Pa sto citas gluposti onda ?Smjehuljici ti nesto pozutjeli .brdo wrote:izgleda da ti imas zuticu dok tako glupo mislis zutizuti-kisobran wrote:Evo bas sam sa zanimanjem iscitala sve ove vase odgovore na ovu temu . I moj zakljucak je na karaju da su zapravo svi bosanci to jest kako vi volite sebe da nazivate bosnjaci zapravo vehabije. Na osnovu cega sam to zakljucila pa eto prosto i jednostavno postoje vehabije po kojima se na prvi pogled vidi da su muslimani i da postuju svoju vjeru .E sad postoji ona druga grupa zamaskiranih vehabija to su ti oni izbrijani sto se zele prestaviti kao moderni muslimani to jest oni koji ne postuju svoju vjeru . A ko ne postuje svoje taj ne moze postovati ni tudje. Te vehabije nisu ni od kuda dosle vec su uvijek i postojale e sad zvali ih mi
muslimani sa malim slovom m ili muslimani sa velimik slovom M ili ih zvali balije,mudzahedini, bosnjaci ili ovo najnovije vehabije ma sasvim je svejedno kad je rijec o jednim te istim ljudima. Te iste su srbi jos devedesetih godina optuzivali da prave dzamahijriju u evropi e ti isti ce sad da zarate izgleda medjusobno a srbi ce sve to da gledaju iz prikrajka i da trljaju ruke. Pa ni Karadzic bolji scenario nebi mogao smisliti i na karaju ce reci ma sta se bolje moze ocekovati od glupih bosanac .A vi bosanci samo nastavite da srbi imaju o kom pricati viceve mrzite se ubijajte se medjusobno dokazite svoju glupost tako sto cete se ovako sto vise iskazati i dokazati u nepoznavanju vjere kojoj tvrdite da pripadate.Cast izuzecima ,ali pojedini stvarno u sebi nose toliko primitivizma da je to nepodnosljivo.![]()
Sta su nam pozitivno donijeli Vehabije???
-
zuti-kisobran
-
KOGOD KADGOD
mislim @diggy, na egiptologe koji smatraju da su piramide samo "grobnice" dok ima i "druga strana" tj. egiptolozi koji smataju da su piramide mnogo vise od samo "grobnica" i proucavaju arhitektonsko, simbolicko, matematicko itd. znacenje i svrhu piramida kao i opcenito religioznih "tajni" koje su se simbolikom prenosile dalje (a koju su, npr., Masoni koristili i koriste) - "tajni" o tome kako su se gradile i zasto takve ogromne gradjevine...digger wrote:Moras biti jasnija: daj mi objasni vezu sa faraonskim Egiptom ali bez da po vlastitim arsinima dijelis egiptologe na prosjecne ili vec kakve. Jer ako ima u starom faraonskom Egiptu—koga "prosjecno" poznam—nesto sto ima vezu sa Islamom, volio bih da znam vise.KOGOD KADGOD wrote:
ko je proucavao stari Egipat (ne po "prosjecnim" egiptolozima) zna na sta mislim...
Ali istovremeno znam sta je hriscanstvo "pokupilo" od Egipta—naravno, ne obratno.
Kabbala (knjiga sa ranijim Bozijim Objavama koja je kodirana i taj kod (sifra) je pronadjen i njime i "tajne" koje se ticu stvaranja i opcenito naucnih detalja koji nisu ili ni blizu opcepoznati do skora) je data Mojsiju od strane Velikog Svestenika (iz Medjena) reda koji su je cuvali od prijasnjih egipatskih civilizacija.
Kabbala se, zajedno sa mumijom Josifa (Jusuf), iznijela sa plemenima izraela kada je napusten Egipat, i drzi se u "kovcegu" sa drugim relikvijama kao sto su, navodno, Mojsijeve (razbijene) "ploce", nacrt Solomonovog hrama itd. u posjedu danasnjih jevreja.
Rijetki se mozda i sjecaju kako su plemena "izraela" dosla u Egipat - a sto je bilo kada su Jusufa starija braca pokusali da ubiju a koji se kasnije nasao u Egiptu i nakon mnogih "peripetija" dostigao na polozaj faraonovog blagajnika, i svojim tehnikama "ekonomisanja" sakupio velike zaliha zita tako da kada je nastala sedmogodisnja susha, izraelcani (braca mu i drugi) su dosli po pomoc - i na kraju se preselili u Egipat da zive pon Jusufovom zastitom.
Nakon dugog vremena i promjene faraona, Mojisije (koji je i sam odrastao na faraonskom dvoru) je trazio da ih izvede iz Egipta i vrati ih odakle su i potekli. Ostalo je manje-vise poznato.
Ovo je udaljenje od teme pa sam zato samo ukratko pomenula.
Last edited by KOGOD KADGOD on 25/12/2006 04:33, edited 1 time in total.
-
SeadBiH
Bolje pitanje je kome smetaju tkz. vehabije i zasto? Nisam citao citavu diskusiju ovdje na 9 stranica jer sumnjam da je ista pametno receno! Ljudi koji stalno namecu ovu temu su isfrustrirani i polupismeni o islamu pa nemaju pametnijeg posla nego mrziti one koji su drugaciji i pripisivati im osobine koji oni sami posjeduju. Njihov um je kratkovidan i nemaju ni T od tolerancije da bi pokusali razumjet drugu stranu i objektivno posmatrat desavanja i pojave u drustvu.
-
zzzzz
Vidjeli smo kako se odrazilo na BiH, to sto su se Bosnjaci pravoslavci i Bosnjaci katolici preobrazili u Srbe i Hrvate....ostaje da se vidi kakvog ce uticaja imati novo kukavicije jaje na tlu BiH, preobrazba Bosnjaka muslimana u vehabije
Vjerujem da ce biti pogubno kao i prva dva procesa
Vjerujem da ce biti pogubno kao i prva dva procesa
-
biscanka84
BIH je zemlja SRBA,HRVATA I BOSNJAKA-i ko god to ne postuje moze odmah piciti,okey??
-
zuti-kisobran
amrino wrote:a ja kontala da je to zemlja BOSANACA...?!biscanka84 wrote:BIH je zemlja SRBA,HRVATA I BOSNJAKA-i ko god to ne postuje moze odmah piciti,okey??
I ja kontala isto nije valjda da smo svo ovo vrijeme bili u krivu a Biscanka84 u pravu ?
-
mirness
ma mlada je naucice da u bosni zive bosanci katolici, bosanci pravoslavci i bosanci muslimanizuti-kisobran wrote:amrino wrote:a ja kontala da je to zemlja BOSANACA...?!biscanka84 wrote:BIH je zemlja SRBA,HRVATA I BOSNJAKA-i ko god to ne postuje moze odmah piciti,okey??
I ja kontala isto nije valjda da smo svo ovo vrijeme bili u krivu a Biscanka84 u pravu ?![]()
![]()
naravno tu su i "ostali"
-
biscanka84
mirness wrote:ma mlada je naucice da u bosni zive bosanci katolici, bosanci pravoslavci i bosanci muslimanizuti-kisobran wrote:amrino wrote: a ja kontala da je to zemlja BOSANACA...?!
I ja kontala isto nije valjda da smo svo ovo vrijeme bili u krivu a Biscanka84 u pravu ?![]()
![]()
naravno tu su i "ostali"
I po cemu se ti sad razlikujes od onog srbina sto tvrdi da su Bosnjaci Srbi muslimani? ni po cemu
smrt nacionalizmu
-
biscanka84
mozes biti Bosanski srbin,Bosanski hrvat Bosanski bosnjak..a mozes biti i ostali,mozes biti i marsovac ako hocesamrino wrote:a ja kontala da je to zemlja BOSANACA...?!biscanka84 wrote:BIH je zemlja SRBA,HRVATA I BOSNJAKA-i ko god to ne postuje moze odmah piciti,okey??
- mrki62
A ti kao imaš slovo T od tolerancijeSeadBiH wrote:Bolje pitanje je kome smetaju tkz. vehabije i zasto? Nisam citao citavu diskusiju ovdje na 9 stranica jer sumnjam da je ista pametno receno! Ljudi koji stalno namecu ovu temu su isfrustrirani i polupismeni o islamu pa nemaju pametnijeg posla nego mrziti one koji su drugaciji i pripisivati im osobine koji oni sami posjeduju. Njihov um je kratkovidan i nemaju ni T od tolerancije da bi pokusali razumjet drugu stranu i objektivno posmatrat desavanja i pojave u drustvu.
Pročitaj malo o vehabijama nedaleko od Brčkog ( Maoča ) , pročitaj ko i šta su i šta rade.
Evo tekst : *** SPAM *** - Vehabije su u uzurpiranim školskim prostorijama u naselju Maoča kod Brčkog organizovale ilegalnu školu po jordanskom sistemu, navodi današnje "Oslobođenje". "Nemoj ništa pisati, nemoj da te tražim poslije ovoga. Jel' jasno?", govorio je novinaru vjeroučitelj u ovo školi Nusret Imamović.
Zasmetalo mu je što je upitan po kome je planu i programu organzovana nastava i koliko đece pohađa nastavu u školi, kojom bi, prema teritorijalnoj nadležnosti, trebalo upravljati Ministarstvo obrazovanja Tuzlanskog kantona.
"Ministarstvo je zapustilo školu i mi smo je svojim novcem iz svojih džepova renovirali. Ovdje su nekad bili konjušari. Sad mi, o svom trošku, školujemo našu djecu", kazao je Imamović.
Samozvani "portparol braće vehabija" u ovom mjestu Hajrudin Ribić tvrdi da se nastava odvija po državnom planu i programu, "ali ne bosanskom, već jordanskom obrazovnom sistemu".
U školi ima oko 20 djece, a Ribić nije želio otkriti na koji se način finansira ova škola. U Ministarstvu obrazovanja Tuzlanskog kantona ne znaju da u Maoči postoji ikakva osnovna škola!
(24sata.info)
-
KOGOD KADGOD
Izuzev nepristojnih izraza, potpisujem ovo.jOFLA wrote:I jeste uvijek bila do bečkog mirovnog sporazuma godine 1864, a onda su nas lakomislene Bosance podijelile i konačno na vjerskoj bazi zavadile Srbija i Hrvatska.amrino wrote:a ja kontala da je to zemlja BOSANACA...?!biscanka84 wrote:BIH je zemlja SRBA,HRVATA I BOSNJAKA-i ko god to ne postuje moze odmah piciti,okey??
A i ovo novo sranje, jednom sam stao u odbranu Bosne a staću opet ako treba a trebaće vidim što nam omladinu vrbuju i odvode i dalje nam cijepaju Bosnu, a ima nas dosta a onda teško vama što ste nas se usudili i dalje cijepati nas jebem vam sunce vaše.
Za Bosnu i Zmaja. Na proljeće ako bog da.
Nadam se da ce bilo kakvo "stajanje u odbranu Bosne" biti zasnovano na mirnom i mudrom pristupu problemu razjedinjenja i "cijepanja".
Sirenje informacija, znanja i svijesti o zajednickim osnovama ce postici mnogo bolje rezultate nego koristenje istih "napadackih" tehnika kojima se koriste oni sto bi Bosnu rasijepili.
Neka je Bog na pomoci svima koji imaju u interesu dobrobit svih zitelja BiH.
- stickitout
Gospodjice moram priznati da sam (kao i obicno) brzopleto prosudio vas karakter putem virtualnog medija poznatijeg nam kao internet i pogotovo na ovom, meni jako dragom forumu. Iz tog razloga se iskreno izvinjavam za svoj cinicni komentar upucen na jednoj od tema. Nadam se da ces prihvatiti moje skoromno izvinjenje i zelim ti svako dobro.biscanka84 wrote:mirness wrote:ma mlada je naucice da u bosni zive bosanci katolici, bosanci pravoslavci i bosanci muslimanizuti-kisobran wrote:
![]()
naravno tu su i "ostali"
I po cemu se ti sad razlikujes od onog srbina sto tvrdi da su Bosnjaci Srbi muslimani? ni po cemu
smrt nacionalizmu
Dodao bih samo jos sitnicu (iako ovo nije preva tema za to) Bosna i Hercegovina je zemlja svih onih koji je prihvataju kao svoju, bili to Bosanci, Hercegovci, Hrvati, Bosnjaci, Srbi, pravoslavci, katolici, muslimani, Izraeliti, jevreji, Kinezi, crnci, qrci i palci (izmedju ostalih) itd, itd.
Svi ostali koji truju nasu zemlju u bilo kakvom smislu su bjednici i izdajnici, bilo to na religijski, politicki, ekoloski, ekonomski ili bilo koji drugi nacin.
-
KOGOD KADGOD
Napokon da neko pravilno imenuje zitelje Bosne i Hercegovine.mirness wrote:ma mlada je naucice da u bosni zive bosanci katolici, bosanci pravoslavci i bosanci muslimanizuti-kisobran wrote:amrino wrote: a ja kontala da je to zemlja BOSANACA...?!
![]()
naravno tu su i "ostali"
Narod se zbunjuje nepravilnim izrazavanjem, kao:
- "bosanski Srbin" (u stvari bosanac pravoslavne vjerosipovjesti), dok je "srbijanac" zitelj i drzavljanin Srbije bilo koje vjeroispovjesti ili ideoloskog ubjedjenja
"srbin" je termin izmijesane nacionalnosti sa religijom, koji je trebalo da oznacava jezik tj. umjesto "srbijanski" jezik - "srpski" jezik.
- "bosanski Hrvat" (u stvari bosanac katolicke vjeroispovjesti) dok je "hrvat" zitelj i drzavljanin Hrvatske bilo koje vjeroispovjesti ili ideoloskog ubjedjenja
- tako je nastala i "potreba" da se nekako imenuje i "bosanac musliman" i nastala rijec "bosnjak".
U sustini, svi zitelji i drzavljani Bosne su - bosanci (katolicke, muslimanske, pravoslavne, jevrejske itd. vjeroispovjesti, kao i "ostali" bilo kakvog ideoloskog ubjedjenja a koji su zitelji su i drzavljani Bosne).
ili hercegovci tj zitelji tog dijela BiH (bilo kojeg ubjedjenja), mada se "bosancem" smatra svaki zitelj bilo gdje u BiH.
- stickitout
Tu se ne bih slozio s' tobom jer zanemarujes imigrante koji imaju pravo da zadrze svoj identitet!KOGOD KADGOD wrote:Napokon da neko pravilno imenuje zitelje Bosne i Hercegovine.mirness wrote:ma mlada je naucice da u bosni zive bosanci katolici, bosanci pravoslavci i bosanci muslimanizuti-kisobran wrote:
![]()
naravno tu su i "ostali"
- "bosanski Srbin" (u stvari bosanac pravoslavne vjerosipovjesti), dok je "srbijanac" zitelj i drzavljanin Srbije bilo koje vjeroispovjesti ili ideoloskog ubjedjenja
"srbin" je termin izmijesane nacionalnosti sa religijom, koji je trebalo da oznacava jezik tj. umjesto "srbijanski" jezik - "srpski" jezik.
- "bosanski Hrvat" (u stvari bosanac katolicke vjeroispovjesti) dok je "hrvat" zitelj i drzavljanin Hrvatske bilo koje vjeroispovjesti ili ideoloskog ubjedjenja
- tako je nastala i "potreba" da se nekako imenuje i "bosanac musliman" i nastala rijec "bosnjak".
U sustini, svi zitelji i drzavljani Bosne su - bosanci (katolicke, muslimanske, pravoslavne, jevrejske itd. vjeroispovjesti, kao i "ostali" bilo kakvog ideoloskog ubjedjenja a koji su zitelji su i drzavljani Bosne).
ili hercegovci tj zitelji tog dijela BiH (bilo kojeg ubjedjenja), mada se "bosancem" smatra svaki zitelj bilo gdje u BiH.
Svako dobro
- KAMI666
Seres ga sticki.stickitout wrote:Tu se ne bih slozio s' tobom jer zanemarujes imigrante koji imaju pravo da zadrze svoj identitet!KOGOD KADGOD wrote:Napokon da neko pravilno imenuje zitelje Bosne i Hercegovine.mirness wrote: ma mlada je naucice da u bosni zive bosanci katolici, bosanci pravoslavci i bosanci muslimani
naravno tu su i "ostali"
ili hercegovci tj zitelji tog dijela BiH (bilo kojeg ubjedjenja), mada se "bosancem" smatra svaki zitelj bilo gdje u BiH.Nema niko pravo da namece nacionalnost ljudima koji se ne osjecaju tako. Drzavljanstvo moze biti biH ali nacionalnost je nesto drugo!
Svako dobro
To nigdje tako, kako ti uslika, ne postoji na svijetu. Nacija si ona, ciji pasos imas. Ako nije tako, savjetujem da se svi drugomisljenici smjene sa duznosti kojiu trenutno vrse u BiH posto ne predstavljaju naciju ove zemlje.
Jel kontas sta ti hocu reci ili bi plesku iza usiju?
- manijak1
Škljoco .....de se umiješaj.....
ja bih isto da pitam šta je nacionalni interes BiH ili Švice .....ili Somalije
-
amrino
Meni na primjer nikada nece biti jasno kako neko , kome cijela porodica jos od cukundjedova, potice iz BiH, neko ko je rodjen i odrastao ovdje moze sebe nativati srbinom ili hrvatom. Ima onih ljudi cije porijeklo stvarno potice iz neke od tih zemalja ali vecina je onih koji imaju veze sa srbijom i hrvatkom koliko i ja tj. nikako.
Kazem- nije mi jasno, niti ce mi ikada biti, ali to ne znaci da ja to ne postujem. Neka se svako izjasnjava onako kako zeli- pa i kao nigerijac- svejedno je. Covjek MORA imati pravo izbora. Ali zasto onda "vehabijama" ili bilo kome drugome ko postane gradjanin ove zemlje uskracivati to pravo? Zar oni nemaju pravo da se oblace kako hoce, da pricaju sta hoce i da razumijevaju stvari kako hoce? Za to nije njihovo pravo?
Kao sto ne razumijem one prve, ne razumijem ni ove druge ali razumijem da niko, pa ni ja, NEMA pravo da njima uskracuje njihova prava...nije to visa matematika...
Kazem- nije mi jasno, niti ce mi ikada biti, ali to ne znaci da ja to ne postujem. Neka se svako izjasnjava onako kako zeli- pa i kao nigerijac- svejedno je. Covjek MORA imati pravo izbora. Ali zasto onda "vehabijama" ili bilo kome drugome ko postane gradjanin ove zemlje uskracivati to pravo? Zar oni nemaju pravo da se oblace kako hoce, da pricaju sta hoce i da razumijevaju stvari kako hoce? Za to nije njihovo pravo?
Kao sto ne razumijem one prve, ne razumijem ni ove druge ali razumijem da niko, pa ni ja, NEMA pravo da njima uskracuje njihova prava...nije to visa matematika...
- stickitout
Upravomanijak1 wrote:Eh kad je to govorio Škljoco
a svi misle on lud
.
Škljoco .....de se umiješaj......
ja bih isto da pitam šta je nacionalni interes BiH ili Švice .....ili Somalijeili Etiopije
![]()
- stickitout
Seres ga sticki.
To nigdje tako, kako ti uslika, ne postoji na svijetu. Nacija si ona, ciji pasos imas. Ako nije tako, savjetujem da se svi drugomisljenici smjene sa duznosti kojiu trenutno vrse u BiH posto ne predstavljaju naciju ove zemlje.
Jel kontas sta ti hocu reci ili bi plesku iza usiju?
Kad smo vec kod pasosa, de ti meni reci, sto je onda u BiH pasosu "nationality" totalno izostavljena rubrika?
- mrki62
Jedno je kako se ko izjašnjava a drugo je kako se ko oponaša - imaš na Google o njima pa pročitajamrino wrote:Meni na primjer nikada nece biti jasno kako neko , kome cijela porodica jos od cukundjedova, potice iz BiH, neko ko je rodjen i odrastao ovdje moze sebe nativati srbinom ili hrvatom. Ima onih ljudi cije porijeklo stvarno potice iz neke od tih zemalja ali vecina je onih koji imaju veze sa srbijom i hrvatkom koliko i ja tj. nikako.
Evo ti jedan link pa tu možeš mnogo šta naći http://www.antivehabije.com/

nista uvjerljivije nego ovo