Herbalife?
Moderator: anex
-
latinalover
upravo tako..ja spomenuh negdje ovdje.... da nakon koristenja proizvoda , ljudi imaju potrebu za jos toga...sigurno sadrze neki elemenat koji stvara podrazaj za tim....
- DaysleepeR
Hvala puno na strucnom postu doktore!M.D. wrote:Posto radim kao ljekar u New Yorku, imam iskustvo sa klinickim istrazivanjima. Da bi herbalife dokazao svoje tvrdnje potrebno je uraditi kvalitetnu klincku studiju. Najbolje studije su randomized controlled clinical trials. Dvije grupe ljudi sa podjednakim karakteristikama se naslijepo odaberu, jedna grupa dobije herbalife a druga placebo koji u potpunosti slici herbalifu. Istrazivanje treba da bude "double blind" tj. doktori (ili drugi koji ocjenjuju klinicke rezultate) i pacijenti ne smiju znati sta ko uzima (placebo ili herbalife). Sve se drzi pod strogom tajnoscu i sifrirano je, te se drzi na tajnoj lokaciji. Izabere se odredjeno vrijeme pracenja (naprimjer 2 godine)kao i sta je cilj da se dokaze (naprimjer gubljenje na tezini). Onda na kraju sve se to statisticki obradi i usporedi te se vidi da li herbalife ima uticaj na tezinu ili nema nikakve razlike u poredjenju sa placebom.
Naravno, herbalife nikad nece pristati da prodje kroz rigorozno klinicko studiranje jer bi se na taj nacin otkrila sva laz i manipulacija njihovih proizvoda.
Poznata je cinjenica u klinickim istrazivanjima da placebo efekat moze biti cak i 30%. Ovdje u americi Food i Drug administarcija je upravo odobrila placebo pilulu koja iskljucivo sadrzi samo obicni secer. Prepisao sam ovu pilulu mnogim svojim pacijentima i mnogi su rakli da im je tableta mnogo pomogla. Ne kosta 300 KM vec 2 dolara.
- selver
A ti mislis da placebo djeluje drugacije od ovoga kako si ti opisao?DaysleepeR wrote:selver wrote:Niko nema pravo govoriti negativno o proizvodima ako ih nije probao (pa mu se nisu svidjeli). Ja ih koristim neko vrijeme i imam super misljenje o njima. To da su placebo mačku o rep. To kako se osjecam nije rezultat "djelovanja" placeba. Zamuti si jedan Termojetics s limunom pa cu te ja pitat![]()
Sto se tice cijene, istina, malo su skupi, al' vrijedi. Zelim stalno da se ovako osjecam pa neka i dadnem koju marku vise. Osim toga, niko nikog ne sili da kupi ista. Ko ima problema sa zdravljem i sa kilogramima zna itekako cijenit ove proizvode.
P.S. Nije mi jasna ova sto je potpisala pristupnicu nakon sto je bezuspjesno koristila proizvode![]()
![]()
![]()
Znas li uopste sta je placebo?
Placebo je cista autosugestija, dakle tebe su nafilovali pricom da je to wow, ti to popijes, ima neki super ukus i ti pod autosugestijom, nafilovan euforijom na sastanku pocinjes da mislis kako te to lijeci.
Ovo drugo sto si rekao, kako zelis stalno da se tako osjecas, je identicno onome sto govore heroinski ovisnici.
Grozno.
Vadi se covjece iz toga, nema vec miline nego iscijedit neko voce i popiti, drogiraju vas majke mi.[/quote]
Ne znas o cemu se radi, a govoris da nas drogiraju. Pa zar nije neozbiljno. Je l' ti prihvatas da bilo sta moze utjecati na to da se bolje osjecas osim autosugestije?!
Ako zelis da znas informisi se o proizvodima. Nije u redu da tek tako negiras sve...
-
M.D.
Posto radim kao ljekar u New Yorku, imam iskustvo sa klinickim istrazivanjima. Da bi herbalife dokazao svoje tvrdnje potrebno je uraditi kvalitetnu klincku studiju. Najbolje studije su randomized controlled clinical trials. Dvije grupe ljudi sa podjednakim karakteristikama se naslijepo odaberu, jedna grupa dobije herbalife a druga placebo koji u potpunosti slici herbalifu. Istrazivanje treba da bude "double blind" tj. doktori (ili drugi koji ocjenjuju klinicke rezultate) i pacijenti ne smiju znati sta ko uzima (placebo ili herbalife). Sve se drzi pod strogom tajnoscu i sifrirano je, te se drzi na tajnoj lokaciji. Izabere se odredjeno vrijeme pracenja (naprimjer 2 godine)kao i sta je cilj da se dokaze (naprimjer gubljenje na tezini). Onda na kraju sve se to statisticki obradi i usporedi te se vidi da li herbalife ima uticaj na tezinu ili nema nikakve razlike u poredjenju sa placebom.
Naravno, herbalife nikad nece pristati da prodje kroz rigorozno klinicko studiranje jer bi se na taj nacin otkrila sva laz i manipulacija njihovih proizvoda.
Poznata je cinjenica u klinickim istrazivanjima da placebo efekat moze biti cak i 30% (znaci od 100 ljudi 30 ljudi pokaze pozitivne rezultate samo na placebu). Ovdje u americi Food i Drug administarcija je upravo odobrila placebo pilulu koja iskljucivo sadrzi samo obicni secer. Prepisao sam ovu pilulu mnogim svojim pacijentima i mnogi su rekli da im je tableta mnogo pomogla. Ne kosta 300 KM vec 2 dolara.
Poznata je cinjenica u klinickim istrazivanjima da placebo efekat moze biti cak i 30% (znaci od 100 ljudi 30 ljudi pokaze pozitivne rezultate samo na placebu). Ovdje u americi Food i Drug administarcija je upravo odobrila placebo pilulu koja iskljucivo sadrzi samo obicni secer. Prepisao sam ovu pilulu mnogim svojim pacijentima i mnogi su rekli da im je tableta mnogo pomogla. Ne kosta 300 KM vec 2 dolara.
Last edited by M.D. on 20/01/2007 20:24, edited 2 times in total.
- DaysleepeR
Ne znas o cemu se radi, a govoris da nas drogiraju. Pa zar nije neozbiljno. Je l' ti prihvatas da bilo sta moze utjecati na to da se bolje osjecas osim autosugestije?!selver wrote:A ti mislis da placebo djeluje drugacije od ovoga kako si ti opisao?DaysleepeR wrote:selver wrote:Niko nema pravo govoriti negativno o proizvodima ako ih nije probao (pa mu se nisu svidjeli). Ja ih koristim neko vrijeme i imam super misljenje o njima. To da su placebo mačku o rep. To kako se osjecam nije rezultat "djelovanja" placeba. Zamuti si jedan Termojetics s limunom pa cu te ja pitat![]()
Sto se tice cijene, istina, malo su skupi, al' vrijedi. Zelim stalno da se ovako osjecam pa neka i dadnem koju marku vise. Osim toga, niko nikog ne sili da kupi ista. Ko ima problema sa zdravljem i sa kilogramima zna itekako cijenit ove proizvode.
P.S. Nije mi jasna ova sto je potpisala pristupnicu nakon sto je bezuspjesno koristila proizvode![]()
![]()
![]()
Znas li uopste sta je placebo?
Placebo je cista autosugestija, dakle tebe su nafilovali pricom da je to wow, ti to popijes, ima neki super ukus i ti pod autosugestijom, nafilovan euforijom na sastanku pocinjes da mislis kako te to lijeci.
Ovo drugo sto si rekao, kako zelis stalno da se tako osjecas, je identicno onome sto govore heroinski ovisnici.
Grozno.
Vadi se covjece iz toga, nema vec miline nego iscijedit neko voce i popiti, drogiraju vas majke mi.
Ako zelis da znas informisi se o proizvodima. Nije u redu da tek tako negiras sve...[/quote]
Naravno da prihvatam.
Prihvatam svaki preparat koji se nalazi u javnoj prodaji, klinicki testiran i ostavljen na slobodnu procjenu konzumentima.
Ne vjerujem proizvodima za ciju prodaju trebaju skupo placeni promotivni seminari i pusta obecanja o brzom profitu i lagodnom zivotu.
Tu nesto smrdi..
-
M.D.
Malo sam prostudirao strucnu literaturu trazeci specificno herbalife.
Hmmm...Ako zelite da dobijete myocarditis (upalu srcanog misica koja vam moze dozivotno unistiti srce koje ponekad samo srcani transplant moze izljeciti) onda slobodno uzmite hebalife. Ako pazljivo procitate donji abstrakt, vidjecete da je heralife uzrokovao smrt jednog devetnaestogodisnjaka.
Hypersensitivity myocarditis associated with ephedra use.Zaacks SM, Klein L, Tan CD, Rodriguez ER, Leikin JB.
Rush Presbyterian St. Luke's Medical Center, Chicago, Illinois 60612, USA.
BACKGROUND: Ephedrine has previously been described as a causative factor of vasculitis but myocarditis has not yet been associated with either ephedrine or its plant derivative ephedra. CASE REPORT: A 39-year-old African American male with hypertension presented to Rush Presbyterian St. Luke's Medical Center with a 1-month history of progressive dyspnea on exertion, orthopnea, and dependent edema. He was taking Ma Huang (Herbalife) 1-3 tablets twice daily for 3 months along with other vitamin supplements, pravastatin, and furosemide. Physical examination revealed a male in mild respiratory distress. The lung fields had rales at both bases without audible wheezes. Internal jugular venous pulsations were 5 cm above the sternal notch. Medical therapy with intravenous furosemide and oral enalapril was initiated upon admission. Cardiac catheterization with coronary angiography revealed normal coronary arteries, a dilated left ventricle, moderate pulmonary hypertension, and a pulmonary capillary wedge pressure of 34 mm Hg. The patient had right ventricular biopsy performed demonstrating mild myocyte hypertrophy and an infiltrate consisting predominantly of lymphocytes with eosinophils present in significantly increased numbers. Treatment for myocarditis was initiated with azothioprine 200 mg daily and prednisone 60 mg per day with a tapering course over 6 months. Anticoagulation with warfarin and diuretics was initiated and angiotensin-converting enzyme inhibition was continued. Hydralazine was added later. One month into therapy, an echocardiogram demonstrated improved left ventricular function with only mild global hypokinesis. A repeat right ventricular biopsy 2 months after the first admission showed no evidence of myocarditis. At 6 months, left ventricular ejection fraction was normal (EFN 50%) and the patient asymptomatic. CONCLUSION: Ephedra (Ma Huang) is the suspected cause of hypersensitivity myocarditis in this patient due to the temporal course of disease and its propensity to induce vasculitis.
PMID: 10465246 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Ephedra-associated cardiomyopathy.Naik SD, Freudenberger RS.
Department of Pharmacy, Robert Wood Johnson University Hospital, New Brunswick, NJ 08903-2601, USA. [email protected]
OBJECTIVE: To report 2 cases of cardiomyopathy associated with use of dietary supplements containing ephedra. case summaries: A 19-year-old white man presented to the emergency department (ED) complaining of exertional shortness of breath and episodic chest pain radiating to the left arm. Left heart catheterization revealed no significant coronary artery disease, a dilated left ventricle, and global hypokinesis. He was discharged home 5 days after admission on standard therapies for heart failure, but died 5 weeks later. A 21-year-old white man presented to the ED with recurrent chest pain and was diagnosed with myopericarditis. An echocardiogram showed global hypokinesis with an ejection fraction of 40-50%. He was treated for myopericarditis with standard therapies for heart failure. An objective causality assessment probability scale revealed that an adverse drug reaction was possible between cardiomyopathy and ephedra use in these 2 patients. Both of these cases have been reported to MedWatch. DISCUSSION: Ephedrine is a potent sympathomimetic agent with direct and indirect effects on adrenergic receptors to cause increases in heart rate, blood pressure, cardiac output, and vascular resistance. The adverse effects of adrenergic stimulation are well known in cardiomyopathy, inducing direct and indirect myocyte toxicity. CONCLUSIONS: It is well documented that ephedra, through its sympathomimetic effects, can cause a range of cardiovascular toxicities including myocarditis, arrhythmias, myocardial infarction, cardiac arrest, and sudden death.
PMID: 14742827 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Hmmm...Ako zelite da dobijete myocarditis (upalu srcanog misica koja vam moze dozivotno unistiti srce koje ponekad samo srcani transplant moze izljeciti) onda slobodno uzmite hebalife. Ako pazljivo procitate donji abstrakt, vidjecete da je heralife uzrokovao smrt jednog devetnaestogodisnjaka.
Hypersensitivity myocarditis associated with ephedra use.Zaacks SM, Klein L, Tan CD, Rodriguez ER, Leikin JB.
Rush Presbyterian St. Luke's Medical Center, Chicago, Illinois 60612, USA.
BACKGROUND: Ephedrine has previously been described as a causative factor of vasculitis but myocarditis has not yet been associated with either ephedrine or its plant derivative ephedra. CASE REPORT: A 39-year-old African American male with hypertension presented to Rush Presbyterian St. Luke's Medical Center with a 1-month history of progressive dyspnea on exertion, orthopnea, and dependent edema. He was taking Ma Huang (Herbalife) 1-3 tablets twice daily for 3 months along with other vitamin supplements, pravastatin, and furosemide. Physical examination revealed a male in mild respiratory distress. The lung fields had rales at both bases without audible wheezes. Internal jugular venous pulsations were 5 cm above the sternal notch. Medical therapy with intravenous furosemide and oral enalapril was initiated upon admission. Cardiac catheterization with coronary angiography revealed normal coronary arteries, a dilated left ventricle, moderate pulmonary hypertension, and a pulmonary capillary wedge pressure of 34 mm Hg. The patient had right ventricular biopsy performed demonstrating mild myocyte hypertrophy and an infiltrate consisting predominantly of lymphocytes with eosinophils present in significantly increased numbers. Treatment for myocarditis was initiated with azothioprine 200 mg daily and prednisone 60 mg per day with a tapering course over 6 months. Anticoagulation with warfarin and diuretics was initiated and angiotensin-converting enzyme inhibition was continued. Hydralazine was added later. One month into therapy, an echocardiogram demonstrated improved left ventricular function with only mild global hypokinesis. A repeat right ventricular biopsy 2 months after the first admission showed no evidence of myocarditis. At 6 months, left ventricular ejection fraction was normal (EFN 50%) and the patient asymptomatic. CONCLUSION: Ephedra (Ma Huang) is the suspected cause of hypersensitivity myocarditis in this patient due to the temporal course of disease and its propensity to induce vasculitis.
PMID: 10465246 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Ephedra-associated cardiomyopathy.Naik SD, Freudenberger RS.
Department of Pharmacy, Robert Wood Johnson University Hospital, New Brunswick, NJ 08903-2601, USA. [email protected]
OBJECTIVE: To report 2 cases of cardiomyopathy associated with use of dietary supplements containing ephedra. case summaries: A 19-year-old white man presented to the emergency department (ED) complaining of exertional shortness of breath and episodic chest pain radiating to the left arm. Left heart catheterization revealed no significant coronary artery disease, a dilated left ventricle, and global hypokinesis. He was discharged home 5 days after admission on standard therapies for heart failure, but died 5 weeks later. A 21-year-old white man presented to the ED with recurrent chest pain and was diagnosed with myopericarditis. An echocardiogram showed global hypokinesis with an ejection fraction of 40-50%. He was treated for myopericarditis with standard therapies for heart failure. An objective causality assessment probability scale revealed that an adverse drug reaction was possible between cardiomyopathy and ephedra use in these 2 patients. Both of these cases have been reported to MedWatch. DISCUSSION: Ephedrine is a potent sympathomimetic agent with direct and indirect effects on adrenergic receptors to cause increases in heart rate, blood pressure, cardiac output, and vascular resistance. The adverse effects of adrenergic stimulation are well known in cardiomyopathy, inducing direct and indirect myocyte toxicity. CONCLUSIONS: It is well documented that ephedra, through its sympathomimetic effects, can cause a range of cardiovascular toxicities including myocarditis, arrhythmias, myocardial infarction, cardiac arrest, and sudden death.
PMID: 14742827 [PubMed - indexed for MEDLINE]
- DaysleepeR
Doc,M.D. wrote:Malo sam prostudirao strucnu literaturu trazeci specificno herbalife.
Hmmm...Ako zelite da dobijete myocarditis (upalu srcanog misica koja vam moze dozivotno unistiti srce koje ponekad samo srcani transplant moze izljeciti) onda slobodno uzmite hebalife.
nasao sam ja isti podatak, medjiutim nadjoh i to da Herbalife nakon sto je bio zabranjen zbog prisustva ephedre, je isti izbacio i ne nazali se u preparatima od 2002 godine.
Posto ovi Herbalifeovci tvrde da je to istina, ja bih im vjerovao na rijec.
Doduse, pomenuti preparati su bili zabranjeni samo u USA, moguce je da je taj ostatak koji sadrzi ephedru zavrsio ovdje...
-
M.D.
Posto herbalife postoji od 1990 godine, cak iako su izbacili ephedru 2002, oni su punih 12 godina rizikovali, a vjerujem i uzrokovali bolest i smrt, i tako unistavali zivote mnogih njenih korisnika. Ja takvoj kompaniji ne bih vjerovao. Herbalife ne bih uzimao da mi ga daju besplatno a kamoli da jos dajem 300 maraka mjesecno.
Last edited by M.D. on 20/01/2007 20:08, edited 2 times in total.
- zlatiborka
LATINALOVER, odgovor tebi:
Prasak tj. F1 ja kao distributer placam mom supervizoru 72 KM, kes i na ruke. Moj distributer mi kaze da je PDV uracunat i da ja trebam njemu platiti upravo toliko, znaci 72 KM. Ja taj prasak sama koristim i prodajem ga takodje onima koji ga traze, za tacno 72 KM. Ne zaradjujem na njemu nista prodajuci ga mojoj raji. Zaradjuje jedino moj supervizor oko 50 KM po kutiji. Ali mene ne zanima koliko ona zaradjuje sve dok mogu jeftinije kupiti proizvod i proslijediti ga mojoj raji. Moja supervizorica nabavlja robu na veliko i zato moze da zaradi oko 50 KM po kutiji. Ja nemam mogucnosti da radim kao ona (nemam ni para ni talenta ni vremena za to).
Ja ne preprodajem, ja samo kupujem za moja 4 klijenta po istoj cijeni kao i za sebe.
Ovo za 300 KM, to moze biti kombinacija raznih proizvoda i ne mogu tacno reci sta je tu ukljuceno. Imam cjenovnik, pa ako te interesuje detaljnije, napisi koji su tu proizvodi ukljuceni i ja cu pokusati odgovoriti.
Prasak tj. F1 ja kao distributer placam mom supervizoru 72 KM, kes i na ruke. Moj distributer mi kaze da je PDV uracunat i da ja trebam njemu platiti upravo toliko, znaci 72 KM. Ja taj prasak sama koristim i prodajem ga takodje onima koji ga traze, za tacno 72 KM. Ne zaradjujem na njemu nista prodajuci ga mojoj raji. Zaradjuje jedino moj supervizor oko 50 KM po kutiji. Ali mene ne zanima koliko ona zaradjuje sve dok mogu jeftinije kupiti proizvod i proslijediti ga mojoj raji. Moja supervizorica nabavlja robu na veliko i zato moze da zaradi oko 50 KM po kutiji. Ja nemam mogucnosti da radim kao ona (nemam ni para ni talenta ni vremena za to).
Ja ne preprodajem, ja samo kupujem za moja 4 klijenta po istoj cijeni kao i za sebe.
Ovo za 300 KM, to moze biti kombinacija raznih proizvoda i ne mogu tacno reci sta je tu ukljuceno. Imam cjenovnik, pa ako te interesuje detaljnije, napisi koji su tu proizvodi ukljuceni i ja cu pokusati odgovoriti.
Last edited by zlatiborka on 21/01/2007 12:59, edited 1 time in total.
-
M.D.
Koliko sam shvatio princip po kojem herbalife moze uzrokovati gubitak kila je da zamjenis 2 regularna obroka sa herbalifom. Ako svaki dan zamjenis 2 obroka sa pahuljicama od punog zrna vjeruj mi da ces izgubiti nekoliko kilograma mjesecno. Sto kazu ovdje u americi "duh".
- DaysleepeR
Dobijes li racun od supervizora?zlatiborka wrote:LATINALOVER, odgovor tebi:
Ovo za 300 KM, to moze biti kombinacija raznih proizvoda i ne mogu tacno reci sta je tu ukljuceno. Imam cjenovnik, pa ako te interesuje detaljnije, napisi koji su ti proizvodi i ja cu pokusati odgovoriti.
Ako je PDV uracunat, ona ti mora dati racun sa prikazanom cijenom bez PDV-a i sa PDV-om.
Barem po zakonu.
- selver
Hajd da ispravimo netocan navod, postoji cak od 1980. - boga mi evo ispade da su sijali smrt 22 godineM.D. wrote:Posto herbalife postoji od 1990 godine, cak iako su izbacili ephedru 2002, oni su punih 12 godina rizikovali, a vjerujem i uzrokovali bolest i smrt, i tako unistavali zivote mnogih njenih korisnika. Ja takvoj kompaniji ne bih vjerovao. Herbalife ne bih uzimao da mi ga daju besplatno a kamoli da jos dajem 300 maraka mjesecno.
Hajd', priznacemo im da nisu savrseni...
Mada, Doc... Svaka cast.
- zlatiborka
Ne dobijem nikakav racun niti ga trazim. Vazno mi je da dobijem robu po povlastenoj cijeni za sebe i svoju raju. Nadam se da nece ovo dugo trajati, da ce se u nasim apotekama naci alternativa za F1 koju cemo svi moci kupiti po prihvatljivoj cijeni.DaysleepeR wrote:Dobijes li racun od supervizora?zlatiborka wrote:LATINALOVER, odgovor tebi:
Ovo za 300 KM, to moze biti kombinacija raznih proizvoda i ne mogu tacno reci sta je tu ukljuceno. Imam cjenovnik, pa ako te interesuje detaljnije, napisi koji su ti proizvodi i ja cu pokusati odgovoriti.
Ako je PDV uracunat, ona ti mora dati racun sa prikazanom cijenom bez PDV-a i sa PDV-om.
Barem po zakonu.
- NeKi_LiK
...da, a obrok se sastoji u Formuli1 koja sadrži čak 9 grama proteina soje po obroku... i haj' ne smršaj pored tolikog kalorijskog unosaM.D. wrote:Koliko sam shvatio princip po kojem herbalife moze uzrokovati gubitak kila je da zamjenis 2 regularna obroka sa herbalifom.
Pakovanje od 550 grama ?Prasak tj. F1 ja kao distributer placam mom supervizoru 72 KM, kes i na ruke.
2.25 kilograma Dymatize izolata sirutke košta 98 KM... 1.5 kg Labradinog Pro V60, vjerovatno najkvalitetnijeg proteinskog pripravka na tržištu, košta ispod 100 KM...
... više nego duplo manje cijene uz činjenicu da su spomenuti proizvodi u vrhu ponude proteinskih pripravaka koji imaju potporu bezbroj doktora sportske medicine i profesionalnih sportista kojima karijera, između ostalog, zavisi od pravilno isplaniranih obroka...
... vjerujem da Herbaispiranje mozga u ovom pravcu ide po principu "ali to su proizvodi za bildere" bez obzira što je proces izdvajanja bjelančevina i način konzumiranja potpuno isti...
...uz minimalnu
-
shin
O tome se radi, dobijes prasak i kaze ti ''uzimaj ovo i jedan obrok plus dosta vode'' znaci ako zelis da djeluje moras smanjiti ishranu, a to mozes i bez skupog praska.
M.D. (citat):
Koliko sam shvatio princip po kojem herbalife moze uzrokovati gubitak kila je da zamjenis 2 regularna obroka sa herbalifom.
-
latinalover
Zlatiborka
zasto si toliko navalila da bude neki shake koji je alternativan toj formuli?
ja sumnjam da ces naci nesto odgovarajuce..po niskoj cijeni...
ja cu uskoro da uzmem sebi jedan mineralno vitaminski napitak.....
sastoji se od 17 vitamina, 67 minerala... 65KM cijena...500ml
Ne dobijem nikakav racun niti ga trazim. Vazno mi je da dobijem robu po povlastenoj cijeni za sebe i svoju raju. Nadam se da nece ovo dugo trajati, da ce se u nasim apotekama naci alternativa za F1 koju cemo svi moci kupiti po prihvatljivoj cijeni
ja sumnjam da ces naci nesto odgovarajuce..po niskoj cijeni...
- Bosanac sa dna kace
Ev ja se prvi javljam da budem distirbuter u Bosni te placebo pilule, regrutovat cu ti najamnje jos novih 20 distributera samo u Bosni, a u Stambolu njamnje 100-njak distributera!M.D. wrote:Posto radim kao ljekar u New Yorku, imam iskustvo sa klinickim istrazivanjima. Da bi herbalife dokazao svoje tvrdnje potrebno je uraditi kvalitetnu klincku studiju. Najbolje studije su randomized controlled clinical trials. Dvije grupe ljudi sa podjednakim karakteristikama se naslijepo odaberu, jedna grupa dobije herbalife a druga placebo koji u potpunosti slici herbalifu. Istrazivanje treba da bude "double blind" tj. doktori (ili drugi koji ocjenjuju klinicke rezultate) i pacijenti ne smiju znati sta ko uzima (placebo ili herbalife). Sve se drzi pod strogom tajnoscu i sifrirano je, te se drzi na tajnoj lokaciji. Izabere se odredjeno vrijeme pracenja (naprimjer 2 godine)kao i sta je cilj da se dokaze (naprimjer gubljenje na tezini). Onda na kraju sve se to statisticki obradi i usporedi te se vidi da li herbalife ima uticaj na tezinu ili nema nikakve razlike u poredjenju sa placebom.
Poznata je cinjenica u klinickim istrazivanjima da placebo efekat moze biti cak i 30%. Ovdje u americi Food i Drug administarcija je upravo odobrila placebo pilulu koja iskljucivo sadrzi samo obicni secer. Prepisao sam ovu pilulu mnogim svojim pacijentima i mnogi su rakli da im je tableta mnogo pomogla. Ne kosta 300 KM vec 2 dolara.
P.S. mislim da je bila rijec o placebo efektu ne piluli, no njese dobro je da si spomeno da ima i 200 puta jeftiniji nacin da se smrsa!
- Bosanac sa dna kace
HAJMO MALO PAZNJE;
evo ja sam visok 196 cm i tezak 76.5 kg, izutra rano ustajem oko 6-7 sati, pojedem jabuku ili neku drugu vocku, onda oko 9 dorucak: uglavnom par pogacica od korompira i caja, rucak je u 1 ili 2 sata ugalvnom rucak je: supa-corba, glavno jelo i salata ili neki prilog, izmedju dorucka i rucka pojedem neku vocku ili malu cokoladicu, izmedju rucka i vecere pojedem opet neku vocku ili neki keksic, neki kolac, vecera je izmedju 7 i 8; i uglavnom se sastoji kao i rucak, posle vecere ne jedem nista, uglavnom tamo negdje oko 10-11 pojedem neku voce, i to je to!
Tokom dana se puno krecem, namjerno izbjegavam da se vozim svugjde busem ili taksijem, naravno sve u skaldu sa slobodnim vremenom. U slobodno vrieeme idem obavezno na trcanje i bazen. Gazirana pica i raznorazne gricaklice izbjegavam sto vise mogu, kahvu slabo pijem.
Stalno mislim kako sam mrsav, cak sam mislio otic i doktoru za to,medjutim ne pada mi na pamet vise, jer samo kad vidim raju iz svoje sredenje skole kako su se svi udebljali i imaju stomake i gledaju kako da smraju koju kilu, bolje je men vako!
Sve se moze kad se hoce, onih koji hoce da smraju bolje bi im bilo da piju obicni caj od nane, trose pare na voce i povrce, povecaju svoje fizicke aktivnosti umjesto sto bacaju pare na raznorazne praskove od H.lifa i i ostalih prevranata!
Ne kazu oni dzabe da je lako smrsat, sve se moze kad se hoce, mante se ljud ba torsenja para na te gluposti!
evo ja sam visok 196 cm i tezak 76.5 kg, izutra rano ustajem oko 6-7 sati, pojedem jabuku ili neku drugu vocku, onda oko 9 dorucak: uglavnom par pogacica od korompira i caja, rucak je u 1 ili 2 sata ugalvnom rucak je: supa-corba, glavno jelo i salata ili neki prilog, izmedju dorucka i rucka pojedem neku vocku ili malu cokoladicu, izmedju rucka i vecere pojedem opet neku vocku ili neki keksic, neki kolac, vecera je izmedju 7 i 8; i uglavnom se sastoji kao i rucak, posle vecere ne jedem nista, uglavnom tamo negdje oko 10-11 pojedem neku voce, i to je to!
Tokom dana se puno krecem, namjerno izbjegavam da se vozim svugjde busem ili taksijem, naravno sve u skaldu sa slobodnim vremenom. U slobodno vrieeme idem obavezno na trcanje i bazen. Gazirana pica i raznorazne gricaklice izbjegavam sto vise mogu, kahvu slabo pijem.
Stalno mislim kako sam mrsav, cak sam mislio otic i doktoru za to,medjutim ne pada mi na pamet vise, jer samo kad vidim raju iz svoje sredenje skole kako su se svi udebljali i imaju stomake i gledaju kako da smraju koju kilu, bolje je men vako!
Sve se moze kad se hoce, onih koji hoce da smraju bolje bi im bilo da piju obicni caj od nane, trose pare na voce i povrce, povecaju svoje fizicke aktivnosti umjesto sto bacaju pare na raznorazne praskove od H.lifa i i ostalih prevranata!
Ne kazu oni dzabe da je lako smrsat, sve se moze kad se hoce, mante se ljud ba torsenja para na te gluposti!
- zlatiborka
latinalover wrote:ZlatiborkaNe dobijem nikakav racun niti ga trazim. Vazno mi je da dobijem robu po povlastenoj cijeni za sebe i svoju raju. Nadam se da nece ovo dugo trajati, da ce se u nasim apotekama naci alternativa za F1 koju cemo svi moci kupiti po prihvatljivoj cijeni
ja sumnjam da ces naci nesto odgovarajuce..po niskoj cijeni.
Prosvijetli me molim te! Ako ima nesto sto manje kosta i zamjenjuje HL, odmah napustam HL i pocinjem kupovati u apotekama. Nemam para za bacanje, narocito ne za ove lovce na lovu iz HL, a dalje bih se voljela osjecati dobro i biti zdrava. Ne mora biti niska cijena, bitno je samo da bude jeftinije.
Last edited by zlatiborka on 21/01/2007 13:04, edited 1 time in total.
- zlatiborka
Nekoliko pitanja za one zagrizene HL-ovce:
Znam Da je HL osnovao Mark Hughes neke tamo 1980-te god. Motiv njegovog osnivanja ove firme je bio sto mu je majka u dobi od 36 godina umrla, pokusavajuci da smrsa drasticnim dijetama. Kad je on to vidio i sve dozivio, odlucio je da uradi nesto korisno da ljudi u buduce ne bi umirali od izgladnjivanja pri pokusaju da smrsave. To je navedeno u svim brosurama i spominje se na svakom sastanku ili seminaru.
2. Osnivac je umro 2001 godine (jako mlad i misteriozno). Neko od forumasa rece da se predozirao narkoticima i da je zbog toga umro. Ako je ovo tacno, neka HL-ovci kazu sta se desilo i kako. Ja ne gledam covjeka prema njegovoj trenutnoj slabosti (veca su njegova djela i ideje nego 1 veca doza heroina). Ja mislim da je osnivac imao lucidne trenutke i da su lesinari oko njega sve to pokupili i prodali za skupe pare, zataskavajuci istinitu biografiju covjeka koji je osnovao i stvorio kompaniju HERBALIFE.
Observer, Observerka i ostali zagrizeni HL-ovci cekamo vas komenar!
Znam Da je HL osnovao Mark Hughes neke tamo 1980-te god. Motiv njegovog osnivanja ove firme je bio sto mu je majka u dobi od 36 godina umrla, pokusavajuci da smrsa drasticnim dijetama. Kad je on to vidio i sve dozivio, odlucio je da uradi nesto korisno da ljudi u buduce ne bi umirali od izgladnjivanja pri pokusaju da smrsave. To je navedeno u svim brosurama i spominje se na svakom sastanku ili seminaru.
2. Osnivac je umro 2001 godine (jako mlad i misteriozno). Neko od forumasa rece da se predozirao narkoticima i da je zbog toga umro. Ako je ovo tacno, neka HL-ovci kazu sta se desilo i kako. Ja ne gledam covjeka prema njegovoj trenutnoj slabosti (veca su njegova djela i ideje nego 1 veca doza heroina). Ja mislim da je osnivac imao lucidne trenutke i da su lesinari oko njega sve to pokupili i prodali za skupe pare, zataskavajuci istinitu biografiju covjeka koji je osnovao i stvorio kompaniju HERBALIFE.
Observer, Observerka i ostali zagrizeni HL-ovci cekamo vas komenar!
Last edited by zlatiborka on 27/01/2007 20:06, edited 2 times in total.
- Bosanac sa dna kace
mene uopste zanima dal je taj covjek ikad postojao! jer sami su rekli na seminaru: Morate imati pricu, ako nemate price onda je izmislite!!!zlatiborka wrote:Nekoliko pitanja za one zagrizene HL-ovce:
!. Znam Da je HL osnovao Hugh Grants neke tamo 1980-te god. Motiv njegovog osnivanja ove firme je bio sto mu je majka u dobi od 36 godina umrla, pokusavajuci da smrsa drasticnim dijetama. Kad je on to vidio i sve dozivio, odlucio je da uradi nesto korisno da ljudi u buduce ne bi umirali od izgladnjivanja pri pokusaju da smrsave. To je navedeno u svim brosurama i spominje se na svakom sastanku ili seminaru.
2. Osnivac je umro 1990 godine (jako mlad i misteriozno). Neko od forumasa rece da se predozirao narkoticima i da je zbog toga umro. Ako je ovo tacno, neka HL-ovci kazu sta se desilo i kako. Ja ne gledam covjeka prema njegovoj trenutnoj slabosti (veca su njegova djela i ideje nego 1 veca doza heroina). Ja mislim da je osnivac imao lucidne trenutke i da su lesinari oko njega sve to pokupili i prodali za skupe pare, zataskavajuci istinitu biografiju covjeka koji je osnovao i stvorio kompaniju HERBALIFE.
Observer, Observerka i ostali zagrizeni HB-ovci cekamo vas komenar!
-
sabanss
Upravo. Meni nije jasno zasto ljudi koji hoce da smrsaju ne uzimaju sportske proteinske preparate, minimum 100% su sigurniji od ovih gluposti.NeKi_LiK wrote:
2.25 kilograma Dymatize izolata sirutke košta 98 KM... 1.5 kg Labradinog Pro V60, vjerovatno najkvalitetnijeg proteinskog pripravka na tržištu, košta ispod 100 KM...
... više nego duplo manje cijene uz činjenicu da su spomenuti proizvodi u vrhu ponude proteinskih pripravaka koji imaju potporu bezbroj doktora sportske medicine i profesionalnih sportista kojima karijera, između ostalog, zavisi od pravilno isplaniranih obroka...
... vjerujem da Herbaispiranje mozga u ovom pravcu ide po principu "ali to su proizvodi za bildere" bez obzira što je proces izdvajanja bjelančevina i način konzumiranja potpuno isti...
...uz minimalnurazliku jer je iskoristivost proteina usljed kvalitete proizvoda dosta manja, a cijena mnogo veća...