Al drago mi je sto postoje ovakve teme i razumni ljudi za konverzaciju
Postojanje vanzemaljskog života
- cartman
#201 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Upravo tako. Ne mora bit zivot onakav kakvim ga mi zamisljamo. Zivot moze bit u vise oblika ali isto tako u vise DIMENZIJA. Indijanci iz centralne amerike imaju skroz super price o "demonima" koje ne vidimo ali su sveprisutni na zemlji. Ako nekog malo vise zanima ucenje tih indijanaca toplo preporucujem serijal knjiga Carlosa Castanede o jednom vrachu Don Juan Matusu. Ako malo prosurfate internetom postoji veliki broj dilema oko tih 13-14 knjiga, posto je sam Carlos govorio da je to kao autobiografska knjiga i da se to stvarno desavalo, a vjerujte mi jako cudne stvari se desavaju. Odoh malo u offtopic 

- BarbaDue
#202 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Postojanje vanzemaljskog života po meni je pitanje bez dileme, vanzemaljski zivot postoji.
Kada mi god pomene takvo pitanje ja se odmah sjetim filma Contact sa Jodie Foster i Matthew McConaughey, mene taj film toliko dojmio da bih ga mogao gledati svaki dan, a upravo govori o postojanju nekih naprednijih vrsta od nas samih i postojanju necega ili nekoga sto nas stalno prati, pazi, cuva i drzi na oku.
Upravo taj film po meni pogađa srž ovog pitanja postojanja necega do cega nasa svijest jos uvijek ne moze dosegnuti.
Zna ci po meni postoji u toj beskonacnosti neko, nismo sami!
Kada mi god pomene takvo pitanje ja se odmah sjetim filma Contact sa Jodie Foster i Matthew McConaughey, mene taj film toliko dojmio da bih ga mogao gledati svaki dan, a upravo govori o postojanju nekih naprednijih vrsta od nas samih i postojanju necega ili nekoga sto nas stalno prati, pazi, cuva i drzi na oku.
Upravo taj film po meni pogađa srž ovog pitanja postojanja necega do cega nasa svijest jos uvijek ne moze dosegnuti.
Zna ci po meni postoji u toj beskonacnosti neko, nismo sami!
-
Lesli Eldridž
-
PeroKosoric
#204 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Nema dileme.
Najbolji (i najsvjeziji) dokaz je postojanje Piramida Sunca, Mjeseca, Zmaja, Ljubavi, i drugih gradjevina oko Visokog, koju su, po svim nedvosmislenim cinjenicama, izgradili dosljaci sa sazvijezdja Plejada prije 27000 godina. Cak su, po tvrdjenju ocevidaca, nedavno primijeceni leteci tanjiri oko Visocice, kao i postojanje misterioznih bica, orbseva, u visockim tunelima.
Najbolji (i najsvjeziji) dokaz je postojanje Piramida Sunca, Mjeseca, Zmaja, Ljubavi, i drugih gradjevina oko Visokog, koju su, po svim nedvosmislenim cinjenicama, izgradili dosljaci sa sazvijezdja Plejada prije 27000 godina. Cak su, po tvrdjenju ocevidaca, nedavno primijeceni leteci tanjiri oko Visocice, kao i postojanje misterioznih bica, orbseva, u visockim tunelima.
- Bosniarasta
#205 Re: Postojanje vanzemaljskog života
-"postojanje vanzemaljskog zivota" je veoma opsirna tema i da bi se o tome uopce pocinjalo pricati potrebno je da se definise sta se podrazumjeva pod "Vanzemaljskim", jeli se misli na svaki oblik i postojanje izvan planete zemlje ili na kliše opis "vanzemaljca" : velike oci i velka mu je glava, i plav u stvari mjenja boje 
Neko je takodje spomenuo i visedimenzionalnost i dali i zivot i stvorenja iz druge dimenzije ( paralelna ili ne) spadaju u "vanzemaljce"...
Potrebno je uobliciti temu da bi se o njoj pricalo...
U svakom slucaju, postoje stvorenja izvan zemaljskog ekosistema i poreci njih znaci poricati i sebe, jer kako postojis TI..zasto nebi postojao jos neko ?
Neko je takodje spomenuo i visedimenzionalnost i dali i zivot i stvorenja iz druge dimenzije ( paralelna ili ne) spadaju u "vanzemaljce"...
Potrebno je uobliciti temu da bi se o njoj pricalo...
U svakom slucaju, postoje stvorenja izvan zemaljskog ekosistema i poreci njih znaci poricati i sebe, jer kako postojis TI..zasto nebi postojao jos neko ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#206 Re: Postojanje vanzemaljskog života
tolko obožavam naučnu fantastiku i uživam u svemu vezano za fantastiku
ali mi je priča o vanzemaljcima toliko levatska... i zaobilazim je...
mogućnost susretanja s vanzemaljcima je jednaka mogućnosti susretanja kromanjonca i inka
treba prije svega misliti na razdaljine... i to vremenske i prostorne... pa i intelektualne...zamisli civilizaciju kojoj smo mi kao mravi ljudima.... pa da se desi nešto kao u Sastanku s ramom
a da ne filozofiramo o dimenzijama
i tako to
elem niš od toga za sada... sljedećih milijun godina
mogućnost susretanja s vanzemaljcima je jednaka mogućnosti susretanja kromanjonca i inka
treba prije svega misliti na razdaljine... i to vremenske i prostorne... pa i intelektualne...zamisli civilizaciju kojoj smo mi kao mravi ljudima.... pa da se desi nešto kao u Sastanku s ramom
a da ne filozofiramo o dimenzijama
- Bosniarasta
#207 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Gaia wrote:Cetvrto:
Postojanje vanzemaljskog zivota?
NE!
Postojanje nas samih u zakrivljenju u vremenu i prostoru - DA!
Ko je nas stvorio - mi sami sebe - nekada
Ko nas posjecuje - mi sami sebe iz buducnosti, tacnije proslosti.
Zasto nismo isti - evoluirali smo![]()
Gaia kolijevko znanja, razrjesivacu tajni, o ti koji znas...prosvijetli nas
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#208 Re: Postojanje vanzemaljskog života
ili sretnemo nekog Q-a sa odvratnim smislom za humor... ono vidiš Dodika kako plače na "Jedna si jedina" i ljubi zastavu s ljiljanima, Zlatko ide u džamiju a Mustafa Cerić podržava gay paradukomi wrote:tolko obožavam naučnu fantastiku i uživam u svemu vezano za fantastiku
mogućnost susretanja s vanzemaljcima je jednaka mogućnosti susretanja kromanjonca i inka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a da ne filozofiramo o dimenzijamai tako to
sorry moro sam...
- tranquil
#209 Re: Postojanje vanzemaljskog života
... a nekim uvrnutim smislom za svemirsku ironiju, sva predviđanja Milana Tarotologa su zapravo tačna.Chmoljo wrote:ili sretnemo nekog Q-a sa odvratnim smislom za humor... ono vidiš Dodika kako plače na "Jedna si jedina" i ljubi zastavu s ljiljanima, Zlatko ide u džamiju a Mustafa Cerić podržava gay paradukomi wrote:tolko obožavam naučnu fantastiku i uživam u svemu vezano za fantastiku
mogućnost susretanja s vanzemaljcima je jednaka mogućnosti susretanja kromanjonca i inka![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
elem niš od toga za sada... sljedećih milijun godina![]()
![]()
![]()
sorry moro sam...
-
zilog
#210 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Isto volim SF, ali mi je prica o napadu/invaziji vanzemaljaca jos levatskija... klixkomi wrote:tolko obožavam naučnu fantastiku i uživam u svemu vezano za fantastiku
![]()
![]()
![]()
![]()
Civilizacija sa tolikim resursima i energijom, kolika je potrebna od najblize zvijezde bi od Marsa napravio oazu, ako bi im uopste trebala planeta za zivot. Na stranu sto ce i nas organski zivot na zemlji biti prevazidjen za 100 - 1000, a kamo li milion/milijardu godina koliko bi takva civilizacija mogla biti naprednija od nas.
- pojedinac
#211 Re: Postojanje vanzemaljskog života
dupla
Last edited by pojedinac on 10/04/2009 15:00, edited 1 time in total.
- pojedinac
- vet
#213 Re: Postojanje vanzemaljskog života
"Ako niste zainteresovani ili vas ne brinu stvari u vezi sa NLO, onda ste jednostavno neinformisani."
James MacDonald, bivši šef Katedre za atmosfersku fiziku Univerziteta Arizona
Prema nekim podacima samo u SAD-u trenutno postoji više od milion registrovanih svjedoka koji su vidjeli NLO-e ili vanzemaljce. Dok su u istoj državi često potrebna samo dva svjedoka da bi se nekoga poslalo na električnu stolicu, ovih milion ljudi još uvijek nije dovoljno da se postojanje vanzemaljskih bića i zvanično prizna!? Ukoliko uzmemo u obzir i one svjedoke iz drugih zemalja, onda se tu već radi o milionima. Da li se u svim tim slučajevima stvarno radilo samo o namjernim prevarama, halucinacijama ili nekim prirodnim fenomenima?
Naravno, skoro svaki malo poznatiji slučaj viđenja NLOa ili vanzemaljaca obicno je praćen i sa nekim naučnim objasnjenjima, koja su često interesantnija od samog fenomena kojeg “objašnjavaju”.
Tako danas na nasoj planeti postoji veliki broj ljudi koji ne vjeruju da vanzemaljci postoje, imamo određen broj i onih koji dozvoljavaju vanzemaljcima da postoje ali tamo negdje daleko i izvan domašaja (uzimajući u obzir naše fizičke zakone a ignorišući mogućnost da naša fizika ne mora da važi za sve, pogotovo kad su druge oblasti postojanja u pitanju). Imamo i one koji su uvjereni da oni postoje a među njima i veliki broj njih koji vjeruju da nam i tajno pomažu u našoj evoluciji. Naravno, postoji i jedna manja grupa onih koji smatraju da vanzemaljci ne samo da postoje, nego nas vijekovima kontrolišu i manipulišu na raznovrsne načine. Kakav bi im bio motiv za tako nešto?
**
Postoji mnogo i onih koji su se posvetili jednom ozbiljnijem proučavanju ove problematike, međutim, i oni dolaze do prilično različitih zaključaka. Među onim naučnicima koji ne sumnjaju u postojanje vanzemaljaca takođe imamo dvije grupe. U prvu spadaju oni koji na osnovu svog istraživanja smatraju da nam vanzemaljci potajno pružaju ‘bratsku pomoć’ u našem evolutivnom i duhovnom razvoju, dok u drugu spadaju oni koji smatraju da nas oni koriste slično kao što mi koristimo ovce a pomažu nam u našem duhovnom razvoju isto koliko mi pomažemo ovcama u njihovom. Nadalje, mi slično kao i ovce, navodno, nismo svjesni činjenice da nas neko manipuliše a pogotovo same svrhe te manipulacije.
**
Čini se da su naučnici koji promovišu “bratsku pomoć” daleko popularniji od ovih drugih!?
Dr John Hunter Gray, profesor sa Univerziteta Dakota, dobitnik mnogih priznanja i nagrade Martin Luter King za svoje društvene aktivnosti poručuje nam da su vanzemaljci “dobroćudna stvorenja koja pomažu ljudima na njihovom ličnom i društvenom nivou”. On sam priznaje da je to saznao kad su njega i njegovog sina vanzemaljci oteli 1988. godine. Dr Gray čak tvrdi da smo mi veoma sretni što su ovi vanzemaljci uopšte odlučili da nam pomognu!?
Profesor sa Univerziteta Wyoming, Leo Sprinkle, na osnovu svog dugogodišnjeg istraživanja fenomena otmica od strane vanzemaljaca, zaključio je da vanzemaljci žele da ostvare dva cilja: 1. Da obnove planetu Zemlju; 2. Da pomognu čovječanstvu u drugoj fazi njegove evolucije. Ovo drugo se navodno ostvaruje metamorfozom ljudske svijesti koja se odvija uz pomoć lekcija kojima nas vanzemaljci podučavaju o ‘kosmičkim stvarima’. Ovakav pristup ovoj problematici učinio ga je veoma popularnim u new-age krugovima, što nije nimalo čudno, jer je new-age pokret upravo i osnovan na principu mentalnog koncepta – ‘šta je babi milo, to joj se i snilo’. Uostalom, Sprinkle je i sam priznao da je ne samo bio otiman od strane vanzemaljaca, nego da je u stalnoj vezi s njima (a možda i pod njihovom kontrolom?!).
Richard Boylan, psiholog iz Sacramenta, Californija, takođe tumači svoja iskustva sa vanzemaljcima veoma korisnim a njih opisuje kao dobroćudne entitete. On za njih kaže da su veoma zabrinuti za stanje naše prirodne okoline i našim mjestom u kosmičkom društvu. Tako nam oni poručuju da ne vršimo nasilje jedni nad drugima; zabrinuti su za naš odnos prema djeci; zabrinuti su u vezi našeg korištenja nuklearnih elektrana i nuklearnog oružja, za uništavanje naše prirodne okoline itd. Boylan nam takođe kaže da će nam se oni otvoreno predstaviti kad mi budemo spremni za to. Sada se, navodno, odvija proces “mentalne obrade” ljudi za taj trenutak. I naravno, kad se odreknemo nuklearnog oružja i kad se popravimo, onda ćemo sigurno biti primljeni u Intergalaktičke Ujedinjene Nacije. Dakle, blago nama!
Joseph Nyman, naučnik iz Massachusettsa, koji se od 80.-tih godina bavi hipnotičkim regresijama otetih, tvrdi da su vanzemaljci i oni koje oni otimaju jedni te isti, tj. njihove žrtve su oni od nas koji su u prošlim životima bili vanzemaljci, odnosno, da sve osobe koje oni otimaju imaju istovremeno karakteristike ljudi i vanzemaljaca!?
John Mack, sa Harvard Univerziteta nakon dugogodišnjeg istraživanja otmica od strane vanzemaljaca zaključuje da nam ove otmice donose priliku za duhovnu transformaciju i podizanje svijesti.
Većina ovih naučnika optužuju sve one koji misle drugačije u smislu da ovi pokušavaju da naprave paniku, te tako otežavaju cijeli proces našeg “prosvjetljenja”. Istovremeno, ‘pozitivista’ Richard Boylan kaže da neki od naučnika rade zajedno sa “tajnom vladom” i CIA na tome da se ljudima ne otkrije prava pozadina interakcije vanzemaljaca s nama?! (Zašto tolika tajnovitost, kad bi trebali biti počašćeni njihovim prisustvom?!)
Neki prominentni istraživači kao što su Whitley Strieber, Linda Moulton Howe itd. koji su prije upozoravali na opasnost od ovih entiteta - prekonoći su postali njihovi pobornici!?
S obzirom da smo preko medija do sada imali većinom priliku da se upoznajemo sa onim aspektima ove problematike koji su bili predstavljani od strane tzv. “istraživača-pozitivaca”, ovom prilikom ćemo posvetiti malo više pažnje informacijama koje dolaze sa “negativne” strane, dakle, iz suprotnog tabora.
Pripadnici drugog tabora tvrde da ovi ‘istraživači-pozitivci’ ignorišu činjenice da se ljudi otimaju na silu od strane vanzemaljaca, da se na njima vrše veoma bolni eksperimenti, da se krši njihova slobodna volja, da ih manipulišu uz pomoć implanata, programiranja i kontrole uma; da se oni seksualno zlostavljaju, da se žene impregniraju protiv njihove volje, da se ljudi i životinje ‘studiozno’ mutiliraju, da se mentalno i genetički manipulišu, kao i to da se mnogi od otetih ne vraćaju nazad. Uz to dodaju da vanzemaljcima nije nikakav problem da mentalno kontrolišu i većinu onih koji njih istražuju navodeći ih na stavove i zaključke koji njima odgovaraju. Nadalje, oni navode da vanzemaljci imaju svoje vlastite ciljeve a to su
1. obezbjeđenje ishrane, pa s tim u vezi i očuvanje perspektive njihove rase u smislu njene sposobnosti za život,
2. povečanje njihovog broja,
3. povečanje njihove moći,
4. ekspanzija njihove rase kroz cijeli 4-ti denzitet (oblast postojanja koja se nalazi iznad naše.).
Ovo bi se striktno odnosilo na grupu vanzemaljaca koji kontrolišu naš sektor vremena-prostora jer navodno postoje i dobroćudni vanzemaljci, međutim, njima je pristup ovamo strogo ograničen.
...
James MacDonald, bivši šef Katedre za atmosfersku fiziku Univerziteta Arizona
Prema nekim podacima samo u SAD-u trenutno postoji više od milion registrovanih svjedoka koji su vidjeli NLO-e ili vanzemaljce. Dok su u istoj državi često potrebna samo dva svjedoka da bi se nekoga poslalo na električnu stolicu, ovih milion ljudi još uvijek nije dovoljno da se postojanje vanzemaljskih bića i zvanično prizna!? Ukoliko uzmemo u obzir i one svjedoke iz drugih zemalja, onda se tu već radi o milionima. Da li se u svim tim slučajevima stvarno radilo samo o namjernim prevarama, halucinacijama ili nekim prirodnim fenomenima?
Naravno, skoro svaki malo poznatiji slučaj viđenja NLOa ili vanzemaljaca obicno je praćen i sa nekim naučnim objasnjenjima, koja su često interesantnija od samog fenomena kojeg “objašnjavaju”.
Tako danas na nasoj planeti postoji veliki broj ljudi koji ne vjeruju da vanzemaljci postoje, imamo određen broj i onih koji dozvoljavaju vanzemaljcima da postoje ali tamo negdje daleko i izvan domašaja (uzimajući u obzir naše fizičke zakone a ignorišući mogućnost da naša fizika ne mora da važi za sve, pogotovo kad su druge oblasti postojanja u pitanju). Imamo i one koji su uvjereni da oni postoje a među njima i veliki broj njih koji vjeruju da nam i tajno pomažu u našoj evoluciji. Naravno, postoji i jedna manja grupa onih koji smatraju da vanzemaljci ne samo da postoje, nego nas vijekovima kontrolišu i manipulišu na raznovrsne načine. Kakav bi im bio motiv za tako nešto?
**
Postoji mnogo i onih koji su se posvetili jednom ozbiljnijem proučavanju ove problematike, međutim, i oni dolaze do prilično različitih zaključaka. Među onim naučnicima koji ne sumnjaju u postojanje vanzemaljaca takođe imamo dvije grupe. U prvu spadaju oni koji na osnovu svog istraživanja smatraju da nam vanzemaljci potajno pružaju ‘bratsku pomoć’ u našem evolutivnom i duhovnom razvoju, dok u drugu spadaju oni koji smatraju da nas oni koriste slično kao što mi koristimo ovce a pomažu nam u našem duhovnom razvoju isto koliko mi pomažemo ovcama u njihovom. Nadalje, mi slično kao i ovce, navodno, nismo svjesni činjenice da nas neko manipuliše a pogotovo same svrhe te manipulacije.
**
Čini se da su naučnici koji promovišu “bratsku pomoć” daleko popularniji od ovih drugih!?
Dr John Hunter Gray, profesor sa Univerziteta Dakota, dobitnik mnogih priznanja i nagrade Martin Luter King za svoje društvene aktivnosti poručuje nam da su vanzemaljci “dobroćudna stvorenja koja pomažu ljudima na njihovom ličnom i društvenom nivou”. On sam priznaje da je to saznao kad su njega i njegovog sina vanzemaljci oteli 1988. godine. Dr Gray čak tvrdi da smo mi veoma sretni što su ovi vanzemaljci uopšte odlučili da nam pomognu!?
Profesor sa Univerziteta Wyoming, Leo Sprinkle, na osnovu svog dugogodišnjeg istraživanja fenomena otmica od strane vanzemaljaca, zaključio je da vanzemaljci žele da ostvare dva cilja: 1. Da obnove planetu Zemlju; 2. Da pomognu čovječanstvu u drugoj fazi njegove evolucije. Ovo drugo se navodno ostvaruje metamorfozom ljudske svijesti koja se odvija uz pomoć lekcija kojima nas vanzemaljci podučavaju o ‘kosmičkim stvarima’. Ovakav pristup ovoj problematici učinio ga je veoma popularnim u new-age krugovima, što nije nimalo čudno, jer je new-age pokret upravo i osnovan na principu mentalnog koncepta – ‘šta je babi milo, to joj se i snilo’. Uostalom, Sprinkle je i sam priznao da je ne samo bio otiman od strane vanzemaljaca, nego da je u stalnoj vezi s njima (a možda i pod njihovom kontrolom?!).
Richard Boylan, psiholog iz Sacramenta, Californija, takođe tumači svoja iskustva sa vanzemaljcima veoma korisnim a njih opisuje kao dobroćudne entitete. On za njih kaže da su veoma zabrinuti za stanje naše prirodne okoline i našim mjestom u kosmičkom društvu. Tako nam oni poručuju da ne vršimo nasilje jedni nad drugima; zabrinuti su za naš odnos prema djeci; zabrinuti su u vezi našeg korištenja nuklearnih elektrana i nuklearnog oružja, za uništavanje naše prirodne okoline itd. Boylan nam takođe kaže da će nam se oni otvoreno predstaviti kad mi budemo spremni za to. Sada se, navodno, odvija proces “mentalne obrade” ljudi za taj trenutak. I naravno, kad se odreknemo nuklearnog oružja i kad se popravimo, onda ćemo sigurno biti primljeni u Intergalaktičke Ujedinjene Nacije. Dakle, blago nama!
Joseph Nyman, naučnik iz Massachusettsa, koji se od 80.-tih godina bavi hipnotičkim regresijama otetih, tvrdi da su vanzemaljci i oni koje oni otimaju jedni te isti, tj. njihove žrtve su oni od nas koji su u prošlim životima bili vanzemaljci, odnosno, da sve osobe koje oni otimaju imaju istovremeno karakteristike ljudi i vanzemaljaca!?
John Mack, sa Harvard Univerziteta nakon dugogodišnjeg istraživanja otmica od strane vanzemaljaca zaključuje da nam ove otmice donose priliku za duhovnu transformaciju i podizanje svijesti.
Većina ovih naučnika optužuju sve one koji misle drugačije u smislu da ovi pokušavaju da naprave paniku, te tako otežavaju cijeli proces našeg “prosvjetljenja”. Istovremeno, ‘pozitivista’ Richard Boylan kaže da neki od naučnika rade zajedno sa “tajnom vladom” i CIA na tome da se ljudima ne otkrije prava pozadina interakcije vanzemaljaca s nama?! (Zašto tolika tajnovitost, kad bi trebali biti počašćeni njihovim prisustvom?!)
Neki prominentni istraživači kao što su Whitley Strieber, Linda Moulton Howe itd. koji su prije upozoravali na opasnost od ovih entiteta - prekonoći su postali njihovi pobornici!?
S obzirom da smo preko medija do sada imali većinom priliku da se upoznajemo sa onim aspektima ove problematike koji su bili predstavljani od strane tzv. “istraživača-pozitivaca”, ovom prilikom ćemo posvetiti malo više pažnje informacijama koje dolaze sa “negativne” strane, dakle, iz suprotnog tabora.
Pripadnici drugog tabora tvrde da ovi ‘istraživači-pozitivci’ ignorišu činjenice da se ljudi otimaju na silu od strane vanzemaljaca, da se na njima vrše veoma bolni eksperimenti, da se krši njihova slobodna volja, da ih manipulišu uz pomoć implanata, programiranja i kontrole uma; da se oni seksualno zlostavljaju, da se žene impregniraju protiv njihove volje, da se ljudi i životinje ‘studiozno’ mutiliraju, da se mentalno i genetički manipulišu, kao i to da se mnogi od otetih ne vraćaju nazad. Uz to dodaju da vanzemaljcima nije nikakav problem da mentalno kontrolišu i većinu onih koji njih istražuju navodeći ih na stavove i zaključke koji njima odgovaraju. Nadalje, oni navode da vanzemaljci imaju svoje vlastite ciljeve a to su
1. obezbjeđenje ishrane, pa s tim u vezi i očuvanje perspektive njihove rase u smislu njene sposobnosti za život,
2. povečanje njihovog broja,
3. povečanje njihove moći,
4. ekspanzija njihove rase kroz cijeli 4-ti denzitet (oblast postojanja koja se nalazi iznad naše.).
Ovo bi se striktno odnosilo na grupu vanzemaljaca koji kontrolišu naš sektor vremena-prostora jer navodno postoje i dobroćudni vanzemaljci, međutim, njima je pristup ovamo strogo ograničen.
...
Last edited by vet on 13/04/2009 13:17, edited 1 time in total.
- vet
#214 Re: Postojanje vanzemaljskog života
nastavak:
Postoje i zapisi o interakciji vanzemaljca s nama kroz istoriju, tokom nekih 15 hiljada godina. U samerskim spisima se čak navodi podatak da su vanzemaljci (nazvani ‘annunaki’) stvorili ljudsku rasu (homo sapiens sapiens) miješajući svoje gene sa genima nešto zaostalijih čovjekolikih stvorenja (homo sapiens) prije nekih 30 hiljada godina dok su istovremeno odstranili sa planete neke zaostalije vrste kao što su bili neandertalci (homo sapiens neanderthalensis). Današnja antropologija nije u stanju da objasni ovu naglu zamjenu neandertalaca savremenim čovjekom. Zecharia Sitchin je čak napisao i jednu seriju knjiga na tu temu gdje navodi dosta podataka koji ukazuju na mogućnost da su se u neki periodima naše istorije, nad ljudskim bićima odvijali eksperimenti bio-inženjeringa. Međutim, M. Cremo u knjizi Forbidden Archeology, na temelju arheoloških nalaza tvrdi da su ljudi već prisutni na ovoj planeti stotinama hiljada ako ne i milione godina!? Da konfuzija bude veća, treći opet iznose hipotezu da je čovjek nekada davno bio daleko napredniji ali da su ga vanzemaljski elementi “skratili” sa 12 lanaca DNK na samo 2, što je analogno nekoj vrsti lobotomije [navodno, to je razlog zašto je u našoj DNK ostalo dosta pokidanih niti (‘junk-DNA’ i zašto naš mozak radi sa samo nekih 5% kapaciteta!?i)]. Na taj način je čovjek navodno izgubio svoju vezu sa duhovnim aspektom kreacije, te je ostao vezan samo za njen materijalni dio. Kao takav, on je postao laka žrtva za manipulaciju od strane naših ‘svevišnjih bogova’.
Na osnovu mnogih referenci iz starih zapisa postoje neke indikacije da se u pojedinim istorijskim periodima vanzemljska bića nisu krila od od nas, mada su nam se tada predstavljali kao naši bogovi, dok se nisu povukli izvan polja naše percepcije. Otprilike, u istom vremenskom periodu su nam uveli monoteizam uz pomoć egipatskog faraona Ekantona (Akhenaton-a), dok su neke varijacije na tu temu postepeno dodavane kasnije.
Nadalje, neki naučnici kao npr. Jacques Vallee, nalaze mnoge sličnosti između današnje interakcije ljudi i vanzemaljaca s interakcijom ljudi sa anđelima, demonima, vilama i vilenjacima, patuljcima, gnomima, vampirima i drugim bićima iz narodnog folklora (knjiga: Passport to Magonia). On u svojoj knjizi Dimensions, dolazi do sljedećeg zaključka: "Mi ovdje imamo posla sa kontrolnim sistemom...NLO-i su sistem koji djeluje na ljude i koristi se ljudima. O kakvom god ‘sistemu’ se ovdje radi, on manipuliše život na zemlji na fizički, psihički i duhovni način".
Charles Fort je jedan od onih koji su još davno uradili domaći zadatak, kad je tema vanzemaljaca u pitanju. Tako, još prije nekih stotinjak godina, nakon što je skupio oko 40 hiljada novinskih članaka na temu paranormalnih fenomena, u knjizi The Book of the Damned, on kaže:
„Ja mislim da smo mi imovina. Hoću da kažem, - mi pripadamo NEČEMU; nekada davno, naša planeta je bila ničija zemlja, drugi svjetovi su je istraživali, kolonizirali i međusobno se borili za prevlast nad njom i ona sada pripada NEČEMU; to NEŠTO posjeduje ovu Zemlju – dok svima drugima zabranjuje pristup. (...) Ja ne znam kako da predstavim u ovoj knjizi sve moguće načine na koje mi možemo biti iskorištavani od strane nekog drugog oblika egzistencije...(...) Svinje, guske, goveda... Prvo treba spoznati to da njih neko posjeduje. Onda treba potražiti razlog zašto. Ja mislim da smo mi, nakon svega, korisni nekome – da je među našim vlasnicima došlo do neke promjene – ili da sada to NEŠTO ima zakonsko pravo na nas, bilo da je ono to ostvarilo silom ili nas je otkupilo od naših prijašnjih vlasnika koji su možda bili malo primitivniji u odnosu na ove nove – a sve je to bilo poznato možda već vijekovima nekim pojedincima na ovoj planeti, nekim društvima, pripadnicima nekih kultova čiji članovi imaju ulogu OVNOVA PREDVODNIKA, vodeći nas na osnovu uputstava koje dobijaju od NEKUD DRUGO – u skladu s našom misterioznom upotrebljivošću."
Dakle, Charles Fort ovdje implicira da te sile imaju i svoje “pomoćnike” među nama, koji su obično organizovani u kojekva “društva” ili “kultove”!? Interesantno je to da na ovoj našoj planeti od davnina postoji cijela jedna paleta kojekvih javnih, tajnih i polutajnih društava ili kultova?!
Karlos Kastaneda, američki antropolog, u svojoj knizi Aktivna Strana Beskraja ide još dalje: “Imamo grabljivca koji je došao iz dubine kosmosa i preuzeo vlast nad našim životima. Ljudska bića su njegovi zarobljenici. (…) Oni su preuzeli vlast zato što se nama hrane i oni nas nemilosrdno pritiskaju zato što im služimo kao sredstvo za održavanje života. (…) Baš kao što mi gajimo kokoške u kokošinjcima, grabljivci gaje nas u ljudskim krletkama. Tako im je hrana uvek na raspolaganju.”
William Bramley je prišao ovoj problematici druge strane. On je krenuo od proučavanja pozadine međuljudskih sukoba kroz istoriju. Tako u svojoj knjizi The Gods of Eden, navodi:
“Kad sam prvi put počeo istraživati porijeklo i uzroke međuljudskih sukoba, sigurno posljednja stvar koja mi je mogla pasti na pamet bili su neidentifikovani leteći objekti, bolje poznati kao NLO."
Kasnije on kaže kako je evidentno da je u mnogim sukobima između dvije grupe ljudi, jedna treća strana uvijek igrala značajnu ulogu (Makijaveli), pa dodaje:
“Zaintrigiran tim konceptom, odlučio sam se da sprovedem jednu studiju kako bih odredio koliko je taj faktor treće strane bio bitan u ljudskoj istoriji. Želio sam da otkrijem da li postoji išta zajedničko između tih uticaja treće strane, kroz našu istoriju. Nadao sam se da će ta moja studija ponuditi neke dodatne uvide u vezi toga kako i od čije strane je naša istorija krojena. Ono što je proizašlo iz ovog mog skromnog cilja bila je jedna od najnevjerovatnijih odiseja koje sam ikada poduzeo. Moja istraga krivudala je kroz jedan kompleksan labirint satkan od značajnih činjenica, zapanjujućih teorija i svega između toga. Što sam dublje kopao, jedna zajednička nit počela je sve više i više da se pojavljuje. Na moju žalost, ta nit je bila toliko bizarna da sam dva puta morao da prekidam ovo svoje istraživanje, jer mi se sve to zgadilo. Kada sam razmišljao o toj neprilici u koju sam zapao, shvatio sam nešto veoma važno: racionalni umovi imaju tendenciju da teže ka racionalnim uzrocima kako bi objasnili ljudske probleme.
Što sam dublje kopao, dolazio sam sve više i više na ideju da bi uzroci nekih problema čovječanstva mogli da potiču iz nekih najbizarnijih realiteta, koji bi se ikako mogli zamisliti.
Iz razloga što ti realiteti nisu zvanično priznati a pogotovo razumljivi, njima se niko ni ne bavi. Kako rezultat toga, problemi koji potiču iz tih realiteta se veoma rijetko rješavaju, te tako se čini da svijet srlja iz jedne katastrofe u drugu. Moram priznati da prije nego što sam počeo sa svojim istraživanjem već imao neke predrasude o tome šta ću najvjerovatnije otkriti: profit, kao glavni razlog za onu zajedničku nit koja povezuje te razne uticaje treće strane, kroz istoriju nasilja između ljudskih bića. Umjesto toga, ono na šta sam naišao, bili su NLO-i. Ne postoji ništa što sam manje želio”.
Dakle, Bramley između ostalog pominje i - druge realitete? Da li možemo uzeti u obzir mogućnost da je realnost ‘hipedimenzionalna’, tj. da pored ove naše postoje i druge oblasti egzistencije, od kojih su neke možda na jednoj višoj razini od ove naše, te tako i izvan polja naše percepcije?! Uostalom, Ajnštajn, Kaluza i neki drugi fizičari još davno su baratali sa petodimenzionalnim prostorom. U jednom svom naučnom radu Ajnštajn i Bergman su Kaluzinoj petoj dimenziji pripisali i fizičku realnost. Ukratko rečeno, uz pomoć pojmova iz naučne gnostike, može se sasvim lako pokazati da je naš prostor-vrijeme, kojeg smo normalno svjesni, "upleten" u jednoj višoj dimenziji koja istinski postoji. Sada se naravno postavlja i pitanje da li su te hiperdimenzionalne oblasti naseljene? Da li bi to moglo biti ono što se nekad davno nazivalo ‘oblastima bogova’? O kakvim bi se tu entitetima moglo raditi i kakva bi bila stvarna priroda njihove interakcije s nama?
U nekim ezoteričkim izvorima često nailazimo na tzv. stablo kabale, (pogledaj sliku) gdje nam je predstavljeno sedam ravni postojanja. Sefirote možemo interpretirati raznim oblastima postojanja koje su na različitim nivoima (‘denzitetima’) koji podrazumijevaju određen nivo ili razvojni stupanj svijesti, a one dvije vanjske osovine bi predstavljale tzv. ‘polaritete’ ili kreativne i entropične sile koje su zastupljene u Svemu Što Jeste. Recimo, da se trenutno nalazimo na trećem spratu, tj. u 3D OPS oblasti, na "lijevom krilu", koja je po svojoj prirodi entropična:

**
John Keel, američki istraživač i autor nekoliko knjiga na ovu temu (Mothman Prophecies, Operation Tojan Horse, Our Haunted Planet itd.) tvrdi:
“Naše proučavanje NLO fenomena u vezi sa njihovom interakcijom s ljudima nam govori da su ti susreti više halucinatorne prirode, nego što su stvarni tj. da se tu radi o prisustvu jednog kompleksnog hipnotičkog procesa, dok se stvarni fenomen krije iza jedne dimne zavjese koja je vrlo vješto konstruisana uz pomoć propagande. Ta zanimljiva svjetla i njihovi hipnotički talasi spadaju u dio nečega što je u vezi s ovom planetom i s nama. Međutim, to ‘nešto’ može biti izvan naših skromnih sposobnosti poimanja. Postoje sile koje mogu iskrivljavati našu realnost i savijati naše polje prostora/vremena”.(…) Naši prastari bogovi i njihovi nasljednici ‘kraljevi-bogovi’, lagali su nas i manipulisali. Postoje indikacije da se i ovi moderni ufonauti služe istom strategijom”.
Ili se možda radi o jednim te istim silama koje nam se predstavljaju kroz cijelu našu istoriju u oblicima koji su najoptimalniji za dati razvojni (izmanipulisani?!) stepen svijesti čovjeka? Naravno, ovdje se postavlja pitanje da li bi te sile mogle da potječu iz neke druge oblasti postojanja!?
Nadalje, J. Keel se pita: “Ukoliko smo mi bio-hemijski roboti koji su bespomoćno kontrolisani od strane sila koje mogu manipulisati naš mozak, brisati nam pamćenje ili iducirati u nas lažnu memoriju, te nas iskorištavati onako kako se to njima sviđa, onda možda postoji i nešto što pokušava ljude da probudi i pokaže im da su pijuni na nečijoj velikoj šahovskoj ploči. Međutim, da li bi mi i tada bili u stanju razumjeti pravila te igre!?”
Bob Girad, vlasnik knjižarske kuće “Arcturus Books” i istraživač NLO fenomena, odgovara da ne možemo jer se vanzemaljska inteligencija nalazi na jednoj oktavi iznad naše (na 4-om denzitetu, dok smo mi na 3-ćem).
Ukoliko pogledamo kabalističko “Drvo života” i uzmemo u obzir one ‘sefirote’ ispod našeg (3D-OPS), oni bi označavali ‘denzitete’ ili ravni postojanja na kojima obitavaju životne forme koje su na nižem razvojnom stupnju svijesti od našeg. Tako npr. biljke koje žive na ravni drugog denziteta (2D), crpe energiju sa prvog (minerali), dok se mi koji živimo na trećem hranimo organizmima koji žive na drugom… Naravno, sada se možemo zapitati kakvi bi bili vrsta i način ishrane onih koji se nalaze iznad nas?!
...
Postoje i zapisi o interakciji vanzemaljca s nama kroz istoriju, tokom nekih 15 hiljada godina. U samerskim spisima se čak navodi podatak da su vanzemaljci (nazvani ‘annunaki’) stvorili ljudsku rasu (homo sapiens sapiens) miješajući svoje gene sa genima nešto zaostalijih čovjekolikih stvorenja (homo sapiens) prije nekih 30 hiljada godina dok su istovremeno odstranili sa planete neke zaostalije vrste kao što su bili neandertalci (homo sapiens neanderthalensis). Današnja antropologija nije u stanju da objasni ovu naglu zamjenu neandertalaca savremenim čovjekom. Zecharia Sitchin je čak napisao i jednu seriju knjiga na tu temu gdje navodi dosta podataka koji ukazuju na mogućnost da su se u neki periodima naše istorije, nad ljudskim bićima odvijali eksperimenti bio-inženjeringa. Međutim, M. Cremo u knjizi Forbidden Archeology, na temelju arheoloških nalaza tvrdi da su ljudi već prisutni na ovoj planeti stotinama hiljada ako ne i milione godina!? Da konfuzija bude veća, treći opet iznose hipotezu da je čovjek nekada davno bio daleko napredniji ali da su ga vanzemaljski elementi “skratili” sa 12 lanaca DNK na samo 2, što je analogno nekoj vrsti lobotomije [navodno, to je razlog zašto je u našoj DNK ostalo dosta pokidanih niti (‘junk-DNA’ i zašto naš mozak radi sa samo nekih 5% kapaciteta!?i)]. Na taj način je čovjek navodno izgubio svoju vezu sa duhovnim aspektom kreacije, te je ostao vezan samo za njen materijalni dio. Kao takav, on je postao laka žrtva za manipulaciju od strane naših ‘svevišnjih bogova’.
Na osnovu mnogih referenci iz starih zapisa postoje neke indikacije da se u pojedinim istorijskim periodima vanzemljska bića nisu krila od od nas, mada su nam se tada predstavljali kao naši bogovi, dok se nisu povukli izvan polja naše percepcije. Otprilike, u istom vremenskom periodu su nam uveli monoteizam uz pomoć egipatskog faraona Ekantona (Akhenaton-a), dok su neke varijacije na tu temu postepeno dodavane kasnije.
Nadalje, neki naučnici kao npr. Jacques Vallee, nalaze mnoge sličnosti između današnje interakcije ljudi i vanzemaljaca s interakcijom ljudi sa anđelima, demonima, vilama i vilenjacima, patuljcima, gnomima, vampirima i drugim bićima iz narodnog folklora (knjiga: Passport to Magonia). On u svojoj knjizi Dimensions, dolazi do sljedećeg zaključka: "Mi ovdje imamo posla sa kontrolnim sistemom...NLO-i su sistem koji djeluje na ljude i koristi se ljudima. O kakvom god ‘sistemu’ se ovdje radi, on manipuliše život na zemlji na fizički, psihički i duhovni način".
Charles Fort je jedan od onih koji su još davno uradili domaći zadatak, kad je tema vanzemaljaca u pitanju. Tako, još prije nekih stotinjak godina, nakon što je skupio oko 40 hiljada novinskih članaka na temu paranormalnih fenomena, u knjizi The Book of the Damned, on kaže:
„Ja mislim da smo mi imovina. Hoću da kažem, - mi pripadamo NEČEMU; nekada davno, naša planeta je bila ničija zemlja, drugi svjetovi su je istraživali, kolonizirali i međusobno se borili za prevlast nad njom i ona sada pripada NEČEMU; to NEŠTO posjeduje ovu Zemlju – dok svima drugima zabranjuje pristup. (...) Ja ne znam kako da predstavim u ovoj knjizi sve moguće načine na koje mi možemo biti iskorištavani od strane nekog drugog oblika egzistencije...(...) Svinje, guske, goveda... Prvo treba spoznati to da njih neko posjeduje. Onda treba potražiti razlog zašto. Ja mislim da smo mi, nakon svega, korisni nekome – da je među našim vlasnicima došlo do neke promjene – ili da sada to NEŠTO ima zakonsko pravo na nas, bilo da je ono to ostvarilo silom ili nas je otkupilo od naših prijašnjih vlasnika koji su možda bili malo primitivniji u odnosu na ove nove – a sve je to bilo poznato možda već vijekovima nekim pojedincima na ovoj planeti, nekim društvima, pripadnicima nekih kultova čiji članovi imaju ulogu OVNOVA PREDVODNIKA, vodeći nas na osnovu uputstava koje dobijaju od NEKUD DRUGO – u skladu s našom misterioznom upotrebljivošću."
Dakle, Charles Fort ovdje implicira da te sile imaju i svoje “pomoćnike” među nama, koji su obično organizovani u kojekva “društva” ili “kultove”!? Interesantno je to da na ovoj našoj planeti od davnina postoji cijela jedna paleta kojekvih javnih, tajnih i polutajnih društava ili kultova?!
Karlos Kastaneda, američki antropolog, u svojoj knizi Aktivna Strana Beskraja ide još dalje: “Imamo grabljivca koji je došao iz dubine kosmosa i preuzeo vlast nad našim životima. Ljudska bića su njegovi zarobljenici. (…) Oni su preuzeli vlast zato što se nama hrane i oni nas nemilosrdno pritiskaju zato što im služimo kao sredstvo za održavanje života. (…) Baš kao što mi gajimo kokoške u kokošinjcima, grabljivci gaje nas u ljudskim krletkama. Tako im je hrana uvek na raspolaganju.”
William Bramley je prišao ovoj problematici druge strane. On je krenuo od proučavanja pozadine međuljudskih sukoba kroz istoriju. Tako u svojoj knjizi The Gods of Eden, navodi:
“Kad sam prvi put počeo istraživati porijeklo i uzroke međuljudskih sukoba, sigurno posljednja stvar koja mi je mogla pasti na pamet bili su neidentifikovani leteći objekti, bolje poznati kao NLO."
Kasnije on kaže kako je evidentno da je u mnogim sukobima između dvije grupe ljudi, jedna treća strana uvijek igrala značajnu ulogu (Makijaveli), pa dodaje:
“Zaintrigiran tim konceptom, odlučio sam se da sprovedem jednu studiju kako bih odredio koliko je taj faktor treće strane bio bitan u ljudskoj istoriji. Želio sam da otkrijem da li postoji išta zajedničko između tih uticaja treće strane, kroz našu istoriju. Nadao sam se da će ta moja studija ponuditi neke dodatne uvide u vezi toga kako i od čije strane je naša istorija krojena. Ono što je proizašlo iz ovog mog skromnog cilja bila je jedna od najnevjerovatnijih odiseja koje sam ikada poduzeo. Moja istraga krivudala je kroz jedan kompleksan labirint satkan od značajnih činjenica, zapanjujućih teorija i svega između toga. Što sam dublje kopao, jedna zajednička nit počela je sve više i više da se pojavljuje. Na moju žalost, ta nit je bila toliko bizarna da sam dva puta morao da prekidam ovo svoje istraživanje, jer mi se sve to zgadilo. Kada sam razmišljao o toj neprilici u koju sam zapao, shvatio sam nešto veoma važno: racionalni umovi imaju tendenciju da teže ka racionalnim uzrocima kako bi objasnili ljudske probleme.
Što sam dublje kopao, dolazio sam sve više i više na ideju da bi uzroci nekih problema čovječanstva mogli da potiču iz nekih najbizarnijih realiteta, koji bi se ikako mogli zamisliti.
Iz razloga što ti realiteti nisu zvanično priznati a pogotovo razumljivi, njima se niko ni ne bavi. Kako rezultat toga, problemi koji potiču iz tih realiteta se veoma rijetko rješavaju, te tako se čini da svijet srlja iz jedne katastrofe u drugu. Moram priznati da prije nego što sam počeo sa svojim istraživanjem već imao neke predrasude o tome šta ću najvjerovatnije otkriti: profit, kao glavni razlog za onu zajedničku nit koja povezuje te razne uticaje treće strane, kroz istoriju nasilja između ljudskih bića. Umjesto toga, ono na šta sam naišao, bili su NLO-i. Ne postoji ništa što sam manje želio”.
Dakle, Bramley između ostalog pominje i - druge realitete? Da li možemo uzeti u obzir mogućnost da je realnost ‘hipedimenzionalna’, tj. da pored ove naše postoje i druge oblasti egzistencije, od kojih su neke možda na jednoj višoj razini od ove naše, te tako i izvan polja naše percepcije?! Uostalom, Ajnštajn, Kaluza i neki drugi fizičari još davno su baratali sa petodimenzionalnim prostorom. U jednom svom naučnom radu Ajnštajn i Bergman su Kaluzinoj petoj dimenziji pripisali i fizičku realnost. Ukratko rečeno, uz pomoć pojmova iz naučne gnostike, može se sasvim lako pokazati da je naš prostor-vrijeme, kojeg smo normalno svjesni, "upleten" u jednoj višoj dimenziji koja istinski postoji. Sada se naravno postavlja i pitanje da li su te hiperdimenzionalne oblasti naseljene? Da li bi to moglo biti ono što se nekad davno nazivalo ‘oblastima bogova’? O kakvim bi se tu entitetima moglo raditi i kakva bi bila stvarna priroda njihove interakcije s nama?
U nekim ezoteričkim izvorima često nailazimo na tzv. stablo kabale, (pogledaj sliku) gdje nam je predstavljeno sedam ravni postojanja. Sefirote možemo interpretirati raznim oblastima postojanja koje su na različitim nivoima (‘denzitetima’) koji podrazumijevaju određen nivo ili razvojni stupanj svijesti, a one dvije vanjske osovine bi predstavljale tzv. ‘polaritete’ ili kreativne i entropične sile koje su zastupljene u Svemu Što Jeste. Recimo, da se trenutno nalazimo na trećem spratu, tj. u 3D OPS oblasti, na "lijevom krilu", koja je po svojoj prirodi entropična:

**
John Keel, američki istraživač i autor nekoliko knjiga na ovu temu (Mothman Prophecies, Operation Tojan Horse, Our Haunted Planet itd.) tvrdi:
“Naše proučavanje NLO fenomena u vezi sa njihovom interakcijom s ljudima nam govori da su ti susreti više halucinatorne prirode, nego što su stvarni tj. da se tu radi o prisustvu jednog kompleksnog hipnotičkog procesa, dok se stvarni fenomen krije iza jedne dimne zavjese koja je vrlo vješto konstruisana uz pomoć propagande. Ta zanimljiva svjetla i njihovi hipnotički talasi spadaju u dio nečega što je u vezi s ovom planetom i s nama. Međutim, to ‘nešto’ može biti izvan naših skromnih sposobnosti poimanja. Postoje sile koje mogu iskrivljavati našu realnost i savijati naše polje prostora/vremena”.(…) Naši prastari bogovi i njihovi nasljednici ‘kraljevi-bogovi’, lagali su nas i manipulisali. Postoje indikacije da se i ovi moderni ufonauti služe istom strategijom”.
Ili se možda radi o jednim te istim silama koje nam se predstavljaju kroz cijelu našu istoriju u oblicima koji su najoptimalniji za dati razvojni (izmanipulisani?!) stepen svijesti čovjeka? Naravno, ovdje se postavlja pitanje da li bi te sile mogle da potječu iz neke druge oblasti postojanja!?
Nadalje, J. Keel se pita: “Ukoliko smo mi bio-hemijski roboti koji su bespomoćno kontrolisani od strane sila koje mogu manipulisati naš mozak, brisati nam pamćenje ili iducirati u nas lažnu memoriju, te nas iskorištavati onako kako se to njima sviđa, onda možda postoji i nešto što pokušava ljude da probudi i pokaže im da su pijuni na nečijoj velikoj šahovskoj ploči. Međutim, da li bi mi i tada bili u stanju razumjeti pravila te igre!?”
Bob Girad, vlasnik knjižarske kuće “Arcturus Books” i istraživač NLO fenomena, odgovara da ne možemo jer se vanzemaljska inteligencija nalazi na jednoj oktavi iznad naše (na 4-om denzitetu, dok smo mi na 3-ćem).
Ukoliko pogledamo kabalističko “Drvo života” i uzmemo u obzir one ‘sefirote’ ispod našeg (3D-OPS), oni bi označavali ‘denzitete’ ili ravni postojanja na kojima obitavaju životne forme koje su na nižem razvojnom stupnju svijesti od našeg. Tako npr. biljke koje žive na ravni drugog denziteta (2D), crpe energiju sa prvog (minerali), dok se mi koji živimo na trećem hranimo organizmima koji žive na drugom… Naravno, sada se možemo zapitati kakvi bi bili vrsta i način ishrane onih koji se nalaze iznad nas?!
...
- vet
#215 Re: Postojanje vanzemaljskog života
nastavak (III dio):
U jednoj publikaciji pod naslovom The Cosmic Sheepdog, Bob Girad nastavlja:
U knjizi Extra-Dimensional Universe, John R. Violette nam daje neke indikacije o mogućnosti postojanja različitih nivoa egzistencije koji be bili u korelaciji s različitim nivoima svijesti:
Dakle, W. Bramley je doveo ‘vanzemaljce’ u vezu i sa “našim” ratovima?! Charles Fort ih je doveo u vezu i sa tajnim društvima. Postoji mnogo indikacija da neka tajna društva od davnina praktikuju rituale prinošenja ljudskih žrtava svojim ‘bogovima-mentorima’ a isto tako da stoje iza pokretanja većih međuljudskih sukoba, revolucija i ratova. S obzirom da u ratovima gine mnogo ljudi, da li se i oni možda mogu smatrati jednim oblikom žrtvovanja ljudskih bića? Da li bi se možda moglo reći da ta društva i njihovi pripadnici djeluju u ovoj našoj realnosti kao “proksi-serveri” entiteta s gornjeg sprata, sprovodeći u djelo agendu koju su ovi zacrtali?!
U jednom intervjuu za američku radio emisiju “Sightings”, Credo Mutwa, šaman južnoafričkog plemena Zulu, izjavio je sljedeće:
...
U jednoj publikaciji pod naslovom The Cosmic Sheepdog, Bob Girad nastavlja:
**“Jedan od najrazumljivih primjera bi bila naša kontrola cjelokupnog životnog ciklusa goveda, od farme do trpeze. Na neki način, mi se trudimo da držimo goveda onako kako im priliči; možemo pokušavati da popravimo njihovu rasu, odnosno, prinose, međutim, mi ne pokušavamo da pomognemo govedima u njihovoj evoluciji prema gore. Mi ih nikada ne podučavamo više nego što je to potrebno da bi ona zadovoljila naše potrebe. Mi im obezbjeđujemo hranu ili pružamo mjesto gdje ona mogu da pasu. Mi se brinemo o njihovom zdravlju i štitimo ih od loših vremenskih prilika. Ukratko, pružamo im više luksuza nego što bi ona sama sebi bila u stanju da obezbjede kad bi se nalazila na slobodi.
Možda možemo čak reći da su tokom vijekova goveda postala hipnotisana u jednom određenom stepenu. Njima je jasno da kako se stvari odvijaju, nije im toliko loše. Doduše, navikli su se na to da tolerišu ona nerazumljiva dvonožna bića koja stalno prave buku i koriste se nekim čudnim tehnološkim spravama – jer ta bića im pružaju ne samo udoban život, nego i ukusne obroke. Tako, sve dok se na kraju ne nađu u klaonici, goveda ne sumnjaju da se možda tu radi o nekoj izdaji ili prevari.
Ukoliko ovo svedemo na jedan makrokosmički nivo, onda je prilično moguće – ili možda neminovno, to da je – cijeli čovjekov životni ciklus podređen potrebama jedne druge ‘makro-vrste’ koja je za njega nevidljiva. Naravno, mi tu možemo zadovoljavati i neke svoje potrebe emocionalne ili druge prirode, isto kao što to mogu i naši kućni mezimci. Mi možemo da predstavljamo i jednu laboratorijsku koloniju planetarnih razmjera u kojoj se proučava naše ponašanje kao i naše reakcije na razne stimulanse. Na nama se možda sprovode i neki biološki i medicinski eksperimenti, slično kao što mi za iste svrhe odgajamo pacove da bi na njima isprobavali dejstvo lijekova i nekih drugih kemijskih supstanci, kako bi izbjegli da dovedemo same sebe u opasnost. U svakom slučaju, nas drže na ‘ljudski način’.
Da li su njihove namjere “dobre” ili “zle” (u onom smislu na kojeg mi poimamo te pojmove), to za sada za nas nema nikakvog smisla, isto kao što nema smisla dovoditi u pitanje naš odnos i motive, kad se o kontroli i manipulaciji raznih životinjskih ili biljnih vrsta radi. Oni su nama potrebni u ovim sadašnjim uslovima. Vjerovatno je to tako i kad se radi o ovoj vrsti koja kontroliše čovječanstvo.
Životinje imaju bar tu ‘prednost’ što su u stanju da primjete prisustvo ljudi među njima, međutim, mi ljudska bića, nemamo tu mogućnost kad se radi o percepciji bića sa viših oktava. Jedina naznaka o postojanju viših životnih oblika dolazi preko onoga što mi nazivamo ‘fenomenima’. Ukoliko, se desi neki događaj u kojem su uključena ne-ljudska bića i ukoliko prilikom tog incidenta dođe do narušavanja naših zakona fizike, onda vjerovatno imamo posla sa nekim oblikom života koji potiče sa jedne oktave koja je viša od ove naše.
Kao što mi, ljudska bića, imamo sposobnost da kontrolišemo i dominiramo nad nižim životnim formama dok te niže vrste nisu dovoljno svjesne ili sposobne da nam pružaju neki značajniji otpor, tako su i životni oblici sa viših oktava u stanju da kontrolišu nas. Pri svemu tome mi nismo svjesni toga kakva je njihova suština a uz to smo i nesposobni da im pružimo jedan efikasan otpor.”
U knjizi Extra-Dimensional Universe, John R. Violette nam daje neke indikacije o mogućnosti postojanja različitih nivoa egzistencije koji be bili u korelaciji s različitim nivoima svijesti:
**Postoje tri različita nivoa svijesti na Zemlji: osjetilnost, jednostavna svijest i samo-svijest. [...] Svaka od njih ima svoj vlastiti vremensko-prostorni okvir. Kao prvi primjer uzećemo puža. On živi u svijetu od jedne prostorne dimenzije plus vrijeme. Druge dvije prostorne dimenzije oko njega su prevedene njegovom sposobnošću osjetilnosti u jednu dimenziju prostora ili vremena.
Međutim, jedna viša životinja kao što je pas, sa jednom višom sposobnošću i jednostavnom sviješću, mentalno izvlači iz vremena još jednu dimenziju prostora i tako živi u jednom većem svijetu od dvije dimenzije plus vrijeme. Da li ste stekli sliku? Vrijeme je skup ekstra dimenzija prostora koje se ne dosežu svojim čulima ili se nepotpuno dosežu; svaki nivo svijesti njih vidi malo po malo, stalno se krećući pored njih, stopljen sa vremenom. Tako je to i sa psom i trećom dimenzijom. Njegova prosta svijest prevodi treću dimenziju prostora ili u jednu ili u druge dvije, ili u vrijeme.
Međutim, mi imamo jednu višu mentalnu sposobnost, samo-svijest. Uz pomoć nje mi smo izvukli još jednu prostornu dimenziju iz vremena… Mi živimo u jednom svijetu od tri dimenzije plus vrijeme. Sada se postavlja pitanje: da li postoji još jedna viša sposobnost koja može izvući još jednu prostornu dimenziju iz našeg vremena? I ukoliko postoji, da li će onda ono što mi smatramo paranormalnim, u ovom proširenom okviru, postati normalno?
Postoji jedan takav četvrti nivo svijesti [...] On ide zajedno ruku pod ruku sa poimanjem četvrte dimenzije prostora koja je izvučena iz vremena. Jedan kratak okus te sposobnosti je neko mistično iskustvo u kome se nečija svijest nakratko proširi i spozna jedan mnogo širi kontinuum prostora i vremena. Manje obrise ovih sposobnosti predstavljaju tzv. intuicija, telepatija, proricanje, vidovitost, prekognicija. Ta viša sposobnost se začinje na jedan način izvan osjetilnosti, jednostavno – i samo-svjesno – logika, koncepti, pa čak i jezik. … I još neki elementi ove više sposobnosti su odgovorni za neke druge psi-fenomene, kao što su npr. psihokineza itd…
Sada, šta ako postoji jedna rasa bića na nekoj drugoj planeti koja je potpuno dosegla te sposobnosti. Oni bi nama izgledali kao bogovi, koji bi se nalazili onoliko iznad nas koliko smo mi iznad životinja. Oni bi živjeli u jednom drugačijem, većem svijetu prostora-vremena. Koristeći tu ekstra dimenziju oni bi mogli činiti stvari koje bi nama ličile na magiju, pojavljujući se i nestajući iz našeg prostora prema svom nahođenju. [...]
Na kraju, ako je naš svijet samo dio jednog većeg svijeta, onda svako od nas mora imati i jedno svoje veće JA koje obitava u tom svijetu. [...]
Zaključak je u tome da – NLO fenomeni ne postoje per se, nema ni psi-fenomena, niti fenomena kod doživljaja bliske smrti, a ni mističnih fenomena. Postoji samo jedan fenomen realnosti. Naš svijet je obavijen jednim većim svijetom, čije funkcionisanje se nalazi izvan naših čula i nivoa svijesti, tako da kad se sretnemo s tim mehanizmima - mi njih tretiramo kao paranormalne.[...]
Istorija čovjeka nam kazuje da smo mi cijelo vrijeme precjenjivali našu poziciju u ovom univerzumu, ne samo potcjenjivanjem njegove veličine, nego takođe smatranjem naše lokacije njegovom fokusnom tačkom. Prihvatanje činjenice da zemlja nije centar cjelokupnog kosmosa predstavljalo je jedan veliki udarac za naš ego. Ono što sada moramo da prihvatimo, to je da Čovjek nije više centar svesnog ili fizičkog svijeta nego da on samo pripada fizičkom svijetu.
Dakle, W. Bramley je doveo ‘vanzemaljce’ u vezu i sa “našim” ratovima?! Charles Fort ih je doveo u vezu i sa tajnim društvima. Postoji mnogo indikacija da neka tajna društva od davnina praktikuju rituale prinošenja ljudskih žrtava svojim ‘bogovima-mentorima’ a isto tako da stoje iza pokretanja većih međuljudskih sukoba, revolucija i ratova. S obzirom da u ratovima gine mnogo ljudi, da li se i oni možda mogu smatrati jednim oblikom žrtvovanja ljudskih bića? Da li bi se možda moglo reći da ta društva i njihovi pripadnici djeluju u ovoj našoj realnosti kao “proksi-serveri” entiteta s gornjeg sprata, sprovodeći u djelo agendu koju su ovi zacrtali?!
U jednom intervjuu za američku radio emisiju “Sightings”, Credo Mutwa, šaman južnoafričkog plemena Zulu, izjavio je sljedeće:
Čini se da bi ipak mogli postaviti pitanje mogućnosti da naša emocionalna energija može biti hrana nekim ‘vanzemaljskim entitetima’ ili onima koje smo davno nazivali “svevišnjim bogovima”?! Ukoliko bi to stvarno bilo tako, onda bi se i sama svrha žrtvenih rituala mogla razumjeti a na ovoj našoj planeti život bio organizovan na takvom principu da ono što podrazumijevamo pod normalnim ljudskim bićem bude pretvoreno u neku vrstu “baterije”, koja će snabdijevati emocionalnom energijom naše nevidljive susjede/nadzornike s gornjeg sprata!? U jednom takvom slučaju, normalan čovjek bi trebao da živi u duhovnom sljepilu (religije nemaju nikakve veze s istinskom duhovnošću), orjentisan ka materijalnom aspektu kreacije i jednoj stalnoj ili bar povremenoj neizvesnosti, često zabrinut za svoju egzistenciju. Naravno, pored svih njegovih ličnih drama, njega bi se povremeno i uvlačilo u sukobe s drugim ljudskim bićima!? Da li postoje u ovoj našoj realnosti neki elementi na osnovu kojih bi mogli zaključiti da se tako nešto dešava?!“Zašto preko 500 afričkih plemena, koje sam posjetio u zadnjih 40 do 50 godina, govore o jednim te istim stvorenjima? I svi oni tvrde da se ova stvorenja hrane ljudskim bićima i da su oni nekada davno objavili rat samom Bogu, zato što su htjeli da sami kontrolišu cijeli ovaj univerzum. (…) Oni se hrane ljudskom krvlju i energijom koja se emituje kad ljudi na površini zemlje ratuju i međusobno se ubijaju u većem broju. Ja sam sreo dosta ljudi koji su pobjegli iz Ruande za vrijeme sukoba između plemena Hutu i Watusi. Oni su bili su užasnuti onim što su vidjeli. Dok su se ljudi iz ova dva plemena međusobno klali, ‘imanujela’ mostrumi su se istovremeno time hranili, tako što inhaliraju, odnosno, absorbuju tu energiju koju ljudi emituju u stanju užasnog bola, straha ili kad su na samrti.”
...
- vet
#216 Re: Postojanje vanzemaljskog života
nastavak (IV dio):
Fenomen vanzemaljaca je obavijen velom tajne. Neki istraživači, kao npr. W. Cooper čak tvrde da su neki elementi iz američke vlade sklopili ugovor sa vanzemaljcima. Oni im navodno obezbjeđuju novu tehnologiju, dok im američka vlada dopušta da otimaju ljude i eksperimentišu na njima a ujedno i zataškava posljedice te interakcije (knjiga: Behold the Pale Horse).
OTMICE
Ovdje se radi o jednom od direktnijih oblika interakcije vanzemaljaca s ljudima i na tu temu je već napisan priličan broj knjiga u pokušaju da se rasvijetli pozadina ovog fenomena. Postoji dosta faktora koji ukazuju na to da se ljudsko biće manipuliše iz jedne druge oblasti postojanja uz pomoć manipulacije prostora/vremena. Većina otetih se svjesno ne sjeća detalja otmice osim što u nekim slučajevima nalaze čudne ožiljke na tijelu, imaju noćne more ili ‘fleševe’ sa slikama pojedinih detalja za vrijeme dok su bili oteti ili su jednostavno “izgubili” nekoliko sati vremena ne znajući gdje su ga proveli. Kod nekih žena fetusi nestaju nakon ustanovljene trudnoće (što doktori obično objašnjavaju “apsorpcijom fetusa nakon njegovog ugibanja”), dok se nekima u vanzemaljskim bazama ili letjelicama pokazuju i njihova djeca-hibridi.
Prilikom regresivne terapije primjećeno je da je kod većine otetih instalirana i tzv. “paravan memorija”, za slučaj da budu podvrgnuti regresivnoj terapiji. Obično se radi o jednoj lažnoj predstavi događanja za vrijeme otmice koja je mnogo više idilična u poređenju sa stvarnim događanjima. Ukoliko se uspije probiti ta “paravan memorija”, onda se pojavljuju bizarni detalji gdje se nad ljudima vrše raznovrsni eksperimenti, neki se seksualno zlostavljaju, nekima se crpi životna energija, izvode se razni hirurški zahvati na tijelu, ugrađuju implanti a nekima se instaliraju i određeni mentalni ili “duhovni” programi, obično ‘new-age’ tipa. Trećima se napuhuje ego u smislu da su posebni, te da kao takvi igraju veoma važnu ulogu u evoluciji ljudske vrste i univerzuma. Neki se izlažu i nekoj vrsti virtualnih scenarija (holograma?) od kojih neki imaju i religijsku konotaciju kao npr. pojava Isusa, Marije ili nekog anđela s kojim mogu u četiri oka porazgovarati.
Od "vanzemaljskih" bića, oteti najčešće viđaju različite vrste ‘greysa’ koji su kako se čini ‘kibernetičke sonde’ humanoidnog izgleda specijalno dizajnirane od strane tzv ‘reptilijanaca’ za svrhu interakcije s nama, dok se u manjem broju slučajeva viđaju i sami reptilijanci kao i neka insektoidna stvorenja (mantidi). U nekim slučajevima primjećeni su i tzv. ‘nordici’ koji su navodno najviše slični nama ali i druga različita stvorenja ili hibridne vrste. Većina istraživača se slaže u tome da su ‘reptilijanci’ ti koji su glavni kontrolori naše realnosti. Ono što unosi najviše zabune je i prisustvo ljudi u pojedinim slučajevima, većinom u vojnim uniformama što navodi neke istraživače da sumnjaju u mogućnost saradnje nekih ešalona armije pojedinih zemalja sa vanzemaljcima. Zabilježeni su i slučajevi otmica ljudi koje normalno otimaju vanzemaljci, od strane vojnih lica prilikom čega je navodno korištena nešto primitivnija tehnologija. To je unjelo i prilično veliku zabunu kad se o pokušaju rasvjetljavanja ovog fenomena radi.
Nekim od otetih je planeta zemlja predstavljana od strane vanzemaljaca kao jedan “kosmički zološki vrt” gdje i mi predstavljamo samo jednu od interesantnih životnih vrsta za njegove posjetioce. Drugi idu dotle da tvrde da ova planeta predstavlja za vanzemaljce iz 4D OPS oblasti neku vrstu - ‘menze’!? Ko tu ima ulogu hrane ne bi trebalo biti teško pogoditi.
Međutim, čini se da se tu ne radi samo o ishrani?! David Jacobs, profesor istorije sa Temple Univerziteta u Filadelfiji kaže u njegovoj knjizi the Threat:
D. Jacobs nadalje tvrdi da je cilj vanzemaljaca integracija u ljudsko društvo i da postoje 4 posebna programa koje vanzemaljci sprovode kako bi ostvarili taj cilj:
Međutim, neki čak tvrde da su oni tu “kontrolu” već odavno preuzeli!? Barbara Bartholic koja se bavila proučavanjem fenomena NLO-a duže od 30 godina ide čak dotle da tvrdi kako oni kontrolišu i čovjekove inkarnacione cikluse, potpuno vladaju našim vremenom-prostorom a na šahovskoj ploči miču obe vrste figura, dakle i bijele i crne, tako da je cijela igra pod njihovom kontrolom, pa tako i njen krajnji ishod. U vezi s otmicama ljudi od strane vanzemaljaca, ona kaže:
Istovremeno, one koji se trude da objelodane bitne informacije na ovu temu, “normalni” ljudi mahom ismijavaju ili ignorišu, dok ono kroz šta sve prolaze oni koji istražuju ovu problematiku “normalni” ljudi nisu u stanju ni zamisliti.
Na primjer, u vezi s tim, Barbara Bartholic kaže:
Pokojna Dr Karla Turner (autor knjiga Into the fringe, Taken, Masquerading of Angels) je takođe stigla do nekih interesantnih zaključaka. Ovom prilikom ćemo navesti samo par njih ne ulazeći u to koliko bi ti zaključci mogli biti ispravni:
Nadalje, Eve Lorgen u knjizi Alien Lovebite posvećuje pažnju manipulaciji ljudskih intimnih veza od strane vanzemaljaca:
Međutim, kad se radi o nekim krajnjim planovima vanzemaljaca, tu je situacija takođe maglovita jer je s našeg nivoa veoma teško racionalizovati dinamiku njihove interakcije s nama. Naravno, to ne znači i da ne treba pokušavati.
U vezi s tim, profesor Jacobs, kaže:
Naravno, možda bi nam bilo najpraktičnije da D. Jacobsa proglasimo ludakom, tako da možemo da nastavimo s našim mirnim snovima?! Činjenica jeste da s tačke gledišta većine onih koji se danas podrazumijevaju kao “normalni ljudi”, ovakvi koncepti spadaju u “naučnu fantastiku”, međutim, moramo se zapitati koliko su “naša” vjerovanja, stvarno - naša?! Preduslov za kontrolu uma je kontrola informacija a kontrola informacija je još od davnina prisutna u ovoj našoj realnosti. Možda bi jedna od najpraktičnijih teorija za objašnjenje te zatvorenosti ili kondicioniranosti ljudske svijesti upravo bila ona o ‘kontejnerima’ (pogledaj temu na ovom forumu: Život u kontejnerima”)!?
...
Fenomen vanzemaljaca je obavijen velom tajne. Neki istraživači, kao npr. W. Cooper čak tvrde da su neki elementi iz američke vlade sklopili ugovor sa vanzemaljcima. Oni im navodno obezbjeđuju novu tehnologiju, dok im američka vlada dopušta da otimaju ljude i eksperimentišu na njima a ujedno i zataškava posljedice te interakcije (knjiga: Behold the Pale Horse).
OTMICE
Ovdje se radi o jednom od direktnijih oblika interakcije vanzemaljaca s ljudima i na tu temu je već napisan priličan broj knjiga u pokušaju da se rasvijetli pozadina ovog fenomena. Postoji dosta faktora koji ukazuju na to da se ljudsko biće manipuliše iz jedne druge oblasti postojanja uz pomoć manipulacije prostora/vremena. Većina otetih se svjesno ne sjeća detalja otmice osim što u nekim slučajevima nalaze čudne ožiljke na tijelu, imaju noćne more ili ‘fleševe’ sa slikama pojedinih detalja za vrijeme dok su bili oteti ili su jednostavno “izgubili” nekoliko sati vremena ne znajući gdje su ga proveli. Kod nekih žena fetusi nestaju nakon ustanovljene trudnoće (što doktori obično objašnjavaju “apsorpcijom fetusa nakon njegovog ugibanja”), dok se nekima u vanzemaljskim bazama ili letjelicama pokazuju i njihova djeca-hibridi.
Prilikom regresivne terapije primjećeno je da je kod većine otetih instalirana i tzv. “paravan memorija”, za slučaj da budu podvrgnuti regresivnoj terapiji. Obično se radi o jednoj lažnoj predstavi događanja za vrijeme otmice koja je mnogo više idilična u poređenju sa stvarnim događanjima. Ukoliko se uspije probiti ta “paravan memorija”, onda se pojavljuju bizarni detalji gdje se nad ljudima vrše raznovrsni eksperimenti, neki se seksualno zlostavljaju, nekima se crpi životna energija, izvode se razni hirurški zahvati na tijelu, ugrađuju implanti a nekima se instaliraju i određeni mentalni ili “duhovni” programi, obično ‘new-age’ tipa. Trećima se napuhuje ego u smislu da su posebni, te da kao takvi igraju veoma važnu ulogu u evoluciji ljudske vrste i univerzuma. Neki se izlažu i nekoj vrsti virtualnih scenarija (holograma?) od kojih neki imaju i religijsku konotaciju kao npr. pojava Isusa, Marije ili nekog anđela s kojim mogu u četiri oka porazgovarati.
Od "vanzemaljskih" bića, oteti najčešće viđaju različite vrste ‘greysa’ koji su kako se čini ‘kibernetičke sonde’ humanoidnog izgleda specijalno dizajnirane od strane tzv ‘reptilijanaca’ za svrhu interakcije s nama, dok se u manjem broju slučajeva viđaju i sami reptilijanci kao i neka insektoidna stvorenja (mantidi). U nekim slučajevima primjećeni su i tzv. ‘nordici’ koji su navodno najviše slični nama ali i druga različita stvorenja ili hibridne vrste. Većina istraživača se slaže u tome da su ‘reptilijanci’ ti koji su glavni kontrolori naše realnosti. Ono što unosi najviše zabune je i prisustvo ljudi u pojedinim slučajevima, većinom u vojnim uniformama što navodi neke istraživače da sumnjaju u mogućnost saradnje nekih ešalona armije pojedinih zemalja sa vanzemaljcima. Zabilježeni su i slučajevi otmica ljudi koje normalno otimaju vanzemaljci, od strane vojnih lica prilikom čega je navodno korištena nešto primitivnija tehnologija. To je unjelo i prilično veliku zabunu kad se o pokušaju rasvjetljavanja ovog fenomena radi.
Nekim od otetih je planeta zemlja predstavljana od strane vanzemaljaca kao jedan “kosmički zološki vrt” gdje i mi predstavljamo samo jednu od interesantnih životnih vrsta za njegove posjetioce. Drugi idu dotle da tvrde da ova planeta predstavlja za vanzemaljce iz 4D OPS oblasti neku vrstu - ‘menze’!? Ko tu ima ulogu hrane ne bi trebalo biti teško pogoditi.
Međutim, čini se da se tu ne radi samo o ishrani?! David Jacobs, profesor istorije sa Temple Univerziteta u Filadelfiji kaže u njegovoj knjizi the Threat:
“Sva ova tajnovitost koja obavija fenomen otmica ljudi od strane vanzemaljaca ukazuje nam na to da su ovi vanzemaljci poduzeli opsežne mjere kako bi se spriječilo njihovo otkrivanje. Stoga, njihovo otkrivanje je možda ono što ih najviše čini ranjivim. Ako je to tako, onda možda još uvijek imamo neke šanse da intervenišemo.
Međutim, kako se čini, svi naši pokušaji da nešto poduzmemo u smislu njihovog sprečavanja nisu bili djelotvorni. Eksperimenti da se zaustave otmice uz pomoć korištenja kamera i drugih elektronskih uređaja u većini slučajeva nisu ih mogli zaustaviti, mada su u nekim slučajevima smanjili njihovo ponavljanje. Što je još gore, ljudi koje vanzemaljci redovno otimaju tvrde da je učestalost njihovih otmica u poslednje vrijeme drastično povećana. Da li je to možda znak da ljudsko društvo postaje sve svjesnije ovog fenomena? O čemu god da se radi, zataškavanje otmica – kao i njihovih posljedica, sada se ne čini nimalo mudrim. Dugotrajnost ovog programa, komentari vanzemaljaca da se on bliži svom kraju i nesvjesnost ljudskog društva o njegovom postojanju—sve to navodi na zaključak da će do njegove realizacije doći prije neko što javnost shvati težinu situacije.
Ja ne gajim iluziju da neko apelovanje na naučnu zajednicu da se ona ozbiljnije pozabavi ovim fenomenom može uroditi plodom. Njih su istraživači NLO fenomena molili za to još od kasnih 40.-tih godina, međutim, sve to je bilo uzaludno. Sasvim je jasno to da ukoliko ne dođe do jednog dramatičnog i nepobitnog javnog incidenta, naučna zajednica se vjerovatno neće baviti NLO-fenomenom—bez obzira na to koliko je važna ova tema. Čak ako bi sada naučnici i odlučili da se sprovedu neko opsežnije istraživanje, čini se da je za tako nešto već odavno kasno.”
D. Jacobs nadalje tvrdi da je cilj vanzemaljaca integracija u ljudsko društvo i da postoje 4 posebna programa koje vanzemaljci sprovode kako bi ostvarili taj cilj:
“1. Program Otmica. Vanzemaljci su prvo odabrali ljudske žrtve širom svijeta a onda uspostavili proceduru da neopaženo uzimaju te ljude iz njihove životne sredine, zajedno s njihovim potomstvom.
2. Rasplodni Program (uzgoj i razmnožavanje). Vanzemaljci skupljaju ljudsku spermu i jajne ćelije, genetički mijenjaju oplođeni embrio, inkubiraju fetuse u ljudskim domaćinima (ženama) i tjeraju ljude da ulaze u mentalnu i fizičku interakciju s njihovim potomstvom kako bi se ti hibridi pravilno razvijali.
3. Program hibridizacije. Vanzemaljci popravljaju karakteristike hibrida njihovim stalnim izmjenama i ukrštanjem s ljudima kroz generacije kako bi oni što više ličili na ljude a istovremeno zadržavali glavne karakteristike vanzemaljaca. Vjerovatno i ljude postepeno mijenjaju kako bi stekli karakteristike vanzemaljaca.
4. Program integracije. Vanzemaljci pripremaju one ljude koje otimaju za buduće događaje. Na kraju, ovi hibridi ili vanzemaljci sami, integriraju se u ljudsko društvo i preuzimaju kontrolu”.
Međutim, neki čak tvrde da su oni tu “kontrolu” već odavno preuzeli!? Barbara Bartholic koja se bavila proučavanjem fenomena NLO-a duže od 30 godina ide čak dotle da tvrdi kako oni kontrolišu i čovjekove inkarnacione cikluse, potpuno vladaju našim vremenom-prostorom a na šahovskoj ploči miču obe vrste figura, dakle i bijele i crne, tako da je cijela igra pod njihovom kontrolom, pa tako i njen krajnji ishod. U vezi s otmicama ljudi od strane vanzemaljaca, ona kaže:
Nadalje, isto kao i mnogi drugi naučnici (kao npr. Dr Karla Turner, Eve Lorgen, James Bartley itd.) B. Bartholic tvrdi da se oni miješaju i u naše intimne veze:Mi smo ovdje suočeni sa jednom inteligencijom koja ima sposobnost da:
- ‘usisa’ auto sa ceste zajedno sa svima koji se u njemu nalaze a da to niko ne primjeti;
- ulazi u ljudske umove i nastambe danju ili noću;
- interveniše na bebama i za vrijeme dok se još nalaze u materici;
- neprimjetno otima malu djecu direktno iz njihovog kreveta ili sa igrališta;
- mijenja dinamiku u intimnim vezama ili ljubavnim odnosima između ljudi;
- prouzrokuje bolesti;
- stvara psihičke probleme i ovisnost od droga;
- pokreće ratove
- mutira ljudske generacije u sklopu njihovog programa "Razmnožavanje kroz ljubav".”
I sve ovo se zbiva vijekovima dok većina nas još uvijek spava jednim tvrdim snom nesvjesna najosnovnijih elemenata ove dinamike. Doduše, s vremena na vrijeme na internet-forumima se ponekad pojavljuju tragikomična pitanja tipa: “da li vazemaljci postoje ili ne!? … gdje većina učesnika lupeta do besvijesti demonstrirajući jednu nevjerovatnu dozu naivnosti i ignorantnosti!?“Ljudi su komadi sediranog mesa na njihovim stolovima za operacije i preglede; imovina ovih vanzemaljaca s kojom oni mogu raditi šta hoće i kad hoće, sve dok smo pod njihovom kontrolom. To se može događati i događa se u vašoj vlastitoj kući. Ukoliko oni hoće da promijene nečije seksualne preference, oni to mogu. Vaš muž Dragan, s kojim ste sinoć legli u krevet, ujutro se može probuditi kao Dragana. Ili, ako ih interesuje da vide kako će on seksualno opštiti sa vašim prvim ili trećim susjedom ili susjetkom, oni će ih sastaviti zajedno na jednom inter-dimenzionalnom nivou. U međuvremeno, vi se možete bespomoćno zaljubiti u jednog mladog momka koji radi kao čistač u lokalnoj piljari.
Zar nije vrijeme da se zapitamo, "Ko ili šta komanduje nama"? Zašto je u ‘kosmičkim’ pojmovima njima dozvoljeno da kontrolišu ljude? Mi se moramo probuditi i zahtijevati odgovore na ta pitanja. Ko to upravlja ovom planetom?”
Istovremeno, one koji se trude da objelodane bitne informacije na ovu temu, “normalni” ljudi mahom ismijavaju ili ignorišu, dok ono kroz šta sve prolaze oni koji istražuju ovu problematiku “normalni” ljudi nisu u stanju ni zamisliti.
Na primjer, u vezi s tim, Barbara Bartholic kaže:
Imajući ovo na umu, naravno, postavlja se pitanje da li je bolje držati glavu u pijesku i praviti se “normalan” kao i ostali!? Poznato je to da oni koji žive kao miševi – imaju i sudbinu miševa To je možda i razlog zašto neki ipak odlučuju da prožive život kao lavovi, pa makar on bio i kraći od onog mišjeg?! A možda to i nije stvar neke odluke, nego zavisi od same čovjekove suštine?!“Oni od nas koji objelodanjuju mračnu stranu vanzemaljskih otmica svakodnevno rizikuju svoj život. Mnogi su umrli tokom tog procesa ili su morali da se muče sa finansijskim ili bračnim problemima kao i stalnim zdravstvenim problemima. Mnogi su gubili i voljene članove svoje porodice, a lično sam radila sa nekoliko žrtava otmica koje su nedavno umrle od nekih egzotičnih vrsta tumora na mozgu.
Dean Warwick, je jedan od istraživača koji je odlučio da objelodani sve što je znao u vezi sa velikim brojem nestale djece i podzemnim bazama; međutim, umro je na bini, prije nego što je uspjeo da dohvati mikrofon. To je upozorenje: ukoliko pređete granicu, nećete više nikad biti onaj isti kao prije.
Mnogi odvažni ljudi su doživjeli da im vanzemaljci direktno prijete ali nisu posustajali u svojoj potrazi za istinom. Vanzemaljci su prijetili mnogima da ne istražuju detalje u vezi njihovih otmica ili će u suprotnom usmrtiti ljude koji su ovima bliski, kao odmazdu za neposlušnost. Dosadašnje istraživanje je pokazalo da su informacije koje dobijamo od vanzemaljaca prilično nepouzdane, međutim, prijetnje u vezi s nečijom likvidacijom su često ispunjavali.”
Pokojna Dr Karla Turner (autor knjiga Into the fringe, Taken, Masquerading of Angels) je takođe stigla do nekih interesantnih zaključaka. Ovom prilikom ćemo navesti samo par njih ne ulazeći u to koliko bi ti zaključci mogli biti ispravni:
(Naravno, Dr K. Turner nije dugo poživjela nakon sto je počela otvoreno pričati o ovome u svojim knjigama i na predavanjima.)DRAHOMONIDIMA (Reptilijancima) TREBA EMOCIONALNA ENERGIJA KAO HRANA?
“Sigurno je da tijelo koje ima dušu u sebi—koja na neki način apsorbuje određenu vrstu emocionalne energije—ima mnogo veću hranljivu vrijednost za njih, nego “prazno” tijelo, koje nije učestvovalo u životnim procesima, tj. bez životnog iskustva.
Recimo, da ste kao dijete 8 ili 9 godina staro, već na neki način nešto proživjeli, tako da ste za to vrijeme nakupili i određenu količinu emocionalne energije. Ako oni onda ubiju to vaše tijelo, koje je za njih već tada ima hranljivu vrijednost i premjeste vašu dušu u klonirano tijelo, koje do tada naravno nije imalo nikakvog životnog iskustva, onda vas oni opet mogu pustiti da živite još nekoliko godina u tom novom tijelu i skupljate u njega novu emocionalnu energiju. Ono tada postaje opet pogodno za njihovo konzumiranje, te tako oni mogu da nastavljaju s jednom takvom procedurom mnogo puta.”
(Bob Lazar, koji je snimio video na ovu temu, tvrdi kako vanzemaljci nazivaju ljude – kontejnerima - prim.prev.)
PSIHIČKI VAMPIRI I INDUCIRANA EMOCIONALNA TRAUMA:
“Oni vrlo često na neki način programiraju osobe koje redovno abduciraju tako da se one na neki način specifično ponašaju. Tako, većina njih ima jednu zajedničku crtu, koju sam ja primjetila, a to je da stalno izazivaju određene konflikte i emocionalno nabijene situacije i na taj način vjerovatno produciraju velike količine emocionalne energije. Možda i – ukusnija tijela. Ili ono što je sigurno, bar - trenutnu maksimalnu proizvodnju energije, te vrste.”
KAKO VANZEMALJCI MOGU DA KONTROLIŠU NAŠE LIDERE:
“Ja lično mislim da se naši lideri mogu veoma lako kontrolisati uz pomoć implanata. Takođe, oni (vanzemaljci) vjerovatno mogu da koriste i neku od njihovih duša koju jednostavno smjeste u tijelo nekog od političara i tako se njime koriste cijelo vrijeme, kako hoće. Vjerovatno, tako jednostavno mogu i da zamjene dušu iz njihovog tijela dušom koja im odgovara. Oni sigurno imaju tu sposobnost da iz tijela izvade ono što mi nazivamo dušom, spreme je u neki kontejner, a onda je premjeste u neko drugo tijelo. Oni mogu onda da je stave u koje god hoće tijelo.”
PODZEMNE BAZE VANZEMALJACA:
“Mnoge od osoba koje su bile otete govore o tome kako su vidjele u tim postrojenjima kako drugim ljudima uzimaju krv, kako ih mutiliraju, skidaju im kožu, vade im organe i režu ih na sastavne dijelove, a onda njihova beživotna tijela odlažu na kamaru, kao da se radi o drvima. Mnogima koji su abducirani prijete kako će i oni tako da prođu ako ne budu htjeli da sarađuju s njihovim vanzemaljskim zarobljivačima.”
ABDUKCIJE DJECE:
“Alieni (vanzemaljci) često ulaze i u kuće, privremeno odstranjuju djecu, ostavljajući njihove roditelje paralizovane i bespomoćne (često neka vrsta “suspendirane animacije”, nakon koje se niko ne sjeća ničega u vezi toga; prim. prev.)
U slučajevima ako su roditelji u situaciji da se mogu buniti, alieni im odgovaraju sa: “Ta djeca pripadaju nama””
NASILNA SEKSUALNA ZLOSTAVLJANJA:
“Ti tuđinci (alieni) često prisiljavaju otete ljude na seksualni odnos s njima, ili međusobom, dok oni sve to posmatraju. U tim odnosima, alieni se često pretvaraju u druge osobe, kako bi omekšali otete osobe, odnosno, lakše ih naveli na poslušnost. Tako se oni često pretvaraju u entitete kao što su Isus, Papa, određeni sveci ili anđeli, pa čak i mrtvi bračni partneri otetih.”
SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE DJECE:
“Djeca, nakog susreta sa ovim entitetima, često naglo počinju da pokazuju povećan interes za svoje genitalije. Ta djeca često tvrde kako ih osobe koje ih posjećuju po noći, često diraju po tim djelovima njihovog tijela.”
UŽASNI I BOLNI MEDICINSKI ZAHVATI:
“Tuđinci izvode ekstremno bolne eksperimente na otetim osobama, često govoreći da je to tako potrebno, međutim, oni nikada neće i da objasne – zašto je tako nešto potrebno. Oni, na primjer, vrlo često na jedan bolan način vade oči iz očnih duplji otetim osobama, te im onda unutra implatiraju određene uređaje, prije nego što im vrate nazad ili zamjene oči. Neke od abduciranih osoba izlažu bolnim eksperimentima, gdje im glavu, prsa ili ekstremitete izlažu jednom ekstremno velikom pritisku, kao da žele da testiraju njihovu izdržljivost. Veoma bolno sondiranje genitalija i rektuma, takođe se redovno izvodi na djeci i odraslima.”
(…)Sada vam možda postaje jasno šta bi to [emocionalna energija, prim. prev.] mogla da bude sama srž njihove “žetve”. Moguće je, takođe, da njima ne treba samo naša emocionalna energija, tj. da jedna od njihovih frakcija [ako bih mogla da pogađam, mislim da se ovdje radi o - reptoidima] koristi i naša fizička tijela. Oni stalno pokušavaju da nas odvoje od naših tijela govoreći nam kako su ona “samo kontejneri”. Zašto? Zato što ih oni jedu. Kad bi krava znala da ju hoćete da pojedete, vi bi ste joj rekli [ukoliko bi one mogle da razumiju], “Tvoje tijelo nije toliko važno. Ono nije bitno.”
Nadalje, Eve Lorgen u knjizi Alien Lovebite posvećuje pažnju manipulaciji ljudskih intimnih veza od strane vanzemaljaca:
Dakle, moramo imati na umu i mogućnost da ona “Amorova strijela” ne mora u svakom slučaju da bude – Amorova!?Stvar se odvija otprilike ovako: jedan od otetih sreće drugog, kojeg takođe redovno otimaju, za vrijeme nekih od otmica ili u veoma u veoma jasnim i živopisnim snovima. Tu među njima dođe do neke vrste verbalne ili fizičke interakcije kako bi se započelo stvaranje veze. To se može ponoviti nekoliko puta sve dok ovo dvoje ne stupe u vezu. Priroda samih iskustava koje oni pri tom doživljavaju kao da je skrojena prema njihovim individualnim ukusima i stremljenjima. Partneri koji su stupali u intimne odnose za vrijeme otmice, ne moraju da se sjećaju tih iskustava. Često će se samo jedan partner sjećati dok drugi neće ili će imati samo neke neodređene insinuacije? Međutim, kada se oba partnera sretnu u istinskom životu, kod njih dolazi do jednog momentalnog osjećaja poznatosti, te oni tako lako mogu da se zaljube jedno u drugo.
Postoji dosta varijacija u samoj šemi i redoslijedu događaja, međutim, u većini slučajeva jedan od partnera se mnogo više zaljubljuje, od drugog, -- tako da na kraju ostaje sa osjećajem neuzvraćene ljubavi. Veza između tako spojenih individua je takva da obe osobe osjete jednu magnetnu privlačnost jedna ka drugoj, i često u nekim neobičnim ili neočekivanim situacijama. U ovaj ljubavni sklop može da bude uključen i cijeli niz koincidencija, veoma jasnih i živopinih snova, i ljubavnih iskustava za vrijeme interakcije sa vanzemaljcima. Ti ovako režirani događaji su često intimne ili seksualne prirode, tako da tu jedan ili drugi partner razvija intenzivnu ljubav i opsesiju prema ciljanoj osobi. U najvećem broju slučajeva, obe otete osobe se već nalaze u braku ili u jednoj čvrstoj vezi s nekim drugim. Međutim, sve to nema uticaja. Ova emocionalna, strasna pa čak i telepatska veza između ljudi koji su spojeni u režiji vanzemaljaca, nije ni nalik na normalne ljubavne veze. Neki od njih su to opisali od najfenomenalnije ljubavi koja se uopšte zamisliti može, pa sve do duhovnog stapanja jednog partnera sa drugim. Kao da ih je nebo spojilo. Onda se događa ono neminovno i sa katastrofalnim posljedicama. Partner koji je bio meta odjednom se “isključi”, a onaj koji je bio duboko zaljubljen ostaje bolno skršen zbog neuzvraćene mu ljubavi.
Izabrani partner obično u početku ima određene ljubavne (ili prijateljske) aspiracije prema drugome, ali onda naglo gubi interes, često nakon otmice od strane vanzemaljaca ili nekih ‘snoviđenja’. Ukoliko se jedan ili drugi partner mogu sjetiti svojih snova ili iskustava za vrijeme otmica, oni se obično sjete da su u tim prilikama, jednom ili više puta, bili intimno vezani jedno za drugo. Neki od otetih kažu da su u pojedinim momentima spontano dobijali mentalnu sliku (kao kod vantjelesne percepcije) svoje voljene osobe na takav način da je to kod njih izazivalo emocije kao što su ljubomora, opsesivna ljubav, žudnja i osjećaj tuge zbog neuzvraćene ljubavi. To se kasnije može prenositi iz veze u vezu i emocionalno je iscrpljujuće.
Međutim, kad se radi o nekim krajnjim planovima vanzemaljaca, tu je situacija takođe maglovita jer je s našeg nivoa veoma teško racionalizovati dinamiku njihove interakcije s nama. Naravno, to ne znači i da ne treba pokušavati.
U vezi s tim, profesor Jacobs, kaže:
Dakle, ovdje imamo jedan stvarno tragikomičan slučaj! Dok, s jedne strane, čovjek koji godinama proučava ovu tematiku tvrdi da se ovdje radi o njihovoj infiltraciji i našem porobljavanju; i da je već sada prekasno da se bilo šta poduzme, s druge strane imamo slučaj gdje većina “normalnih” ljudi još uvijek razglaba pitanje - “da li vanzemaljci postoje ili ne”!? Nije li to fenomen?“Njihov plan je orjentisan ka njima samima a ne prema ljudima, kao što bi se očekivalo od jednog programa kojem je cilj reprodukcija. Na kraju, postoji mogućnost da će tu biti i neke koristi za nas, ali ako mi preživimo sve to kao ljudska vrsta; cijena za ovo milosrđe će biti naše odricanje od slobode da upravljamo svojom vlastitom sudbinom a najvjerovatnije i odricanje od naše lične slobode. Uz pomoć jednog kompetentnog istraživanja mnoge nepoznanice i misterije fenomena otmica su riješene. Međutim, tu se sa kristalnom jasnoćom pojavio i jedan od njegovih glavnih aspekata. Vanzemaljci su nas prevarili. Oni su nas uspavali, uveli su nas u jedan trans opšte nevjerice i samozadovoljstva, još od početka njihovog prisustva. Tako smo bili nesposobni da razumijemo dimenzije ove prijetnje koju nam oni predstavljaju kao i da im se adekvatno suprostavimo.
Sada je vjerovatno prekasno. Moja lično samozadovoljstvo je već odavno nestalo i ono je sada zamijenjeno jednim dubokim osjećajem odbojnosti, pa čak i jeze.”
Naravno, možda bi nam bilo najpraktičnije da D. Jacobsa proglasimo ludakom, tako da možemo da nastavimo s našim mirnim snovima?! Činjenica jeste da s tačke gledišta većine onih koji se danas podrazumijevaju kao “normalni ljudi”, ovakvi koncepti spadaju u “naučnu fantastiku”, međutim, moramo se zapitati koliko su “naša” vjerovanja, stvarno - naša?! Preduslov za kontrolu uma je kontrola informacija a kontrola informacija je još od davnina prisutna u ovoj našoj realnosti. Možda bi jedna od najpraktičnijih teorija za objašnjenje te zatvorenosti ili kondicioniranosti ljudske svijesti upravo bila ona o ‘kontejnerima’ (pogledaj temu na ovom forumu: Život u kontejnerima”)!?
...
-
PeroKosoric
#217 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Vet, a da sljedeci put stavis link?
Ne vjerujem da ce mnogo ljudi ovdje citati romane. Kako na ovako nesto da se diskutuje?
Ne vjerujem da ce mnogo ljudi ovdje citati romane. Kako na ovako nesto da se diskutuje?
- vet
#218 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Pero,PeroKosoric wrote:Vet, a da sljedeci put stavis link?
s obzirom da ovaj materijal za sada nisam nigdje drugo objavio u ovom formatu a još uvijek nije ni potpuno gotov, - nema tu šta da se linkuje. Što se "čitanja romana" tiče, u praksi se ispostavilo da oni koji više čitaju, - manje lupetaju, mada doduše dosta zavisi i od toga šta se čita, a vjerovatno i - ko čita.
Pozdrav
-
PeroKosoric
#219 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Slazem se, treba vise citati, ali bojim se da internet forum nije bas ponajbolje mjesto. Da probamo biblioteke? Onda mozemo ovdje diskutovati o onome sta smo procitali.vet wrote:Pero,PeroKosoric wrote:Vet, a da sljedeci put stavis link?
s obzirom da ovaj materijal za sada nisam nigdje drugo objavio u ovom formatu a još uvijek nije ni potpuno gotov, - nema tu šta da se linkuje. Što se "čitanja romana" tiče, u praksi se ispostavilo da oni koji više čitaju, - manje lupetaju, mada doduše dosta zavisi i od toga šta se čita, a vjerovatno i - ko čita.
Pozdrav
- vet
#220 Re: Postojanje vanzemaljskog života
I ja se slažem jer sudeći prema sadržaju poruka većine diskutanata na ovu temu, evidentno je da je malo ko šta pročitao što bi moglo biti relevantno. S druge strane, biblioteke možemo probavati do daljnjeg ali su slabe šanse da ćemo tamo nešto naći. Na primjer, ovo bi bio neki kraći spisak literature od koje bi se bar nešto trebalo pregledati prije nego što se čovjek upusti u neku ozbiljniju diskusiju:PeroKosoric wrote:
Slazem se, treba vise citati, ali bojim se da internet forum nije bas ponajbolje mjesto. Da probamo biblioteke? Onda mozemo ovdje diskutovati o onome sta smo procitali.
UFOs and the National Security State – Richard Dolan
Bogovi iz raja – William Bramley
Atlantis, Alien Visitation, and Genetic Manipulation – Michael Tsarion
The Mothman Prophecies – John Keel
Projekat plava planeta – Anonymous
Extraterrestrial Friends and Foes – George C. Andrews
The Allies of Humanity, Book 1 and 2 – Marshall Vian Summers
Secret Life – David Jacobs
The Threat – David Jacobs
Into the Fringe – Karla Turner
Oteti– Karla Turner
Masquerade of Angels – Karla Turner
Chasing Phantoms – Carissa Conti
The Love Bite – Eve Lorgen
Alien Jigsaw – Katharina Wilson
Silent Invasion – Ellen Crystal
Milab Operations – James Bartley
My Experiences (Grey, Pleiadeans and Oddities) – fore
Secret of the Saucers – Orfeo Angelucci
Son of the Sun – Orfeo Angelucci
Far Journeys – Robert Monroe
Infinite Love is the Only Truth – David Icke
Donosioci novog svitanja – B. Marciniak
Handbook for the New Paradigm – George Green
Revelations of Awareness newsletters
Kasiopejske transkripte - LKJ
Talas Serija – LKJ
Ra Materijal
God’s Gladiators – Stuart Wilde
Dear God What is Happening to Us – Lynne Grabhorn
The Case for the UFO Varo Edition – Morris Jessup
CEVI – Dr William Baldwin
Phil Schneider lectures
Alien Digest – Ronald Rummel aka Creston
The Dulce Papers/Book – Branton
Matrix I, II, IIIv1, IV – Val Valerian
Leading Edge Research Journals – Leading Edge Research
The Thunderbird Chronicles – Michael Topper
Top Secret / Demon – The Nexus Seven
The 33 Arks of Soul Resonance Investment Futures – The Nexus Seven
The Stellar Man – John Baines
Cracks in the Great Wall – Charles Upton
The Incarnation of Ahriman – Rudolf Steiner
Cosmic Pulse of Life – Trevor James Constable
Pozdrav
-
PeroKosoric
#221 Re: Postojanje vanzemaljskog života
E bas ti hvala, bas nisam znao sta cu od sebevet wrote:I ja se slažem jer sudeći prema sadržaju poruka većine diskutanata na ovu temu, evidentno je da je malo ko šta pročitao što bi moglo biti relevantno. S druge strane, biblioteke možemo probavati do daljnjeg ali su slabe šanse da ćemo tamo nešto naći. Na primjer, ovo bi bio neki kraći spisak literature od koje bi se bar nešto trebalo pregledati prije nego što se čovjek upusti u neku ozbiljniju diskusiju:PeroKosoric wrote:
Slazem se, treba vise citati, ali bojim se da internet forum nije bas ponajbolje mjesto. Da probamo biblioteke? Onda mozemo ovdje diskutovati o onome sta smo procitali.
{poduza lista}
Pozdrav
- vet
#222 Re: Postojanje vanzemaljskog života
S obzirom da se CCN uključio u prenos konferencije na temu NLO-a, sve su prilike da će vanzemaljci uskoro postati i - zvanično priznati!? (Neki tvrde da će zvanična objava biti u izvedbi Obamine administracije do kraja maja.)
Tada će oni napokon početi da postoje i za one koji su ih sve do sada ignorisali, dakle, za većinu čovječanstva. Problem je jedino u tome, što će nas isti oni koji su do sada zataškavali njihovo prisustvo upoznavati i sa pozadinom njihove interakcije s nama. S te strane, kad se o istinskoj interakciji vanzemaljaca s čovječanstvom radi, od zvaničnih/kontrolisanih medija moći ćemo očekivati samo dezinformacije vješto upakovane s određenom dozom istine, tek toliko da bi se lakše progutale. Vjerovatno će se uzeti pristup tipa, - “došla su nam u pomoć naša kosmička braća, koja nam inače već odavno potajno pomažu u našoj evoluciji”.
S obzira da se večina čovječanstva svrstava u vijernike (radi se o jednoj specifičnoj vrsti stanja svijesti baziranoj na vjerovanjima a ne na znanju), većina ljudi će vjerovatno prilično lako biti re-programirana od strane medija, odnosno, “kredibilnih izvora”. Onima koji su skloniji vjerovanjima nego znanju, lako je zamijeniti njihova vjerovanja. Oni na neku potragu za znanjem nisu ni navikli, niti misle ima neke potrebe za tim s obzirom da pod znanjem oni podrazumijevaju svoja - vjerovanja.
Postoje i neke teorije da do objave neće doći prije nego što se izrežira jedan malo žešći ratni sukob. Dinamika koja bi se tu odvijala, išla bi otprilike ovako:
1. Psihopate i mediokriteti na vlasti (patokratija), uz pomoć uticaja izvana dovode do izbijanja rata
2. Nakon određenog vremena ubijanja, stradanja, razaranja i patnje “različiti” narodi vape za mirom
3. Pojavljuju se stranci (eng. ‘aliens’) koji nude pomoć za uspostavljanje mira uz određene uslove
4. Napaćeni narodi prihvataju sve uslove samo da zavlada mir
5. Stranci (‘aliens’) šalju svog “čovjeka” u ulozi “Visokog predstavnika medjunarodne zajednice” da upravlja zemljom
6. Uskoro nakon toga, infrastruktura, prirodna bogatstva zemlje, telekomunikacije itd. prelaze u ruke stranaca
7. Izmanipulisani narodi se pretvaraju u robove sretne da rade za strance (eng. ‘aliens’) uz minimalnu naknadu.
8. Lokalni političari koji su lojalni strancima (‘alien-ima’) dobijaju vladajuće pozicije, a zadatak im je da obezbijede sve uslove kako bi robovi mogli mirno da obavljaju svoju ulogu uz minimalan direktan nadzor od strane stranaca (‘aliens’).
Napomena: svaka sličnost sa (mikrokosmičkim) događajima u Bosni je samo slučajna!
Mada, prema onoj hermetičkoj maksimi – “kako gore, tako i dole” - kažu da se ništa ne može dogoditi na makrokosmičkom nivou ukoliko se već nije dogodilo na mikrokosmičkom.
Tom Cox, autor knjige Fringe Knowledge for Beginners i ko-autor knjige the Cosmic Seduction, nedavno je objavio ovaj tekst u 6 dijelova:
Prepoznavanje vanzemaljskih dezinformacija
…u kojem glavni scenario otprilike liči na ovaj gorenavedeni, ali s tim što će on biti izveden na – globalnom nivou, i što su vanzemaljci sada ti koji će igrati ulogu – ‘stranaca’!? Živi bili, pa - vidjeli!
...
Tada će oni napokon početi da postoje i za one koji su ih sve do sada ignorisali, dakle, za većinu čovječanstva. Problem je jedino u tome, što će nas isti oni koji su do sada zataškavali njihovo prisustvo upoznavati i sa pozadinom njihove interakcije s nama. S te strane, kad se o istinskoj interakciji vanzemaljaca s čovječanstvom radi, od zvaničnih/kontrolisanih medija moći ćemo očekivati samo dezinformacije vješto upakovane s određenom dozom istine, tek toliko da bi se lakše progutale. Vjerovatno će se uzeti pristup tipa, - “došla su nam u pomoć naša kosmička braća, koja nam inače već odavno potajno pomažu u našoj evoluciji”.
S obzira da se večina čovječanstva svrstava u vijernike (radi se o jednoj specifičnoj vrsti stanja svijesti baziranoj na vjerovanjima a ne na znanju), većina ljudi će vjerovatno prilično lako biti re-programirana od strane medija, odnosno, “kredibilnih izvora”. Onima koji su skloniji vjerovanjima nego znanju, lako je zamijeniti njihova vjerovanja. Oni na neku potragu za znanjem nisu ni navikli, niti misle ima neke potrebe za tim s obzirom da pod znanjem oni podrazumijevaju svoja - vjerovanja.
Postoje i neke teorije da do objave neće doći prije nego što se izrežira jedan malo žešći ratni sukob. Dinamika koja bi se tu odvijala, išla bi otprilike ovako:
1. Psihopate i mediokriteti na vlasti (patokratija), uz pomoć uticaja izvana dovode do izbijanja rata
2. Nakon određenog vremena ubijanja, stradanja, razaranja i patnje “različiti” narodi vape za mirom
3. Pojavljuju se stranci (eng. ‘aliens’) koji nude pomoć za uspostavljanje mira uz određene uslove
4. Napaćeni narodi prihvataju sve uslove samo da zavlada mir
5. Stranci (‘aliens’) šalju svog “čovjeka” u ulozi “Visokog predstavnika medjunarodne zajednice” da upravlja zemljom
6. Uskoro nakon toga, infrastruktura, prirodna bogatstva zemlje, telekomunikacije itd. prelaze u ruke stranaca
7. Izmanipulisani narodi se pretvaraju u robove sretne da rade za strance (eng. ‘aliens’) uz minimalnu naknadu.
8. Lokalni političari koji su lojalni strancima (‘alien-ima’) dobijaju vladajuće pozicije, a zadatak im je da obezbijede sve uslove kako bi robovi mogli mirno da obavljaju svoju ulogu uz minimalan direktan nadzor od strane stranaca (‘aliens’).
Napomena: svaka sličnost sa (mikrokosmičkim) događajima u Bosni je samo slučajna!
Mada, prema onoj hermetičkoj maksimi – “kako gore, tako i dole” - kažu da se ništa ne može dogoditi na makrokosmičkom nivou ukoliko se već nije dogodilo na mikrokosmičkom.
Tom Cox, autor knjige Fringe Knowledge for Beginners i ko-autor knjige the Cosmic Seduction, nedavno je objavio ovaj tekst u 6 dijelova:
Prepoznavanje vanzemaljskih dezinformacija
…u kojem glavni scenario otprilike liči na ovaj gorenavedeni, ali s tim što će on biti izveden na – globalnom nivou, i što su vanzemaljci sada ti koji će igrati ulogu – ‘stranaca’!? Živi bili, pa - vidjeli!
...
-
almin-78
#223 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Dokazi iz Kurana da aliens/izvanzemaljci postoje,spominje ih Allah:
http://--- NO LINKS ---/forum/zanimlji ... -u-quranu/
http://--- NO LINKS ---/forum/zanimlji ... -u-quranu/
- Ajatolah_
#224 Re: Postojanje vanzemaljskog života
Ovako to ja vidim.
Vjerujem da postoje bakterije cak i u nasem sistemu. Cak sam cuo teoriju da je zivot na Zemlju dosao sa Marsa, i to tako sto je prenesen na komadu Marsa koji se otkinuo udarom meteora. Slaba gravitacija Marsa ga nije mogla zadrzati.Opet, moguce je da postoje zivotinje ili cak pecinski ljudi u nasoj blizini (kada kazem blizina, mislim na Mlijecni Put). Ili cak mozda rasa priblizne inteligencije nasoj. Ne vjerujem da postoje neka super inteligentna bica u Mlijecnom Putu, zato sto bi tako vrlo lako dosli na Zemlju (osim ako su ksenofobni iz nekog razloga). Sasvim je moguce da postoje takve super inteligentne civilizacije van Mlijecnog Puta, mozda cak u nasem prvom susjedu, Andromedi. Ta civilizacija nas nikad ne bi mogla kontaktirati. To je zato sto nije moguce putovati brze od svjetlosti. Cak i svjetlost sa Andromede putuje hiljade godina da dopre do nas. Ako i postoji nacin za putovanje brze od svjetlosti, to usvari ne bi bilo brze nego bi se vracali kroz vrijeme. Tako da, ako bi krenuli sada, vjerovatno ne bi pronasli nas ovdje.Ako bi i iz nekog razloga krenuli u ovu suludu misiju, vracanje kuci tom brzinom bi ih vratilo dublje u proslost, pa bi tako mogli izgubiti i svoju civilizaciju (zavisi od njene starosti)
Tako da smo vjerovatno najinteligentnija bica koja cemo ikad upoznati.
Ako sam napravio kakvu kljucnu gresku, slobodno me ispravite.
Vjerujem da postoje bakterije cak i u nasem sistemu. Cak sam cuo teoriju da je zivot na Zemlju dosao sa Marsa, i to tako sto je prenesen na komadu Marsa koji se otkinuo udarom meteora. Slaba gravitacija Marsa ga nije mogla zadrzati.Opet, moguce je da postoje zivotinje ili cak pecinski ljudi u nasoj blizini (kada kazem blizina, mislim na Mlijecni Put). Ili cak mozda rasa priblizne inteligencije nasoj. Ne vjerujem da postoje neka super inteligentna bica u Mlijecnom Putu, zato sto bi tako vrlo lako dosli na Zemlju (osim ako su ksenofobni iz nekog razloga). Sasvim je moguce da postoje takve super inteligentne civilizacije van Mlijecnog Puta, mozda cak u nasem prvom susjedu, Andromedi. Ta civilizacija nas nikad ne bi mogla kontaktirati. To je zato sto nije moguce putovati brze od svjetlosti. Cak i svjetlost sa Andromede putuje hiljade godina da dopre do nas. Ako i postoji nacin za putovanje brze od svjetlosti, to usvari ne bi bilo brze nego bi se vracali kroz vrijeme. Tako da, ako bi krenuli sada, vjerovatno ne bi pronasli nas ovdje.Ako bi i iz nekog razloga krenuli u ovu suludu misiju, vracanje kuci tom brzinom bi ih vratilo dublje u proslost, pa bi tako mogli izgubiti i svoju civilizaciju (zavisi od njene starosti)
- Ateista
#225 Re: Postojanje vanzemaljskog života
A po kojoj teoriji putovanje brze od svjetlosti znaci vracanje kroz vrijeme? Koliko ja znam, po Einstainu samo drugacije ide vrijeme ako ides brze, ali ne znam za tu teoriju o vracanju?EdoI wrote:Ovako to ja vidim.
A sta ako postoje crvotocine, kao u DS9? Mozda nas neka odvede ne samo u gamu, vec u neku tamo daleku galaksiju?