SARAJEVSKA POLICIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dezze

Post by Dezze »

stochar wrote:
branis drotove koji mlate, zagovaras neki "guantanamo" u sarajevu, skidanje do gola i slicno..
pokazi mi gdje sam to ja branio drotove, zagovarao gvantanamo i skidanje do gola, ja cu te poljubiti u supak nasred ferhadije.

ljudi, vi citate sta zelite procitati a ne sta pise.

policija je priznala da su ovi drotovi kreteni i ljudi ce biti kaznjeni. ja samo hocu da kazem: puno je vise slucajeva razbojnistva, provala i ubistava, nego slucajeva prekoracivanja ovlasti. puno je vise slucajeva prekoracenja ovlasti kazhnjeno, nego slucajeva ubistva i razbojnistva, puno je vise policajaca koji su prekoracili ovlasti ostalo bez posla nego sto je kriminalaca zavrsilo iza resetaka (procentualno). pa jebemmu, trebam li ti jos to nacrtati?

ne pravdam policijsku brutalnost, bio sam na protestima protiv policijske brutalnosti i opet bih bio. i nervira me sto su se svi toliko digli protiv policije, a protiv kriminalaca svi sute. samo taj aspekt cijele price me nervira.

sretno nam svima sa ovakvim gradjanima, politicarima, tuzilastvu i ovakvom policijom.
Stochara podrzavam.

Mislim da su "vodje" policije dobro reagovale. Pokazuje da imaju obraza, itekako. Sto su neki pojedinci pretjerali, sta se moze. Pa nikoga se ne moze 100% kontrolisati.

E samo bih volio da se pojavi dosje onog momka u javnosti. Siguran sam da bi se imalo sta procitati.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

sto ovako ne uhvate gashija ili nekog kriminalca pa ga onda ne gaze nogama??
sta god da je uradio momak,treba odgovarati ..znaci,lisice,marica,zatvor i vozdra
ko im daje pravo da bilo koga onako gaze nogama i maltretiraju??
a ne smiju pisnut onome kome trebaju..nek udju u parlament pa nek ih sutaju nogama!!

pi*ke jadne FUJ!!!!!!!!!!!!!!
A.C.A.B
:x :x :x :x :x
Edin H.

Post by Edin H. »

ne pravdam policijsku brutalnost, bio sam na protestima protiv policijske brutalnosti i opet bih bio. i nervira me sto su se svi toliko digli protiv policije, a protiv kriminalaca svi sute. samo taj aspekt cijele price me nervira.

sretno nam svima sa ovakvim GRADJANIMA, politicarima, tuzilastvom i policijom.[/quote]

:lol: :lol: :lol:
Dezze

Post by Dezze »

PITARKA_SA wrote:sto ovako ne uhvate gashija ili nekog kriminalca pa ga onda ne gaze nogama??
sta god da je uradio momak,treba odgovarati ..znaci,lisice,marica,zatvor i vozdra
a ne smiju pisnut onome kome trebaju..nek udju u parlament pa nek ih sutaju nogama!!

A.C.A.B
Pohapsili su neke velike ribe (npr. Covic&Co.) ali onda im dodje pametnjakovic iz Suda BiH, npr., pa sve oslobodi od optuznice. I sta ce, ljudi skontali da nema druge nego neke stvari, istina one manje, uzeti u svoje ruke.
zvijerka

Post by zvijerka »

Dezze wrote:
zvijerka wrote:ja ne kontam kako nekom nije jasno da je u ovom slucaju policija preksila zakon teze nego je to uradio kriminalac...i odboravate im da nas cuvaju na taj nacin..... :roll: da me cuva policajac koji je napravio onaj snimak da bi mu raja na to svrsavala....
Ma nije u tom problem. Ja mislim da ljudi kontaju (barem vecina). Ali, kriminalcima svasta prolazi, tuzilastva i sudstvo lagano spavaju uljuljkani u izuzetno dobre plate. Za razliku od policije koja je mizerno placena. Ljudi su toliko ogorceni (ja prvi!) da ovakav snimak ne izaziva reakciju suosjecanja sa momkom koji je dobio po nosu. Sumnjam da je do sada bio uzoran gradjanin.
znam kakvo je stanje u sudstvu, odlicno...i znam da zbog te mizerne plate ne smije pogledat nekog glavonju i to jos i mogu razumjet to mu je hljeb ali ne vidim razlog da se izivljava na ovom jadniku(ko jeu pucen u problematiku narkomanije shvatit ce zasto su jadni) osim sto lijeci licne komplekse i frustracije i malo se hvali raji....
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ovo je prije svega ponizavanje ovog momka..."a zlostavljanje je gore od ubijanja".

Ok, vodje policije su reagovale dobro, samo su jos trebali podnijeti kolektivnu ostavku.

Prije svega je vazna ljudskost, policija je tu da stiti prije svega dostojanstco svakog gradjanina, bio ili ne bio kriv, a sudski sistem je tu da se na pravi nacin kazni pocinilac.

Ako neko nije sposoban da na dostojanstven nacin stiti i provodi zakon, ne treba biti u policiji.

Bezbroj je primjera ljudskosti i u policiji - u svim zemljama ali ima mnogo i zlouptreba. Policija ne smije sebe dovoditi u nivo ulicnih razbojnika koji ce mlatiti kako hoce i koga hoce.

Moj jedan rodjak je bio drot u titinoj miliciji - i kaze tako jednom..sta cu ja mlatiti nekoga koga su uhapsili sto je obio auto i ukro 10 kaseta semse suljakovic, oni ga mlate a meni zao covjeka, valja i njemu u oci pogledat kasnije. Uhapsi, predaj ga tuzilastvu i nek mu se sudi. Ja ga udarat necu i ne zelim.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

Dezze wrote:
PITARKA_SA wrote:sto ovako ne uhvate gashija ili nekog kriminalca pa ga onda ne gaze nogama??

A.C.A.B
Pohapsili su neke velike ribe (npr. Covic&Co.) ali onda im dodje pametnjakovic iz Suda BiH, npr., pa sve oslobodi od optuznice. I sta ce, ljudi skontali da nema druge nego neke stvari, istina one manje, uzeti u svoje ruke.
ko im daje pravo da uzimaju stvari u svoje ruke?? i radi sjebane drzave ,treba sada uhvatit nekog narkica il nekog sto je ukro pastetu iz granapa i zgazit ga nogama??
kakav je to rezon?
nemaju pravo to raditi
Svemirski_Jebach

moze li nam neko reci sta se govorilo na vijestima o ovome?
BHG

Post by BHG »

svinje ko svinje....anarhija je super sta se ovdje desava....
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Pokusao sam napisati komentar ali ne ide. Zato samo jedno veliko FUJ i za one jadove od drotova i za vas koji ih branite.
black

Post by black »

pa majka mu stara moze li i jedna tema i diskusija da se vodi bez licnih uvreda i psovki..spustite loptu malo..
Rookie

Post by Rookie »

F U J
Svemirski_Jebach

nemaju oni sta objavljivati podatke o dosjeu - to nije javna informacija.

Cuj nest'o mu prsluk iz privatnog auta i on se nasao privatno razracunavati sa momkom na ovaj nacin radi prsluka od 10 maraka...a ja jest bijednik i to pravi.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

da je ubio nekoga,.postoji protokol,pa u najmanju ruku,par samara ,privest i vodit u zatvor..nema tog dosjea sto moze opravdat ono sto smo vidjeli..nek mami svojoj vazi o tim glupostima
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Svemirski_Jebach wrote:nemaju oni sta objavljivati podatke o dosjeu - to nije javna informacija.

Cuj nest'o mu prsluk iz privatnog auta i on se nasao privatno razracunavati sa momkom na ovaj nacin radi prsluka od 10 maraka...a ja jest bijednik i to pravi.
Ne vjerujem da je obichni prsluk u pitanju, vjerovatno je pancir.....

Da, javnosti treba da se pokaze dosije pretuchenog.....da vidimo o kome je rijec i da li policijska brutalnost dobija novi omjer ili ne...
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Edin H. wrote:
Sir Charles wrote:A zamislite nadjete se u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu i onda dodje ova "policija" :shock:

Ja bih zivio za dan da ih sve redom prikujem za invalidska kolica, pa onda se izivljavajte i isprobavajte mobitele i neke "karate" udarce stoko bolesno-perverzna

Sto je najgore, ocrnise ljude koji casno i posteno rade svoj posao
Your Royal Highness, Sir Charles mislim da je vrijeme da promijenite nick.

Engleska je demokratska zemlja.

I kada su se desavala prekoracenja ovlasti policije zrtve su dobijale izuzetno visoke kompenzacije - osim za sada u slucaju ubistva onoga Brazilca, ali to je prekomplikovan slucaj da bi ga sada ovdje tabirili.

U biti ako pljunes drota na ulici, moze te privesti i predati tvoj slucaj Tuzilastvu ali NEMA PRAVO prekomjerne i neodgovarajuce upotrebe sile, tj. da te udari, opsuje itd..

Ali ukoliko ti npr. izvadis pistolj i nekome prijetis zovnuce naoruzanu policiju i gadjaju u glavu da te roknu.

Ukoliko pak uhvatis provalnika da ti obija stan ili auto i na to reagujes primjenom sile (osim u samoodbrani) on ce odgovarati za provalu, a ti ces odgovarati za ozljede koje si nanio provalniku.
Molim te, budi ljubazan pa procitaj moj post jos nekoliko puta, pa ces nadam se, shvatiti da sam ja PROTIV ovog bolesnog nasilja.

To sto se desava u Engleskoj me uopce ne zanima. Nisam tamo nikad bio, a ako kad budem isao nece me ni tada zanimati jer nikad nisam pravio probleme ni ovdje pa tako, sigurno necu ni tamo. Neka policija radi svoj posao kako treba i ja sretan.

Sto se tice mog nick-a, ne znam po kom osnovu si dajes pravo nekom govoriti koji ce nick koristiti i da li ga kojim slucajem treba mijenjati. Za tvoju informaciju, moj nick nema nikakve veze (osim sto se isto pise) sa clanom bitanske kraljevske porodice.
Le Muet

Post by Le Muet »

Covic velika riba?? Smijeh......

A i ovde,svi bi malim ribama lomili noge i ruke ako se nadju u situaciji pokusaja neceg svi su krupni i zajebani i imaju takve jarane i svi sve znaju ko su velike ribe.E pa reality chek,smanjite dozivljaj i manje balavljenja.Nadajte se da nece doci do slicnog.

PS.Ova trojica drotova su sise.
Svemirski_Jebach

cuj kao oni ce objaviti dosije...kako ih nije stid lopovi jedni, kriminalni. Nek taj komesar il ko je kaze koliko love uzima na dealove za gudru sto se rastura. Kako ih nije stid?

Opet sam pregledao snimak i ne mogu da vjerujem. Onaj ga nogom na vrat drzi na zemlji a onaj ga suta u ledja. onda momak krvav (nos mu razbili) gleda a onaj imbecil ga zoomira. Mozes li to misliti?

al nek je majmun snimio - sad ce ga popusit kvalitetno nadam se. Pa cemo ih nadam se sretat na cesti trazice pola marke da pojedu sta.
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

saviola wrote:
mawerick wrote:lijepa TITINA murija! marisala je sve! celo, ne celo!
zato sto je drzava stajala iza njih
Policajac iliti narodski Milconer nije ni Haso ni Vaso ni ... on je KOMADIC DRZAVE. Zato, ko dirne policajca, dirnuo je drzavu. Kakva drzava - takva i policija.

Mojih 10 feningi 8)
Sir Charles

Post by Sir Charles »

Jaguar84 wrote:
Sir Charles wrote:A zamislite nadjete se u pogresno vrijeme na pogresnom mjestu i onda dodje ova "policija" :shock:

Ja bih zivio za dan da ih sve redom prikujem za invalidska kolica, pa onda se izivljavajte i isprobavajte mobitele i neke "karate" udarce stoko bolesno-perverzna

FAKAT,ALI MALO IH JE DRUG MOJ
Mislim da su ipak posteni policajci u vecini. To sto ima pacenika i bolesnika koji svoje komplekse lijece na ovakav nacin je veliki problem i za dobro svih nas, nadam se da ce se policija unutar svojih redova obracunavati sa ovakvim likovima. Oni ocito nisu shvatili da ti uniforma ne daje pravo da radis sta hoces.
buzzer

Post by buzzer »

stochar wrote:

A.C.A.B
to za velike kriminalce smo odgovorili jedno 17 puta na ovoj temi: svi veliki kriminalci su radili i rade za trenutnu vlast koju smo mi izabrali. ukoliko njih uhapse, morace i one koji su iznad njih. vlastodrzscima odgovara status quo unutar kojeg i masa manjih kriminalaca dolazi do izrazaja. ne vidim sta se vise ovdje ima raspravljati: sadisti lijecili komplekse na sitnom kriminalcu, otkriveni i zasluzeno kaznjeni, i to je to. veci je problem ukupan kriminalitet o kojem niko ne prica!
nije druze veci problem, nego dio tog istog problema. korumpirana vlast, kriminalci, nacionalisti, teroristi, sve su to braca i sestre i svi nam oni zajedno rade o glavi.
od krimanalaca je, medjutim, tesko ocekivati da se preko noci opostene, dok se od policije moze i mora ocekivati da profesionalno radi svoj posao.
bezze su i vadione tipa slabo su placeni, tuzilastva ne rade svoj dio posla...
niko ih nije natjerao da budu policajci, bujrum na fakultet (jos uvijek se studij ne placa), pa nadji bolje placen posao. Sa SSS cini mi se malo ko u nekoj drugoj bransi ima bolju platu.
a sto se tice tuzilastava, mi o njima sudimo samo na osnovu onoga sto saznamo iz medija, hocu reci nemamo punog uvida koliko i kako rade, vjerovatno su i oni suhveli, ali ne vidim zasto bi los rad tuzilastva ometao policiju da ona radi svoj dio.

nema dobrog opravdanja za ovakvo nasilje.
tempora

Post by tempora »

Ocigledno da je pravda samo pravda, kada je licno odredjujemo. Ne poznajem drzavu u svijetu, gdje je gradjanstvo zadovoljno sa jacinom kazni, pa kada se radi i o smrtnoj kazni.
U opet nekim drugim drzavama, rulja se zadovolji ili direktno ucestvuje u kaznjavanju ili egzikuciji ( kamenovanje, spaljivanje i sl)

U ovom specificnom snimku, odredjena je "licna pravda" tj "licni zakon" i ako vas to ne treba zabrinjavati, ja ne znam sta treba?

Kako objasniti i prihvatiti cinjenicu, da policajac na snimku kolegi govori da mladica gurne ispod dzipa i da ga pregaze????

I molim vas, pravednici, puni krupnih rijeci, svaki puta kada sjednete u vozilo pijani ( a u zasigurno ste u vecini), kada vrsite prekrsaj u saobracaju, kada potplacujete policiju za svoje hirove, kada se izivljavate na sadionima, kada bacate smece po ulici i cinite milion drugih prekrsaja koji su u ovakvom drustvu prihvatljivi i svakodnevni i sasvim normalni, u svim tim momentima preispitajte svoju gradjansku duznost i svoju misao o pravdi.

Onaj koji uistinu ljubi pravdu, on zna, da je pravednost nesto nad cime najvise treba bdjeti, jer ako se sto krsi i ako se cemu steti, onda je to pravda. I da je vi zaista ljubite, tom silinom kojom opravdavate ovaj cin, trebali bi ste svoje revolte, frustracije i licni kadar ostaviti po strani. No ocigledno da ste u tome sakati!

:oops:
Hierarchia

Post by Hierarchia »

tempora wrote:Ocigledno da je pravda samo pravda, kada je licno odredjujemo. Ne poznajem drzavu u svijetu, gdje je gradjanstvo zadovoljno sa jacinom kazni, pa kada se radi i o smrtnoj kazni.
U opet nekim drugim drzavama, rulja se zadovolji ili direktno ucestvuje u kaznjavanju ili egzikuciji ( kamenovanje, spaljivanje i sl)

U ovom specificnom snimku, odredjena je "licna pravda" tj "licni zakon" i ako vas to ne treba zabrinjavati, ja ne znam sta treba?

Kako objasniti i prihvatiti cinjenicu, da policajac na snimku kolegi govori da mladica gurne ispod dzipa i da ga pregaze????

:oops:
To je vjerovatno bio momenat zastrasivanja. Samo sto ovi nesposobnjakovici to rade jadno i smotano. Sve sto znaju je cizmom u glavu. A ovi muski "branitelji gradjana" na temi - koliko vas je sa 17 pjano razbijalo komsiji prozor, rikalo pred zgradom, dobacivalo prolaznicima, pusilo i kupovalo drogu?
Jos jedan primjer patrijarhalnosti u kojoj zivimo i koja vecini na ovom forumu jos uvijek odredjuje sistem misljenja. Tempora, svaka cast za komentare i na ovoj i na drugim temama.
Samo me zanima sto je onaj perverznjak SNIMAO ovo? Za neke sado-mazo orgije? fuj-
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

zoom66 wrote:
Riogardian wrote:Ovi snimci su sokantni.

Ovdje su dokumentovana teska krsenja ljudskih prava.

Snimci se obradjuju u INTERPOL-u,radi ustanovljavanja identiteta osoba koje ucestvuju u mucenju nepoznate osobe i primjene zakonskih mjera protiv istih.
opet ti? ej, nemoj vishe ziv bio...:-):D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ljudi vec priveli policajce a oni tragaju...RIO ba kasni ti taj interpol...zoomke, do kada ces cuvati ove dileje? :D
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Sir Charles wrote:
Jaguar84 wrote:

FAKAT,ALI MALO IH JE DRUG MOJ
Mislim da su ipak posteni policajci u vecini. To sto ima pacenika i bolesnika koji svoje komplekse lijece na ovakav nacin je veliki problem i za dobro svih nas, nadam se da ce se policija unutar svojih redova obracunavati sa ovakvim likovima. Oni ocito nisu shvatili da ti uniforma ne daje pravo da radis sta hoces.
:thumbup:

I meni zao, zao mi momaka koji casno obavljaju svoju duznost a radi ispada trojice sad se koplja lome preko njihovih ledja. Zao mi sto su ovakva vremena, pa kad na duznost krenu, stave glavu u torbu, jer se iz dana u dan susrecu sa manijacima. A o njihovim platama da ne pricamo, one su smijesne u odnosu na odgovornost koju snose.
Post Reply