Izgubljeno - nadjeno
Moderator: anex
- *miara*
#201 Re: Izgubljeno - nadjeno
vidjen mali mjesanac rotvajlera. djeca se sa njim igraju ko da je drvena lutka, a ne zivo bice.
edit: mali je jos uvijek tu. sad se fino bezbrizno igra, djeca ga maze, mame govore djeci:"vidi sto je sladak", ali svi znamo da ce za 4-5 mjeseci to isto ponasanje (trcanje za sopstvenim repom, skakanje za golubovima i vranama) biti smatrano opasnim od strane nasih vrlih humanista/biheviorista pasa. pa eto, ako neko nekog zna ko voli takvu rasu, a nema para, recite mu da ima jedan bebac od oko 3 mjeseca starosti besplatno.
druga stvar, vidjela sam i dva mala psa kako lutaju bez ogrlice i bez vlasnika. prvog je mazila neka djevojka i pita ljude sto su sjedili u blizini je li njihov. od njih 20 niko se nije javio.
jos jedan slican cuko bez ogrlice i bez vlasnika vidjen u drugom dijelu grada. imao je pruce i lisce u krznu, znaci vec duze vrijeme luta. obojica izgledaju ovako http://www.thriftyfun.com/images/articl ... 81x300.jpg samo sto je ovaj drugi bijel.
ako znate pravog vlasnika ili ljude sto vole ovavke male pse, javite mi se. reci cu vam lokaciju i pomoci cu vam da ih nadjete.
edit: mali je jos uvijek tu. sad se fino bezbrizno igra, djeca ga maze, mame govore djeci:"vidi sto je sladak", ali svi znamo da ce za 4-5 mjeseci to isto ponasanje (trcanje za sopstvenim repom, skakanje za golubovima i vranama) biti smatrano opasnim od strane nasih vrlih humanista/biheviorista pasa. pa eto, ako neko nekog zna ko voli takvu rasu, a nema para, recite mu da ima jedan bebac od oko 3 mjeseca starosti besplatno.
druga stvar, vidjela sam i dva mala psa kako lutaju bez ogrlice i bez vlasnika. prvog je mazila neka djevojka i pita ljude sto su sjedili u blizini je li njihov. od njih 20 niko se nije javio.
jos jedan slican cuko bez ogrlice i bez vlasnika vidjen u drugom dijelu grada. imao je pruce i lisce u krznu, znaci vec duze vrijeme luta. obojica izgledaju ovako http://www.thriftyfun.com/images/articl ... 81x300.jpg samo sto je ovaj drugi bijel.
ako znate pravog vlasnika ili ljude sto vole ovavke male pse, javite mi se. reci cu vam lokaciju i pomoci cu vam da ih nadjete.
-
miroslav76
#202 Re: Izgubljeno - nadjeno
Danas na Ilidji vidjela sam napustenu kujicu-mjesanac,izuzrtno lijepa,ima tragove okovratnika...izbezumljeno je trcala na sve strane i prilazila ljudima...Bila sam spremna da je uzmem,ali nista pri ruci nisam imala.Zvala sam par ljubitelja zivotinja da mi pomognu tj.dodju da je prebacimo kod mene,ali nazalost niko nije mogao.Vratila sam se kuci po povodac,ali je nisam pronasla.Pronasla sam psa od prije dva mjeseca prelomljene zadnje noge/muzjak,veliki,crni/i nahranila ga...I dok je jeo konzervu prvi prolaznik ga je otjerao,a on preplasen,u bjegu,oslonio se na tu nogu prelomljenu,posrnuo i pao...Obracunala sam se sa matorom barabom,a psa stigla i ponovo nahranila..Od sada cu u tasni nositi kamenje!!!!!!
- travar
#203 Re: Izgubljeno - nadjeno
Na krovu Unicredit banke (mislim da je ta banka) na Pofalićima se nalazi, koliko sam pod uličnom rasvjetom mogao vidjeti, bijeli pas, ne pitajte me za rasu, kao što rekoh mrak a on gore na krovu.
Ne znam kako je dospio gore ali sve radnje su bile zatvorene, tako da i da sam htjeo otići po njega nisam mogao.
Pa eto, ako je neko u blizini neka pogleda sutra.
Ne znam kako je dospio gore ali sve radnje su bile zatvorene, tako da i da sam htjeo otići po njega nisam mogao.
-
A71
#204 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ako sam Vas dobro shvatila, Vi bi ste poveli tog psa da mu na neki način pomognete da se našao neko sa autom u blizini? Ili je u pitanju samo uzica? Ako je problem auto možda Vam pomogne informacija- meni često treba da prevezem psa, i svaki put su izuzetno bili susretljivi 1521 TAXI.Za svaku sigurnost uvijek prvo upitam hoće li me primiti sa psom i na moju radost nikada me još nisu odbili http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... b7955fb875#miroslav76 wrote:Danas na Ilidji vidjela sam napustenu kujicu-mjesanac,izuzrtno lijepa,ima tragove okovratnika...izbezumljeno je trcala na sve strane i prilazila ljudima...Bila sam spremna da je uzmem,ali nista pri ruci nisam imala.Zvala sam par ljubitelja zivotinja da mi pomognu tj.dodju da je prebacimo kod mene,ali nazalost niko nije mogao.Vratila sam se kuci po povodac,ali je nisam pronasla.Pronasla sam psa od prije dva mjeseca prelomljene zadnje noge/muzjak,veliki,crni/i nahranila ga...I dok je jeo konzervu prvi prolaznik ga je otjerao,a on preplasen,u bjegu,oslonio se na tu nogu prelomljenu,posrnuo i pao...Obracunala sam se sa matorom barabom,a psa stigla i ponovo nahranila..Od sada cu u tasni nositi kamenje!!!!!!
-
Mee
#205 Re: Izgubljeno - nadjeno
postavi full link, ne otvara se ovaj...
-
A71
#206 Re: Izgubljeno - nadjeno
Što je sada sa tim psom? Da li ga je još tko vidio? Stvarno je tužno što toliko dugo hoda sa slomljenom šapom, mora da ga jako boli. Mogla bih odvojiti novac za operaciju,ako bi još neko htio da učestvuje za plaćanje pansiona.Kada ozdravi, čak i ako mu se ne uspije pronaći udomitelj bit će mu lakše da se snalazi na ulici. Nadam se da će se neko ponuditi da mu pomognemo.A71 wrote:Pronasla sam psa od prije dva mjeseca prelomljene zadnje noge/muzjak,veliki,crni/i nahranila ga...I dok je jeo konzervu prvi prolaznik ga je otjerao,a on preplasen,u bjegu,oslonio se na tu nogu prelomljenu,posrnuo i pao...Obracunala sam se sa matorom barabom,a psa stigla i ponovo nahranila..Od sada cu u tasni nositi kamenje!!!!!!
Kontakt:[email protected]
-
ajsela
#207 Re: Izgubljeno - nadjeno
travar wrote:Na krovu Unicredit banke (mislim da je ta banka) na Pofalićima se nalazi, koliko sam pod uličnom rasvjetom mogao vidjeti, bijeli pas, ne pitajte me za rasu, kao što rekoh mrak a on gore na krovu.![]()
I ja sam tog psa vidjela prije par dana, penjao se prednjim sapicama na ogradu na krovu i lajao. Cula sam od jedne gospodje koja zivi u zgradi pored da je taj pas stalno gore, ne zna ciji je ali neko ga je doveo gore i cuva ga stalno gore, uvijek je zatvoren gore.
-
miroslav76
#208 Re: Izgubljeno - nadjeno
Da, htjela sam tu kujicu povesti sebi,jer bilo je strasno gledati je kako je trcala na sve strane,prepadnuta,izgladnjela,lijetala je za ljudima...Prisla sam joj i kada sam je pomazila,legla je na zemlju ponizno i ubola nosic u zemlju...Bilo je strasno to za vidjeti.kada sam se odmicala,skakala je po meni i cvilila,htjela je da je uzmem!!!!!!.Niko mi nije mogao pomoci,odnosno doci sa autom da je prevezemo do mog stana.Poslije dva sata nisam je nasla tamo.Drugi crni pas, koga poznajem od ranije sa prelomljenom nogom ,sada je istraumiran i mislim da se nebi mogao uhvatiti,i ako je doletio meni cim sam istresala kozervu,izmucen je od gladi.Prije dva mjeseca kada sam ga vidjela njegova kompletna noga je bila smrskana....eto sada je vuce.Strasno!!!! Ja ne zivim na Ilidji,ponekad prodjem i nemam ideju kako se organizovati da se uhvati i smjesti na lijecenje...ako neko nesto smisli neka mi se javi da to odradimo zajedno.Hvala A71
-
A71
#209 Re: Izgubljeno - nadjeno
miroslav76 wrote:Da, htjela sam tu kujicu povesti sebi,jer bilo je strasno gledati je kako je trcala na sve strane,prepadnuta,izgladnjela,lijetala je za ljudima...Prisla sam joj i kada sam je pomazila,legla je na zemlju ponizno i ubola nosic u zemlju...Bilo je strasno to za vidjeti.kada sam se odmicala,skakala je po meni i cvilila,htjela je da je uzmem!!!!!!.Niko mi nije mogao pomoci,odnosno doci sa autom da je prevezemo do mog stana.Poslije dva sata nisam je nasla tamo.Drugi crni pas, koga poznajem od ranije sa prelomljenom nogom ,sada je istraumiran i mislim da se nebi mogao uhvatiti,i ako je doletio meni cim sam istresala kozervu,izmucen je od gladi.Prije dva mjeseca kada sam ga vidjela njegova kompletna noga je bila smrskana....eto sada je vuce.Strasno!!!! Ja ne zivim na Ilidji,ponekad prodjem i nemam ideju kako se organizovati da se uhvati i smjesti na lijecenje...ako neko nesto smisli neka mi se javi da to odradimo zajedno.Hvala A71
Eto, taj pas mi nikako ne da mira. Stalno mi je pred očima slika kako vuče tu nogu po zemlji i kako se povreda sve više pogoršava. Jeza me hvata. Možda sam dosadna, ali postoji li mogućnost da neko ko pročita ovaj post(i da ima auto), a ugleda tog psa i uspije ga namamiti sa hranom odmah ode do Andreja Krasnog u Vetlife ili kod drugog vet. kome vjeruje.Bitno je da se ta noga odmah operiše a ja SIGURNO 1000% PLAĆAM OPERACIJU!!.Za dalje bi se sigurno nešto moglo smisliti, zar ne? Njegova situacija mi se nekako čini najgorom. Kada je pas čitav, još se nekako i može snaći za hranu. A ovaj jadnik ni to ne može.Teška povreda+glad=polagana i teška smrt! Ako se potrudimo uvjerena sam da to možemo promijeniti. Hvala unaprijed svima koji pomognu.
Kontakt:[email protected] ili 062/94 32 32
-
A71
#210 Re: Izgubljeno - nadjeno
Izvinjavam se osobi koja uređuje postove zbog nespretnosti,početnik sam pa mi baš i ne ide.
- Amazonka27
-
jaca78
#212 Re: Izgubljeno - nadjeno
Na Stupu pronadjen malterezer, star oko godinu dana, cipovan. Trazi se stari ili novi vlasnik. Informacije na 061-488-955 Alma
A na Grbavici pronadjen crni pekinezer, star oko pet godina, na sebi ima crni prsnik. Trazi se novi ili stari vlasnik
A na Grbavici pronadjen crni pekinezer, star oko pet godina, na sebi ima crni prsnik. Trazi se novi ili stari vlasnik
-
jaca78
#213 Re: Izgubljeno - nadjeno
pekinezer sretno udomljen
-
csejla
#214 Re: Izgubljeno - nadjeno
jaca78 wrote:pekinezer sretno udomljen
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#215 Re: Izgubljeno - nadjeno
femme wrote:Cao svima
Jucer ujutro je moja cicka kao i obicno izasla iz kuce (to inace radi uvijek je vani, obavi sta treba i vrati se) ali jos nikad se nije vratila. Prije 10 dana sam je vodila na kastraciju, sve je proslo super, oporavila se i sad je nema.![]()
Evo i slike, pa molim vas sve ako je neko negdje slucajno vidi da mi javi.
- jedna tamo
#216 Re: Izgubljeno - nadjeno
i meni se isto desilo prije par godina...moj mačak je bio 7 godina kod nas i samo jedan dan otišao i nije se vratio.....anjusha wrote:femme wrote:Cao svima
Jucer ujutro je moja cicka kao i obicno izasla iz kuce (to inace radi uvijek je vani, obavi sta treba i vrati se) ali jos nikad se nije vratila. Prije 10 dana sam je vodila na kastraciju, sve je proslo super, oporavila se i sad je nema.![]()
niko ga nije više vidio a svi su ga znali...žao mi je ali možda se tvoj vrati....
- Karabaja
#217 Re: Izgubljeno - nadjeno
Senada, imaš dobre noge, trebala bi to čuvat 
-
Nini_86
#218 Re: Izgubljeno - nadjeno
U kojem dijelu grada??? I ja sam prolazila kroz taj uzas..ali sam je na kraju nasla. Iskreno se nadam da ces i ti. SRETNO!!!!anjusha wrote:femme wrote:Cao svima
- femme
#219 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ja se nadam da ce se vratiti, ona je jednom prosle godine otisla i nije je bio 3 dana, ali se vratila.
Pa nestala je u Starom Gradu.....
Gdje se inace kretala: Vjecnica - pivara - Avdage Sahinagica, nekad je znala odsetati i do carsije....
Eto nadam se da cu se ja opet druziti sa mojom cickom
Pa nestala je u Starom Gradu.....
Gdje se inace kretala: Vjecnica - pivara - Avdage Sahinagica, nekad je znala odsetati i do carsije....
Eto nadam se da cu se ja opet druziti sa mojom cickom
-
jaca78
#220 Re: Izgubljeno - nadjeno
joj, pa to nije ni malo sigurna lokacija za setnju mace. sretno, zelim i da opet budete skupa
- femme
#221 Re: Izgubljeno - nadjeno
Ah znam sve, al sta cu ona je naucila da izlazi i ja je ne mogu vezati..... Ne znam eto nadam se da ce se uskoro pojaviti 
-
Nini_86
#222 Re: Izgubljeno - nadjeno
moje nije bilo 5 dana, nije ni izlazila prije (ja je kreten izvela vani da vidi malo travu a nisam stavila povodac nit ista, ona se toliko prepala da je pobjegla, a ja je nisam uspjela stici) a imala je samo 3 mjeseca pa se snasla
ostani optimisticna.. ja drzim fige 
- femme
#223 Re: Izgubljeno - nadjeno
Hahahahahha hvala ti puno, eto ostajem optimisticna.... kas se mala maci od 3 mjeseca vratila, vratit ce se i moja od 3 godine 
- femme
#224 Re: Izgubljeno - nadjeno
Cicke vise nema, auto je zgazilo

-
alextz
#225 Re: Izgubljeno - nadjeno
aaaaaaaaaaaaa neeeeeeeeee