pitt wrote:Danko_Bananko wrote:pitt wrote:e jeboga ti ako je tebi ono sto na TVu vidis primjer i uzor zivota u americi.

Meni nije, ali nazalost ogromnoj teen populaciji jeste, i nema smisla zatvarati oci pred tim
naravno da jeste nekima......ksito kao sto su nekima turbo folk primitivci idoli.....a iskreno mi reci sada....cia je greska sto na to ljudi nasjedaju....holivuda (turbo folka) kojem je u cilju da zaradi pare, ili zaludjenih masa sa mozgom velicine amebe koji na to nasjedaju?
E sad, normalno da je najvise kriv onaj koji dopusti da mu se svasta pod bubrege servira, ali beskrupuloznost drustva ( ne samo americkog naravno, ali ponajvise njega ) je nekad bestijalna, i mladom covjeku se pocesto nije lahko u potpunosti oduprijet svim tim pritiscima, i onda se dogode puknuca ovakva.
Nisam dolazio bas u ovakve situacije kao Choo, ali i sam sam nekad u ranoj mladosti potpuno pogresne stvari smatrao prioritetima, a nenormalne normalnima. E sad, malo po malo, kad se nakupi insan svakakvih frustracija, a nadje se u okolini koja mu nije spremna pomoci, nit plaho zainteresovana za njegovvo stanje, belaj.
Rekoh toga ima svuda, i svjestan sam cinjenice da je Amerika jedno ogromno, i kao sto Dony rece, komplikovano drustvo, ali nemoguce je ne primjetiti da ona ima najvise problema sa ovim stvarima.
Slucajno nije sigurno.
Rjesenje ce morati naci samo americko drustvo, jer sa intenziviranjem medijskog ataka na duse mladih ljudi, stvari se sigurno nece same popraviti, mogu ici samo na gore.
A bojim se da u tom smjeru za americko drustvo i idu, i da oni trenutno nisu ni blizu tog rjesenja.