Umro Slobodan Milosevic
-
Reina
ma to su oni uradili oni , koji ce sada da prave od zlocinca mit,
oni koji sada na sva zvona trube kako su oni zrtve, kako su se
svi uortacili protiv njih, i lafo traze obudkcije i p.m. jer im je
ubijen predsjednik stokaaaa fasisticka...
sinoc gledam radilkale seseljske, na TV u Srbiji kukaju kako su zrtve,
kako je Hag ubio tog im predcednika.hhahaha a na kraju rece
"pa eto sad nemaju dokaza, pa nemaju nije proglasen
krivim,pa nije" i IZDADE se na kraju ono sto u STVARI
MISLI I RECE I ONO STO SU USTVARI URADILI.... BAGRA
oni koji sada na sva zvona trube kako su oni zrtve, kako su se
svi uortacili protiv njih, i lafo traze obudkcije i p.m. jer im je
ubijen predsjednik stokaaaa fasisticka...
sinoc gledam radilkale seseljske, na TV u Srbiji kukaju kako su zrtve,
kako je Hag ubio tog im predcednika.hhahaha a na kraju rece
"pa eto sad nemaju dokaza, pa nemaju nije proglasen
krivim,pa nije" i IZDADE se na kraju ono sto u STVARI
MISLI I RECE I ONO STO SU USTVARI URADILI.... BAGRA
- Bosanac in Lederhosen
"I internet portali u BiH na svojim stranicama donose komentare vezane za vest o smrti Slobodana Miloševića. Na sajtovima se navodi da je "Milošević veliki gubitnik, jer je iz SFRJ krenuo ka velikoj Srbiji, nastavio u krnjoj Jugoslaviji, krahirao u svojoj Srbiji, politički sahranjen i pred lice pravde doveden u Saveznoj Republici Jugoslaviji, a na stub srama obešen u državnoj zajednici SCG".
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=191308
http://www.sarajevo-x.com/clanak/060311012
- muha_sa
Baš tako---krepanom zločincu, poslije Hitlera največem zlikovcu,davat ovoliki prostor???Joni wrote:jedna tema o takoj budali
provocira me i lici mi,
na
"knjigu zalosti" ,
Baš me interesuje čijim parama će Paravac,Čavić,Dodik i ostala kamarila na sahranu zlikovcu otići.Mislim da će o trošku BiH i nimalo ih sram biti neće----Do nas je.
-
kub lajkan
Jos je u opticaju sahrana u Moskvi... koja bi to groteska bila na kraju... da covjek koji se borio za "svi Srbi u jednoj drzavi" bude sahranjen u Moskvi...
- sekiracija
Samo da izrazim svoje ne slaganje sa naslovom ove teme
naime ona bi trebala glasiti: KREPO KAO PAS U KAVEZU JEDAN OD NAJVECIH ZLOCINACA SVIJETA -SLOBODAN MILOSEVIC
naime ona bi trebala glasiti: KREPO KAO PAS U KAVEZU JEDAN OD NAJVECIH ZLOCINACA SVIJETA -SLOBODAN MILOSEVIC
- danas
ma jasta je. pa oni su ga skinuli jer je sad bilo stani-pani, a milosevicevu presudu za genocid srbija ne moze da dozvoli sebi u ovom trenutku (tacnije, ne moze je sebi dozvoliti nikako u kontekstu tuzbe BH za genocid i ratnu odstetu).mostarac wrote:Da li je ipak ubijen?
srbima nisu bitni ljudi, oni cuvaju i stite nesto drugo... pa ubili su djindica, a i koliko jos "svojih" vladara kroz istoriju. milosevic kao milosevic (ili djindjic kao djindjic, ili bilo ko...) je njima posve nevazan, ono sto je bitno je da sada "nema potpore" za agresiju i genocid... pa pogledaj sta varadi kaze, i valjda ti je sve jasno.
-
Joni
nista ne bi bilo sem ,kub lajkan wrote:Jos je u opticaju sahrana u Moskvi... koja bi to groteska bila na kraju... da covjek koji se borio za "svi Srbi u jednoj drzavi" bude sahranjen u Moskvi...
" dzukela ( oprosti dzukela) se vratio kuci "
htjeo sam ono "lesi se vraca kuci " pa kad mi suze ne potekose ,
da lesija tako uvrijedim ,
- danas
sudjenje u nurembergu je dalo dovoljno presuda, a njemacka je bila porazena vojno i potpuno okupirana od strane saveznickih sila u to doba. posto to nije slucaj sa srbijom, vidjecemo sta ce se desiti. njihov sudski tim vidis da vec igra na tu kartu da "nema potpore" za tuzbu protiv drzave SiCG, jer nedostaje glavna drzavna karika -- predsjednik milosevic i presuda njemu za genocid. ostatak su "individualne" presude, a te se ne pikaju puno u medju-drzavnim tuzbama. moras dokazati da je vrh drzave znao i organizovao genocid, a sada toga -- gle slucaja -- nema!muha_sa wrote:Ni Hitler nije doživio da mu se sudi i presuda izrekne al to ne negira genocid koji je zlikovac počinio.
Krepani balkanski krvnik je otišao al zaraza je ostala kod nebeskog (u pašaluk zbijenog ).naroda
sta mislis, kome to ide u prilog? ko od njegove smrti (i nedostatka presude) ima koristi?
-
Joni
evo odgovora tom "aljosi" varadiju,mostarac wrote:Da li je ipak ubijen?
MILOŠEVIĆEV odvjetnik Zdenko Tomanović rekao je za Reuters da je Milošević mislio da ga u pritvoru u Sheveningenu truju.
Tomanović je izjavio da je podnio službeni zahtjev Haškom sudu da se obdukcija Miloševićeva tijela obavi u Moskvi, imajući na umu njegovu jučerašnju izjavu da ga u pritvoru truju.
Na Miloševićev zahtjev, Tomanović je zahtjev za
zaštitu svoga klijenta poslao Ruskoj ambasadi u Nizozemskoj i ruskom Ministarstvu vanjskih poslova u Moskvi.
"Zahtjevao sam zaštitu za Slobodana Miloševića zbog njegovih tvrdnji da je trovan. Još nisam dobio nikakav odgovor i to je sve što imam za reći."-kazao je Tomanović.
Milošević se na sudu branio sam, dok je Tomanović bio njegov predstavnik na sudu, te mu je pomagao oko pripreme obrane.
(index.hr)
a evo i zasto:
VARADI: TUŽBA BIH DODATNO OBEZVREĐENA
Pravni stručnjak tima SCG za procesna i pitanja nadležnosti koji pred Međunarodnim sudom pravde brani našu zemlju po tužbi Bosne i Hercegovine za genocid izjavio je da je posle smrti Slobodana Milosevića bosanska tužba dodatno obezvređena.
'Da je Milošević osuđen za genocid to bi bilo od dodatnog značaja i negativno uticalo na tužbu, ali sada nema mogućnosti da on bude osudjen ili oslobodjen, pa je tužilac doveden u veoma tešku situciju,' ocenio je Varadi za 'Glas javnosti'.
Miloševićeva smrt dovodi BiH u još teži položaj, jer da je Haški tribunal utvrdio njegovu krivicu onda bi Međunarodni sud pravde eventualno mogao da se osloni na tu odluku. 'Tužiocu je, ovako, izmakao mogući oslonac,' kazao je Varadi.
( http://www.rts.co.yu )
cudim se da ste drug toliki budala i da izjavljujete takve gluposti,
jel vi zbilja NE znate da slobodan milosevic nije optuzen za genocid
vec je za genocid optuzena jugoslavija odnosno pravni nasljednici te jugoslavije , srbija i crna gora .
milosevic je , drug varadi , bio samo jedna karika u lancu te drzave koja je pocinila genocid .
samo jedan mali pion koji je u ime drzave i drzavnih organa u ime nacije i naroda te drzave jugoslavije ,
ucestvovao u organizovanju i izvrsenju agresije i genocida na nezavisnu drzavu bih i njen bosanskohercegovacki narod .
slobodan milosevic je u optuznici protiv srbije i crne gore za pocinjeni genocid samo jedan najobicniji "pickin dim" . drug varadi , sa tim il bez tog dima isti ti je 'urac !
i otkud ti to,
da nestanak tog dima jos "VISE OBEZVRJEDJUJE" tuzbu ?
cuj !
Last edited by Joni on 12/03/2006 17:35, edited 1 time in total.
-
kub lajkan
Sto je babi milo to joj se i snilo...VARADI: TUŽBA BIH DODATNO OBEZVREĐENA
Pravni stručnjak tima SCG za procesna i pitanja nadležnosti koji pred Međunarodnim sudom pravde brani našu zemlju po tužbi Bosne i Hercegovine za genocid izjavio je da je posle smrti Slobodana Milosevića bosanska tužba dodatno obezvređena.
Naprotiv, moze se desiti upravo suprotno. Da poslije ovoga SiCG bude u tezoj situaciji u vezi ove tuzbe.
Jer neko mora iskihati... Toliko je godina i para potroseno na haske procese, da bi takav zavrsetak najvise obezvrijedio upravo instituciju Tribunala.
Naravno, uz pretpostavku da ce odluka biti donijeti iskljucivo na osnovu cinjenica.
S druge strane, ukoliko na odluku presudno uticu "sive eminencije", onda je Milosevic u cijeloj prici sasvim nebitan...
-
Joni
extra nadahnuce za b92 !
nemojmo se zajebavati ,
jucer je cjela srbija zavijena u crno,
il iznutra il svani,
boli me cuna !
-------------
drugovi ,
primite moju sucut
kao i cjela srbija, r. srpska ,
i polovicna crna gora !
tolko ,
ps. supruga me zamolila da njenu sucut prenesem
drugu
raifu dizdarevicu ,
pa ev to i cinim,

nemojmo se zajebavati ,
jucer je cjela srbija zavijena u crno,
il iznutra il svani,
boli me cuna !
-------------
drugovi ,
primite moju sucut
kao i cjela srbija, r. srpska ,
i polovicna crna gora !
tolko ,
ps. supruga me zamolila da njenu sucut prenesem
drugu
raifu dizdarevicu ,
pa ev to i cinim,
-
Joni
za "danas" ,
sebe provaljujes a mene nasmijavas ,
nije sloba bio kralj vec presednik , bre !
sloba je biran i sloba je bio na celu drzave jer je to narod te drzave hteo !
kao presednik sloba je samo kordinirao i ispunjavao zelje srpskog naroda .
imas jos koju

sebe provaljujes a mene nasmijavas ,
nije sloba bio kralj vec presednik , bre !
sloba je biran i sloba je bio na celu drzave jer je to narod te drzave hteo !
kao presednik sloba je samo kordinirao i ispunjavao zelje srpskog naroda .
imas jos koju
-
Joni
danas wrote:sudjenje u nurembergu je dalo dovoljno presuda, a njemacka je bila porazena vojno i potpuno okupirana od strane saveznickih sila u to doba. posto to nije slucaj sa srbijom, vidjecemo sta ce se desiti. njihov sudski tim vidis da vec igra na tu kartu da "nema potpore" za tuzbu protiv drzave SiCG, jer nedostaje glavna drzavna karika -- predsjednik milosevic i presuda njemu za genocid. ostatak su "individualne" presude, a te se ne pikaju puno u medju-drzavnim tuzbama. moras dokazati da je vrh drzave znao i organizovao genocid, a sada toga -- gle slucaja -- nema!muha_sa wrote:Ni Hitler nije doživio da mu se sudi i presuda izrekne al to ne negira genocid koji je zlikovac počinio.
Krepani balkanski krvnik je otišao al zaraza je ostala kod nebeskog (u pašaluk zbijenog ).naroda
sta mislis, kome to ide u prilog? ko od njegove smrti (i nedostatka presude) ima koristi?
pa da samo sofer odgovara !
-
Joni
Bosanac in Lederhosen wrote:, B92 citira sarajevo-x.com :
"I internet portali u BiH na svojim stranicama donose komentare vezane za vest o smrti Slobodana Miloševića. Na sajtovima se navodi da je "Milošević veliki gubitnik, jer je iz SFRJ krenuo ka velikoj Srbiji, nastavio u krnjoj Jugoslaviji, krahirao u svojoj Srbiji, politički sahranjen i pred lice pravde doveden u Saveznoj Republici Jugoslaviji, a na stub srama obešen u državnoj zajednici SCG".
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=191308
http://www.sarajevo-x.com/clanak/060311012
Milošević veliki gubitnik, jer je iz SFRJ krenuo ka velikoj Srbiji, nastavio u krnjoj Jugoslaviji, krahirao u svojoj Srbiji, politički sahranjen i pred lice pravde doveden u Saveznoj Republici Jugoslaviji, a na stub srama obešen u državnoj zajednici SCG".
devedesete ,
nedjelja ,
zajednicki dnevnik,
ljubljana
zagreb
sarajevo
titograd
novi sad
beograd
pristina
skoplje
ovaj komentar i
beograd
B 92,
simbolika ? ma jok ,
nekima je vrime stalo osamdeset i neke
Last edited by Joni on 12/03/2006 18:38, edited 1 time in total.
-
Panasonic
Pa sta ste vi ocekivali? Da ce Srbi svoj zlocin priznati? Probudite se, to su Srbi, svjetske kukavice, kao sto su bili dok su ubijali djecu iza ledja rafalom, gdje god im se pruzio (ma kakav) oruzani otpor oni su se povukli. Zasto ne priznaju sve kao sto su Nijemci priznali za II sv rat i sad se kaju sto su birali Hitlera za vlast. Srbi nisu toliko pametni, oni ce radije zivjeti pod sankcijama i biti cigani u ocima javnosti nego priznati svoje djelo. Prije svega oni nisu ljudi, pa tek onda nisu pametni.
Kako je ono jedan ispitanik u Beogradu rekao: Prijatelji suda nisu srpski prijatelji (iliti "Prijatelji pravde su srpski neprijatelji")
Kako je ono jedan ispitanik u Beogradu rekao: Prijatelji suda nisu srpski prijatelji (iliti "Prijatelji pravde su srpski neprijatelji")
-
abrahambih
#222 KOALICIJA, ILI - UDRUŽENI ZLOČINAČKI PODUHVAT
DOK U GEBELSOVOJ REZIDENCIJI U PAKLU ČEKAJU DA SE POKLONE HITLERU, TUĐMAN PRIZNAJE MILOŠEVIĆU DA MU SE JOŠ NIJE NADAO.
MILOŠEVIĆ: ČUO SAM DA VAS DVOJICA PREKO MENE ŽIVOG DIJELITE BOSNU.
IZNENAĐENI IZETBEGOVIĆ: PA NIJE VALJDA DA SE TOG ČUDA, NI NAKON 600 GODINA BRATSKIH NAPORA, NISMO KONAČNO OSLOBODILI.
MILOŠEVIĆ: ČUO SAM DA VAS DVOJICA PREKO MENE ŽIVOG DIJELITE BOSNU.
IZNENAĐENI IZETBEGOVIĆ: PA NIJE VALJDA DA SE TOG ČUDA, NI NAKON 600 GODINA BRATSKIH NAPORA, NISMO KONAČNO OSLOBODILI.
-
Reina
ne kazem da ga "oni" ti njegovi radikali nisu otrovali, ali kako ti rece da "nema dokaza o genocidu" jer je eto predcednik im krepucnuo, pa sta tidanas wrote:je njima posve nevazan, ono sto je bitno je da sada "nema potpore" za agresiju i genocid... pa pogledaj sta varadi kaze, i valjda ti je sve jasno.muha_sa wrote:Ni Hitler nije doživio da mu se sudi i presuda izrekne al to ne negira genocid koji je zlikovac počinio.
s moras dokazati da je vrh drzave znao i organizovao genocid, a sada toga -- gle slucaja -- nema!
mislis ako nije izrecena kazna da dokazi koji su izvedeni punih 4 godine
ne sluze nicemu, ili da 100.000 drugih dokaza ne sluze nicemu .... grdno se varas i ti i oni preko drine....
i inace mislim da javnost mislim na drzavu, nevladine organizacije, udruzenja itd. i u zemlji i van nje, bi trebali uzeti vise aktivnog ucesca u cilju pomoci timu, na bilo koji nacin, a ne sve samo prepustiti timu, koji vodi tuzbu protiv SCG...
.