izbjeljivanje zuba?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Ambrozija

#201 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by Ambrozija »

kamen spoticanja wrote:
loler86 wrote:Hoce li mi bilo ko ostavit kontakt telefon ovog korisnika " kamen spoticanja " ? Vidim da je stomatolog pa da mu se javim :) ..slao sam mu PP ali ne odgovara?
Kamen se više ne bavi izbjeljivanjem zuba,zato ti nisam odgovorio
Imaš na ovim stomatoloskim temama dosta finih preporuka za stomatooge u sarajevu siguran sam da ćeš sebi naći nešto
Sta ti mislis o ovim trakicima o kojima se gore raspravljalo? :)
kamen spoticanja

#202 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by kamen spoticanja »

Ambrozija wrote:
kamen spoticanja wrote:
loler86 wrote:Hoce li mi bilo ko ostavit kontakt telefon ovog korisnika " kamen spoticanja " ? Vidim da je stomatolog pa da mu se javim :) ..slao sam mu PP ali ne odgovara?
Kamen se više ne bavi izbjeljivanjem zuba,zato ti nisam odgovorio
Imaš na ovim stomatoloskim temama dosta finih preporuka za stomatooge u sarajevu siguran sam da ćeš sebi naći nešto
Sta ti mislis o ovim trakicima o kojima se gore raspravljalo? :)
Ako si zadovoljna rezultatima, sasvim su ok...a realno proci ces mnogo jeftinije nego da placas stomatologu...mada su rezultati prof. izbjeljivanja ipak mnogo bolji
Samo trakice treba koristiti pametno i po uputstvu
golman

#203 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by golman »

Kažu da je soda-bikarbona najbolja za izbjeljivanje zuba. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#204 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by Truba »

ja sam jednom platio nešto zubaru 40 maruni
valjda je bilo to famozno izbjeljivanje zuba
kad s nekim sranjem svaki zub bukvalno uzdrma

ne plašim se zubara međutim to je bio najgori osjećaj kod zubara što sam doživio a lomio sam prednje zube ko dječak i po 5 sati bio na stolici za bušenje
dakle 3 dana mi je svaki zub i vilica bolio i klimao se
takav sam osjećaj imao

mislim da je to bilo za kamenac zapravo ne znam kako se to zove
ali zaista su poslije pola godine zubi bili zaista bijeli :D
travar

#205 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by travar »

Ja već četvrti dan koristim ove/one :mrgreen: trakice, i mogu reći da stvarno rade.

Rezultat je vidljiv nakon trećeg korištenja, ali se, bar kod mene, tada javila i blaga osjetljivost zuba, ne striktno na hladno/toplo, ali se desilo da me "zažiga" zub bez ikakvog povoda.

Uglavnom ja sam prezadovoljan :thumbup:

@labud
Ako je to to (čišćenje kamenca), imao sam i ja loše iskustvo s tim :(
shibonja

#206 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by shibonja »

Kamenac,najjeftinija opcija ,pola kasikice sodebikarbone i nacjediti jedan limun na to,kad baci kljuc,umociti cetkicu i deri po kamencu,radi ko i zubar,a nema bolova,nema posljedica i najbitnije jako jeftino !
Nekatamo

#207 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by Nekatamo »

Jel iko radio gel sa plasticnim udlagama.ima li rezultata i da li se primjeti boja da je snjezno bijela.koliko dugo se drzi gel

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
dorkcic

#208 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by dorkcic »

travar wrote: @labud
Ako je to to (čišćenje kamenca), imao sam i ja loše iskustvo s tim :(
Čudi me da vam je to toliko strašno bilo... Ja jednom godišnje idem na čišćenje kamenca i nikad ništa, malo zaboli ponekad ali i to samo na sekundu. Možda vam se puno nakupilo pa su morali jače ili je moja zubarka strpljivija. :)

Ja sam razmišljala o tim trakicama za izbjeljivanje, ali ne znam da li smijem, imam paradontozu. Soda bikarbona ne dolazi u obzir.
DraganaTZ

#209 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by DraganaTZ »

Pozdrav,

ja sam probala takođe trakice. Moram priznati da sam prije otprilike dvije godine išla na izbjeljivanje zuba kod stomatologa i kako imam jako osjetljive zube preživjela sam ne podnošljive bolove. Poslije se nisam usudila više nikad da to uradim, a koštalo me je novčano previše.

Na netu sam naletila na oglas za trakice za izbjeljivanje zuba i bila sam skeptična po pitanju toga. Iz iskustva izbjeljivanja kod stomatologa odbijala da ih isprobam, ali nakon razgovora sa prijateljicama i čitanja po forumima skupila sam snage i napokon i to iskustvo imam.

Naručila sam White smile trakice za izbjeljivanje zuba i mogu reći da su nešto najbolje što sam isprobala i pri tome su jako ekonomične i naravno 100% efikasne.

Jednostavno se koriste 7 dana po 30 do 60 minuta dnevno i krajnji rezultat je da imam blistavo bijele zube, a ne moram prolaziti kroz bolnu proceduru kao kod stomatologa.

ovdje je link od blogerice čiju sam recenziju pročitala i koju sam i ispitala za njena iskustva i koja me je uvjerila da probam ove trakice.
http://irenasworld90.blogspot.com/2014/ ... vanje.html
ZPP

#210 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by ZPP »

Pa gdje si ti Irena, šta ima inače? :razz:
DraganaTZ

#211 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by DraganaTZ »

ZPP wrote:Pa gdje si ti Irena, šta ima inače? :razz:
??? :shock: ipak nisam Irena. Ne znam zašto si to pomislila. :roll:
Klitemnestraaa

#212 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by Klitemnestraaa »

Pitanje je jesu li te trakice stetne i da li ostavljaju posljedice po zube? (ne mora znaciti odmah, za 5 ili 10 godina)
Ne bih htjela da mi zubi budu fini i bijeli do 50. i onda pocnu propadati, ispadati ili ne znam ti ni ja sta. (zbog trakica ili neceg slicnog)
weltschmertz

#213 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by weltschmertz »

Nekatamo wrote:Jel iko radio gel sa plasticnim udlagama.ima li rezultata i da li se primjeti boja da je snjezno bijela.koliko dugo se drzi gel

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
Ja sam to radio prije 2 godine sa gelom Opalescence i ja sam prezadovoljan.. Još uvijek su mi zubi bijeli, a bili su u stanju za ne pohvaliti.. :cry:
Al' eto stomatolog mi preporučio taj gel i stvarno su rezultati fantastični.. ;-)
DraganaTZ

#214 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by DraganaTZ »

Klitemnestraaa wrote:Pitanje je jesu li te trakice stetne i da li ostavljaju posljedice po zube? (ne mora znaciti odmah, za 5 ili 10 godina)
Ne bih htjela da mi zubi budu fini i bijeli do 50. i onda pocnu propadati, ispadati ili ne znam ti ni ja sta. (zbog trakica ili neceg slicnog)
U uputstvu piše da su 100% sigurne za zubnu gleđ, a malo sam pogledala i po netu i u svijetu se ove trakice koriste već nekih 20tak godina i niko nema komentar da su imali problema radi korištenja trakica.
seoBIH

#215 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by seoBIH »

Glupa si. Ne reklamiraj i ne dovodi ljude u zabludu!
My name is Pi

#216 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by My name is Pi »

Imaju te trakice, u mene jaran koristio i zubi koji su bili izrazito zuti su sada zaista bijeli. Kaze da je malo imao problema sa zubima poslije upotrebe tih trakica, znate ono ostar bol pri hladnom, toplom i sl. i da je ta bol i osjetljivost zuba prestala vrlo brzo.
Trakice rade na principu vodonikovog peroksida i kao takve moraju biti stetne za smu caklinu i ta osjetljivost na toplo odnosno hladno koja se zna desiti je ustvai reakcija zubne cakline sa vodonikovim peroksidom gdje dolazi do otvaranja odredjenog broja dentalnih kanalica u kojima se nalaze sitni nervni zavrseci i njihovo izlaganje vanjskoj sredini ustvari izaziva tu bol.

Kao sto sam vec napisao osim te pocetne osjetljivosti kaze da ne vise nema problema sa tim i sad su mu zubi izrazito bijeli a bili su zaista zuti.

Trakice je narucivao preko interneta, valjda 6 trakica 30 KM ga izaslo i sa tih 6 trakica je izbijelio zube!
billie jean

#217 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by billie jean »

Mene interesuje ono izbjeljivanje u ordinaciji, znam da budu bijeli ko biseri, ali koliko je to stetno? S obzirom dda trakice ne izazivaju osjetljivost zuba, radje bih se na taj korak odlucila. Ali, svejedno, da li je preporucljiv ovaj prvi? Je li neko radio?
ja nisam ja

#218 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by ja nisam ja »

Gdje se mogu u Sarajevu uraditi profesionalno izbjeljivanje zuba ali bas do blistavo bjelih? Da ne stvaraju neku osjetljivost
ja nisam ja

#219 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by ja nisam ja »

Koja ordinacija daje snjezno bjele zube izbjeljivanjem?
BAN___KAI

#220 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by BAN___KAI »

Može li mi neko objasniti najbolji način mješanja Sode i soli radi izbjeljivanja zuba.

Čitao sam na netu da se trebaju staviti 3 kašike sode i 1 kašika soli, i onda se treba malo vode staviti i promiješati. Ja sam uvijek stavljao 3 kapi vode i onda direktno stavio na cetkicu, drugi dosta više stave.

Mogu li dodati nekoliko kapljica limuna preko soli i sode ?
sedma_7

#221 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by sedma_7 »

Ja sam koristila CRESTove trakice za izbljeljvanje i super je uspjelo :D
sedma_7

#222 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by sedma_7 »

BAN___KAI wrote:Može li mi neko objasniti najbolji način mješanja Sode i soli radi izbjeljivanja zuba.

Čitao sam na netu da se trebaju staviti 3 kašike sode i 1 kašika soli, i onda se treba malo vode staviti i promiješati. Ja sam uvijek stavljao 3 kapi vode i onda direktno stavio na cetkicu, drugi dosta više stave.

Mogu li dodati nekoliko kapljica limuna preko soli i sode ?
Ma zabodi četkicu u sodu i opleti :D
ja nisam ja

#223 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by ja nisam ja »

ja nisam ja wrote:Koja ordinacija daje snjezno bjele zube izbjeljivanjem?
Opet isto pitanje?
osservatore

#224 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by osservatore »

haveri smijel se zasiljit u danima koristenja ovih trakica :D
Michun

#225 Re: izbjeljivanje zuba?

Post by Michun »

osservatore wrote:haveri smijel se zasiljit u danima koristenja ovih trakica :D
nemoj...boljene. ni nekih 7 do 10 dana poslije.
Post Reply