Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
sibelius

Post by sibelius »

dawn_upon_dawn wrote:
sibelius wrote:vidim ja momče da si ti pomalo ambiciozan...taki su mi najmrži bili...

u drugoj sam se prvi put poljubio sa momkom...

fkt smo bili ludi 8-)
znaci, momci ipak eksperimentiraju :D
al samo oni iz finih porodica :D

naučnici pravi :lol:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

sibelius wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
sibelius wrote:vidim ja momče da si ti pomalo ambiciozan...taki su mi najmrži bili...

fkt smo bili ludi 8-)
znaci, momci ipak eksperimentiraju :D
al samo oni iz finih porodica :D

naučnici pravi :lol:
sve za napredak nauke :D
luciferino

Post by luciferino »

Schampion wrote:Da sve to...Al kad bi neko mogo od danasnje raje koja sad ide u 2. gimnaziju da kaze poneku o profama i kako se postaviti za svaku od njih, odnosno sta vole sta ne :D vole...
Ma bice sve OK. Sto se profa tice, moj ti je savjet da ne slusas raju previse. Nekome jedan profa ne valja, a drugom je legenda. To ti ga dođe ko neko univerzalno pravilo.
Wednesday

Post by Wednesday »

fkt smo bili ludi 8-)
denise? :-)

@Schampion- evo merhameta:
Schampion wrote: uzo sam mat-inf smjer... :-D
dobro si uzeo, prgo ti je razrednik, legenda covjek, nauci te matematiku, imas protekciju kod svih drugih profesora, jer je prgo glavni :D
Schampion wrote: ja cu sad 1. razred, sta da ocekujem... :(
strah me pravo...
nista se ne brigaj. bit ces ok. vjeruj, pretjeruju s pricama kako je tesko, kako je MI najtezi smjer i sl. :D
Schampion wrote:Da sve to...Al kad bi neko mogo od danasnje raje koja sad ide u 2. gimnaziju da kaze poneku o profama i kako se postaviti za svaku od njih, odnosno sta vole sta ne :D vole...
rekoh ti da je ovo merhamet, pa vako:
bos (predaje ti balicka): najlaksa profa bosanskog u skoli, dobro si proso. nema gramatike uopste, kontrolni imali 1 u 3 godine, nikad ne ispituje ni nista. lektiru procita 5 ucenika u razredu. ugl, nemoj joj se zamjerat, probaj ponekad dici ruku kad postavi pitanje :D.od 30 ucenika 25 ima 5 zakljucno, tako da valjda nisi tolki debil.. :D
eng (pesta): mlada profa, isto najlaksa profa engleskog u skoli, testovi su samo 2 puta u polugodistu, i to 1 gramaticki i 1 sastav. ne moras se truditi na casu, jer skoro nikad ne ocjenjuje aktivnost. kad ispituje pita tekstove iz knjige, koje ste predhodno ucili, tako da trebas znati prevesti te textove. cesto za zadacu treba napisat sastav, to obavezno pisi, jer je 1 ako ne napises. kvalitet nije bitan, cesto proziva po 5-6 ucenika da citaju sta su napisali, i uvijek im da 5.
mat (prgo): huh, ovdje bi mogo imati malo problema. slusaj na casu, za test prevjezbaj dobro zadatke iz sveske, obicno bude 1 ili 2 takva. i sta da ti kazem, vjezbaj, jedino tako mozes imat dobru ocjenu.
oom (krivosija): ovo ce ti biti zeznut predmet, nema se odakle naucit, a ima teskih oblasti. al nista se ne boj, prof je extra, na casu je uvijek haos, za test kopiraj svesku od nekog ko je pratio, prevjezbaj te zadatke, skoro svi zadaci su ko iz sveske, a i prepisat je prelagano, a kad si uhvacen, samo dobijes opomenu (za kaca ili izbacenje se fakat treba potrudit :D :D)
jednom je jedan ucenik zaboravio sve s cega je prepisivao u zadacnici, i prof kad je vidio samo se kreno smijat, nista mu nije napravio- tako no worries. :D
hemija (hrenovica): joj, ova me je zena nervirala.. diktira lekciju, moras pisat, kad odgovaras samo to izbiflas napamet. testovi su malo zeznutiji, al nisu tako cesto, mozda 1 ili 2 u polugodistu. obicno ako te prozove i ne znas bash najbolje ostavi za sljedeci cas. nemoj kupovat udzbenik, nikad ti nece trebat.
bio (sanela): ovo je uzasno zeznuta profa, nikad mi nije predavala, uglavnom morat ces puno bubat i tako. predlazem da budes miran :D
his (zara): joj, luda zara. isto ne kupuj udzbenik, nikad ti nece trebat. moras se trudit pisat sve sto ona govori, jer samo to pita, al sve sto je rekla. tesko ce ti bit kod nje, koga voli- gotivi ga. al ako te zamrzi na pocetku, mozes ucit kolko oces, nikad neces imat 5. predlazem ti da ides na historijsku sekciju- to pomaze. al onda moras bit aktivan u sekciji, jer ako ides na sekciju, a zabusavas, onda te jos gore zamrzi.
geo (razija): uhhhh.. ovdje si najvise najebo. nemam pojma, nije mi predavala, al valjda onaj univerzalni savijet za sve zajebane profe: sjedi u srednje klupe, smiri se, prati, uci :D
lik (srmen): ma, nista. sjedi s dobrom rajom, i teferic 45 min casa. on prica nesto svoje, niko ga ne slusa, i tako. svima na kraju zakljuci 5. prvi cas bude test, a pitanje je: kako od radijatora napravit umjetnicko djelo. ugl, to radi vec 100 godina, i niko jos nije dao tacan odgovor na to pitanje. :D

eto.. ostali profesori su neki novi, tako da nemam pojma kakvi su. uglavnom, sretno!
8) :D

huh.. sad tek skontam kolko sam napisala, valjda se sjetila svoje nervoze pred srednju, pa reko da pomognem momku :D
van Basten

Post by van Basten »

fkt smo bili ludi 8-)
:?
sibelius

Post by sibelius »

van Basten wrote:

fkt smo bili ludi 8-)
:?
a šta? ti preskočio prvi put :D
sibelius

Post by sibelius »

Wednesday wrote:

fkt smo bili ludi 8-)
denise? :-)
prof. Sanja :shock:

:D
Schampion

Post by Schampion »

@wednesday thx mnogo... :D
za 5 dana pocinje, bice sve u redu haha jbg snacu se nekako ko i svi :)

Nekome jedan profa ne valja, a drugom je legenda. To ti ga dođe ko neko univerzalno pravilo.
tako je :-D
blah blah

Post by blah blah »

fantom slobode wrote:Izjava nekadasnjeg direktora skole Midhata Sarajlica(1985) :
Pusite nam ispred skole, pusite nam u WC-u, e necete nam ga vala pusiti u razredu!!!!!
:lol: :lol: :lol:

mito legenda sitnog biznisa i krupnijih odvala! poslije je krenuo u bizMis sa ponovnim punjenjem kertridza za printere, ne znam kako mu je to islo.
Schampion

Post by Schampion »

Aj pogodila si sve ko je kakav...
b00g te ubihse profe ovo je abnormalno...
Postala shkola opterecenje veliko...tromjesjece vrlodobar...
A sho je najgore mat-inf sam smjer a matematiku ne osjetim od drugih predmeta...ccc
Najbolji definitivno prof Srmen...hehe
Napiso sam mu da smo svi mi radijator...
Raja je extra kakve sam ocekivao...ima nas 4-5 normala i druzimo se stalno...provale na casu stalno, bolesti i sl...
haha
Ma l00dilo sto se toga tice samo eto malo profe da oce popustit...
Ako kome za sljedecu godinu trebaju savjeti nek se jave hehehe....
nx

Post by nx »

ladyblue18 wrote:
beco wrote:Ja sam iz druge izasao prije nekih 4-5 godina i mogu da kazem da mi je to bilo jedno veliko zivotno iskustvo. Na nekim stvarima vidio sam i lose i dobre strane medalje zivota. Sto se tice samog ugleda skole, vrlo je velik posebno na fakultetu, gdje profesori strasno cijene nase ucenike. Primjetio sam i zavist od ljudi koji su bili po drugim sredjnim posebno tehnickim, zubotehnickim i medicinskim. Ono sto vidimo na americkim filmovima, da oni sportasi vrhnski ustvari i ne idu u skolu, da im se ocjene poklajnjaju, to su kod nas bili matematicari, ona raja koja je isla po nekim drzavnim, regionalnim i svjetskim takmicenjima. Meni se licno nije svidalo sto onoliko pritisak stavljaju na djecu, sto te negdje znaju ubijiat u pojam, posebno sa matematikom(da ne mislite da sam imao 2 imao sam 4 iz matematiek, sto je za drugu gimnaziju mnogo). Od profesora izdvojio bih na prvom mjestu Tatjanu Žarković Tafro, profa je zakon u svakom smislu, a mucila nas je brate sa onom istorijom. Profesorica njemačkog Enisa, najpošteniji i najbolji pedagog koji sam ja vidio do sada (zena me oborila na prvom poligodistu, prve godine, mene koji sam uvijek bio odlikas, ali sam poslije toga naucio njemacki ko niko). Pofesorica matematike Emira, nemoj te nikom reci ali jedina normalna od onih profesora matematike 8-). Profesor likovnog koji je pored Žare bio zakon, lik je kako god okreneš simpatičan, isto karikatura, nikad nam nije likovno bilo dosdno, predavao ga je stalno u nekim enigdotama i smješnim pričicama, a davao ocjene po osječaju. Profa foziologije i sociologije Sanja, koja je sad poznati tv voditelj debata, super zena, od nje sam naucio da ti predmeti nisu supljak i da su ljudi prije mnogo vise duhovno bili razvijenije nego sto smo mi sada. DOSTA ZA SADA 8)
Sa ovim boldiranim bih se slozila :-D
Al brate Zara zakon :? Jesi siguran da govorimo o istoj zeni :roll:
Brate mucila nas je do zadnjeg dana...al jest nam odrzala dobar govor zadnji cas historije sto jest jest :D
Sto se tice ovih ostalih pobrojanih profesora...pa evo s Emirom sam kuburila dvije godine ove zadnje i jest zajebana na neki svoj ancin al opet trazi jako malo za 2 i naucila sam matematiku za ove 2 godine zaista :-D
Srmen...pif da je vise profa ko on. Kad se sjetim njegovog kontrolnog u prvom.PItanje "Kako od radijatora napravit umjetnicko djelo" :lol:
kojih je tu bilo izvala.

I eto tako. Ja govorim sa stanovnistva nekoga kome je u toj skoli ostalo da maturski polozi i ovih 10 dana kako se skola zavrsila hocu se pojest od muke i dosade :roll:
Danas sam zavrsila sa hmmm podvlacenjem onih vaznih stvari u maturskom i zaboga od 32 strane pa skoro 80% toga moram naucit :x
Posjedicu :D
Inace sto se tice profesora koje cu pamtit...hmm ono svakog po malo al sad da izdvojim:
Sanja na prvom mjestu jer to zasluzuje itekako. Zena koja je promjenila mene kao licnost i uticala na neke moje stavove i zaista zena kojoj skidam kapu. Da je vise bar profesora kao ona...
Razija i ne samo zato sto mi je bila razrednica :D
Krivosija-koja je to legenda pa iako sam se samo sa njim dvije god druzila i nisam imala 4 ni 5 iz informatike bez obzira mi je bio pravo drag :-D
Samka
i Lara-jer sam kod te zene fakat naucila njemacki. Ono sto kod Merime za prve 2 god nisam nikako mogla :roll:

Eh da i profa hemije Jasmina zvana Tweety-dobrica od zene
iako en imah srecu da mi ona predaje al et

Hajd ako se cega sjetim jos dodacu :D :-D
Mi smo ista generacija, znam tacno koje si odjeljenje. Meni su te cetiri godine uz sve lose stvari ipak bile odlicne, i danas kad prodjem pored druge, imam neki osjecaj tuge sto vise nisam njen ucenik, ali i ponos sto sam bio. Sto se tice znanja stvarno pruza izvanredno znanje, sto sad najbolje vidim na faksu. Profesori raja, sa svakim sam mogao da imam opusten razgovor, uvijek su tu bili za nas, sta god od njih trazili, a sto se tice Zare ona je fakat odlican profesor i sjajna osoba, sa tvojim opisima drugih profesora se u potpunosti slazem.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

nx wrote:
ladyblue18 wrote:
beco wrote:Ja sam iz druge izasao prije nekih 4-5 godina i mogu da kazem da mi je to bilo jedno veliko zivotno iskustvo. Na nekim stvarima vidio sam i lose i dobre strane medalje zivota. Sto se tice samog ugleda skole, vrlo je velik posebno na fakultetu, gdje profesori strasno cijene nase ucenike. Primjetio sam i zavist od ljudi koji su bili po drugim sredjnim posebno tehnickim, zubotehnickim i medicinskim. Ono sto vidimo na americkim filmovima, da oni sportasi vrhnski ustvari i ne idu u skolu, da im se ocjene poklajnjaju, to su kod nas bili matematicari, ona raja koja je isla po nekim drzavnim, regionalnim i svjetskim takmicenjima. Meni se licno nije svidalo sto onoliko pritisak stavljaju na djecu, sto te negdje znaju ubijiat u pojam, posebno sa matematikom(da ne mislite da sam imao 2 imao sam 4 iz matematiek, sto je za drugu gimnaziju mnogo). Od profesora izdvojio bih na prvom mjestu Tatjanu Žarković Tafro, profa je zakon u svakom smislu, a mucila nas je brate sa onom istorijom. Profesorica njemačkog Enisa, najpošteniji i najbolji pedagog koji sam ja vidio do sada (zena me oborila na prvom poligodistu, prve godine, mene koji sam uvijek bio odlikas, ali sam poslije toga naucio njemacki ko niko). Pofesorica matematike Emira, nemoj te nikom reci ali jedina normalna od onih profesora matematike 8-). Profesor likovnog koji je pored Žare bio zakon, lik je kako god okreneš simpatičan, isto karikatura, nikad nam nije likovno bilo dosdno, predavao ga je stalno u nekim enigdotama i smješnim pričicama, a davao ocjene po osječaju. Profa foziologije i sociologije Sanja, koja je sad poznati tv voditelj debata, super zena, od nje sam naucio da ti predmeti nisu supljak i da su ljudi prije mnogo vise duhovno bili razvijenije nego sto smo mi sada. DOSTA ZA SADA 8)
Sa ovim boldiranim bih se slozila :-D
Al brate Zara zakon :? Jesi siguran da govorimo o istoj zeni :roll:
Brate mucila nas je do zadnjeg dana...al jest nam odrzala dobar govor zadnji cas historije sto jest jest :D
Sto se tice ovih ostalih pobrojanih profesora...pa evo s Emirom sam kuburila dvije godine ove zadnje i jest zajebana na neki svoj ancin al opet trazi jako malo za 2 i naucila sam matematiku za ove 2 godine zaista :-D
Srmen...pif da je vise profa ko on. Kad se sjetim njegovog kontrolnog u prvom.PItanje "Kako od radijatora napravit umjetnicko djelo" :lol:
kojih je tu bilo izvala.

I eto tako. Ja govorim sa stanovnistva nekoga kome je u toj skoli ostalo da maturski polozi i ovih 10 dana kako se skola zavrsila hocu se pojest od muke i dosade :roll:
Danas sam zavrsila sa hmmm podvlacenjem onih vaznih stvari u maturskom i zaboga od 32 strane pa skoro 80% toga moram naucit :x
Posjedicu :D
Inace sto se tice profesora koje cu pamtit...hmm ono svakog po malo al sad da izdvojim:
Sanja na prvom mjestu jer to zasluzuje itekako. Zena koja je promjenila mene kao licnost i uticala na neke moje stavove i zaista zena kojoj skidam kapu. Da je vise bar profesora kao ona...
Razija i ne samo zato sto mi je bila razrednica :D
Krivosija-koja je to legenda pa iako sam se samo sa njim dvije god druzila i nisam imala 4 ni 5 iz informatike bez obzira mi je bio pravo drag :-D
Samka
i Lara-jer sam kod te zene fakat naucila njemacki. Ono sto kod Merime za prve 2 god nisam nikako mogla :roll:

Eh da i profa hemije Jasmina zvana Tweety-dobrica od zene
iako en imah srecu da mi ona predaje al et

Hajd ako se cega sjetim jos dodacu :D :-D
Mi smo ista generacija, znam tacno koje si odjeljenje. Meni su te cetiri godine uz sve lose stvari ipak bile odlicne, i danas kad prodjem pored druge, imam neki osjecaj tuge sto vise nisam njen ucenik, ali i ponos sto sam bio. Sto se tice znanja stvarno pruza izvanredno znanje, sto sad najbolje vidim na faksu. Profesori raja, sa svakim sam mogao da imam opusten razgovor, uvijek su tu bili za nas, sta god od njih trazili, a sto se tice Zare ona je fakat odlican profesor i sjajna osoba, sa tvojim opisima drugih profesora se u potpunosti slazem.
oooo dje's kolega nekadasnji :D koje si odljenje bio da kontam ko si :D :razz:
Zhara je mene kostala zivaca i uvijek tokom 4 tj 3 godine nisam dobila ocjenu vecu od 3 :x :x :x
Ja nisam odavno prosla pored skole al kako je poceo fax vise mi ona i ne pada na pamet :(
A znanje odlicno...bas to sto kazes vidi se na faxu :-D
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Ja je zavrsih hvala Bogu relativno nedavno.

Da mi je pomogla pretjerano, nije, ali mi nije ni odmogla!

Odmah da kazem da i dan danas mrzim Balicku iz dna duse, jer je ogranicena kao omanji balkon i ne dozvoljava ljudima da iznesu svoje misljenje - ako se ono razlikuje od njenog. Predrasudna je. I jedina koju na ulici kada sretnem ni ne pogledam jer je to zasluzila. Pred mojim me roditeljima okarakterisala kao "jezikacu" samo zato sto sam ukazala na njene propuste kao razrednice.

Sanja - kako joj dan pocne takva je prema ucenicima. Najvise je pamtim po markiranoj benetton i lacosta odjeci i onom zavlacenju ruku u majcu ili haljinu i cesanju grudi, te sjedenju "ala kauboj" na stolu u haljinici.

Srmen - ima nesto u tom covjeku, zabavan je i nije opterecenje.
Zvizda - luda
Raza- divna je ako je neko dobar, raja je u svakom slucaju. Znala je biti i zajebana ali samo ako smo stvarno zasluzili to.
Zijada - zena sa carapama u hiljadu boja! Uvijek sam mrzila onu njenu hinjavost i izjavu "od danas nepismeni nece moci imati 5 iz hemije, prvo cu gledati kakve ocjene imate iz bosanskog pa cu ocjenjivati znanje iz hemije"
Emira - nju zaobilazim na ulici ali ako bas moram pozdravim se. I ona je znala muciti k'o niko. Zbog stvari koje ni oni najzesci streberi nisu znali, znala je ljudima koji odgovaraju za 2 i urade zadatak, dati keca samo takvog "jer zaboga kako ne znas ovo". I one njene "imam ambiciju da uradimo jos samo ovaj zadatak" - tri minute pred kraj casa. Ili "ne mogu da vjerujem da si uradio ovaj zadatak pa IV3 je trebalo skupa sa mnom 45min da ga uradimo" i sl.
Mirso - prema nekima melem nekima ziva rana, nije bio fer ali su casovi kod njega bili opustajuci.
sanela biologicarka - zena sa dva lica.
Zara - sto na umu to na drumu. Pamtit cu je po onim silnim kolacima koje smo donosili na casove da nas ne bi ispitivala, a onda prvo uzimala sebi pa dijelila nama hahaa. I po mnogim strogim ali ipak meni finim stvarima. "umiljato janje dvije ovce sise"
Jasenka - predivna zena, slicna srmenu.
Enisa - najiskreniji prof. ima dusu ali znala je i bit zajebana.
Diko paRizanin - covjek zbog kojeg smo isli na casove samo da mu se smijemo. Od skakanja po "imaginarnoj gredi" do "plesanja" i "razgibavanja na onim radijatorima"

ako sam nekoga preskocila ...

Sve u svemu zbog nekih stvari rado je se sjecam, ali se nikada ne bih vratila ponovo u to vrijeme jer to ne bi bilo to!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

No_oNe__ wrote:Ja je zavrsih hvala Bogu relativno nedavno.

Da mi je pomogla pretjerano, nije, ali mi nije ni odmogla!

Odmah da kazem da i dan danas mrzim Balicku iz dna duse, jer je ogranicena kao omanji balkon i ne dozvoljava ljudima da iznesu svoje misljenje - ako se ono razlikuje od njenog. Predrasudna je. I jedina koju na ulici kada sretnem ni ne pogledam jer je to zasluzila. Pred mojim me roditeljima okarakterisala kao "jezikacu" samo zato sto sam ukazala na njene propuste kao razrednice.

Sanja - kako joj dan pocne takva je prema ucenicima. Najvise je pamtim po markiranoj benetton i lacosta odjeci i onom zavlacenju ruku u majcu ili haljinu i cesanju grudi, te sjedenju "ala kauboj" na stolu u haljinici.

Srmen - ima nesto u tom covjeku, zabavan je i nije opterecenje.
Zvizda - luda
Raza- divna je ako je neko dobar, raja je u svakom slucaju. Znala je biti i zajebana ali samo ako smo stvarno zasluzili to.
Zijada - zena sa carapama u hiljadu boja! Uvijek sam mrzila onu njenu hinjavost i izjavu "od danas nepismeni nece moci imati 5 iz hemije, prvo cu gledati kakve ocjene imate iz bosanskog pa cu ocjenjivati znanje iz hemije"
Emira - nju zaobilazim na ulici ali ako bas moram pozdravim se. I ona je znala muciti k'o niko. Zbog stvari koje ni oni najzesci streberi nisu znali, znala je ljudima koji odgovaraju za 2 i urade zadatak, dati keca samo takvog "jer zaboga kako ne znas ovo". I one njene "imam ambiciju da uradimo jos samo ovaj zadatak" - tri minute pred kraj casa. Ili "ne mogu da vjerujem da si uradio ovaj zadatak pa IV3 je trebalo skupa sa mnom 45min da ga uradimo" i sl.
Mirso - prema nekima melem nekima ziva rana, nije bio fer ali su casovi kod njega bili opustajuci.
sanela biologicarka - zena sa dva lica.
Zara - sto na umu to na drumu. Pamtit cu je po onim silnim kolacima koje smo donosili na casove da nas ne bi ispitivala, a onda prvo uzimala sebi pa dijelila nama hahaa. I po mnogim strogim ali ipak meni finim stvarima. "umiljato janje dvije ovce sise"
Jasenka - predivna zena, slicna srmenu.
Enisa - najiskreniji prof. ima dusu ali znala je i bit zajebana.
Diko paRizanin - covjek zbog kojeg smo isli na casove samo da mu se smijemo. Od skakanja po "imaginarnoj gredi" do "plesanja" i "razgibavanja na onim radijatorima"

ako sam nekoga preskocila ...

Sve u svemu zbog nekih stvari rado je se sjecam, ali se nikada ne bih vratila ponovo u to vrijeme jer to ne bi bilo to!
Sanja-joj to njeno drzanje ruku u dzepovima :lol: :lol: I odjeca nije beneton i lacosta vec edc sve :oops:

Raza-draga moja razredna :D Pravo sam zenu volila. Udala se eto sace negdje godina kazu i trudna,ajd nek joj je sa srecom al bas...zasluzila je :)Narocito sam volila geografiju kod nje u 4. :D

Emira-nama je uvijek nabijala na nos kako je sa IV-2 uradila za cas 3,4 zadatka a sa nama 45 min. radila onaj prvi koji je sa njim zavrsila za nekih 10ak min :oops:
I uvijek me nerviralo sto je od prve sekunde pa do zadnje sekunde casa radila zadatke, jbt daj malo predaha :x

Zara-mi joj kupili mescini u drugom razredu sliku za rodjendan,bas umjetnicka mrtva priroda fazoni...dobro platili,sve da nas ne bi pitala al jok...mora ona pa makar joj zadnje bilo :oops:
I njena usta kojim vrti 45 min, i onaj pogled kad izadjes pred nju a ona te odmjeri od glave do pete i onda:"E haj ti (taj i taj) nama reci..."

A ne mogu da vjerujem da Srmen jos postavlja isto pitanje o radijatoru :lol: :lol: :lol: :lol:

Diko-u 8 ujutru smo znali u oktobru trcat oko skole pocasne krugove dok te narod gleda ko ono jesmol normalni...mi lipsamo dok on rasteze noge i dupe pred nama :oops: :x :x

Moze se godinu pricat o Drugoj ja mislim a nikad neces sve ispricat :D :-)
van Basten

Post by van Basten »

Tema konačno stigla tamo gdje i pripada... :D
Frapira me činjenica da već sada ne prepoznajem pola profesora iz postova ovih friških đaka iz Druge... :( :(
Wednesday

Post by Wednesday »

zara, covjece!
ko napisa da je ona dobar profesor!
krajnje subjektivna- koga voli dobit ce 5, koga ne- 3 je max.
zakleta komunjara- tito joj bog. najsmjesnija mi je velika slika tite sto visi s centralne pozicije. :-)
imala je stvarno svojih bisera- odgovara ucenica koju pravo voli, i kaze da je tito bio fasista. mi svi kontamo sad ce 1 dobit- u titu se zari ne dira.
kad ova: "jos jednom se provali dobit ces 4!", :-)
ili ucenik koji je odgovarao na pitanja tipa- "gdje je bio berlinski kongres",
ili:
zara: "koje godine je bio berlinski kongres?"
ucenik: "hmm... mhm.. hiljadu osamsto... hmm... mhm.."
zara: "sedamdeset i osme. bravo!!"
ali zato koga ne podnosi, znala je pitat i po 30 minuta dok mu ne iskopa sta ne zna. :x

ili kada smo imali proekat "miris dunja". i ugl, za taj proekat morali smo kuhati hranu od dunja: sir od dunja, pekmez, slatko, kolace..
i nakon priredbe- "prigodne manifestacije" sto bi zara rekla, toga je kamara ostala, i ona je to u ormar u skolu stavila. nakon godinu dana, bilo obiljezavanje 100 godina druge gimnzije, a zara legenda tu, godinu dana staru, hranu posluzivala gostima.
kazemo mi da se pljesan ufatila, da se pokvarilo. nista zara, kaze- ma samo pljesan skinemo, ima da prste oblizu. :-) :-)

od svih profesora najdraze mi je sto se nje rijesih. :-)
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

evo da se i ja tuspasim kojom :D
nisam sve procitala po mozda nesto i ponovim..

Sanja, ni pozitivna ni negativna :D
Ostala mi u sjecanju kad nas je prvi cas - upoznavanje - natjerala da ustanemo , predstavimo se i kazemo koju vrstu muzike slusamo.
Svi opalil po Enigmi, EKV i slicno a jedan se nadje i onako posteno bubne : Folk..
Jadnik nikad nije uspio dobiti vecu ocjenu od 2..ma koliko ucio.
Al eto naucila nas je da razmisljamo izvan okvira nastavnog programa , da se potrudimo za one referate (prave male predstave) iz filozofije, da citamo izvorno sta je koji filozof rekao a ne samo kriticki osvrt iz Povijesti filozofije.

Zara..ufffff :(
Moja situacija je bila da me prozove prvu (nakon sto predje 101 lekciju) ..pegla me nekih pola sata i onda zazvoni...i ona kaze NASTAVICEMO ..
I onda ja uci za svaki cas...javljaj se al ona to ne benda ...svi dobiju 2 ocjene a meni datum jos stoji..i onda 5 do 12 kad skonta da nemam ni jednu a kamoli 2 ocjene kaze mi...zadnji cas polugodista..hajd ti meni dodji sutra u taj i taj razdred ...ili njenu kancelariju...
Pitanja nekima tipa "Ko je bio Hitler?" i sl...a meni "Zasto i na koji nacin..."
Zao mi sad sto mi nista nije ostalo u glavi od silnog ucenja...bas ni jedan datum ..dogadjaj...a znala sam broj vojnika koji su nosili cizme u nekoj tamo bitci sa Rusima..

Sericka
Mnogi je pljuju a eto meni je ostala u nekom lijepom sjecanju bas zato sto sam na svojoj kozi osjetila da nema miljenika..kad sam znala 5 kad nisam 3 :D

Srmen ..
legenda :D
Lik odabrao maturski kod njega..kontao se provuc..
Ovaj ga pitao da mu analizira slike tog umjetnika kog je odabrao..lik nije znao..vratio ga sa maturskog da nauci i dodje za sedmicu opet pred komisiju :D

Emira matematicarka..
Prema meni bila super.
Mada mi je mucno bilo sto smo svi u razredu redovno pratili kakva joj je cehra kad ulazi na cas..ako se smije i mi se smijemo..ako je namrstena glavu dole i pravi se da nisi tu

Zijada i hemija hahaha
joj ona je luda bila skroz
Kombinacija zeleno narandjasti outfit joj je bila omiljena..ne znam jel jos :D
I ono njeno..napise naslov na tabli..ispusti redovno neko slovo..i onda joj 10 min. objasnjavaj gdje je pogrijesila a ona brise sve samo ne ono pogresno.
Diktira nam lekciju..mi pisemo hemijskom..i poslije par listova kaze..a joj djeco vratite se na pocetak i prekrizite nije to trebalo :-)

Jasenka i geografija..
legenda
dala da se biraju teme za maturski nevezano za oblast geografije.
jedna iz mog razreda izabrala psihologija licnosti...raja se pobunila kaze ona sta vas briga meni ne smeta!

Samka i engleski..
Nje mi je uvijek bilo zao..
Redovno divljanje na casu..isto vrtic..a ona preblaga i prefina..

eto ovi mi prvi padose na pamet :D

u svakom slucaju ponosna na generaciju s kojom sam isla :)
Neelix

Post by Neelix »

Compos_Sui wrote:

Zijada i hemija hahaha
joj ona je luda bila skroz
Kombinacija zeleno narandjasti outfit joj je bila omiljena..ne znam jel jos :D
I ono njeno..napise naslov na tabli..ispusti redovno neko slovo..i onda joj 10 min. objasnjavaj gdje je pogrijesila a ona brise sve samo ne ono pogresno.
Diktira nam lekciju..mi pisemo hemijskom..i poslije par listova kaze..a joj djeco vratite se na pocetak i prekrizite nije to trebalo :-)

eh a ona meni razrednica bila...ove gafove sa naslovom na tabli sam zaboravio potpuno, sto se ismijah kad me podsjeti :lol: :lol: :lol:
Saraswati

Post by Saraswati »

Compos_Sui wrote:Emira matematicarka..
Prema meni bila super.
Mada mi je mucno bilo sto smo svi u razredu redovno pratili kakva joj je cehra kad ulazi na cas..ako se smije i mi se smijemo..ako je namrstena glavu dole i pravi se da nisi tu
Jao, gdje je nadje :lol: :lol: :lol:
stachu

Post by stachu »

Meni je Meliha (bosancica, ciklama, cici...) bila razrednica, i najbolje mi je bilo krvljenje izmedju Zijadinog i mog (Melihinog) odjeljenja. Zijada nama polovici podjeli jedinice, i odmah Meliha njenom razredu iduci cas pola keceva! To su bili dani! :-)
van Basten

Post by van Basten »

Compos_Sui wrote:
Sericka
Mnogi je pljuju a eto meni je ostala u nekom lijepom sjecanju bas zato sto sam na svojoj kozi osjetila da nema miljenika..kad sam znala 5 kad nisam 3 :D
ovo nisam mogao prešutiti... moja razredna, koja je sada srećom u penziji... što se mene tiče, 4 godine prekasno.
To da nema miljenika možemo objesiti maču o rep. Imala je ona i miljenika i nemiljenika. Ja jednu sedmicu nisam išao u školu zbog bolesti, 33 opravdana časa (uredna ispričnica od doktora iz Vrazove), druga kolegica nakupila za isto vrijeme 96 "opravdanih" zbog putovanja sa babaom po Evropi. Njoj veli "zanemarivo", a meni održi polusatni govor kako ona zna da sam ja bio bolestan, ali ima granica i opravdanih časova koliko može biti, kad se pređe ne može se zaključiti polugodište, tromjesječje šta li već... da se ne smije toliko izostajati.... ne volim je ni u putu sresti
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

stachu wrote:Meni je Meliha (bosancica, ciklama, cici...) bila razrednica, i najbolje mi je bilo krvljenje izmedju Zijadinog i mog (Melihinog) odjeljenja. Zijada nama polovici podjeli jedinice, i odmah Meliha njenom razredu iduci cas pola keceva! To su bili dani! :-)
hmmm koja ti generacija???
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

van Basten wrote:
Compos_Sui wrote:
Sericka
ovo nisam mogao prešutiti... moja razredna, koja je sada srećom u penziji... što se mene tiče, 4 godine prekasno.
To da nema miljenika možemo objesiti maču o rep. Imala je ona i miljenika i nemiljenika. Ja jednu sedmicu nisam išao u školu zbog bolesti, 33 opravdana časa (uredna ispričnica od doktora iz Vrazove), druga kolegica nakupila za isto vrijeme 96 "opravdanih" zbog putovanja sa babaom po Evropi. Njoj veli "zanemarivo", a meni održi polusatni govor kako ona zna da sam ja bio bolestan, ali ima granica i opravdanih časova koliko može biti, kad se pređe ne može se zaključiti polugodište, tromjesječje šta li već... da se ne smije toliko izostajati.... ne volim je ni u putu sresti
a za ovo moram potvrdit..
meni se desilo da smo drug iz razreda i ja isti dan dobili pljuskavice i nakon 2 sedmice istog dana se vratili
proziva nas Sera ..ja ovo-ono bila bolesna :D kaze ok dok dodjes sebi
proziva druga..kaze on i ja bolestan bio..a ona ni 5 ni 6 ..imao si vremena kad ucit :roll:
al kako rekoh..iza cega i stojim :D kad nisam znala dobila bih 3 :D

sjeca li se iko ..il je to bila provala samo u mojoj generaciji mada cisto sumnjam :D
Sera: "Reci mi sve o vitaminu C i u kom vocu/povrcu se najvise nalazi"
Ucenik izbifla sve o vitaminu C i kad dodje do nabrajanja povrca i voca slijedi "Kupus,Paprika,Limun,Nar..."
(primjer je ilustracija dogadjaja ne i stvarni odgovor da se razumijemo :D )
Sera: "ne!"
Ucenik opet :"Pa kako nije profesorice...Kupus,Paprika,Limun,Nar..."
Sera: "ne!"
Ucenik :? :? :?
Sera: "Paprika ,Limun Kupus pa Nar" :D :D :D
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Zara je uvijek bila nekom brat nekom rat.
Ali se moglo kod nje stici i od 2 do 5 i ciste i bistre ljubavi!
Najbolji su bili oni dani kada te pita nesto i ona se zadubi u neke svoje misli(mozda koliko jos rakije ima u onom ormaru) i onda ti mozes pricati Crvenkapicu a ona samo klima glavom PET ZAGARANTOVANO! Tako sam barem ja skocila sa 3 na 5 i ostala do 4. na petici i bila njena draga curica.
Hahhaha
jednom je dvojicu iz naseg razreda premjestila u prvu klupu rekla je :" vi zivotinje jedne sjedit cete ispred mene, a vi fine curice(drugarica i ja) sjest cete na njihovo mjesto" iduci cas su je toliko izludjeli da je rekla:"zivotinje vratite se na svoje mjesto, a vi curice dodjite kod mene".
I kad je zakljucivala obavezno smo je nas dvije zbunjivale pa je zakljucivala ponekom i vecu ocjenu.

A profa informatike ona Aida sto je sad direktorica!
JOooooj ona je samo jadila kako nema love i davala nam 2, pa smo morali svi redom(ponekad i cijeli razred) ici na instrukcije, i tamo nista ne radimo ali imali smo svi petice.
A kako se tek napila kad je cula da je postala direktorica. Na ekskurziji. hahhaa
Neelix

Post by Neelix »

stachu wrote:Meni je Meliha (bosancica, ciklama, cici...) bila razrednica, i najbolje mi je bilo krvljenje izmedju Zijadinog i mog (Melihinog) odjeljenja. Zijada nama polovici podjeli jedinice, i odmah Meliha njenom razredu iduci cas pola keceva! To su bili dani! :-)
:lol: 1996/2000 :?
Post Reply