Sulejman Bugari
-
medvjed
#202 Re: Sulejman Bugari
E moj Alfonsaga! Sitan si ti grah.alphonse kauders wrote:Ko je taj Suljo i po čemu se razlikuje od ostalih imama? Koliko sam čuo, na njegovim predavanjima mlade cure padaju u nesvijest, a muškadija ga citira kad god se o Islamu povede riječ.
Čuo sam i da ima neku promociju knjige danas, pa zna li ko u koliko je sati, jer me fakat interesuje fenomen "superstar"- imama u Sarajevu:))
Da će i mene pri tom uputiti "na pravi put"- ne vjerujem (višestruko značenje):)
-
Dezidijat
#203 odakle je on?
Bugari??....Odakle je taj lik?...jel Bugar,ha?
Mozda mu znam rodicu
i nije nesto vjerski nastrojena
-
salihh
#205 Re: odakle je on?
Dezidijat wrote:Bugari??....Odakle je taj lik?...jel Bugar,ha?Mozda mu znam rodicu
i nije nesto vjerski nastrojena
bananu
-
SpecialSelection
#206 Re: Sulejman Bugari
Samo zelim reci da je Sulejman hafiz Bugari, olicenje dobrog covjeka i vjernik. Zaista sa uzivanjem slusam sva njegova predavanja i moj komentar je DA IH BOGDO PRIMJENJUJEMO.
-
SpecialSelection
#207 Re: Sulejman Bugari
Bugari??....Odakle je taj lik?...jel Bugar,ha? Mozda mu znam rodicu i nije nesto vjerski nastrojena
Molim te samo da poslusas par njegovih predavanja i samo ce ti se reci...
pozzzz od srca
Molim te samo da poslusas par njegovih predavanja i samo ce ti se reci...
pozzzz od srca
- alphonse kauders
#208 Re: Sulejman Bugari
Evo, nakon 2.5 godine otkad sam se pitao ko je Sulejman Bugari (u prvom postu), u međuvremenu sam saznao, čak i igrom slučaja sjedio na kafi i diskutovao sa njim (tema bila ženidba: on svoje, ja svoje, drž ne daj, remi je bio) i sada iz ove perspektive mogu reći da je tip sasvim regularan i da je njegov način približavanja vjere mladim ljudima sasvim ok.
Ne, nije me preobratio i vratio u Islam (imam ja tu svoje stavove), ali mi se sviđa karizmatičnost i pristup u kojem on ne prijeti džehenemskim vatrama, već zagovara kroz metafore, da i priprostim nanama bude jasno, kako se treba odnositi prema ljudima da im ne budeš teretli i sl.
Uglavnom, po mom mišljenju Suljin nenametljivi način tumačenja vjere će sto puta više zainteresovati mlade ljude za religiju nego bilo koja Cerićeva politička hutba.
Ponavljam, ovo govorim kao de facto nemusliman da ne mislite da mi je popio mozak.
Barem sam sam skontao šta znači imati predrasudu prema ljudima prije nego ih upoznaš.
Suljo Bugari - pozitiva
Ne, nije me preobratio i vratio u Islam (imam ja tu svoje stavove), ali mi se sviđa karizmatičnost i pristup u kojem on ne prijeti džehenemskim vatrama, već zagovara kroz metafore, da i priprostim nanama bude jasno, kako se treba odnositi prema ljudima da im ne budeš teretli i sl.
Uglavnom, po mom mišljenju Suljin nenametljivi način tumačenja vjere će sto puta više zainteresovati mlade ljude za religiju nego bilo koja Cerićeva politička hutba.
Ponavljam, ovo govorim kao de facto nemusliman da ne mislite da mi je popio mozak.
Barem sam sam skontao šta znači imati predrasudu prema ljudima prije nego ih upoznaš.
Suljo Bugari - pozitiva
-
budala_mahnita
#209 Re: Sulejman Bugari
Ne kaze se dzaba: "Pretpostavka je majka zajeba".alphonse kauders wrote:Evo, nakon 2.5 godine otkad sam se pitao ko je Sulejman Bugari (u prvom postu), u međuvremenu sam saznao, čak i igrom slučaja sjedio na kafi i diskutovao sa njim (tema bila ženidba: on svoje, ja svoje, drž ne daj, remi je bio) i sada iz ove perspektive mogu reći da je tip sasvim regularan i da je njegov način približavanja vjere mladim ljudima sasvim ok.
Suljo Bugari - pozitiva
-
Kwaheri
#210 Re: Sulejman Bugari
..lijepo..no, ne vejrujem tialphonse kauders wrote:Evo, nakon 2.5 godine otkad sam se pitao ko je Sulejman Bugari (u prvom postu), u međuvremenu sam saznao, čak i igrom slučaja sjedio na kafi i diskutovao sa njim (tema bila ženidba: on svoje, ja svoje, drž ne daj, remi je bio) i sada iz ove perspektive mogu reći da je tip sasvim regularan i da je njegov način približavanja vjere mladim ljudima sasvim ok.
Suljo Bugari - pozitiva
- alphonse kauders
#211 Re: Sulejman Bugari
Ma ja to onako radi objektivnosti;) Ispravljam rečenicu - biti musliman naravno ne znači da ti je neko popio mozak, vrlo gruba greška.. Izvinjavam se.zena wrote:..lijepo..no, ne vejrujem tialphonse kauders wrote:Evo, nakon 2.5 godine otkad sam se pitao ko je Sulejman Bugari (u prvom postu), u međuvremenu sam saznao, čak i igrom slučaja sjedio na kafi i diskutovao sa njim (tema bila ženidba: on svoje, ja svoje, drž ne daj, remi je bio) i sada iz ove perspektive mogu reći da je tip sasvim regularan i da je njegov način približavanja vjere mladim ljudima sasvim ok.
Suljo Bugari - pozitivadaj se jos malo pravdaj kako ti nije popio mozak, pa si i dalje nemusliman
- Bosanac sa dna kace
#212 Re: Sulejman Bugari
ah zene, zene....zena wrote:..lijepo..no, ne vejrujem tialphonse kauders wrote:Evo, nakon 2.5 godine otkad sam se pitao ko je Sulejman Bugari (u prvom postu), u međuvremenu sam saznao, čak i igrom slučaja sjedio na kafi i diskutovao sa njim (tema bila ženidba: on svoje, ja svoje, drž ne daj, remi je bio) i sada iz ove perspektive mogu reći da je tip sasvim regularan i da je njegov način približavanja vjere mladim ljudima sasvim ok.
Suljo Bugari - pozitivadaj se jos malo pravdaj kako ti nije popio mozak, pa si i dalje nemusliman
-
salihh
#213 Re: Sulejman Bugari
ma nije to greska, to je nacin na koji razmisljas... da je lapsus ili greska ne bi je valjda ponovio 2 puta u nekoliko recenica... al, nema veze, vazno je da sada znas da suljo ne pije svastaalphonse kauders wrote:...
Ma ja to onako radi objektivnosti;) Ispravljam rečenicu - biti musliman naravno ne znači da ti je neko popio mozak, vrlo gruba greška.. Izvinjavam se.
-
a.basko
-
emra_a
#217 Re: Sulejman Bugari
divan covjek,okuplja i mlado i staro,a vise mlado,stvarno islamska rock zvjezda : )
- Bosanac sa dna kace
#218 Re: Sulejman Bugari
emra_a wrote:divan covjek,okuplja i mlado i staro,a vise mlado,stvarno islamska rock zvjezda : )
- univerzalac
#219 Re: Sulejman Bugari
Da ga Allah s.w.t nagradi na svakom polju!Amin
-
amarpitar
#220 Re: Sulejman Bugari
Evo pogledajte jedno predavanje hafiza održano prošle godine u jednom bosanskom džematu u Americi.
1. dio
2. dio
3. dio
A koga interesuje, evo imate i ovdje nekoliko hafizovih dersova u odličnoj video kvaliteti:
http://bosnamuslimmedia.wordpress.com/c ... an-bugari/
1. dio
2. dio
3. dio
A koga interesuje, evo imate i ovdje nekoliko hafizovih dersova u odličnoj video kvaliteti:
http://bosnamuslimmedia.wordpress.com/c ... an-bugari/
- beautyfool
#221 Re: Sulejman Bugari
BKC - PREPORODI SE DOBRIM DJELOM
Nakov višemjesečne pauze, 30. oktobra 2008. godine, ponovo su startale tribine pod nazivom „FORUM, RIJEČ, GOVOR, RAZGOVOR“ u BKC-u Sarajevo sa hafizom Sulejmanom Bugarijem i njegovim gostima. Organizator ovih tribina je ponovo CSI (Centar Savremenih inicijativa) Sarajevo u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Sarajevo.
Tribina je počela, kako je bila i najavljena, u 19 sati. Bosanski kulturni Centar je i ovaj put bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Nakon najave tribine, uslijedilo je izlaganje hafiza Sulejmana Bugarija na temu Preporodi se dobrim djelom. Govoreći o dobrom djelu i čoveku istakao je slijedeće:
DOBAR ČOVJEK SVUGDJE JE DOBRODOŠAO. ZAŠTO? JER SA SOBOM NOSI SAMO DOBRO - ZATO JE DOBRODOŠAO. ZBOG DOBROG DJELA NA LICU MU DOBROTA BIJE JER ON SVIMA DOBRO ČINI I SVI MU KAŽU DA JE ON DOBRIČINA. DOBRIM DJELOM ČOVJEK DOLAZI DO SVOG ORIGINALA GDJE OTKRIVA ČISTU I DOBRU VOLJU ZA VJEČNOM LJEPOTOM. ON SE DOBROVOLJNO SPREMA ZA SUSRET SA VOLJENIM. DOBRIM DJELOM I DOBROTOM ČOVJEK DOBIJA ODOBRENJE OD ALLAHA DA BUDE IZABRAN I DA UĐE U UTVRĐENO VRIJEME.
Na kraju je proučio ilahiju i dovu kojom je i završena ova tribina.
Napomena: SVE DO SADA ODRŽANE TRIBINE MOŽETE PREUZETI NA http://www.sulejmanbugari.com U RUBRICI DOWNLOAD, SEKCIJA GOVORI.
Ispred Centra savremenih inicijativa, Medžlisa IZ Sarajevo, hafiza Sulejmana Bugarija i svih nas koji sudjelujemo u ovom projektu, hvala vam što, kupovinom ulaznica, pomažete finansiranje Centra za liječenje od ovisnosti.
Nakov višemjesečne pauze, 30. oktobra 2008. godine, ponovo su startale tribine pod nazivom „FORUM, RIJEČ, GOVOR, RAZGOVOR“ u BKC-u Sarajevo sa hafizom Sulejmanom Bugarijem i njegovim gostima. Organizator ovih tribina je ponovo CSI (Centar Savremenih inicijativa) Sarajevo u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Sarajevo.
Tribina je počela, kako je bila i najavljena, u 19 sati. Bosanski kulturni Centar je i ovaj put bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Nakon najave tribine, uslijedilo je izlaganje hafiza Sulejmana Bugarija na temu Preporodi se dobrim djelom. Govoreći o dobrom djelu i čoveku istakao je slijedeće:
DOBAR ČOVJEK SVUGDJE JE DOBRODOŠAO. ZAŠTO? JER SA SOBOM NOSI SAMO DOBRO - ZATO JE DOBRODOŠAO. ZBOG DOBROG DJELA NA LICU MU DOBROTA BIJE JER ON SVIMA DOBRO ČINI I SVI MU KAŽU DA JE ON DOBRIČINA. DOBRIM DJELOM ČOVJEK DOLAZI DO SVOG ORIGINALA GDJE OTKRIVA ČISTU I DOBRU VOLJU ZA VJEČNOM LJEPOTOM. ON SE DOBROVOLJNO SPREMA ZA SUSRET SA VOLJENIM. DOBRIM DJELOM I DOBROTOM ČOVJEK DOBIJA ODOBRENJE OD ALLAHA DA BUDE IZABRAN I DA UĐE U UTVRĐENO VRIJEME.
Na kraju je proučio ilahiju i dovu kojom je i završena ova tribina.
Napomena: SVE DO SADA ODRŽANE TRIBINE MOŽETE PREUZETI NA http://www.sulejmanbugari.com U RUBRICI DOWNLOAD, SEKCIJA GOVORI.
Ispred Centra savremenih inicijativa, Medžlisa IZ Sarajevo, hafiza Sulejmana Bugarija i svih nas koji sudjelujemo u ovom projektu, hvala vam što, kupovinom ulaznica, pomažete finansiranje Centra za liječenje od ovisnosti.
-
istocnjak
#222 Re: Sulejman Bugari
Vezano za Sulejmana mogu reči sve najljepše o tom čovjeku od ponašanja do ljudskosti koju ima prema svim Allahovim dž.š. stvorenjima bez obzira na ubjeđenje i vjerovanje. Jednom sam došao u priliku da razgovaram sa njim i govorio sam isključivo samo o vjernicima koji kada obavljaju namaz (molitvu) uspostavljaju kod sebe mir, ravnotežu i sreču u životu - na što mi je Sulejman odgovorio: "A šta je sa ovim drugima koji ne obavljaju namaz (molitvu) i nisu u vjeri? To me je toliko pogodilo i ganulo jer sam zaboravio da sam i ja bio od tih ljudi koji nisu imali pojma o vjeri pa mi se je Allah dž.š. smilovao i izveo me iz tame u svjetlost. O hafizu sve najbolje pogotovo što slijedi hanefijski mesheb to jeste praktikuje vjeru kako se je stotinama godina provodila u BiH poštujuči usput i sve ostale.
- ko pita ne skita
#223 Re: Sulejman Bugari
Za razliku od mnogih "propovjednika" raznih konfesija, koji mlate pare i praznu slamu, Hafiz Sulejman Bugari (inace albanskog, a ne bugarskog porijekla) je ono sto bi muslimani nazvali "covjekom od dina i dunjaluka". I za one koji vjeruju i one koji ne vjeruju korisno je poslusati rijeci ovog izuzetnog govornika. Pa ko voli nek' izvoli, ko ne voli neka ne omalovazava.
- beautyfool
#224 Re: Sulejman Bugari
NOVEMBARSKA TRIBINA U BKC-U
U mjesecu novembru, dakle, 20. novembra 2008. godine, u 19 sati, u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra, Centar savremenih inicijativa, u saradnji sa Medžlisom IZ Sarajevo, organizira druženje sa hafizom Sulejmanom ef. Bugarijem. Tema novembarskog druženja bit će "Nikom ne uskraćuj dobrotu!". Pitanja možete postavljati na E-mail [email protected]
U mjesecu novembru, dakle, 20. novembra 2008. godine, u 19 sati, u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra, Centar savremenih inicijativa, u saradnji sa Medžlisom IZ Sarajevo, organizira druženje sa hafizom Sulejmanom ef. Bugarijem. Tema novembarskog druženja bit će "Nikom ne uskraćuj dobrotu!". Pitanja možete postavljati na E-mail [email protected]
-
sarajevo63
#225 Re: Sulejman Bugari
Hvala za informaciju.quote="beautyfool"]NOVEMBARSKA TRIBINA U BKC-U