ENERGOINVEST - ex-yu gigant

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sarajka37

#201 Re: za EJUBA

Post by sarajka37 »

mire_1980 wrote:ejub (citat):
mire_1980 (citat):
EVO OVO VAM JE INFORMACIJA IZ PRVE RUKE ŠTO SE TIĆE PLATE...

VJEROVALI ILI NE SVA PRIMANJA 880 KM DO 900 KM (NEKADA DOBIJEM MALO VEĆU STIMULACIJU).....

Opet gotovo ista prica koja mene lagano pocinje nervirati(mozda nisam u pravu)

Bio si stipendista (znaci "poguran" si kad je trebalo ),poceo si raditi (znaci nisi morao razmisljati kako da se zaposlis) ,tek si poceo raditi(a i sam si rekao da su uslovi za ucenje odnosno sticanje iskustva super) imas 900 KM i opet si nezadovoljan?????????????
Pa sta bi tebe usrecilo?????????????

Da li bi ti Ejube bio zadovoljan da si dosao iz drugog grada u Sarajevo i da imas sljedece troskove:

Stan ........ 240 KM
rezije ...... cca 150 KM
Hrana ..... cca 400 KM
UKUPNO = 790 KM

I sta sada kazes znaci ostane mi nevjerovatnih 100 - 150 KM da sebi kupim obucu i odjecu, izadzem sa rajom na pice (kafu), odvedem djevojku u kino...pozoriste....itd... priustim sebi vikend na planini ili na moru....i sve ostalo.....pa daj covjece ne zive svi sa roditeljima pa da im je 900 KM PLAFON (kao tvoj jaran sto mu mamica ovdje radi)....sto sam studirao 5 godina i imao prosjek 8,9 ....... mozda da sam imao 10 bi dobio 1.000,00 jeli to ta logika....pa moj prijatelj skojim sam studirao i radi u elektroprivredi covjece ima 1.736,00 znas li da je skoro 100% vise.... a zajedno smo bili svih 5 godina fax-a.....samo sam ja dobio energoinvestovu a on elektroprivredinu stipendiju....niti je on ovdje predavao niti sam ja u elektroprivredi tada.....a ja ustvari mozda i jeste istina on je imao 250 zato mu je plata VECA kod mene je ipak stipendija bila 300 :):):):):):)

Netrazim ja da mi je PLATA 2.000,00 KM, ali trazim osnovno da mogu sebi priustiti osnovne stvari a ne zivjeti od plate do plate, jer takav covjek je bijedan.....

Pozdrav,

I ocekujem tvoj komentar

mire da ti kazem,ne vrijedi trositi energoiju na ljude poput ejuba i sam znash takvih je pun energoinvest,hajde bogati oni su mladi,zivot pred njima,kakav zivot ba!!Nema veze,moj ti je savjet,odradi koliko imash i trazi nesto drugo,svaka druga opcija je bolja opcija ako si vrijedan momak a vjerujem da jesi i nije vazno sto ces imati 10 dana odmora umjesto 18 il nesto drugo,bar ces moci kvalitetno zivjeti i ispunjavati svoje slobodno vrijeme,to ti je jedina sansa a ubjedzivati ostale u ono sto je samo tebi jasno nema svrhe.Dakle razguli,jer kazem ti i stariji odlaze a ne mladi hejj bas neki dan je zena napustila sa 25 god staza ,ne vidi se tu !!! prema tome,ja te stavro razumijem i vjeruj mi gubish vrijeme,ako zelish da radish i ne bojish se to ti je savjet,a svoje mjesto prepusti gosp,ejubu hehehehe on ce biti presretan,kao i svi novinari,psiholozi,ekonomisit,pravnici u E osim inzinjera na kojima bi se trebala bazirati osnovna djelatnost E
ejub

#202 Re: za EJUBA

Post by ejub »

sarajka37 wrote:
mire_1980 (citat):

VJEROVALI ILI NE SVA PRIMANJA 880 KM DO 900 KM (NEKADA DOBIJEM MALO VEĆU STIMULACIJU).....

Bio si stipendista (znaci "poguran" si kad je trebalo ),poceo si raditi (znaci nisi morao razmisljati kako da se zaposlis) ,tek si poceo raditi(a i sam si rekao da su uslovi za ucenje odnosno sticanje iskustva super) imas 900 KM i opet si nezadovoljan?????????????

Da li bi ti Ejube bio zadovoljan da si dosao iz drugog grada u Sarajevo i da imas sljedece troskove:

Stan ........ 240 KM
rezije ...... cca 150 KM
Hrana ..... cca 400 KM
UKUPNO = 790 KM

I sta sada kazes znaci ostane mi nevjerovatnih 100 - 150 KM da sebi kupim obucu i odjecu, izadzem sa rajom na pice (kafu), odvedem djevojku u kino...pozoriste....itd... priustim sebi vikend na planini ili na moru....i sve ostalo.....pa daj covjece ne zive svi sa roditeljima pa da im je 900 KM PLAFON (kao tvoj jaran sto mu mamica ovdje radi)....sto sam studirao 5 godina i imao prosjek 8,9 ....... mozda da sam imao 10 bi dobio 1.000,00 jeli to ta logika....pa moj prijatelj skojim sam studirao i radi u elektroprivredi covjece ima 1.736,00 znas li da je skoro 100% vise.... a zajedno smo bili svih 5 godina fax-a.....samo sam ja dobio energoinvestovu a on elektroprivredinu stipendiju....niti je on ovdje predavao niti sam ja u elektroprivredi tada.....a ja ustvari mozda i jeste istina on je imao 250 zato mu je plata VECA kod mene je ipak stipendija bila 300 :):):):):):)

Netrazim ja da mi je PLATA 2.000,00 KM, ali trazim osnovno da mogu sebi priustiti osnovne stvari a ne zivjeti od plate do plate, jer takav covjek je bijedan.....

Pozdrav,

I ocekujem tvoj komentar

mire da ti kazem,ne vrijedi trositi energoiju na ljude poput ejuba i sam znash takvih je pun energoinvest,hajde bogati oni su mladi,zivot pred njima,kakav zivot ba!!Nema veze,moj ti je savjet,odradi koliko imash i trazi nesto drugo,svaka druga opcija je bolja opcija ako si vrijedan momak a vjerujem da jesi i nije vazno sto ces imati 10 dana odmora umjesto 18 il nesto drugo,bar ces moci kvalitetno zivjeti i ispunjavati svoje slobodno vrijeme,to ti je jedina sansa a ubjedzivati ostale u ono sto je samo tebi jasno nema svrhe.Dakle razguli,jer kazem ti i stariji odlaze a ne mladi hejj bas neki dan je zena napustila sa 25 god staza ,ne vidi se tu !!! prema tome,ja te stavro razumijem i vjeruj mi gubish vrijeme,ako zelish da radish i ne bojish se to ti je savjet,a svoje mjesto prepusti gosp,ejubu hehehehe on ce biti presretan,kao i svi novinari,psiholozi,ekonomisit,pravnici u E osim inzinjera na kojima bi se trebala bazirati osnovna djelatnost E
Meni je drago da si ti sretna u zivotu.I valjda nadjes nekoga u zivotu ko ce te razumjeti.

Pozdrav
sarajka37

#203 Re: za EJUBA

Post by sarajka37 »

ejub wrote:
sarajka37 wrote:
mire_1980 (citat):

Stan ........ 240 KM
rezije ...... cca 150 KM
Hrana ..... cca 400 KM
UKUPNO = 790 KM

Pozdrav,

I ocekujem tvoj komentar

Meni je drago da si ti sretna u zivotu.I valjda nadjes nekoga u zivotu ko ce te razumjeti.

Pozdrav
Izvini znam da nisi mislio nista loshe ali jednostavno ne razumijesh stvari ,mozda i razumijesh ali jednostavno svaka firma je prica za sebe a mi ovdje govorimo o stanju u jednoj.sory nisam te htjela uvrijediti il nesto slicno
pozdrav
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Izvini znam da nisi mislio nista loshe ali jednostavno ne razumijesh stvari ,mozda i razumijesh ali jednostavno svaka firma je prica za sebe a mi ovdje govorimo o stanju u jednoj.sory nisam te htjela uvrijediti il nesto slicno
pozdrav
Ima nas koji studirasmo i bez E stipendija od 300KM, koji prve radne korake radismo i bez plate, koji se jebasmo pravo u zivotu da dodjemo u situaciju da opet nemamo ono sto mi smatramo da zasluzujemo... Pa ne rusimo svijet zbog toga. A takodje niti smo iz Sarajeva, niti imamo koga u Sarajevu, placamo kredite, hranimo i druge (a ne trosimo 400KM na hranu) i zadovoljni smo svojim zivotom, jer ima i onih koji nemaju NISTA.

Ali ok...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

_BosanaC wrote:
pozdrav
Ima nas koji studirasmo i bez E stipendija od 300KM, koji prve radne korake radismo i bez plate, koji se jebasmo pravo u zivotu da dodjemo u situaciju da opet nemamo ono sto mi smatramo da zasluzujemo... Pa ne rusimo svijet zbog toga. A takodje niti smo iz Sarajeva, niti imamo koga u Sarajevu, placamo kredite, hranimo i druge (a ne trosimo 400KM na hranu) i zadovoljni smo svojim zivotom, jer ima i onih koji nemaju NISTA.

Ali ok...
P.S. Mlad sam, vjerovatno mladji od tebe, imam 6 godina zvanicnog radnog staza, i ne smijem ni pomisliti pricati o nekakvim stimulacijama, trinaestoj plati, regresu i slicnim stvarima.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

_BosanaC wrote:
_BosanaC wrote:
pozdrav

Ali ok...
P.S. Mlad sam, vjerovatno mladji od tebe, imam 6 godina zvanicnog radnog staza, i ne smijem ni pomisliti pricati o nekakvim stimulacijama, trinaestoj plati, regresu i slicnim stvarima.
bosanac...nije problem u tome sto neko ima i sto pricao o regresu i slicno nego sto smo toliko nisko pali (kao zemlja) da nam je 900 KM plata puno

momak ima sasvim legitimno pravo da kaze sto ga smeta...900 KM jeste mala plata, nek prica ko sta hoce. To je drugi problem sto nam pola stranovnistva nema nista, ili ima puno manje od 900 pa je 900 puno. Objektino, troskovi koje je momak naveo su realni...

Jos jednom -

Iznajmljivanje stana 300 KM
Rezije (struja, voda, plin, tel, mobitel, kablovska, internet) 200-250KM
Hrana 350-400 KM

ovo je vec 800-850 KM

a gdje je odjeca, obuca, gorivo, auto, izlasci, pozpriste, kino i sl...godisnji i ostale stvari sto su dio normlanog standarda NIZE srednje klase?

Cuij onoga poceo zalogaje covjeku brojati pa pita koliko ti pojedes pa ti treba 400 KM za hranu.

izracunaj za jednu osobu: da kupujes u supermarketu i da pravis kuci ili da jedes vani - dorucak 3KM; rucak 5-7 KM, i vecera 4-5 KM...to ti je 15 KM dnevno, puta 30 dana jednako je 450KM. eto, nek smanjis na 10 KM dnevno sto znaci da bi imao oko 3 KM po obroku treba ti 300 KM mjesecno.

Dakle govorimo o hrani kako treba a ne o hrenovkama, buhtlama, pizzom na komad i ostalim bezvezarijama. Dakle, makar jedan obrok dnevno da bude kako treba -
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Svemirko,

Jedno je sta ko zeli i smatra da zasluzuje a drugo je realnost.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

_BosanaC wrote:Svemirko,

zato i kazem da smo jadni kao drzava pa nam je 900KM puno
milano

Post by milano »

Svemirski_Jebach wrote:

Malo je 900 maraka. Ja živim na relacili Italia-Bosna i mogu da kažem da su cijene u Sarajevu približne onim u Italiji. Cijena hrane je skoro ista ali su u Italiji usluge skuplje. Za inžinjera je malo 900 maruna i u Italiji bi imo 3-4 puta više. Ja radim u fabrici stakla i imam puno više nego ovdje mladi inžinjer. Budete li brojali zalogaje jedno drugom gotovi ste. Moj je stari radio u energoinvestu i prije 17 godina je krenulo naopako, a bogami je plata bila solidna. Fala bogu pa pobjegoh u Bolzano jer da nisam i ja bih brojo zalogaj onom drugom.
ejub

Post by ejub »

milano wrote:
Svemirski_Jebach wrote:

Malo je 900 maraka. Ja živim na relacili Italia-Bosna i mogu da kažem da su cijene u Sarajevu približne onim u Italiji. Cijena hrane je skoro ista ali su u Italiji usluge skuplje. Za inžinjera je malo 900 maruna i u Italiji bi imo 3-4 puta više. Ja radim u fabrici stakla i imam puno više nego ovdje mladi inžinjer. Budete li brojali zalogaje jedno drugom gotovi ste. Moj je stari radio u energoinvestu i prije 17 godina je krenulo naopako, a bogami je plata bila solidna. Fala bogu pa pobjegoh u Bolzano jer da nisam i ja bih brojo zalogaj onom drugom.
Ma nemogu da vjerujem da je u Italiji bolje :shock:
Kako se oni tako brzo oporavise od rata .A sjecam se prije nekoliko godina kakve su bitke vodjene oko Milana,a mi to sa nevjericom gledali.

Halooooooooooooo,ja samo govorim jednu stvar svako ima mogucnost izbora(pa i ti sto si otisao u Itraliji)
Hoces stipendiju -bujrum(ali ne bi bilo lose da je na neki nacin kasnije vratis)
Hoces posao u E- bujrum
Hoces da vozis svemirski brod- bujrum
A auto,mobitel,internet ,pozoriste i ostalo sto svemirac nabraja ni u Americi nije standard nize klase a i srednja se itekako nateze za te stvari.

Razmislite malo o tim stvarima
milano

Post by milano »

ejub wrote:
milano wrote:
Svemirski_Jebach wrote: zato i kazem da smo jadni kao drzava pa nam je 900KM puno
Kako se oni tako brzo oporavise od rata .A sjecam se prije nekoliko godina kakve su bitke vodjene oko Milana,a mi to sa nevjericom gledali.

Halooooooooooooo,ja samo govorim jednu stvar svako ima mogucnost izbora(pa i ti sto si otisao u Itraliji)
Hoces stipendiju -bujrum(ali ne bi bilo lose da je na neki nacin kasnije vratis)
Hoces posao u E- bujrum
A auto,mobitel,internet ,pozoriste i ostalo sto svemirac nabraja ni u Americi nije standard nize klase a i srednja se itekako nateze za te stvari.

to što ti misliš da je luxuz, da znaš da te stvari u italiji imaju svi. Valjda ti nemaš pa misliš da je luksuz ili nisi imo pa ti je sad sve to luksuz. Bolan ne bio pa vani svi voze prava kola imaju kredite, idu na godišnje, a ti pričaš o luxuzu. Dok je takvih razmišljanja vi ste tamo propali. Žao mi je raje pravo.
sarajka37

Post by sarajka37 »

milano wrote:
ejub wrote:
milano wrote: Malo je 900 maraka. Ja živim na relacili Italia-Bosna i mogu da kažem da su cijene u Sarajevu približne onim u Italiji. Cijena hrane je skoro ista ali su u Italiji usluge skuplje. Za inžinjera je malo 900 maruna i u Italiji bi imo 3-4 puta više. Ja radim u fabrici stakla i imam puno više nego ovdje mladi inžinjer. Budete li brojali zalogaje jedno drugom gotovi ste. Moj je stari radio u energoinvestu i prije 17 godina je krenulo naopako, a bogami je plata bila solidna. Fala bogu pa pobjegoh u Bolzano jer da nisam i ja bih brojo zalogaj onom drugom.

Hoces posao u E- bujrum

to što ti misliš da je luxuz, da znaš da te stvari u italiji imaju svi. Valjda ti nemaš pa misliš da je luksuz ili nisi imo pa ti je sad sve to luksuz. Bolan ne bio pa vani svi voze prava kola imaju kredite, idu na godišnje, a ti pričaš o luxuzu. Dok je takvih razmišljanja vi ste tamo propali. Žao mi je raje pravo.
hej svala ti cast najbolje si mu objasnio ,on prica o luksuzu,kakav crni luksuz i josh poceo covjeku da broji zalogaje i da odredjuje sta da jede svaki dan.Kino i pozoriste luxuz halooo,nevjerovatno,milano imash pozdrav od svih iz moje kancelarije,ljudi ne vole dijasporce a vi najbolje sa strane vidite stvari i na najbolji nacin ih izdefinisete ,svaka ti cast na tvornici stakla i ja bi sad a diplomu uzela i podeerala :))
ejub

Post by ejub »

milano wrote:
ejub wrote:
milano wrote: Malo je 900 maraka. Ja živim na relacili Italia-Bosna i mogu da kažem da su cijene u Sarajevu približne onim u Italiji. Cijena hrane je skoro ista ali su u Italiji usluge skuplje. Za inžinjera je malo 900 maruna i u Italiji bi imo 3-4 puta više. Ja radim u fabrici stakla i imam puno više nego ovdje mladi inžinjer. Budete li brojali zalogaje jedno drugom gotovi ste. Moj je stari radio u energoinvestu i prije 17 godina je krenulo naopako, a bogami je plata bila solidna. Fala bogu pa pobjegoh u Bolzano jer da nisam i ja bih brojo zalogaj onom drugom.

Hoces posao u E- bujrum

Pasa moj solidni to sto ja imam ti neces imati da jos dva zivota zivis u Italiji.
Ti budi sretan to sto vozis "prava kola" kupljena na kredit,i sto imas mogucnost da ponekad odes na forum i vidis sta ti se desava "kod raje".
Sad ce i avgust pa ces moci malo da dodjes i do Bosne da provozas ta "prava kola",da nam kazes kako je "KOD VAS U ITALIJI"
A ja sam zadovoljan sa onim sto imam.Bio sam tu i borio se za ovo,ostao i nemislim ici da bi mogao kupiti"pravi auto" na kredit.
A ti radi u toj fabrici stakla i budi sretan
Ja sam samo realan i objektivan i gledam stvari onakve kakve jesu
sarajka37

Post by sarajka37 »

ejub wrote:
milano wrote:
ejub wrote: Ma nemogu da vjerujem da je u Italiji bolje :shock:

Hoces posao u E- bujrum

Pasa moj solidni to sto ja imam ti neces imati da jos dva zivota zivis u Italiji.
Ti budi sretan to sto vozis "prava kola" kupljena na kredit,i sto imas mogucnost da ponekad odes na forum i vidis sta ti se desava "kod raje".
Sad ce i avgust pa ces moci malo da dodjes i do Bosne da provozas ta "prava kola",da nam kazes kako je "KOD VAS U ITALIJI"
A ja sam zadovoljan sa onim sto imam.Bio sam tu i borio se za ovo,ostao i nemislim ici da bi mogao kupiti"pravi auto" na kredit.
da se ne prezivash Ganic?bas mi tako i zvucsih sa svojim komentarima,kao i direktori u E ,dosta vam je raya 500km a nama znate treba nekih 150 milioncica da pokupujemo ovo sto je ostalo nemojte se ljutit samo da kupimo te sitne parice sa vasih grbaca .A sto se tice pashe,sad ces i njemu da brojish broj psojeta ovom forumu,ima covjek pravo da prati sta mu se desava u homeland ,zar treba da zaboravi,covjek uporedjuje kvlaitet zvota sto je sasvim normalno i ako mu se kad ucini a neche da se moze vratiti mozda to i ucini.Mnogi su se borili i otisli ,mozda je i on.I u bosni svi vozaju auto na kreit al samo se jedno jutro ne probude jer je veliki stres otplacivati od male bijedne platice novo auto,mnogo teze nego u italiji sigurna sam
ejub

Post by ejub »

sarajka37 wrote:
ejub wrote:
milano wrote: to što ti misliš da je luxuz, da znaš da te stvari u italiji imaju svi. Valjda ti nemaš pa misliš da je luksuz ili nisi imo pa ti je sad sve to luksuz. Bolan ne bio pa vani svi voze prava kola imaju kredite, idu na godišnje, a ti pričaš o luxuzu. Dok je takvih razmišljanja vi ste tamo propali. Žao mi je raje pravo.
da se ne prezivash Ganic?bas mi tako i zvucsih sa svojim komentarima,kao i direktori u E ,dosta vam je raya 500km a nama znate treba nekih 150 milioncica da pokupujemo ovo sto je ostalo nemojte se ljutit samo da kupimo te sitne parice sa vasih grbaca .A sto se tice pashe,sad ces i njemu da brojish broj psojeta ovom forumu,ima covjek pravo da prati sta mu se desava u homeland ,zar treba da zaboravi,covjek uporedjuje kvlaitet zvota sto je sasvim normalno i ako mu se kad ucini a neche da se moze vratiti mozda to i ucini.Mnogi su se borili i otisli ,mozda je i on.I u bosni svi vozaju auto na kreit al samo se jedno jutro ne probude jer je veliki stres otplacivati od male bijedne platice novo auto,mnogo teze nego u italiji sigurna sam
A da ga pitas da ti posalje papire jer vjerovatno trebaju takvih strucnjaka u toj fabrici ,pa da se i ti usrecis.
sarajka37

Post by sarajka37 »

ejub wrote:
sarajka37 wrote:
ejub wrote: Pasa moj solidni to sto ja imam ti neces imati da jos dva zivota zivis u Italiji.
A da ga pitas da ti posalje papire jer vjerovatno trebaju takvih strucnjaka u toj fabrici ,pa da se i ti usrecis.

Mislish da je tvoj zivot ili neciji od nas ovdje kvalitetniji od njegovog?Mi smo svi samo u velikoj zabludi i znamo se dobro tjesiti sto se tice tih stvari oko kvalitet zivot u nasoj bosni.Mojih par prijatelja se vratilo,naslo 10 puta bolej poslove od mog koji imam i pokusali i nisu uspjeli,jer se zivot ne moze porediti a ni ljudi s kojima se stalno susreces
ibrik

Post by ibrik »

- Ljudi moji pa sta se toliko zalite, ja ne poznajem niti jednu drzavu na svijetu gdje se manje radi, a vise uziva...
- nema te drzave na svijetu u kojoj covjek iz te neke famozne srednje klase, kojoj i sam pripadam, moze u sedmici par puta raspaliti rostilj i sjesti sa rajom, kao sto ja radim...
- nema te drzave na svijetu u kojoj ja mogu svaki dan(kada negdje ne rostiljam :D) izaci na kafu sa djevojkom, prijateljem, rajom...
- nema te drzave na svijetu u cijem glavnom gradu u svako doba dana jedva nadjes mjesto da sjednes negdje na kafu, a ko fol sve sirotinja...
- nema te drazve na svijetu u kojoj se uz ovoliku nezaposlenost vozaju ovakva auta...
- nema te drazve na svijetu u kojoj u sav ovaj luksuz mozes svake godine otici na pristojan odmor od nekih 10tak - 15 dana...
- i to sve postignes radeci u Energoinvestu, bez imalo stele, nekih amidzica i dajdzica
seln

Post by seln »

Jel ono teme bijase Energoinvest...ili zivotni standard u PiH?
ejub

Post by ejub »

sarajka37 wrote:
ejub wrote:
sarajka37 wrote: da se ne prezivash Ganic?bas mi tako i zvucsih sa svojim komentarima,kao i direktori u E ,dosta vam je raya 500km a nama znate treba nekih 150 milioncica da pokupujemo ovo sto je ostalo nemojte se ljutit samo da kupimo te sitne parice sa vasih grbaca .A sto se tice pashe,sad ces i njemu da brojish broj psojeta ovom forumu,ima covjek pravo da prati sta mu se desava u homeland ,zar treba da zaboravi,covjek uporedjuje kvlaitet zvota sto je sasvim normalno i ako mu se kad ucini a neche da se moze vratiti mozda to i ucini.Mnogi su se borili i otisli ,mozda je i on.I u bosni svi vozaju auto na kreit al samo se jedno jutro ne probude jer je veliki stres otplacivati od male bijedne platice novo auto,mnogo teze nego u italiji sigurna sam

Mislish da je tvoj zivot ili neciji od nas ovdje kvalitetniji od njegovog?Mi smo svi samo u velikoj zabludi i znamo se dobro tjesiti sto se tice tih stvari oko kvalitet zivot u nasoj bosni.Mojih par prijatelja se vratilo,naslo 10 puta bolej poslove od mog koji imam i pokusali i nisu uspjeli,jer se zivot ne moze porediti a ni ljudi s kojima se stalno susreces
Ja sa svojim zivotom ,hvala dragom Allahu,zadovoljan.Ja nezivim u oblacima i u zabludama.
Problem je kad su ljudi nezadovoljni sami sobom i kad neznaju sta bi sa zivotom.E onda im sve smeta,nista nevalja,sve je bolje "tamo negdje" i sl
Procitaj komentar od "ibrik" i razmisli malo o tome!!!!!!!!!!!
mire_1980

#220 e moj ejube

Post by mire_1980 »

E moj Ejube, ti mislis da je 400KM puno za hranu.... vidi se da ti roditelji kupuju hranu i da si na njihovoj grbaci.....uzmi jedan mjesec iznajmi san i zivi sam, pa ces vidjeti koliki ce ti troskovi biti....pokusaj otici ujutru na posao u 8 izaci iz "E" do VF ili sici u Restoran "E" pa platiti taj dorucak izmedzu 3-5KM, onda treba na poslu popiti kafu uzmimo da je ta kafa (po danu) 1 KM, onda poslije posla, onako umoran i sam, neces doci kuci da pravis sebi kobasice i to jedes nego ces svratiti do VF ili Merkatora i pojesti nesto "NA KASIKU" i to ce te kostati 5 KM....kupit ces svaki 2 dan flasu coca-cole 2,5KM eto to je 12,5KM X 30 dana...

Mislim jadan si ako zivis sam a stedis na hrani, ako mi se jede ili pije nesto zadnju pi paru dao na to......

Veliki pozdrav i pokusaj razmisljati o sutrasnjici kada nebudes vise sa roditeljima......

PS. NEMOJ SE NACI UVRIJEDZEN ALI TAKO TI JE......
milano

#221 Re: e moj ejube

Post by milano »

mire_1980 wrote:E moj Ejube, ti mislis da je 400KM puno za hranu.... vidi se da ti roditelji kupuju hranu i da si na njihovoj grbaci.....uzmi jedan mjesec iznajmi san i zivi sam, pa ces vidjeti koliki ce ti troskovi biti....pokusaj otici ujutru na posao u 8 izaci iz "E" do VF ili sici u Restoran "E" pa platiti taj dorucak izmedzu 3-5KM, onda treba na poslu popiti kafu uzmimo da je ta kafa (po danu) 1 KM, onda poslije posla, onako umoran i sam, neces doci kuci da pravis sebi kobasice i to jedes nego ces svratiti do VF ili Merkatora i pojesti nesto "NA KASIKU" i to ce te kostati 5 KM....kupit ces svaki 2 dan flasu coca-cole 2,5KM eto to je 12,5KM X 30 dana...

Mislim jadan si ako zivis sam a stedis na hrani, ako mi se jede ili pije nesto zadnju pi paru dao na to......

Veliki pozdrav i pokusaj razmisljati o sutrasnjici kada nebudes vise sa roditeljima...
ma stipu njega samo kontrira, da živi sam znao bi kakve su cijene. Pozdrav
ejub

#222 Re: e moj ejube

Post by ejub »

mire_1980 wrote:E moj Ejube, ti mislis da je 400KM puno za hranu.... vidi se da ti roditelji kupuju hranu i da si na njihovoj grbaci.....uzmi jedan mjesec iznajmi san i zivi sam, pa ces vidjeti koliki ce ti troskovi biti....pokusaj otici ujutru na posao u 8 izaci iz "E" do VF ili sici u Restoran "E" pa platiti taj dorucak izmedzu 3-5KM, onda treba na poslu popiti kafu uzmimo da je ta kafa (po danu) 1 KM, onda poslije posla, onako umoran i sam, neces doci kuci da pravis sebi kobasice i to jedes nego ces svratiti do VF ili Merkatora i pojesti nesto "NA KASIKU" i to ce te kostati 5 KM....kupit ces svaki 2 dan flasu coca-cole 2,5KM eto to je 12,5KM X 30 dana...

Veliki pozdrav i pokusaj razmisljati o sutrasnjici kada nebudes vise sa roditeljima......

Onda po toj logici svako onaj ko ima ispod 1600-1700 km je socijalni slucaj.
Kako onda objasnjavas onolike redove u prodavnicama tipa VF i sl. ,onolike guzve po kafanama u sred radnog dana,onolike guzve u saobracaju,onolike guzve na granicnim prelazima(evo ide 1 maj pa cemo se uvjeriti u to)
I na kraju pitanje koliko to raje zive sami(350 km je 1 1/2 stan) i da li je neko pokusao da kuha ili nesto slicno
milano

Post by milano »

Znas otkud guzve. Raja neradi. Evo i ja neradim sada. Idem na poso u 3.15, a ti ako mislis da guzve nema kod nas varas se. Sve je puno po noci po danu, vazda.
milano

#224 Re: e moj ejube

Post by milano »

ejub wrote:

Onda po toj logici svako onaj ko ima ispod 1600-1700 km je socijalni slucaj.
Kako onda objasnjavas onolike redove u prodavnicama tipa VF i sl. ,onolike guzve po kafanama u sred radnog dana,onolike guzve u saobracaju,onolike guzve na granicnim prelazima(evo ide 1 maj pa cemo se uvjeriti u to)
I na kraju pitanje koliko to raje zive sami(350 km je 1 1/2 stan) i da li je neko pokusao da kuha ili nesto slicno
pa i jeste socijalni slucaj ko nema vise od 2000 maruna. Sta mozes da kupis sebi nesto luksuzno majke ti? Tebi je luxuz obicna normalna stvar. Hajde idi naodmor u švajcarsku. Nemoze nema se para. Veze ti nemas.
mire_1980

#225 nekontam

Post by mire_1980 »

Nekontam o cemu sada ti pricas....normalno da ce raja ici za prvi maj i ja idem...

a sto se tice stana moze se naci jeftinije jer ja placam 250KM stan od 52kvadrata na Cengic Vili.....tako da se na tome moze ustediti ako potrazis i naletis, a na hrani nemoze i nesmije moj Ejube...

POZDRAV tebi i nemoj zivjeti u oblacima....heheheh
Post Reply