosade?Koci malo prije nego sto pocnes pisati napamet.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Amazonka27 wrote::roll: hajd' kad si tako upucena, pokusaj nam doci do br. tel ili e-mail od te vidovnjakinje...pa da nadjemo karadjica i mladica ili gdje su svi oni ljudi koji su nestali 92-95...sto s etu vidovnjaci ne potrude...de ne mogu se raspravljati s tobom...jako si "dubokoumna".
Losi ti kontrargumenti,drzi se teme.Ja nisam zaduzena da trazim Karadzica, Mladica,nestale u ratu niti ovo djevojcicu,kontas?Citirala sam ti clanak koji se svodio na ovu temu,Pitam te sta je neozbiljno u mom komentaru?
Ako te sta oko vidovljaka interesuje idi sreco pa googlaj po nettu.
Last edited by Enka-Benka on 12/09/2007 23:09, edited 1 time in total.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Amazonka27 wrote:
Enka-Benka wrote:
Amazonka27 wrote::roll: hajd' kad si tako upucena, pokusaj nam doci do br. tel ili e-mail od te vidovnjakinje...pa da nadjemo karadjica i mladica ili gdje su svi oni ljudi koji su nestali 92-95...sto s etu vidovnjaci ne potrude...de ne mogu se raspravljati s tobom...jako si "dubokoumna".
Losi ti kontrargumenti,drzi se teme.Ja nisam zaduzena da trazim Karadzica, Mladica,nestale u rati niti ovo djevojcicu,kontas?Citirala sam ti clanak koji se svodio na ovu temu,Pitam te sta je neozbiljno u mom komentaru?
Ako te sta oko vidovljaka interesuje idi sreco pa goolaju po nettu.
djevojko, neda mi se objasnjavati...mislim da sam jasna bila. klik ignore
Ako ti sa ovim smatras svoj argument jasnim :-) ...za mene ok.
Enka-Benka

Post by Enka-Benka »

Sinoc na Norveskoj televizij prenose da su im uzeli kucu na pretres.
Roditelji vlastitom djetetu tako nesto uciniti,ako je istina nemam rijeci :( :(
neko3333

Post by neko3333 »

A Holandske novine opet kazu (izvor: francuski http://www.francesoir.fr/), da su joj dali preveliku dozu sredstava za smirenje (i spavanje) i da je od toga umrla. Cijelu slucaj su htjeli da prikazu kao otmicu jer njen tata trenutno hoce da predje na neku visu funkciju.
Inace su Kate oduzeli njen dnevnik u kojem je pisala kako je mrtva-umorna od svoje hyperaktivne kcerke i kako joj muz ne pomaze u odgoju troje histericne djece.
tempora

Post by tempora »

neko3333 wrote:A Holandske novine opet kazu (izvor: francuski http://www.francesoir.fr/), da su joj dali preveliku dozu sredstava za smirenje (i spavanje) i da je od toga umrla. Cijelu slucaj su htjeli da prikazu kao otmicu jer njen tata trenutno hoce da predje na neku visu funkciju.
Inace su Kate oduzeli njen dnevnik u kojem je pisala kako je mrtva-umorna od svoje hyperaktivne kcerke i kako joj muz ne pomaze u odgoju troje histericne djece.
Da i? Koje "cinjenice" ovdje pokazuju da su roditelji ubili to dijete?
neko3333

Post by neko3333 »

tempora wrote:
neko3333 wrote:A Holandske novine opet kazu (izvor: francuski http://www.francesoir.fr/), da su joj dali preveliku dozu sredstava za smirenje (i spavanje) i da je od toga umrla. Cijelu slucaj su htjeli da prikazu kao otmicu jer njen tata trenutno hoce da predje na neku visu funkciju.
Ma to se i ja pitam; cim se neko naljuti na dijete, odmah nije dobar roditelj i postaje potencijalni ubica djece; cijeli svijet je poludio ... :sad:
black

Post by black »

Madeleine umrla od predoziranja tabletama i bačena u more?!

Mala Maddie McCann, djevojčica koju je zadnjih mjesec i nešto dana praktično tražio čitav svijet, umrla je - zbog greške svojih roditelja - od posljedica predoziranja tabletama za spavanje, tvrdi francuski list „France Soir“.

Navedene novine tvrde kako za ovo imaju cvrste dokaze temeljene na analizi tekućine koja je pronađena u prtljažniku roditelja nestale curice.

Slično francuskome listu, i londonski „Mirror“ očekuje kako će nadležni sud u Portugalu uskoro, tj. nakon analize uzorka tekućine o kojoj francuski novinar piše, podići optužnicu protiv bračnog para McCann zbog ubojstva iz nehaja.

Dvoje engleskih liječnika su, prema špekulacijama medija, za vrijeme odmora u Portugalu svojoj djevojčici dali sredstvo za spavanje, kako bi na miru mogli otići na večeru.

Međutim, količina tableta za uspavljivanje očito je bila kobna za Madeleine.

Gerry McCann i njegova supruga Kate odbijaju svaku pomisao na takav čin, navodeći kako cijela priča ima previše rupa u sebi, a zvuči u najmanju ruku kao neslana šala, izjavio je McCann za "The Sun".

Indikativno je, međutim, pišu novine da Kate za vrijeme saslušanja kod portugalske policije nije odgovorila na čak 40 pitanja.

''Daily Mail ''piše kako portugalska policija sumnja da je djevojčica bačena u more u torbi punoj stijena.

Nakon što je bračni par u Portugalu službeno proglašen osumnjičenim, vratili su se u Englesku, gdje čekaju slijedeći potez nadležnih vlasti u Lisabonu.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

nista jos nije potvrdjeno :roll:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

tempora wrote:
portugalska policija je krivicu svalila na roditelje, jer zele sto prije okoncati slucaj i jer zbog njihovog javasluka ne moze biti rijesen. Spanjolsku policiju su informirali tek nakon 3 sata i nije bilo nikakve analize tragova u prvim satima nakon otmice. Nijedan dokaz protiv roditelja ne pije vode.
Post Reply