Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post Reply
mala-i

Post by mala-i »

Grom iz vedra neba wrote:Vrijeme je fakat, da Zlatko konacno ode. On se ponasa kao i nacionalisti, ne da fotelje, pa ne da, ko da mu je za lijeka, a za to vrijeme socijaldemokratija i ljevica generalno propada...

...Idealno bi bilo da Zeljko dodje za predsjednika SDP, prvo jer uziva veliku popularnost, drugo jer je mlad i pun snage (a Zlatko se zalaze za mlade), trece, jer bi vratio rejting SDP-u koji je uzivao kod Bosnjaka ranije, s obzirom da su Zeljka vecinom podrzali Bosnjaci, cetvrto, jer je vrijeme da konacno dodje neko iz drugog naroda osim Bosnjaka za predsjednika SDP-a, do sada su bili Nijaz i Zlatko u cugu...i peto, nama treba ljevica kao i u svakoj evropskoj zemlji.
moram se osvrnuti na nekoliko stvari iz ovog posta.neke stvari su mi nelogicne.prva je to da nacionalisti ne daju fotelje.ne znam da li se misli na fotelje u vlasti ili one stranacke :? al dobro.interesuje m,e koji su ti nacionalisti?imenom i prezimenom.
arogancija i nedavanje fotelje za mene nije razlog trpan ja nekog u isti kos s nacionalistima.
drugo sto me iznenadjuje je konstatacija da se zlatko zalaze za mlade...nemoguce...pa on ne da fotelju :?
interesuje me i koje druge stranke u zemlji su ljevica?mozda sprs?
a ova boldana recenica zasigurno ce razveseliti tomislava,yoleta,leonarda,eru i ostale....
samo naprijed!!!!!!!!
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

mala-i wrote:
Grom iz vedra neba wrote:Vrijeme je fakat, da Zlatko konacno ode. On se ponasa kao i nacionalisti, ne da fotelje, pa ne da, ko da mu je za lijeka, a za to vrijeme socijaldemokratija i ljevica generalno propada...

...Idealno bi bilo da Zeljko dodje za predsjednika SDP, prvo jer uziva veliku popularnost, drugo jer je mlad i pun snage (a Zlatko se zalaze za mlade), trece, jer bi vratio rejting SDP-u koji je uzivao kod Bosnjaka ranije, s obzirom da su Zeljka vecinom podrzali Bosnjaci, cetvrto, jer je vrijeme da konacno dodje neko iz drugog naroda osim Bosnjaka za predsjednika SDP-a, do sada su bili Nijaz i Zlatko u cugu...i peto, nama treba ljevica kao i u svakoj evropskoj zemlji.
moram se osvrnuti na nekoliko stvari iz ovog posta.neke stvari su mi nelogicne.prva je to da nacionalisti ne daju fotelje.ne znam da li se misli na fotelje u vlasti ili one stranacke :? al dobro.interesuje m,e koji su ti nacionalisti?imenom i prezimenom.
arogancija i nedavanje fotelje za mene nije razlog trpan ja nekog u isti kos s nacionalistima.
drugo sto me iznenadjuje je konstatacija da se zlatko zalaze za mlade...nemoguce...pa on ne da fotelju :?
a ova boldana recenica zasigurno ce razveseliti tomislava,yoleta,leonarda,eru i ostale....
samo naprijed!!!!!!!!
sto se tice zlatka, mislio sam na to kako su mu usta puna mladih kako im treba dati sansu, pa ako je tako neka prepusti fotelju komsicu.

a kada su u pitanju nacionalisti, opet isti princip, zlatko im prigovara non-stop kako se jagme za fotelje, sto je apsolutno tacno, ali zato i on to isto radi samo u stranci, ne da fotelje ni za sto.

sto se tice "ljevice" u rs-u, to jednostavno ne postoji, postoji ali samo za srpski narod, a to je ipak jedna druga ideologija, nacional-socijaldemokratija, a svi znamo iz historije sta je to.

ljevica iako na umoru ipak postoji u federaciji ili da kazem ovom dijelu pod "kontrolom armije bih", a to su pojedinci iz sdp-a, sdu, boss i odredjeni broj intelektualaca koji nisu ni u jednoj stranci...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Zlatko ce sasvim sigurno vrlo brzo otici...
I to ne bi bila neka steta da isti nije srusen laprdanjima istih onih koji u Bosni zele da u korijenu uniste istinsku demokratiju.
Naivni su svi oni koji misle da su Avaz & comp napadali Zlatka zbog njihovih propusta!
Napadan je kao najisturenija figura jedine preostale vise-manje gradjanske stranke u BiH!
Lopovom su ga prozivali okorjeli kriminalci...
Zbog prodaje alzirske grupe su ga prozivali kasapini Bosne i bosanskog naroda...
Komunistom i diktatorom su ga prozivali poklonici najokorjelijeg jednoumlja u istoriji ljudskog roda - dakle nedodirljivi pripadnici klera!

Naivno je zato misliti da bi SDP-u bilo bolje sa Zeljkom Komsicem ili Bogicem Bogicevicem...
Dovoljno je samo nekoliko tekstova u Avazu da su njih dva pripadnici naroda koji je toliko zla ucinio Bosnjacima, je li...
Dalje ce se sve odvijati samo po sebi...
Uostalom, cekajte samo da vidite kako ce Avaz kupusati Komsica ako se isti ne svidi Harretu. Malo koji ustasa ce mu biti ravan...
Ako treba jos primjera, eno vam Berica i mozda jos bolje Vesovica...
Sta li bi se tek s njima desilo kad bi se i u politiku bacili?
mala-i

Post by mala-i »

mozes li mi objasniti po cemu je boss ljevica?
a valjda lagumdzija nacionalistima prije svega prigovara nacionalizam,a onda fotelje.
a onu recenicu ne prokomentarisa...san svakog onog ko tvrdi da je izbor komsica nelegitiman...
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Vodenjak wrote:Zlatko ce sasvim sigurno vrlo brzo otici...
I to ne bi bila neka steta da isti nije srusen laprdanjima istih onih koji u Bosni zele da u korijenu uniste istinsku demokratiju.
Naivni su svi oni koji misle da su Avaz & comp napadali Zlatka zbog njihovih propusta!
Napadan je kao najisturenija figura jedine preostale vise-manje gradjanske stranke u BiH!
Zbog prodaje alzirske grupe su ga prozivali kasapini Bosne i bosanskog naroda...
Komunistom i diktatorom su ga prozivali poklonici najokorjelijeg jednoumlja u istoriji ljudskog roda - dakle nedodirljivi pripadnici klera!

Naivno je zato misliti da bi SDP-u bilo bolje sa Zeljkom Komsicem ili Bogicem Bogicevicem...
Dovoljno je samo nekoliko tekstova u Avazu da su njih dva pripadnici naroda koji je toliko zla ucinio Bosnjacima, je li...
Dalje ce se sve odvijati samo po sebi...
Uostalom, cekajte samo da vidite kako ce Avaz kupusati Komsica ako se isti ne svidi Harretu. Malo koji ustasa ce mu biti ravan...
Ako treba jos primjera, eno vam Berica i mozda jos bolje Vesovica...
Sta li bi se tek s njima desilo kad bi se i u politiku bacili?
Naravno, jerbo najbitnije je koga Avaz podrzava ili ne. Vi ste fakat postali zrtva sopstvenih mitova.
Grom iz vedra neba

....
Suma sumarum, sve ovo gore pobrojano koristile su i njegove dojucerasnje stranacke kolege, sada u stranci SDU, medju kojima i osnivac SDP-a, tako da tvoja teza o teoriji zavjere pada u vodu :zzzz:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

mala-i wrote:

samo naprijed!!!!!!!!
Mala,
ti si gora sto trosis vrijeme pokusavajuci ozbiljno diskutovati s provokatorima koji bi da "imamo ljevicu k'o u svakoj evropskoj zemlji..." 8) ...
Fahro R. je ispunio skoro sve zelje u zivotu... osim dvije... da preuzme Oslobodjenje... i srusi Zlaju...
Zato je redakcijskom kolegiju izdao fetvu... Zlaja mora pasti... kada Zlaja padne... sigurni smo 100% da nema zakona o oduzimanju nelegalno strecene imovine... 8-) otud na ovoj temi toliko "socijaldemokrata u dusi"... koji zbog lidera... ne glasaju za SDP... ili.. zele "ljevicu ko u svakoj normalnoj zemlji"... :-D... Oni bi da "SDP vrati ugled kod Bosnjaka kao nekad"... :-D ...u vrijeme kada je SDP u okviru Zdruzene liste 8 stranaka (bez egoisticnog Zlaje na celu) imao... 6% glasova... 8)
Grom iz vedra neba

mala-i wrote:mozes li mi objasniti po cemu je boss ljevica?
a valjda lagumdzija nacionalistima prije svega prigovara nacionalizam,a onda fotelje.
a onu recenicu ne prokomentarisa...san svakog onog ko tvrdi da je izbor komsica nelegitiman...
evo prvo od zadnje recenice. ja sam za to da se govori istina, kakva god da je. a istina jeste da su zeljka najvise podrzali bosnjaci, ali naravno i hrvati (sto se vidjelo po rezultatu u hercegovini), srbi i ostali, medjutim najveca podrska bez dileme je dosla od bosnjaka. ova istina, nije nikakav argument za nacionalisticki krnji HDZ, jer zeljkov izbor je apsolutno legalan i legitiman, prvo jer mu ustav to dopusta, a drugo jer zeljko nikada u kampanji i nije racunao samo na hrvatsko biracko tijelo nego na gradjane bih, a to sto se bosnjaci najvise osjecaju gradjanima, ne bi trebao da bude ni problem, a ni argument za rigidni hdz koji je rusio ovu drzavu.

po cemu je boss ljevica? po tome sto su bili opozicija koja je kritikovala sve podjednako, po tome sto su jedini radili konkretne stvari u parlamentu. mirnes je vise zakona progurao nego i jedna stranka u federacija, a koji se ticu direktno socijalnih pitanja, stambena problematika, socijalna politika, sindikati itd. a to sto ove teme nisu interesantne kao npr. "nacionalni kanal", sveuciliste i sl. piz****** to zaista nije problem bossa, treba biti objektivan i priznati ovu cinjenicu.

sto se tice lagumdzije, njegova je teza ova: nacionalisti prave koaliciju samo da bi podjelili fotelje, sto implicira da im je fotelja cilj. kad je tako neka na vlastitom primjeru pokaze da njemu fotelja nije cilj. jednostavno. naravno to se nece desiti.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Grom iz vedra neba wrote:

....
Suma sumarum, sve ovo gore pobrojano koristile su i njegove dojucerasnje stranacke kolege, sada u stranci SDU, medju kojima i osnivac SDP-a, tako da tvoja teza o teoriji zavjere pada u vodu :zzzz:
Likovi koje navodis su prodane dushe (na zalost!) i u rukama su onih koji su zapravo pokrenuli cijelu lavinu bljuvotina na Zlatka ruseci time glavni cilj - SDP! Da je istima bilo stalo malo vise do SDP-a a malo manje do licne koristi, progutali bi oni i mnogo goreg lidera od Zlatka.
Uostalom, malo gdje u svijetu svi vole lidere.. Ponajmanje oni koji su i sami nekad bili lideri pa se odjednom nasli u sjeni nekog drugog. A gospoda na koju ti mislis su svi do jednog bili nekad mnogo vise nego samo clanovi ili simpatizeri SDP-a.

Usput, ja se zavjerama ne bavim. Ja samo gledam svijet oko sebe otvorenim ocima i ne palim TV da bih vidio kako danas treba da razmisljam.
Grom iz vedra neba

haris ubleha wrote:
mala-i wrote:

samo naprijed!!!!!!!!
Mala,
ti si gora sto trosis vrijeme pokusavajuci ozbiljno diskutovati s provokatorima koji bi da "imamo ljevicu k'o u svakoj evropskoj zemlji..." 8) ...
Fahro R. je ispunio skoro sve zelje u zivotu... osim dvije... da preuzme Oslobodjenje... i srusi Zlaju...
Zato je redakcijskom kolegiju izdao fetvu... Zlaja mora pasti... kada Zlaja padne... sigurni smo 100% da nema zakona o oduzimanju nelegalno strecene imovine... 8-) otud na ovoj temi toliko "socijaldemokrata u dusi"... koji zbog lidera... ne glasaju za SDP... ili.. zele "ljevicu ko u svakoj normalnoj zemlji"... :-D... Oni bi da "SDP vrati ugled kod Bosnjaka kao nekad"... :-D ...u vrijeme kada je SDP u okviru Zdruzene liste 8 stranaka (bez egoisticnog Zlaje na celu) imao... 6% glasova... 8)
s obzirom na tvoju kampanju protiv harisa na ovom forumu, koja malo tukne na patoloski problem, i na podcjenjivanje drugacijih razmisljanja, pitam se samo, koliko ti iz centrale placaju odnosno koliko su ti placali da ko papagaj pises jedne te iste stvari?

zar zaista nemas ni malo samokritike, niti vlastitog karatera da das svoje misljenje. kao sto sam rekao jednom, podsjecas me na sasu magazinovica mladog clana sdp-a koji govori jedne te iste stvar iliti floskule koje je cuo od svog sefa, a da nema ni jedno originalno razmisljanje.

mislim, to ne ide u prilog ni tvojoj stranci ni zlaji...stranacka disciplina :-)
Grom iz vedra neba

Vodenjak wrote:

....
Likovi koje navodis su prodane dushe (na zalost!) i u rukama su onih koji su zapravo pokrenuli cijelu lavinu bljuvotina na Zlatka ruseci time glavni cilj - SDP! Da je istima bilo stalo malo vise do SDP-a a malo manje do licne koristi, progutali bi oni i mnogo goreg lidera od Zlatka.
Uostalom, malo gdje u svijetu svi vole lidere.. Ponajmanje oni koji su i sami nekad bili lideri pa se odjednom nasli u sjeni nekog drugog. A gospoda na koju ti mislis su svi do jednog bili nekad mnogo vise nego samo clanovi ili simpatizeri SDP-a.

Usput, ja se zavjerama ne bavim. Ja samo gledam svijet oko sebe otvorenim ocima i ne palim TV da bih vidio kako danas treba da razmisljam.
ti mozda gledas svijet oko sebe, ali ti si u svedskoj, a ja sam u bosni i vidim ga mnogo bolje nego ti.

a prica o "prodanim dusama" je po meni najmonstruozniji argument, jer su to govorili i stjepanu mesicu kada je progovorio protiv lidera tudjmana i svim samomislecim i slobodoumnim ljudima.

to jednostavno nije korektno, niti je bilo kakav argument. zamisli da se tako radi u privredi. firma treba da dobije posao na tenderu jer zadovolji neke kriterije, a oni koji je ne zele, kazu, pa to su prodane duse?!
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Grom iz vedra neba wrote:s obzirom na tvoju kampanju protiv harisa na ovom forumu, koja malo tukne na patoloski problem, i na podcjenjivanje drugacijih razmisljanja, pitam se samo, koliko ti iz centrale placaju odnosno koliko su ti placali da ko papagaj pises jedne te iste stvari?
zar zaista nemas ni malo samokritike, niti vlastitog karatera da das svoje misljenje. kao sto sam rekao jednom, podsjecas me na sasu magazinovica mladog clana sdp-a koji govori jedne te iste stvar iliti floskule koje je cuo od svog sefa, a da nema ni jedno originalno razmisljanje.
mislim, to ne ide u prilog ni tvojoj stranci ni zlaji...stranacka disciplina :-)
Ja se bar ne petljam u unutrasnje stvari stranaka koje ne simpatiziram... stavise prezirem... ko ce predvoditi Stranku ZAgraBiH... Lepi Hare, Jata ili Safet Halilovic... meni svejedno... sve go lopov... pisem kako nas unistavaju dok su na vlasti... dok se njihov lopovluk tice svih nas...
Kako bi bilo da koristeci tvoje fraze kazem... nama treba ublehash i demagog "kao u svakoj normalnoj zemlji"... recimo Berluskoni umjesto Lepog Hareta... :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

ti mozda gledas svijet oko sebe, ali ti si u svedskoj, a ja sam u bosni i vidim ga mnogo bolje nego ti.

a prica o "prodanim dusama" je po meni najmonstruozniji argument, jer su to govorili i stjepanu mesicu kada je progovorio protiv lidera tudjmana i svim samomislecim i slobodoumnim ljudima.

to jednostavno nije korektno, niti je bilo kakav argument. zamisli da se tako radi u privredi. firma treba da dobije posao na tenderu jer zadovolji neke kriterije, a oni koji je ne zele, kazu, pa to su prodane duse?!
Kad pricamo o argumentima, tvoje nipodistavanje ljudi koji nisu u Bosni su zaista jaki argumenti. Zaboravljas samo da mnogi nisu tamo zahvaljujuci bas nekima od ovih za koje se ti ovdje zalazes.

A, porediti onoga koji je progovorio protiv jednog od najvecih kreatora zla koje je zadesilo narode bivse Jugoslavije sa onima koji su ustali protiv Lagumdzije je u najmanju ruku - neumjesno!
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Da i ja saberem misli na ovu temu.

Donedavno sam mislio da bih glasao za SDP kada bi vozd otisao, sve do dolaska na ovaj forum na kojem su mi mladi samoupravljaci otvorili oci. Ocito je da je vozdova "kadrovska politika" u toj stranci (cast saci izuzetaka) ostavila tri tipa clanova, kakve i dalje njeguje u podmladku:

1. poltrone koji su i u onom sistemu profesionalno klimali glavama raznoraznim vodjama
2. frustrirane, bezlicne sluzbenike koji su vladali u onom sistemu, te ispijali kafe d0 12, a od 12 tracali sve okolo. Ovi su i pored toga (nicim zasluzeno) od sistema dobijali stanove koje su svi morali placati, regrese za koje su svi odvajali i niko im nije mogao dati otkaz. Pored toga su od likova kao sto je Sirotanovic licemjerno narodu stvarali idole, dok su isti jedva prezivljavali.
3. "Samoupravljace" kojima je "objasnjeno" da je socijaldemokratija isto ono sto smo imali 1945-1991, ali u visestranacju, uz drugacije fraze i malo vise politicke ugladjenosti.

Zbog toga mi se cini da je problem SDP-a mnogo dublji, i da je skidanje jednog narcisoidnog licemjera i lopova samo prvi korak u stvaranju respektabilne socijaldemokratske partije od SDP-a. Posto ne vjerujem da ce se sve potrebne promjene stvarno i desiti, predvidjam vladavinu nacionalnih stranak sljedecih bar 20 godina i postepeno gasenje SDP-a.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

SherlockHolmes wrote: predvidjam vladavinu nacionalnih stranak sljedecih bar 20 godina i postepeno gasenje SDP-a.
I, jel ti drago zbog toga?

(Ne, nisam ironican, znam sta ces odgovoriti.)
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

Naravno da nije, ali valjda smo to i zasluzili.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

SherlockHolmes wrote:Donedavno sam mislio da bih glasao za SDP kada bi vozd otisao, sve do dolaska na ovaj forum na kojem su mi mladi samoupravljaci otvorili oci.
Meni je od tvog prvog posta bilo jasno da... nikad nisi... nikad neces... glasati za SDP... 8-) ...dobro da nam sam to rece na devetoj strani rasprave o "vozdu"...
SherlockHolmes wrote:predvidjam vladavinu nacionalnih stranak sljedecih bar 20 godina...
Tebi kao krivo... 8-)
SherlockHolmes wrote:...i postepeno gasenje SDP-a.
Ljudski se nadati... nada umire posljednja... 8)
Bosnian_spring

#218 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post by Bosnian_spring »

nesvrstan wrote:
Bosnian_spring wrote: ...Dakle, SDP pod Lagumdzijom je za oko 14.5% povecao broj glasova u odnosu na protekle izbore (2006 vs. 2002).
Blago vama nepopravljim Zlatkicevcima. Vama stvarno nema pomoci.

Ne Zlatko lagumdzija ne treba jos da ode, ima jos visine za slobodan pad.
Ne kontam sta je sporno. Neki od iznesenih podataka nisu tacni ili si izgubio digitron? Niko ne govori o izbornoj pobjedi nego porastu glasova. Otvarac teme je iznio a) pogresne podatke - pad glasova tvrdeci da je SDP dobio 80,000 -90,000 glasova i b) izveo pogresan zakljucak. Moj odgovor je bio o tome.

Moje javljanje je samo povodom tipova ili "tipica" koji kao nesto tvrde a bave se tipicnom mahalskom pricom: "nije ba' tako, nego vako' jer ja kazem da je tako, a nemam pojma o podacima i stanju stvari".

Ne sporim tvoju ljubav za koga hoces: Harisa, Sefera, Dodika....demokracija je pa izvoli voliti koga hoces i glasati za koga hoces.

Ne pada mi na pamet da trosim vrijeme u politici i zaboli me za SDP i bilo koju stranku. Njihova posla, nek' postave koga hoce, ja znam za sta cu da glasam.

Eto ja ne mislim da je buducnost BiH u socijaldemokraciji uopste, ja vjerujem samo u umjereni konzervativizam - ako znas uopste sta je to.

Svoje znam. Ja cu uvijek glasati i za Zlatka i Zeljka i Lamiju Tanovic i Beriza Belkica.

Nikad necu za suplje i potvrdjene komunjare: Nijaza Durakovica, Harisa Silajdzica, Sefera Halilovica, Safeta Halilovica, Jatu, Sejfu Tokica, Poljskica, Mirnesa i ostale.

Koja stranka ima najvise komunjara ta ce uvijek dobiti najmanje glasova od mene. Trenutno je to Stranka za BiH.
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

@ubleha

Naravno, Fahro mi zabranio. Upravo pricam s njim na telefon, maksuz te selami.
mostarac

Post by mostarac »

Nedamo Zlatka, sad ako nista iz inata :D
nenanana

Post by nenanana »

Nazalost, u BiH i dalje na politickoj sceni veliku ulogu igra kult licnosti. Mali je broj glasaca koji se ozbiljno pozabave programom neke stranke ili istupima pojedinaca iz odredjene stranke prije nego ovoj ili onoj politickoj opciji daju svoj glas. Uglavnom se glasanje svodi na to da lideri neke stranke pribave glasove za nju. Iskreno, mislim da u SZBiH nema, osim Belkica i Hadziahmetovic Azre, ni jedne osobe koja ozbiljno shvata posao politicara - zastupnika interesa biraca. Ostali su, populisticki receno, foteljasi, ukljucujuci i lidera stranke, koji je, evo, godinama smisljao na koji nacin da pridobije siroke narodne mase i zasjedne u Predsjednistvo. SDA je, po mojoj procjeni, izgubila na kvantitetu glasova na ovim izborima upravo zbog lidera - Tihica. Covjek je, uz sve njegove kvalitete u struci, jednostavno suvise blijed i kao covjek i kao politicar.
E u takvoj klimi, gdje siroke narodne mase zapravo reaguju na jednu osobu, a ne na ono sto kompletna stranka nudi, mislim da bi i SDP dobila vise glasova da Lagumdzija nije na celu stranke. Ipak se i on posljednjih godina profilirao kao jedna vrsta autokrate - jednostavno voli da je sve po njegovom. Daleko od toga da ga stavljam u istu ravan sa dokazanim autokratom, Silajdzicem, al' mi se cini da bi SDP mogao i bolje proci da nije on Glavni.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

SherlockHolmes wrote:Naravno da nije, ali valjda smo to i zasluzili.
E vidis, takav sam odgovor i ocekivao.
A ja pak mislim da ti je ipak drago zbog toga. Drukcije ne mogu objasniti tvoje stavove. Osim.....ako nisi dobro iskompleksirana, zatupljena i corava ovca pa da mislis da ce jos 4 godine uzasa pomoci nekoj fiktivnoj spasonosnoj ideji socijaldemokracije. A ovca garant nisi, jel tako?
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

mostarac wrote:Nedamo Zlatka, sad ako nista iz inata :D

Znaci ovo je i sustina sve ove rasprave, ON mora biti glavni, ako nista iz inata.

Sto znaci da je opcija 120% podrske dragom veliom vodji na nekom sljedecem kongresu sasvim izgledna - zalosno.

Pa dobro onda i neki od nas vjerovatno nece vise glasati za SDP iz inata :x
lindjo

#224 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post by lindjo »

Bosnian_spring wrote:
aida81 wrote:Covjek koji gubi sve izbore do sada, koji non stop obecava pobjedu, cija je obojnost smanjila glaove SDP-a za stotinjak hiljada definitvino treba da dadne ostavku na mjesto predsjednika strake i da nestane sa politicke scene.

2000 godine SDP je imao 230 .000 glasova
2002 SDP je imao 113.000 glasova...
2006 SDP u federaciji ima 88.000 glasova.. a na drzavnom nivou oko 90.000... mislim da je statistika neumoljiva i da je lagmduija grobar socijaldemokratije.

i on i njegovo medijsko pseto bakir hadziomerovic treba da nestanu...
porazeni su i treba da idu..svi skupa
Prosto je nevjerovatno koliko ljudi mogu biti zaslijepljeni pa da ne obrate elemtarnu paznju na tacnost svojih podataka i zakljucaka.

Evo tacnih rezultata od glasova SDP (Parlamentarna Skupstina BiH - Glasovi iz FBiH):

1998 138,004
2000 235,616
2002 112,258
2006 128,522 (zakljucno Oct 4 - jos se broji)

Uzmes digitron pa sracunas. Dakle, SDP pod Lagumdzijom je za oko 14.5% povecao broj glasova u odnosu na protekle izbore (2006 vs. 2002).

Ako je tacna tvoja teorija da je "Lagumdzija grobar socijal-demokracije" onda kako je moguce da broj glasova raste, trebao bi da opada?? Jer zaboga ovi izbori su pokazali prema tebi da je Lagumdzija do kraja sve unistio. A gle cuda, ne bi bas tako?
.
prosto k'o pasulj...lidija korac je rekla na presici u ponoc,da ja na ove izbore izaslo 38o.000. vise glasaca nego prosle :wink:

i posve je logicno da je u toj grupi predjasnjih apstinenata ali i onih koji tek sticu pravo na glasanje nasla i saka jada da glasa za SDP,ako nista dijete koje je imalo 16 god.a familija ima commie backgraund,inercijom je glasalo za SDP...i tu su ti te cifre

:skoljka:
lindjo

Post by lindjo »

mostarac wrote:Nedamo Zlatka, sad ako nista iz inata :D
efektan gol,zadnjicom pod precku :-D

nego ...zna li iko...vrati li se zlaji cuko... :(

:D
Post Reply