Zar je ovo polozaj zene u islamu
- Bosanac sa dna kace
oh jes, teyze fala na linku! cito sam vec.....bljaaaak!
- danas
dobro, tebi je bljaaak....Bosanac sa dna kace wrote:oh jes, teyze fala na linku! cito sam vec.....bljaaaak!
ja sam samo postirala odgovor na pitanje -- kako to da nema nijedna muslimanka da se buni glede polozaja zene u islamu... pa reko, nije da nema... ima ih itekako da se bune... znaci, ne bunim se ja cafirka, vec se bune zene koje se smatraju vjernicama, vjeruju u allaha i u kur'an...
pa se opet bune...
- Bosanac sa dna kace
mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!?danas wrote:dobro, tebi je bljaaak....Bosanac sa dna kace wrote:oh jes, teyze fala na linku! cito sam vec.....bljaaaak!
ja sam samo postirala odgovor na pitanje -- kako to da nema nijedna muslimanka da se buni glede polozaja zene u islamu... pa reko, nije da nema... ima ih itekako da se bune... znaci, ne bunim se ja cafirka, vec se bune zene koje se smatraju vjernicama, vjeruju u allaha i u kur'an...
pa se opet bune...
a ima ih naravno da se bune, kao one djevojke i zen u Pakistanu i Bangladesu! Jedna od njih je naravno i Nafija Sarjlic, pa imas Fatimu Mersisni (uh jesam tacno napiso ovo prezime?)itd,itd...
-
Bosna_E
Izgleda zadovalja "zapadne standarde" Dobro je sto na kulturan nacin pljuje na Islam i tako se moze na zapadu dobro zaradit na onim njenim knjigicama.Bosanac sa dna kace wrote: A kojim je to sve argumentima dokazala da moze biti takva muslimanka?
Ako je iko igdje zaista nasao (ja ne znam da je to tacno) da se neposlusna zena moze tuci onda neka skenira tad dio i posalje nekom blizu ove "muslimanke" nek joj zamjeni polozaj bubrega...
Za sve one koji smatraju da je u pravu pitanje.... da su svi ljudi i zene svijeta homosexualci dal bi svijet egsistirao jos dugo? Ako bi neka bi obasni kako. Jer zena zeni ne moze napravit djete isto tako kao ni sto ga muskarac muskarcu ne moze rodit koliko god oni "dobri vjernici" bilo koje vjere oni bili... Homo... fuj !
-
Bosna_E
Bez vezanja za vjeru da ti dam iskren odgovor.A wrote:Znaci - cim vidis da je nekaznjivo, ti si za to da se zeni sa cijim se nacinom zivota ne slazes - pomjere bubrezi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Neka me sudi ko i kako hoce ali posto su homosexualci protiv i bozijih i prirodnih zakona u njihovom slucaju bi odgovor bio DA.
Znaci konkretno govorim NE samo o ZENAMA nego i MUSKARCIMA u ovakvom slucaju.
E jedino ako je moguce da sami sebi rode djete (kao Svarcenger u onom filmu) pa mogu nastaviti covjecanstvo na taj nacin onda povlacim moje rijeci i opravdavam im sve. i ama bas sve postupke
-
St.Germain
pa to se ne slaze sa NJEGOVIM svjetonazorom, s NJEGOVIM pogledom na svijet...zar se usudjuje NEKO da postupa mimo NJEGOVOG sistema morala i normi...zaista ne razumijem tvoju kritikuA wrote:Znaci - cim vidis da je nekaznjivo, ti si za to da se zeni sa cijim se nacinom zivota ne slazes - pomjere bubreziBosna_E wrote:Ako je iko igdje zaista nasao (ja ne znam da je to tacno) da se neposlusna zena moze tuci onda neka skenira tad dio i posalje nekom blizu ove "muslimanke" nek joj zamjeni polozaj bubrega..fuj !![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koji si ti covjek...
-
Bosna_E
Ma nije vazno dal je musko il zensko.
Ko je podrzaje nek zamisli samo da su mu kojom igrom slucaja preci mislili isto tako pa nek se zapita dali bi danas postojao. I na kraju posto je ovo forum za religiju recitemi jos samo.... koja to religija odobrava homoseksualnost i homoseksualne brakove?
Ko je podrzaje nek zamisli samo da su mu kojom igrom slucaja preci mislili isto tako pa nek se zapita dali bi danas postojao. I na kraju posto je ovo forum za religiju recitemi jos samo.... koja to religija odobrava homoseksualnost i homoseksualne brakove?
-
St.Germain
nije samo forum za religiju, citaj...homoseksualci cine u svakom drustvu 5-10% populacije. To je priroda i tako ce vazda biti, to je pitanje tolerancije ili netolerancije, prihvatanja ili neprihvatanja. Sve u svemu se to svodi na mrznju a ona nije produktivna....tako da...bulaznisBosna_E wrote:Ma nije vazno dal je musko il zensko.
-
St.Germain
btw, ovo nije tema za vecerasnju emisiju
pa se vrati na temu.
- Fair Life
Bosna_E wrote:Bez vezanja za vjeru da ti dam iskren odgovor.A wrote:Znaci - cim vidis da je nekaznjivo, ti si za to da se zeni sa cijim se nacinom zivota ne slazes - pomjere bubrezi![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Neka me sudi ko i kako hoce ali posto su homosexualci protiv i bozijih i prirodnih zakona u njihovom slucaju bi odgovor bio DA.
Znaci konkretno govorim NE samo o ZENAMA nego i MUSKARCIMA u ovakvom slucaju.
E jedino ako je moguce da sami sebi rode djete (kao Svarcenger u onom filmu) pa mogu nastaviti covjecanstvo na taj nacin onda povlacim moje rijeci i opravdavam im sve. i ama bas sve postupke
Bosna_E wrote:Ma nije vazno dal je musko il zensko.
-
FFK as Lucy01
Iako mrzim da komentarisem na ovakve "nacionalno" obojene teme o polazaju zene u drustvu uopste (kao da zena nema dovoljno problema i van kontesta religije
), ne mogu da preskocim clanak koji sam nedavno procitala, pa vi sami prosudite zasto i kako:
http://news.yahoo.com/s/ap/20051228/ap_ ... r_killings
http://news.yahoo.com/s/ap/20051228/ap_ ... r_killings
-
Bosna_E
@Fair Life kopirao si moja 2 posebno postavljena komentara u zelji da mene pobijes mojim rijecima?
Lijepo smisljeno ali da si bolje razmislio/la shvatio/la da - prvo da su odvojeni, a - drugo vratio sam vjeri upravo zbog onih kritika "vrati se temi".
Uglavnom moj odgovar sa obe strane gledista ostaje isti, i onog vjerskog i onog ljudskog, a to je da uz homoseksualni nacin zivota (zamisli 100% razmjer) opstanak svijeta nebi bio moguc i da se tome protivim.Ti si boraz za homo-prava pa pokusavas da izokrenes ili sta vec?
Lijepo smisljeno ali da si bolje razmislio/la shvatio/la da - prvo da su odvojeni, a - drugo vratio sam vjeri upravo zbog onih kritika "vrati se temi".
Uglavnom moj odgovar sa obe strane gledista ostaje isti, i onog vjerskog i onog ljudskog, a to je da uz homoseksualni nacin zivota (zamisli 100% razmjer) opstanak svijeta nebi bio moguc i da se tome protivim.Ti si boraz za homo-prava pa pokusavas da izokrenes ili sta vec?
-
St.Germain
Bosna_E wrote:@Fair Life kopirao si moja 2 posebno postavljena komentara u zelji da mene pobijes mojim rijecima?
halo? radi se o prihvatanju manjine koja cini 5-10% stanovnistva u SVAKOM drustvu...ne o preuzimanju vladanja svijetom. vratite se na temu
-
St.Germain
cudna jazuka sto se izvinjajes i odustajes od ove diskusijeBosna_E wrote:Evo ja se izvinjajem i odustajem od ove teme. Na zalost ljudi te skrenu i onda ako presutis stoka si, ako skrenes stoka si. Jos jednom IZVIINJAVAM SE i ova tema je zavrsena za mene...
- danas
pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?Bosanac sa dna kace wrote: mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!?![]()
- Bosanac sa dna kace
ehe jes i ona se bilesi nasla bavit idztihadom! o ALLAHU dragi!danas wrote:pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?Bosanac sa dna kace wrote: mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!?![]()
-
ragib
Kontradiktoran siFair Life wrote:Pogledaj naslov teme...bajazit wrote:spomenu li iko ikada one krscanske narode po africi sto i dan danas zenama za prevaru sijeku usi i noseve.
Kazes prvo "pogledaj naslov teme" pa kopiras tekst
"Otac zaklao četiri kćerke na spavanju"
Nije tema "polozaj zene kod muslimana"(u pakistanu) vec u Islamu.
Last edited by ragib on 29/12/2005 23:03, edited 1 time in total.
- danas
ma jasta, trebamo dat osami bin ladenu da nas poduci, on zna bolje...Bosanac sa dna kace wrote:ehe jes i ona se bilesi nasla bavit idztihadom! o ALLAHU dragi!danas wrote:pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?Bosanac sa dna kace wrote: mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!?![]()
![]()
- Bosanac sa dna kace
uh jasta, koj njega spomeno?danas wrote:ma jasta, trebamo dat osami bin ladenu da nas poduci, on zna bolje...Bosanac sa dna kace wrote:ehe jes i ona se bilesi nasla bavit idztihadom! o ALLAHU dragi!danas wrote: pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?![]()
-
Murisno1
Vidi stvarno nađoše ženu "muslimanku" čija knjiga eto sad ide u prilog svih ovih bljuvotina na Islam!!
lammija
vela havle!!
lammija
pa nemoj tako!! pusti neka ti kažu!! oni znaju da je tebi teško iako ti toga nisi svjesna!ma ja , kjafiri ce mene uciti kako je meni u Islamu
vela havle!!
- Bosanac sa dna kace
ma nasla se ona sama da pljuje po isslamu, ne vidjo da je zavrsila neku validnu islamsku skolu!Murisno1 wrote:Vidi stvarno nađoše ženu "muslimanku" čija knjiga eto sad ide u prilog svih ovih bljuvotina na Islam!!
- Bosanac sa dna kace
eh pa gospoja ne kritikuje islam vec se nasla da u vodi nove stvari i da progalsava z abaranjeno dozvoljenin an sto nema niko od nas pravo!A wrote:Klasika![]()
Ako nemusliman kritikuje islam, onda je reakcija "eto TI si nasao nama govoriti kako je nama"
Ako musliman kritikuje, onda postaje "musliman", sa deeebelim navodnicima.