Helem wrote:Shalom Alejkum,raja
U Izraelu ne mozes sluziti vojsku ako ti majka nije Jevrejka, s time dokazujes da si Jevrej i imas pravo na izraelsko drzavljanstvo.Otac moze biti ko se nadje.
Mnogi Rusi,Srbi i jos neki su pokusali da se procvercuju u izraelsku vojsku,posebno neki Srbi iz Sarajeva i uopste Bosne,neki su uspijeli a neki nisu,tvrdeci da su JEVREJI.
U Izraelu je odlicno biti vojnik,sve dzabno a nije opasno,izraelski vojnici skoro rijetko ginu,lagahna lova,kako za one koji se svercaju tako i za domace,kojima je bolje da ne rade.
Jevreji su lijen narod i ne zele da rade,Jevreji IMAJU NEKOLIKO VRSTA VJERNIKA,NAJRADIKALNIJI SU JEVREJI SA CRNOM KIPOM NA GLAVI I NAJVECI NERADNICI,NAJGRLATIJI,slicno nasim cetnicima,ko da gledam Seselja.
Sklepaju i po 10-ro djece i vise,pa im djeca cucunaju oko njih sa onim malim kapicama,KIPA, A DRZAVA HRANI.
Trn se ostri izmalehna.
Postoje UMJERENI JEVREJI,to su oni sa BIJELIM KIPAMA NA GLAVI,nesto kao GRADJANI,normalna razmisljanja ali PONOSNI NA IZRAEL.
POSTOJE JEVREJI KOJI NOSE KIPU U DZEPU I NEKOLIKO VRSTA KIPA,pa nataknu na glavu PO POTREBI,ovisno u kakvoj se situaciji nadju.
U Izraelu ima i HRVATA-JEVREJA,iz BOSNE i HRVATSKE.
Uzivaju sve blagodeti Izraela,Hrvatske i Bosne,ALI UGLAVNOM RADE ZA IZRAEL.
U Izraelu je veoma jak SRPSKI LOBI,okupljen oko OLEJ HITHADUT JUGOSLAVIJA sada SRBIJA,sastavljen od jakih intelektualaca.
BOSANSKI JEVREJI u Izraelu su okupljeni oko rabina R.Jajcanina,KOJI JE POKUSAO DA BUDE SARAJEVSKI RABIN ali ga je u tome sprijecio JAKOB FINCI.
Jajcanin je SRBIN po ocu,zavrsio je rabinske skole u Jerusalemu,SA NAJVECIM OCJENAMA,bolje od bilo kojeg Jevreja u Izraelu.
SARAJEVSKI JEVREJI,koji su stigli u Izrael,SU LISTOM PROTIV BOSNE.
U Izraelu je i IGOR PRIMORAC,profesor filozofije na Hebrejskom fakultetu u Jerusalemu,KOJI JE OZENIO JEVREJKU,TAKO DA MOZE RADITI U IZRAELU,Hrvat,KOJI LOBIRA ZA BOSNU i koji je izraziti PRIJATELJ BOSNE,zajedno sa svojom suprugom.
U Izraelu je bio i N. Rihtman,sarajevski dirigent koji je pokusao da dobije izraelsko drzavljanstvo ali i izraelsko drzavljanstvo pokusavaju da dobiju i MNOGI MUSLIMANI iz Bosne.
Tamo su bili i DE MORENO,Malik iz OCA na sluzbenom putu,sa majkom Fatimom,inace mojom komsinicom,rodjenom Kotorvarosankom.
Izrael ima jako dobar standard,Izrael je prelijep,klima fantasticna,narandzi i limuna koliko hoces,Egipat blizu,avionom do Zagreba oko 3 sahata,Ljepota Bozija.
IZRAEL NIJE OPASAN ZA ZIVLJENJE,vlada DEMOKRATIJA,za mnoge Srbe,ZEMLJA SNOVA.
U razgovoru sa Pirhom,jednom prilikom,kada cu napustiti Izrael,posvadjali smo se i ovako mi je rekla:
"Ako ti ostanes u Izraelu ja idem u Evropu,a ako ti odes u Evropu ja ostajem u Izraelu, za nas dvoje nema mjesta u jednoj zemlji".
"Ja tebe ne mrzim,oslovila me sa imenom,ali mrzim PALESTINCE a PALESTINCI SU MUSLIMANI.
POSTO SI I TI MUSLIMAN,opet me oslovila sa imenom,JA MRZIM SVE MUSLIMANE NA SVIJETU".
Poslao sam je i pizdu lijepe matere njene I PONOSNO NAPUSTIO IZRAEL.
Sta ces u Izraelu? Ja tamo ne bi da mi daju ne znam sta. Tvoja greska.
U Izraelu ako zivis, moras da vojsku da sluzis. Osim ako si na nekoj kratko-trajnoj vizi.
Ima radikalnih jevereja, ali to sve drzava kontrolise odlicno. U proslosti su imali vise uticaja, danas veoma malo. Eto plakali su da se Izrael ne povuce sa okupiranih zona, pa nista.
Uzimati razgovore pojedinaca i postavljati na nivo cijelih naroda je smjesno. Eto zato sto ovdje npr. jedan Bosnjak meni tvrdi da sam "glup", sad ja trebam da mrzim sve moje Bosnjake. Ukljuci malo mozak?
Dobro, ti si ocito mnogo mlad, pa ces i sam uviditi.
U svakom slucaju, uvijek imas Bosnu.