Svirke...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

sutra bi trebalo da bude dobro u FIS-u,SKROZ je dobar skroz a i Laka bi trebao predstaviti svoj album.ne znam sa kim on svira,vjerovatno ima neki band koji će ga pratiti

ako ima pokoja informacija do koncerta nek se nabaci
Tesssa

Post by Tesssa »

U koliko pocinju ovi koncerti u Fisu? :?
zemljotres

Post by zemljotres »

do 20h do 23h
johnnykola

Post by johnnykola »

u lakinom bendu sviraju
bubnjar i gitarist knock out-a.
tu su jos i klavijature te bass.
sestra mu pjeva back vokale.
fenomenalni su bili u domu mladih.
nema razloga da ne budu i u fis-u.
nove beton pjesmice:
besplatno i grub.
i ostale (kako nove tako i stare) su odlicne.
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

johnnykola wrote:u lakinom bendu sviraju
bubnjar i gitarist knock out-a.
tu su jos i klavijature te bass.
sestra mu pjeva back vokale.
fenomenalni su bili u domu mladih.
nema razloga da ne budu i u fis-u.
nove beton pjesmice:
besplatno i grub.
i ostale (kako nove tako i stare) su odlicne.
ovo gore napisano me naloži još više za koncert večerašnji

nešto mi ovo rano od 20.00h da počinje,jeli to tako fakat šta mislite??

nadam se da je SKROZ u formi,gledao sam ih nekoliko puta i mogu hladno izjaviti da trenutno nema boljeg rock-alter band-a na ex yu prostoru
zemljotres

Post by zemljotres »

Ma nece prije 21h, nego da se moze smirom narucit' piva i pronac' idealno mjesto.... jer kad krene, dabogda da dodjes do pive...
Hendrix

Post by Hendrix »

E sinoć Protest bi pravo dobar , iznenađenje :D , gitaru i bubanj svirali momci iz Erogenih zona , znam da se bubnjar Edo zove i onaj debeli što gitaru svira.Odličan zvuk ali po meni premalo raje , moglo je vala još ljudi bit pa nije valjda tolili problem 5KM za kartu dat.
Najveći fazon je bio , cugamo mi , zajebancija , kad ona budala na mikrofon nešto za Merlina sere , mi se raspukli od smijeha kad se okrenemo Merlin stoij metar od nas sa ženom :lol: i gleda lafo koncert proučava nešto :lol:
Deni-x

Post by Deni-x »

Image

Sta je ovo 20og pise jos i MUZE na fisfest.ba vidim...je li ovo neko dodao ili... posto na plakatima nisam nigdje vidio? Ko su ovi i ko koga muuzzeee ovdje ;)?
noviprimitivac

Post by noviprimitivac »

mislim da je večeras karta cener ali trebalo bi da vrijedi svakog feninga.

za Muze i ko koga muze :D nikad čuo

jednom je Protest svirao na Ilidži na pozornici i u po frke Dado spucan priča gluposti,poče govoriti jebem vam majku ovo,ono kad drot u po frke reče "kome on jebe ovo majku??vidi ove raje ona mu još plješće i vrišti :D " ako mu se gore popenjem slomit ću ga ko p....
sumiko

Post by sumiko »

Hendrix wrote:E sinoć Protest bi pravo dobar , iznenađenje :D , gitaru i bubanj svirali momci iz Erogenih zona , znam da se bubnjar Edo zove i onaj debeli što gitaru svira.Odličan zvuk ali po meni premalo raje , moglo je vala još ljudi bit pa nije valjda tolili problem 5KM za kartu dat.
Najveći fazon je bio , cugamo mi , zajebancija , kad ona budala na mikrofon nešto za Merlina sere , mi se raspukli od smijeha kad se okrenemo Merlin stoij metar od nas sa ženom :lol: i gleda lafo koncert proučava nešto :lol:
:lol: :lol: :lol:

I ja sam se praaavo prijatno sinoc iznenadila, odlican bi Protest!!!
:thumbup:
Ustimani k'o da sviraju svaki dan, a energija je prstala na sve strane!!
Bas su vrhunski sinoc odradili svirku!!

Edo bubnjar je i prije svirao u Protestu, davno je on presao iz E. Zona, a Ame guitar je valjda sad s njima odnedavno. Basista lud k'o uvijek, k'o Flea iz Peppersa.. A Damir prica za sebe, frontmen za 10 :thumbup:

A to sto je bilo malo ljudi, nisi bio na Don Guidu da vidis sta je malo ljudi
:shock:
Suti, Protest je odlicno pros'o :roll:

Hebem ti drzavu i strukturu ljudi u istoj :x :x :x
zemljotres

#211 Ukoliko karte za FIS FEST 2.007 naručite putem email adrese

Post by zemljotres »

noviprimitivac wrote:mislim da je večeras karta cener ali trebalo bi da vrijedi svakog feninga.
Ukoliko karte za FIS FEST 2.007
naručite putem email adrese [email protected]
ostvarujete popust od 20% na cijenu karata.
Deni-x

Post by Deni-x »

sumiko wrote:
Hendrix wrote:E sinoć Protest bi pravo dobar , iznenađenje :D , gitaru i bubanj svirali momci iz Erogenih zona , znam da se bubnjar Edo zove i onaj debeli što gitaru svira.Odličan zvuk ali po meni premalo raje , moglo je vala još ljudi bit pa nije valjda tolili problem 5KM za kartu dat.

Edo bubnjar je i prije svirao u Protestu, davno je on presao iz E. Zona, a Ame guitar je valjda sad s njima odnedavno. Basista lud k'o uvijek, k'o Flea iz Peppersa.. A Damir prica za sebe, frontmen za 10 :thumbup:

hahahaha steta sto nisam sinoc mogao doci, ali damir je looddddd, a slusao sam ih jednomu toj postavi i mislim da je i on dosta ispuhao za razliku kako je to nekad bilo...
Deni-x

Post by Deni-x »

LOL evo sad mi prijatelj rece da mi je sve bilo pred nosom, ali izgleda da mene tada nije bilo ovdje.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/070627069
debela

Post by debela »

festival razvucen na 9 dana, a sjelo se raspisa u 23 sata. nezahvalan prostor, a ko jos ima para da plati ulaz svaku noc. sankovi neorganizovani. mene uopste ne cudi slaba posjecenost.
zemljotres

Post by zemljotres »

debela wrote:festival razvucen na 9 dana, a sjelo se raspisa u 23 sata. nezahvalan prostor, a ko jos ima para da plati ulaz svaku noc. sankovi neorganizovani. mene uopste ne cudi slaba posjecenost.
je l' postoji mjesto u gradu gdje se moze na otvorenom svirati iza 23h?
debela

Post by debela »

ne znam zemljotres. nisam nikad radila na organizaciji nekog takvog dogadjaja pa se nisam ni raspitivala. ali se sjecam da sam bila na koncertima koji su trajali puno duze. evo, prvo sto mi pade na pamet, bili su koncert i party na ilidzi. da li to bjese proslo ljeto? sad ne mogu da se sjetim.
zemljotres

Post by zemljotres »

Ne znam za proslu ali ove godine su cak i hapsili na Ilidzi (ako pricamo o Ljetnoj pozornici)... Na zalost, postoji "kucni red" koji zabranjuje glasnu svirku i uznemiravanje stanara bilo gdje u svijetu, vjerujem. Kod nas se valjda striktno drze toga, a kakva nam je kulturna ponuda u gradu, drzavi... i ovo je super, vise nego super. Meni je nekako drago da se ljudi zadaju u ovakva i slicna okupljanja - bolje i do 23h, kad ne moze drugacije nego nikako. Kakvu alternativu imamo? VOlio bih da grijesim, ali cini mi se nikakvu.
debela

Post by debela »

ma jeste super. ne kazem da nam ovo ne treba, naprotiv. kazem da se treba bolje organizovati. a nemoj da sad brkamo stvari. ako radis koncert, festival trazices i dozvole za to. nije to sad se skupila grupa ljudi, tambura na ulici i remeti kucni red i mir.
dozvola za svirke iza 23 sata vjerovatno kosta vise pa se bojim da i to ima udjela.
bez obzira na ovo i dalje ostaje slaba posjecenost. skupo je.
sumiko

Post by sumiko »

Zakonom ograniceno do 23 h na otvorenom, nema dozvola, nema plati vise, tako je kako je. To je od prosle godine.
Kur*eva drzava i kur*evo uredjenje.
Karte realno nisu skupe. Plus daju popuste na online rezervaciju.
debela

Post by debela »

to za zakon mi je novost. jebiga :(
pa, ako ces otici jednu noc karta i nije skupa ali ako hoces na vise koncerata...
ali hajde, necemo si zavirivati u novcanike.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

zemljotres wrote:
debela wrote:festival razvucen na 9 dana, a sjelo se raspisa u 23 sata. nezahvalan prostor, a ko jos ima para da plati ulaz svaku noc. sankovi neorganizovani. mene uopste ne cudi slaba posjecenost.
je l' postoji mjesto u gradu gdje se moze na otvorenom svirati iza 23h?
ima, u kakvom dobrom podrumu :D :D ...tuzno je to...cuj poslije 23 nema svirke...a ljeto u gradu, ljudi vani i muk prije ponoci...pih
black

Post by black »

pa zar se ne moze traziti odobrenje za produzeno radno vrijeme? ..znam lika koji uvijek organizuje nakve svirke u basti svog caffea..prilozi molbu u opstinu, plati i dobije odobrenje za produzeno radno vrijeme do 02:00 sata...
zemljotres

Post by zemljotres »

black wrote:pa zar se ne moze traziti odobrenje za produzeno radno vrijeme? ..znam lika koji uvijek organizuje nakve svirke u basti svog caffea..prilozi molbu u opstinu, plati i dobije odobrenje za produzeno radno vrijeme do 02:00 sata...
¸pa ti u 23h dodju i kazu de smanji muziku, shef rek'o... welcome to reality!
debela

Post by debela »

sumiko, posto si spomenula taj novi zakon, hoce li se on primjenjivati i za velike koncerte koji ce se odrzavati na stadionima? ne kontam fakat kako to sve zamisljaju.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

sumiko wrote:

ja se i sad sjecam svirke Protesta prije pet-sest godina u Mostaru...ma drmali su, bas su bend za zive svirke...
Post Reply