Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Duhovni Vođa wrote:ali hoce li mi se promijeniti broj na kartici? hoce sigurno.... i exp date.... sad ne kontam kako da to promijenim... to je meni problem, jer sve kontam da ce mi opet traziti onaj validation code
Updateuješ paypal račun sa novim podacima, kartica je ista samo ima novi rok važenja.
Haris033 wrote:Imam staru debitnu karticu "HVB Central profit banke" (sadasnja "UniCredit Bank") i interesuje me da li moram promijeniti karticu da bi se registrovao na "PayPal", posto mi sadasnja kartica vrijedi do 01.12.2008.godine.
Zanima me mogu li uopce placati sa svojom postojecom "HVB" karticom i sta se podrazumjeva pod ovim brojevima (3 digit number) jer na drugoj strani moje kartice ima više brojeva....
Hvala!!!!
Možeš dok god ti vrijedi (do kraja 11 mjeseca jel).
To je cvv2 kod, 3 zadnja broja.
Haris033 wrote:Imam staru debitnu karticu "HVB Central profit banke" (sadasnja "UniCredit Bank") i interesuje me da li moram promijeniti karticu da bi se registrovao na "PayPal", posto mi sadasnja kartica vrijedi do 01.12.2008.godine.
Zanima me mogu li uopce placati sa svojom postojecom "HVB" karticom i sta se podrazumjeva pod ovim brojevima (3 digit number) jer na drugoj strani moje kartice ima više brojeva....
Hvala!!!!
Možeš dok god ti vrijedi (do kraja 11 mjeseca jel).
To je cvv2 kod, 3 zadnja broja. [/quote]
Hvala!!!
Registrovao sam se.
Pretpostavljam da je to TO!!! Da sada mogu narucivati preko "Ebay-a"???
Da li i ja trebam dobiti kod o kojem se prica u clanku ispod???
Za registraciju je najbolje otići na eBay.co.uk (Velika Britanija) jer vas tamo ne traže nikakve potvrde, niti brojeve kartica. Ako se registrirate na eBay.de, morat ćete čekati pismenu potvrdu na vašu kućnu adresu i mislim da se mora ostaviti broj kreditne ili Visa kartice.
Kad se registrirate, možete kupovati preko bilo kojeg eBay site-a.
Druga stvar, da si olakšate plaćanje je PayPal. Do nedavno nije bio podržan u Hrvatskoj, ali moglo ga se koristiti uz malo snalažljivosti. Za sad ga možete koristiti samo kao sredstvo plaćanja, ali ne i kao sredstvo primanja novaca.
Za registraciju otiđite na paypal.com i registrirate se. Kod registracije ćete morati napraviti verifikaciju računa, tj. možete odabrati da vam novce uzimaju preko American Express kartice ili preko Visa Electron kartice. Trenutno jedina Hrvatska Visa Electron koja radi za PayPal je ona od PBZ-a. Verifikacija se vrši tako da vam PayPal uzme $1,95 sa vašeg računa (koje kod prve kupnje dobijete nazad), a vi ćete vidjet na svom Amex ili VISA računu pod tom stavkom jedan broj koji morate upisati na PayPalu da potvrdite da je to vaš račun koji ste im ostavili. PayPal je za korisnike koji šalju novac besplatan, tj ne uzimaju proviziju onome koji šalje već onome koji prima novac.
Ako pak nemate Amex ili PBZ Visa karticu za PayPal, dovoljan vam je i bilo koji devizni račun iz bilo koje naše banke koja podržava slanje i primanje novca za inozemstvo sa SWIFT i IBAN kodom. Takav transfer će vas doći od 40kn u PZB-u do 200kn ako imate devizni u ZABI. Kad plaćate tako preko banke, postoji i mogućnost da će vam uzeti i trošak ino banke, koji je u rangu 2-5 Eura.
Sad kad imate sve gore navedeno sređeno, možete početi kupovati na eBayu.
Sam princip je jednostavan. Imate mali milion prodavača, na vama je da se odlučite od kojega ćete kupovati. Jedina bitna stavka ovdje je da prodavač šalje robu u Hrvatsku (ako ne piše, pitajte ga), i kakav mu je feedback rezultat. Feedback je broj transakcija, pozitivnih i negativnih koji kupci mogu ostaviti. Pročitajte kako su kupci zadovoljni prije stavljanja ponude na aukciju tog prodavača. Ako vam se sve čini ok, kupite od njega.
Aukcije mogu trajati 1, 3, 5, 7 i 10 dana, zavisi od prodavača, a početne cijene se mogu kretati već od 1,00 Euro. Možda ćete kao i ja zagristi za nešto što npr. 12 sati prije kraja aukcije ima cijenu par Eura (a prava cijena bi bila 100-ak Eura), pa se iznenadite kako se ta cijena penje u zadnjih sat vremena aukcije). A opet, možete bit i jedini koji će staviti ponudu na aukciji, kao što sam ja kupio novu ručicu mjenjača za 1 Euro, a prava cijena je nekih 30-ak Eura.
Uz aukcije, prodavači imaju i mogućnost kupnje robe odmah. Tada se ne natječete s drugima, već normalno kupite robu odmah po cijeni koju su oni postavili.
Kada i ako ste osvojili aukciju, prodavač vam šalje upute kako platiti. Neki podržavaju samo PayPal, neki samo preko banke, a neki oboje. Kad platite, on je obvezan u roku par dana robu poslati na adresu koju ste mu dali. Plaćanje preko PayPal-a je trenutno, a preko banke novac putuje od 3-7 radnih dana do prodavača.
Točno vrijeme koje treba da vam roba stigne je svaki put drukčija, kao i carina koju možete platiti. Obično se čeka oko 5-10 radnih dana ako kupujete iz Njemačke, SAD-a ili Velike Britanije.
Što se tiče naše carine, platit ćete ovisno o trenutnom raspoloženju carinika kod nas. Npr. za stražnja svijetla, stražnje krilo, prednju masku nisam platio niti kune carine, makar je sva ta roba došla u kutijama pola na pola metra. A za daljinsko zaključavanje, koje je u kutiji 30x10x5 cm sam prvi put platio, 89 kn, drugi put 112 kn, treći put ništa, a četvrti put 52 kn. Prednje farove sam platio 370 kn carine i PDV-a. U pravilu manje stvari niti ne otvaraju niti carine (npr. maska za mobitel, lampice za farove, itd...), mislim na one podložene koverte (sa onim zračnim mjehurićima).
Kad ste robu primili i uvjerili se da je sve ok s njom, prodavaču ostavite feedback, ako je sve u redu pozitivan sa nekim konentarom da li ste zadovoljni sa svim ili s čim niste, ako je feedback negativan. U pravilu se prije ostavljanja negativnog feedbacka pokušate obratit prodavaču ako niste zadovoljni s nečim.
Amazonka27 wrote:ljudi help hocu da kupim cizme Ovake
nemam karticu...koju da izvadim i koliko ce me kostati carina...i koji je ovo broj po naskem...
ja sam izvadio u unicreditu debitnu karticu visa electron i ona radi, znaci ako ces u unicredit otvoris racun i trazis karticu (besplatna je) samo obavezno naglasi da hoces visu electron jer ako ti izdaju maestro (kao meni prvi put) mozes je okaciti macku o rep sto se tice placanja preko interneta.
eh ja, kartica se ceka oko mjesec, navodno rajfajzen puno brze da karticu jer jedini radi kartice ovdje (navodno opet), svi drugi (navodno treci put) rade kartice u okolnim zemljama
Amazonka27 wrote:ljudi help hocu da kupim cizme Ovake
nemam karticu...koju da izvadim i koliko ce me kostati carina...i koji je ovo broj po naskem...
Vidio ja danas na jednoj curi ovakve i znam da ce i sutra proci u isto vrijeme,meni poznatim putem ,skinucu s nje za 30 KM!MoRel'?! (da se ne peglas sa paypal-om)
Amazonka27 wrote:ooooooj....ovo je bila ljubav na prvi pogled...dacu ti 50...samo ako bude pravi broj..otimaj, skidaj..kindapuj i nju zajedno sa cizmama
ova 9 bi mi odgovarala
Sad ozbiljno,fakat sam danas vidio pravo slicne cizme kod jedne djevojke,pa da se mozda malo "zadash" po gradu u potragu,mozda se nadje sta jeftino.I povlacim se sa teme,dosta je mog off-a!
sta mislite da li visa electron komercijalne banke AB...radi i na paypal-u?
...jer mi treba cudo,jer je kombanka iz srbije,a za njih jos ne pruza usluge paypal
edit:mislim da ipak postoji paypal sada i za serbiju
Ne znam odakle da pocnem Ugledao sam finu skijasku jaknu na amazon.com i htio bih je kupiti,ali ne znam kako da to sve obavim i pomalo me strah svega toga,pa bi dobro bilo kad bi neko podijelio svoje iskustvo sa kupovinom na amazon.com.Da li se trebam prijaviti na paypal pa preko njih da kupim ili moze direktno na amazon sa svojom karticom ?Znaci da li je iko kupovao na amazon-u i da li je bilo problema?Da li je stiglo naruceno i sve moguce druge kombinacije koje vam padaju na pamet,a da meni nisu .Hvala unaprijed.
RFB debitna kartica... radi primanje novca preko paypala... dakle, 5 USD mi je uredno leglo na elektronski racun debitne kartice, a primljen je iznos preko paypal-a. to je bilo prije nekih mjesec dana. pozz
visocicaguy wrote:RFB debitna kartica... radi primanje novca preko paypala... dakle, 5 USD mi je uredno leglo na elektronski racun debitne kartice, a primljen je iznos preko paypal-a. to je bilo prije nekih mjesec dana. pozz
ooo, nije valjda jel mislis na visa elecron debitnu karticu?
visocicaguy wrote:RFB debitna kartica... radi primanje novca preko paypala... dakle, 5 USD mi je uredno leglo na elektronski racun debitne kartice, a primljen je iznos preko paypal-a. to je bilo prije nekih mjesec dana. pozz
Da, ovo mogu potvrditi, jer mi je 1.95 dolara koje paypal skine dok se ne verifikuje kartica uredno leglo na racun poslije verifikacije.
ja sam dobio tu debitnu (visa electron), prvi dan kad sam je dobio izbrisao se zadnji broj od kartice (ona dodatna tri broja sto imaju nakon racuna) sreca pa sam zapamtio sve brojeve, inace bi morao reklamirat karticu prvi dan
Da, ovo mogu potvrditi, jer mi je 1.95 dolara koje paypal skine dok se ne verifikuje kartica uredno leglo na racun poslije verifikacije.
Pa to je onda jedna vrlo lijepa vijest A reci mi koju vrstu racuna imas otvorenu na paypal-u osnovni, premier...?
pa to 1.95 je moglo i prije 6 mjeseci kad sam prijavljivao ja svoju karticu na osnovnom acc
ali ne mozes primiti ako neko od tebe kupuje bar nije kad sam zadnji put koristio uslugu
doduse davno je bilo prije nekih mjesec -2
Zna li iko ista u vezi ove kupovine na amazon.com???Ovdje se na 9 stranica samo pise o famoznom CVC broju Raiffaizen banke,a niko nista konkretno,recimo na kojoj stranici se moze nesto kupiti,a da nema zavala i da sve stigne na adresu bez problema itd...
Ljudi kad mi nitko nece odgovorit na teme da probam ovdje
Koja banka ima najbolje internet bankarstvo trenutno imam JES Paket znate gdje vec...i placam 6 km za nista prakticki...
Anyway zanima me koja banka nudi internet bankarstvo sa svim onim detaljima tko je napravio transakciju,puni opis...
Planirao sam preci na HYPO ali jos nisam jer neznam kakvo im je internet bankarstvo
kone wrote:Zna li iko ista u vezi ove kupovine na amazon.com???Ovdje se na 9 stranica samo pise o famoznom CVC broju Raiffaizen banke,a niko nista konkretno,recimo na kojoj stranici se moze nesto kupiti,a da nema zavala i da sve stigne na adresu bez problema itd...
Koliko ja znam sa amazon-a mi bosanci samo mozemo knjige kupovat i da one dolaze uglavnom bez problema...
Elektroniku ne salju vamo
Ebay-vecina ljudi ne salje vamo iako pise famozno "Worldwide" najvise vamo salju oni tako iz azije....