Snaha Dragojla mi je ubila sina Ahmeda, moga sina, a njenog

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Da biste zadovoljili sve ljude ovog svijeta, nemojte se vise uopste ni zeniti!
Muje, nemojte zeniti Dusanke!
Jovani, nemojte zeniti Dzemile!
Ivice, nemojte zeniti ni Dusanke ni Dzemile!

Isto tako, Mujo, mojne zenit Dzemilu, nije to demokratski......

prica vam je nebulozna totalno.. Brakovi su u ratu pucali i kad su bili ETNICKI cisti, jer su imali NEPOMIRLJIVE razlike u politickim stajalistima.

Niko ne kaze da se Dragojla i slicni slucajevi trebaju zaboraviti, ali uvijek se tenzije pocnu dizati kad krene predizborna kampanja..
iskoristavanje ove napacene nane je vise nego sramotno...
ocigledno trebam napomenuti da se Srebrenicanki sjete tek krajem JUNA svake godine...
tako ce i pricu ove nane zvakati svako malo, ne da bi nani pomogli, vec da bi usicarili neki poen, samo ne znam kod koga.

Ahmmed je Tito, umjesto da palamoodi on je sve vec zavrsio da se jednom Zepljaku pomogne da dobije krov nad glavom...
ali neka, bolje da se mi ovdje prepiremo ko je patio vise, ko je platio vise, ko je sta rekao...
a niko shupkom da pomakne...
fuj...
Joni

Post by Joni »

postavit cu tri price pa ce ova biti pod
dvicom,
"picio" ja svoje stavove na jednom lokalnom forumu kad me vec na pocetku sasjece jedan iz amerike i optuzi me da sam za brastvo i jedinstvo , da sam protiv muslimana da nemam pojma sta su NAM srbi radili i tako to...
sta mi je drugo preostalo nego da se raspitam ko je taj muslimanski patriota i saznam,
da je tip klosario po zagrebu prije rata , da u bih nije bio jednu 5 godina prije rata , da bih nije vidio ni u toku ni poslije rata ...
i saznam da coek danas ima restoran u americi ...
sjedam ja onda lipo i fino i cojku odgovorim njekako ovako,
"dragi susjedu , ako srbe mrzis zbog onoga sto su i meni radili onda te zamoljavam da to ZABORAVIS !"
revolver amidza

Post by revolver amidza »

Vingo wrote:...Ne zanima te muslimanska, ali te zanima podijeljena drzava. A ta je gora od muslimanske....
otkud tebi to da mene zanima podijeljena drzava,pa covjek ovdje ne moze da iznese svoj stav a da se to odmah ne podigne na drzavnu,politicku i sta ti ja znam razinu,..ja znam zasto ovo govorim i mislim,..i na kraju krajeva imam na to pravo,..pored mene mogu svi da zive kako god hoce,a s kim cu ja u svojoj kuci i krevetu,to je moja stvar!
osvrt na temu je bio,takav je moj stav
Prenj

Post by Prenj »

Joni wrote:postavit cu tri price pa ce ova biti pod
dvicom,
"picio" ja svoje stavove na jednom lokalnom forumu kad me vec na pocetku sasjece jedan iz amerike i optuzi me da sam za brastvo i jedinstvo , da sam protiv muslimana da nemam pojma sta su NAM srbi radili i tako to...
sta mi je drugo preostalo nego da se raspitam ko je taj muslimanski patriota i saznam,
da je tip klosario po zagrebu prije rata , da u bih nije bio jednu 5 godina prije rata , da bih nije vidio ni u toku ni poslije rata ...
i saznam da coek danas ima restoran u americi ...
sjedam ja onda lipo i fino i cojku odgovorim njekako ovako,
"dragi susjedu , ako srbe mrzis zbog onoga sto su i meni radili onda te zamoljavam da to ZABORAVIS !"
:thumbup:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

revolver amidza wrote:
Vingo wrote:...Ne zanima te muslimanska, ali te zanima podijeljena drzava. A ta je gora od muslimanske....
otkud tebi to da mene zanima podijeljena drzava,pa covjek ovdje ne moze da iznese svoj stav a da se to odmah ne podigne na drzavnu,politicku i sta ti ja znam razinu,..ja znam zasto ovo govorim i mislim,..i na kraju krajeva imam na to pravo,..pored mene mogu svi da zive kako god hoce,a s kim cu ja u svojoj kuci i krevetu,to je moja stvar!
A drugi imaju svoje stavove koji ne moraju biti isti kao tvoji.
revolver amidza

_BosanaC wrote:
revolver amidza wrote:
A drugi imaju svoje stavove koji ne moraju biti isti kao tvoji.
naravno da mogu, i postujem,ali ako u tim stavovima mene neko stavlja u ravan s radovanom onda mu bas i ne mogu reci hvala
Joni

Post by Joni »

Ruke i noge mi svezane.
Nakasljem se ja malo bolje i neko mi odgovori sa kratkim kasljem.
Skontam ja da jos neko visi.
Ako visi onda je nas nije policajac, zakljucim.
Ako ja visim nemora ni policajac koji me cuva biti u istom polozaju, jel tako Skljoco "
Dobro si Dide skonto, nema sta, nego sta bi ?
" Dokasljavali se mi neko vrijeme i onda on progovori, Jes ti na podu ? Jesam. Jel ima jos neko ovdje? Nisam siguran.
Jel ovo Manjaca ?
Jest.
Logor?
Tacno.
Jel ti Jrvat ?
Nisam.
Jes katolik?
Nisam.
Jes Bosanac, musliman.
Jesam.
Da nisi Bosnjak.
Reko sam Bosanac.
I ja sam.
Musliman ? pitam ga ja.
Ne.Bosanac sam, odgovori mi on.
Katolik ? pitam ja.
Ne, Bosanac, pravoslavac.
Aha.
Da.
Izgleda da dolaze.
Cujem ih i ja.
Otkljucase se vrata i malo svjetlost udje u samicu od neba koje je bilo
plavo ko Sana i puno zvjezda, zvjezda do zvjezde.
I odmah pocese udarati Bosanca pravoslavca.
Mene neko ponovo podize u viseci polozaj a Bosanac od udaraca izgubi svjest.
" Treba ga osunatiti mater mu jebem izdajnicku.On Balija, sad cu ga zaklati, mater mu jebem Balijsku " cikte policajci.
I onda ga neko nogom zapuca po licu, onako bezzivotnog."
Izadju oni a mi ostanemo u takvim polozajima, on bez svjesti ja sa svjescu koja se upravo spremana da me napusti.
Kad sam ponovo dosao svjesti cujem Bosanac stenje.
A cujem da neko ulazi i na vrata i prilazi bez rijeci a onda svjetlost lampe obasja gredu i on petlja oko konopaca i spusta nas obadvojicu na zemlju i izlazi bez rijeci"
" Bosanac" cujem kako me zove.
" Da"
Otkud si ? "
" Iz picke materine "
" Vid pa i ja sam otud"
Fino"
"Da"
"Nemas nesto povjerenja prema meni " nastavi on.
" Kako" nastavi ja.
" Pa osjetim"
" A kako da ti vjerujem, mislim..."
" Razumjem ali i ja sam Bosanac, ja sam odlucio
da pripadam Naciji drzave Bosne i Hercegovine. Kao i ti.
Mi smo Bosanci jer smo tako mi odlucili.Oni su Srbi jer su oni tako odlucili.
Razumjes ? "
" Pomalo"
" Ev vidis, postoji Drzava i ona ima svoju Naciju i svoj Narod "
" Suti dolaze "
" Mene ce nocas ubiti "
" Ma jok bolan, suti "
I upadose policajci, baterija, odvezuju ga i odnesose.
I cujem kako jedan rece,
" Znas sta ces sa njim, ".
A ti Dide ?
" Mene tako ostavili i niko nije ulazio u samicu do kasnog jutra.Dan je vec bio dobro ocvrsnuo kad su ponovo dosli i digli me .
Reina

Post by Reina »

Husko Kotrljanjić wrote:[Halo, Mladic ovde,tuci Velusice(misleci valjda na Velesice)tamo nema mnogo srpskog zivlja!
.[/quote]

najezim se kad god cujem taj snimak :-? :shock:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

revolver amidza wrote:naravno da mogu, i postujem,ali ako u tim stavovima mene neko stavlja u ravan s radovanom onda mu bas i ne mogu reci hvala
Pa ne mozes ti odluciti kako ce ko tumaciti tvoje stavove, ali mozes svoje stavove korigirati tako da ne budes "Radovan".

Izvini, ali neko koga je babo odgojio tako da gleda samo "svoje" ne moze mi nikako pricati o ljubavi i postovanju drugih, jer sami tvoji stavovi o partneru druge vjeroispovjesti dovoljno govore o tvojim odredjenim gledanjima na svijet.

A i Radovan je zeljeo isto, samo s druge strane.
Joni

Post by Joni »

Halo, Mladic ovde,tuci Velusice(misleci valjda na Velesice)tamo nema mnogo srpskog zivlja!
-----------------------------
- fin primjer,
mladic nije rekao , ...pravoslavnog zivlja ,
da pamtis

Post by da pamtis »

:( mena te Bosne ima nesto drugo ali nije ta Bosna :oops: :D
Joni

Post by Joni »

naravno da mogu, i postujem,ali ako u tim stavovima mene neko stavlja u ravan s radovanom onda mu bas i ne mogu reci hvala
-------------------------
ovako,
- mislim da to nisu tvoji stavovi vec da su to stavovi malo "vecih" riba od tebe a da si ti njihov i njihovih stavova samo pristalica pa sam i usao u diskusiju s'tobom vjerucuci da ces i moje stavove koje sam ti pretstavio i trima istinitim pricama razumjeti kao moju "borbicu"za tvoje povjerenje .
zrno po zrno pogaca
kamen po kamen palaca
bosanac po bosanac pa slobodna bih ,
Last edited by Joni on 10/03/2006 15:35, edited 1 time in total.
revolver amidza

_BosanaC wrote:
revolver amidza wrote:naravno da mogu, i postujem,ali ako u tim stavovima mene neko stavlja u ravan s radovanom onda mu bas i ne mogu reci hvala
Pa ne mozes ti odluciti kako ce ko tumaciti tvoje stavove, ali mozes svoje stavove korigirati tako da ne budes "Radovan".

Izvini, ali neko koga je babo odgojio tako da gleda samo "svoje" ne moze mi nikako pricati o ljubavi i postovanju drugih, jer sami tvoji stavovi o partneru druge vjeroispovjesti dovoljno govore o tvojim odredjenim gledanjima na svijet.

A i Radovan je zeljeo isto, samo s druge strane.

Dzaba ja ovde,procitaj onaj moj post o pruzanju utocista popu,i problemi zbog toga sa hosovcima,a oni nisu bas bili neko s kom se lako bilo zajebavat,a moj starac,buraz i ja smo to uradili a vi "demokrate" gurajte svoje!
mostarac

Post by mostarac »

procitah sve s namjerom da diskutujem i odustah. Umorio se :zzzz:
kakvih ovde sve bolida ima. za nepovjerovat :(
Joni

Post by Joni »

da pamtis wrote:
:( mena te Bosne ima nesto drugo ali nije ta Bosna :oops: :D
ima , ima te bosne
i takvih bosanaca u njoj !
bilo,ima i bit ce , za navjek !
revolver amidza

Joni wrote:naravno da mogu, i postujem,ali ako u tim stavovima mene neko stavlja u ravan s radovanom onda mu bas i ne mogu reci hvala
ovako,
- mislim da to nisu tvoji stavovi vec da su to stavovi malo "vecih" riba od tebe a da si ti njihov i njihovih stavova samo pristalica pa sam i usao u diskusiju s'tobom vjerucuci da ces i moje stavove koje sam ti predstavio i trima procama razumjeti kao moju "borbicu" tvoje povjerenje .
zrno po zrno pogaca
kamen po kamen palaca
bosanac po bosana pa slobodna bih ,
OK,postujem ovo i tvoju namjeru,ali ja sam svoje izgradio, a inace si u pravu,da bog da ti uspio u svoj nakani,od srca ti zelim,misleci na BiH,.
Joni

Post by Joni »

revolver amidza wrote:
Joni wrote:naravno da mogu, i postujem,ali ako u tim stavovima mene neko stavlja u ravan s radovanom onda mu bas i ne mogu reci hvala
ovako,
- mislim da to nisu tvoji stavovi vec da su to stavovi malo "vecih" riba od tebe a da si ti njihov i njihovih stavova samo pristalica pa sam i usao u diskusiju s'tobom vjerucuci da ces i moje stavove koje sam ti predstavio i trima procama razumjeti kao moju "borbicu" tvoje povjerenje .
zrno po zrno pogaca
kamen po kamen palaca
bosanac po bosana pa slobodna bih ,
OK,postujem ovo i tvoju namjeru,ali ja sam svoje izgradio, a inace si u pravu,da bog da ti uspio u svoj nakani,od srca ti zelim,misleci na BiH,.
hvala na lijepim zeljama ,
i nadam se da sam "poljuljao" onu tezu koju si nam iznio , da su srbi ubijali muslimane samo zbog toga sto su bili muslimani.
to je veoma vazno jer ta teza onemogucava stvaranje onakve bih kakvu i ti i ja zelimo . kakvu zeli i velika vecina njenih gradjana .
da pamtis

Post by da pamtis »

ima , ima te bosne
:D samo ti sanjaj moj druze, za takvu Bosnu se haman pa niko i nije borio :D ono malo ljudi sto jeste oni su najveci kubitnici 8-) veliki broj takvih pojeo mrak :oops: .....sigurno znam da je jedan od njih bio kapetan Hajro, sta bi? :( :oops:
Joni

Post by Joni »

dragi "revolver amidza" ,
zamoljavam te da ostavis revolver i da budes samo "amidza" jer ,
mi bosanci bumo uradili ono sta nam je duznost ,
na miran, dostojanstven, civilizovan i
demokratski nacin.
:D i ...
nek ti ostatak ovoga dana protekne u sreci i rahatluku !
revolver amidza

Joni wrote:dragi "revolver amidza" ,
zamoljavam te da ostavis revolver i da budes samo "amidza" jer ,
mi bosanci bumo uradili ono sta nam je duznost ,
na miran, dostojanstven, civilizovan i
demokratski nacin.
:D i ...
nek ti ostatak ovoga dana protekne u sreci i rahatluku !
hvala joni,dobar si ti momak,daje vise takvih kao ti,..ziv i zdrav bio!!!
Joni

Post by Joni »

da pamtis wrote:
ima , ima te bosne
:D samo ti sanjaj moj druze, za takvu Bosnu se haman pa niko i nije borio :D ono malo ljudi sto jeste oni su najveci kubitnici 8-) veliki broj takvih pojeo mrak :oops: .....sigurno znam da je jedan od njih bio kapetan Hajro, sta bi? :( :oops:
:(
za ovakvu bosnu i hercegovinu niko nije ubijen a vrlo ih je mali broj poginuo , ( rahmetli caco ... ) ! i mozda nekoliko stotina drugih slicnih ...
:(
rahmetli kapetan hajro je bio jedan od vodja koji je dao svoj zivot kao i preko stotinu tisuca drugih bosanskih sinova i kceri za bih o kojoj ja govorim.
tuhaj27

Post by tuhaj27 »

mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Moderator molim te cisti temu. Ono o jednom groznom dogadzaju a onda ovi pucaju o naciji, i sto je neko pucao na Sarajevo. Evo Joni i ostali otvorite temu "Razlog cetnickog granatiranja Sarajeva" i raspravljajte.

Sto se tice "mjesanih brakova". Nemam ama bas ista protiv. Zasto? Ima parova jedan Rus druga Australijanka pa ide a mi ovdje gotovo isti pa nece ici. Dragolja i ostale cetnikuse se nadam da ce dobit svoju kaznu. Vec sam rekao sta mislim o tome. Ali ovo sa zbivanjima u ratu. Cetnici su htjeli da istrjebe BOSNJAKE. Eto, ne muslimane kao vjersku grupu, ne Bosance kao gradzane BiH nego Bosnjake kao nacionalnu grupu(na pocetku su se zvali "Muslimani u smislu narodnosti"). Zasto? Zato sto su bili jedini nosioci bosanske drzavne ideje od srednjeg vijeka jer nisu ikada odustali od historijskog nacionalnog imena svoga i poslije da su svedeni na nacionalnu grupu. Razlozi su duboki, jos u srednjem vijeku htjelo se da Bosnjani nestanu a onda i u osmanlijskom carstvu i sve je kulminiralo sada. Da neulazim dublje htjelo se da bosanski narod nestane zajedno sa svim ostalim ne-Srbima kao i Srbima koji su se uprkos nacije opredijelili za pripadnost BiH. Jer "bosanski muslimani" su i Romi BiH, i Tuci i Albanci... Ali vidim da sam skrecem sa teme ali eto rekao sam svoje.
winetou

Post by winetou »

...A ni Ćopića nisi čitao :D :lol:
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

winetou wrote:...A ni Ćopića nisi čitao :D :lol:
Eto i bezobrazluka da se neko na ovoj temi smije.
Moderator?
Post Reply