Bosna ASA BHT 06/07
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SilentWhisper
Bosna pobjedi siroki cini mi se 85:73, a ni rijeci ovdje......ccccccccccccccccccc 
- van Basten
Mislim ipak da je 83:75, i to poprilično teško... sredinom treće imali smo -8, al eto - dobro je na kraju ispalo
-
hemac
Iskuliraj care, komentar nije bio bukvalan, to što nisi shvatio poentu tvoja stvar!vryzas wrote:BHG komentar nije bio upucen tebi...pogresan citat, omaklo se![]()
hemac je napisao komentar(pljuvao bi po neni da je bosna izgubila, a ovako bravo neno) koji me je izbacio iz takta
moji geni nemaju veze sa nekim stvarima... to je tema neke druge emisije...kriticki komentarisem stvari koje nisu OK i 100% sam objektivan jer kosakaskog znanja imam dovoljno
![]()
a za dosadu i ostalo...ok omaklo ti se![]()
![]()
-
hemac
Bosnin jedini poraz je u Tuzli, dobili Široki tri puta, dobili Igokeu dva puta o čemu sad ti pričaš???Vasa Kisa wrote:javo javo lopovluka i sudaca![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
qq qq, pa bolji su shkutori od vas drama jedna...
bude li normala sudjenja ponavlja vam se 2004 i Roman Horvat - Martin Vanjak...
- Zavatoni
Koja je ovo sramota od utakmice bila. Sudije u drugoj cetvrtini odlucili utakmicu, iako je Bosna realno lose igrala i Siroki nas je mogao i bez sudija uzeti.
Jeste li culi Nenu legendu: "Bilo je vrijeme da nas Siroki nakon 4 poraza pobjedi jednom ove godine. A ovo ce im biti i zadnja pobjeda". A ljut ko ris.
Bice svega u subotu. Treba napraviti atmosferu k'o protiv Hamburga u rukometu, pa da ovjerimo i tu trecu bordo titulu ove godine.
Jeste li culi Nenu legendu: "Bilo je vrijeme da nas Siroki nakon 4 poraza pobjedi jednom ove godine. A ovo ce im biti i zadnja pobjeda". A ljut ko ris.
Bice svega u subotu. Treba napraviti atmosferu k'o protiv Hamburga u rukometu, pa da ovjerimo i tu trecu bordo titulu ove godine.
-
rikardoreis
da...klasicno domacinsko sudjenje i bas me zanima hoce li sad Siroki po lokalnim radio stanicama kukat na sudjenje...mada, kako je Bosna igrala ni Jordan je ne bi spasio poraza...
dvije podjednake ekipe, mozda bosna za nijansu jaca kad je bremer onaj pravi...bice tesko u subotu, bremer je rovit i van suterske forme...ostali takodje losi, valjda ce se popravit.
steta sto su ove dvije ekipe poslozile momcad tek nakon NLB lige...ovi sastavi su mogli zauzeti mjesto odmah nakon Cibone i srpskih klubova...ovako ce porazeni raspustit pola igraca jer mu nece biti isplativo da ih drzi u lokalnoj ligi.
dvije podjednake ekipe, mozda bosna za nijansu jaca kad je bremer onaj pravi...bice tesko u subotu, bremer je rovit i van suterske forme...ostali takodje losi, valjda ce se popravit.
steta sto su ove dvije ekipe poslozile momcad tek nakon NLB lige...ovi sastavi su mogli zauzeti mjesto odmah nakon Cibone i srpskih klubova...ovako ce porazeni raspustit pola igraca jer mu nece biti isplativo da ih drzi u lokalnoj ligi.
-
radeljas
sinoc je ono bila bruka od sudjenja. par ociglednih situacija su kad ikonic otima loptu cisto pri vodjenju mcclintonu i sviraju mu faul. djedovic bjezi od igraca koji ulazi na polaganje i oni i njemu sviraju faul.
tako to bude uvijek jer siroki od kako se igraju finala s bosnom uvijek pritisce sudije. i stvore nervozu kod bosne. a sudije prodane dushe i/ili neznalice kao onaj iz kiseljaka.
medjutim, na stranu to. ocito da bi bosna dobila mora biti mnogo jaca. mene plasi to sto ona to nije. bremer se povrijedio i to je veliki problem. na stranu sto je bosnina koncepcija uvijek da se igra zasniva i vrti oko jednog igraca. drugo, nema agresivnosti i neke organizacije napada. tavka mlitava igra ne donosi rezultat. a ovo drugo, organizacija, je bosnina boljka godinama. tu se vidi nerad trenera. nikako ne razumijem da dodju igraci u bosnu poput rizvica koji je igrao ligu prvaka i za slo reprezentaciju i igrao odlicno, a u bosni je sasvim neiskoristen i ne pruza ni pola koliko moze.
i sta ce se desiti. opet pritisak sirokog, opet stvaranje nervoze, opet rat i bitka u kojoj su sanse sirokog vece. baraca nema ko da cuva. opacak opasan i nepredvidiv. mc clinton isto. ostali agresivni, dobri suteri. atmosfera u skenderiji sa gomilom sminkera i manekenki kojima je manager i bivsi maneken i poslanik sda podjelio karte, ne moze ponijeti igrace. pesimista sam, a volio bih jako da nisam u pravu.
tako to bude uvijek jer siroki od kako se igraju finala s bosnom uvijek pritisce sudije. i stvore nervozu kod bosne. a sudije prodane dushe i/ili neznalice kao onaj iz kiseljaka.
medjutim, na stranu to. ocito da bi bosna dobila mora biti mnogo jaca. mene plasi to sto ona to nije. bremer se povrijedio i to je veliki problem. na stranu sto je bosnina koncepcija uvijek da se igra zasniva i vrti oko jednog igraca. drugo, nema agresivnosti i neke organizacije napada. tavka mlitava igra ne donosi rezultat. a ovo drugo, organizacija, je bosnina boljka godinama. tu se vidi nerad trenera. nikako ne razumijem da dodju igraci u bosnu poput rizvica koji je igrao ligu prvaka i za slo reprezentaciju i igrao odlicno, a u bosni je sasvim neiskoristen i ne pruza ni pola koliko moze.
i sta ce se desiti. opet pritisak sirokog, opet stvaranje nervoze, opet rat i bitka u kojoj su sanse sirokog vece. baraca nema ko da cuva. opacak opasan i nepredvidiv. mc clinton isto. ostali agresivni, dobri suteri. atmosfera u skenderiji sa gomilom sminkera i manekenki kojima je manager i bivsi maneken i poslanik sda podjelio karte, ne moze ponijeti igrace. pesimista sam, a volio bih jako da nisam u pravu.
-
prleitihi
zar je toliko teško reći - široki je zasluženo slavio?..jebo ba priču o sudijama..jesu..napravili su 3-4 kiksa..ali ih je bilo na obje strane..bosna je utakmicu izgubila vlastitom krivicom..da su nogom šutali imali bi bolji procenat šuta..u jednom momentu bavčić čuva opačka..
..cirkus..bremer se povrijedio..a šta je postigao dok se nije povrijedio?..
..barać napreduje k'o lud..a đe zimić?..tapka u mjestu već 2-3 godine..šatro podmlađujemo tim..došla prva ponuda za đedovića - prihvataj..nek' im je sa srećom u skenderiji..široki je u psihološkoj prednosti..bit će teško!
-
rikardoreis
Pa ko kuka samo na sudjenje...sudjenje je bilo takvo da bi prevagnulo u korist domacina u slucaju izjednacenosti ekipa. takvo je, uostalom bilo i u maloj dvorani (sram bosne bilo zbog nje) u prvoj utakmici.prleitihi wrote:zar je toliko teško reći - široki je zasluženo slavio?..jebo ba priču o sudijama..jesu..napravili su 3-4 kiksa..ali ih je bilo na obje strane..bosna je utakmicu izgubila vlastitom krivicom..da su nogom šutali imali bi bolji procenat šuta..u jednom momentu bavčić čuva opačka....cirkus..bremer se povrijedio..a šta je postigao dok se nije povrijedio?..
..barać napreduje k'o lud..a đe zimić?..tapka u mjestu već 2-3 godine..šatro podmlađujemo tim..došla prva ponuda za đedovića - prihvataj..nek' im je sa srećom u skenderiji..široki je u psihološkoj prednosti..bit će teško!
i radeljas i ja smo naglasili losu igru bosne... a za bremera se ne slazem, do povrede je odigrao sasvim solidno i to se vidilo u ligi 6, u organizaciji igre, asistencijama i samim poenima, iako nije rasni strijelac...dobro rece radeljas-opsta mlakost u napadu i rizvic neiskoristen...
siroki je u velikoj prednosti...pravo me strah za bosnu, upali su u neku losu formu u nevrijeme...a toliki ulog u igri, svasta ce biti, moglo bi i samaranjem zavrsit...zamisljam nenu i joku kako se marisu na centru igralista - ne mogu se organski, koji im je k.
-
rikardoreis
pa samo je obnovio povredu, vidis da nije spreman...
ma djelovali ko da su u njujork dosli, a ne u lišticu
ma djelovali ko da su u njujork dosli, a ne u lišticu
-
senko
Pa Neno i ne zna nista drugo nego psovat...Kao trener je potanak. S ovakvom Bosnom bi se Menso prosetao do titule...neno sredio repku, pa ce i Bosnu, hamannelo wrote:Zna li mi iko reci sto su onako raspucani i trener sirokog a i neno.
prvi nije ni dao intervju, a neno samo sto nije poceo psovat pred kamerom. jel ima nesto u pozadini ili ....
- van Basten
Gubitak titule bi bio vrhunac jedne propale sezone, sezone koja je izgubljena još prije 10 mjeseci očajnim skautingom i nedefinisanim ciljevima ( podmlađivanje, razvoj igrača... = Firić, Damjanović...
)
Iskreno se nadam da će se titula ipak osvojiti ( pogotovo zbog NLB lige) ali ako do toga i dođe strah me da to ne zamaže oči pojedincima koji se nešto pitaju pa da onda oni svoje vizije proglase ispravnim i nastave istim putem
Iskreno se nadam da će se titula ipak osvojiti ( pogotovo zbog NLB lige) ali ako do toga i dođe strah me da to ne zamaže oči pojedincima koji se nešto pitaju pa da onda oni svoje vizije proglase ispravnim i nastave istim putem
-
radeljas
upravo tako. kao i u fudbalu, gost nema nikakve sanse da dobije.rikardoreis wrote:Pa ko kuka samo na sudjenje...sudjenje je bilo takvo da bi prevagnulo u korist domacina u slucaju izjednacenosti ekipa. takvo je, uostalom bilo i u maloj dvorani (sram bosne bilo zbog nje) u prvoj utakmici.
a pri tome mislim da se stalno veci pritisak pravi od strane sirokog. pa sjetimo se ranijih majstorica. oni od pocetka prave tenzije, a bosna podlegne samo tako.
oni se ne podnose jos iz igrackih vremena. ako se sjecas kad je joke igrao za siroki kuhali su opasno.rikardoreis wrote:samaranjem zavrsit...zamisljam nenu i joku kako se marisu na centru igralista - ne mogu se organski, koji im je k.
inace, mislim da je neno bolji trener od vrankovica, ali ostaje pitanje sta ce biti na terenu. stvar nije samo do vodjenja ekipe vise.
najbolje je bilo da su doveli strane sudije za finale. inace nema smisla.
- BHG
"expertu" kad izgovaras Nenino ime trebo bi ustat...taj covjek je toliko uradio za beiha kosarku da nepostoji nista sto bi ga moglo ocrnit....al dobro, pljuvaca i dezurnih besposlenih kriticara ce uvjek bit...senko wrote:Pa Neno i ne zna nista drugo nego psovat...Kao trener je potanak. S ovakvom Bosnom bi se Menso prosetao do titule...neno sredio repku, pa ce i Bosnu, hamannelo wrote:Zna li mi iko reci sto su onako raspucani i trener sirokog a i neno.
prvi nije ni dao intervju, a neno samo sto nije poceo psovat pred kamerom. jel ima nesto u pozadini ili ....
a sto se mense tice imo je sansu na F8 da pokaze sta moze...ekipa mu je bila vise nego solidna...izgubio je i pao u zaborav
-
radeljas
podmladjivanje je samo prica za malu djecu iliti suplja. uveli su dva igraca, od kojih je jedan vec bio dokazan i trebao je i ranije dobiti vise sanse - djedovic. drugi je igrao znatno manje i nisu ga nista naucili (napraviti usporedbu sa baracem) i na kraju je cak zaradio tesku povredu na najgluplji nacin. ostali nisu dobili nikakve prilike cak ni u nevaznim i odlucenim utakmicama. a sto je najgore od svega u juniorima i kadetima kk bosna nije usla u finale drzavnog prvenstva. toliko oni rade sa mladima i ulazu i misle na buducnost.van Basten wrote:Gubitak titule bi bio vrhunac jedne propale sezone, sezone koja je izgubljena još prije 10 mjeseci očajnim skautingom i nedefinisanim ciljevima ( podmlađivanje, razvoj igrača... = Firić, Damjanović...)
misle samo na tal sa beobasket agencijom mishka razhnatovica. kad se namire estradni manager i samir avdic (sda poslanik) mozda bude nesto od svega. a do tada ostaje da se nerviramo
trebali da kazem da kad se bremer povrijedio da su ga vodali po bolnici da se pregledi redom urade besplatno. i to rade stalno. je li iko od igraca osiguran?
- BHG
"Liga 6" za prvaka BiH u košarci: Sudijski skandal pred meč odluke
*** SPAM *** - Ademir Zurapović, Petar Obradović i Bojan Jovanić ne žele suditi majstoricu za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, koju će u subotu u Sarajevu odigrati Bosna ASA BH Telecom i Široki Prima pivo.
Trojica arbitara, koji su vodili prva dva finalna susreta, a trebali su biti delegirani i za treći, jučer su u pismu upućenom Košarkaškom savezu BiH obavijestili članove Takmičarske komisije da "zbog pritisaka sa svih strana nisu spremni za narednu utakmicu te da sa ciljem regularnosti Komisija ne računa na njih u trećoj utakmici finala plej-ofa".
Podsjetimo, nakon prvog susreta u Sarajevu i pobjede Bosne, čelnici Širokog optužili su sudije za pristrasnost. Iz Bosne su to demantovali i podsjetili na neke ranije sudijske propuste, a nakon revanša u Širokom Brijegu, koji, također, prate repovi, sudije su, očito, procijenie da bi majstorica bila prevelik zalogaj za njih.
Ko bi mogao zamijeniti ovu sudijsku trojku ako ustraje u odluci, za sada nije poznato, ali je sigurno da će se o ovoj temi, kao i o drugim gorućim pitanjima bh. košarke, raspravljati na današnjoj sjednici Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH.
*** SPAM *** - Ademir Zurapović, Petar Obradović i Bojan Jovanić ne žele suditi majstoricu za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, koju će u subotu u Sarajevu odigrati Bosna ASA BH Telecom i Široki Prima pivo.
Trojica arbitara, koji su vodili prva dva finalna susreta, a trebali su biti delegirani i za treći, jučer su u pismu upućenom Košarkaškom savezu BiH obavijestili članove Takmičarske komisije da "zbog pritisaka sa svih strana nisu spremni za narednu utakmicu te da sa ciljem regularnosti Komisija ne računa na njih u trećoj utakmici finala plej-ofa".
Podsjetimo, nakon prvog susreta u Sarajevu i pobjede Bosne, čelnici Širokog optužili su sudije za pristrasnost. Iz Bosne su to demantovali i podsjetili na neke ranije sudijske propuste, a nakon revanša u Širokom Brijegu, koji, također, prate repovi, sudije su, očito, procijenie da bi majstorica bila prevelik zalogaj za njih.
Ko bi mogao zamijeniti ovu sudijsku trojku ako ustraje u odluci, za sada nije poznato, ali je sigurno da će se o ovoj temi, kao i o drugim gorućim pitanjima bh. košarke, raspravljati na današnjoj sjednici Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH.