da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?

Post Reply
GRAĐANIN AL" BAŠ ON

Post by GRAĐANIN AL" BAŠ ON »

To ispada kao da bi se mi trebali odreću Banjaluke a da zauzvrat dobijemo Gusinje,za Dobrinju 1 bi dobili Plav,Za Prijedor bi dobili Brodarevo a za cijelu Istočnu Bosnu bi dobili Tutin!!! Mogao bih ja nekom j...ti m...r ovdje!!! :x :x :x :x :x :x :x :x
GRAĐANIN AL" BAŠ ON

Radije neka uzmu RS a zauzvrat neka nam ne daju ništa. Svak" u svoj halvat!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
mostarac

Post by mostarac »

Nisam citao prethodne strane, ali odgovor je jednostavan:

ZATO STO JE BANJALUKA UVIJEK BILA BiH, A NOVI PAZAR NIJE, ZATO STO SU SE U SREBRENICI KRUNISALI BOSANSKI KRALJEVI, A SA PLAVOM I GUSINJEM NEMAMO BAS MNOGO TOGA ZAJEDNICKOG

Okanite se vise tih trampi i suludih ideja koje nemaju veze sa zdravim mozgom, a ako se vec odlucujemo za trampu logicnije je da uzmemo Herceg Novi nego Novi Pazar.
Šandor

Post by Šandor »

mostarac wrote:Nisam citao prethodne strane, ali odgovor je jednostavan:

ZATO STO JE BANJALUKA UVIJEK BILA BiH, A NOVI PAZAR NIJE, ZATO STO SU SE U SREBRENICI KRUNISALI BOSANSKI KRALJEVI, A SA PLAVOM I GUSINJEM NEMAMO BAS MNOGO TOGA ZAJEDNICKOG

Okanite se vise tih trampi i suludih ideja koje nemaju veze sa zdravim mozgom, a ako se vec odlucujemo za trampu logicnije je da uzmemo Herceg Novi nego Novi Pazar.
Može. Nek se Novljani presele u Plav i Gusinje i obratno.

:D:D:D
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Cjelovita Bosna i Hercegovina dolazi u obzir, kome to smeta neka se :zzzz:
seln

Post by seln »

Ma neka Srbija napravi deal...i mijenja Sandzak za Kosovo.
osa

Post by osa »

[quote="Šandor"][quote="mostarac"]Nisam citao prethodne strane, ali odgovor je jednostavan:

nekako mi se čini da su se bih kraljevi krunili u kraljevoj sutjesci, jajcu, varešu.
mostarac

Post by mostarac »

osa wrote:
Šandor wrote:
mostarac wrote:Nisam citao prethodne strane, ali odgovor je jednostavan:

nekako mi se čini da su se bih kraljevi krunili u kraljevoj sutjesci, jajcu, varešu.
visokom, srebrenici...
sveznajuci

Post by sveznajuci »

Tvrtko_I wrote:
rashid wrote:
bl4ever wrote:a nije da nema pomagace u vecem bh entitetu...
Smijesno mi je vazda izrazavanje "veci" i "manji" entitet ... :) Nekako skriveno podjebavanje. Kako ste ljudi bezposleni. Ja mijenjam take gradzane za lojalne i radnicke crnce ili kineze.
Ime veci i manji entitet ti je podjebavanja a naziv cetnicke republike nije. De bola
Naziv "manji entitet" uptrebljvaju oni koji su alergicni na ime "Republika Srpska". Republika Srpska je sastavni deo BiH, i bez Republike Srpske nema ni BiH. Ovo ponavljanje imena Republike Srpske samo za alergicne!
Last edited by sveznajuci on 29/09/2007 20:46, edited 1 time in total.
sebilj

Post by sebilj »

[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]To ispada kao da bi se mi trebali odreću Banjaluke a da zauzvrat dobijemo Gusinje,za Dobrinju 1 bi dobili Plav,Za Prijedor bi dobili Brodarevo a za cijelu Istočnu Bosnu bi dobili Tutin!!! Mogao bih ja nekom j...ti m...r ovdje!!! :x :x :x :x :x :x :x :x[/quote]

a hajvana majko mila, e pa dok je ovakvih mi cemo samo tapkat u mjestu, vid sta rece i osta ziv :x
seln

Post by seln »

sveznajuci wrote:
Tvrtko_I wrote:
rashid wrote: Smijesno mi je vazda izrazavanje "veci" i "manji" entitet ... :) Nekako skriveno podjebavanje. Kako ste ljudi bezposleni. Ja mijenjam take gradzane za lojalne i radnicke crnce ili kineze.
Ime veci i manji entitet ti je podjebavanja a naziv cetnicke republike nije. De bola
Naziv "manji entitet" uptrebljvaju oni koji su alergicni na ime Republika Srpska". Republika Srpska je sastavni deo BiH, i bez Republike Srpske nema ni BiH. Ovo ponavljanje imena Republike Srpske samo za alergicne!
Alergican sam na ime Republika Srpska kao i na govna. Samo, govna nastaju kao produkt probave...a Mrska je nastala kao produkt genocida. A bice Bosne i bez cetnika.
seln

Post by seln »

sebilj wrote:[quote="GRAĐANIN AL" BAŠ ON"]To ispada kao da bi se mi trebali odreću Banjaluke a da zauzvrat dobijemo Gusinje,za Dobrinju 1 bi dobili Plav,Za Prijedor bi dobili Brodarevo a za cijelu Istočnu Bosnu bi dobili Tutin!!! Mogao bih ja nekom j...ti m...r ovdje!!! :x :x :x :x :x :x :x :x
a hajvana majko mila, e pa dok je ovakvih mi cemo samo tapkat u mjestu, vid sta rece i osta ziv :x[/quote]
Nazad u Gusinje, Sandzoprd!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

provaljujete se, Titami. Gusinje i Plav nisu uopce u igri jer pripadaju Montenegru i nemaju se namjeru cepati :D
seln

Post by seln »

basta sljezove boje wrote:provaljujete se, Titami. Gusinje i Plav nisu uopce u igri jer pripadaju Montenegru i nemaju se namjeru cepati :D
Nisam ni rekao da jeste...samo nek ide nazad pa nek njima pametuje.
basta sljezove boje

#215 Re: da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?

bl4ever wrote:... zanima me, onako... jer zna se da ne moze oboje...
Sandzak je bio Bosna od 1580. do 1872. Tek 1872. je pripao Niskom ejaletu. Danasnji Sandzak u Srbiji obuhvaca samo 6 opcina i ne moze se ni u jednom scenariju mijenjati za RS. 5 opcina se nalazi u Crnoj Gori (Plav, Rozaje, Berane, Bijelo Polje, Pljevlja) i oni nisu zainteresirani da budu u BiH
Last edited by basta sljezove boje on 29/09/2007 21:09, edited 1 time in total.
sveznajuci

Post by sveznajuci »

GandalfSivi wrote:Pa zamisli mjenjati Banju Luku za Tutinje. Ne budi lud :-) :-) :-)
Bas me zanima ko bi tu sta menjao. Sa istim efektom mozes zameniti Sibir za Kalforniju ili Andaluziju za Tirol; papir trpi sve pa i zamenu teritorija s kojima nemas nikave veze!
basta sljezove boje

mali je to teritorij, Sjenica, Novi Pazar, Tutin, Priboj, Nova Varos, Prijepolje - nikakav deal, sorry - ne isplati se :)
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

#218 Re: da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?

Post by seiko22 »

basta sljezove boje wrote:
Sandzak je bio Bosna od 1580. do 1872. Tek 1872. je pripao Niskom ejaletu. Danasnji Sandzak u Srbiji obuhvaca samo 6 opcina i ne moze se ni u jednom scenariju mijenjati za RS. 5 opcina se nalazi u Crnoj Gori (Plav, Rozaje, Berane, Bijelo Polje, Pljevlja) i oni nisu zainteresirani da budu u BiH
ovo je stvarno hrabrost!! Opstinu Pljevlja, koja i zvanicno kao legitimnu zastavu ,na zgradu opstine, postavlja trobojku Srbije, u sred nezavisne Crne Gore, pripisujes nekakvom Sandzaku "za razmjenu" za rs!!
Pa, bolan, zar nisi skont'o da Sandzo "ima muda samo u Seher Saraj'vo" kad dodje!! Negdje drugdje, manji je od "makova zrna"!!
basta sljezove boje

#219 Re: da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?

seiko22 wrote:
basta sljezove boje wrote:
ovo je stvarno hrabrost!! Opstinu Pljevlja, koja i zvanicno kao legitimnu zastavu ,na zgradu opstine, postavlja trobojku Srbije, u sred nezavisne Crne Gore, pripisujes nekakvom Sandzaku "za razmjenu" za rs!!
Pa, bolan, zar nisi skont'o da Sandzo "ima muda samo u Seher Saraj'vo" kad dodje!! Negdje drugdje, manji je od "makova zrna"!!
Gospodine, vi zaista imate ozbiljnih problema :shock:

sto je problematicno u recenici da se Plav, Rozaje, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja nalaze u Crnoj Gori i da istovremeno pripadaju historijskom regionu Sandzaka? :?
basta sljezove boje

potrudila sam se i pronasla na netu ... i u Crnoj Gori i u Srbiju je po 6 opcina ... zaboravila sam Andrijevicu

Image
artzy

Post by artzy »

Za Srbiju bi bilo najbolje da napravi izmjenu naroda na takav nacin samo sto ni Bosanci (Srbi) ni Muslimani sandzaka to ne bi zeljeli...

Za Bosnu i hercegovinu to ne bi bilo najbolja stvar - Bosna je Bosna samo sa Bosnjacima i Srbima i Hrvatima u njoj (bez obzira sto to ponekad ne izgleda tako... :)

A inace sandzaklijama bi bilo slicno u istocnoj Bosni... okolina slicna... a srbi bi mogli da uspostave "istorisko mesto" Ras i da srbuju tamo pravo dobro... pa bi im istorija i tradicija bila jos veca i sira... mozda i duza... a mozda bi mogli i da se ocepe od Crne Gore...

Bytheweay.. mi bi mogli uzeti Vojvodjane, a? s Vojvodjankama included...
GRAĐANIN AL" BAŠ ON

Ovu temu je mogao samo sandžaklija da smisli.Njemu je svakako svejedno šta će biti sa Banjalukom,Prijedorom,Fočom,Višegradom,Zvornikom,Sarajevom... Njemu je jedino važno da pomogne svojoj "SVOJTI" preko Drine!!! A ja sa ovog mjesta poručujem svim sandžaklijama: NEĆETE PODIJELITI BIH PA DA VAS JE JOŠ TOLIKO!!! :x :x :x :x :x :x :x :x :x
domacin

Post by domacin »

Trade RS za Sandžan?
Ne.

Sandžak je nekad postojao.
Pogledajte danas političku kartu Srbije a i Crne Gore.
Nema nikakve oblasti Sandžak.
Sve je to sastavni dio Srbije i opet Crne Gore a ni ne čujem da neko odatle traži ikakvo odvajanje.

Zato Srbija ostaje kakva jest a Repubika Srpska u svojim granicama unutar BiH.
elSaik

Post by elSaik »

Ne, zbog toga što je RS dio BiH, a Sandžak dio Crne Gore i Srbije...
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:?
Post Reply