Idemo pred skupštinu!
-
mostarac
ja mislim da ovo prije svega treba biti pokret, a ne NVO i da se ne trebamo previse petljati sa formalnostima i sa svim onim sto "krasi" jednu karakteristicnu bosansku NVO.
Ovoj zemlji je potreban pokret, a NVO koje osjecaju potrebu, neka se pridruze tom pokretu.
NVO ima karakteristiku da kancelarijski zeli srusiti vlast putem predavanja, tribina i ostale neefikasne demagogije (sto znamo da ne ide), a pokreti to rade na ulici. Dakle ovo mora bit pokret kojem ce se pridruziti ko zeli.
Ovoj zemlji je potreban pokret, a NVO koje osjecaju potrebu, neka se pridruze tom pokretu.
NVO ima karakteristiku da kancelarijski zeli srusiti vlast putem predavanja, tribina i ostale neefikasne demagogije (sto znamo da ne ide), a pokreti to rade na ulici. Dakle ovo mora bit pokret kojem ce se pridruziti ko zeli.
-
Propast1
To si potpuno u pravo
Zato ja i govorim da se ovaj forum ne treba 'zamajavati' sa im te udruzenje te registracija... jer su mnogi to poceli i u to upadnu i nikad se ne iscupaju
Zato se bolje odmah poceti povezivati
I sto je najvaznije smisliti sta traziti
Zato ja i govorim da se ovaj forum ne treba 'zamajavati' sa im te udruzenje te registracija... jer su mnogi to poceli i u to upadnu i nikad se ne iscupaju
- perke
naravno da ima...ali je problem svih takvih inicijativa generalna pasivnost mladih i nemanje zajednicke strategije za djelovanje.....mnogo ideja ali nema vizionara, nema lika koji bi predstavljao narod...kome bi narod vjerovao....ali nadu ne treba gubiti, vec ce se iz svega ovoga izroditi neko ko ce imati snage zauzeti to mjesto....Propast1 wrote:Pa u ovoj zemlji mnogo vise zainteresovanih za promjene nego sto bi se moglo predpostaviti
ova vlast ne razumije "medijske kampanje", "okrugle stolove" i slicno koje je sve u biti klasicno NGO pranje novca. Njima treba odgovoriti jezikom koji razumiju...a to je nasilje! nemojte me pogresno razumjeti, ne govorim o klasicnom nasilju nad pojedincima, paljenju auta, vandalizmu i slicno i ne zelim da neko strada u svemu ovome.... govorim vise o revolucijama tipa Ukrajina ...mirnim(i sto je bitno-stalnim) demonstracijama, blokiranju saobracaja i totalnom gradjanskom neposlusnoscu....sta mislite da bi se desilo kad bi radnici Elektroprivrede,Telekoma odbili da rade samo jedan dan.....
-
mostarac
mudro co'jek zbori sto jes jesperke wrote:naravno da ima...ali je problem svih takvih inicijativa generalna pasivnost mladih i nemanje zajednicke strategije za djelovanje.....mnogo ideja ali nema vizionara, nema lika koji bi predstavljao narod...kome bi narod vjerovao....ali nadu ne treba gubiti, vec ce se iz svega ovoga izroditi neko ko ce imati snage zauzeti to mjesto....Propast1 wrote:Pa u ovoj zemlji mnogo vise zainteresovanih za promjene nego sto bi se moglo predpostaviti
ova vlast ne razumije "medijske kampanje", "okrugle stolove" i slicno koje je sve u biti klasicno NGO pranje novca. Njima treba odgovoriti jezikom koji razumiju...a to je nasilje! nemojte me pogresno razumjeti, ne govorim o klasicnom nasilju nad pojedincima, paljenju auta, vandalizmu i slicno i ne zelim da neko strada u svemu ovome.... govorim vise o revolucijama tipa Ukrajina ...mirnim(i sto je bitno-stalnim) demonstracijama, blokiranju saobracaja i totalnom gradjanskom neposlusnoscu....sta mislite da bi se desilo kad bi radnici Elektroprivrede,Telekoma odbili da rade samo jedan dan.....
-
Propast1
Nemoj misliti da provociram, samo... telekom i elektroprivreda imaju najbolje uslove za rad...
A za ostalo to si u pravu.... Vidi da se 20 ljudi skupi i da dodje pred plato pred zasjedanje skupstine i da kupi paradajz
i da paradajzom zaspe politicare koji dolaze na skupstinu to bi bilo vise nego sto je ikad iko uradio u ovoj zemlji od demontracija za mir koje su se odrzale na proljece 1992 u sarajevu
netreba puno. Ljudi, ideja i malo para (bar da se paradajz kupi)
A za ostalo to si u pravu.... Vidi da se 20 ljudi skupi i da dodje pred plato pred zasjedanje skupstine i da kupi paradajz
i da paradajzom zaspe politicare koji dolaze na skupstinu to bi bilo vise nego sto je ikad iko uradio u ovoj zemlji od demontracija za mir koje su se odrzale na proljece 1992 u sarajevu
-
mostarac
nista 20 ljudi. 20 hiljada ljudi ima da dodje, a ja mislim da se toliko moze skupiti, samo treba imati zahtjeve, ciljeve i prijedloge, a gadjali su ih civilni invalidi cini mi se bas paradajzom prije jedno pola godine.Propast1 wrote:Nemoj misliti da provociram, samo... telekom i elektroprivreda imaju najbolje uslove za rad...
- uvjek dobar gost
Za pocetak trebali bi traziti istinu i pravdu, poslje njih na red dolazi ispitivanje porijekla imovine, revizija privatizacije...kao logican sljed dogadjaja ide ukidanje Federacije pa ukidanje manjeg entiteta, naravno kad se pohapse svi kriminalci i zlocinci mozemo komotno ukinuti nacionalisticke stranke, jer njihov kadar ce se preseliti u zatvore.. naravno povratak izbjeglica uz podrsku dijaspore je jos jedan od kljuceva mirnog buduceg zivota u BiH...ciljeva ima puno, jer zivimo u jednom pokusaju drzave... trebamo se svi usaglasiti oko prioriteta...odnosno trebamo se boriti za gradjansku Republiku Bosnu i Hercegovinu, kao drzavu svih njenih gradjana...koja ce istima pruziti sve sto ova na "silu" stvorena drzava nije..Propast1 wrote:To si potpuno u pravo
Pozdrav domovini...
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!!
-
Vingo
Apsolutno se slazem..Jedini problem "pokreta" mogla bi biti neorganizovanost i potencijalna opasnost anarhicnih ispada. Svekako treba imati neki organizacioni odbor.perke wrote:naravno da ima...ali je problem svih takvih inicijativa generalna pasivnost mladih i nemanje zajednicke strategije za djelovanje.....mnogo ideja ali nema vizionara, nema lika koji bi predstavljao narod...kome bi narod vjerovao....ali nadu ne treba gubiti, vec ce se iz svega ovoga izroditi neko ko ce imati snage zauzeti to mjesto....Propast1 wrote:Pa u ovoj zemlji mnogo vise zainteresovanih za promjene nego sto bi se moglo predpostaviti
Propast1....nema nasilja...od paradajza do kamena je mali korak, od kamena do bombe jos manji.
Dovoljno je da ljudi budu tamo. Da gledaju likove koji izlaze cetvrtkom sa sjednica...
Pa eeej njih jos uvijek niko nije ruzno pogledao a kamo li sta vise.
-
Propast1
Na zalost nisu
Prvo oni su protestvovali pred federalnim parlamentom
Drugo, oni su trazili prava samo za sebe i svoju populaciju
Trece, na platou i sad imaju poljoprivrednici ali i oni demonstriraju samo za sebe (misli svoju populaciju)
Cetvrto, jedino grupa koja protestvuje ne u svom licnom interesu (ne traze nesta za sebe), vec u interesu svih građana BiH ima moralno i legitimno pravo da zasipa parlamentarce paradajzom ili ti bilo kakvim drugim predmetima. Naravno da ne ugrozava zivote ljudi.
Prvo oni su protestvovali pred federalnim parlamentom
Drugo, oni su trazili prava samo za sebe i svoju populaciju
Trece, na platou i sad imaju poljoprivrednici ali i oni demonstriraju samo za sebe (misli svoju populaciju)
Cetvrto, jedino grupa koja protestvuje ne u svom licnom interesu (ne traze nesta za sebe), vec u interesu svih građana BiH ima moralno i legitimno pravo da zasipa parlamentarce paradajzom ili ti bilo kakvim drugim predmetima. Naravno da ne ugrozava zivote ljudi.
- uvjek dobar gost
Ovi gore pomenuti i jesu uspjeli, da podjelili su ljude prvo na nase i njihove, odnosno po nacionalnom kljucu, poslje toga je na red doshao sindikat, sad umjesto jednog imate njih nekolicinu, pa su podjelili udruzenja boraca i invalida, nakon toga su podjelili i djecu u skolama...i nema sta nisu podjelili ....čak i šume...
Sve to ima za posljedicu, da uvjek strajkuje i protestuje po dvadesetak ljudi koje ne vidi niko...svi strajkuju u krugu svojih fabrika ili kao poljoprivrednici....
Oni su znaci uspjeli...sad je do nas...trebamo samo preuzeti inicijativu, jer ljudi ona sva auta, sva odjela, svi ruckovi, svi pokloni, sve napucane sekretarice sa izrezima do kukova, svi njihovi provodi i putovanja to smo sve MI PLATILI...pa kontam i ona koka sto im djeca šmrču bjelo i manekenke sto spavaju sa njima... pa mi smo i to PLATILI...
DOSTA je bilo!!!! vrijeme je da im ispostavimo račun...
Pozdrav domovini!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!
Sve to ima za posljedicu, da uvjek strajkuje i protestuje po dvadesetak ljudi koje ne vidi niko...svi strajkuju u krugu svojih fabrika ili kao poljoprivrednici....
Oni su znaci uspjeli...sad je do nas...trebamo samo preuzeti inicijativu, jer ljudi ona sva auta, sva odjela, svi ruckovi, svi pokloni, sve napucane sekretarice sa izrezima do kukova, svi njihovi provodi i putovanja to smo sve MI PLATILI...pa kontam i ona koka sto im djeca šmrču bjelo i manekenke sto spavaju sa njima... pa mi smo i to PLATILI...
DOSTA je bilo!!!! vrijeme je da im ispostavimo račun...
Pozdrav domovini!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!
- uvjek dobar gost
Kontam u koliko bi i sami pročitali postove ... bila bi svirka sigurno...mi bi napravili parole....
- morti
Ima toga kod nas..raznih udruženja,NVO-a i pokreta...
E fazon je što su manji od makovog zrna...rastureni na dijelove...
Sad zamislite kad bi svi štrajkovi u BiH umjesto da se "odrade" u krugu fabrika,odrade pred zgradom zajedničkih institucija...JAO BELAJA!!!
Mislim da bi jedan od ciljeva,na samom početku trebao biti približavanje sličnih pokreta i ideja jedno drugima u jedan veliki pokret...
E fazon je što su manji od makovog zrna...rastureni na dijelove...
Sad zamislite kad bi svi štrajkovi u BiH umjesto da se "odrade" u krugu fabrika,odrade pred zgradom zajedničkih institucija...JAO BELAJA!!!
Mislim da bi jedan od ciljeva,na samom početku trebao biti približavanje sličnih pokreta i ideja jedno drugima u jedan veliki pokret...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
umro je mostar wrote:ja mislim da ovo prije svega treba biti pokret, a ne NVO i da se ne trebamo previse petljati sa formalnostima i sa svim onim sto "krasi" jednu karakteristicnu bosansku NVO.
ako nesto nije zvanicno, ako je nesto skoro pa ilegala, ljudi koji osjecaju strast po tom pitanju ce rado ucestvovati....
ako je to nesto gdje je GOST direktor, a ja sekretarica, stellaK project manager...onda ce to propasti brze nego se napravilo....
jeste li smislili program? program pokreta, ne program manifestacije?
osim rusenja vlasti, imamo li mehanizme???
-
Propast1
Trebalo bi napraviti nesta slicno ovome
http://www.zajedno.ba/pdf/GCAP_BiH_Zaht ... derima.pdf
Ili nesta na ovaj fol ovde od ljudi koji su na ovom forumu
http://www.zajedno.ba/pdf/GCAP_BiH_Zaht ... derima.pdf
Ili nesta na ovaj fol ovde od ljudi koji su na ovom forumu
-
mostarac
normala. samo treba mirno i dostojanstveno bez silemIRCerka wrote:umro je mostar wrote:ja mislim da ovo prije svega treba biti pokret, a ne NVO i da se ne trebamo previse petljati sa formalnostima i sa svim onim sto "krasi" jednu karakteristicnu bosansku NVO.
NVO ima karakteristiku da kancelarijski zeli srusiti vlast putem predavanja, tribina i ostale neefikasne demagogije (sto znamo da ne ide), a pokreti to rade na ulici. Dakle ovo mora bit pokret kojem ce se pridruziti ko zeli.jedan od razloga zato nakon akcije za pomoc javnoj kuhinji ipak nismo osnovali neki NVO ni udruzenje je upravo to sto se sve pretvori u papirologiju i palamoodjenje na sjednicama....
ako nesto nije zvanicno, ako je nesto skoro pa ilegala, ljudi koji osjecaju strast po tom pitanju ce rado ucestvovati....
ako je to nesto gdje je GOST direktor, a ja sekretarica, stellaK project manager...onda ce to propasti brze nego se napravilo....
jeste li smislili program? program pokreta, ne program manifestacije?
osim rusenja vlasti, imamo li mehanizme???
-
mostarac
da podsjetimo:
Frenki, Mire, Edo i Hamazaga blant
sada unistavamo vladu kao da je jeben jard
ovo je konstantni otpor, ovo je za njih otrov
govoricu istinu, dok nebudem sa borbom gotov
kada ratni invalidi profiteru kola peru
kada se borci pitaju zasto su branili ovu zemlju
na TV-u samo seru, otvaraju nove odbore
da mogu kes da peru, a mi cekamo u redu
ova drzava je u kurcu odavde treba da se selim
sad i mi imamo Thompsona zove se Dino Merlin
u drzavi gdje Deen in.
a ti letis van ako nisi njihov tim, i ako nisi tatin sin
gledam kako dizu tvorce, zaboravili su na borce
a nase drage sestre se saginju za Esforce
rjetki su sa mudima, sute pred drugim ljudima
jer to se ime jarane usta nikada ne uzima
a ja nisam pod tom vrstom, ja pokazujem ih prstom
ja kazem glasno i jasno, ja kazem dok nije kasno
ja cu rec' jednom-dvaput-triput i opet cu ponovit
uvjek cu to govorit, a vi me probajte oborit
sad ce novi izbori pa ce bit' opet veselo
Tuzla i dalje nema vode, al ima novo jezero
sada ce novi izbori pa nam ulice sredjuju
opet sam siguran da nacionalisti pobjedjuju
jos malo pa ce nam i autoput biti gotov
taman kad sinu za osamnesti kupim motor
otom potom ja plovim izgubljenom flotom
al cuvam cistu dusu dok drugi idu za svotom
bolje sudbine za nas brate ovdje nema
zato ih se sve vise za dijasporu sprema
uglavnom se nema,i da imam odkud mi
otkupi, dodaj, prodaj i onda prokleti
Refren (Edo Maajka)
Kad ti ledja poplave i puknu arkade
kad te odveze marica, zbog politickog lica
kad dodjes kuci legnes modar u krevet
vikaces "hajmo ih rusit mater im jebem!"
2. Strofa
drzava-m je kurva koje jebo, koje htio
ja to tad nisam smio jer sam jos premlad bio
pokrali ste sve vratite nam barem dio
nije moj amidza valjda zbog vas u logoru bio
djeca se ubijaju i skacu sa zgrade
dok oni za njihovu djecu iz naseg budzeta vade
mi nemamo za hljeba oni svaki vikend slave
mi imamo dokaze oni se i dalje glupi prave
moja Bosna je od - Neretve do Drine
vasa Bosna je od Bascarsije do Cengic Vile
necu da idem odavde i necu azile
hocu da moji ljudi u mojoj drzavi bolje zive
ubli ste djetinsvto al' jos skroz mrtvi nismo
ovo je zadnje pismo i sad prelazimo na djela
nemogu vise zivit zivot kao da je stela
i upucacu ona tri majmuna sto nose odijela
nevjerujem paddy-u koji sa zlocincima pije
i nevjerujem efendiji koji na politiku brije
oni ne zele suzivot to su pokvarene zmije
e da znate narod nije vise naivan ko prije
ja volim Bosnu, a vi je gazite na podu mirnu
ja predstavljam drzavu koja jos nema himnu
vi predstavljate tri naroda a kradete u timu
e jebem vam mater u picku sad mjenjamo klimu
neznam kako mozete nocima mirno spavat
mene bi davno pocele neke paranoje ganjat
vasa familija nikad nije posteno raditi htjela
i zato ce vasa djeca ispastati zla djela
moja ledja su vec plava i nedostaje mi snaga
cekam kad cu se probudit al ovo je vec java
jos koja godina pa cu se pocet gusit
nemam vise sta izgubit idem ih rusit
Refren (Edo Maajka)
vikaces "hajmo ih rusit mater im jebem!" 2x
Frenki, Mire, Edo i Hamazaga blant
sada unistavamo vladu kao da je jeben jard
ovo je konstantni otpor, ovo je za njih otrov
govoricu istinu, dok nebudem sa borbom gotov
kada ratni invalidi profiteru kola peru
kada se borci pitaju zasto su branili ovu zemlju
na TV-u samo seru, otvaraju nove odbore
da mogu kes da peru, a mi cekamo u redu
ova drzava je u kurcu odavde treba da se selim
sad i mi imamo Thompsona zove se Dino Merlin
u drzavi gdje Deen in.
a ti letis van ako nisi njihov tim, i ako nisi tatin sin
gledam kako dizu tvorce, zaboravili su na borce
a nase drage sestre se saginju za Esforce
rjetki su sa mudima, sute pred drugim ljudima
jer to se ime jarane usta nikada ne uzima
a ja nisam pod tom vrstom, ja pokazujem ih prstom
ja kazem glasno i jasno, ja kazem dok nije kasno
ja cu rec' jednom-dvaput-triput i opet cu ponovit
uvjek cu to govorit, a vi me probajte oborit
sad ce novi izbori pa ce bit' opet veselo
Tuzla i dalje nema vode, al ima novo jezero
sada ce novi izbori pa nam ulice sredjuju
opet sam siguran da nacionalisti pobjedjuju
jos malo pa ce nam i autoput biti gotov
taman kad sinu za osamnesti kupim motor
otom potom ja plovim izgubljenom flotom
al cuvam cistu dusu dok drugi idu za svotom
bolje sudbine za nas brate ovdje nema
zato ih se sve vise za dijasporu sprema
uglavnom se nema,i da imam odkud mi
otkupi, dodaj, prodaj i onda prokleti
Refren (Edo Maajka)
vikaces "hajmo ih rusit mater im jebem!"
2. Strofa
drzava-m je kurva koje jebo, koje htio
ja to tad nisam smio jer sam jos premlad bio
pokrali ste sve vratite nam barem dio
nije moj amidza valjda zbog vas u logoru bio
djeca se ubijaju i skacu sa zgrade
dok oni za njihovu djecu iz naseg budzeta vade
mi nemamo za hljeba oni svaki vikend slave
mi imamo dokaze oni se i dalje glupi prave
moja Bosna je od - Neretve do Drine
vasa Bosna je od Bascarsije do Cengic Vile
necu da idem odavde i necu azile
hocu da moji ljudi u mojoj drzavi bolje zive
ubli ste djetinsvto al' jos skroz mrtvi nismo
ovo je zadnje pismo i sad prelazimo na djela
nemogu vise zivit zivot kao da je stela
i upucacu ona tri majmuna sto nose odijela
nevjerujem paddy-u koji sa zlocincima pije
i nevjerujem efendiji koji na politiku brije
oni ne zele suzivot to su pokvarene zmije
e da znate narod nije vise naivan ko prije
ja volim Bosnu, a vi je gazite na podu mirnu
ja predstavljam drzavu koja jos nema himnu
vi predstavljate tri naroda a kradete u timu
e jebem vam mater u picku sad mjenjamo klimu
neznam kako mozete nocima mirno spavat
mene bi davno pocele neke paranoje ganjat
vasa familija nikad nije posteno raditi htjela
i zato ce vasa djeca ispastati zla djela
moja ledja su vec plava i nedostaje mi snaga
cekam kad cu se probudit al ovo je vec java
jos koja godina pa cu se pocet gusit
nemam vise sta izgubit idem ih rusit
Refren (Edo Maajka)
vikaces "hajmo ih rusit mater im jebem!" 2x
-
mIRCerka
volim i ja edu maajku, ali trebamo biti konkretni...inace cemo biti kao OIA, a to je ono sto mi jetru unisti....
1. definicija problema (taj i taj ukakio to) - rijesimo ga se tako i tako, a napravimo to i to da bude bolje
2. definicija drugog problema..... bla bla
da, lista ce biti podugacka, ali nema nista bolje nego kad mozes nesto prekriziti na nekoj listi....
dobila sam interesantan prijedlog, al o tome nesto kasnije, posao zove...
bubim
1. definicija problema (taj i taj ukakio to) - rijesimo ga se tako i tako, a napravimo to i to da bude bolje
2. definicija drugog problema..... bla bla
da, lista ce biti podugacka, ali nema nista bolje nego kad mozes nesto prekriziti na nekoj listi....
dobila sam interesantan prijedlog, al o tome nesto kasnije, posao zove...
bubim
-
mostarac
da se ova rasprava ne bi pretvorila u prepucavanje oko Zlatka predlazem moderatoru da izbirse ovaj post gore. Ima mjesto gdje se raspravlja o Lagumzdiji i svakim danom ce biti sve vise ovakvih postova kako bi se tema i akcija unistila i molim moderatore da budu rigoroznipo ovom pitanju ida brisu postove koji nisu vezani za temu
-
mIRCerka
slusaj, ovo NIJE JOS JEDNA TEMA SDA PROTIV SDP!!!!Alipasa wrote:Ko bi to mogao da vodi ovu jadnu drzavu onaj SRagundzija(Lagundzija)koji je nas borce AR BIH izjednacio sa cetnicima.Manite se zablude da samo nacionalne stranke nisu u stanju da vode zemlju,ja kao Bosnjak nemogu da dozvolim da se SDA koja je organizovala otpor svrstava zajedno sa SDS i HDZ.Problem je sto u SDA ima jako puno ljudi koji tamo ne pripadaju.Ja bih licno prije glasao za SDU ili BOSS nego za Sragundziju.VOlimo te Bosno
OVO JE TEMA OBICAN NAROD PROTIV KORUMPIRANE I NEEFIKASNE VLASTI!!!! to shvati pa onda reklamiraj mirnesa, zlatka, petka i ostale...
- Murat Sabanovic
ne znam neke stavri u opste mi nisu jasne ..
da li mi ovdje pravimo neko udruzenje,
neku novu stranku ,zagovarmo demonstracije
ili je to mozda revolucija.
da li mi ovdje pravimo neko udruzenje,
neku novu stranku ,zagovarmo demonstracije
ili je to mozda revolucija.
- uvjek dobar gost
Politička opcija je sad najmanje bitna, bitnije je to što je nama svima loše...ja isto nisam siguran za koga bih glasao..nema još uvijek te stranke koja zastupa moje stavove..najbliža je Liberalna stranka...al nije to tema..ovaj pokret bi trebao biti prava opozicija..onaj realni glas koji se diže iz naroda...a lično ja bi sutra ukinuo SDS, HDZ i SDA jer oni danas čine koaliciju koja je na vlasti....bez da ih izjednačavam
Pozdrav domovini!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se!!!!
Pozdrav domovini!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se!!!!