KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sa35

#201 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by sa35 »

prije svega, zao mi je sto ti se to dogodilo. prosao sam kroz sve to.

moje iskustvo je sljedece:

nakon dijagnoze da je karcinom metastazirao na jetru, osim hemoterapije, savjetovana nam je tzv. imunoterapija. dakle, da se raznim alternativnim, prirodnim, dakle, svim raspolozivim sredstvima ojaca organizam kako bi se lakse sa svim tim izborio. godinu dana, rezultat je bio "super". imunoterapija je pomogla da se hemoterapija prilicno jednostavno prebrodi. medjutim, jetra je bila zahvacena metastazom i u tom slucaju nije bilo pomoci.

ipak, i danas nakon svega, ponovo bih se grcevito borio i ne bih odustajao. nikada.
uostalom, nikada se ne zna. nijedan organizam nije isti. neki klonu, a neki ne. psiha je vrlo vazna u svemu tome. ne smijete se predavati, ni po koju cijenu. smijeh, zezanje, pozitiva, obavezno!
zlatiborka

#202 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by zlatiborka »

Na ovoj temi se javljam prvi put iako sam odavno na forumu.

Moja je dobra prijateljica operisana, odstranjena jedna dojka, pocela je primati hemoterapiju. Rekli su joj da su limfni kanali cisti, da nema metastaze i da se hemoterapija radi za svaku sigurnost svakih 21 dan, dok nalazi ne budu dobri, tako su joj ljekari rekli.

Ona to tesko podnosi, imunitet joj je oslabljen, preporucili su joj neka njena raja da uzima prije svega kapsule IMUNOMAX. Skupe su, ali cemo joj mi njeni prijatelji pomoci da ih nabavi. Moje je pitanje:

Te kapsule, koliko su dobre i da li ima i boljih od njih, cijena nije vazna. Zna li neko nesto o ovome i da me uputi koje su tablete najbolje za poboljsanje imuniteta bolesnika koji su na hemoterapiji citostaticima.

Ako znate i mozete, recite gdje se mogu kupiti i po kojim cijenama te kapsule ili neke bolje.

Hvala na paznji i svakom odgovoru......
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#203 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Nosferatu »

E, vala si me Zlatiborko posteno izje da ne kazem sta. Immunomax je jedna stvar, Imunomax je druga stvar. Razlika - Immunomax je suplementalna neka pilulica od giljvica, koja kosta za 120 tableta $30, meni se cini, samo sam to skenirao brziniski, i cini mi se da je sranje. Pitaces me zasto je sranje, to je ekstrakt od neke gljive koji je oligo -saharide tj. karbohidrat. Znaci - krompir. Sta bude s krompirom kad ga progutas. Razgradi se na jednostavne secere. Znaci - ono sto pijes - u stomaku se razgradi - na krompir. Kako ce nekim secerom pojacati imuni sistem, kako to da iz GI trakta udje u krvotok, odatle da ode u kostanu srz, u kojoj se vrsi hematopoieza, i slicno, je - nejasno, i ne zelim s tim da se zamaram. Ljek nije pregledala FDA koja je federlna agencija za administraciju ljekova i prodaje se kao food supplement tj. vitamin tj. mogu tvrditi sta god hoce da cini - nije dokazano klinicki, nema studija, vec se prodaje uopste bez potrebe za receptom i slicno. Sto znaci samo jedno a to je da vjerovatno nije stetan. Koliko je beneficijalan je drugi par opanaka.
http://www.hankintatukku.com/Immunomax-2.html
http://www.cncahealth.com/vitamins/immunomax
Pregledao sam reference. Ovo su sve drugo-trece razredni zurnali. Tkz. alternativna medicina. Najbitnija kvaliteta - tvrdi se da je free radical scavenging property tj. mogucnost sprecavanja oxidacije, oxidacija ostecuje DNK - i dovodi do mutacija, mutacije do raka. Ali njiohovo istrazivanje je smijesno - 10 zena sa rakom dojke - 4 su izljecene a kod 6 rak se smanjio 50%. Mislim ove brojke su smijesne da se ista moze dokazati. To je samo - nekakva statistika pausalna.

Imunomax je interferon. U Americi, samo primjera radi interferon gamma, - 3 inekcije se dobijaju sedmicno X 12 sedmica (ali ne za rak) - po cijeni od $8000 - po inekciji. E, sad meni nista nije jasno ali nadam se da je tebi.

Postavila si jako teska pitanja.

Imunomax je interferon gamma 1b. Koji se proizvodi u Japanu.

Interferoni je imuno-modulativni faktor, tj. protein koji sluzi kao sredstvo pomocu kojeg se odvija interakcija izmedju imunih celija i ostatka celija u organizmu. Tu postoje dva kljuca. Ako imuni sistem detektira - abnormalnosti u celiji tipa - da ju je inficirao virus ili da je to celija raka - interferon je jedan od nacina na koji celija imunog sistema nareduje - celiji tjelesnoj da izvrsi apoptozu tj. da organizovano izvrsi samo-destrukciju - sto je pozeljno.

Interferoni - postoje alfa, beta i gamma.

Koriste se za vrlo razlicite stvari - od anti-viralne terapije - npr. Hepatitis C, preko terapije za multiple sclerosu (MS - autoimuna bolest) u slucaju interferon beta do odredjenih rakova - predominantno endokrinih - pankreas ili dojke npr (interferon gama ili INFy).

Trazio sam specificne odgovore na pitanja koja imas, i nisam ih nasao. Tj. komplikovano je. Odgovori otprilike su da interferon gamma - ima svoje receptore na celijama. Ti receptori na celijama raka su prisutniji, i u prisustvu interferona gamma - postulat je da se moze preokrenuti ciklus raka i inducirati apoptoza - tj. od celije koje je izgubila kontrolu reproduciranja - sto je u osnovi rak, dobijes celiju koja umre - sto je zeljeni efekat terapije. Ali - nije sve bas tako jednostavno, tj. zakljucic nisu takvi da bih ti rekao i da ili ne - vec mozda. Efikasnost terapije zavisi dakle, od prisustva receptora za interferon gammu na celijama raka (znamo da celije raka mutiraju tako da - mogu biti vrlo slicne ali i vrlo razlicite od normalnih - samim tim mogu imati a i ne moraju ove receptore). Trenutno (navodim clanak iz zurnala - iz 2007) nema studija koji su dokazali efikasnost - znaci na zivim subjektima - tj. klinickih studija. Studije koje postoje su in vitro - tj. na celijama raka izoliranim u laboratorijama ili na zivotinjama. U Americi se nijedan ljek ne moze koristiti ukoliko nije prosao kroz klinicki eksperiment tj. ukoliko nije bio koristen na ljudima i pokazano da ima efekt, i da je bolji od bilo kojeg ljeka koji vec postoji na trzistu. Ovog nema ni sa glave - u bliskoj buducnosti interferona i raka dojke
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... id=1976422

Zao mi je sto ne mogu pomoci vise. A moji su zakljucic -
a) ako se radi o ekstraktu ove gljive - mozes probati i nije toliko skupo $30 - ali to je vise, alternativna medicina i mudro-satrologija. Kljucno je da ti je prijateljica imala operaciju, dojka je resektirana, nema naznaka tumora u limfnim cvoricima, uzima hemoterapiju, i cilj joj je da 5 godina prezivi bez da se rak ponovo vrati ili metastazira negdje drugdje. Cini mi se da je do sada, sve to uradjeno, a sad, sto ona izgleda lose, mora izgledati lose, the name of the game je ubiti rak prije nego sto nju ubiju. To neka ti je jasno. Sve sto ubija rak, toksicno je na organizam. Normalno je da joj je kosa opala, da joj je imuni sistem oslabio i slicno. To je za ocekivati. I prema tome ne treba bazirati apsolutno svoje neke analize koliko je slaba i sta. Vjerovatno lose izgleda. Ali kad prodje cikluse s kemoterapijom, bice sve bolje. Sad je to mnogo bitnije od bilo kakve - frizure, izgleda, zivota, satrologije i slicno.

b) ako se radi o interferonima... ma mislim da se ne radi. Ne vjerujem da se radi. U Americi se ne koriste jos uvijek za to. Koriste se za Hep C, CGN, pulmonarnu fibroszu, MS, dakle - viruse i auto-imune bolesti. A eto, 1 sedmica s 3 inekcije je $25.000, pa se ti skontaj.

I molim te sljedeci put uzeti pa zapisati - jer Immuno i Imuno nije isto, ja sam izgubio sat vremena bezze gledajuci stvari kad sam s ispravnim spellingom mogao sve skontati za 10 minuta. Puno mi je to vremena, i onda me isfrustrira sto sam uopste htjeo nesto pomoci...
Jara

#204 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

@Nosferatu,
rijetko čitam duge postove, al' ovaj je vrijedilo pročitati zbog onog "krompir"... :thumbup:

@Zlatiborko,
ništa bez konsultacije s onkologom i radiologom! Terapije se mogu izdržati i bez trosenja basnoslovnih suma na kojekave alternativne medikamente...
zlatiborka

#205 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by zlatiborka »

@Nosferatu,

hvala ti na opsirnom objasnjenu koje si napisao.

Moram priznati da mnogo toga nisam razumjela jer nisam medicinske struke, jeste da sam ja htjela studirati medicinu, ali mi se ne dade, krenula sam na tehnicke nauke. O ovome (karcinomi dojke) sam je vec prilicno procitala i ponesto i zapamtila.

Ti si sigurno lijecnik specijalist, to mogu zakljuciti iz tvog pisanja, ja bih te molila da dopustis da ti se obratim putem pp ako budem trebala strucnu medicinsku pomoc.

Moja prijateljica koja je bolesna, nema ni kompjuter ni internet, ja sam joj jedina veza za internet.

Jos jednom hvala ti @Nosferatu, Bog ti blagoslovio svaki korak...
zlatiborka

#206 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by zlatiborka »

Jos nesto @Nosferatu,

ona uopce ne mari za svoj izgled, skromna je i jednostavna tiha zena, nju je to pogodilo kao grom iz vedra neba, ni sama ne vjeruje sta ju je snaslo. I te mucnine poslije hemoterapije ce podnijeti sama.

Silne je novce dala da je privatno operise doktor koji radi na klinici na onkologiju, zaduzila se do grla, ona samo zeli da ozdravi i prezivi.

Tebi hvala i pozdravljam te...
Baba_Droga

#207 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Baba_Droga »

zlatiborka wrote: IMUNOMAX.
Moje je pitanje: Te kapsule, koliko su dobre i da li ima i boljih od njih, cijena nije vazna. Zna li neko nesto o ovome i da me uputi koje su tablete najbolje za poboljsanje imuniteta bolesnika koji su na hemoterapiji citostaticima.
Draga Zlatiborko.....
Mi smo te tablete nabavljali iz apoteke DELFIN....znaci obavezno pokusaj tamo, jer mnoge lijekove koje su nama trebali ( a nije ih bilo u vecini apoteka) pronasli smo bas u Delfinu...Za cijenu...nisam bas sigurna...
Oni takodje mnoge lijekove i narucuju...

Iz iskustva...Immunomax su mojoj mami pomagale u teskim trenutcima....kada je slabo jela imunitet joj je bio jaci od njih....kazem..vrijedi sve pokusati...
Medjutim....maximalno treba koristiti sve iz prirode...
Hiljadu puta sam ponovila na ovoj temi, evo i opet cu....najbolji rezultati su se pokazali od svakodnevnog konzumiranja kunice pomjesane sa domacim kvalitetnim medom. Mislim da na ovoj temi to spomenulo i par osoba. Mozda cak negdje ima i recept kako se to pravi ...ako nema javi mi na pp..rado cu ti ga poslati.
Opet kazem....takodje probajte i sa Immunamx-om...i to ako ne bude u Delfinu...probaj u bilo kojoj privatnoj...jer svi oni rade po narudjbi...
Toliko....
Svako dobro zelim...
zlatiborka

#208 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by zlatiborka »

Hvala svima koji odgovorili na moj post, prenijecu mojoj prijateljici sve sto ste rekli. Nisam upucena dovoljno oko karcinoma dojke iako je to danas, nazalost najcesca bolest koja pogadja zene.

Rekla sam da se to desilo iznenada. Ona je prije 2 godine primjetila malu kvrzicu i otisla na mamografiju. Doktori su joj rekli poslije pregleda da nije nista opasno i da dodje ako primijeti nesto sumnjivo.

Otisla je i onda su ustanovili da je maligni tumur koji zahtijeva hitnu operaciju, nije bilo termina do unaprijed 2 mjeseca, zena je platila grdne pare da ostane ziva, iako je zaposlena i ima socijalno osiguranje.

Toliko o nasim doktorima koji rade u drzavnoj klinici i istovremeno imaju privatnu kliniku da operisu nekoga kome zivot visi o koncu za debele pare.

Toliko i o zdravstenom osiguranju koje se stalno uplacuje od svih zaposlenih da neko zivotno ugrozen nema hitnu medicinsku pomoc.
granulo

#209 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by granulo »

Dr. Johanna Budwig. http://www.budwigvideos.com. Pokusajte sa njenom dijetom - mladi sir, ulje od lana i sjemenke od lana.
Dr Budwig je bila Njemica, hemicar i fizicar, farmaceut i health practitioner. Bila je predlagana cini mi se 6 puta za Nobelovu nagradu. Kazu da ova njena dijeta sa sirom i lanenim uljem i lanenim mljevenim sjemenkama lijeci rak, cak i rak pluca u poodmakloj fazi.
memlija

#210 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by memlija »

Evo kao doprinos ovoj temi da postavim nešto što sam našao na youtube-tu....sve je prevedeno i imate mnoštvo linkova vezano za sve i svašta kod ovog 'Kauboja'... :dance: (pročitajte i popratni text sa desne strane videa gdje Kauboj objašnjava o čemu se radi i u vidoe klipu. :dance:
evo i link sa toga channela o čovjeku iz Kanade koji je eksperimentisao sa konopljom, marihuanom, a sve vezano za karcinom i studije u vezi istog od prije 50- god....ako imate vremena pregledajte, stvarno je veooomaaaaa interesantno....
pozdrav i sve najbolje

http://www.youtube.com/watch?v=wcwrBO7Uysg
saale

#211 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by saale »

Citao sam o ovoj opakoj bolesti i nisam ni sanjao da ce se meni ili mome bliznem desiti da oboli,ali eto niko nije izuzetak pa tako ni moj babo, dakle babi mi je dijagnosticiran karcinom zelca kazu da je povelika izraslina i da mu moraju operisati... jel neko imao iskustva sa ovom vrstom karcinoma?
heureuse

#212 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by heureuse »

Imala sam jedan slučaj smrti od raka dojke u široj porodici. Srećom, od mojih najbližih nije niko obolio i ja se iskreno nadam i molim da i neće. Jedina stvar koje se u životu bojim, to je bolest. Zato svima koji se javljate na ovu temu stvarno želim puuuuno sreće i još više hrabrosti. Nisam čitala sve stranice ove teme pa ne znam da li je neko na to pozvao, ali bilo bi jako dobro da se (pored onih koji mogu pomoći savjetom) ovdje javlja i što više ljudi sa pozitivnim ishodom koji mogu uliti nadu onima koji se trenutno bore. I ja sam svojevremeno imala jednu tešku situaciju za koju nisam znala kako će završiti i u kojoj sam od ljekara više puta čula: ''Sve je u Božijim rukama!'', ali su mi jedino nada i vjera da će biti dobro pomogli da preživim sve to.
zele777

#213 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by zele777 »

ragib

#214 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ragib »

ima jedan travar(iz mostara) kod kojeg se lijecila jedna vrlo meni bliska osoba i hvala Allahu ide na bolje cak znam jos par osoba kod kojih ide na bolje(cuo sam da se i mirsad kebo kod njega lijecio), sad ne znam kako se zove i broj telefona ali ako se neko javi mogu se raspitati pa za koji dan da vam javim.
u vecini slucajeva da neke kreme za masiranje kicme i mora se dobro utrljati da se postigne 60 stepeni tako tri puta cini mi se na dan, i neke cajeve.
saale

#215 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by saale »

ragib wrote:ima jedan travar(iz mostara) kod kojeg se lijecila jedna vrlo meni bliska osoba i hvala Allahu ide na bolje cak znam jos par osoba kod kojih ide na bolje(cuo sam da se i mirsad kebo kod njega lijecio), sad ne znam kako se zove i broj telefona ali ako se neko javi mogu se raspitati pa za koji dan da vam javim.
u vecini slucajeva da neke kreme za masiranje kicme i mora se dobro utrljati da se postigne 60 stepeni tako tri puta cini mi se na dan, i neke cajeve.
BIO BIH TI NEIZMJERNO ZAHVALAN KAD BI MOGAO NABAVITI TAJ BR JER MOJ OTAC JE NEDAVN OPERISAO RAK NA ŽELDCU!??
ragib

#216 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ragib »

saale wrote:
ragib wrote:ima jedan travar(iz mostara) kod kojeg se lijecila jedna vrlo meni bliska osoba i hvala Allahu ide na bolje cak znam jos par osoba kod kojih ide na bolje(cuo sam da se i mirsad kebo kod njega lijecio), sad ne znam kako se zove i broj telefona ali ako se neko javi mogu se raspitati pa za koji dan da vam javim.
BIO BIH TI NEIZMJERNO ZAHVALAN KAD BI MOGAO NABAVITI TAJ BR JER MOJ OTAC JE NEDAVN OPERISAO RAK NA ŽELDCU!??
poslao sam ti na pm
Esma_saida

#217 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Esma_saida »

koliko dugo covjek moze zivjeti s bolovima(simptomima)? moze li recimo zivjeti s rakom(u neznanju) 7-8 godina bez da osjeti neke vece promjene u organizmu? i kako bi covjek umro od raka ako bi recimo odlucio da se ne lijeci uopste? jer ja znam da osobe cesce bitku izgube od posljedica lijecenja(recimo infekcija),a vrlo rijetki su slucajevi da neko umre zbog same bolesti? bas me to zanima,posto nisam neki ekspert
ljubav_aha

#218 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ljubav_aha »

mojgrad wrote:Da ne otvaram bez veze novu temu, evo jedan tekst koji sam dobila putem maila..

GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE KEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN DA SE POKUŠA ( „POKUŠATI' JE PRAVI IZRAZ) ELIMINACIJA RAKA. JOHN HOPHINS GOVORI DA POSTOJI I DRUGI NAČIN.

Kako se nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?

1. Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije terapije, to samo znači da se testom ne mogu identificirati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.

2. Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10 puta.

3. Kada je imuni sistem čovjeka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i sprječava se njihovo umnožavanje.

4. Kada osoba ima rak to nagovještava da je došlo do smanjenja hranjivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života.

5. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.

6. Kemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali također uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može doći da oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.

7. Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.

8. U početku se kemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom kemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.

9. Kada u organizmu ima previše toksina nastalih kemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.

10. Kemoterapija i zračenje može dovesti do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se također može uzrokovati širenje ćelija raka.

11. Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje.

a. Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamijene za šećer su također štetne. Bolje su prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska sol.

b. Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom, ćelije raka će „gladovati'

c. Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.

d. Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući fažol. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40°C.

e. Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je izbjegavati.

12. Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.

13. Zidovi ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor obrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.

14. Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da obrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka. Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih ćelija.

15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.

16. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom osigurava uništavanje ćelija raka.

1. Ne koristite plastičnu ambalažu

2. Ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama

3. Ne koristite plastično suđe u mikrovalnoj pećnici.

John Hophins je ovo napisao u svojim novijim člancima. Ovo je također dostavljeno i Vojnom medicinskom centru Valter Rid. kemijski element Dioxin uzrokuje rak, posebno na dojci.

Dioksin je visoko toksičan za ćelije našeg organizama. Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na taj način oslobađa dioksin iz plastike. Nedavno je dr Edvard Fudjimoto, welness manager u bolnici Castle, govorio na televijiji o zdravstvenim rizicima. Tada je govorio o dioksinu i njegovom štetnom djelovanju na ljude. Rekao je da ne smijemo grijati hranu u mikrovalnoj pećnici u plastičnom suđu. Ovo se pogotovo odnosi na hranu koja sadrži masnoće. On navodi da kombinacija masnoće, visoke temperature i plastike oslobađa dioksin koji prodire u hranu i na kraju u ćelije organizma. Umjesto plastike on preporučuje upotrebu stakla, kao što je vatrostalno, pireks ili keramika, koji ne sadrže dioksin. Dakle, hrana koja je pakirana u plastiku, mora se izvaditi i podgrijati u nečem drugom.

Papir se može koristiti ako znate od čega je izrađen. Ipak je najsigurnije koristiti vatrostalno staklo. On je također podsjetio da su neki restorani brze hrane zamijenili plastičnu ambalažu sa papirnom. Dioksin je bio jedan od razloga.

Također je podvukao da je plastična ambalaža jednako opasna i ako se koristi za poklapanje sudja u kome se grije hrana u mikrovalnoj pećnici. Umjesto plastike, upotrijebite papir za pokrivanje hrane u mikrovalnoj pećnici.
odlican tekst,iako sam upoznata sa spomenutim tackama,zleim zabiljeziti
Jara

#219 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

Esma_saida wrote: koliko dugo covjek moze zivjeti s bolovima(simptomima)?
vjerovatno različito, od slučaja do slučaja
Esma_saida wrote:moze li recimo zivjeti s rakom(u neznanju) 7-8 godina bez da osjeti neke vece promjene u organizmu?
može... na osnovu veličine se može približno odrediti +,- koja godina ( kažu da broj mal. ćelija raste geometrijskom progresijom)
Esma_saida wrote:i kako bi covjek umro od raka ako bi recimo odlucio da se ne lijeci uopste? jer ja znam da osobe cesce bitku izgube od posljedica lijecenja(recimo infekcija)
prvi put čujem
a vrlo rijetki su slucajevi da neko umre zbog same bolesti?
i ovo prvi put čujem...da je to tako, onda se niko od ljekara ne bi liječio...
Esma_saida

#220 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Esma_saida »

to sam negdje citala,ne uzimajte me za ozbiljno,nisam ekspert kada je rijec o medicini, ;D

znam da covjek moze zivjet s rakom dok ne osjeti nista,t.j dok nema nikakvih simptoma,kada se simptomi pojave onda je bolest vec razvijena i tada obicno ne preostaje puno vremena,a kamo li godina,ali valjda je i to od slucaja do slucaja ?ono sto je mene zanimalo je moze li se zivjet s tim simptomima vise godina? recimo da osobu boli glava,ili noga ili stomak jedno 7-8 godina a da zivi normalno s tim neznajuci da se radi o tumoru? ,,citam na jednom americkom forumu post jedne osobe koja ima te neke bolove od svojih 14-15 godina,i onda je ona pisala nesto o tome,,,veli ne smije doktoru jer se plasi da ce joj reci da je tumor pa sam ja odgovorila da se ne brine,jer da je tumor ona bi to osjetila davno jer ne moze je toliko dugo boljeti bez da joj se stanje ne pogorsava..i mene je to bas navelo na razmisljanje,jer mozda i nisam u pravu,pa zato pitam :)
ljubav_aha

#221 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by ljubav_aha »

zasto amerikanci duze zive :?: jer idu na redovne godisnje konotrole :)

mom kolegi sa posla je nakon rutinskog pregleda i lab analiza,sasvim slucajno i srecom na vrijeme pronadjena rana faza kacinoma prostate,trenutno jos ima dvije kemo-terapije ,naravno prva dva ili tri dana neposredno nakon terapije su uzas,isto tako,mora uzimato dnevnu dozu propisanih tableta ,i dokotri su mu rekli sve ce biti u redu,jer je otkrivno na vijreme,to i jeste sustina borbe sa karcinomom,vrijeme otkrivanja "starosti" karcinoma je kljucni faktor
Jara

#222 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Jara »

tako je , što se ranije otkrije,i što se ranije pristupi terapijama, bolja je prognoza...
Sandokan

#223 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by Sandokan »

glede ovog citiranog teksta Kako se nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?, koji sam jedno 30 puta dobio emailom, uz obavezno "proslijedite ovo dalje, nekome ce mozda spasiti zivot":

http://www.hopkinskimmelcancercenter.or ... owthisitem
Johns Hopkins Kimmel Cancer Center
Office of Public Affairs
March 2007

EMAIL HOAX REGARDING CANCER

An email falsely attributed to Johns Hopkins describing properties of cancer cells and suggesting prevention strategies has begun circulating the Internet. Johns Hopkins did not publish the email, entitled "Cancer Update from Johns Hopkins," nor do we endorse its contents. For more information about cancer, please read the information on our web site or visit the National Cancer Institute's web site at http://www.cancer.gov.

Another hoax email that has been circulating since 2004 regarding plastic containers, bottles, wrap claiming that heat releases dioxins which cause cancer also was not published by Johns Hopkins. More information.

-JHM-
ljudi, neozbiljno je bolesnom svijetu davati ovakve tekstove i ljude zavlaciti u konfuziju. kad god dobijete neki tekst od "vitalnog znacaja" i koji "obavezno treba proslijediti svima", prvo na google.com, pa unesite subject poruke + "hoax", pa cete onda vidjeti da li se radi o pravoj informaciji, ili obicnoj gluposti.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hoax
mirnisan

#224 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by mirnisan »

večeras na ntv hajat u emisiji Recept za dobar život, gostovala je jedna gospođa koja je distributer tahebo čaja. zove se mubera.da li neko zna kako joj je prezime i gdje se mogu naci čajevi koje ona nabavlja.imam problem sa rakom pa vas molim ako neko zna da mi dostavi informaciju.
amla

#225 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!

Post by amla »

Nisam sigurna je li ovo broj od gospodje mubere ali probaj

Biljna apoteka Taheebo M.M. Baseskije 24 033/ 53 11 62
Post Reply