Danas u Zenici/Crnile Pitbull Fight 18.03.2007 Death Match

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

amrino wrote:
PITARKA_SA wrote:to dijete je nevino isto kao i ti jadni psi..ali eto kako se djeca uce,da je normalno ono sto je po mom misljenju, za debelih batina pa zatvora

sutra kada odraste smatrace de je to sasvim logicno,normalno ..itd..
koji je samo kreten doveo dijete da gleda ovo??ko je uopste mogao doci da gleda?? :x :x :x :x
Moze doci ko god hoce...bila sam i ja kao dijete...jer su se te borbe organizovale redovno blizu nase mahale...nisam kriminalac, nisam bila u zatvoru- i starci mi naravno za to nisu znali...Ni meni to nije normalno ali kao sto sam vec napisala...u zemlji u kojoj su koride tradicija...ovakve reakcije su mi pretjerane. Na tv-u se koride prenose, reklamiraju, sta mislite koliko djece to gleda...ali nekim cudom to je svima normala- niko ni ne spominje. Ja vas sada pitam zasto?
nije istina da je to normalna stvar..ja sam vec odgovorila na tvoje pitanje u vezi korida..koride,borbe bilo kojih zivotinja(pasa,pjetlova,bikova),mucenje na bilo koji naci zivog bica..treba da bude strogo sankcionisano..ali i sama znas ,da se ne moze protiv citave masinerije..kod nas na koridu ode Sulejman tihic i jos se hvale time u svim novinama.. :( jbg..prejak je to primitivizam,nekako nisu svjesni niti vrijednuju zivotinje kao ziva bica..sta ja znam sta je njihov razlog..ali ja se moram koprcat,pokusat...svjesna sam da sam kap u okeanu..ali jace je od mene ,moram iskazati svoje gadjenje..i nije ono samo prisutno u ovom slucaju,u zenici,vec inace ,uopsteno kada cujem,vidim,saznam price slicnog tipa.
i jos uvijek smatram da nije normalno doci i gedati dva psa kako se do krvi kolju,apsolutno stojim iza te recenice.
Kaiser

Post by Kaiser »

A-R-N-I wrote: Ne prijavljivanje krivicnog djela je takodje krivicno djelo,
Samo mala ispravka, neprijavljivanje ovog konkretnog krivičnog djela nije krivično djelo, a sve prema članu 345. stav 1. Krivičnog zakona F BiH.

Dakle, da je to snimio, znao i šutio... nikom ništa.

Opet kažem, ovo je isključivo pravno gledano. A pravo i pravda često ne idu pod ruku..
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Kazu da se dobro dobrim vraca, a zlo zlim. Sadasnja zrtva vrlo lako moze preci u dzelata.
Jednog dana cemo dozivjeti ovo:

Image

PS Sad na pauzi odletih do svog faxa, i slusam drotove koji cuvaju objekat u blizini "joj jaro, jes vidio nije raji mrsko zvat policiju radi pascadi"

:-D Nije nam mrsko!!!!!
@do ZeBlog

#204 pomoc, treba

Post by @do ZeBlog »

ej, ljudi sad me zove portparol MUP-a ZDK
ljudima treba snimak, dzaba ja ubjedjujem da je ime i prezime i adresa publikovana, oni zavrli za snimak i hajd...
sad pitanje...neko je jucer govorio da ima snimak, zamolio bih da se konvertuje u wmw ili neki jaci, kompresovani snimak, kako ste ga vec skinuli sa weba i posalje na
[email protected] anonimnost nije problem, zamolili su iz MUP-a jer im treba snimak, a ne mogu ga skinuti, zakasnili su par minuta...
samo budite obazrivi prema MUP-ovim serverima a mozete i meni na private message poslati svoju adresu ko ima snimke, pa da stupimo u kontakt i povezem vas sa policijom u Zenici...
naravno, ko zeli :-)
mIRCerka

#205 Re: pomoc, treba

Post by mIRCerka »

@do ZeBlog wrote:ej, ljudi sad me zove portparol MUP-a ZDK
ljudima treba snimak, dzaba ja ubjedjujem da je ime i prezime i adresa publikovana, oni zavrli za snimak i hajd...
sad pitanje...neko je jucer govorio da ima snimak, zamolio bih da se konvertuje u wmw ili neki jaci, kompresovani snimak, kako ste ga vec skinuli sa weba i posalje na
[email protected] anonimnost nije problem, zamolili su iz MUP-a jer im treba snimak, a ne mogu ga skinuti, zakasnili su par minuta...
samo budite obazrivi prema MUP-ovim serverima a mozete i meni na private message poslati svoju adresu ko ima snimke, pa da stupimo u kontakt i povezem vas sa policijom u Zenici...
da imaju inbox jaci od 2MB bilo bi super... :roll:
mIRCerka

#206 Re: pomoc, treba

Post by mIRCerka »

@do ZeBlog wrote:ej, ljudi sad me zove portparol MUP-a ZDK
jos kad bi ti otvorio PP sto bi bilo veselo....
@do ZeBlog

Post by @do ZeBlog »

pa otvorio sam, samo mi ova kanta malko zablokirala, pa nisam stigao procitati, pa onda restart, pa...
eh da, cujem vec rotaciju kako dolazi, eto ih po ono ;)
hajd valjda ce biti fajde, jer i ovdje su neki plavci meni rekli "a sto nam navalja posla bezveze sa tim kerovima"....
eto...sutra ce ici nastavak, I HOPE SO, u novini,...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

mIRCerka wrote:
PS Sad na pauzi odletih do svog faxa, i slusam drotove koji cuvaju objekat u blizini "joj jaro, jes vidio nije raji mrsko zvat policiju radi pascadi"

:-D Nije nam mrsko!!!!!
Mirci, jel' ovo za stvarno Titati :shock:
Mislim, ja tamo nisam bila 13 godina i ispala sam iz "mentaliteta" totalno :D al' ja ba raji ovdje vazda pricam da mi slijedimo Evropske tokove, pokazujem slike (aman stavljaju samo one lijepe :lol:), pravim od sebe konja zesceg :lol:
nineac

Post by nineac »

Poslao sam ti mail @do!
nineac

Post by nineac »

@do ZeBlog wrote:pa otvorio sam, samo mi ova kanta malko zablokirala, pa nisam stigao procitati, pa onda restart, pa...
hajd valjda ce biti fajde, jer i ovdje su neki plavci meni rekli "a sto nam navalja posla bezveze sa tim kerovima"....
Nasa policija, sta reci :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

@do ZeBlog wrote:pa otvorio sam, samo mi ova kanta malko zablokirala, pa nisam stigao procitati, pa onda restart, pa...
Neka svako radi svoj posao i sve ce ici na bolje.

Danas smo prijavili borbu pasa, sutra cemo prijaviti trgovinu bijelim robljem, prekosutra narkodilere, a onda cemo hebat famEliju ovim najvecima i najjacima....
@do ZeBlog

#212 slaganje

Post by @do ZeBlog »

slažem se mIRCerka,
eto, policija je došla u posjed snimka, sad više ne mogu reći DA NE ZNAJU, NE VIDE...
ostaje samo da se nadamo da će neko nekad nešto uraditi...meni je ogavno kad kažu ETO ZAŠTO BAŠ OVDJE, KAD JE CIJELA BIH UPLETENA...IMAL KO ŠTA IZ PETA-E DA KAŽE???
nineac

Post by nineac »

Ma cuce se ovi iz amerike.
ja sam kontaktirao clanove udruzenja iz Alabame koje je uvezano sa svjetskim udruzenjima kao i udruzenja iz Detroita i Miamia.
Javit ce se oni dole nasim policajcima.
Dok se ovo nerjesi ja nemirujem :x
Inace PETA je dobila na uvid preveden KZFBiH sa Clanom 318 St 1 i St.2
Ivy

Post by Ivy »

Jel Avaz objavio slike ili samo tekst? Imam pristup samo online avazu tako da ne znam... :?
@do ZeBlog

#215 oboje

Post by @do ZeBlog »

slike i txt...ali odabrane, ne bas krvolocne...
Ivy

#216 Re: oboje

Post by Ivy »

@do ZeBlog wrote:slike i txt...ali odabrane, ne bas krvolocne...
OK, hvala :)
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Malo off topic, jer spominjete PETA-u....
PETA-ini aktivisti: Ubijte medvjedića!

Tri se mjeseca vodi žestoka debata treba li usmrtiti mladunče polarnog medvjeda nazvanog Knut, kojeg je majka napustila. Pahuljasto stvorenje postalo je simbol berlinskog ZOO-a gdje se našao prije tri mjeseca.
Aktivisti za prava životinja žele da se mladunče uspava kako ne bi u budućnosti patilo u kavezu zološkog vrta.
- Medvjeda treba usmrtiti jer hranjenje ljudskom rukom nije prirodno za tu vrstu. To se smatra kršenjem životinjskih prava - rekao je glasnogovornik Frank Albrecht. Aktivisti tvrde kako je neprikladno za polarnog medvjeda koji je u prirodi agresivan predator, da se hrani na bočicu i 'provlači' kroz ljudske ruke.
- Polarnim medvjedima prijeti izumiranje, a hraneći ih na bočicu, povećava se šansa da narastu u zdrave životinje i pokušaju raširiti vrstu - rekao je upravitelj berlinskog ZOO-a Andre Schuele.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Pitam se gdje je ona onolika dusa Bosanska o kojoj mi vazda svi pricase.... :sad: :sad: :sad:

http://www.youtube.com/watch?v=weep6iP7m_4

haman da je i ovo zenica, ne znam, al pod tim kriterima nadjoh, bolje da nisam.... :( :(
@do ZeBlog

#219 veterinari

Post by @do ZeBlog »

u mom sutrasnjem txt u Avazu se spominju veterinari koji deterdzentom uspavljuju pse, umjesto propisanim sredstvom, jer ono kosta puuuno vise...fuj...sutra cu se pobrinuti da propratim ovo, mada imam hrpu drugog posla...
@do ZeBlog

#220 ali...

Post by @do ZeBlog »

da se ne bi predomislio i ovaj postavljac snimka...mada je anoniman, vec smo skinuli file ;) ovo su legalni sintori, koji dobiju 15 KM po psu, a vidi se kako se to radi...uhhhh.
Cober

Post by Cober »

Lucy01 wrote:Neka mi neko kaze sta treba da se non-profit organizacija registruje u BiH?
Lycy, ako želiš pomoći kontaktiraj Udruženje građana za sprečavanje okrutnosti nad životinjama SOS. Ovo udruženje je godinama veoma aktivno, radi u veoma teškim uslovima i godinama se bori za izmjenu zakonske regulative, izgradnju azila, obrazovanje djece u predškolskim i školskim ustanovama uz saglasnosti Ministarstva obrazovanja itd. UG SOS je dosada je spasilo i udomilo stotine napuštenih pasa, preko 200 je iz Sarajeva organizovano transportovano i udomljeno u njemačkoj. Je li potrebni napomenuti da i pored izuzetno teških uslova u kojim udruženje radi postoji provjera budućih zainteresovanih za udomljavanje, tako da se psi rađe zadržavaju u skromnim uslovim azila nego udomljavaju ukoliko se procijeni da će biti nepodobno držani (lanci i dvorišta). Poseban segment je svaki vid borbe protiv zločinaca iz šinteraja i svih drugih vidova okrutnosti,od veterinara, preko lokalnih i državnih organa vlasti. Jeste li znali da je Općina Centar u sprezi sa tadašnjim gradonačelnikom Hamamđićem poništila urbanističku saglasnost i Regulacioni plan za izgradnju prihvatilišta za napuštene pse na Betaniji. Jeste li znali da je gradska vlada grada Sarajeva odbila ponuđeni program za njegu i sterilizaciju uličnih pasa od strane RSPCA, a da u isto to vrijeme Kanton Sarajevo od poslije rata godišnje izdvaja iznos od oko 600.000 KM koji se prebacuje na račun KJKP RAD - kafilerije, za ubijanje uhvačenih lutalica. Okrutno ubijanje. Ulazio sam na veterinarski fakultet dok je još RAD tamo držao kafileriju i ubijao pse. SOS je tada plaćao kafileriju za svakog preuzetog psa, ne sjećam se čini mi se oko 60 KM. Život bi vam se zgadio da vidite odraslog psa kako se trese od straha i pokušava da se sakrije u prostor od par cantimetara između zida i drvene palete na podu. I taj je tada spašen :-). O surovosti ubijanja priručnim alatkama, žicama, motkama i dr. ne treba ni govoriti. RAD je tada od RSPCA tada dobio opremu za "humano" postupanje sa uhvaćenim psima, hvatalice i drugi pribor za "humano" uspavljivanje koji nisu baš rado koristili, pa je par lokalnih TV emisija i pritisak javnosti donio rezultate. Nedovoljne. SOS se napio krvi šintorima. Neki volonteri koji se smjenjuju uglavnom brzo odustaju, svojevremeno su neki čak i na forumu komentarisali kako je sve neuslovno i prljavo i slabo neorganizovano, a kao žao im i htjeli bi da pomognu, ali kako je "fuj" čistiti pseća govna u boksovima (parafraziram po sjećanju). SOS nema mogućnosti ni za 5% onoga što čini krajnjim naporima i zato im hvala.

Lucy i svi koji imate želju da nešto promijenite i pomognete evo linka i mal adrese. SOS trenutno nema ni dovoljno hrane za sve pse trenutno smještene u azilu. Donošenjem ostataka hrane iz kuće ili nekog restorana pomažete, kupovinom vreće hrane za pse pomažete jioš više. Adresa SOS-a je Sarajevo, Ul. Ferde hauptmana - mali tržni centar od cigle, a privremeni azil, bolje reći trenutno prihvatilište u dvorištu privatne kuće nalazi se iza Doma zdravlja Omer Maslić, u blatnjavoj uličici na kraju do Miljacke. Hvala.

http://www.animalsosa.ba/
[email protected]
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

Jel' se sta moze napraviti zbog one reklame od Orangine? (zloupotreba)

:? :?
visby

Post by visby »

Ljudi pa takvi su vlasnici pasa. Lijepo sam vam rekao na drugoj temi :D
medda

Post by medda »

Ljudi pa takvi su vlasnici pasa. Lijepo sam vam rekao na drugoj temi Very Happy
Ako se ti na ovakvoj temi i poslije onakvih snimaka mozes zajebavati onda to najvise govori o tebi... :x
adis071

#225 imam najjačeg pit bull

Post by adis071 »

daj te da vidim ovu borbu. :x ljudi i ja se bavim time
Locked