UZAS! - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#201 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Haris.ba »

Pipi, znam da ti ne piješ vodu sa česme, ali u Pejtonu je jelde ona voda sa Energoinvesta? Nema veze sa Bačevom.

P.S.
Ne znam koliko pomaže prokuhavanje vode, ali vrijeme je da se počnu čajevi piti kada se ožedni. Ne moraju se pare trošiti na kisele i vodu u flašama.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#202 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by PipiDugaDevetka »

Haris.ba wrote:Pipi, znam da ti ne piješ vodu sa česme, ali u Pejtonu je jelde ona voda sa Energoinvesta? Nema veze sa Bačevom.

P.S.
Ne znam koliko pomaže prokuhavanje vode, ali vrijeme je da se počnu čajevi piti kada se ožedni. Ne moraju se pare trošiti na kisele i vodu u flašama.
Ne razumijem se u sisteme vodovodne, ali ja to ovako zamišljam: Sva izvorišta su spojena po nekakvim prstenovima da bi kada nestane vode na jednom izvorištu, pumpi, bilo vode u cijelom sistemu.
Normalno je, onda, da moje naselje, Pejton ima vodu sa najbliže pumpe, najbližeg izvorišta,...Samo kada nestane vode iz nekog razloga, onda, voda iz sistema (Bačeva) dolazi u Pejton.
Ja to tako zamišljam, pa Pejton pije vodu iz ''NEODRŽIVE'' vodozaštitne zone u trouglu E-INVEST, Otes, Pejton.
VjecitiStudent

#203 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by VjecitiStudent »

innovision wrote:a da prokuhas? ili kupis filter za vodu
Will a water filter work to keep E. coli out of my water?
Most in-home filters will not. EPA recommends that you boil your water if you are concerned about its safety.
vox-populi

#204 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by vox-populi »

Nazalost, velika vecina filtera ne pomaze protiv bakterija. Bakterije su previse male da bi ih filter zadrzao.
Plavo-bijeli

#205 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Plavo-bijeli »

Jučer u školi nakon što smo se napili vode ja i drug, odlučil da poprskamo ovog jednog... i sad da napunimo "sastavljene ruke" vodom , kad vidimo ona voda bijela ko mlijeko :-? :-? :shock:
uvjek dobar gost

#206 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by uvjek dobar gost »

Šta da se dela.... treba oformiti ad hoc koaliciju svih grupa, udruženja i pojedinaca i frontalno napasti (ne)nadležne po ovom pitanju. Ukoliko mislite da je ovo izolovan slučaj i da je kao takav incident... varate se grdno... vlas na lokalnom nivou je toliko neuka i nesposobna, kao i javna preduzeća i ustanove koje trebaju da nam bude garant ili barem koje trebaju da djeluju preventivno. Godine podobnih ali nesposobnih donose nam rezultate...

Možda je ovo vrijeme da se okrene novi list u načinu promišljanja, djelovanja i čega sve ne... ovo je događaj bez presedana... i učinimo bar mi nešto kad oni neće jer su zarobljeni primljenim mitom i kuvertama...u interesu nas samih i naše djece..

Sastanak kad i gdje te da se vidi šta i kako dalje danas je 19 dan od kako je utvrđeno postojanje fekalnih bakterija... ko se obratio javnosti... jeli iko čuo neki smislen plan djelovanja.... jeli nam iko objasnio eventualne posljedice...

Mi smo taoci taldžija na vlasti i miševa u opoziciji !
bez_ideje

#207 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by bez_ideje »

Ama hocemo li kakve demonstracije napravit.....to mene zanima...Nesto onako zivo,da se privuce omlaTina i svi koji se tako osjecaju
sijedi

#208 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by sijedi »

Stvari se odvijaju baš onako kako sam i mislio.
Još malo, neko vrijeme ćemo piti vodu sa pipa i onda plastika i granap.
Puno stvari u ovoj zemlji je uništeno iz ovih i onih razloga, ali ovdje mislim da je u pitanju glupost i papanluk, iako se to sve odvijau sjaju i luksuzu apartmana i slično.
...
Ništa nam ne preostaje drugo do pivo, a vikendom voda sa planinskih izvora,...dok ih još ima
fixer

#209 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by fixer »

Izgleda da stvarno nesto nije ok. Poznanik takodjer ima stomacne tegobe, a ja danas bio u stanu jednog kolege, inace poprilicno stranacki covjek, i rece mi da pola godine ne pije vodu s cesme. Fkt vise ne znam sta da mislim. :sad:
fixer

#210 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by fixer »

babyline wrote:
fixer wrote:Izgleda da stvarno nesto nije ok. Poznanik takodjer ima stomacne tegobe, a ja danas bio u stanu jednog kolege, inace poprilicno stranacki covjek, i rece mi da pola godine ne pije vodu s cesme. Fkt vise ne znam sta da mislim. :sad:
da nije neko povezan sa vlasnikom sarajevske pivare .... ovo sada njima dodje odlicna nus pojava skok u prodaji...
Ma jok. Samo je pripadnik stranke koja je na vlasti.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#211 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

fixer wrote:Izgleda da stvarno nesto nije ok. Poznanik takodjer ima stomacne tegobe, a ja danas bio u stanu jednog kolege, inace poprilicno stranacki covjek, i rece mi da pola godine ne pije vodu s cesme. Fkt vise ne znam sta da mislim. :sad:
I stranci kupuju vodu,...Mislim, ne čudim se njima,...
CarobLJak

#212 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by CarobLJak »

Dok su Francuzi, Englezi, Njemci itd.. pili iz flase mi smo imali izvor Rijeke bosne, pili smo vodu sa cesme koja je bila zdravija i bolja od njihove flasirane. Nasa voda je zagadjena vec dugo godina tj. poslije rata se u vodovodima drasticno povecao kamenac( razlog zbog kojeg na zapadu piju flasiranu vodu), zbog cega i zasto ne bih znao reci. Sada izgleda baje lazu nasim vodovodima sto je van svih granica akceptance necega sto unosimo u organizam. Bolovi, grcevi, proljev, vecina nas ce reci nesto sam lose pojeo jer nismo navikli da imamo losu vodu i to je za nase podneblje fakat van svake pameti. Obratite paznju na probleme sa stomakom.
simpozijum delirijum

#213 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by simpozijum delirijum »

i zadnji simbol Sarajeva nestaje u gov..ma
narod ce se buniti , i galamiti i usutiti sve do sljedecega incidenta
a zna se ko ce pobijediti na sljedecim izborima , naravno !
nije za utjehu , tuzno je , i u zaljevu Meksika ili Golfskom zaljevu je najveca ekoloska katastrofa za izljevanjem nafte iz ostecene busotine
kazu da je najveca takva katastrofa u istoriji planete, a kompanija BP placa lokalnom stanovnistvu da sute , ljudi se poceli razboljevati , ptice i morski svijet masovno nestaje , Obama laprda u vjetar a smrad nafte se osjeca i u dubini kopna !
a Golfska struja stotine hiljada tona nafte koja se vec izlila i dalje izljeva za par mjeseci ce da odgura cak do Evrope !
uzivajmo jos ovo ljeto u cistom moru suncu i popijmo koju casu prokuhane vode iz cesme
ova planeta nije zasluzila ovakve stetocine od ljudske vrste :x
VjecitiStudent

#214 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by VjecitiStudent »

jedna tamo

#215 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by jedna tamo »

sijedi wrote:Stvari se odvijaju baš onako kako sam i mislio.
Puno stvari u ovoj zemlji je uništeno iz ovih i onih razloga, ali ovdje mislim da je u pitanju glupost i papanluk, iako se to sve odvijau sjaju i luksuzu apartmana i slično.
...
Ništa nam ne preostaje drugo do pivo, a vikendom voda sa planinskih izvora,...dok ih još ima
ovo će 100% bit....samo je crnjak sad treba izračunati za jednu četveročlanu porodicu koliko vode mjesečno treba kupiti?
uvjek dobar gost

#216 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

simpozijum delirijum wrote:i zadnji simbol Sarajeva nestaje u gov..ma
narod ce se buniti , i galamiti i usutiti sve do sljedecega incidenta
a zna se ko ce pobijediti na sljedecim izborima , naravno !
nije za utjehu , tuzno je , i u zaljevu Meksika ili Golfskom zaljevu je najveca ekoloska katastrofa za izljevanjem nafte iz ostecene busotine
kazu da je najveca takva katastrofa u istoriji planete, a kompanija BP placa lokalnom stanovnistvu da sute , ljudi se poceli razboljevati , ptice i morski svijet masovno nestaje , Obama laprda u vjetar a smrad nafte se osjeca i u dubini kopna !
a Golfska struja stotine hiljada tona nafte koja se vec izlila i dalje izljeva za par mjeseci ce da odgura cak do Evrope !
uzivajmo jos ovo ljeto u cistom moru suncu i popijmo koju casu prokuhane vode iz cesme
ova planeta nije zasluzila ovakve stetocine od ljudske vrste :x

Vrlo jako i konkretno.....

Reufe smijati će nam se djeca u šta smo trošili pare sedamdesetih..... taj skeč mi je uglavi već par dana od TLN-a

Kako će se mana smijati djeca ili će nas proklinjati, jebati nam znanje i udarati nam klempe... tek onako jer bili smo klocevi, hodajuće kamenice i kemeni spavači.. jer dopustili smo da sve oko nas nestane.. i poklekne pod pritiskom kapitala i sebičnih interesa... kad nekad za pedeset ili više godina (ako 2012 ne bude kobna) budu se isčitavale istorijske knjige... generacije koje sada žive vjerovatno biće upisane crnim slovima u te knjige.... o nama će čitati kao o šutljivim i povučenim ljudima kojima se moglo srati na glavu i koji su izgubili kičmeni stub i prestali da hodaju uspravo...

Moj Reufe.... istina je jedan od zadnjih simbola Sarajeva nestaje u govnima.... ta ti je zlatna... !
PipiDugaDevetka

#217 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

@uvijek dobri goste,
Član si NVO. Zakaži proteste, mirne proteste u ime te NVO. Iako njegujem materu koju hranim ''na sondu'', preko nosa, dolazim i nosim parolu:
''GOVNA UVIJEK DOLAZE ODOZGO!''
uvjek dobar gost

#218 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Nešto se radi, obavijestim o svim detaljima da svi oni koji žele mogu da doprinesu na ovaj ili onaj način,...
PipiDugaDevetka

#219 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

uvjek dobar gost wrote:Nešto se radi, obavijestim o svim detaljima da svi oni koji žele mogu da doprinesu na ovaj ili onaj način,...
Pa, neka bude 10 onih koji protestvuju, neću da me djeca i praunuci spominju kao gnjidu i mlakonju,...beskičmenjaka i ostalo,...
Jara

#220 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Jara »

sijedi wrote:Stvari se odvijaju baš onako kako sam i mislio.
...
Na boldirano dodajem - bezobrazluk vlasti...
EMH_V1.0

#221 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by EMH_V1.0 »

Gdje mogu naći informacije koje izvorište snadbijeva određeni dio grada?

Odakle dolazi voda u Stari Grad?

Hvala
uvjek dobar gost

#222 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Stryker wrote:Gdje mogu naći informacije koje izvorište snadbijeva određeni dio grada?

Hvala
Mislim da stari grad ne pije vodu sa Bačeva...

Vidi na ovoj stranici http://viksa.ba/ ili nađi broj telefona pa se informe..
EMH_V1.0

#223 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by EMH_V1.0 »

uvjek dobar gost wrote:
Stryker wrote:Gdje mogu naći informacije koje izvorište snadbijeva određeni dio grada?

Hvala
Mislim da stari grad ne pije vodu sa Bačeva...

Vidi na ovoj stranici http://viksa.ba/ ili nađi broj telefona pa se informe..
Eh, dobro je, ali mi je ipak žao dole tih ljudi :S.

Organizuju li se kakvi protesti? Ili možda izvjesnim pokretima nije sada u interesu organizovati proteste?
uvjek dobar gost

#224 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Za (ne)pokrete ne znam.... mi imamo nešto u planu dogovaraju se moguće koalicije i kordinacija je u toku... informisani će biti svi na vrijeme.... ako vrijeme je relevantan pojam za nas koji životarimo u ovoj kotlini....

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... ml&h=cbb55

????
EMH_V1.0

#225 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by EMH_V1.0 »

uvjek dobar gost wrote:Za (ne)pokrete ne znam.... mi imamo nešto u planu dogovaraju se moguće koalicije i kordinacija je u toku... informisani će biti svi na vrijeme.... ako vrijeme je relevantan pojam za nas koji životarimo u ovoj kotlini....

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... ml&h=cbb55

????
Izvini, ali kakve veze ima ovaj koncert sa zagađenim izvorištima vode u Sarajevu?
Post Reply