Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
cheb

#201 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by cheb »

dzana wrote:Ja sam se sisala par puta u KS u Sara centru na Ilidzi i prvi put me sisala jedna crna, kovrdzava cura. Frizura je bila ekstra.. Drugi put me zapala plava cura i bilo je onako nabrzaka i bez volje a prije 7 dana me ista gdjica 'uredila' tako da nikad vise nece moja noga krociti u taj salon.. Jos sam joj nasla sliku da vidi sta zelim ali rezultat ni blizu.. Ja sam htjela kratki paz a zavrsila sam sa kratkom kosom oko usiju i siskama a ostatak je poluduga kosa (da mogu da svezem!!) - katastrofa..
Nego citam komentare i kako vidim hvale frizera Edu preko puta Robota u Urban style salonu pa se kanim ici kod njega na popravku glave.. Je li neko od vas isao kod njega? Kakvi su utisci?
Dodji ti kod mene,
Studio BELLUS iza veterine tacno, nebudel valjalo, ne moras platit...ps. koristim revlon preparate... :thumbup:
Image
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#202 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Šeherzada »

cecimy. wrote:Čitala sam puno na forumima ( srbija, crna gora, hrvatska), o preparatu za kosu DIKSON DECAP- skidač farbe, cure ga hvale da je odličan, i da ne šteti kosu, a vrati boju kakvu želite, kao što radi blanš i kasnije prefarbate u boju koju želite. Da li iko zna ima li gdje u BIH da se taj skidač farbe kupi, ili neki način da se naruči ili sl. :?
U Sarajevu nema nigdje cula sam samo da ima u Banja Luci.I ja sam ga trazila dugo dok mi nisu stigle tri bocice iz Zagreba :)
Ako imas nekoga u Zg i Bg da ti posalje,jer nema nigdje sem u 3 radnje u Zg i 2 u Bg
StupskaBitanga

#203 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by StupskaBitanga »

Meni je jednom u image unakažena glava ja rekao na kratko izašao hama ćelav i uzeli mi 10KM
1987vendetta

#204 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by 1987vendetta »

Ja ne znam kolike Vi kose imate i gdje se sisate, pa Vam uzmu 35 KM za sisanje.. Ja imam kosu do pola ledja (malo duzu) i operem, osisam i isfeniram za 20 KM. Jos uz to popijem kaficu i(ili) sok, i divota.. Frizerski je u Mercatoru na C. Vili (kod vjetrenjace), cura se zove Dzenita i odlicno radi.. Ja se kod nje sisam vec 6-7 godina i dok jos nije otvorila taj frizerski, radila je na Kovacicima u jednom salonu. Onda nije radila mozda godinu dana, pa je otvorila ovaj frizerski. I u tih godinu dana, nisam mogla da je nadjem, tj. nisam imala broj mobitela njen i ja zalutam u frizerski Mogano na Kovacicima. Prvo cekala frizerku da pojede, pa da popije kafu (znaci kojih 20 minuta), kazem ja pranje i sisanje vrhova (2 cm).. Opere ona meni kosu, pocupa mi pola kose dok me cesljala, osisa mi kojih 5 cm kose u rekordnom roku od 5 minuta i osusi mi kosu (bez feniranja) i uz to me fenom sprzi po vratu.. Kontam ja nece bit vise od 15 KM.. Kaze zenska 25 KM.. Onda sam se svadjala s njom i rekla joj da uzasno radi i da cu je tako popljuvat gdje god stignem, jer je najgora frizerka, neljubazna i jos uzima previse za to sto uradi, dam joj pare i izadjem.. Kad sam dosla kuci, doslo mi je da placem, sto sam ispala kreten i uopste joj platila.. Cura se zove Amela, pa ko voli nek izvoli..
badalpur

#205 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Ja iscitah sve postove i opet ne nadjoh rjesenje za svoje probleme :(!! Stvarno sam izgubljena kad su frizeri u pitanju!! Treba mi neko kome necu morati objasnjavati sta zelim jer ja ne znam sta zelim :) i neko ko prati najnovije trendove i nece me osisati kao tetku!! PREPORUKA, MOLIM VAS!!

P.S. Nemojte mi ovih razvikanih koji, osim sto sisaju, dizajniraju, poziraju, glume ili ste vec ne!! Za njih nemam para, a ni zivaca cekati danima na termin!!

Hvala :)
Jara

#206 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Jara »

badalpur wrote:Treba mi neko kome necu morati objasnjavati sta zelim jer ja ne znam sta zelim :) i neko ko prati najnovije trendove i nece me osisati kao tetku!! PREPORUKA, MOLIM VAS!!
E baš takav :) je preko puta ulaza u Robot u Hrasnom, iznad radnje u kojoj vehabije peku piliće.
badalpur

#207 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

A to je taj famozni Edo o kome svi trune :D !! Koliko ce me kostati to zadovoljstvo i ako neko ima broj ili da samo upadnem :?:
Ljuska_u_BaklaFi

#208 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

I ja sam se sisala nekad u Moganu ali kod Anele i uvijek bila zadovoljna, a kad god me se docepala Amela oplakala sam, nekako mi taj frizerski bio blizu i sva sreca ne radi vise ili su mu promijenili naziv, helem i meni bi dobro dosla preporuka :)
1987vendetta

#209 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by 1987vendetta »

Eh ovako.. Ako znate sta hocete, tacno, onda odete kod Dzenite u Mercator na C. Vili, objasnite joj i ona Vas osisa tako.. Ako ne znate sta hocete, a hocete promjenu frizure, odete kod Semira, frizerski je u zgradi gdje se snima "Viza za buducnost" i zove se Sarh, tako nesto.. Ja sam kod njega pravila frizuru za maturu, i dosla sam, i samo rekla: Hocu da bude frckavo, al' da bude i specijalno.. Isto kakva brdjanka :D :lol: :-) :run: Lik me radio 2 sata, posvetio se bas, i vidi se da voli to sto radi, vidi se po tome kako tretira kosu, nekako me podsjeca na slikara kad slika... Mislila sam da ce mi naplatiti kojih 50 KM, a on mi uzeo 25 KM, tako da sam mu ostavila baksis jos 5 KM, jer sam bila i vise nego zadovoljna..
lerdi

#210 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by lerdi »

iceman ze wrote:mogu li ja da pohvalim jedan frizerski salon, sigurno vec znate, a to je Madonna kod Katedrale. Stvarno vec sam par puta otisao, i dobio extra uslugu, malo su skuplji u odnosu na ostale, ali ja sam stvarno izasao prezadovolajn, usluga, cistoca, posvecenost musteriji.......nadam se da ce tako i ostati..... :-)
:thumbup:

Nahodao sam se po frizerima i napokon da se negdje skrasim :D
Jesu malo skuplji brate, ali ti nakon šišanja svaka dlaka na mjestu stoji. I to slučajno odem sa djevojkom. Ona se šišala i ja haj reko kad sam već tu da i mene. Od tad stalno sam tamo.
vratnik

#211 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by vratnik »

lerdi wrote:
iceman ze wrote:mogu li ja da pohvalim jedan frizerski salon, sigurno vec znate, a to je Madonna kod Katedrale. Stvarno vec sam par puta otisao, i dobio extra uslugu, malo su skuplji u odnosu na ostale, ali ja sam stvarno izasao prezadovolajn, usluga, cistoca, posvecenost musteriji.......nadam se da ce tako i ostati..... :-)
:thumbup:

Nahodao sam se po frizerima i napokon da se negdje skrasim :D
Jesu malo skuplji brate, ali ti nakon šišanja svaka dlaka na mjestu stoji. I to slučajno odem sa djevojkom. Ona se šišala i ja haj reko kad sam već tu da i mene. Od tad stalno sam tamo.
Samo Madonna :thumbup:
da citiram icemana: usluga, cistoca, posvecenost musteriji, i da dodam: gazda koji je svake godine u Londonu na specijalizacijama i modnim revijama i vrijedan partner za neke od vrhunskih proizvodjaca frizerske opreme i potrepstina..
. Ostalo su sve "brice", samo je Senad FRIZER!!!
(hmm, koju reklamu napravih kao da on mene placa, a ne ja njega..).
saga

#212 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by saga »

ja se u jednom te istom salonu sisam, pa ima 6-7-8 (mozda i 9 :D ) godina... otkako me jedna upropastila, ovi nisu zakazali
elem, ja odem, sjednem, kazem sisajte... on pita kako cemo, ja kazem kako god zelite, i uvijek ispadnem zadovoljna :D
osim ako ne zelim veliku promjenu, tipa da me osisa skroz nakratko, onda naglasim... kod njega (ASM studio) je sisanje 25KM, i tu odem jedno dvaput godisnje, a izmedju jos jedno dva puta, kod zene mu za 20KM... meni i to puno nesto, al sta cu, kad znam da me nece upropastit
ružmarin-a

#213 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

Jara wrote:
badalpur wrote:Treba mi neko kome necu morati objasnjavati sta zelim jer ja ne znam sta zelim :) i neko ko prati najnovije trendove i nece me osisati kao tetku!! PREPORUKA, MOLIM VAS!!
E baš takav :) je preko puta ulaza u Robot u Hrasnom, iznad radnje u kojoj vehabije peku piliće.
ni slučajno
meni napravili metlu od šiški :x
*mima*

#214 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

saga wrote:ja se u jednom te istom salonu sisam, pa ima 6-7-8 (mozda i 9 :D ) godina... otkako me jedna upropastila, ovi nisu zakazali
elem, ja odem, sjednem, kazem sisajte... on pita kako cemo, ja kazem kako god zelite, i uvijek ispadnem zadovoljna :D
osim ako ne zelim veliku promjenu, tipa da me osisa skroz nakratko, onda naglasim... kod njega (ASM studio) je sisanje 25KM, i tu odem jedno dvaput godisnje, a izmedju jos jedno dva puta, kod zene mu za 20KM... meni i to puno nesto, al sta cu, kad znam da me nece upropastit

Sve u svemu....4 puta godisnje posjecujes frizera..... :?
saga

#215 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by saga »

otpilike... mozda se nekad zalomi i 5-6, sto?
izmedju ako treba sisnem sama...
*mima*

#216 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by *mima* »

saga wrote:otpilike... mozda se nekad zalomi i 5-6, sto?

Jednom mjesecno mi je malo.....sama da se sisam....nidje veze......
Cholina_Lokica

#217 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

*mima* wrote:
saga wrote:otpilike... mozda se nekad zalomi i 5-6, sto?

Jednom mjesecno mi je malo.....sama da se sisam....nidje veze......
pa ako je tebi malo, ne mora znaciti da je i ostalima tako... i ja se sisam odprilike 4-5 puta godisnje, jednostavno nema potrebe za vise sisanja
badalpur

#218 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Nisam ni ja pobornik "uradi sam" metode, ali ne idem frizeru više od 4x godisnje!! Imam kvalitetnu kosu, nikad ispucalu i koja se vrlo lako oblikuje :-D !! Frizeri su ocarani kad krenu fenirati i ne mogu da vjeruju da ne stavljam ni pakunge ni balzame :-) ...hahaha, ostanu zateceni kad im kazem!!
caniggia

#219 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by caniggia »

badalpur wrote:A to je taj famozni Edo o kome svi trune :D !! Koliko ce me kostati to zadovoljstvo i ako neko ima broj ili da samo upadnem :?:
Ni slucajno tom Edi... Bila dva puta... Prvi put me tako lose osisao da ni sam niej mogao isfenirati kosu, a drugi put (odem ponovo poslije dugo vremena, hitno mi trebalo feniranje, nigdje mjesta osim kod njega, pa odlucim da mu dam drugu sansu :-) ), ... nidje veze...

Ovo mora da mu neko njegov stavlja pohvalne postove. Ko god izadje iz salona, izgleda pravo tetkasto...
ružmarin-a

#220 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

ružmarin-a wrote:
Jara wrote:
ni slučajno
meni napravili metlu od šiški :x
nagovorili me i na pramenove i izbili puno para a malo muzike iz džepa mi mog
ma pfuj
je nezadovoljna, ne znam za @jaru
ružmarin-a

#221 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

caniggia wrote:
badalpur wrote:A to je taj famozni Edo o kome svi trune :D !! Koliko ce me kostati to zadovoljstvo i ako neko ima broj ili da samo upadnem :?:
Ni slucajno tom Edi... Bila dva puta... Prvi put me tako lose osisao da ni sam niej mogao isfenirati kosu, a drugi put (odem ponovo poslije dugo vremena, hitno mi trebalo feniranje, nigdje mjesta osim kod njega, pa odlucim da mu dam drugu sansu :-) ), ... nidje veze...

Ovo mora da mu neko njegov stavlja pohvalne postove. Ko god izadje iz salona, izgleda pravo tetkasto...
zove se Ognjen, kako ja čuh da ga oslovljavaju i blago je pederkast, nije puno :)
lagani zamah šakice i treptanje
badalpur

#222 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

Edo prekrizen!! ne da mi se dozivljavati nervne slomove jer, bukvalno, tako reagujem na lose osisanu kosu!! Ne izlazim iz kuce danima, kukam i cvilim svima....hahahha!!! Zbog takvih i imam traumu od frizera i treba mi tri mjeseca psiholoske pripreme :-?
terra_incognita

#223 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by terra_incognita »

vratnik wrote:
Samo Madonna :thumbup:
da citiram icemana: usluga, cistoca, posvecenost musteriji, i da dodam: gazda koji je svake godine u Londonu na specijalizacijama i modnim revijama i vrijedan partner za neke od vrhunskih proizvodjaca frizerske opreme i potrepstina..
. Ostalo su sve "brice", samo je Senad FRIZER!!!
(hmm, koju reklamu napravih kao da on mene placa, a ne ja njega..).
Jasta, Senad je vrhunski frizer !
Michun

#224 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by Michun »

badalpur wrote:Edo prekrizen!! ne da mi se dozivljavati nervne slomove jer, bukvalno, tako reagujem na lose osisanu kosu!! Ne izlazim iz kuce danima, kukam i cvilim svima....hahahha!!! Zbog takvih i imam traumu od frizera i treba mi tri mjeseca psiholoske pripreme :-?
badalpur, imas pp. :D
badalpur

#225 Re: Najbolji frizerski salon u Sarajevu

Post by badalpur »

saga wrote:ja se u jednom te istom salonu sisam, pa ima 6-7-8 (mozda i 9 :D ) godina... otkako me jedna upropastila, ovi nisu zakazali
Jel kod Mustafe :?: Ceka li se dugo termin?
Post Reply