Pozdrav iz Republike Srpske!
-
vesela
ovdje si ispao vrlo glup, jer nemas pojma sa kim replicirashekler wrote:cuj ukidanje rs?! a sto vi prvo ne biste ukinuli bajram, pa da se onda razmotri ukidanje rs?!vesela wrote:kazem ja vama neki dan da zamal' ne "zaginuh" kad sam pitala par ljudi iz rs za ukidanje entiteta...ali mi je drago da se neko ovako javi...mozda se i dijalog otvori...
"Glas naroda u RS...to je ono sto ste zaobisli...a to jedina bitna stvar!"
...ovaj glas je, u stvari ono sto me zabrinjava...ali nicija nije do zore...narod u rs to dobro zna...ako neces milom, "babo" izvana natjera silom...
ako sad ne dobijem ban, necu nikad
-
nineac
Gora opet te pitam kakva su prava imali bosnjaci u Bjeljini, Foci,Prijedoru itd, 92 godine. Kakvo je rpavo moj rahmetli daidza imao u Bjeljini juna 92? Ja se nesto nesjecam d aje neko po federaciji ganjo srbe po ulici i puco na njih. Ne ja sam tada bio pubertetlija i djedio na kamberovica polju pio lose vino sa svojim najboljim prijateljem SRBINOM!
Stoga posto ovdje pokusavas da zastupas stavove srba koji bi se zeljeli otcjepiti i koji podrzavaju politiku SDS-a,Radikala i slicnoh divljih zvjeri, prvo bi se trebao izviniti u njihovo ime, pa poceti iduskutovati.
Izgleda da cijeli svijet zna ko je pocinio genocid, ali samo vi mislite da su se svi protiv vas urotili.
Spusti se momak na zemlju pogledaj gdje zivis, i pocni razmisljati svojom glavom i svojim stomakom!
Stoga posto ovdje pokusavas da zastupas stavove srba koji bi se zeljeli otcjepiti i koji podrzavaju politiku SDS-a,Radikala i slicnoh divljih zvjeri, prvo bi se trebao izviniti u njihovo ime, pa poceti iduskutovati.
Izgleda da cijeli svijet zna ko je pocinio genocid, ali samo vi mislite da su se svi protiv vas urotili.
Spusti se momak na zemlju pogledaj gdje zivis, i pocni razmisljati svojom glavom i svojim stomakom!
- selena84
Zdravo svima,
prije svega da Vam kazem da ovaj komentar ne pise Selena84, nego Dario. Da, Dario je moje pravo ime.
Ja sam dijete ''mijesanog'' braka, cijim venama tece vecina ''hrvatske'' krvi i tu se ulilo i 25% ''srpske'' krvi ciji se jedan dio, moj otac, borio u Armiji Bosne i Hercegovine, i opet bi, kao i ja...
Ponukan glupostima koje su napisane na ovom forumu, rijesih da se i sam oglasim. Nisam mogao cekati registraciju, pa sam iskoristio tudji nik da kazem sto ja mislim
:):) bezze, ali eto, registrovacu se cim zavrim ovaj komantar. Da mi misao ne utekne... 
Pod broj jedan, zelim da kazem Goranu i ''goranima'' da, ukoliko ovu Drzavu ne smatraju svojom, iz iste odjebu i ostanu tamo gdje se osjecaju onako fino i rahat, i gdje im srce kuca brze i sretnije!!!! Vase gluposti mi je puna vreca (da ne kazem k...., nije fino, mada sam stvarno nervozan). Budite Srbi u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj, Albanci u Albaniji, Slovenci u Sloveniji, Lihtenstajnci u Lihtenstajnu, budite sta god hocete, ali sve dok ste u Bosni i Hercegovini ne sijte svoje sjeme mrznje i primitivizma, nego odjebite lagano.....
A VI, koji odgovaraste ovako, (CAST IZUZECIMA) puni moralne pravde i zelje za odbranom najdraze nam drzave, kad za to dodje vrijeme, ustanite iz svoje smrdljive stolice i dajte svoj glas nekome za koga mislite da je bolji od Gorana i ''gorana''. Ako, mozda, ne znate da li neko takav postoji, dajte svoj glas za stranku penzionera, zelenih, gradjana, seljaka, studenata.... bilo koga...
Jer svako Vase ne glasanje, je glas za ''gorane''... Ne podrzavajte ih tada, kao sto niste ni sad za njih!!!!
ukoliko to ne uradite...
... SUTITE ZAUVIJEK I NE SERITE!!!!!!
P.S. Dario i Mario, ukoliko je moje rijecnik presao granice lijepog ponasanja, a jeste, i ukoliko krsi Vasa pravila foruma, molim Vas da ne banujete Selenu84, jer nije ona kriva
:):):)
pozdrav svim ljudima dobre volje....
hvala na odvojenom vremenu....

zivjeli...
prije svega da Vam kazem da ovaj komentar ne pise Selena84, nego Dario. Da, Dario je moje pravo ime.
Ja sam dijete ''mijesanog'' braka, cijim venama tece vecina ''hrvatske'' krvi i tu se ulilo i 25% ''srpske'' krvi ciji se jedan dio, moj otac, borio u Armiji Bosne i Hercegovine, i opet bi, kao i ja...
Ponukan glupostima koje su napisane na ovom forumu, rijesih da se i sam oglasim. Nisam mogao cekati registraciju, pa sam iskoristio tudji nik da kazem sto ja mislim
Pod broj jedan, zelim da kazem Goranu i ''goranima'' da, ukoliko ovu Drzavu ne smatraju svojom, iz iste odjebu i ostanu tamo gdje se osjecaju onako fino i rahat, i gdje im srce kuca brze i sretnije!!!! Vase gluposti mi je puna vreca (da ne kazem k...., nije fino, mada sam stvarno nervozan). Budite Srbi u Srbiji, Hrvati u Hrvatskoj, Albanci u Albaniji, Slovenci u Sloveniji, Lihtenstajnci u Lihtenstajnu, budite sta god hocete, ali sve dok ste u Bosni i Hercegovini ne sijte svoje sjeme mrznje i primitivizma, nego odjebite lagano.....
A VI, koji odgovaraste ovako, (CAST IZUZECIMA) puni moralne pravde i zelje za odbranom najdraze nam drzave, kad za to dodje vrijeme, ustanite iz svoje smrdljive stolice i dajte svoj glas nekome za koga mislite da je bolji od Gorana i ''gorana''. Ako, mozda, ne znate da li neko takav postoji, dajte svoj glas za stranku penzionera, zelenih, gradjana, seljaka, studenata.... bilo koga...
Jer svako Vase ne glasanje, je glas za ''gorane''... Ne podrzavajte ih tada, kao sto niste ni sad za njih!!!!
ukoliko to ne uradite...
... SUTITE ZAUVIJEK I NE SERITE!!!!!!
P.S. Dario i Mario, ukoliko je moje rijecnik presao granice lijepog ponasanja, a jeste, i ukoliko krsi Vasa pravila foruma, molim Vas da ne banujete Selenu84, jer nije ona kriva
pozdrav svim ljudima dobre volje....
hvala na odvojenom vremenu....
zivjeli...
-
Zadig
ma super dario mario bros ce ti oprostiti
nije to nista strasan post.
registruj se pa testiraj granice moderatorske
inace, bojim se da tvoj post nece puno imati efekta na gorane zasto takvi i kada povremeno dodju ovdje samo zakuhavaju da bi se rasprava razbuktala.
Sam naslov teme ti sve govori.
Ali jope, neko je rekao da je bitan dijalog, pa makar i ovakav. I ovo je bolje od metaka i granata definitivno
inace, bojim se da tvoj post nece puno imati efekta na gorane zasto takvi i kada povremeno dodju ovdje samo zakuhavaju da bi se rasprava razbuktala.
Ali jope, neko je rekao da je bitan dijalog, pa makar i ovakav. I ovo je bolje od metaka i granata definitivno
- selena84
bice to valjda sve ok....Zadig wrote:ma super dario mario bros ce ti oprostiti
![]()
![]()
dobri su oni momci
ma nisu bitni gorani u svoj ovoj prici nego ovaj silni narod sto nece gorane, al to govori na pogresan nacin.
pozdrav
zivjeli...
- Ahmmed
Jest,vala,zadig, bolje je sto godina razgovarati,nego jedan dan ratovati
Brrrrr,kad se samo sjetim granata i metaka.....iz vremena kad je nastajala Republika Srpska ,kao izraz težnje srpskog naroda za slobodom i konačnim skidanjem turskoustaškog jarma
Brrrrr,kad se samo sjetim granata i metaka.....iz vremena kad je nastajala Republika Srpska ,kao izraz težnje srpskog naroda za slobodom i konačnim skidanjem turskoustaškog jarma
-
gora
Dragi nokia6170,tvoje cu pismo i moj odgovor objaviti da ga svi mogu procitati…
ZDRAVORAZUMSKO,PRINCIPIJELNO I D IMA JAKU CRTU LOGIKE!
Rekao sam da je iznad Ustava BiH,jer se ustavi drugih zemalja i Ustav BiH uskladjuju sa principima Povelje,a ne obrnuto.
Rekao sam da je to nedostatak Ustava BiH jer nije uskaldjen sa Poveljom.
To sto nije nadredjen i jeste manjkavost,koji nam dosad nije omogucio referendum.
Da je nadredjen mi bi imali Zakon o referendumu u kome stoji Pravo naroda na samoopredjeljenje.
Takodjer mislim da bi do danas rijesili ovo pitanje i sada se bavili drugim temama…
Zato je taj dio nejasan…
Ustavom i zakonom nigdje se ne kaze da je zabranjeno Pravo na samoopredjeljene,ali ne kaze ni da je dozvoljeno.
Poenta:
Ako je Ustav BiH vodjen temeljnim principima Povelje,u kojoj stoji da je pravo na samoopredjeljenje temeljni princip UN i ako nigdje ne pise da je zabranjen pravo na samoopredjeljenje,onda logika i zdrav razum kazu,da ako nesto nije zabranjeno onda je dozvoljeno!
Moja vodilja je sadrzana u zelji,volji i pravu mog naroda da bude tretiran kao svi ostali u bivsoj SFRJ.
S postovanjem Goran
U svakom slucaju hvala na savjetima!
Moj dozivljaj prava je onakav kakvo pravo treba da je sustinski:Dragi Gorane,
kao prvo pozdrav, a kao drugo htio bi da mi kao pravniku pojasnis par svojih izjava koje se ticu tvoje percepcije prava.
ZDRAVORAZUMSKO,PRINCIPIJELNO I D IMA JAKU CRTU LOGIKE!
Ne,nisam rekao da je nadredjena,jer drzave clanice UN nemaju obaveze te prirode.Kazes da je Povelja UN nadredjena Ustavu Bosne i Hercegovine. Zamolio bi te da mi objasnis i citiras gdje to pise i na osnovu cega si to zakljucio?
Rekao sam da je iznad Ustava BiH,jer se ustavi drugih zemalja i Ustav BiH uskladjuju sa principima Povelje,a ne obrnuto.
Rekao sam da je to nedostatak Ustava BiH jer nije uskaldjen sa Poveljom.
To sto nije nadredjen i jeste manjkavost,koji nam dosad nije omogucio referendum.
Da je nadredjen mi bi imali Zakon o referendumu u kome stoji Pravo naroda na samoopredjeljenje.
Takodjer mislim da bi do danas rijesili ovo pitanje i sada se bavili drugim temama…
Opet ti kazem da nisam ni rekao da je pravno obavezujuci,ali sam izvukao vezu Ustava BiH sa principom o kome govorimo.Posto vec slutim da ces mi citirati preambulu Ustava Bosne i Hercegovine gdje se istice "Vođeni ciljevima i načelima Povelje Ujedinjenih naroda", volio bi da imas na umu prvo dvije stvari: prva je da je ovo vodjeni ciljevima i i nacelima Povelje....nije pravno obavezujuce, a drugo da imas na umu, posto dajes sebi za pravo da tumacis Ustav, da preambula nijednog akta, pa tako ni Ustava Bosne i Hercegovine, nije uopste pravno obavezujuca. Preambula je uvodni svecani dio bilo kojeg akta i nema pravnu snagu i u preambuli se uvijek isticu ideali...vidjeces da u preambuli naseg Ustava ima jos ideala, od politickih, ekonomskih, pacifistickih i raznih drugih.
Zato je taj dio nejasan…
Ustavom i zakonom nigdje se ne kaze da je zabranjeno Pravo na samoopredjeljene,ali ne kaze ni da je dozvoljeno.
Prica se ponavlja,ti mi govoris da ne postoji mjesto gdje se omogucava Pravo naroda na samoopredjeljenje nigdje u Ustavu,ja govorim da ne postoji mjesto gdje se onemogucava…i tako dalje…Isto tako, bilo bi dobro da, ako se vec koristis pravnom terminologijom i pravnik aktima, da procitas nesto otpocetka do kraja, a ne samo ono sto se tebi cini zanimljivim (mada si nasao slabo pravno uporiste kao sto rekoh maloprije), pa fino procitas cijeli Ustav od pocetka do kraja, sa svim njegovim Annexima, a posebno da obratis paznju na Annex Prvi gdje su ti fino pobrojani dokumenti koji se primjenjuju u Bosni i Hercegovini, odnosno koji su nadredjeni svim zakonima u Bosni, pa i samom Ustavu BiH. Tu ja bas ne vidim nigdje Povelju UN.
S postovanjem,
Armin
Poenta:
Ako je Ustav BiH vodjen temeljnim principima Povelje,u kojoj stoji da je pravo na samoopredjeljenje temeljni princip UN i ako nigdje ne pise da je zabranjen pravo na samoopredjeljenje,onda logika i zdrav razum kazu,da ako nesto nije zabranjeno onda je dozvoljeno!
Moja vodilja je sadrzana u zelji,volji i pravu mog naroda da bude tretiran kao svi ostali u bivsoj SFRJ.
S postovanjem Goran
…ipak nismo na sudu,da budes do te mjere budes otresit…p.s. drago mi je da postoje ljudi (nebitno odakle dolaze i kako se zovu) koji imaju svoje licne stavove (a ne bleje ko ovce za cobanom), i koji javno iznose svoje stavove, ali isto tako ta hrabrost mora biti zasnovana na poznavanju necega o cemu se govori...u suprotnom ta hrabrost poprima dimenziju amaterizma i javasluka.
U svakom slucaju hvala na savjetima!
Last edited by gora on 01/02/2006 20:14, edited 2 times in total.
-
gora
Smanji emocije…Covjek te fino pitao za Visegrad. ODGOVORI!!!!!!
Sta da kazem za Visegrad?
Za zlocine nemam sta reci…ja to ne mogu niti hocu da opravdam…zlocinci na sud,a zrtve:laka im zemlja bila!
A vidim sta neki od vas govore za stradale Srbe,covjeku se prevrce zeludac.
Nisam vidio nista sto govori da Vi stvarno zelite suzivot sa Srbima…
Jedino sto zelite je Republika Srpska…po mogucnosti bez Srba…
Izuzetno lose!
Vise po vas nego po nas…
Otkud 44 % Bosnjaka imaju pravo na 100 % BiH ?2. I jos za mene. Otkud da 33% Srba ima pravo na 49% Bosne?
-
FFK as Lucy01
Gde god je ijedan srbin, to je bre vekovna srpska zemljadanas wrote:zaboravio si -- to je izraz "vekovne" teznje![]()
Nesto kontam, kad bih ja sad otisla na Srbian Cafe i postavila temu, nesto kao, suzivot, pomirenje, valja nama zajedno i ta komercijala
-
gora
Jedino steretipno razmisljanje od svih diskutanata ja vidim kod tebe. Ne pricaj o stvarima koje ne znas. Nije 20. maj nego 15.maja kad su se Tuzlaci casno odbranili od cetnika. Zaboravaljas da je i prije tog 15.maja svo nesrpsko stanovnistvo iz Bijeljine, Zvornika i citave istocne Bosne protjerano u Tuzlu. Dobili su sto su trazili da su se Bogdom i ostali uspjeli odbraniti kao Tuzlaci. Kad se ne postuje dogovor, i kada se pocne pucati po civilima vidio si sta se desi. Snimak smo svi gledali jer smo ga mi i snimali tu nema sta da se krije. I odmah nakon kolone ni dva sata nije proslo Tuzla je granatirana iz cetnickih brloga u Pozarnici. Sve je to drug moj bilo osmisljeno. Da ne govorim nakon toga sta se nalazilo u cetnickim stanovima i kako se planirao grad osvojiti.
Skolski primjer ratne propagande…
…po srpskim stanovima je bilo oruzje pa smo odlucili,da napadnemo vojnike JNA...
Razmisljas li ti imalo kriticki…jesi li cuo za Kantov kriticki postulat…
Ovdje sigurno ima filozofa,pa neka ti objasne…
Nemoj vjerovati pricama sa jedne strane…treba da cujes obe strane,da izvazes obe prica pa da zakljucis sta je istina…
U snimku sa povlacenja JNA iz Tuzle,se jasno vidi kako kamioni idu ulicom…
Kamioni sa oruzjem je odvojeno od vojnika,tako je dogovoreno sa Bosnjacima…ovim je iskljucen napad iz kamiona na grad…iako ne vidim kako bi to iko mogao izvesti iz kamiona?
Odjednom otpocinje paljba po kamionima u kojima su pomenuti mladici.
Prvi dio kolone je u poziciji da pobjegne,ali drugi dio ostaju i za njih nastaje pakao.
U klasicnoj egzakuciji smaknuto je oko 200 vojnika i radnika u JNA!
Pa u RS se vodio postupak protiv odgovornih,postoje svjedocenja kako su vojnici koji su umakli iz kamiona bjezali u zgrada iz kojih je pucano na kolonu…po hodnicima zgrada su ubijani.
Postoje ljudi koji su prezivjeli taj napad,pa svjedoce…
Postoje fotografije na kojima su izgorjela tijela u i oko izgorenih kamiona…
Pa neces mi valjda reci da je sve laz?!
Naravno da nikad neces moci porediti cetnike iz Banjaluke i Tuzlake. Tuzlu su i Srbi branili, zivili zajedno s nama, i tuzlansku djecu nisu pustali sa casova da idu da gadjaju ljude kao sto su radili sa djecom u Banjaluci prilikom postavljanja kamena temeljeca za Ferhadiju. Kod nas citav rat crkve niko nije dirao, jedino su je tvoji koje ovdje zastupas pogodili granatom pa isti taj Selim Beslagic koga terete cetnici iz Banjaluke za kolonu naredi da se steta na crkvi sanira.
Voditelji na toj televiziji koju spominjes su Zlatko Dukic, Marko Divkovic, Branka Vukovic itd Srba koliko hoces.
Reci mi kako se zovu gospoda koja su sve to snimili i onako lijepo komentarisali?
Selim Beslagic je upravo jedan od onih koji se sumnjici za organizaciju napada…zato je razgovarao i sa istraziocima iz Haga…
…vidjecemo kako ce se to zavrsiti…
Ne mislite valjda za to ne treba da odgovara niko?!
- Ahmmed
danas,u pravu si! Kako sam samo to zaboravio...."vekovna" težnja.....
A u ratu se, na Paljanskoj televiziji često"vrtila" jedna pjesma,koja mi sad pade napamet,a ide,otprilike, ovako:
Ginu Srbi mladi, za slobodu grada, republiko Srpska, svi smo s tobom sada.....
Ja to samo onako, uzgred....
A u ratu se, na Paljanskoj televiziji često"vrtila" jedna pjesma,koja mi sad pade napamet,a ide,otprilike, ovako:
Ginu Srbi mladi, za slobodu grada, republiko Srpska, svi smo s tobom sada.....
Ja to samo onako, uzgred....
- danas
neka bonaLucy01 wrote:Gde god je ijedan srbin, to je bre vekovna srpska zemljadanas wrote:zaboravio si -- to je izraz "vekovne" teznje![]()
![]()
![]()
Nesto kontam, kad bih ja sad otisla na Srbian Cafe i postavila temu, nesto kao, suzivot, pomirenje, valja nama zajedno i ta komercijala....sta mislite koliko bi trajala bez da me neko nazove smrdljiva balinkura, ustasku mi mamu i ostale vrle "epitete" susjedne nam i "prijateljske" zemlje
![]()
trebas se okrenuti buducnosti
pa ce mozda i oni da zaborave kosovsku bitku? sta mislis?
-
zavrzlama
Otkud 44 % Bosnjaka imaju pravo na 100 % BiH ?
--------------------------------------------------------------------
E ti si stvarno dokazao da si plitak da plici nemozes biti.
Po tvome 25% albanaca u SCG imaju samo pravo na onoj teritoriji gdje su oni na onih 25%,ti im oduzimas pravo da osjecaju ostatak SCG kao svoje zemlje....... i tako redom za sve ostale narode...ovo ti je samo primjer da si ti pobrko loncice
--------------------------------------------------------------------
E ti si stvarno dokazao da si plitak da plici nemozes biti.
Po tvome 25% albanaca u SCG imaju samo pravo na onoj teritoriji gdje su oni na onih 25%,ti im oduzimas pravo da osjecaju ostatak SCG kao svoje zemlje....... i tako redom za sve ostale narode...ovo ti je samo primjer da si ti pobrko loncice
-
ding-dong
[quote="gora"]
…
quote]
kazem ja da je laz.
daj nam pokazi te slike o kojima govoris i daj nam tih 200 imena "nevino" ubijenih pls.
imal to igdje?
sta mislis sto se Tribunal u Hagu nikad nije interesovao za to a jeste npr za neku Grabovicu ili Vozucu? ono, kad smo kod Kantovog kritickog postulata...
…
quote]
kazem ja da je laz.
daj nam pokazi te slike o kojima govoris i daj nam tih 200 imena "nevino" ubijenih pls.
imal to igdje?
sta mislis sto se Tribunal u Hagu nikad nije interesovao za to a jeste npr za neku Grabovicu ili Vozucu? ono, kad smo kod Kantovog kritickog postulata...
-
FFK as Lucy01
Dabogdadanas wrote: neka bona![]()
trebas se okrenuti buducnostizaboravi sta je bilo (sto je bilo, bilo je, jebi ga stas' sad, jel' tako...) nego treba graditi bolje sutra...
pa ce mozda i oni da zaborave kosovsku bitku? sta mislis?
Danas, 17.. i neka, koja je to hidzretska
Posto sam rodjena Tuzlanak da progovorim koji i o 15. Maju, jer ga ovi gore spominju...
15. Maja bila na Sjenjaku kod rodbine, sljedeceg dana prelazila ulicu gdje je kolona zaglavila...
Gospoda su krenula iz kasarne sa svim naoruzanjem TO Tuzla, za koje su platili gradjani Tuzle i vracana je 2 puta zbog toga ponovo u kasarnu.
Treci put su ostavili oruzje, ali je gospodin komandant kasarne stavio nekoliko mladih vojnika u kamione sa naoruzanjem, pa kad je pocelo pucanje od strane cetnika prvo...ni kamioni nisu postedjeni...i bilo je izgorenih tijela po ulici.
Ono sto Srbi ne pricaju je da je su svi ostali povrijedjeni iz te kolone tretirani medicinski na Gradini i poslije razmijenjeni, a poginuli svi do jednog zakopani na groblju gradina, zna se i mjesto....ne onako kao sto su oni ubijali i zakopavali pa Amerikanci sa specijalnom opremom moraju da traze masovne grobnice...
A to sto mi je rodica poginila na Kapiji (20 godina) i sto mi je mati jedva ziva ostala 15. Maja necu ni da pricam.....dobili ste ono sto ste trazili i nista vise. Zayebali ste se samo sto ste mislili da ce Tuzla biti ko Srebrenica ili Gorazde...
Sto to TO ne napade vojsku kad se povlacila sa aerodroma Dubrave?
Last edited by FFK as Lucy01 on 30/01/2006 21:44, edited 1 time in total.
-
AjvazDedo
Kozo jedna, Selim Beslagic je takodjer bio u toj koloni u jednom autu po dogovoru, i kad su JNA:ovci krenuli pucat po civilima na ulicama i TO vratio paljbu, covjek jedva ziv ostao! Daj trebali su ih pustit da zauzmu grad, i eto nova Bijeljina,Zvornik itd...gora wrote:Jedino steretipno razmisljanje od svih diskutanata ja vidim kod tebe. Ne pricaj o stvarima koje ne znas. Nije 20. maj nego 15.maja kad su se Tuzlaci casno odbranili od cetnika. Zaboravaljas da je i prije tog 15.maja svo nesrpsko stanovnistvo iz Bijeljine, Zvornika i citave istocne Bosne protjerano u Tuzlu. Dobili su sto su trazili da su se Bogdom i ostali uspjeli odbraniti kao Tuzlaci. Kad se ne postuje dogovor, i kada se pocne pucati po civilima vidio si sta se desi. Snimak smo svi gledali jer smo ga mi i snimali tu nema sta da se krije. I odmah nakon kolone ni dva sata nije proslo Tuzla je granatirana iz cetnickih brloga u Pozarnici. Sve je to drug moj bilo osmisljeno. Da ne govorim nakon toga sta se nalazilo u cetnickim stanovima i kako se planirao grad osvojiti.
Skolski primjer ratne propagande…
…po srpskim stanovima je bilo oruzje pa smo odlucili,da napadnemo vojnike JNA...
Razmisljas li ti imalo kriticki…jesi li cuo za Kantov kriticki postulat…
Ovdje sigurno ima filozofa,pa neka ti objasne…
Nemoj vjerovati pricama sa jedne strane…treba da cujes obe strane,da izvazes obe prica pa da zakljucis sta je istina…
U snimku sa povlacenja JNA iz Tuzle,se jasno vidi kako kamioni idu ulicom…
Kamioni sa oruzjem je odvojeno od vojnika,tako je dogovoreno sa Bosnjacima…ovim je iskljucen napad iz kamiona na grad…iako ne vidim kako bi to iko mogao izvesti iz kamiona?
Odjednom otpocinje paljba po kamionima u kojima su pomenuti mladici.
Prvi dio kolone je u poziciji da pobjegne,ali drugi dio ostaju i za njih nastaje pakao.
Pa u RS se vodio postupak protiv odgovornih,postoje svjedocenja kako su vojnici koji su umakli iz kamiona bjezali u zgrada iz kojih je pucano na kolonu…po hodnicima zgrada su ubijani.
Postoje ljudi koji su prezivjeli taj napad,pa svjedoce…
Naravno da nikad neces moci porediti cetnike iz Banjaluke i Tuzlake. Tuzlu su i Srbi branili, zivili zajedno s nama, i tuzlansku djecu nisu pustali sa casova da idu da gadjaju ljude kao sto su radili sa djecom u Banjaluci prilikom postavljanja kamena temeljeca za Ferhadiju. Kod nas citav rat crkve niko nije dirao, jedino su je tvoji koje ovdje zastupas pogodili granatom pa isti taj Selim Beslagic koga terete cetnici iz Banjaluke za kolonu naredi da se steta na crkvi sanira.
Voditelji na toj televiziji koju spominjes su Zlatko Dukic, Marko Divkovic, Branka Vukovic itd Srba koliko hoces.
Reci mi kako se zovu gospoda koja su sve to snimili i onako lijepo komentarisali?
Selim Beslagic je upravo jedan od onih koji se sumnjici za organizaciju napada…zato je razgovarao i sa istraziocima iz Haga…
…vidjecemo kako ce se to zavrsiti…
Ne mislite valjda za to ne treba da odgovara niko?!
Kako se usudjujes uporediti te vojnike JNA ili "djecu" kad imaju uniformu i
oruzije! Mrrrshhh!!
Kud nismo sve mostove na Drini digli u zrak pa da sprijecimo agresiju, ali zna se ko je kriv...plan RAM (Radovan, Alija,Mate)
- Ahmmed
Gorane, šta misliš o ideji da 44 posto Bošnjaka, 33 posto Srba, 12 posto Hrvata, 11 posto ostalih: Bosanaca, Hercegovaca,Crnogoraca, Albanaca,neopredijeljenih.....imaju,svi ponaosob, 100 posto pravo na BiH?
Sad je to teorija,ali,da li bi ,po tebi, to trebalo zaživjeti u praksi?
Mislim da bi i Srbima bilo bolje, da njih 33 posto, imaju pravo na 100 posto BiH, zajedno sa drugima!
Mislim da bi i Srbima bilo bolje, da njih 33 posto, imaju pravo na 100 posto BiH, zajedno sa drugima!
- danas
pa to je visa matematika...Ahmmed wrote:Gorane, šta misliš o ideji da 44 posto Bošnjaka, 33 posto Srba, 12 posto Hrvata, 11 posto ostalih: Bosanaca, Hercegovaca,Crnogoraca, Albanaca,neopredijeljenih.....imaju,svi ponaosob, 100 posto pravo na BiH?
zar nije bilo tako 1990-e, pa nije valjalo?
jer kod nekih ide samo ona: sto je moje, moje je; sto je tvoje, nase je...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
au, u 24 sata 10 strana i jos niste skotnali da samo hranite ego gore i slicnih....
ne zamarajte se bez veze i nemojte dozvoliti da vas isprovociraju (meni tako rece danas Sanjin i fakat je u pravu)....
provokatoru nije cilj da OTKRIJE ISTINU vec da probudi strasti....
PS Zmajcek, znam da citas, stoga poziv na kafu vazi i dalje...
ne zamarajte se bez veze i nemojte dozvoliti da vas isprovociraju (meni tako rece danas Sanjin i fakat je u pravu)....
PS Zmajcek, znam da citas, stoga poziv na kafu vazi i dalje...
-
denga
#223 Pozdrav iz Republike Srpske!
Prvo zelim da cestitam svim onim forumasima koji su uspjeli svoje emocije iskljuciti i diskutovati na racionalnom nivou sa Goranom i inim "goranima" kojih nazalost ima bezbroj.
Drugo, nije mi jasna koncepcija uma ljudi koji se zele predstaviti kao demokrate sirokih pogleda na zivot, svijet, politicku situaciju i realnost u kojoj zivimo...oni koji zele prokletstvo koje nas je zadesilo pretvoriti u nijanse, statistike, vuci paralele i slicno...nije mi jasno i gotovo...slicnih tema je bilo i uvijek zavrsimo na istom...
Ljudi koji su prezivjeli prosli rat, oni koje je rat pogodio na ovaj ili onaj nacin, da li time sto su izgubili nekog dragog ili jednostavno izgubili dio svog zivota sjedeci po raznim sklonistima, rovovima i logorima ne mogu o ovim stvarima raspravljati racionalno...ovo je jedina tema na svijetu koja mene upali ko sibicu...
Ovdje uvijek zavrsi na onom "Ko je poceo rat?"
Ko je kriv za ono sto se obicnom, neduznom svijetu desilo?
Uvijek se nadje neka individua koja sebi da za pravo da neki forum, grupu ljudi ili sta vec optuzi da su oni ovo ili ono, nebitno i onda se mi fino pravdamo, dokazujemo...
KOME?
CEMU?
SA KOJIM PRAVOM?
Prosli rat me zatekao kao dijete od osam godina iz jedne normalne porodice, srednjeg sloja koja se ni po cemu nije izdvajala iz hiljade drugih istih takvih...imali smo dovoljno, ne previse, ali nikad nista nije ni falilo...mama, tata, sestra i ja...dakle jedno normalno djetinjstvo...roditelji uvijek bratstvo i jedinstvo fazon i nikad, ali zaista nikad nije bilo bitno to sto smo muslimani, nisam ni znala sto sam dok me nisu naucili drugi...moji roditelji me nisu svrstali u jedan tor, to su uradili porodicni prijatelji, radne kolege i poznanici mojih roditelja...
Sada, Gorane, nema te porodice....mene niko nikad nije pitao sta zelim...kao ni hiljade drugih koji imaju slicnu pricu...
Nista od ovoga nije napisano sa namjerom izazivanja nekog sazaljenja, mozda samo da te natjera na razmisljanje...
Znam da ovakvih prica ima na sve strane...ali hajmo biti realni, svi se prvo bore sa vlastitim demonima pa onda razmisljaju o tudjim...
Dakle, hajde, molim te odgovori na moje pitanje: Zasto i sa kojim pravom od mene i od onih poput mene neko ima pravo ocekivati da razmisljam o pravu glasa "vjecno ugrozenog naroda": koji u svoj svojoj ugrozenosti uspije unistiti hiljade porodica?
Drugo, nije mi jasna koncepcija uma ljudi koji se zele predstaviti kao demokrate sirokih pogleda na zivot, svijet, politicku situaciju i realnost u kojoj zivimo...oni koji zele prokletstvo koje nas je zadesilo pretvoriti u nijanse, statistike, vuci paralele i slicno...nije mi jasno i gotovo...slicnih tema je bilo i uvijek zavrsimo na istom...
Ljudi koji su prezivjeli prosli rat, oni koje je rat pogodio na ovaj ili onaj nacin, da li time sto su izgubili nekog dragog ili jednostavno izgubili dio svog zivota sjedeci po raznim sklonistima, rovovima i logorima ne mogu o ovim stvarima raspravljati racionalno...ovo je jedina tema na svijetu koja mene upali ko sibicu...
Ovdje uvijek zavrsi na onom "Ko je poceo rat?"
Ko je kriv za ono sto se obicnom, neduznom svijetu desilo?
Uvijek se nadje neka individua koja sebi da za pravo da neki forum, grupu ljudi ili sta vec optuzi da su oni ovo ili ono, nebitno i onda se mi fino pravdamo, dokazujemo...
KOME?
CEMU?
SA KOJIM PRAVOM?
Prosli rat me zatekao kao dijete od osam godina iz jedne normalne porodice, srednjeg sloja koja se ni po cemu nije izdvajala iz hiljade drugih istih takvih...imali smo dovoljno, ne previse, ali nikad nista nije ni falilo...mama, tata, sestra i ja...dakle jedno normalno djetinjstvo...roditelji uvijek bratstvo i jedinstvo fazon i nikad, ali zaista nikad nije bilo bitno to sto smo muslimani, nisam ni znala sto sam dok me nisu naucili drugi...moji roditelji me nisu svrstali u jedan tor, to su uradili porodicni prijatelji, radne kolege i poznanici mojih roditelja...
Sada, Gorane, nema te porodice....mene niko nikad nije pitao sta zelim...kao ni hiljade drugih koji imaju slicnu pricu...
Nista od ovoga nije napisano sa namjerom izazivanja nekog sazaljenja, mozda samo da te natjera na razmisljanje...
Znam da ovakvih prica ima na sve strane...ali hajmo biti realni, svi se prvo bore sa vlastitim demonima pa onda razmisljaju o tudjim...
Dakle, hajde, molim te odgovori na moje pitanje: Zasto i sa kojim pravom od mene i od onih poput mene neko ima pravo ocekivati da razmisljam o pravu glasa "vjecno ugrozenog naroda": koji u svoj svojoj ugrozenosti uspije unistiti hiljade porodica?
-
denga
#224 Pozdrav iz Republike Srpske!
[quote="mIRCerka"]au, u 24 sata 10 strana i jos niste skotnali da samo hranite ego gore i slicnih....
znam, znam i svaki put sebi obecam da cu ignorisati ovakve teme i necu reagovati...ali ne mogu

znam, znam i svaki put sebi obecam da cu ignorisati ovakve teme i necu reagovati...ali ne mogu
-
gora
Srbi u Srbiji,a ne u BiH?!!!!!selena84 wrote:Zdravo svima,
Ponukan glupostima koje su napisane na ovom forumu, rijesih da se i sam oglasim. Nisam mogao cekati registraciju, pa sam iskoristio tudji nik da kazem sto ja mislim:):) bezze, ali eto, registrovacu se cim zavrim ovaj komantar. Da mi misao ne utekne...
Bas dobro sto si pomenuo mrznju i primitivizam...
Ko o cemu:ona o postenju...