sibelius wrote:vidim ja momče da si ti pomalo ambiciozan...taki su mi najmrži bili...
u drugoj sam se prvi put poljubio sa momkom...
fkt smo bili ludi

denise?
@Schampion- evo merhameta:
Schampion wrote:
uzo sam mat-inf smjer...

dobro si uzeo, prgo ti je razrednik, legenda covjek, nauci te matematiku, imas protekciju kod svih drugih profesora, jer je prgo glavni
Schampion wrote:
ja cu sad 1. razred, sta da ocekujem...
strah me pravo...
nista se ne brigaj. bit ces ok. vjeruj, pretjeruju s pricama kako je tesko, kako je MI najtezi smjer i sl.
Schampion wrote:Da sve to...Al kad bi neko mogo od danasnje raje koja sad ide u 2. gimnaziju da kaze poneku o profama i kako se postaviti za svaku od njih, odnosno sta vole sta ne
vole...
rekoh ti da je ovo merhamet, pa vako:
bos (predaje ti balicka): najlaksa profa bosanskog u skoli, dobro si proso. nema gramatike uopste, kontrolni imali 1 u 3 godine, nikad ne ispituje ni nista. lektiru procita 5 ucenika u razredu. ugl, nemoj joj se zamjerat, probaj ponekad dici ruku kad postavi pitanje

.od 30 ucenika 25 ima 5 zakljucno, tako da valjda nisi tolki debil..

eng (pesta): mlada profa, isto najlaksa profa engleskog u skoli, testovi su samo 2 puta u polugodistu, i to 1 gramaticki i 1 sastav. ne moras se truditi na casu, jer skoro nikad ne ocjenjuje aktivnost. kad ispituje pita tekstove iz knjige, koje ste predhodno ucili, tako da trebas znati prevesti te textove. cesto za zadacu treba napisat sastav, to obavezno pisi, jer je 1 ako ne napises. kvalitet nije bitan, cesto proziva po 5-6 ucenika da citaju sta su napisali, i uvijek im da 5.
mat (prgo): huh, ovdje bi mogo imati malo problema. slusaj na casu, za test prevjezbaj dobro zadatke iz sveske, obicno bude 1 ili 2 takva. i sta da ti kazem, vjezbaj, jedino tako mozes imat dobru ocjenu.
oom (krivosija): ovo ce ti biti zeznut predmet, nema se odakle naucit, a ima teskih oblasti. al nista se ne boj, prof je extra, na casu je uvijek haos, za test kopiraj svesku od nekog ko je pratio, prevjezbaj te zadatke, skoro svi zadaci su ko iz sveske, a i prepisat je prelagano, a kad si uhvacen, samo dobijes opomenu (za kaca ili izbacenje se fakat treba potrudit

)
jednom je jedan ucenik zaboravio sve s cega je prepisivao u zadacnici, i prof kad je vidio samo se kreno smijat, nista mu nije napravio- tako no worries.

hemija (hrenovica): joj, ova me je zena nervirala.. diktira lekciju, moras pisat, kad odgovaras samo to izbiflas napamet. testovi su malo zeznutiji, al nisu tako cesto, mozda 1 ili 2 u polugodistu. obicno ako te prozove i ne znas bash najbolje ostavi za sljedeci cas. nemoj kupovat udzbenik, nikad ti nece trebat.
bio (sanela): ovo je uzasno zeznuta profa, nikad mi nije predavala, uglavnom morat ces puno bubat i tako. predlazem da budes miran

his (zara): joj, luda zara. isto ne kupuj udzbenik, nikad ti nece trebat. moras se trudit pisat sve sto ona govori, jer samo to pita, al sve sto je rekla. tesko ce ti bit kod nje, koga voli- gotivi ga. al ako te zamrzi na pocetku, mozes ucit kolko oces, nikad neces imat 5. predlazem ti da ides na historijsku sekciju- to pomaze. al onda moras bit aktivan u sekciji, jer ako ides na sekciju, a zabusavas, onda te jos gore zamrzi.
geo (razija): uhhhh.. ovdje si najvise najebo. nemam pojma, nije mi predavala, al valjda onaj univerzalni savijet za sve zajebane profe: sjedi u srednje klupe, smiri se, prati, uci

lik (srmen): ma, nista. sjedi s dobrom rajom, i teferic 45 min casa. on prica nesto svoje, niko ga ne slusa, i tako. svima na kraju zakljuci 5. prvi cas bude test, a pitanje je: kako od radijatora napravit umjetnicko djelo. ugl, to radi vec 100 godina, i niko jos nije dao tacan odgovor na to pitanje.
eto.. ostali profesori su neki novi, tako da nemam pojma kakvi su. uglavnom, sretno!
huh.. sad tek skontam kolko sam napisala, valjda se sjetila svoje nervoze pred srednju, pa reko da pomognem momku