eno sadAhmmed wrote:danas wrote:polako abi... da vidimo ide li se ikako kuda, a tek onda gdje ce koAhmmed wrote:
a gdje će ko....bumo videli![]()
![]()
abla, ide,ide.....A mene i tebe ako išta spasi od vatre, to je ovaj forum
Moje vidjenje "problema" Vehabije u BiH
- danas
- Abu FEED el-Castro
Pa i ti si?!Ahmmed wrote:i da...
Već dvije hefte sam vehabija
- vatrogasac
...ali priznaj jedno...nisi više onaj žestoki ćafir....sjećaš se birvaktile....danas wrote:
eno sad![]()
a ja bash kontam, ako zavrshim u dzehenemu bice to zbog ovog forumanja
![]()
![]()
![]()
- Ahmmed
danas wrote:eno sadAhmmed wrote:danas wrote: polako abi... da vidimo ide li se ikako kuda, a tek onda gdje ce ko![]()
![]()
abla, ide,ide.....A mene i tebe ako išta spasi od vatre, to je ovaj forum
![]()
![]()
![]()
![]()
jok,canum
-
Danko_Bananko
...a forumash je cafir, i dzabe mu i ako se novotarija ostavi...forUMASH wrote:....vehabije su sektasi i puni su novotarija.....
Ja biram sektase
- danas
kako nisam bolanvatrogasac wrote:...ali priznaj jedno...nisi više onaj žestoki ćafir....sjećaš se birvaktile....danas wrote:
eno sad![]()
![]()
![]()
![]()
-
forUMASH
....pa bojis li se sudnjeg dana nesreco jedna....Danko_Bananko wrote:...a forumash je cafir, i dzabe mu i ako se novotarija ostavi...forUMASH wrote:....vehabije su sektasi i puni su novotarija.....
Ja biram sektase
- vatrogasac
dobra ti ova...nego..ipak.....provejava drugačiji ton....danas wrote:
kako nisam bolan![]()
![]()
to ko da ja tebi kazem -- nisi ni ti vise bas naki musliman...
-
Danko_Bananko
Pa nemam ulaznicu za bolja mjesta koja ce se tamo dijelit, ali duboko sam ubijedjen da ipak imam manje razloga za strah nego sto bi ga ti trebao imatiforUMASH wrote:....pa bojis li se sudnjeg dana nesreco jedna....Danko_Bananko wrote:...a forumash je cafir, i dzabe mu i ako se novotarija ostavi...forUMASH wrote:....vehabije su sektasi i puni su novotarija.....
Ja biram sektase
Cik pogodi why
- danas
ahhh... i've said everything i had to say...vatrogasac wrote:dobra ti ova...nego..ipak.....provejava drugačiji ton....danas wrote:
kako nisam bolan![]()
![]()
to ko da ja tebi kazem -- nisi ni ti vise bas naki musliman...
a ovi neki novi mi nisu zanimljivi
-
forUMASH
....i ti pocinjes uvidjati da su to samo price za djecu....Danko_Bananko wrote: Pa nemam ulaznicu za bolja mjesta koja ce se tamo dijelit, ali duboko sam ubijedjen da ipak imam manje razloga za strah nego sto bi ga ti trebao imati![]()
Cik pogodi why
-
marijindvorac
Ode domaca proizvodnja zileta u helac. Al zato duhovno avanziramo.Abu FEED el-Castro wrote:Pa i ti si?!Ahmmed wrote:i da...
Već dvije hefte sam vehabija
- vatrogasac
ih...nemoj tako sestro...vidi kako brat @NIN ne posustaje....danas wrote:
ahhh... i've said everything i had to say...![]()
![]()
- Abu FEED el-Castro
Tu spas i mene!Danko_Bananko wrote:...a forumash je cafir, i dzabe mu i ako se novotarija ostavi...forUMASH wrote:....vehabije su sektasi i puni su novotarija.....
Ja biram sektase
-
herzeg
©ta èovjek mo¾e da prièa o vehabijama kad tip okaèi ovako ne¹to na forum Religija kao mentalni program:
Hrklju¹ Islamoviæ
Sve vidi, sve èuje i sve zna. Poznat je i pod ¹ifrom Hrklju¹ d¾.¹. Veoma je aktivan preko svojih predstavnika i sljedbenika. Uz pomoæ svog anðela-glasnika Gabrijela, stupio je u kontakt sa Muhamedom 612. godine, kad je ovaj krenuo da se malo pro¹eta a onda je usljed Gabrijelove anðeoske intervencije, pao u nesvijest. Tom prilikom je ovaj o¹amuæenom Muhamedu pri¹apnuo hrpu su¹tinskih informacija u kojima je reèena samo istina i ni¹ta drugo do istina. Sreæom, nakon ¹to je do¹ao sebi, Meho se je sjetio svih tih informacija, pa je sve to stavio i na papir i tako napravio ‘svetu knjigu’, èiji se sadr¾aj ni dan danas ne smije dovoditi u pitanje. Tako, Hrklju¹ d¾.¹. danas ima mnogo sljedbenika u svijetu koji su se u meðuvremenu, takoðe podijelili u nekoliko razlièitih grupa, u skladu sa razlièitim razumijevanjem onoga ¹to je on rekao. A on, nikako da doðe lièno i pojasni stvar.
Ja bih autoru ovog teksta ziletom vratne zile sa tekbirom, PTM kafirska. A opet nesto skontam, pa to je nista pored onog sto ga zaista ceka....
-
herzeg
Samo jedna obicna ljudska reakcija na licnu uvredu tipa nekonstruktivnog cinizma. Ali posto si me quotiro selektivno, necemo dalje...herzeg wrote:
Ja bih autoru ovog teksta ziletom vratne zile sa tekbirom, PTM kafirska.
.....nema prisile al' ima kazne.....
-
artzy
Pojava ovih vehabijaca mozda i nije tako losa jer je unijela novinu i diskusiju medju vjernike (a i ateiste). Jedan od problema je svakako to sto njihov karakter nije takav da otvara diskusiju izmedju njih i drugih. Njihovo ponasanje je totalitaristicko i to je prva, najbitnija i najveca razlika izmedju nas i njih. Koliko god vec mozda i izlizano; nije netacno da su Bosnjaci izrazito tolerantni i na Balkanskoj sceni jedni od onih s najrazvijenim pluralizmom ideja. Najveci broj ideologija i raznolikosti na politickoj sceni. Skoro sve druge sredine imaju politicke "monokulture". Neka svako za sebe provjeri koliko je to istinito. Jeste malo cudno da se jos nije pojavila nikakva extremisticka organizacija. Naprimjer neki Bosnjacki nacisti, neka organizacija ili partija da propagira nesto kao Bosna Bosnjacima, mrznaj prema Zidovima i tome slicno. Tako ostajemo s vehabijama kao nesto neobicno u Bosnjaka.
Vehabizam (sto god to bilo) ima pravo egzistencije kao i ijedna druga ideja ali njihovi sljedbenici se u nasoj kuci moraju ponasati prema nasem kucnom redu.
Mene osobno je zacudilo kako je Sarajevska raja i (osobito) "jalija" dopustila da neko napada djecu na Wilsonovom. Jedini odgovor na takav bezobrazluk bi bio da im neko prebroji kosti na tom istom setalistu. Ako ces uzimati "zakon ulice" u svoje ruke - po tim zakonima mozes i biti sudjen. Ako iko misli da je razvaljivanje statue Buddhae topom nesto normalno; moram reci da tu nema razgovora ni rasprave. Ako iko misli da uci Bosance da ne treba pjevati - kako da mislis da je isti normalan i da je ista sto kaze normalno.
Ko su ti da meni govore o mojoj vjeri i da mi prave pravila i postavljas sebe kao autoritet? Ko su ti da se ponasaju kao da Allah govori kroz njih? Ko su ti da nas uce icemu? Da se bar radi u ikakvim uglednim ili obrazovanim ljudima bez prostackog ponasanja moglo bi se i duze tolerirati.
Ne vidim da su vrijedni makar moje znatizelje. Ali, eto zgodni su da se raja svadjaju i da se svi Bosnjaci prikazuju kao vehabije koji "su svi eto teroristi".
Nisu vehabije (kao ni iko drugi) vrijedni da se Bosnjaci "razjedinjuju" niti su vrijedni da se zbog njih "ujedinjuju". To su gluposti. Kao sto je i glupost podlijegati icijim populistickim inicijativama jer se time pogresnim stvarima daje znacaj. Ili se svadjati oko stvari kojima treba policija da se bavi. Neki ljudi se raspravljaju kao da tu ima o cemu da se raspravlja. Razdor izmedju 5 miliona i jedne hiljade ne moze se zvati "unutar-bosnjackim razdorom". Incident i nedolicno ponasanje bi bio bolji naziv. Neko pokusava da poturi stavove beznacajnog broja ljudi kao relevantne. Covjece, mogli bi uvesti po par desetina ljudi (placenih i dobrovoljaca) iz svake "vrste" Islama i praviti jos vise "borbe protiv razjedinjavanja". Razvija se rasprava. Neko zove na toleriranje vehabija jer "oni su takodjer nasa braca"? Gdje je poziv vehabijama da se uljudno ponasaju i ne vrijedjaju nase majke i nase djedove? Kakav razdor kakvi bakraci...?
Ako hoces; citaj, klanjaj kao oni i zivi normalno. Ne maltretiraj sredinu. Ako imas usta; ne znaci da ih moras i koristiti. Gledaj svoje posla i moli se Bogu. Zar nije to ono sto hoces? Ili zelis nesto drugo? Moc? Novac? Da mijenjas ljude? Za koje dobro? Ti bi uvodio Serijatske zakone ovdje? Jel' to? A ako ne mozes onda ces maltretirati ljude? Jel' to?
Veliki je broj poluinteligenta koji su tu da nas zloupotrebljavaju. Neki to rade kroz marketing, neki kroz politiku, neki kroz vjerske organizacije. Mnogi ne izgledaju kao da zele tvoj novac i tvoje povjerenje tebi ne izgleda kao nesto sto ima vrijednost za njih. To je pogresno. Nijh hrani to sto ih neko slusa kao da oni imaju neko znanje. Ego im raste, znacaj i postaju autoritet u svom ogledalu i svojoj maloj grupici "pravovjernih" te bivaju ohrabreni da pocnu da prosvjetljuju sve oko sebe i cude se kad se ljudi opiru i jadni "neprosvijetljeni" ne razumiju.
Dakle; ja imam (ili nemam; moja stvar) vjeru a ti svoju istinu nosi svojoj kuci a ako se deres. napadas novinare i ponasas se kao primitivac - to je posao za policiju. A ako mi vrijedjas prijatelje, komsije, familiju - mozda i netreba policija.
Jesil' oni stvarno protiv muzike i pjesme?
Vehabizam (sto god to bilo) ima pravo egzistencije kao i ijedna druga ideja ali njihovi sljedbenici se u nasoj kuci moraju ponasati prema nasem kucnom redu.
Mene osobno je zacudilo kako je Sarajevska raja i (osobito) "jalija" dopustila da neko napada djecu na Wilsonovom. Jedini odgovor na takav bezobrazluk bi bio da im neko prebroji kosti na tom istom setalistu. Ako ces uzimati "zakon ulice" u svoje ruke - po tim zakonima mozes i biti sudjen. Ako iko misli da je razvaljivanje statue Buddhae topom nesto normalno; moram reci da tu nema razgovora ni rasprave. Ako iko misli da uci Bosance da ne treba pjevati - kako da mislis da je isti normalan i da je ista sto kaze normalno.
Ko su ti da meni govore o mojoj vjeri i da mi prave pravila i postavljas sebe kao autoritet? Ko su ti da se ponasaju kao da Allah govori kroz njih? Ko su ti da nas uce icemu? Da se bar radi u ikakvim uglednim ili obrazovanim ljudima bez prostackog ponasanja moglo bi se i duze tolerirati.
Ne vidim da su vrijedni makar moje znatizelje. Ali, eto zgodni su da se raja svadjaju i da se svi Bosnjaci prikazuju kao vehabije koji "su svi eto teroristi".
Nisu vehabije (kao ni iko drugi) vrijedni da se Bosnjaci "razjedinjuju" niti su vrijedni da se zbog njih "ujedinjuju". To su gluposti. Kao sto je i glupost podlijegati icijim populistickim inicijativama jer se time pogresnim stvarima daje znacaj. Ili se svadjati oko stvari kojima treba policija da se bavi. Neki ljudi se raspravljaju kao da tu ima o cemu da se raspravlja. Razdor izmedju 5 miliona i jedne hiljade ne moze se zvati "unutar-bosnjackim razdorom". Incident i nedolicno ponasanje bi bio bolji naziv. Neko pokusava da poturi stavove beznacajnog broja ljudi kao relevantne. Covjece, mogli bi uvesti po par desetina ljudi (placenih i dobrovoljaca) iz svake "vrste" Islama i praviti jos vise "borbe protiv razjedinjavanja". Razvija se rasprava. Neko zove na toleriranje vehabija jer "oni su takodjer nasa braca"? Gdje je poziv vehabijama da se uljudno ponasaju i ne vrijedjaju nase majke i nase djedove? Kakav razdor kakvi bakraci...?
Ako hoces; citaj, klanjaj kao oni i zivi normalno. Ne maltretiraj sredinu. Ako imas usta; ne znaci da ih moras i koristiti. Gledaj svoje posla i moli se Bogu. Zar nije to ono sto hoces? Ili zelis nesto drugo? Moc? Novac? Da mijenjas ljude? Za koje dobro? Ti bi uvodio Serijatske zakone ovdje? Jel' to? A ako ne mozes onda ces maltretirati ljude? Jel' to?
Veliki je broj poluinteligenta koji su tu da nas zloupotrebljavaju. Neki to rade kroz marketing, neki kroz politiku, neki kroz vjerske organizacije. Mnogi ne izgledaju kao da zele tvoj novac i tvoje povjerenje tebi ne izgleda kao nesto sto ima vrijednost za njih. To je pogresno. Nijh hrani to sto ih neko slusa kao da oni imaju neko znanje. Ego im raste, znacaj i postaju autoritet u svom ogledalu i svojoj maloj grupici "pravovjernih" te bivaju ohrabreni da pocnu da prosvjetljuju sve oko sebe i cude se kad se ljudi opiru i jadni "neprosvijetljeni" ne razumiju.
Dakle; ja imam (ili nemam; moja stvar) vjeru a ti svoju istinu nosi svojoj kuci a ako se deres. napadas novinare i ponasas se kao primitivac - to je posao za policiju. A ako mi vrijedjas prijatelje, komsije, familiju - mozda i netreba policija.
Jesil' oni stvarno protiv muzike i pjesme?
-
marijindvorac
Neki odu na forumski dzehenet za manje..... al neke opet alah stitiherzeg wrote:Ja bih autoru ovog teksta ziletom vratne zile sa tekbirom, PTM kafirska.
-
malcolm_xxl
BHG:
kakav sam ja vjernik je moja privatna stvar....i ako mi se drzi djevojka za ruku onda cu je i drzati za ruku i hodati ulicom i nema tog vehabije i nevehabije koji ce mi to zabraniti....jel ti jasno?!?!?!
prestanite nam govorit kakvi vjernici trebamo biti i kako cemo se ponasati...svak ima svoju glavu da razmislja njom...netrebas mi ti da mi je punis nebulozama....
BHG...NISMO SE BA RAZUMJELI...PASA MOJ...NISAM JA TEBI NISTA REKAO DA BI MOGAO TAKO EKSPLOZIVNO ODGOVARATI...STO SE TICE TOGA DALI CES TI SVOJU DJEVOJKU DRZATI ZA RUKU ILI NECES TO JE TVOJA STVAR-NE ULAZIM U TO....PRVO U BOSNI NEMA SERIATSKOG ZAKONA DA TI TO ZABRANI A VJEROVATNO GA NIKADA NECE NI BITI PA MOZES SLOBODNO UZIVATI U OVOZEMALJSKIM "BLAGODATIMA"...NISAM GOVORIO KAKVI VJERNICI TREBA DA BUDU NEGO SAM PISAO KAKO SMATRAM DA JE TO STO LJUDI GOVORE ISPRAVNO--NARAVNO JA TAKO MISLIM, PO TEBI TO KAKO VIDIM NIJE...AL RECI CU SAMO DA NI TI LJUDI O KOJIMA TI GOVORIS NE PROIZVODE NEKE NOVE ZAKONE, PRVO IH NE DONOSE ,DRUGO NIJESU TO LJUDSKI ZAKONI NEGO IH JE ALLAH SVEMOGUCI NAREDIO. A TO KOLIKO CEMO IH MI POSTOVATI,PRIMJENJIVATI, TO ZAVISI OD SVAKOG POJEDINCA I TO NAM JE NA VOLJU.
KADA VIDIM BRATE KAKVA JE SVEOPCA SITUACIJA U DRZAVI : KOLIKO SE MLADIH DROGIRA,ALKOHOLIZIRA,I RADI SVE TE PRLJAVE STVARI ONDA MI DRUZENJE SA TOM GORE SPOMENUTOM BRACOM ODGOVARA JER SE OSJECAM LIJEPO. ZNAM NECE ME NAVRATITI DA KRADEM,PLJACKAM,LAZEM,PSUJEM,NECE ME UVESTI U NEKU DRUZINU GDJE SE DROGIRA,PIJE, NECE ME NAVRATIT DA CINIM BLUD,DA RADIM ONO STO NIJE MORALNO,....ETO BRATE ZBOG TOGA CIJENIM DJELA TIH LJUDI.NECU RECI DA SU SVI ONI MED I MLIJEKO ,NARAVNO ,TO NIJE MOGUCE ALI S ONIM KOJE JA LICNO POZNAJEM I SKOJIMA PONEKAD PRICAM SAM SIGURAN DA SAM NA DOBROM PUTU.....OVO JA OPET KAZEM ZA SEBE....ZNACI MOJE MISLJENJE...NE TRAZIM DA I TI TAKO RAZMISLJAS....NEMOJ DA HATERIS, NISAM JA OVDJE MISLIO NIKOGA VRIJEDJAT...HAJD SADA BUDITE MI ZDRAVI I VESELI.....
ESELAMU ALEJKUM !
kakav sam ja vjernik je moja privatna stvar....i ako mi se drzi djevojka za ruku onda cu je i drzati za ruku i hodati ulicom i nema tog vehabije i nevehabije koji ce mi to zabraniti....jel ti jasno?!?!?!
prestanite nam govorit kakvi vjernici trebamo biti i kako cemo se ponasati...svak ima svoju glavu da razmislja njom...netrebas mi ti da mi je punis nebulozama....
BHG...NISMO SE BA RAZUMJELI...PASA MOJ...NISAM JA TEBI NISTA REKAO DA BI MOGAO TAKO EKSPLOZIVNO ODGOVARATI...STO SE TICE TOGA DALI CES TI SVOJU DJEVOJKU DRZATI ZA RUKU ILI NECES TO JE TVOJA STVAR-NE ULAZIM U TO....PRVO U BOSNI NEMA SERIATSKOG ZAKONA DA TI TO ZABRANI A VJEROVATNO GA NIKADA NECE NI BITI PA MOZES SLOBODNO UZIVATI U OVOZEMALJSKIM "BLAGODATIMA"...NISAM GOVORIO KAKVI VJERNICI TREBA DA BUDU NEGO SAM PISAO KAKO SMATRAM DA JE TO STO LJUDI GOVORE ISPRAVNO--NARAVNO JA TAKO MISLIM, PO TEBI TO KAKO VIDIM NIJE...AL RECI CU SAMO DA NI TI LJUDI O KOJIMA TI GOVORIS NE PROIZVODE NEKE NOVE ZAKONE, PRVO IH NE DONOSE ,DRUGO NIJESU TO LJUDSKI ZAKONI NEGO IH JE ALLAH SVEMOGUCI NAREDIO. A TO KOLIKO CEMO IH MI POSTOVATI,PRIMJENJIVATI, TO ZAVISI OD SVAKOG POJEDINCA I TO NAM JE NA VOLJU.
KADA VIDIM BRATE KAKVA JE SVEOPCA SITUACIJA U DRZAVI : KOLIKO SE MLADIH DROGIRA,ALKOHOLIZIRA,I RADI SVE TE PRLJAVE STVARI ONDA MI DRUZENJE SA TOM GORE SPOMENUTOM BRACOM ODGOVARA JER SE OSJECAM LIJEPO. ZNAM NECE ME NAVRATITI DA KRADEM,PLJACKAM,LAZEM,PSUJEM,NECE ME UVESTI U NEKU DRUZINU GDJE SE DROGIRA,PIJE, NECE ME NAVRATIT DA CINIM BLUD,DA RADIM ONO STO NIJE MORALNO,....ETO BRATE ZBOG TOGA CIJENIM DJELA TIH LJUDI.NECU RECI DA SU SVI ONI MED I MLIJEKO ,NARAVNO ,TO NIJE MOGUCE ALI S ONIM KOJE JA LICNO POZNAJEM I SKOJIMA PONEKAD PRICAM SAM SIGURAN DA SAM NA DOBROM PUTU.....OVO JA OPET KAZEM ZA SEBE....ZNACI MOJE MISLJENJE...NE TRAZIM DA I TI TAKO RAZMISLJAS....NEMOJ DA HATERIS, NISAM JA OVDJE MISLIO NIKOGA VRIJEDJAT...HAJD SADA BUDITE MI ZDRAVI I VESELI.....
ESELAMU ALEJKUM !
-
KeepItSimplE
imam jedno pitanje za vas...
imam primjera i sa vehabijama..ali evo jedna situacija sa mladom damom
koja je nosila hidzab..
Bila sam sa momkom u troli..i oboje smo bili umorni,stajalo je samo jedno
prazno mjesto preko puta djevojke,koja je brat bratu imala 18ak godina..
Momak je sjeo..a ja sam mu sjela u krilo..prilikom cega nismo radili
nista sto bi neki nazvali "nepristojnim" jednostavno.. posto nije bilo mjesta,sjela sam mu u krilo.Djevojka me je gledala u oci,nije skretala
pogled par minuta i bilo mi je zaista malo neprijatno,da bi mi nakon toga rekla upotrijebivsi cak i kaziprst:
HOCES LI MOLIM TE USTATI SA NJEGOVOG KRILA I STATI PORED NJEGA,ILI SJESTI NEGDJE DRUGO!??
Toliko sam ostala zatecena..i osjetila sam neki stid (ne znam ni ja zasto,jer NISTA lose nisam uradila) i bez pogovora sam ustala i stala pored..
Momak je ustao zamnom bijesan ko puska sto sam to uradila..i izasli smo
na iducoj stanici.
Sad da vas pitam.. nije meni problem bio ustati,eto ustala sam.. ali da li je ona imala pravo to da uradi??Zasto ona nije ustala,odmakla se od nas,ako je to bilo nesto grjesno po nju..
Islam strogo zabranjuje bilo kakav musko-zenski kontakt prije braka,to znam... i ja postujem one,koji to postuju..ali da li ima neko pravo,posebno mladji od mene da takvo nesto zatrazi??
Isti slucaj je sa vehabijama koji imaju prekoran pogled..prosto se nekad uplasim da ce insana udariti po glavi,ako te vide ili obucenog kako njima ne godi,ili nedaj Boze da se drzis s curom/momkom za ruku.
imam primjera i sa vehabijama..ali evo jedna situacija sa mladom damom
koja je nosila hidzab..
Bila sam sa momkom u troli..i oboje smo bili umorni,stajalo je samo jedno
prazno mjesto preko puta djevojke,koja je brat bratu imala 18ak godina..
Momak je sjeo..a ja sam mu sjela u krilo..prilikom cega nismo radili
nista sto bi neki nazvali "nepristojnim" jednostavno.. posto nije bilo mjesta,sjela sam mu u krilo.Djevojka me je gledala u oci,nije skretala
pogled par minuta i bilo mi je zaista malo neprijatno,da bi mi nakon toga rekla upotrijebivsi cak i kaziprst:
HOCES LI MOLIM TE USTATI SA NJEGOVOG KRILA I STATI PORED NJEGA,ILI SJESTI NEGDJE DRUGO!??
Toliko sam ostala zatecena..i osjetila sam neki stid (ne znam ni ja zasto,jer NISTA lose nisam uradila) i bez pogovora sam ustala i stala pored..
Momak je ustao zamnom bijesan ko puska sto sam to uradila..i izasli smo
na iducoj stanici.
Sad da vas pitam.. nije meni problem bio ustati,eto ustala sam.. ali da li je ona imala pravo to da uradi??Zasto ona nije ustala,odmakla se od nas,ako je to bilo nesto grjesno po nju..
Islam strogo zabranjuje bilo kakav musko-zenski kontakt prije braka,to znam... i ja postujem one,koji to postuju..ali da li ima neko pravo,posebno mladji od mene da takvo nesto zatrazi??
Isti slucaj je sa vehabijama koji imaju prekoran pogled..prosto se nekad uplasim da ce insana udariti po glavi,ako te vide ili obucenog kako njima ne godi,ili nedaj Boze da se drzis s curom/momkom za ruku.