Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Moderator: Chloe
- deer_hunter
#201 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
profesor Milić Simić, predavao Poslovno pravo na ekonomiji u Zenici, ozbiljno sam razmišljao da obnovim prvu godinu samo da bih mogao prisustvovati njegovim predavanjima 
-
anći
#202 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Meni su bila predavanja od prof.Borisa Tihog veoma inspirativna iz Marketinga,a u to vrijeme je imao isto jako dobrog asistenta..A i Benina V. mi je super asistentica...uvijek odgovori na mail,izadje u susret s prijavom..uglavnom bas za rad sa studentima.
-
Lejla1899
#203 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Maksuz se prijavih da pohvalim naaaajbolju asistenticu na svijetu cijelome: SELMA ĐULIMAN s Anglistike FF u Sa!
Divna osoba, vjecito nasmijana, uvijek voljna pomoci studentima, odlicno prenosi znanje
predivno stvorenje 
- hrastov žižak
#204 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Maksuz si zaboravila i da je divna kćerka, i to ne bilo čija.Lejla1899 wrote:Maksuz se prijavih da pohvalim naaaajbolju asistenticu na svijetu cijelome: SELMA ĐULIMAN s Anglistike FF u Sa!Divna osoba, vjecito nasmijana, uvijek voljna pomoci studentima, odlicno prenosi znanje
predivno stvorenje
- JThomas
#205 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
blizu, al' ne baš - iz kraljeve sutjeske.krvava wrote:
Željko Šain je iz Kaknja, išao s mojom starom u gimnaziju i nije jevrej nego katolikInače slažem se da je ljudina!
-
Lejla1899
#206 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Ne vjerujem da bi ijedan asistent uspio izgraditi onakav odnos sa studentima i na onakav način prenositi znanje kao što je ona uspjela.hrastov žižak wrote:Maksuz si zaboravila i da je divna kćerka, i to ne bilo čija.Lejla1899 wrote:Maksuz se prijavih da pohvalim naaaajbolju asistenticu na svijetu cijelome: SELMA ĐULIMAN s Anglistike FF u Sa!Divna osoba, vjecito nasmijana, uvijek voljna pomoci studentima, odlicno prenosi znanje
predivno stvorenje
Kao aistentica je divna i posjeduje znanje koje je potrebno da prenese studentima, a ti ako misliš da samo zato što je 'nečija' kćerka ne bi trebala nigdje da se zaposli, jer pobogu to će (većina?) okarakterisati kao 'preko štele', možeš slobodno da odeš i da se raniš sam. Odmah.
- hrastov žižak
#207 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Šta sve zaključi iz jedne rečenice.Lejla1899 wrote:Ne vjerujem da bi ijedan asistent uspio izgraditi onakav odnos sa studentima i na onakav način prenositi znanje kao što je ona uspjela.hrastov žižak wrote:Maksuz si zaboravila i da je divna kćerka, i to ne bilo čija.Lejla1899 wrote:Maksuz se prijavih da pohvalim naaaajbolju asistenticu na svijetu cijelome: SELMA ĐULIMAN s Anglistike FF u Sa!Divna osoba, vjecito nasmijana, uvijek voljna pomoci studentima, odlicno prenosi znanje
predivno stvorenje
Kao aistentica je divna i posjeduje znanje koje je potrebno da prenese studentima, a ti ako misliš da samo zato što je 'nečija' kćerka ne bi trebala nigdje da se zaposli, jer pobogu to će (većina?) okarakterisati kao 'preko štele', možeš slobodno da odeš i da se raniš sam. Odmah.
-
Lejla1899
#208 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Šta sve zaključi iz jedne rečenice.
Evo odo se ranit, sam, odmah
[/quote]
Odmah, i to toliko da ne živiš više
- hrastov žižak
#209 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Poslije Enesa radialahuanuhuLejla1899 wrote:
-
N3UA
#210 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Masinski Fakultet 70-tih
Vlatko Dolocek - ubjedljivo najimpresivniji predavac
Kemo Hanjalic - idol ,mlad , pametan , sarmantan , genijalac
Muhamed Ridjanovic - izuzetan predavac , svirao violinu u sarajevskoj filharmoniji , kad smo isli na koncerte filharmonije on je stajao na vratima i govorio ovo je moj student , ulazi bez karte... poslije se islo na glavusi ...
Mirkovic i asistentica Dunja Martinovic - Termodinamika
Pavle Kaludjercic i posebno njegova asistetica Dunja zbog koje nikad nisam propustio ni jedno predavanje tj vjezbe , tako se to zvalo onda
Pasic
Filipovic
Kulic
Nikola Barbalic
Zdravko Dolinar
Vlatko Dolocek - ubjedljivo najimpresivniji predavac
Muhamed Ridjanovic - izuzetan predavac , svirao violinu u sarajevskoj filharmoniji , kad smo isli na koncerte filharmonije on je stajao na vratima i govorio ovo je moj student , ulazi bez karte... poslije se islo na glavusi ...
Mirkovic i asistentica Dunja Martinovic - Termodinamika
Pavle Kaludjercic i posebno njegova asistetica Dunja zbog koje nikad nisam propustio ni jedno predavanje tj vjezbe , tako se to zvalo onda
Pasic
Filipovic
Kulic
Nikola Barbalic
Zdravko Dolinar
- dzejkej
#211 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
prva ligaMišo_Kovač wrote:Prof. Melita Ahić-Đokić i prof. Mujo Hebibović sa ETF-a. Dvije monumentalne ličnosti sa automatikePedagoški i "po strogoći" vrlo različiti, ali suma sumarum, veliki stručnjaci i profesori
- dzejkej
#212 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
jos uvijek je idol, sarmantan i genijalacN3UA wrote:Masinski Fakultet 70-tih
rahmetli Muhamed Brackovic - meni bas drag profesor
- ovo_malo_duse
#213 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
jos uvijek je idol, sarmantan i genijalacdzejkej wrote:N3UA wrote:Masinski Fakultet 70-tih
rahmetli Muhamed Brackovic - meni bas drag profesor[/quote]
I asistent mu Petar (Pero). Sjecam se situacije kad jednom cijenjenom kolegi poispadaju puskice, dzonovi i ko zna sta jos (hrpa papira ispod klupe) pred sami kraj ispita iz matematike
Cijenjeni kolega je danas visoko pozicioniran. V.d jedne javne ustanove/ organizacije , da ga ne imenujem prepoznat ce se ako procita..
Izvinjavam se na offu al eto krenulo me, sjetih se tih lijepih dana, sa profama koji su vrijedili ...
- Mračajski proto
- Mračajski proto
#215 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Ipak je iz begovske porodice.
Od njega sam saznao mnoge peripetije iz života Zuke Džumhura, Maka Dizdara, pa i Tina Ujevića - koje nigdje nisam pročitao. Veliki čovjek.
Da se pohvalim tim da mi je nekidan poklonio knjigu.
Da se pohvalim tim da mi je nekidan poklonio knjigu.
- dzejkej
#216 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
bas me cudiovo_malo_duse wrote:
Cijenjeni kolega je danas visoko pozicioniran. V.d jedne javne ustanove/ organizacije , da ga ne imenujem prepoznat ce se ako procita..
Pero je bio malo u svom svijetu. meni je uvijek izgledao kao neki sanjar koji je igrom sudbine zavrsio na tehnickom fakultetu. meni licno Pero nije bio los, kad ga sretnem rado ga pozdravim ali Prof. Brackovic mi je ostao u zaista lijepom sjecanju.
- Internetowska
#217 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Meni su jako interesantna predavanja kod prof. Mavrak na FF. A dr. Selma Đuliman je najveći covjek među stručnjacima. Jednostavna, neopterećena titulama i jako ljubazna.
- P308
#218 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
prof. Mirjana Mavrak je jedan veliki profesionalac i divna osobaInternetowska wrote:Meni su jako interesantna predavanja kod prof. Mavrak na FF. A dr. Selma Đuliman je najveći covjek među stručnjacima. Jednostavna, neopterećena titulama i jako ljubazna.
-
bull21
#219 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Internetowska wrote:Meni su jako interesantna predavanja kod prof. Mavrak na FF. A dr. Selma Đuliman je najveći covjek među stručnjacima. Jednostavna, neopterećena titulama i jako ljubazna.
Mavrak je opičena (ne u lošem smislu) ali je ok žena dok joj je asistentica sušta suprotnost.
-
eifel
#220 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Jel zna neko šta je bilo sa Kaćaom Čelan i onom djecom glumcima u Šekspirovom Hamletu od prije rata?
-
SundanceKid
#221 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
akibhf wrote:DOC.DR. NEDIM ADEMOVIĆ - predaje Ustavno pravo u Bihaću i Zenici, pa stoga u Sarajevu nije možda poznat kao profesor, ali odgovorno tvrdim da boljeg pravnik i čovjeka u BiH nema. Prof. je dosta mlad, tako da će se za njega još čuti. Ja sam ga mogao slušati po 4 ili 5 sati sa punom koncentracijom. Izuzetan u svom poslu i odličan predavač.
Nema bolje osobe od koje se moze naucit Ustavno pravo, s obzirom da je covjek radio na Ustavnom sudu i Domu za ljudska prava pa ima ogromno iskustvo sa tim, a razuman je, mlad, strucan.... Steta sto ne predaje i studentima u Sarajevu, gdje vec godinama teror vrsi profesor Nedzad Duvnjak, jedan od najvecih manijaka na fakultetu, kojeg cijela akademska zajednica izbjegava, dijelom zbog karaktera mahnitog, a dijelom zato sto sa realnim Ustavnim pravom (u smislu onoga sto radi Ustavni sud u jednoj drzavi) on se nikad sreo nije, niti o tome ima ikakvog pojma. Sramota je sta taj covjek predaje i uci studente i sa kakvim elementarnim neznanjem studenti izadju sa fakulteta (govorim naravno i iz svog iskustva).
Nedim Ademović je sigurno cista suprotnost tome, i vrlo pozitivan primjer.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#222 Re: Profesori koje biste izdvojili (pozitivno)?
Samo da potvrdim ovo o profesoru Ademoviću, ja još inteligentnijeg čovjeka nisam sreo, strašan profesor, pravedniji od BogaSundanceKid wrote:akibhf wrote:DOC.DR. NEDIM ADEMOVIĆ - predaje Ustavno pravo u Bihaću i Zenici, pa stoga u Sarajevu nije možda poznat kao profesor, ali odgovorno tvrdim da boljeg pravnik i čovjeka u BiH nema. Prof. je dosta mlad, tako da će se za njega još čuti. Ja sam ga mogao slušati po 4 ili 5 sati sa punom koncentracijom. Izuzetan u svom poslu i odličan predavač.
Nema bolje osobe od koje se moze naucit Ustavno pravo, s obzirom da je covjek radio na Ustavnom sudu i Domu za ljudska prava pa ima ogromno iskustvo sa tim, a razuman je, mlad, strucan.... Steta sto ne predaje i studentima u Sarajevu, gdje vec godinama teror vrsi profesor Nedzad Duvnjak, jedan od najvecih manijaka na fakultetu, kojeg cijela akademska zajednica izbjegava, dijelom zbog karaktera mahnitog, a dijelom zato sto sa realnim Ustavnim pravom (u smislu onoga sto radi Ustavni sud u jednoj drzavi) on se nikad sreo nije, niti o tome ima ikakvog pojma. Sramota je sta taj covjek predaje i uci studente i sa kakvim elementarnim neznanjem studenti izadju sa fakulteta (govorim naravno i iz svog iskustva).
Nedim Ademović je sigurno cista suprotnost tome, i vrlo pozitivan primjer.
Pa meni je bilo žao kad sam kod njega položio oba Ustavna jer ne predaje više ni jedan predmet ali kakav je to profesor, stručnjak...njega slušati mogu 10 sati u komadu, ujedno i jedini profesor kod kojeg vrijedi otići...