Zar je ovo polozaj zene u islamu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

oh jes, teyze fala na linku! cito sam vec.....bljaaaak!
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:oh jes, teyze fala na linku! cito sam vec.....bljaaaak!
dobro, tebi je bljaaak....

ja sam samo postirala odgovor na pitanje -- kako to da nema nijedna muslimanka da se buni glede polozaja zene u islamu... pa reko, nije da nema... ima ih itekako da se bune... znaci, ne bunim se ja cafirka, vec se bune zene koje se smatraju vjernicama, vjeruju u allaha i u kur'an...

pa se opet bune...
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:oh jes, teyze fala na linku! cito sam vec.....bljaaaak!
dobro, tebi je bljaaak....

ja sam samo postirala odgovor na pitanje -- kako to da nema nijedna muslimanka da se buni glede polozaja zene u islamu... pa reko, nije da nema... ima ih itekako da se bune... znaci, ne bunim se ja cafirka, vec se bune zene koje se smatraju vjernicama, vjeruju u allaha i u kur'an...

pa se opet bune...
mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!? :x
a ima ih naravno da se bune, kao one djevojke i zen u Pakistanu i Bangladesu! Jedna od njih je naravno i Nafija Sarjlic, pa imas Fatimu Mersisni (uh jesam tacno napiso ovo prezime?)itd,itd...
lammija

Post by lammija »

ma ja , kjafiri ce mene uciti kako je meni u Islamu :-)
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Bosanac sa dna kace wrote: A kojim je to sve argumentima dokazala da moze biti takva muslimanka? :x
Izgleda zadovalja "zapadne standarde" Dobro je sto na kulturan nacin pljuje na Islam i tako se moze na zapadu dobro zaradit na onim njenim knjigicama.

Ako je iko igdje zaista nasao (ja ne znam da je to tacno) da se neposlusna zena moze tuci onda neka skenira tad dio i posalje nekom blizu ove "muslimanke" nek joj zamjeni polozaj bubrega...

Za sve one koji smatraju da je u pravu pitanje.... da su svi ljudi i zene svijeta homosexualci dal bi svijet egsistirao jos dugo? Ako bi neka bi obasni kako. Jer zena zeni ne moze napravit djete isto tako kao ni sto ga muskarac muskarcu ne moze rodit koliko god oni "dobri vjernici" bilo koje vjere oni bili... Homo... fuj !
Bosna_E

Post by Bosna_E »

A wrote:Znaci - cim vidis da je nekaznjivo, ti si za to da se zeni sa cijim se nacinom zivota ne slazes - pomjere bubrezi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Bez vezanja za vjeru da ti dam iskren odgovor.
Neka me sudi ko i kako hoce ali posto su homosexualci protiv i bozijih i prirodnih zakona u njihovom slucaju bi odgovor bio DA.
Znaci konkretno govorim NE samo o ZENAMA nego i MUSKARCIMA u ovakvom slucaju.
E jedino ako je moguce da sami sebi rode djete (kao Svarcenger u onom filmu) pa mogu nastaviti covjecanstvo na taj nacin onda povlacim moje rijeci i opravdavam im sve. i ama bas sve postupke
St.Germain

Post by St.Germain »

A wrote:
Bosna_E wrote:Ako je iko igdje zaista nasao (ja ne znam da je to tacno) da se neposlusna zena moze tuci onda neka skenira tad dio i posalje nekom blizu ove "muslimanke" nek joj zamjeni polozaj bubrega..fuj !
Znaci - cim vidis da je nekaznjivo, ti si za to da se zeni sa cijim se nacinom zivota ne slazes - pomjere bubrezi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Koji si ti covjek... :(
pa to se ne slaze sa NJEGOVIM svjetonazorom, s NJEGOVIM pogledom na svijet...zar se usudjuje NEKO da postupa mimo NJEGOVOG sistema morala i normi...zaista ne razumijem tvoju kritiku :? a jel ti ono bi zensko :? nemas ti pojma.
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Ma nije vazno dal je musko il zensko.
Ko je podrzaje nek zamisli samo da su mu kojom igrom slucaja preci mislili isto tako pa nek se zapita dali bi danas postojao. I na kraju posto je ovo forum za religiju recitemi jos samo.... koja to religija odobrava homoseksualnost i homoseksualne brakove?
St.Germain

Post by St.Germain »

Bosna_E wrote:Ma nije vazno dal je musko il zensko.
Ko je podrzaje nek zamisli samo da su mu kojom igrom slucaja preci mislili isto tako pa nek se zapita dali bi danas postojao. I na kraju posto je ovo forum za religiju recitemi jos samo.... koja to religija odobrava homoseksualnost i homoseksualne brakove?
nije samo forum za religiju, citaj...homoseksualci cine u svakom drustvu 5-10% populacije. To je priroda i tako ce vazda biti, to je pitanje tolerancije ili netolerancije, prihvatanja ili neprihvatanja. Sve u svemu se to svodi na mrznju a ona nije produktivna....tako da...bulaznis
St.Germain

Post by St.Germain »

btw, ovo nije tema za vecerasnju emisiju :oops: pa se vrati na temu.
digger

Post by digger »

jusuff wrote:a lezbejka, sad mi je jasno...
Sta to treba da ti je sada jasnije? Jel' to mislis na nesto "znacajno" jasnije?

("Ah, Bach!" Radar iz M-A-S-H).

Meni ovo bas pozitivno. Ako nista, zeMska upraznjava "safe" seks. :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Bosna_E wrote:
A wrote:Znaci - cim vidis da je nekaznjivo, ti si za to da se zeni sa cijim se nacinom zivota ne slazes - pomjere bubrezi :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Bez vezanja za vjeru da ti dam iskren odgovor.
Neka me sudi ko i kako hoce ali posto su homosexualci protiv i bozijih i prirodnih zakona u njihovom slucaju bi odgovor bio DA.
Znaci konkretno govorim NE samo o ZENAMA nego i MUSKARCIMA u ovakvom slucaju.
E jedino ako je moguce da sami sebi rode djete (kao Svarcenger u onom filmu) pa mogu nastaviti covjecanstvo na taj nacin onda povlacim moje rijeci i opravdavam im sve. i ama bas sve postupke
Bosna_E wrote:Ma nije vazno dal je musko il zensko.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Iako mrzim da komentarisem na ovakve "nacionalno" obojene teme o polazaju zene u drustvu uopste (kao da zena nema dovoljno problema i van kontesta religije :roll:), ne mogu da preskocim clanak koji sam nedavno procitala, pa vi sami prosudite zasto i kako:
http://news.yahoo.com/s/ap/20051228/ap_ ... r_killings
Bosna_E

Post by Bosna_E »

@Fair Life kopirao si moja 2 posebno postavljena komentara u zelji da mene pobijes mojim rijecima?
Lijepo smisljeno ali da si bolje razmislio/la shvatio/la da - prvo da su odvojeni, a - drugo vratio sam vjeri upravo zbog onih kritika "vrati se temi".

Uglavnom moj odgovar sa obe strane gledista ostaje isti, i onog vjerskog i onog ljudskog, a to je da uz homoseksualni nacin zivota (zamisli 100% razmjer) opstanak svijeta nebi bio moguc i da se tome protivim.Ti si boraz za homo-prava pa pokusavas da izokrenes ili sta vec?
St.Germain

Post by St.Germain »

Bosna_E wrote:@Fair Life kopirao si moja 2 posebno postavljena komentara u zelji da mene pobijes mojim rijecima?
Lijepo smisljeno ali da si bolje razmislio/la shvatio/la da - prvo da su odvojeni, a - drugo vratio sam vjeri upravo zbog onih kritika "vrati se temi".

Uglavnom moj odgovar sa obe strane gledista ostaje isti, i onog vjerskog i onog ljudskog, a to je da uz homoseksualni nacin zivota (zamisli 100% razmjer) opstanak svijeta nebi bio moguc i da se tome protivim.Ti si boraz za homo-prava pa pokusavas da izokrenes ili sta vec?

halo? radi se o prihvatanju manjine koja cini 5-10% stanovnistva u SVAKOM drustvu...ne o preuzimanju vladanja svijetom. vratite se na temu
Bosna_E

Post by Bosna_E »

Evo ja se izvinjajem i odustajem od ove teme. Na zalost ljudi te skrenu i onda ako presutis stoka si, ako skrenes stoka si. Jos jednom IZVIINJAVAM SE i ova tema je zavrsena za mene...
St.Germain

Post by St.Germain »

Bosna_E wrote:Evo ja se izvinjajem i odustajem od ove teme. Na zalost ljudi te skrenu i onda ako presutis stoka si, ako skrenes stoka si. Jos jednom IZVIINJAVAM SE i ova tema je zavrsena za mene...
cudna jazuka sto se izvinjajes i odustajes od ove diskusije
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote: mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!? :x
pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: mene interesuje kakvom to se ona vjernicom smatra!? :x
pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?
ehe jes i ona se bilesi nasla bavit idztihadom! o ALLAHU dragi! :sad: :-?
ragib

Post by ragib »

Fair Life wrote:
bajazit wrote:spomenu li iko ikada one krscanske narode po africi sto i dan danas zenama za prevaru sijeku usi i noseve.
Pogledaj naslov teme...
Kontradiktoran si

Kazes prvo "pogledaj naslov teme" pa kopiras tekst

"Otac zaklao četiri kćerke na spavanju"
Nije tema "polozaj zene kod muslimana"(u pakistanu) vec u Islamu.
Last edited by ragib on 29/12/2005 23:03, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote:
ma jasta, trebamo dat osami bin ladenu da nas poduci, on zna bolje... :roll:
Bosanac sa dna kace

danas wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:
danas wrote: pa smatra se valjda dobrom vjernicom, i ne znam zasto to ne bi bila. zena je postena, otvorena, nikome ne nanosi zlo, ne krade, ne laze, ne propovjeda mrznju... vjeruje u to da ima vise slicnosti medju ljudima nego razlika, pokusava da pomiri zavadjene... pa ako u svemu tome ona se zadesila i da vjeruje u allaha, onda ne shvatam zasto ne bi bila dobra vjernica?
ma jasta, trebamo dat osami bin ladenu da nas poduci, on zna bolje... :roll:
uh jasta, koj njega spomeno? :roll:
Murisno1

Post by Murisno1 »

Vidi stvarno nađoše ženu "muslimanku" čija knjiga eto sad ide u prilog svih ovih bljuvotina na Islam!!

lammija
ma ja , kjafiri ce mene uciti kako je meni u Islamu
pa nemoj tako!! pusti neka ti kažu!! oni znaju da je tebi teško iako ti toga nisi svjesna! :-D
vela havle!! 8)
Bosanac sa dna kace

Murisno1 wrote:Vidi stvarno nađoše ženu "muslimanku" čija knjiga eto sad ide u prilog svih ovih bljuvotina na Islam!!
ma nasla se ona sama da pljuje po isslamu, ne vidjo da je zavrsila neku validnu islamsku skolu!
Bosanac sa dna kace

A wrote:Klasika :D
Ako nemusliman kritikuje islam, onda je reakcija "eto TI si nasao nama govoriti kako je nama"
Ako musliman kritikuje, onda postaje "musliman", sa deeebelim navodnicima.
eh pa gospoja ne kritikuje islam vec se nasla da u vodi nove stvari i da progalsava z abaranjeno dozvoljenin an sto nema niko od nas pravo!
Post Reply