14Maj92`.Topovska granata sa Žuča raznosi dnevnu sobu moje kuće,zasipa me malter,prašina i kreč ali ni dlaka sa glave mi nije falila jer sam nekoliko sekundi ranije izašao iz nje u hodnik.

Sav prašnjav odlazim da se nađem sa rajom ispred obližnje zgrade koji mi se smiju kako izgledam.

Nabrzinu smo se organizovali i napravili dernek u podrumu(skloništu) zgrade sa logistikom od 2 litra votke i 2 đusa,bila je tu gitara i naravno zapjevalo se.Sve fina raja i drago mi je da su svi preživjeli rat. Neki od njih su već bili u armiji tj.u TO(teritirijalna odbrana), imali su puške i sjedili su pored vrata.U momentu kad smo svi kao jedan zapjevali TI SI MI BILA U SVEMU NAJ od INDEXA,vrata su se naglo otvorila i lokalni stanar(od svojih 35-40god.)nam se ljutito obratio:"SRAM VAS BILO,VI PJEVATE A LJUDI GINU"!

Zgledali smo se onako kako se pogledaju ljudi koji skontaju glupost

i onda prosto explodirali od smijeha

Sav zbunjen

zajapureni komšo je oborio glavu i vidio kako iza vrata vire cijevi od Zijine,Akijeve i Samirove puške

i onda je

odmaglio u stilu ptice trkačice dok su ga naši naoružani jarani pokušali sustići i priupitati KO IM JE TO DOŠO DA IM DIJELI MORALNE LEKCIJE.(Poslije nam je isti lik maznuo paket eurokrema).Naravno mi koji smo ostali unutra smo se povaljali od smijeha

.Kaže jedan moj jaran koji će kasnije postati pravi fighter(borac):"JESI LI MU SAMO VIDIO FACU KAD JE UGLEDO CIJEVI

i odvalio se smijati onako ludački jer je bio podobro pijan a i mi ostali.Stomak nas je zabolio,ali BUKVALNO

.Nakon što smo se prestali smijati odlučujemo da nastavimo dernek kod jednog jarana na drugom spratu te zgrade.Onako pijani pokušavamo da izađemo iz podruma i u tom momentu dvojica se zaglavljuju na vratima

.Koji vam je K.U.R.A.C reče najtrezniji i gurnu ih a oni popadaše u hodnik,naravno uz salve smijeha ostalih

To su one situacije kad se jednostavno ne možete prestati smijati i kad bukvalno ostajete bez daha,a najžešća provala dolazi uvijek tada

.Dakle(smijem se dok ovo pišem,i dok se prisjećam)tako mi bauljamo uz one stepenice,ja pridržavam ovog najpijanijeg jarana koji je iskomentariso komšu a on će meni...NE MOGU VIŠE BOLI ME STOMAK

i poče da povraća onu votku i đus i to u mlazevima ko gejzir po onom akustičnom stubištu-ŠPLJUS,ŠPLJUS.U to će ti ozbijlni glas neke žene sa četvrtog sprata:"MA KO OVO VODU PROSIPA"

Opet smo se pogledali ko u skloništu i odvalili se smijati bukvalno padajući sa nogu totalno devastirani ljudskom glupošću

a ovaj naš jaran je zgrabio neku papuču da gađa tu ženu misleći onako pijan da ga Zajebaje