Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
rikardoreis
Ima utakmica na BHT, u 16,10 
-
rikardoreis
in33sa wrote:sjebo si mi koncepciju
![]()
Hajde, bar nesto od njih. Nego, gdje je druga utakmica???
ne znam za drugu, ne pise nista za subotu...
@bice_bice, radi se o utakmici protiv Hrvatske u nedjelju, cini mi se da se igra u Puli ili Rijeci...
- van Basten
Litvanija - Finska 29:30.
Iako se očekivalo da nam Litvanija bude ozbiljniji konkurent, izgleda da će Finci biti žilaviji. Kako čuh, Litvanci su podmladili ekipu pa vjerovatno zbog toga rezultat trpi... očekujem bar +40 u 4 utakmice
Iako se očekivalo da nam Litvanija bude ozbiljniji konkurent, izgleda da će Finci biti žilaviji. Kako čuh, Litvanci su podmladili ekipu pa vjerovatno zbog toga rezultat trpi... očekujem bar +40 u 4 utakmice
-
in33sa
Ne igra ni Lackovic za Hrvatsku.osa wrote:za hrvatsku u nedjelju ne igra pola prve ekipe(balić, metličić, džomba), evo prilike da bih izgubi s nekom pristojnom razlikom. danas su i tako osakaćeni poderali švedsku 5 razlike.
Jesu igrali ovi nasi danas sa Slovencima?
- cyprus
A da mi možda malo previše ne podcjenjujemo i jedne i druge? Po meni su i FIN i LTU tu negdje u rangu sa nama.van Basten wrote:Litvanija - Finska 29:30.
- and
slovenija-bih 29:28in33sa wrote:Ne igra ni Lackovic za Hrvatsku.osa wrote:za hrvatsku u nedjelju ne igra pola prve ekipe(balić, metličić, džomba), evo prilike da bih izgubi s nekom pristojnom razlikom. danas su i tako osakaćeni poderali švedsku 5 razlike.
Jesu igrali ovi nasi danas sa Slovencima?
- van Basten
Finska - Litvanija 32:33... obje imaju po 2 boda prije mečeva s nama
-
rikardoreis
Porec: Hrvatska – BiH
U pocetku bjese Respekt
U cetvrtoj minuti 4-0 za Hrvatsku.
A onda On (Halid)
rece:
De ba igrajte malo.Odbranu.
I oni su igrali
U 26.minuti 14 – 13 za Bosnu. Zaigrala se cvrsta odbrana, timska igra u napadu, sijevaju, narocito krila.
Na odmor se otislo sa prednoscu 16-14. Imamo ih (opet mi se cinilo
).
U nastavku dobro. Semafor u u 45.minuti pokazuje 24-20. Cekam mat, a docekao sam samo mate (caj)
Neobjasnjivi pad, crna rupa. Do 53 minute nismo dali gola, a primamo 7 komada.
Nema ni Njega (Halida). Kasni s minutom odmora. Kasno je, na kraju je 32-28.Tako bi glasio kratki izvjestaj za one koji nisu gledali.
Sve u svemu – nije lose, ja sam zadovoljan, ima kvalitete, timske igre. Bilo je dobrih polukontri i kontri, cak i brzog centra, po prvi put. Odbrana dobra, steta sto igraju uglavnom onu 6-0 jer protivnik onda predje na druge varijante u napadu, na koje ostanemo bez odgovora, kad najvise treba. Ono sto mi bode oci je da nemamo ono nesto, ono nesto sto bi nas cinilo do kraja zajebanim
da ovako kazem.
Kad smo ih trebali dokusuriti, kad je trebalo samo nastaviti kako se igralo, pali smo, po ko zna koji put protiv jakih i jacih. Al' ima vremena moze se reci da smo jos na (dobrom) putu...
Najbolji su mi bili krila Stojanovic (sut 9-9) i Jaskic (9-6, promasivao je iz teskih pozicija, gotovo iz mrtvog ugla). Doborac je radio i radio, usput zabijao golove kad je trebalo, imam dojam da se kasnije umorio. Toromanovic dobar takodje, borio se na crti s onim divovima, a nema adekvatnu zamjenu, bar u odbrani da ima Sakiba Omerovica. Sabanovic vrlo dobar na golu. Obradovic ok u odbrani, u napadu je kritican, ne sjecam se da je gola dao. Hej, pa on je nas prvi desni bek. Nikad ga nisam nesto ni mirisao, bolji bi mi bio Dare Martinovic da nije ruku slomio. Prce i Terzic mogu jos bolje, i ne sumnjam da ce biti bolji. Dobili su sumnjivo iskljucenje u presudnim momentima od strane domacih sudija. Al' hajd' neka im. Treba reci i da je Hrvatska igrala bez 4 najbolja igraca, no, zato su ovi sto ih mijenjaju bili silno motivisani, a i inace su dobri i perspektivni rukometasi.
Prolazimo u baraz, nista nam ne mogu Finci i Litvanci!
U pocetku bjese Respekt
A onda On (Halid)
De ba igrajte malo.Odbranu.
I oni su igrali
Na odmor se otislo sa prednoscu 16-14. Imamo ih (opet mi se cinilo
U nastavku dobro. Semafor u u 45.minuti pokazuje 24-20. Cekam mat, a docekao sam samo mate (caj)
Neobjasnjivi pad, crna rupa. Do 53 minute nismo dali gola, a primamo 7 komada.
Nema ni Njega (Halida). Kasni s minutom odmora. Kasno je, na kraju je 32-28.Tako bi glasio kratki izvjestaj za one koji nisu gledali.
Sve u svemu – nije lose, ja sam zadovoljan, ima kvalitete, timske igre. Bilo je dobrih polukontri i kontri, cak i brzog centra, po prvi put. Odbrana dobra, steta sto igraju uglavnom onu 6-0 jer protivnik onda predje na druge varijante u napadu, na koje ostanemo bez odgovora, kad najvise treba. Ono sto mi bode oci je da nemamo ono nesto, ono nesto sto bi nas cinilo do kraja zajebanim
Kad smo ih trebali dokusuriti, kad je trebalo samo nastaviti kako se igralo, pali smo, po ko zna koji put protiv jakih i jacih. Al' ima vremena moze se reci da smo jos na (dobrom) putu...
Najbolji su mi bili krila Stojanovic (sut 9-9) i Jaskic (9-6, promasivao je iz teskih pozicija, gotovo iz mrtvog ugla). Doborac je radio i radio, usput zabijao golove kad je trebalo, imam dojam da se kasnije umorio. Toromanovic dobar takodje, borio se na crti s onim divovima, a nema adekvatnu zamjenu, bar u odbrani da ima Sakiba Omerovica. Sabanovic vrlo dobar na golu. Obradovic ok u odbrani, u napadu je kritican, ne sjecam se da je gola dao. Hej, pa on je nas prvi desni bek. Nikad ga nisam nesto ni mirisao, bolji bi mi bio Dare Martinovic da nije ruku slomio. Prce i Terzic mogu jos bolje, i ne sumnjam da ce biti bolji. Dobili su sumnjivo iskljucenje u presudnim momentima od strane domacih sudija. Al' hajd' neka im. Treba reci i da je Hrvatska igrala bez 4 najbolja igraca, no, zato su ovi sto ih mijenjaju bili silno motivisani, a i inace su dobri i perspektivni rukometasi.
Prolazimo u baraz, nista nam ne mogu Finci i Litvanci!
-
rikardoreis
Ne bih se skroz slozio da je ono B ekipa.
Jest u smislu da ima novih igraca, koji sve vise igraju i imaju znacajniju ulogu, sto se vidjelo na posljednjem SP, kad su znali pristojno zamijeniti Metlicica, Blaza, pa i Dzombu.
Izgleda mi da polako vrse smjenu generacija...
Jest u smislu da ima novih igraca, koji sve vise igraju i imaju znacajniju ulogu, sto se vidjelo na posljednjem SP, kad su znali pristojno zamijeniti Metlicica, Blaza, pa i Dzombu.
Izgleda mi da polako vrse smjenu generacija...
-
in33sa
Nema jos smjene generacija kod njih, Dzomba, Balic, Metlicic, Lackovic su ozljedjeni.
Da su zdravi, igrali bi 100%. I igrat ce jos par godina. Najstariji od njih, Metlicic, ima 31 godinu tek. Za rukometasa najbolje godine. Primjera radi Tahirovic ima pet-sest godina vise od Metlicica.
I kako nije B ekipa, Jerkovic-Vukic-Tonci Valcic-Josip Valcic-Kopljar-Horvat-Vori kao prva sedmorka. Tu je samo Vori clan njihove najjace startne sedmorke. Pola ovih i nece ici na evropsko prvenstvo.
Da su zdravi, igrali bi 100%. I igrat ce jos par godina. Najstariji od njih, Metlicic, ima 31 godinu tek. Za rukometasa najbolje godine. Primjera radi Tahirovic ima pet-sest godina vise od Metlicica.
I kako nije B ekipa, Jerkovic-Vukic-Tonci Valcic-Josip Valcic-Kopljar-Horvat-Vori kao prva sedmorka. Tu je samo Vori clan njihove najjace startne sedmorke. Pola ovih i nece ici na evropsko prvenstvo.
-
radijator
Meni hoće nešta bit kad čujem ove naše komentatore kako govore "dobro je, pokazali smo da se možemo nosit i sa najjačim". Pa jebemu mater, svak se može nosit. Šta to uopšte znači, možemo li ih ikada pobjedit??? Neda se usranom do potoka, jebo nas luzerski mentalitet!!!
Al nejse, dobra je ovo ekipa, sigurno idemo u baraž.
Al nejse, dobra je ovo ekipa, sigurno idemo u baraž.
-
in33sa
radijator wrote:Meni hoće nešta bit kad čujem ove naše komentatore kako govore "dobro je, pokazali smo da se možemo nosit i sa najjačim". Pa jebemu mater, svak se može nosit. Šta to uopšte znači, možemo li ih ikada pobjedit??? Neda se usranom do potoka, jebo nas luzerski mentalitet!!!
Jos kad je onaj danas poceo po nekoliko puta ponavljati da se dobro nosimo sa Olimpijskim prvacima, a u danasnjoj ekipi Hrvatske samo Vori igrao na Olimpijskim igrama.
No dobro, to je ona stara suplja kojoj su skloni svi komentatori. Nekako poraz lakse padne kad se utjesis sa tim "nosimo se sa najjacim" ili "dobro smo igrali, nedostajalo je malo srece" ili "sudije su navlacile za protivnika".
Za nas je i ovo dobar rezultat, istina dva poraza su tu, ali hajde. Vise me smeta jucerasnji poraz od Slovenije, koja je jako oslabljena ove godine. Nedostaje im Rutenka, Pajovic, Vugrinec, nema Podpecana, nema Lubeja, tek im se Pungartnik vratio nakon par godina. Njih smo trebali dobiti, cisto zbog mira u glavama.
- Bosanski_kralj
Poslije Hrvatske mi smo najjači u regiji, a Evropi bi se mogli boriti ravnopravno u baražu sa skoro svima osim nekih 5-6 rukometnih velesila
S obzirom na dob igrača u ekipi možemo samo ići na bolje
- van Basten
ja sam zadovoljan jučerašnjim izdanjem... ima tu finih promjena, očit je napredak... naravno još ima posla da dse to sve dovede na jedan ozbiljan evropski nivo, ali mislim da mu nikad nismo bili bliži. Zadnjih 15 minuta je ono što trebamo iskorijeniti da bismo zaista bili opasni do kraja. Vjerovatno malo umor, slabija fizička pripremljenost da je uticalo na to, iako ne mogu a da ne spomenem katasrfoalno suđenje baš u tih desetak minuta... sa u najmanju ruku sumnjivim sedmercima, isključenjima tew nekakvim probijanjima na drugoj strani.
Hrvatska u tom istom sastavu je dan ranije dobila Švedsku 31:26... znači ni ta B ekipa nije baš tolika rupa kako neki žele predstaviti. Iako neće do medalje na evropskom sa ovakvim sastavom.
Nisam mogao a da ne primjetim veliku rolu u igri Hrvatske Anušića i Buntića.. jedni od istaknutijih i u ovako krnjem sastavu
Hrvatska u tom istom sastavu je dan ranije dobila Švedsku 31:26... znači ni ta B ekipa nije baš tolika rupa kako neki žele predstaviti. Iako neće do medalje na evropskom sa ovakvim sastavom.
Nisam mogao a da ne primjetim veliku rolu u igri Hrvatske Anušića i Buntića.. jedni od istaknutijih i u ovako krnjem sastavu
- karanana
Bolja je od nas i Srbija i Slovenija. Tu smo negdje sa Makedonijom, za Crnu Goru ne znam, vjerovatno smo bolji.Bosanski_kralj wrote:Poslije Hrvatske mi smo najjači u regiji, a Evropi bi se mogli boriti ravnopravno u baražu sa skoro svima osim nekih 5-6 rukometnih velesila
-
red07
ja nisam nikako zadovoljan utakmicom u zadnjih 15-ak minuta, stvarno mi nije jasno u cemu je problem u nasim kolektivnim sportovima, hocemo li ikad odigrati utakmicu u istom ritmu od pocetka do kraja ??? volio bi i to vidjeti...
a ove komentare ne mogu slusati, (mozemo se nositi sa najjacima i sl.)
mislim , realno Hrvatska je bolja i tu nema price nikakve, ali jebemu majku, zar ne mozemo dobijenu utakmicu lagano privesti kraju
i jos nesto , onaj me Terzic zivcira nenormalno. isto ko da mu je mrsko igrati,a i Harmandic isto ... i sta je sa Omerovicem, stvarno bi valjao u odbrani..
ostali po meni dobri, krila odlicna...
jedino bi nam valjao jos jedan pivot , malo tezi, iako me Toromanovic iznenadio, dobro se hrvao sa Vorijem i sa Spoljaricem
ipak , nadam se da cemo proci ove sad fince i litva, pa sta nam Bog da u barazu
eto toliko ...
a ove komentare ne mogu slusati, (mozemo se nositi sa najjacima i sl.)
mislim , realno Hrvatska je bolja i tu nema price nikakve, ali jebemu majku, zar ne mozemo dobijenu utakmicu lagano privesti kraju
i jos nesto , onaj me Terzic zivcira nenormalno. isto ko da mu je mrsko igrati,a i Harmandic isto ... i sta je sa Omerovicem, stvarno bi valjao u odbrani..
ostali po meni dobri, krila odlicna...
jedino bi nam valjao jos jedan pivot , malo tezi, iako me Toromanovic iznenadio, dobro se hrvao sa Vorijem i sa Spoljaricem
ipak , nadam se da cemo proci ove sad fince i litva, pa sta nam Bog da u barazu
eto toliko ...
-
in33sa
Bogami, ja se sjecam i dana kad smo pobjedjivali Dance, ulazili u baraz bez problema, i bili na rubu prolaska na veliko takmicenje.
To je vrijeme dok su reprezentaciju vodili Maric i Hasanefendic.
Nije bas da smo mi sad nesto kao dobri a prije smo bili uzasni.
To je vrijeme dok su reprezentaciju vodili Maric i Hasanefendic.
Nije bas da smo mi sad nesto kao dobri a prije smo bili uzasni.
- karanana
Ma definitivno rukomet ima najvise potencijala da bude nas najjaci ekipni sport, ali i dalje mislim da smo i tu poprilicno iza mnogih u Europi.
Btw, dze je onaj bivsi golman Bosne sto sad igra u Celju? Kako se ono zvase? Jeli on igra za reprezentaciju?
Btw, dze je onaj bivsi golman Bosne sto sad igra u Celju? Kako se ono zvase? Jeli on igra za reprezentaciju?
- cyprus
Eh, skonto sam u čemu je fazon kod svih naših reprezentacija u bilo kom sportu (ali ipak najočitije u rukometu) kad igramo protiv jačih. Stvar je u slijedećem: i mi i naši protivnici imamo i svijetlih i crnih serija tokom utakmice. Razlika je u tome što mi ne koristimo protivničke crne serije i nikad se ono baš ne odlijepimo, dočim kad je naša crna serija (jebiga, mora se desit svakoj ekipi pa i našoj), eh onda nas u kratkom periodu nakantaju da se ne možemo oporaviti. Da li je to stvar psihologije ili nečeg drugog, ne znam, al mislim da bi u stručnom štabu morali poraditi na tome.
Što se tiče igrača, mislim da nemamo nekih svjetskih imena koja odskaču, ali mi je zato drago što imamo velik broj ujednačeni dosta solidnih igrača, il što bi se reklo, imamo dugu klupu. Jedino bih se osvrnuo na golmana Šabanovića, kojem svaka čast za neke odbrane, ima i on svojih trenutaka, ali realno i on i Grahovac su dvije-tri klase ispod Tahirovića. Dobro Šabanović je imo 12 odbrana, ali to meni nekako dođe ko da je minimum za prosječnog golmana koji brani čitav susret. A nešto se i ne sjećam utakmice gdje je rečeno da su golmani loše branili. Imam osjećaj da bih i ja imo 10-tak odbrana kad bi me stzavili na gol neke ozbiljne utakmice
. Zato mislim da nije dovoljno, a to se stalno radi, da kad golman skupi preko 10 odbrana da mu se prave hvalospjevi.
I na kraju, sa ovom ekipom i onakvom igrom mislim da imamo i više nego realne šanse za plasman u baraž, iako se bojim podcjenjivanja Finske i Litvanije. Ja mislim da to nisu nimalo naivne reprezentacije (Litvanija je čak nosioc grupe, a mi ne), a kako slušam zadnjih dana mi se odnosimo prema tome ko da je to već svršena priča.
Što se tiče igrača, mislim da nemamo nekih svjetskih imena koja odskaču, ali mi je zato drago što imamo velik broj ujednačeni dosta solidnih igrača, il što bi se reklo, imamo dugu klupu. Jedino bih se osvrnuo na golmana Šabanovića, kojem svaka čast za neke odbrane, ima i on svojih trenutaka, ali realno i on i Grahovac su dvije-tri klase ispod Tahirovića. Dobro Šabanović je imo 12 odbrana, ali to meni nekako dođe ko da je minimum za prosječnog golmana koji brani čitav susret. A nešto se i ne sjećam utakmice gdje je rečeno da su golmani loše branili. Imam osjećaj da bih i ja imo 10-tak odbrana kad bi me stzavili na gol neke ozbiljne utakmice
I na kraju, sa ovom ekipom i onakvom igrom mislim da imamo i više nego realne šanse za plasman u baraž, iako se bojim podcjenjivanja Finske i Litvanije. Ja mislim da to nisu nimalo naivne reprezentacije (Litvanija je čak nosioc grupe, a mi ne), a kako slušam zadnjih dana mi se odnosimo prema tome ko da je to već svršena priča.