husnija spava na ELOB receiverusicky wrote:auuu mora da sam ja bila strogadebela wrote:ja ovo ne dozivjeh ni sa jednom macom. ni kad spavaju nisu ukocene nego prave kojekakve poze. to najvise volim da gledamsicky wrote:..i da se nadovežem...pored toga što mačke smirujuće djeluju na čovjeka (isprobala lično), vrlo su lijep ukras u kući...najčešće na monitoru, liniji, televizoru (sa repićem preko ekrana), na kanti za smeće, ...ako se potrudite, možete je naučiti da vam posuši umivaonik svojim krznom (imala takvog)...da ukrašava prostor oko telefona...jednostavno mogu satima da sjede ukočene na jednom mjestu
rekoh ja...ukras
meni je sega vidjeti kad sjede na tv i ukoci se..isto k'o da meditira![]()
Slike vaših kućnih ljubimaca
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
- Lace
[/quote]Phia wrote:
stoji da su u gradu na neki nacin...al ih nismo pripitomili i njima jeste mjesto u sumi...zato se valjda jos uvijek zovu divlje zivotinje...i nepredvidive su...zamilsi sta bi ove dvije zivotinje uradile jednoj "domacoj" macki kada bi je srele u sumi?
e sad postiraj celinog tigra kao jos jednu macku kojoj je mjesto u prirodi a bio je u gradu
- Phia
Ta slika je lijepa fasada, ali destine mačaka koje sam vidjela zgnječene u 'strogom centru' Sarajeva ipak govore nešto drugo..ili samo ja vidim mrtve mačke?!ha hasicky wrote:ma daj Phia molim te
pa nisu ni mačke što su nekad bile...nije više fazon živjeti van civilizacije u nekoj šumi...došle i one malo grada da vide...![]()
btw...ovo je slikano u strogom centru Sarajeva
- Phia
Djevojko malo si pomiješala pojmove..Lace wrote:stoji da su u gradu na neki nacin...al ih nismo pripitomili i njima jeste mjesto u sumi...zato se valjda jos uvijek zovu divlje zivotinje...i nepredvidive su...zamilsi sta bi ove dvije zivotinje uradile jednoj "domacoj" macki kada bi je srele u sumi?Phia wrote:
e sad postiraj celinog tigra kao jos jednu macku kojoj je mjesto u prirodi a bio je u gradu
Hajde znam da žene vole da uvijek budu u pravu pa može proći
Divlja životinja je divlja a pitoma je pitoma.I čovjek može podivljati.Sjećaš se tarzana?haha
- sicky
mirci bona...čime ga hraniš? pa nije tigarmIRCerka wrote:husnija spava na ELOB receiverusicky wrote:auuu mora da sam ja bila strogadebela wrote: ja ovo ne dozivjeh ni sa jednom macom. ni kad spavaju nisu ukocene nego prave kojekakve poze. to najvise volim da gledam
meni je sega vidjeti kad sjede na tv i ukoci se..isto k'o da meditira![]()
i ukoci se sav, dok tako ukocen ne tresne na pod...sa sve 6,5 kg tezine...
mašaAllah kad je prije "uzrast'o"
idem vidjet tamo kod tebe imaš li još njegovu sliku...
- baby_angel
- Lace
znaci ti bi mace vratio u sumu...da bezbrizno skacu s drveta na drvoPhia wrote:Djevojko malo si pomiješala pojmove..Lace wrote:stoji da su u gradu na neki nacin...al ih nismo pripitomili i njima jeste mjesto u sumi...zato se valjda jos uvijek zovu divlje zivotinje...i nepredvidive su...zamilsi sta bi ove dvije zivotinje uradile jednoj "domacoj" macki kada bi je srele u sumi?Phia wrote:
e sad postiraj celinog tigra kao jos jednu macku kojoj je mjesto u prirodi a bio je u gradu![]()
Hajde znam da žene vole da uvijek budu u pravu pa može proći![]()
Divlja životinja je divlja a pitoma je pitoma.I čovjek može podivljati.Sjećaš se tarzana?haha
a sto sam ja mislila da je iza tvog nicka isto tako zenska osoba?
- Lace
mozda sto ipak jeste zensko...a mi zene uvijek zelimo da budemo u pravuPhia wrote:Jadničak mali..![]()
![]()
Ja sam za ovog Pipu oblijepila cijelo naselje plakatima ali niko ga nažalost nije vidio..a sumnjam da ga je neko jednostavno pokupio jer je bio mlad i njegovan a stalno se vrtio oko ceste..
Ne znam šta bi dala da ga nađem iako je prošlo već skoro godinu dana otkako je nestao..
- sicky
valjda zato što i jaLace wrote:znaci ti bi mace vratio u sumu...da bezbrizno skacu s drveta na drvoPhia wrote:Djevojko malo si pomiješala pojmove..Lace wrote: stoji da su u gradu na neki nacin...al ih nismo pripitomili i njima jeste mjesto u sumi...zato se valjda jos uvijek zovu divlje zivotinje...i nepredvidive su...zamilsi sta bi ove dvije zivotinje uradile jednoj "domacoj" macki kada bi je srele u sumi?
e sad postiraj celinog tigra kao jos jednu macku kojoj je mjesto u prirodi a bio je u gradu![]()
Hajde znam da žene vole da uvijek budu u pravu pa može proći![]()
a sto sam ja mislila da je iza tvog nicka isto tako zenska osoba?
- Phia
Mačke su već u šumi i ne treba ih vraćati tamo.One što su u gradu, na ulici..taj problem je nemoguće riješiti već samo možda ublažiti..ako nekoga zanima može saznati kako to ljudi rješavaju u svijetu..ima internet..
A jesam li muško ili žensko..to nije relevantno za vas djevojke

A jesam li muško ili žensko..to nije relevantno za vas djevojke
- Lace
ja nikad nisam cule za sumske macke...ove male "domace"
evo cak i u google ukucala...kazu ima norveska sumska macka
al mi ne izgleda kao maca koja zaista i zivi u sumi
http://images.google.ba/images?hl=bs&q= ... a=N&tab=wi
evo cak i u google ukucala...kazu ima norveska sumska macka
http://images.google.ba/images?hl=bs&q= ... a=N&tab=wi
- Lace
evo nesto i o sumskim/divljim mackama
http://hr.wikipedia.org/wiki/Divlja_ma%C4%8Dka
al i one izgledaju pitomo
http://hr.wikipedia.org/wiki/Divlja_ma%C4%8Dka
al i one izgledaju pitomo
- Lace
i da...koja je zapravo poenta ove rasprave???...jel macka treba zivjeti u prirodi ili u kuci?
logicno je da je za svaku zivotinju predvidjen otvoren prostor al je fakt da se neke zivotinje uzgajaju namjenski da bi zivjele u kuci i samim tim se ni ne bi snasle u prirodi....gradske mace...se bolje snalaze po ulicama, podrumima, parkovim i smetljistima nego u sumi
logicno je da je za svaku zivotinju predvidjen otvoren prostor al je fakt da se neke zivotinje uzgajaju namjenski da bi zivjele u kuci i samim tim se ni ne bi snasle u prirodi....gradske mace...se bolje snalaze po ulicama, podrumima, parkovim i smetljistima nego u sumi
- Lara-sa
#216 Slike vaših kućnih ljubimaca
jel o ovim pozama pricamo?debela wrote:ja ovo ne dozivjeh ni sa jednom macom. ni kad spavaju nisu ukocene nego prave kojekakve poze. to najvise volim da gledamsicky wrote:..i da se nadovežem...pored toga što mačke smirujuće djeluju na čovjeka (isprobala lično), vrlo su lijep ukras u kući...najčešće na monitoru, liniji, televizoru (sa repićem preko ekrana), na kanti za smeće, ...ako se potrudite, možete je naučiti da vam posuši umivaonik svojim krznom (imala takvog)...da ukrašava prostor oko telefona...jednostavno mogu satima da sjede ukočene na jednom mjestu
rekoh ja...ukras

-
debela
#218 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
jesteeeeeeeeeeeee laroLara-sa wrote:jel o ovim pozama pricamo?debela wrote:ja ovo ne dozivjeh ni sa jednom macom. ni kad spavaju nisu ukocene nego prave kojekakve poze. to najvise volim da gledamsicky wrote:..i da se nadovežem...pored toga što mačke smirujuće djeluju na čovjeka (isprobala lično), vrlo su lijep ukras u kući...najčešće na monitoru, liniji, televizoru (sa repićem preko ekrana), na kanti za smeće, ...ako se potrudite, možete je naučiti da vam posuši umivaonik svojim krznom (imala takvog)...da ukrašava prostor oko telefona...jednostavno mogu satima da sjede ukočene na jednom mjestu
rekoh ja...ukras
![]()
![]()
- Tesssa
#222 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca
najbolje je kad su na ledjima, a zadnje noge skroz ispruzenedebela wrote:jesteeeeeeeeeeeee laroLara-sa wrote:jel o ovim pozama pricamo?debela wrote: ja ovo ne dozivjeh ni sa jednom macom. ni kad spavaju nisu ukocene nego prave kojekakve poze. to najvise volim da gledam
![]()
![]()
imas li onu kad se skroz zavrne, ko zvrk pite ili kad se izvali na ledja a sve cetiri u zraku ili kad se zavrne nekako naprijed kao klupko...ima tih poza metar
(btw. ovo fakat lose zvuci
-
Svemirski_Jebach