Bakir nije normalan!!!
Moderator: anex
-
Teufik iz Los Angelesa
ja nikako da skontam koji argument postoji protiv tog zakona pa nikako da prodje 
-
PITARKA_SA
stvarno i ja se pitam,koji ""argumenti"postoje da taj zakon ne prodje
pitanje za milijon dolara
pitanje za milijon dolara
-
haris ubleha
Ali, preko Hasana Cengica ("izvorna" SDA, inace, covjek ima zabranu ulaska u SAD), travnickog geometra Terzica i travnickog shanera Genjca sada rusi Tihica, Bakira, Ajanovica i Dzaferovica... Ako uspije puch u SDA, dobijamo ono sto imamo 10-2=8 godine...putnik wrote:Ne zaboravite da je Silajdžić osvojio SAMO Predsjedništvo i nešto relativne većine u KS i ništa više.
SDA+Stranka ZAgraBiH
-
haris ubleha
Kazu, povecava se administracija...Teufik iz Los Angelesa wrote:ja nikako da skontam koji argument postoji protiv tog zakona pa nikako da prodje
- danas
izvinjaJEm se sto opstruiram temuMurisno1 wrote:a recite mi što ne primjenjujete istu logiku kad je u pitanju ona grupa alžiraca što je SDP tata predo ...danas wrote:iz kaprica velis?zzzzz wrote: Pa vi samo ponavljate da nije trebalo potpisati a nikavu alternativu ne nudite. Sreca pa @Danas nije bila u Dejtonu, jer ne bi potpisala samo iz kaprica
pa forumasica danas ne bi potpisala takav mir i takav ustav u dejtonu jer -- budala kakva jeste -- ne bi ni u ludilu htjela da bude zapisana u istoriji kao neko ko je razcerecio i zanavjek unistio jedinu joj domovinu legalizujuci genocidnu RS; kao neko ko je se ljubakao i 'sporazumjevao' sa fasistima tipa tudjmana i milosevica; kao neko ko je koalirao sa najgorim zlocincima tipa karadzica i bobana; kao neko ko je pljunuo na sve one koji su dali svoje zivote za ovu drzavu 'nagradivsi' ih RS-om; kao neko kome je vaznija sopstvena fotelja od drzave... i tako dalje i tako duze...
ali naravno, posto forumasica danas ne vidi dalje od svojih kaprica, ona nije shvatila da nas vajni narod sve ovo gore navedeno vidi kao herojstvo i patriotizam, jer ocigledno nagradjuje najgore bosanske katile -- dajuci najvise glasova onima ciji je potpis legalizirao RS a najmanje onima koji za RS, SDS i slicna cetnicka posla nisu htjeli ni da cuju.
eh, da mi je tad bila ova pamet, prva bih bila potracala u dejton da potpisiVAm svasta nesta. i ne samo da bih (kao lEpi haJe u nas nam) dala cetnicima RS nego bih -- gledajuci iz ove perspektive -- i ustasama dala njihov entitet. kad je bal, nek i hala gori, jel' tako brate? ppffff, pa nije beg cicija... pa bih -- shodno tome -- mozda vladala bosnom dok ne umrem. i to kao patriota i heroj, nista manje. jer kod nas je sve naopako. sloboda je ropstvo; neznanje je moc; rat je mir. orvel bi nam pozavidio.
hajde ako je dejton mogo biti .. nepotpisan TADA!!!!! onda Lagumdžiju ne može TITO lično da sapere ..
samo da odgovorim kolegi -- da li si ikad vidio da sam ja rekla da su ti ljudi trebali biti isporuceni? na temama ove prirode sam davala podrsku nadji dizdarevic, sa kojom nemam ama bas nikakvih ideoloskih dodirnih tacaka -- ali i dalje smatram da samo neko ko je legalno osudjen moze biti zatvoren. moja pozicija je: ili podigni optuznice i sudi im, ili ih pustaj. nema druge.
a sad... druga je prica sto je tebi zalije 6 alziraca nego pola bosne, jer izgleda vise places za njima. a meni vidis bosne vise zao... pa nikako da halalim haretu sto je dade cetnicima. a ti nikako da halalis zlatku sto isporuci alzirce. nekako mi se cini, imamo drugacije prioritete. meni preca bosna od alziraca, jebi ga.
- terapija
Ako ti je Tihi bio alternativa, izvini, ali onda ocekujes previse od ljudipretorianxxl wrote:Krivo mi je što živim u državi gdje je 280 000 jebenih bošnjačkih OVACA glasalo za Harisa u njegove "šišaće vune"!!Beslija wrote:Ma kome je to krivoooo.......![]()
Jeste li vidjeli kriminalnu oligarhiju (Muhamed Švrakić, Ibrić-Jata i ini drugi) kako slave sa svojim CAPO di TUTTI CAPI, vaš voljenim Harisom.
Kada samo pomislim da će nam Jata graditi auto put, čovjek koji je sa Harisom kupio za mekinje Tuzlansku banku i prodao je NLB (Novoj Ljubljanskoj banci, istoj onoj koja dužena 380 mil EUR građanima BIH, staro govno pod novim imenom) za koliko ono, cca 35 mil KM.
Jebem ti ovaj narod maloumni, Haris vodi svoje ovce, Dodik svoje. Ono što je lijepo i dobro je imati ČASNOG čovjeka u Predsjedništvu, kao što je Željko, ali to ne može odgnati količinu žuči mene, prokletog bošnjaka kojem mu je njegov jebeni narod nametnuo kriminalnu oligarhiju u vidu Stranke ZABIH. Jad, čemer i tuga!
-
SherlockHolmes
Pitarko, dugo te ovo mislim zamoliti pa se sve u zadnji tren predomislim.PITARKA_SA wrote:ne siri dezinformacijeharis ubleha wrote:Jata dobio Orlovu klisuru na 20 godinaTeufik iz Los Angelesa wrote:da, naravno, a niko ga ne napada zbog kriminalnih radnji u "ars creativi", zbog otpisanog "kredita" s ekonomskog fakulteta, il sto ubire platu a studenti ga ne vide citavu godinu![]()
Federalni ministar rudarstva i industrije Vahid Heco (Stranka ZAgraBiH) privrednom drustvu Jata Srebrenik izdao je rjesenje za eksploataciju kamena na lokalitetu Orlova klisura na Majevici. Ovo rjesenje vazi 20 godina i protiv njega nije dozvoljena zalba. Hamzalija Ibric Jata, glavni finansijer Stranke ZAgraBiH, vec godinama, bez ikakvog relevantnog dokumenta eksploatise kamen za kojeg strucnjaci sa Rudarsko-geoloskog fakulteta u Tuzli tvrde da je ukrasni...![]()
Hajmo, Bosno, Bosno, hajmo Hercegovinoooo... nikad nisi sama ti...to je prosto nemoguce
de suti tamo,ti ces tako o jednoj postenoj,uglednoj stranci da pises
![]()
![]()
Kao neko ko je u najgora nacionalisticka vremena kada su se HZ osnivale isao u ZG i BG na utakmice, molim te da promjenis nick. Blamiras nas vise od onog "Muslimana" na golu. Unaprijed hvala.
-
PITARKA_SA
da malo ne shvatate ove suplje price po forumima,previse ozbiljno? 
PS:ako imas sta rec konkretno,imas PM
PS:ako imas sta rec konkretno,imas PM
-
Šandor
edikamedika wrote:A vidis moji su iz Varesa, neki nisu prezivjeli dolazak oslobodilaca, jer su vjerovali vasem Aliji i ostali tamo i docekali "osloboditelje".zzzzz wrote:Od onih koji su krenuli u podjelu BiH, okupatora. Bio sam u Varesu i znam sta su prozivjeli dok je tamo harao HVO...da ne govorim kako je preko Fojnice i Varesa isla jedina komunikacija za Olovo i dalje za Tuzlu.edikamedika wrote:I kazes Armija BiH oslobodila Vares, od koga? od Hrvata, jel.
Isto kao HVO Stolac. Osloboditelji.
Ne, trebali su to ostaviti HVO-u i kapitulirati odmah
Zato nemoj meni o Varesu, mogao bi mnogo sta napisati o tome.
Vares je oslobodjen kao i Stolac, na isti nacin.
O HRT-ovac, kako si mi? Radi li satelitska? Kažu sutra prolom oblaka. Moglo bi biti problema.edikamedika wrote:http://www.hic.hr/ratni-zlocini/b-h/zlocin/vares.htm
Rekoh, oslobodjen kao i Srebrenica, kako Mladic rece "oslobodjeno od Turaka".
Šalu na stranu, imam jako blisku familiju u Varešu i okolini. Zamisli, i Hrvate i Bošnjake. To o čemu pričaš nema veze s onim što se tamo desilo. Hrvati su protjerali Bošnjake sa šireg prostora Vareša. Sarađivali su sa Srbima i ratovali protiv Armije BiH.
-
edikamedika
I onda dosla multietnicka Sedma muslimanska i oslobodila Vares od ustasa.Šandor wrote: Šalu na stranu, imam jako blisku familiju u Varešu i okolini. Zamisli, i Hrvate i Bošnjake. To o čemu pričaš nema veze s onim što se tamo desilo. Hrvati su protjerali Bošnjake sa šireg prostora Vareša. Sarađivali su sa Srbima i ratovali protiv Armije BiH.
Rekoh, isto ko Mladic u Srebrenici.
- Abu FEED el-Castro
EH ja sad mislim da je dosta, rasprsismo se na sve strane...
Hajmo sad nesta drugo 
-
yole
Blago nama kad je Haris pobjedio,gori je nacionalist 100 puta od Tihica.Kad je Sulejman bio na vlasti bar smo znali sta mozemo ocekivati od njega,a ovaj je ljigavac da ne moze biti veci,a sto se Komsica tice,jao ti ga se Hrvatima u BiH.Obicna komunjara.Al zato imamo Srbe,koji hvala bogu ne trebaju nikad ukinuti RS,jer ako je ukinu onda cete vi Bosnjaci definitivno zavladati u BiH.Napraviti cete Saudi Arabiju.I proud to be a Croat.
-
nesvrstan
Ovo sto cu reci nema veze sa Bakirom, ali mi je dvoj komentar dao dobru ideju.cojek wrote:EH ja sad mislim da je dosta, rasprsismo se na sve strane...Hajmo sad nesta drugo
Trebalo bi nekako omoguciti da neku temu, osim svemocnog moderatora, moze zakljuciti i onaj ko je pokrenuo.
Ovo mislim da ima puno smisla.
-
zzzzz
" U Varesu 1. srpnja 1992. godine vlast od SDP Bosne i Hercegovine preuzima HVO, mirnim putem. To je protumačeno kao vojni puč i izazvalo napetosti s Muslimanima-Bosnjacima pa oni u Dabravinama osnivaju svoj ratni stozer, koji ne priznaje novu političku vlast niti vojnu strukturu u Varesu. "edikamedika wrote:A vidis moji su iz Varesa, neki nisu prezivjeli dolazak oslobodilaca, jer su vjerovali vasem Aliji i ostali tamo i docekali "osloboditelje".zzzzz wrote:Od onih koji su krenuli u podjelu BiH, okupatora. Bio sam u Varesu i znam sta su prozivjeli dok je tamo harao HVO...da ne govorim kako je preko Fojnice i Varesa isla jedina komunikacija za Olovo i dalje za Tuzlu.edikamedika wrote:I kazes Armija BiH oslobodila Vares, od koga? od Hrvata, jel.
Isto kao HVO Stolac. Osloboditelji.
Ovo je tvoj izvor. Ovo "mirno preuzimanje vlasti" na nasem jeziku se zove vojni udar i okupacija.
Kao sto kazu rat je najlakse zapoceti ali ga je problem zavrsiti. Tu vasu glupost smo debelo platili, kako mi, tako i vi. Mozemo diskutovati o svemu ali jedna stvar nije upitna, da je tadasnjem hrvatskom vodjstvu u BiH zinula guzica pa su htjeli primjeniti Karadjicev recept i zagrabiti "svoj dio" od Bosnjaka. Kako je to zavrsilo, znamo svi. Najzasluzniji ste za stvaranje RS-a a Hrvate u BiH ste sveli na kantone Zapadne Hercegovine, na zalost Hrvata i na zalost Bosne i Hercegovine
-
vatra i voda
Kako si mogao Puljica preskociti.Place po vazdan.A 92 drzao se za skute covjeka koji ima " nike " osmijeh .zzzzz wrote:" U Varesu 1. srpnja 1992. godine vlast od SDP Bosne i Hercegovine preuzima HVO, mirnim putem. To je protumačeno kao vojni puč i izazvalo napetosti s Muslimanima-Bosnjacima pa oni u Dabravinama osnivaju svoj ratni stozer, koji ne priznaje novu političku vlast niti vojnu strukturu u Varesu. "edikamedika wrote:A vidis moji su iz Varesa, neki nisu prezivjeli dolazak oslobodilaca, jer su vjerovali vasem Aliji i ostali tamo i docekali "osloboditelje".zzzzz wrote: Od onih koji su krenuli u podjelu BiH, okupatora. Bio sam u Varesu i znam sta su prozivjeli dok je tamo harao HVO...da ne govorim kako je preko Fojnice i Varesa isla jedina komunikacija za Olovo i dalje za Tuzlu.
Ovo je tvoj izvor. Ovo "mirno preuzimanje vlasti" na nasem jeziku se zove vojni udar i okupacija.
Kao sto kazu rat je najlakse zapoceti ali ga je problem zavrsiti. Tu vasu glupost smo debelo platili, kako mi, tako i vi. Mozemo diskutovati o svemu ali jedna stvar nije upitna, da je tadasnjem hrvatskom vodjstvu u BiH zinula guzica pa su htjeli primjeniti Karadjicev recept i zagrabiti "svoj dio" od Bosnjaka. Kako je to zavrsilo, znamo svi. Najzasluzniji ste za stvaranje RS-a a Hrvate u BiH ste sveli na kantone Zapadne Hercegovine, na zalost Hrvata i na zalost Bosne i Hercegovine
Sto se tice teme .Bakir H.ima pravo da simpatise stranku koja je njemu bliska.U Americi se tacno zna koja televizija pripada kome .Fox je desnicarski i tamo su svi repubikanci.Barem oni koji drza mikrofon.ABC je takodje postao servis onih koji su vise za rat nego li za povlacenje.
Istina je da su sve televizijske kuce u rukama privatnika ali to ne mijenja na stvari.Bakir moze biti objektivan isto onoliko koliko je objektivan Milojko Pantic kada iga Crvena zvezda ili Anzulovic kada igra Dinamo.
Pa mora neko i SDP da forsira i favorizira.Ne kazem da bosanska televizja treba da lici na HTV ili RTVS iz vremena onih satrapa sa Pantovcaka i sa Dedinja ali Bakorov angazman u reklamiranju lijevih gradjanskih ideja uopce nije sporan.Cudi me da je njegov ucinak tako slab ako jede u studiju nacinaliste.Da je srece i pravde nekim strankama bi trebalo zabraniti kandidaturu na izborima a kamoli sta drugo.
Pozdrav sa lijeve strane za @DUREX I @Haris Ubleha i cestitke za Komsica.
-
SherlockHolmes
Notorna glupost. Fox News je privatna TV i ne iznudjuje nikakvu pretplatu. Bakir ne prenosi utakmice Crvene Zvezde ili Dinama, vec vodi nazovi politicku emisiju, na jednoj drzavnoj televiziji.vatra i voda wrote: Sto se tice teme .Bakir H.ima pravo da simpatise stranku koja je njemu bliska.U Americi se tacno zna koja televizija pripada kome .Fox je desnicarski i tamo su svi repubikanci.Barem oni koji drza mikrofon.ABC je takodje postao servis onih koji su vise za rat nego li za povlacenje.
Istina je da su sve televizijske kuce u rukama privatnika ali to ne mijenja na stvari.Bakir moze biti objektivan isto onoliko koliko je objektivan Milojko Pantic kada iga Crvena zvezda ili Anzulovic kada igra Dinamo.
Pa mora neko i SDP da forsira i favorizira.Ne kazem da bosanska televizja treba da lici na HTV ili RTVS iz vremena onih satrapa sa Pantovcaka i sa Dedinja ali Bakorov angazman u reklamiranju lijevih gradjanskih ideja uopce nije sporan.Cudi me da je njegov ucinak tako slab ako jede u studiju nacinaliste.Da je srece i pravde nekim strankama bi trebalo zabraniti kandidaturu na izborima a kamoli sta drugo.
Bakirov ucinak je tako slab jer je svojim papanlukom i virenjem iz Zlajinog cmara izgubio svaki kredibilitet. Zbog toga i one afere koje mu neko stalno servira ne prolaze -- dzaba sve kad se soc.realisticni kreteni tipa Bakira Djoge i onog takodjer nepismenog majmuna sto je isao u Spaniju da nam pokaze "stolicu na kojoj je sjedio Gotovina" prihvate posla.
-
vatra i voda
SherlockHolmes wrote:Ja sam naglasio dva puta ko je vlasnik Fox -a ali i dalje tvrdim da Bakir ne krsi novinarski kodeks.Nikog ne vrjedja na nacionalnoj , vjerskoj , rasnoj ...stranacoj pripadnosti .Covjek je za SDP i tacka.Budimo iskreni i recimo da se na ovoj temi ne sudi Bakiru nego Zlatku.Budimo iskreni da se Haris favorizira tako sto se Bakir dezavuira.To je smisao vasih postova.Ona prica da je glumio sizofrenicara je gnusna i podla.Novinari koji su sijali mrznju u ime nacinalnih stranaka 16 godina i koji su krivi za tragediju ljudi se i ne spominju.Bakir je cist .Iz njega progovara revolt.On u SDP vidi spas za ovu drzavu.Ovi drugi su sve opljackali sada vade Bosni utrobu i iz nje izvlace pijesak i kamen .Suma je posjecena , rijeke su unistene ....sada nam nose tlo pod nogama.Ufatili ste se Bakira a Bosnu vodi i dalje olos.Cilj je da se skrene voda sa pravog mlina. Ti ne pricas gluposti , ti i ostali ovdje svjesno podvaljujete.Braniti Harisa i Jatu i Cengica i .....slicnu bandu a na Lagmdziju i Bakira drvlje i kamenje je u najmanju sumnjivovatra i voda wrote: Sto se tice teme .Bakir H.ima pravo da simpatise stranku koja je njemu bliska.U Americi se tacno zna koja televizija pripada kome .Fox je desnicarski i tamo su svi repubikanci.Barem oni koji drza mikrofon.ABC je takodje postao servis onih koji su vise za rat nego li za povlacenje.
Notorna glupost. Fox News je privatna TV i ne iznudjuje nikakvu pretplatu. Bakir ne prenosi utakmice Crvene Zvezde ili Dinama, vec vodi nazovi politicku emisiju, na jednoj drzavnoj televiziji.
Bakirov ucinak je tako slab jer je svojim papanlukom i virenjem iz Zlajinog cmara izgubio svaki kredibilitet. Zbog toga i one afere koje mu neko stalno servira ne prolaze -- dzaba sve kad se soc.realisticni kreteni tipa Bakira Djoge i onog takodjer nepismenog majmuna sto je isao u Spaniju da nam pokaze "stolicu na kojoj je sjedio Gotovina" prihvate posla.
-
haris ubleha
Izbori za Parlament Federacije:
Dakle, i Bakirovi protivnici, i oni koji ga podrzavaju, slazu se da je njegov uticaj slab... Da je jak uticaj, zar bi se, pored toliko dokaza o kriminalu i korupciji vlasti u emisiji "60 minuta" u protekle 4 godine, moglo desiti da najjaca, odnosno jedina opoziciona partija dobije 13,66 posto glasova, a stranka koja nije ispunila nijedno predizborno obecanje 21,38 posto. I sta je sad problem, Haretoljubci? Imali ste, imate, i imacete vlast, sa ili bez Bakira. Budite toliko tolerantni i pustite nas koji smatramo da je Jata lopov a ne biznismen da imamo 60 minuta na TV-u. Samo 60 minuta sedmicno, a posto Vam se gadi Bakir, prebacite tih sat vremena na Svrakicev Hayat i mirna Bosna. Sami kazete da je "60 minuta" samo kontrapropaganda SDP-a, znaci, da bi Vam u interesu trebalo biti da Bakir sto vise pljuje Lepog.
Citao sam da je Bakirova emisija marketinski 100 posto pokrivena, najskuplje reklame su prije "60 minuta". To znaci da je ne finansiraju pretplatnici (ili je samo djelimicno finansiraju), odnosno, jos bitnije, da emisija i ekipa u slucaju da ih pociste sa FTV mogu preci na neku privatnu TV, vjerovatno OBN (cisto sumnjam da bi mogli kod Svrakica niti da bi Bakir tamo zelio).
Dakle, malo tolerancije "izbornih pobjednika"... Imacete 4 godine da nam pijete krv, dajte nam 60 minuta da predahnemo.
1. SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 25,20 %
2. STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 21,38 %
3. SDP 13,66 %
4. HDZ-HRVATSKA KOALICIJA-HNZ,HSP 8,70 %
5. HRVATSKO ZAJEDNIŠTVO (HDZ 1990 HZ-HSS-HKDU-HDU-DEMOKRŠĆANI) 7,45 %
Dakle, i Bakirovi protivnici, i oni koji ga podrzavaju, slazu se da je njegov uticaj slab... Da je jak uticaj, zar bi se, pored toliko dokaza o kriminalu i korupciji vlasti u emisiji "60 minuta" u protekle 4 godine, moglo desiti da najjaca, odnosno jedina opoziciona partija dobije 13,66 posto glasova, a stranka koja nije ispunila nijedno predizborno obecanje 21,38 posto. I sta je sad problem, Haretoljubci? Imali ste, imate, i imacete vlast, sa ili bez Bakira. Budite toliko tolerantni i pustite nas koji smatramo da je Jata lopov a ne biznismen da imamo 60 minuta na TV-u. Samo 60 minuta sedmicno, a posto Vam se gadi Bakir, prebacite tih sat vremena na Svrakicev Hayat i mirna Bosna. Sami kazete da je "60 minuta" samo kontrapropaganda SDP-a, znaci, da bi Vam u interesu trebalo biti da Bakir sto vise pljuje Lepog.
Citao sam da je Bakirova emisija marketinski 100 posto pokrivena, najskuplje reklame su prije "60 minuta". To znaci da je ne finansiraju pretplatnici (ili je samo djelimicno finansiraju), odnosno, jos bitnije, da emisija i ekipa u slucaju da ih pociste sa FTV mogu preci na neku privatnu TV, vjerovatno OBN (cisto sumnjam da bi mogli kod Svrakica niti da bi Bakir tamo zelio).
Dakle, malo tolerancije "izbornih pobjednika"... Imacete 4 godine da nam pijete krv, dajte nam 60 minuta da predahnemo.
-
SherlockHolmes
@vatra i voda
Ovo nije tema o Jati, Harisu i Cengicu, takvih imamo dosta.
Sto se tice toga sto on "nikoga ne vrijedja na nacionalnoj osnovi itd", to nije dovoljan kriterij za posao novinara. Potrebne su kvalifikacije (koje Bakir nema) i profesionalnost (koje ima jos manje).
Bakirov posao nije da u nekoj partiji "vidi spas" pa da nam to svake sedmice objasni i da nas vrijedja ako kojim slucajem glasamo drugacije, vec da bude neutralan i profesionalan u izvjestavanju. Niko mu ni rijeci ne bi rekao da sve ove afere koje mu "nabacuju" predstavi normalnijim rijecnikom, a ne da nam on dodje kao sedmicno izdanje TV Pravde. Onaj dopisnik iz Mostara je isto kritican, btw, isto Kominterna.
Da se Bakir pri obradama raznoraznih afera osvrnuo i na Zlajin "kredit" i slicno, postao bi legenda BH izvjestavanja. Ali nije, vec se i dalje ponasa kao onomad Risto Djogo ili Smiljko Sagolj, sto samo obezvrjedjuje ono cime se emisija treba baviti i, u krajnju ruku, ide na ruku Jati i slicnima.
Ovo nije tema o Jati, Harisu i Cengicu, takvih imamo dosta.
Sto se tice toga sto on "nikoga ne vrijedja na nacionalnoj osnovi itd", to nije dovoljan kriterij za posao novinara. Potrebne su kvalifikacije (koje Bakir nema) i profesionalnost (koje ima jos manje).
Bakirov posao nije da u nekoj partiji "vidi spas" pa da nam to svake sedmice objasni i da nas vrijedja ako kojim slucajem glasamo drugacije, vec da bude neutralan i profesionalan u izvjestavanju. Niko mu ni rijeci ne bi rekao da sve ove afere koje mu "nabacuju" predstavi normalnijim rijecnikom, a ne da nam on dodje kao sedmicno izdanje TV Pravde. Onaj dopisnik iz Mostara je isto kritican, btw, isto Kominterna.
Da se Bakir pri obradama raznoraznih afera osvrnuo i na Zlajin "kredit" i slicno, postao bi legenda BH izvjestavanja. Ali nije, vec se i dalje ponasa kao onomad Risto Djogo ili Smiljko Sagolj, sto samo obezvrjedjuje ono cime se emisija treba baviti i, u krajnju ruku, ide na ruku Jati i slicnima.
-
Dolina avalona
Jedan od glavnih postulata i preduslova za dobrog i povjerljivog novinara je da bude nepristrasan. Bakir jeste pristrasan! To je i vise nego ocigledno i svima jasno!
Ali cudno je da se neki uopste ne osvrcu na to, kao da je nebitno. Ali ne ne, osvrtali bi se oni i te kako da je Bakir kojim slucajem pristrasan nekoj drugoj partiji! Onda bi bila halabuka...
A o gazenju svega sto je bosnjacko i svih onih koji su ucinili nesto za odbranu BiH, o tome da se i neprica. Ali nije ni to problem, jer narod zna ko je i sta radio. Problem je njegova pristrasnost!!
A bas je to zanimljivo. Obicno novinari napadaju i kritikuju one partije koje cine vlast(nebitno koje partije). Ali za vrijeme Alijanse za promjene(fotelje), vlast je bila ta koja je sve radila OK, a opozicija je bila ta koja je "kocila" drzavu. I sve propuste i greske te tadasnje mnogostranacke oligarhije, bake je pokusavao da amortizuje, i da svo crnilo prebaci na "groznu" opoziciju!
A danas je obrnuto, vlastodrci su na udaru kritike, a opozicija je ta koja cuda cini.
Ali i pored toga sto Bakir od pocetka svoga slikanja, uporno puse u krila jednoj stranci, ta stranka svakim danom sve vise i vise gubi ta svoja krila, i ta stranka da bi i barem malo poletjela,pocela je da se hvata za krila neke druge mnogo jace stranke!...Jer im je Dodik strucno okrenuo ledja!
Bakir je novinar koji bi mogao imati prelijepu karijeru, ali na zalost njegovu, to je sam upropastio svojom pristrasnoscu. I jednog dana kada ostane bez svoje emisije, morace se vratiti Slobinoj Bosni da tamo opet piskara neke partiske tekstove i proglase protiv "zlocinaca" koji su goloruki odbranili nasu drzavu! ...Jer ga niko drugi nece htjeti...
...Ali ipak, narod gleda njegovu emisiju zbog ekskluziviteta, a ne da bi promijenili svoje misljenje...!
Ali cudno je da se neki uopste ne osvrcu na to, kao da je nebitno. Ali ne ne, osvrtali bi se oni i te kako da je Bakir kojim slucajem pristrasan nekoj drugoj partiji! Onda bi bila halabuka...
A o gazenju svega sto je bosnjacko i svih onih koji su ucinili nesto za odbranu BiH, o tome da se i neprica. Ali nije ni to problem, jer narod zna ko je i sta radio. Problem je njegova pristrasnost!!
A bas je to zanimljivo. Obicno novinari napadaju i kritikuju one partije koje cine vlast(nebitno koje partije). Ali za vrijeme Alijanse za promjene(fotelje), vlast je bila ta koja je sve radila OK, a opozicija je bila ta koja je "kocila" drzavu. I sve propuste i greske te tadasnje mnogostranacke oligarhije, bake je pokusavao da amortizuje, i da svo crnilo prebaci na "groznu" opoziciju!
A danas je obrnuto, vlastodrci su na udaru kritike, a opozicija je ta koja cuda cini.
Ali i pored toga sto Bakir od pocetka svoga slikanja, uporno puse u krila jednoj stranci, ta stranka svakim danom sve vise i vise gubi ta svoja krila, i ta stranka da bi i barem malo poletjela,pocela je da se hvata za krila neke druge mnogo jace stranke!...Jer im je Dodik strucno okrenuo ledja!
Bakir je novinar koji bi mogao imati prelijepu karijeru, ali na zalost njegovu, to je sam upropastio svojom pristrasnoscu. I jednog dana kada ostane bez svoje emisije, morace se vratiti Slobinoj Bosni da tamo opet piskara neke partiske tekstove i proglase protiv "zlocinaca" koji su goloruki odbranili nasu drzavu! ...Jer ga niko drugi nece htjeti...
...Ali ipak, narod gleda njegovu emisiju zbog ekskluziviteta, a ne da bi promijenili svoje misljenje...!
-
Teufik iz Los Angelesa
interesantno je da su oni koji podrzavaju bakira (pristrasni novinar DRZAVNE televizije) istovremeno najveci kriticari avaza (pristrasni novinari PRIVATNE kuce) zbog pristrasnosti