Debili nisu prihvatili promjene...
- Meshtar
Sad ti je jasnije Spongebob???dizZaster wrote:Podrška ŽilicuMeshtar wrote:Mislim da bi se u ovo trebala uključiti i dijaspora, pošto je njima tako teško po bijelom svijetu, neka se malo pozabave našim mukama...
Bh dijaspora uputila podršku Žiliću
Svjetski savez dijaspore BiH uputio je otvoreno pismo zastupnicima Parlamentarne skupštine BiH i bh javnosti u kojem moli, u ime 1.300 000 građana Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori da prilikom nastavka razmatranja promjene ustava BIH zastupnici ponovo uzmu u obzir i stav Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.
-BH dijaspora, naime, ne podrzava "ovakve nekompletne ustavne promjene i ovaj put izrazava otvorenu podršku gospodinu Muhamedu Žiliću i svim drugim zastupnicima koji imaju ovakv stav - s molbom da ne dozvole da im u zadnji trenutak neko “ne opere mozak”, navodi se u otvorenom pismu, kojeg je potpisao predsjednik ove asocijacije Namik Alimajstorović, dosatavljenom i redakciji Bh internetskog dnevnika.
Izvor/Soure: 'pincom.info'
-
Frankyee
Bilo koje odluke za koje glasaju svi osim jednog poslanika iz RS za mene su sumnjive. Svima je valjda jasno da su to ljudi koji su gotovo u potpunosti okrenuti Srbiji i ocuvanju RS. To je za nas najbolji pokazatelj. Ako kompletan SDS i SNSD su za nesto onda mi to moramo jako pazljivo da procitamo i vidimo sta se tu predlaze. Jednostavno nije moguce da ove "istorijske" promjene toliko jacaju drzavu BiH a da to nije vidio niko is SDS i SNSD, ili mi to mozda mislimo da isti onaj SDS sto stiti Karadica misli dobro ovoj drzavi? ili opet mozda mi mislimo da Dodik to zeli jacanje institucija BiH? pa kao preko noci sad su tu Dodik i Cavic spasioci BiH. A narocito me ohrabrilo kada sam cuo kako Paravac se plaho zalaze za ove promjene isti onaj Paravac sto ga muci kao da mu kidaju zivo meso kad se mora mijenjati zastava RS.
Ljudi pamet u glavu, ovaj klempo nikad nije znao sabrat 2+2 a Lagumdija bi prodao sve za malo vlasti. Dodajte one is RS pa je jasno ko to ovde gura promjene i sta se ovde gura. Steta sto se ostatak SDP poceo raspadati zbog Lagumdzije jer SDP mozda ima perspektivu da bude partija ujedinjenja naroda.
Bilo je BiH i prije Dejtona a bice i poslije odbijanja ovih promjena. Zelim promjene ali malo bolje nego ove predlozene jer usvajanje promjena koje nista ne mijenjaju je besmisleno.
Ljudi pamet u glavu, ovaj klempo nikad nije znao sabrat 2+2 a Lagumdija bi prodao sve za malo vlasti. Dodajte one is RS pa je jasno ko to ovde gura promjene i sta se ovde gura. Steta sto se ostatak SDP poceo raspadati zbog Lagumdzije jer SDP mozda ima perspektivu da bude partija ujedinjenja naroda.
Bilo je BiH i prije Dejtona a bice i poslije odbijanja ovih promjena. Zelim promjene ali malo bolje nego ove predlozene jer usvajanje promjena koje nista ne mijenjaju je besmisleno.
- jeza u ledja
dizZaster wrote:Podrška Žilicu
Svjetski savez dijaspore BiH uputio je otvoreno pismo zastupnicima Parlamentarne skupštine BiH i bh javnosti u kojem moli, u ime 1.300 000 građana Bosne i Hercegovine koji žive u dijaspori da prilikom nastavka razmatranja promjene ustava BIH zastupnici ponovo uzmu u obzir i stav Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.
-BH dijaspora, naime, ne podrzava "ovakve nekompletne ustavne promjene i ovaj put izrazava otvorenu podršku gospodinu Muhamedu Žiliću i svim drugim zastupnicima koji imaju ovakv stav - s molbom da ne dozvole da im u zadnji trenutak neko “ne opere mozak”, navodi se u otvorenom pismu, kojeg je potpisao predsjednik ove asocijacije Namik Alimajstorović, dosatavljenom i redakciji Bh internetskog dnevnika.
A mozda bi prvo trebali saznati kako se covjek zove prije nego sto mu pocnu pisati hvalospjeve?
- Meshtar
Ne generalizujem, ali koliko vidim nije baš da i ne govori u tvoje ime. Kaže čovjek da ste svi složni. Nemoj me shvatiti pogrešno, ja tebi vjerujem, ali mislim da 90% dijaspore je daleko od tvojih stavova.spongebob wrote:boze me sacuvaj da me ovi predstavljaju![]()
nego, dijaspora sam i ja pa bio manjinski glas ili ne...ne mozes tako generalizovat. jel sad tebi jasno, Meshtar?
Elem da ne zachatavamo temu....Čuvaj se i vozdra
- Vodenjak
Meni i dalje nije...Meshtar wrote:Sad ti je jasnije Spongebob???dizZaster wrote:Podrška ŽilicuMeshtar wrote:Mislim da bi se u ovo trebala uključiti i dijaspora, pošto je njima tako teško po bijelom svijetu, neka se malo pozabave našim mukama...
Sta li mi je?
Poziv onih gore u ime svih nasih ljudi koji su vani je onoliko relevantan koliko je relevantan stav SDA da zastupa interese svih Bosnjaka!
- muha_sa
Debili nisu prihvatili ustavne promjene----molio bih da mi neko objasni šta te promjene donose običnom gradjaninu?Ako će mi povečat satnicu ili ako će Dodik ustat na himnu BiH i navijat za BiH ja ću shvatit da smo istorijsku šansu propustili--a ako ima više od ova dva pozitivna primjera onda ću i ja ove nazvat debilima.
-
mostarac
Djole Balasevic bi rekao:
PUTUJ EVROPO NEMOJ VISE CEKATI NA NAS
NE PITAJ MNOGO DOSPECES I TI NA RDJAV GLAS
PUTUJ PLANETO SUPER SMO SE DRUZILI
NAMA JE LEPO TAMAN KAKO SMO ZASLUZILI
PUTUJ EVROPO I PUSTI NAM MALO PECIVA
NAMA JE DOBRO SRECA JEDNA NEIZRECIVA
PUTUJ PLANETO OVDE SE VRAG PRIZIVA
NAMA JE LEPO SLIKA JEDNA NEOPISIVA

- muha_sa
Upravo gledam na HRT-u političku emisiju koja ide uživo-"Otvoreno"--tema je sudjenje šestorki za zločinački poduhvat.
Mate Granić po ko zna koji put ponovio da je u Bonu 1994-te i pet dana kasnije u Ženevi--Alija Izetbegović u prisustvu Harisa Silajdjića otvoreno nudio Tudjmanu sve južno od Prozora pa do Neretve.Vjerujem mu.
Mate Granić po ko zna koji put ponovio da je u Bonu 1994-te i pet dana kasnije u Ženevi--Alija Izetbegović u prisustvu Harisa Silajdjića otvoreno nudio Tudjmanu sve južno od Prozora pa do Neretve.Vjerujem mu.
- Bosanac_21
Ne idem iz BOSNE nigdje ljepse nije, Sunce iznad BOSNE najtoplije grije - Bosna Zauvijek!!
Vrijeme je doslo da ove neprijetelje (guzonje ->politicare) nase zemlje smaknemo sa stolica!
Vrijeme je doslo da ove neprijetelje (guzonje ->politicare) nase zemlje smaknemo sa stolica!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Odličan komentar vijesti o neusvajanju amandmana na Ustav nick-a Analitičar sa kojim se u potpunosti slažem.Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote:Cestitam onima koji su odbili ove toboznje reforme Ustava.
Ko kaze da presuda Mejdunarodnog suda pravde u hagu o agresiji i genocidu nece ukinuti genocidnu tvorevinu republiku srpsku.
Pa to samo budala moze reci.
Evropska unija, kao ni Vijece Evrope nikad ne bi primili u svoje clanstvo drzavu ciji je jedan dio -pravni entitet (u ovom slucaju Republika srpska) nastao na genocidu utvrdjeno presudom najveceg svjetskog suda.
Ovim toboznjim reformama ustava zeljelo se je dovesti do toga da se buduci predsjednik Bosne izabere u skupstini- i to bi bio srbin,po dogovoru, i on bi odmah jos u Novemberu 2006 nakon izbora povukao tuzbu za genocid i tako bi sve ovo propalo.
A tuzba se moze povuci sve do onog dana do kada se donose presuda i to su srbi upravo cekali.
Ovo nisu nikakve reforme vec pokusaj cetnika i njihovih pomagaca da zauvijek ostave jednu genocidnu tvorevinu- i da "na mala vrata"- prevarom -Trojanskim konjem natjeraju da nasi politicari svojevoljno prihvate Dejtonski ustav koji je legalizirao genocid i agresiju na Bosnu.
Legalna skupstina Bosne i Hercegovine nikad nije ratifikovala Pariski sporazum koji je de facto, sporazum o Dejtonskom ustavu. Nasa skupstina je ratifikovala Dejtonski mirovni sporazum-jer smo mi bili za mir 1995 godine.
Ali Dejtonski mirovni sporazum nije isto sto i Dejtonski ustav zato sto je Dejtonski ustav (koji je legalizirao genocid) stupio na snagu tek na osnovu Pariskog sporazuma -a ne potpisivanjem i ratifikovanjem samim Dejtonskog mirovnog sporazuma.Inace Dejtonski mirovni sporazum je privremneo rjesenje dok postoji opasnost od rata dok je ustav trajno rjesenje.
Vidite kakav je majstor manipulacije bio Alija Izetbegovic - ponudio je na izglasavanje Dejtonski mirovni sporazum -a onda otisao u pariz i potpisao Pariski sporazum kojim je stupio na snagu Dejtonski ustav.Dejtonski mirovni sporazum za razliku od ustava je stupio na snagu odmah njegovim potpisvanjem u Dejtonu.
Tako da su poslanici Bosanske skupstine glasali za Dejtonski mirovni sporazum ali im nije data prilika da glasaju o Dejtonskom Ustavu koji je postao valjan Pariskim sporazumom koji nikad nije dat na glasanje.
Ma majstor perfidne igre.
Sada su od nasih politicara trazili da prihvatajuci toboznje Promjene na Dejtonski ustav u stvari ratifikuju Pariski sporazum kojim je Dejtonski ustav stupio na snagu. Tako bi se legalizirala republika srpska u kojoj ce Srbi biti vecina i uvijek Bosnjake drzati na nisanu snajpera i topova (kao sto su nas ovdje drzali 4 godine u sarajevu) i ,ako zatreba,u buducnosti, ponovo nas ubijati (kao Srebrenicane,prijedorcane
,focake) po nagovoru fasistickih snaga koje jos uvijek postoje u Evropi i naravno americi.
Pa zar se Holandiji popularni politicar Pim Fortejn nije otvoreno govorio da muslimane treba ubiti, zar Jerg hajdar to ne govori u Austriji, zar U Francuskoj fasista le pen (koji skoro dobio prosle izbore) to isto ne govori.
Nadam se da će se Analitičar javiti i na http://www.sa-x.
- jeza u ledja
1) 'Najveci svjetski sud' ne donosi odluku o tome da li je Republika Srpska 'nastala na genocidu' u tuzbi BiH protiv SiCG, vec o tome da je SiCG izvrsila genocid u BiH. TO SU DVIJE RAZLICITE STVARI!!!!!!!Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote: Evropska unija, kao ni Vijece Evrope nikad ne bi primili u svoje clanstvo drzavu ciji je jedan dio -pravni entitet (u ovom slucaju Republika srpska) nastao na genocidu utvrdjeno presudom najveceg svjetskog suda.
http://www.icj-cij.org/icjwww/idocket/i ... yframe.htm
2) Bosna i Hercegovina je clan Vijeca Evrope vec cetiri godine!!!
http://www.coe.int/T/e/com/about_coe/me ... efault.asp
Kako?!?!?! Kako ce jedna trecina poslanika iz RS u parlamentu BiH izglasati predsjednika Srbina? Kako? Kako ce dvije trecine poslanika iz FBiH od kojih svi podrzavaju tuzbu za genocid glasati za nekoga ko bi tu tuzbu ukinuo kad bi dosao na vlast.Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote: Ovim toboznjim reformama ustava zeljelo se je dovesti do toga da se buduci predsjednik Bosne izabere u skupstini- i to bi bio srbin,po dogovoru,
U Ustavu BiH pise sljedece, clan 1. tacka 3. - 'Sastav' :Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote: Ovo nisu nikakve reforme vec pokusaj cetnika i njihovih pomagaca da zauvijek ostave jednu genocidnu tvorevinu- i da "na mala vrata"- prevarom -Trojanskim konjem natjeraju da nasi politicari svojevoljno prihvate Dejtonski ustav koji je legalizirao genocid i agresiju na Bosnu.
Legalna skupstina Bosne i Hercegovine nikad nije ratifikovala Pariski sporazum koji je de facto, sporazum o Dejtonskom ustavu. Nasa skupstina je ratifikovala Dejtonski mirovni sporazum-jer smo mi bili za mir 1995 godine.
Ali Dejtonski mirovni sporazum nije isto sto i Dejtonski ustav zato sto je Dejtonski ustav (koji je legalizirao genocid) stupio na snagu tek na osnovu Pariskog sporazuma -a ne potpisivanjem i ratifikovanjem samim Dejtonskog mirovnog sporazuma.Inace Dejtonski mirovni sporazum je privremneo rjesenje dok postoji opasnost od rata dok je ustav trajno rjesenje.
Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu “entiteti”).
Taj se Ustav ne treba ratificirati, jer u njemu to ne pise. Taj je Ustav FAKAT, i to je Ustav za koji su indirektno glasali oni koji su juce glasali protiv ustavnih promjena. Dakle oni su glasali 'dejtonski ustav' i oni su ti koji ga na ovaj nacin podrzavaju.
Ne znam ko cime manipulira, ali se frajer spetljao pisuci ovaj dio.Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote: Vidite kakav je majstor manipulacije bio Alija Izetbegovic - ponudio je na izglasavanje Dejtonski mirovni sporazum -a onda otisao u pariz i potpisao Pariski sporazum kojim je stupio na snagu Dejtonski ustav.Dejtonski mirovni sporazum za razliku od ustava je stupio na snagu odmah njegovim potpisvanjem u Dejtonu.
AI je mrtav, zar on nekim moze manipulisati?
I opet, moj prijedlog - uzmite pusku pa se borite za RS! Istjerajte sve Srbe i sve ce biti potaman.Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote: Sada su od nasih politicara trazili da prihvatajuci toboznje Promjene na Dejtonski ustav u stvari ratifikuju Pariski sporazum kojim je Dejtonski ustav stupio na snagu. Tako bi se legalizirala republika srpska u kojoj ce Srbi biti vecina i uvijek Bosnjake drzati na nisanu snajpera i topova (kao sto su nas ovdje drzali 4 godine u sarajevu) i ,ako zatreba,u buducnosti, ponovo nas ubijati (kao Srebrenicane,prijedorcane
,focake) po nagovoru fasistickih snaga koje jos uvijek postoje u Evropi i naravno americi.
I na kraju - pa naravno - ksenofob je napisao tekst.Analitičar, http://www.lol.ba portal, vijesti wrote: Pa zar se Holandiji popularni politicar Pim Fortejn nije otvoreno govorio da muslimane treba ubiti, zar Jerg hajdar to ne govori u Austriji, zar U Francuskoj fasista le pen (koji skoro dobio prosle izbore) to isto ne govori.
Fujke.
-
pisko
Ja stvarno suosjećam sa ovim gubitnicima i sa svim vama koji ste ih podržavali.Ako dozvolite,onako erotski rečeno – ''nije lahko kad te tvoj od pozadi naguzi, a da istovremeno sprijeda ližeš strancu dupe !''
Međutim, dva su razloga poraza ove bahate škvadre – prvi je što nisu imali dobrog račundžiju, a drugi što su klasični totalitaristi.
U višoj matematici I Mirnesov poučak glasi:
''Dvotrećinska većina od 42 cijela pravi se kad od ukupne sume na stranu odvojiš 14 cijelih škarta.Ukoliko to ne učiniš, preostlih 28 cijelih kad podijeliš sa 2 daje 12 celih izdajničkih i 16 zlatnih patriotskih.
II Mirnesova teorema iz zbirke ''Algebarska besplatna vožnja na...'', grmi:
''Onaj ko hoće da dijeli nedjeljivo sam se iznutra raspada !''
O onom totalitarizmu drugi put, malo se cuga znate, a ima se i zašto; jedino vako u transu da posjetim auditorijum na sumu od ''0'' prihvaćenih amandmana i prijedloga od Harijevog i Raguževog bloka.
I još bi da predložim uzoritog Puljića za reisa svih evropskih muslimana !
P.S. Ne daj mandat Žila, to te moli papa Vojtila, jer je Suljo ovog novog obenđijo u Vatikanu !
Međutim, dva su razloga poraza ove bahate škvadre – prvi je što nisu imali dobrog račundžiju, a drugi što su klasični totalitaristi.
U višoj matematici I Mirnesov poučak glasi:
''Dvotrećinska većina od 42 cijela pravi se kad od ukupne sume na stranu odvojiš 14 cijelih škarta.Ukoliko to ne učiniš, preostlih 28 cijelih kad podijeliš sa 2 daje 12 celih izdajničkih i 16 zlatnih patriotskih.
II Mirnesova teorema iz zbirke ''Algebarska besplatna vožnja na...'', grmi:
''Onaj ko hoće da dijeli nedjeljivo sam se iznutra raspada !''
O onom totalitarizmu drugi put, malo se cuga znate, a ima se i zašto; jedino vako u transu da posjetim auditorijum na sumu od ''0'' prihvaćenih amandmana i prijedloga od Harijevog i Raguževog bloka.
I još bi da predložim uzoritog Puljića za reisa svih evropskih muslimana !
P.S. Ne daj mandat Žila, to te moli papa Vojtila, jer je Suljo ovog novog obenđijo u Vatikanu !
-
bleka
Predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija oštro je iskritizirao odbijanje ustavnih promjena u parlamentu rekavši da iza toga stoje kriminalci. "Pobijedili su uskostranački interesi, interesi pojedinaca, ljudi iza kojih stoji jedna propala politika podjele BiH. Savršeno je jasno da iza ovoga stoje kriminalci, iza pobjede jedne skupine od 16 ljudi" reče on. Kaže on da nova šansa za novi ustav postoji, ali da su za nju potrebni "novi ljudi, nove političke snage koje će voditi ovu zemlju". Politički analitičar američkog Instituta za mir Donald Hays smatra da su se oni koji su glasali protiv ustava poslužili "ovom situacijom da se distanciraju od ostalih pred jesenje opće izbore". Ocijenio je i da ovo BiH udaljava od EU.
Jao konja konjskog, novi ljudi Babo mu jaho, sada bi i on narednih pedeset godina.
Jao konja konjskog, novi ljudi Babo mu jaho, sada bi i on narednih pedeset godina.
-
novel
mostarac wrote:Djole Balasevic bi rekao:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
novel
U Ustavu pise sljedece:U Ustavu BiH pise sljedece, clan 1. tacka 3. - 'Sastav' :
Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu “entiteti”).
Taj se Ustav ne treba ratificirati, jer u njemu to ne pise. Taj je Ustav FAKAT, i to je Ustav za koji su indirektno glasali oni koji su juce glasali protiv ustavnih promjena. Dakle oni su glasali 'dejtonski ustav' i oni su ti koji ga na ovaj nacin podrzavaju.
USTAV REPUBLIKE SRPSKE
I. OSNOVNE ODREDBE
Član 1.
Član 1. zamjenjen je Amandmanom XLIV, koji glasi:
"Republika Srpska je država srpskog naroda i svih njenih građana".
Član 2.
Stav 1. člana 2. zamjenjen je Amandmanom XLV, koji glasi:
"Teritorija Republike je jedinstvena, nedjeljiva i neotuđiva."
Stav 2. člana 2. zamjenjen je Amandmanom LV, koji glasi:
"Sporazum o promjeni granice između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine može se iznijeti i na potvrdu putem referenduma u Republici".
-
novel
http://www.vladars.net/lt/zakoni/ustav.html
Član 3.
Član 3. zamijenjen je tačkom 1. Amandmana LV, koja glasi:
"Republici pripadaju sve državne funkcije i nadležnosti osim onih koje su Ustavom Bosne i Hercegovine izričito prenesene na njene institucije."
-
LAV_SA
Ma dobro je što to nije usvojeno, nije sasvim slučajno kako su ovi iz RS-a poletili da to prihvate, ako Haris i Nijaz kazu da to ne valja, onda to garant ne valja
Bolje je sacekati josh koju godinu pa donijeti ustav kako treba, nego ovako nesto navrat nanos brzinski mijenjati ustav.
-
Propast1
Novim amandmanima je bilo predviđeno da tebi, ako si mladi i ako si glava porodice i ako nemas stan, ako se odlucis da trajno riješis svoje stambeno pitanje, država novčano pomogne da taj stan kupis. S novim ustavom stan bi te kostao jedno 20% manje nego sto ce te kostati sad.muha_sa wrote:Debili nisu prihvatili ustavne promjene----molio bih da mi neko objasni šta te promjene donose običnom gradjaninu?Ako će mi povečat satnicu ili ako će Dodik ustat na himnu BiH i navijat za BiH ja ću shvatit da smo istorijsku šansu propustili--a ako ima više od ova dva pozitivna primjera onda ću i ja ove nazvat debilima.
Jel ovo dovoljno ili treba jos?
-
Vingo
Ovco! (Cuj lav????!!!!)LAV_SA wrote:Ma dobro je što to nije usvojeno, nije sasvim slučajno kako su ovi iz RS-a poletili da to prihvate, ako Haris i Nijaz kazu da to ne valja, onda to garant ne valjaBolje je sacekati josh koju godinu pa donijeti ustav kako treba, nego ovako nesto navrat nanos brzinski mijenjati ustav.
- nosara
Nadasve inspirativne diskusije podrske izdajnicima BiH interesa, nema sta!
Samo, molim vas, ucinite jos jedan mali napor, izadjite na izbore i glasajte za njih, jer ne bi bilo posteno da im okrenete ledja kad ste im najpotrebniji. Ako su oni tako pozrtvovano odbranili vase interese, i vi ucinite nesto za njih.
Pa ostalo je jos toliko neopljackanih preduzeca, a tu su ko riba u vodi.
Pruzite otpadnicima sansu da nas sjebu do kraja.
Posebno hvala na podrsci nasoj debeloj dijaspori, evo jos malo pa ce amnestija, mozete se vratit rahat u svoju zemlju, hare 17% racuna na vas.
Samo, molim vas, ucinite jos jedan mali napor, izadjite na izbore i glasajte za njih, jer ne bi bilo posteno da im okrenete ledja kad ste im najpotrebniji. Ako su oni tako pozrtvovano odbranili vase interese, i vi ucinite nesto za njih.
Pa ostalo je jos toliko neopljackanih preduzeca, a tu su ko riba u vodi.
Pruzite otpadnicima sansu da nas sjebu do kraja.
Posebno hvala na podrsci nasoj debeloj dijaspori, evo jos malo pa ce amnestija, mozete se vratit rahat u svoju zemlju, hare 17% racuna na vas.