Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
B@snj@

Post by B@snj@ »

Pa kako kod mene nece??? razbicu ovaj komp :x
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

daj link covjece
CiCiban

Post by CiCiban »

nije se nista strasno desilo :D
Lovrenovic je izjavio da ce se morati spaliti na piramidi ako je pronadju
a cika Dirk Dzentli mu je odgovorio da ce uskoro imati priliku da pijuci kafu u visokom gleda na njene otkopane ruBBove Image
Last edited by CiCiban on 24/04/2006 21:25, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

El-bosniaco wrote:daj stavite link ljudi :-?
Nema linka ba..
Cekaj do sutra i onda idi na
http://www.rtvfbih.ba/loc/

U donjem desnom uglu imas linkove za pojedine emisije i pritisni na isti.
Nadati se da ce staviti emisiju u toku noci ili ujutro.
helo

Post by helo »

Nisam se na vrjeme uključio tv da gledam 60 minuta gledao sam samo malo i to sami ktaj. Ko je onaj glupan što Osmanagića pravi pametnim, stvarno jadno skontao sam da je neki političar (hrvat) i da svoju neku popularnost želi da stekne kroz pronalaženje piramide. Ko ono on tvrdi i najbolje zna da tu nema piramide. Stvarno kako jadan politički potez, fuj!
B@snj@

Post by B@snj@ »

El-bosniaco wrote:daj stavite link ljudi :-?
E nemoze direkt ja pokusavam gledati ove emisije iz arhive ali ni one nerade :x
B@snj@

Post by B@snj@ »

Daj ljudi recite nam malo opsirnije sta se desavalo :D
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

i ko je pobijedio u debati ?????

jeli bilo ispada ???
ludvig

Post by ludvig »

El-bosniaco wrote:i ko je pobijedio u debati ?????
Zar sumnjas u Osmanagica? :thumbup:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

helo wrote:Nisam se na vrjeme uključio tv da gledam 60 minuta gledao sam samo malo i to sami ktaj. Ko je onaj glupan što Osmanagića pravi pametnim, stvarno jadno skontao sam da je neki političar (hrvat) i da svoju neku popularnost želi da stekne kroz pronalaženje piramide. Ko ono on tvrdi i najbolje zna da tu nema piramide. Stvarno kako jadan politički potez, fuj!
:-) :-) :-)

Neka ti znas ko je Osmanagic a pojma nemas ko je Lovrenovic...
Osim da je Hrvat, je li...
To je ionako najbitnije!

Pitam se samo kakve bi ovdje diskusije bíle da je Osmanagic neki Srbin ili Hrvat... :roll: :zzzz:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

jeli bilo ispada ???
Nije...
Ovo je prvenstvo..
Igra se na bodove!

:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

ludvig wrote:Veceras na "60 minuta":

Osmanagic do nogu potukao Lovrenovica :thumbup:

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&
Bezze ti je najava...

Niko nikog nije potukao.

Rovovska borba dobro utvrdjenih protivnika. Svaki potpuno ubijedjen u svoje (suprotstavljene) stavove.

Bice zanimljiv rasplet...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Pitam se samo kakve bi ovdje diskusije bíle da je Osmanagic neki Srbin ili Hrvat...
podrzo bi ga makisamlo, bio on draza mihajlovic ili ante pavelic samo ako je za bosnu i dobrobit bosnu, a on moze krscinu okacit oko vrata i trazit piramide opet bi ga podrzao , jer to je bosansko blago
ludvig

Post by ludvig »

Vodenjak wrote:
Pitam se samo kakve bi ovdje diskusije bíle da je Osmanagic neki Srbin ili Hrvat... :roll: :zzzz:
Al' da je piramida na Palama ili u Sirokom :D
helo

Post by helo »

Sada se ko svi bore za srednovjekovnu tvrdžavu kraljeva bosanski, ko ono nemojte dirati, uništiče te nam historiju. Ja sam bio na vrhu "te tvrdžave" pa ljudi gore nema ni T od traga da je nekad nešto bilo, a kamo li nešto što sada neko toliku prašinu diže o nečemu što je skroz propalo i nestalo sa lica mjesta. Moje mišljenje je da je to samo izgovor za političko mješanje jadova jadni kako bi i oni dobri bili, i bili spomenuti u groznici za piramidama. Osmanagiču svaka čast dabogda je iskopo i svi mu QURAC pušili jadnici miševi ... neznam više kako da ih nazovem jadnim od jadnijeg ....
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

ludvig wrote:Zar sumnjas u Osmanagica? :thumbup:
Ma jock, .... :oops:
ludost wrote:Evo još jednog dokaza da je Semir Osmanagić lažov.

Danas tvrdi - http://www.sarajevo-x.com/clanak/060424029:
Stećaka tamo nema kao ni grobnica.
A u izvještaju Fondacije iz novembra 2005. piše - http://www.piramidasunca.ba/, pod linkom Izvještaji, Geološki izvještaj Dipl. geolog Nađija Nukić:
Međutim u II redu ploča sa desne strane sondažnog bunara nailazimo na dvije ploče pješčara koje se nalaze jedna preko druge ukošene pod uglom od cca 25o. Između te dvije ploče je glinoviti lapor u kome se nalazi ljudski kostur. Ovaj kostur nije čitav, sastoji se od cijele lijeve noge, lista desne noge i dijelova lobanje koja je smještena u području karlice.

U III redu ploča sve su poredane jedna preko druge, pod istim uglom kao i u II redu. U ovom III redu takođe su nađeni ostasci ljudskog skeleta.

Ostaci ovog skeleta su od strane arheologa, slikane, orjentisane u prostoru, uredno spakovane i predate na analizu za utvrđivanje njihove starosti.
Gdje su ovi uredno spakovani skeleti i kad ćemo vidjeti tu analizu? Otkud oni u ovoj priči ako grobnica nema?
CiCiban

Post by CiCiban »

oFFaj mislim da j e sam cika Lovrenovic prvi pomenuo politicaare :skoljka: i pripadnost istih
kub lajkan

Post by kub lajkan »

jeli bilo ispada ???

A sto pitas?

Pa zar ti vec ne znas sve:
El-bosniaco wrote:http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... m=&ucat=10&

vidi ovo, veceras se sastaju lovrenovic i osmangich u 60 minuta obavezno treba pogledat

lovrenovic juce bio na piramidi , i na pitanje u vezi blokova nije znao objasnit, odakle su i sta su

ocit dokaza podmuklosti neznanja, arogantnosti , onih koji su podpisali peticiju prekljuce
B@snj@

Post by B@snj@ »

BASTA wrote:eno postavili su sad, trebat ce mi jedno pola sata da skinem stream
Zahvaljujem :D
helo

Post by helo »

ludvig wrote:
Vodenjak wrote:
Al' da je piramida na Palama ili u Sirokom :D
I ja se sa tobom slažem, mislim da to večini normalni ljudi nije bitno ko če je iskopati, bio on srbin hrvat indijanac ili vanzemaljac. Ona je na zemlji Bosanskoj i to je najbitnije!
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Uvjerljiviji Osmanagic sa jasnijom prezentacijom svojih stavova i pozicija dok je Lovrenovic bio blago izgubljen u stilu sta cu ja ovdje sa ovim sarlatanom, blago nekulturan za titulu koju nosi.
addem

Post by addem »

Osmanagic je dobio debatu definitivno. Ostalo mu je samo jos da nam pokaze piramidu. Ovo ce biti il najveca senzacija il najveca ubleha ikada vidjena. Pravo mi je zabavna vecerasnja emisija bila. :) :) :)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

A najbolje u emisiji bilo ono o 750 000 maraka!
paauk

Post by paauk »

semir je govorio o cinjenicama koje su za sad mogu lako provjerit, dok lovrenovic nijednu nije pobio, stidno je poceo govorit o rimljanjima i sarlatanstvu tako da u tom smislu uopste nije mogao parirat semiru...semir je bio dominantan...bez sumnje... govrim iskljucivo o debati..
ludvig

Post by ludvig »

paauk wrote:semir je govorio o cinjenicama koje su za sad mogu lako provjerit, dok lovrenovic nijednu nije pobio, stidno je poceo govorit o rimljanjima i sarlatanstvu tako da u tom smislu uopste nije mogao parirat semiru...semir je bio dominantan...bez sumnje... govrim iskljucivo o debati..
Ovo je vrlo zanimljivo. Cesto na ovome forumu mozemo citati kontrargumente, medjutim u javnosti cujemo samo licne napade na Osmanagica?

Zasto u javnosti neko ne pobije njegove argumente? :?
Locked