Tacno, to su sad varijacije na temu, jedno po jedno - a najbitnije je da veceras usaglasimo kako ce novac biti uplacivan da bi mogli to javiti i sarajevo-x da bi oni to postavili kao vijest. Znaci - koncentrisimo se na rjesavanje ovog "problema"100_KA wrote:u tom slucaju bi se morali dogovoriti u Mercator centru ,za takav paketic ,vjerovatno moze i to.A wrote:Smijem li ja nesto sugerisati?
Ako "zaspete" djecu svim tim cokoladicama i bombonama, pojesce za dva dana, da im pozli. Da li mozete vidjeti sa Merkatorom da bude u pola manje hrane, a namjesto druge polovice, da bude neka mala igrackica, nesto da im ostane iz tog paketa. Ima tih malih zezalica za po 5 maraka - plisana lutkica, plasticna, autic - nesto da zadrze osim karijesa
ali ipak moramo prvo sacekati lovu , pa tek onda razmisljati o odifikaciji paketica
N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
- daduli_sa
-
Eshek
@100_KA
Western Union je najskuplji mogući način transfera novac. Preko Moneybookersa košta !%. Poprilično mnogo radim s transferinma i nisam skontao jeftinijeg načina. Zato, ili uplati preko MoneyB, ili zamoli farketa da ti otvori account i da podatke koje ćeš unijeti u uplatnicu u tvojoj lokalnoj banci.
BTW, kome ću ja ispostaviti fakturu za današnji radni dan?

Western Union je najskuplji mogući način transfera novac. Preko Moneybookersa košta !%. Poprilično mnogo radim s transferinma i nisam skontao jeftinijeg načina. Zato, ili uplati preko MoneyB, ili zamoli farketa da ti otvori account i da podatke koje ćeš unijeti u uplatnicu u tvojoj lokalnoj banci.
BTW, kome ću ja ispostaviti fakturu za današnji radni dan?
- stella_k
Ovako: u Mjedenici u internatu zivi 70 djece, 35 djevojcica i isto toliko djecaka, uzrast od 8 do 16 godina. U vrticu je 7 djecaka i 5 djevojcica, uzrast od 3 do 8 godina djece sa posebnim potrebama.
Vezano za sadrzaj paketica....mislim da za "starije" djevojcice, dakle koje imaju vise od 10 godina mozemo organizovati da se ne kupuju igracke nego recimo dezodoransi, mirisni sapuni i sl. jer to je ono sto ta djecica jako vole ali ih ne mogu sebi priustiti. Broj tih paketica prepustite meni.
Vezano za sadrzaj paketica....mislim da za "starije" djevojcice, dakle koje imaju vise od 10 godina mozemo organizovati da se ne kupuju igracke nego recimo dezodoransi, mirisni sapuni i sl. jer to je ono sto ta djecica jako vole ali ih ne mogu sebi priustiti. Broj tih paketica prepustite meni.
Last edited by stella_k on 07/12/2005 18:29, edited 2 times in total.
-
PR80.
Citam ove vase prijedloge...Eshek wrote:@100_KA
BTW, kome ću ja ispostaviti fakturu za današnji radni dan?![]()
Mene jedno interesuje a to je:
- da uplatim a da me transfer novca sto manje kosta.
Do sada mi se farky-jev prijedlog svidja...
Zato hajmo se dogovoriti u vezi novca, vrijeme ide.... Tek kad vidite koliko ce dijaspora uplatiti novca mozete planirati sta ce te kupiti....
- stella_k
Jos nesto....
Malocas sam razgovarala sa Fortunom. Ona bi mogla poslati neke igracke za djecicu i 12 tutica koje sviraju za vrtic. Poslala bi ih autobusom, pa bih zamolila nekog od lokalnih forumasa koji ima auto da mi posalje pp da se dogovorimo da kad stignu igrackice ode sa mnom na autobusku da to uzmemo. Sa Fortunom cu se opet cuti kasnije.
Malocas sam razgovarala sa Fortunom. Ona bi mogla poslati neke igracke za djecicu i 12 tutica koje sviraju za vrtic. Poslala bi ih autobusom, pa bih zamolila nekog od lokalnih forumasa koji ima auto da mi posalje pp da se dogovorimo da kad stignu igrackice ode sa mnom na autobusku da to uzmemo. Sa Fortunom cu se opet cuti kasnije.
- bpsang
ok slazem se u potpunosti.PR80. wrote:Citam ove vase prijedloge...Eshek wrote:@100_KA
BTW, kome ću ja ispostaviti fakturu za današnji radni dan?![]()
Zato hajmo se dogovoriti u vezi novca, vrijeme ide.... Tek kad vidite koliko ce dijaspora uplatiti novca mozete planirati sta ce te kupiti....
nista protiv nemam ja sam se samo u pocetku ponudio posto me je digger direktno kontaktirao,
ako je farky-jev prijedlog kostruktivniji i bolji nemam nista protiv.
-
Eshek
PR, to je već riješeno. Otvori account na http://www.moneybookers.comPR80. wrote:
Citam ove vase prijedloge...
Sutra uplati novac na svoj account u nekoj od lokalnih banaka. Kroz dan, dva, kada novac legne, samo ga proslijedi Moneybookersom na Farkijev account, koji je centralni za sve uplate iz inostranstva.. Sve što ti je potrebno za to je njegov mail: [email protected]
Last edited by Eshek on 07/12/2005 18:34, edited 1 time in total.
-
PR80.
Za mene nije nikakav problem za koji prijedlog cemo se dogovoriti, samo mislim da bi se i ostala raja iz dijaspore trebala javiti tako da znamo gdje uplacivati... Najbolje se dogovoriti i da se uplacivanje odvija samo preko jednog racuna a ne na 10 strana - bojim se da bi na takav nacin izgubili pregled urucenog novca.100_KA wrote: ok slazem se u potpunosti.
nista protiv nemam ja sam se samo u pocetku ponudio posto me je digger direktno kontaktirao,
ako je farky-jev prijedlog kostruktivniji i bolji nemam nista protiv.
-
PR80.
Ok, znaci dogovoreno.Eshek wrote: PR, to je već riješeno. Otvori account na http://www.moneybookers.com
Sutra uplati novac na svoj account u nekoj od lokalnih banaka. Kroz dan, dva, kada novac legne, samo ga proslijedi Moneybookersom na Farkijev account. Sve što ti je potrebno za to je njegov mail: [email protected]
- daduli_sa
Mislim da je svejedno gdje davali paketice - igracke i te tute uvijek mozemo otici i pokloniti u Mjedenicu, nevezano za ovaj dio akcije. Sto vise usrecenih - nama boljestella_k wrote:Joj ja se zafurala, a ne znam da li ce paketici ici u Mjedenicu...
Ako budu isli u Pazaric onda nece biti potrebe, jer tamo su stariji.
- Soul_Sista
..hajd ljudi da sad ne citam citavu temu, da li neko moze priljepiti konto broj pa da samo uplatim iz inostranstva...nemam vremena za citanje. pliz pliz pliz 
- stella_k
@ Soul sista, jel ovo ok?PR80. wrote:Ok, znaci dogovoreno.Eshek wrote: PR, to je već riješeno. Otvori account na http://www.moneybookers.com
Sutra uplati novac na svoj account u nekoj od lokalnih banaka. Kroz dan, dva, kada novac legne, samo ga proslijedi Moneybookersom na Farkijev account. Sve što ti je potrebno za to je njegov mail: [email protected]
- daduli_sa
Slijedeci korak:
ima li neki novinar medju nama ili neko ko dobro pise neke "agencijeske vijesti"?! Trebalo bi napisati za sarajevo-x kao neku vijest sa uputom o cemu se radi u akciji. Takodjer bi trebalo tacno napisati kako se sve mogu vrsiti uplate da ne bi raja lutala i izludjivala se... iskreno ja nis' nisam skontao oko ovog nacina uplate ali hajd, najbitnije da znaju oni koji trebaju da znaju
Nisam ja definitivno od te ekonomije
Helem, dobrovoljac neki?!
ima li neki novinar medju nama ili neko ko dobro pise neke "agencijeske vijesti"?! Trebalo bi napisati za sarajevo-x kao neku vijest sa uputom o cemu se radi u akciji. Takodjer bi trebalo tacno napisati kako se sve mogu vrsiti uplate da ne bi raja lutala i izludjivala se... iskreno ja nis' nisam skontao oko ovog nacina uplate ali hajd, najbitnije da znaju oni koji trebaju da znaju
-
Eshek
Magarance??? MIRCI !!!danas wrote:ja mislila ti magaranceEshek wrote:Dogovoreno je za uplate iz inostranstva. Sad samo treba još dogovoriti na čiji račun ćemo mi u BiH uplaćivati. Ko će ustupiti račun?ili farky?
Ja bih to rado uradio, ali imam česte uplate i isplate, tako da ne bih mogao upratiti šta je za mene, a šta za akciju. Možda bih to i nekako ispetljao, ali akobogda putujem 25.-tog i neće me biti 10-15 dana, tako da...
Ma nije to problem, vjerujem da će se naći neko. Nemojte sve na farketa...
- stella_k
E ne moze jos.....ne znamo kome idu paketici....daduli_sa wrote:Slijedeci korak:
ima li neki novinar medju nama ili neko ko dobro pise neke "agencijeske vijesti"?! Trebalo bi napisati za sarajevo-x kao neku vijest sa uputom o cemu se radi u akciji. Takodjer bi trebalo tacno napisati kako se sve mogu vrsiti uplate da ne bi raja lutala i izludjivala se... iskreno ja nis' nisam skontao oko ovog nacina uplate ali hajd, najbitnije da znaju oni koji trebaju da znajuNisam ja definitivno od te ekonomije
![]()
- daduli_sa
Vidi?! Ti @Eshek odmahEshek wrote:Magarance??? MIRCI !!!danas wrote:ja mislila ti magaranceEshek wrote:Dogovoreno je za uplate iz inostranstva. Sad samo treba još dogovoriti na čiji račun ćemo mi u BiH uplaćivati. Ko će ustupiti račun?ili farky?
![]()
![]()
![]()
Ja bih to rado uradio, ali imam česte uplate i isplate, tako da ne bih mogao upratiti šta je za mene, a šta za akciju. Možda bih to i nekako ispetljao, ali akobogda putujem 25.-tog i neće me biti 10-15 dana, tako da...![]()
Ma nije to problem, vjerujem da će se naći neko. Nemojte sve na farketa...
Ok, mislim da je krajnji red da te iskljucimo iz operacije