mire_1980 wrote:ejub (citat):
mire_1980 (citat):
EVO OVO VAM JE INFORMACIJA IZ PRVE RUKE ŠTO SE TIĆE PLATE...
VJEROVALI ILI NE SVA PRIMANJA 880 KM DO 900 KM (NEKADA DOBIJEM MALO VEĆU STIMULACIJU).....
Opet gotovo ista prica koja mene lagano pocinje nervirati(mozda nisam u pravu)
Bio si stipendista (znaci "poguran" si kad je trebalo ),poceo si raditi (znaci nisi morao razmisljati kako da se zaposlis) ,tek si poceo raditi(a i sam si rekao da su uslovi za ucenje odnosno sticanje iskustva super) imas 900 KM i opet si nezadovoljan?????????????
Pa sta bi tebe usrecilo?????????????_______________________________________________________________________
Da li bi ti Ejube bio zadovoljan da si dosao iz drugog grada u Sarajevo i da imas sljedece troskove:
Stan ........ 240 KM
rezije ...... cca 150 KM
Hrana ..... cca 400 KM
UKUPNO = 790 KM
I sta sada kazes znaci ostane mi nevjerovatnih 100 - 150 KM da sebi kupim obucu i odjecu, izadzem sa rajom na pice (kafu), odvedem djevojku u kino...pozoriste....itd... priustim sebi vikend na planini ili na moru....i sve ostalo.....pa daj covjece ne zive svi sa roditeljima pa da im je 900 KM PLAFON (kao tvoj jaran sto mu mamica ovdje radi)....sto sam studirao 5 godina i imao prosjek 8,9 ....... mozda da sam imao 10 bi dobio 1.000,00 jeli to ta logika....pa moj prijatelj skojim sam studirao i radi u elektroprivredi covjece ima 1.736,00 znas li da je skoro 100% vise.... a zajedno smo bili svih 5 godina fax-a.....samo sam ja dobio energoinvestovu a on elektroprivredinu stipendiju....niti je on ovdje predavao niti sam ja u elektroprivredi tada.....a ja ustvari mozda i jeste istina on je imao 250 zato mu je plata VECA kod mene je ipak stipendija bila 300:):):):):)
Netrazim ja da mi je PLATA 2.000,00 KM, ali trazim osnovno da mogu sebi priustiti osnovne stvari a ne zivjeti od plate do plate, jer takav covjek je bijedan.....
Pozdrav,
I ocekujem tvoj komentar
mire da ti kazem,ne vrijedi trositi energoiju na ljude poput ejuba i sam znash takvih je pun energoinvest,hajde bogati oni su mladi,zivot pred njima,kakav zivot ba!!Nema veze,moj ti je savjet,odradi koliko imash i trazi nesto drugo,svaka druga opcija je bolja opcija ako si vrijedan momak a vjerujem da jesi i nije vazno sto ces imati 10 dana odmora umjesto 18 il nesto drugo,bar ces moci kvalitetno zivjeti i ispunjavati svoje slobodno vrijeme,to ti je jedina sansa a ubjedzivati ostale u ono sto je samo tebi jasno nema svrhe.Dakle razguli,jer kazem ti i stariji odlaze a ne mladi hejj bas neki dan je zena napustila sa 25 god staza ,ne vidi se tu !!! prema tome,ja te stavro razumijem i vjeruj mi gubish vrijeme,ako zelish da radish i ne bojish se to ti je savjet,a svoje mjesto prepusti gosp,ejubu hehehehe on ce biti presretan,kao i svi novinari,psiholozi,ekonomisit,pravnici u E osim inzinjera na kojima bi se trebala bazirati osnovna djelatnost E